Het Dagboek

Vrijdag 29 april 2011

Zon, harde wind en 14 graden.
De zwaluwen zijn heel erg druk bezig om hun oude nesten op te kalefateren. Ze letten goed op wanneer er gesproeid wordt in de binnenbak en dan pakken ze snavels vol nat zand om aan die nesten te smeren.Ben blij, dat ik geen zwaluw ben. Het lijkt me niet zo'n leuk leven.Als ze hun nest eindelijk klaar hebben moeten ze er weken lang op gaan zitten broeden . Als dan die vogeltjes eindelijk uit hun ei zijn gekomen kunnen ze zich uit de naad werken om al die snaveltjes te vullen. Gelukkig wel met de vliegen, waar wij dan geen last meer van hebben.

Donderdag 28 april 2011

Hele dag zon, maar het is veel kouder geworden. Hooguit 13 graden en harde koude wind.
De buitenbak is weer volop in gebruik. De bodem is goed, want er wordt iedere dag gesproeid. Dat moet ook wel, want anders is het veel te zwaar om te kunnen werken en zit iedereen in een grote stofwolk. De steekbeesten zijn nog steeds niet wakker, dus het is hartstikke leuk om buiten rond te lopen.

Woensdag 27 april 2011

Het heeft alweer wat geregend, maar er is ook een ijskoude wind opgestoken uit het noord oosten en dat is jammer. Nu is alles zo weer opgedroogd.
Onze mensen zijn vandaag toch maar begonnen om met slangen te slepen om de weiden te kunnen besproeien. Ons gras groeit namelijk totaal niet en dat past niet in de planning. Op 1 mei hoort een paard in de wei zeg ik maar. Ben bang, dat dat dit jaar niet gaat lukken.

Dinsdag 26 april 2011

Vannacht heeft het warempel geregend. Wel niet veel, maar genoeg om het iets minder stoffig te maken.
We zagen vanmorgen onze Pride weer eens langskomen. Dat was lang geleden. Acht weken terug heeft hij bij een buitenrit een blessure opgelopen en vandaag had hij voor het eerst weer een zadel op. Hoewel zijn eerste optreden alleen maar bestond uit een paar rondjes in stap linksom en rechtsom en twee keer een lange zijden in draf was hij er helemaal gelukkig mee. Hij liep weer helemaal goed en wat hem betreft was hij meteen weer aan het werk gegaan. "Nou, dat kan hij dus wel vergeten," zei Vosje. "Let maar eens op.Hij mag nu iedere dag een beetje langer lopen en als hij over een week of twee weer mag gaan meedoen, kan hij blij zijn."

Maandag 25 april 2011

Ik ben Misty en woon bij de binnenbak tussen Lizzy en Vosje. Heel prettige buren ! Trouwens, met Twingo en Bill, die hier ook verblijf houden is het ook dikke mik.
Het gaat prima met mij. Ik wordt natuurlijk wel een dagje ouder en onze mensen moeten behoorlijk hun best doen om te zorgen, dat ik niet vermager.Mijn tanden zijn niet meer wat ze geweest zijn. De tandarts komt iedere keer als hij komt voor degenen, die aan de beurt zijn ,ook bij mij langs om even naar mijn gebit te kijken en de holtes tussen mijn kiezen, die behoorlijk groot geworden zijn, schoon te maken. Dat is fijn, want dan gaat daar tenminste geen voer tussen rotten. Verder krijg ik best veel brokken ( meer dan vroeger) en behalve het halve bakje zemelen dat iedereen krijgt ook nog 3 keer per dag een bak lucerne extra. Lekker hoor. Ik kan dat niet erg vinden. Al met al zeggen ze ,dat ik er goed uit zie en ik heb veel plezier in mijn werk.
Vanmorgen wilde ik een slok water nemen. En raadt eens wat ! Na 3 slokken was de zelfdrinker leeg en bleef ook leeg."Krijg nou wat,"
zei Lizzy, die het meteen ook probeerde." Ik krijg er ook niets meer uit." Inmiddels was het probleem kennelijk ook doorgedrongen bij onze mensen, want ik zag Ingrid langs komen met een blikje Spa rood in de hand, terwijl ze zich afvroeg of je daar ook koffie van kon zetten. Het is tenslotte water, maar er zit prik in,dus dat werd toch niet zo'n goed idee gevonden. Later bleek, dat bij werkzaamheden aan de riolering, een stuk verderop , een mens een gat wou graven, niet met de megagrote graafmachine,die er stond ,maar gewoon met een schep. En toen klonk er een knal en was de waterleiding voor ons hele gebied dwars doormidden. Tel uit je winst. Nou ja, ze hebben het weer gerepareerd en nu waarderen we het pas goed, dat er meteen water komt als we onze neus in de zelfdrinker steken.

Zondag 24 april 2011

Zon, onbewolkt en 26 graden.
De mensen van de spoedcursus zijn vandaag weer vertrokken. Ze hebben in deze week heel veel geleerd. Zo veel, dat ze inderdaad de cursus konden afsluiten met een buitenrit van 2 uur.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty

Zaterdag 23 april 2011

Zon,26 graden en hoe zien wolken er ook alweer uit? Ik ben dat bijna vergeten.
Vanmorgen kwam het voermens langs met haar hand in een wit lappie gedraaid en ze maakte geen aanstalten om ons ontbijt te gaan serveren.Het eerste het beste mens, dat ze tegen kwam vroeg meteen wat er met haar hand aan de hand was, maar kreeg te horen, dat ze het daar maar niet over wilde hebben. Wisten we nog niks. maar ik was er natuurlijk al gauw achter. Melli vertelde het, want die had er met haar neus bijgestaan.Er was namelijk een paard van buitenaf in de les geweest en die moest uiteraard weer in haar rolhok om naar huis te gaan. Maar dat paard had daar helemaal geen zin in en weigerde om in te stappen.Dus na een tijdje besloot het voermens om een handje te helpen en haalde een longe op.Ze had expres een longe uitgezocht met een kapotte musqueton, omdat longes van dit soort akties meestal niet beter worden.Achteraf bekeken had ze beter een normaal exemplaar kunnen pakken.Ze knoopte het touw aan het eind van de lus aan het rolhok en liep met het losse eind met de kapotte haak achter het paard langs om hem te verhinderen opnieuw naast de klep te stappen. Dit leek te gaan lukken, want het paard stond braaf stil en maakte aanstalten om dan toch maar naar binnen te gaan. Maar dat was een schijnbeweging, want in plaats van in te stappen vloog hij bliksemsnel opzij en rende fullspeed richting buitenbak. Dat lukte hem,omdat het mens,dat hem het rolhok wilde in brengen volledig verrast werd en er sowieso niets meer aan kon houden. Ons voermens liet ook meteen de longe los, maar helaas, ze was net een onderdeel van een seconde te laat. Normaal veroorzaakt een longe,die je niet meer kunt houden alleen maar een brandplek in de hand, maar doordat de haak kapot was bleef deze hangen in haar hand en die is daar duidelijk niet beter van geworden. Zo was ze dus van de ene op de andere seconde iemand geworden,die met spoed naar de huisartsenpost gebracht moest worden om de zaak weer aan elkaar te laten knopen.Dus nu hoeft niemand meer te vragen wat er is gebeurd en vooral, zoals ze zelf zegt,hoopt ze, dat niemand hier ooit nog zo'n stomme fout zal maken.

Vrijdag 22 april 2011

Zon, onbewolkt en 26 graden.
Ik zag vanmorgen Hillie langskomen met een raar ding op haar rug.Het leek wel een voltigeersingel, maar dan anders.En mopperen, dat ze deed !!! Ze vond, dat haar privacy nu toch wel erg geschaad werd. Wat bleek ? Dat ding let heel goed op of ze gaat liggen en zodra ze dat doet belt het het huis van haar mens op. Want als haar mensen slapen kunnen ze natuurlijk niet op hun computer kijken naar wat het oogje ziet in haar stal. Dus...Hillie gaat lekker slapen , het ding belt meteen  naar haar mens.Die springt uit bed en racet naar de computer , ziet dat ze alleen maar slaapt en gaat dan ook weer naar bed. En dit dan zo'n 3 keer per nacht. Tel uit je winst... Ik heb gehoord, dat Hillie nu met haar stalgenoten aan het brainstormen is hoe ze het in het vat kan gieten om die verstekeling er  zonder pottenkijkers uit te gooien.En er zijn al de meest wilde ideeen op tafel gekomen. Eentje ervan horen??? Tegen de tijd, dat de verstekeling er echt uit wil gaat Hillie ieder half uur liggen "slapen".En als  haar mensen na een paar uur zo uitgeput zijn van het uit- en inspringen van hun bed, dat ze die telefoon niet meer horen of dat ze denken,dat dat ding gewoon kapot is en ze uitgeteld lekker blijven liggen,waarschuwt  ze de verstekeling, dat de kust veilig is en kunnen ze op hun gemak de klus klaren.Nou ja, we zullen wel zien hoe het allemaal gaat lopen.We houden jullie op de hoogte !

Donderdag 21 april 2011

We hadden nauwelijks onze ogen open of daar zagen we alweer een groepje vreemde mensen aankomen "En wie zijn dat dan weer?" vroeg Venice natuurlijk, die graag alles wil weten, maar nog niet veel weet.Ik kon haar dat wel vertellen, want ik had allang gezien, dat het clienten van "het Looerf" waren. Die komen heel geregeld hier met mensen, die heel slecht of helemaal niet kunnen zien .Die krijgen bij die instelling cursussen om te leren zo normaal mogelijk te functionneren.Daar hoort ook het durven paardrijden bij als uitdaging. Wij en onze mensen vinden dat leuk en de blinde mensen ook, dus dat komt dan goed uit.

Woensdag 20 april 2011

Zon, onbewolkt, 26 graden.
Normaal zijn hier op woensdagmiddag altijd veel kinderen, maar dit keer zag ik er wel heel erg veel.Het bleek, dat er "roeffel"kinderen bij waren, omdat het "roeffeldag" was. "En wat is "roeffeldag" dan," vroeg Venice, die hier nieuw is.Ik heb haar toen maar uitgelegd, dat de basisscholen hier ieder jaar een dag organiseren, waarop hun leerlingen bij een paar bedrijven naar keuze,achter de schermen mogen kijken. Daar doen wij ook altijd aan mee. Dan komen er groepjes kinderen langs, die een rondleiding krijgen. Mariska heeft ze verder uitgelegd hoe een pony gepoetst moet worden en dat hebben ze allemaal even zelf mogen doen. En toen mocht iedereen nog een paar rondjes om de boom rijden.
Tussen twee haakjes.Vandaag was onze Nicky weer helemaal in orde en heeft lekker gelopen in een les.
Pagina: «  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement