Het Dagboek

Zondag 6 februari 2011

Nog steeds veel wind, maar wel 12 graden boven nul. Lekker weer, maar een buitenritje zat er niet in.Te veel risico om een tak of een hele boom op je hoofd te krijgen zeiden ze. Dat zou zo maar kunnen want het stormde nog stevig. Trouwens , onze mensen hadden het veel te druk om met ons iets te gaan doen. 's Morgens vroeg waren Sandra, Ingrid,Thessa, Sonja, Marieke, Mariska, Lobke, Janet en Sanneke gewoon allemaal weggegaan. Ik hoorde zeggen, dat ze naar een instructeursbijscholing van de FNRS gingen en de hele dag weg zouden blijven.Mooie boel hoor.Ik vroeg me af hoe het nu met ons moest. Ik bedoel met eten en paddocks en zo. Maar dat was goed geregeld hoor. Er was een vervangmens en natuurlijk onze hulpkinderen en wij zijn niets tekort gekomen.

Zaterdag 5 februari 2011

Vannacht begon het te waaien en niet te zuinig. Hier in de binnenbak merk je daar nooit zo veel van, want het is hier redelijk beschut, maar in de buurt zijn er wel wat bomen omgegaan. Bij ons ook een, maar gelukkig wel een heel kleintje. Toch jammer !

 

Vrijdag 4 februari 2011

Meestal droog, somber, geen wind.
Ik geloof, dat er weer een wedstrijd in aantocht is. We moeten tenminste in de lessen flink oefenen met allerlei figuren en zo. Ik vind dat best wel leuk.

Donderdag 3 februari 2011

Heel af en toe een beetje zon. Windstil en plus 7 graden
Onze mensen hadden meteen al weer het voorjaar in het hoofd. Er moet dan kennelijk worden schoongemaakt en gewassen. Als het dan niet de dakplaten zijn zijn wij wel aan de beurt. Ze hadden Lizzy, Misty en mij te pakken. Ze hebben onze staarten uitgebreid gewassen. Moet je leuk vinden, zo'n kliederig bosje haren tegen je achterbenen. Nou ja, ze bedoelen het goed zullen we maar denken en als het droog is staat het wel weer chique.

Woensdag 2 februari 2011

Regenachtig en koud.
Omdat ik naast de binnenbak woon kan ik fijn zien wat daar allemaal gebeurt. Soms is dat wel lachen hoor...Gisteren nog. Pride was bezig met een priveles.Hij galoppeerde keurig rond, niets aan de hand.Maar toen ontsnapte hem opeens een harde wind. Hij gaf meteen een bok en voordat je met je ogen kon knipperen lag zijn rijmens op de grond te spartelen."Waarom deed je dat nou ?" vroeg Vosje verbaasd, "Weet je wat," zei hij, "ik schrok zelf enorm van die knal en daarom bokte ik. Normaal doe ik nooit zoiets !". En daar moesten we hem gelijk in geven.Stiekum dacht ik eraan, dat maandag zelfs twee rijkinderen van mij waren afgevallen, maar daar begon gelukkig niemand meer over. Ik was er namelijk niet trots op.Gelukkig gaat het bij ons meestal niet hard, zodat de mensen wel zand happen, maar zich verder geen zeer doen.

Dinsdag 1 februari 2011

Somber, maar droog. Onder nul en een ijzige wind.
We hoorden, dat de uitslag van de keuring van laatst was binnengekomen. Ons veiligheidscertificaat is uiteraard verlengd.  Onze 3 sterren mogen we ook houden en ook nog met meer punten dan de vorige keer. Dat komt vast door onze supermooie nieuwe stal. Voor hoe we er uit zien, voor wat we allemaal kunnen en voor hoe we verzorgd worden kunnen we niet meer waardering krijgen, want daar krijgen we altijd al de maximaal mogelijke punten voor. Hoger kan niet.En daar zijn we toch best een beetje trots op.
Toen ik naar de paddock ging zag ik de tandartsenbus weer eens staan.Ik wist gelukkig zeker, dat ik niet aan de beurt was en toen ik om een hoekje keek zag ik een ongelukkig kijkende Myra met een grote klem in haar mond.Ik ben maar gauw doorgelopen. Wij vinden het geen van allen fijn om naar de tandarts te moeten, maar als het dan weer achter de rug is voor een jaar, eet het toch wel weer veel gemakkelijker.

Maandag 31 januari 2011

Somber, droog en windstil. Min 2 graden.
Hier spreekt White Gold Chap. Dat is tenminste mijn officiele zondagse naam. Zo door de week heet ik gewoon Bill. Wel zo gemakkelijk toch ! Het vervelende is, dat het voermens vandaag eens goed naar mij heeft staan te kijken en toen iets mompelde wat klonk als "dikbill". Dat is geen goed teken. Volgens mij is dat een ras koeien, die giga dik zijn en als ik die associatie wek zou dat zo maar eens dieet kunnen betekenen. Aangezien eten mijn grootste hobby is, zit ik daar dus niet op te wachten. "Toch ben je best aangekomen de laatste tijd," zei buurman Twingo, die keurend om de hoek keek."Pech voor je , dat je geen deken op hebt. Nu loopt dat veel meer in de gaten."

Zondag 30 januari 2011

Somber, droog, windstil en zo rond de 0 graden. het kon slechter.
Er is vandaag waarachtig weer eens een buitenrit geweest. D.p en Kleo hadden het nakijken, want die hadden nog "osteopathen"vakantie, maar Okkie,Pride , Orlando, Igor,Vosje en Yette hebben lekker een paar uur over de Holterberg getourd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 29 januari 2011

Dat komende voorjaar kunnen we voorlopig wel vergeten. Vannacht was het tenminste min 7 graden, dus het lijkt er nog niet op.
's Avonds was er weer eens een wedstrijd voor senioren, die geen wedstrijden willen rijden, maar wel willen weten of ze vooruit gaan. Dus er is wel een officiele jury, maar er wordt geen volgorde vastgesteld en er is geen prijsuitreiking. Iedereen rijdt zijn proef en krijgt meteen als het uitgerekend is zijn protocol mee.

Vrijdag 28 januari 2011

Droog en zonnig.Ongeveer 0 graden en helemaal geen wind. Niet verkeerd.
Vader Gerrit heeft zelfs al het voorjaar in het hoofd.Hij is tenminste al begonnen met de voorjaarsschoonmaak.

Ach ja, wat klaar is is klaar. Hij heeft in ieder geval wel eer van zijn werk, want je kunt goed zien wat hij gedaan heeft.
Pagina: «  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits