Het Dagboek

Zondag 26 december 2010

Mistig en stil weer. Overdag dik boven nul.
En dit was dus de tweede kerstdag. Geen rijmens te zien behalve de mensen van de gastpaarden. Des te drukker was het op het anders doodstille weggetje langs ons bedrijf. Honderden mensen kwamen in grotere en kleinere kuddes langs. Ze doken op uit ons crosspaadje en marcheerden in gesloten gelederen richting ertensoep, die bij de buurman op ze stond te wachten. Ze noemden het "kerstwandeling".Niks mis mee. Als je zoiets leuk vind moet je het vooral doen.Er was alleen voor ons wel een probleempje. Of eigenlijk niet voor ons allemaal, maar alleen voor Saffier.Wat was er aan de hand ? Bij die buurman van de ertensoep stonden als attractie een paar mensen met hele grote toeters lawaai te maken.Het kon ons niet veel schelen. Leven en laten leven zeg ik altijd, maar die arme Saffier kreeg helemaal een rolling.Liep hij vanmorgen net nietsvermoedend met Milena in de springwei toen opeens die toeteraars begonnen te tetteren. Midwinterhoornblazen noemen ze het geloof ik.Hij wilde onmiddellijk nog maar 1 ding. Naar stal en wel meteen, desnoods dwars door het hek. Eerst snapte ik niet waarom hij zo raar deed, want zo angstaanjagend was het nu ook weer niet.Maar toen viel ineens het kwartje.Van de zomer , toen met die voetbalgekte iedereen met van die oranje vuvuzelatoeters rondliep,heeft een jongetje, toen Saffier belangstellend aan zo'n ding rook, plotseling heeeel hard in zijn oor getoeterd. Dat was heel gemeen en Saffier is er zo van geschrokken, dat hij zelfs dagenlang helemaal niet meer in welke wei dan ook gedurfd heeft. Vandaar de overtrokken reactie.Saffier is dan wel oud, maar met zijn geheugen is niets mis.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor

Zaterdag 25 december 2010

Min 11, geen wind en de hele dag zon.
We hoorden, dat het 1e kerstdag is  en daar schijnt sneeuw bij te horen. Meestal lukt dat niet en is het dus geen " witte kerst". Maar vandaag is het duidelijk wel raak . Is het spul  toch nog ergens goed voor.
Milena en Yette hadden gruwelijk veel mazzel. We keken ze allemaal jaloers na toen ze gezellig samen het erf af stapten voor een buitenritje. Wat een bofkonten ...! Milena vertelde later, dat het bos er heel anders uitzag dan normaal,maar wel heel erg mooi. Dat is dan dus de leuke kant van de sneeuw.

Vrijdag 24 december 2010

Bewolkt en de hele dag onder nul.
Omdat het vriest kunnen we probleemloos in de paddocks, want de sneeuw plakt niet aan onze ijzers en in de dikke sneeuw is het heerlijk rollen.

Donderdag 23 december 2010

Vannacht voor de variatie weer eens een dik pak sneeuw. Kan er ook nog wel bij.
Vanmorgen was er de hele dag een clubje kinderen. Ze hadden een kampdag.Duo vertelde enthousiast, dat ze met Misty, Lizzy en Okkie en de kinderen had gevoetbald. Leuk man. Weer eens wat anders.

Woensdag 22 december 2010

Ietsje minder vorst.
Het leek meteen warm, maar dat was het echt niet echt. Ik heb trouwens ook in deze kou geen deken op." Niet nodig," zeiden de mensen.Ik krijg niet zo'n dikke vacht, dat ik er last van heb in het werk, hoef dus niet geschoren te worden en dus ook geen deken.
Ik weet inmiddels ook waar dat gedoe met dat oranje draadje goed voor was.Leo had de mensen erover horen praten.Het schijnt, dat de tractor niet wilde starten.Door de kou was zijn brandstof te dik geworden, dus hij weigerde dienst.Maar de mensen wilden perse, dat hij wel aan het werk ging. Daarom moest dat draadje naar zijn standplaats. Ze hebben er een kacheltje aan vast gebonden en hebben dat een poosje warme lucht naar zijn koude onderdelen laten blazen. En waarachtig, het hielp.Hij startte meteen alsof het hartje zomer was. Alweer opgelost !!!

Dinsdag 21 december 2010

's Nachts min 12 plus dikke mist.Ik moet eerlijk toegeven, dat vanmorgen alles er wel prachtig uitzag. Door die mist waren alle bomen bedekt met een laagje ijs en toen de zon doorkwam leken ze wel van glas. Best bijzonder.
Omdat het vakantie is zijn er iedere dag wel een paar hulpkinderen. Melli, die in een paddockstal stond om een frisse neus te halen vertelde, dat ze om de hoek had gezien, dat een paar hulpkinderen rondklommen op het hooi. Normaal mag dat absoluut niet, maar tot haar verbazing stond een van onze mensen er bij en zei er niets van. Integendeel, ze scheen het prima te vinden en toen zag Melli, dat de kinderen met een soort oranje draad aan het hannessen waren. Ze werkten het over de hoge stapel hooi heen naar de plek erachter waar de tractor gestald staat.Vreemde aktie ! Zodra ik de bedoeling ervan snap horen jullie het meteen.

Maandag 20 december 2010

Vorst. 's Nachts min 10, overdag min 6.
Hallo, ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal.De vorige keer, dat ik aan de beurt was voor de pen was in juni.Nou, dat was andere koek, wat mijn uitzicht betreft. Alles was groen en overal stonden bakken met kleurige bloemen. Moet je nu zien. Wit, wit ,wit...waar ik ook kijk.Eigenlijk vind ik groen mooier, maar ze hebben mij niets gevraagd, dus ik zal het er mee moeten doen.Milena was ook al aan het mopperen. " Zetten ze je lekker de hele dag in de wei vanwege je aowleeftijd, maar je moet je wel uit de naad werken om een paar grassprietjes op te graven van onder die witte smurrie. Gelukkig hebben ze vandaag het licht gezien en hebben hooi bovenop de sneeuw gelegd. Een hele verbetering !"

Zondag 19 december 2010

Steeds meer vorst en alweer sneeuw.
Niet veel te doen vandaag.Tot onze verbazing zagen wij 's morgens wel een vreemd paard de bak in stappen."Waar kom jij vandaan?" vroegen wij natuurlijk, want we hadden net gehoord, dat alle concoursen waren afgelast, omdat de mensen niet met hun rolhokken durfden te rijden.En dit paard was wel met een rolhok gekomen en hij woont ook nog niet bepaald naast de deur. "Nou," zei het paard," Mijn mens wilde haar priveles van Sandra niet overslaan. Toen hebben ze gewacht tot de sneeuwschuiver langs kwam en zijn daar achteraan gereden totdat ze op grotere wegen kwamen en nu zijn we dus hier. Lekker hoor, toch even de benen goed kunnen strekken." en tevreden ging hij aan het werk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 18 december 2010

Droog, windstil, beetje vorst.
Het begint vakantietijd te worden.Er zijn veel mensen weg naar verre streken.Tenminste, ze doen pogingen om er te komen.We weten alleen zeker, dat ze hier niet zijn, maar waar ze dan wel zijn is een open vraag.Waarschijnlijk nog niet daar, maar ergens tussen hier en daar.Jammer hoor. Ben blij, dat ik niet hoef. Mijn weekje vakantie begint ook op te schieten en  ik kan het niet erg vinden. Twingo, die ook "osteopathenvakantie" heeft is het helemaal met mij eens. Wij willen wel weer aan het werk . Het is mooi geweest. Bovendien krijgen we dan tenminste weer een behoorlijke hoeveelheid lekkere brokjes. Dat handjevol van de laatste week is niet grappig. Ze zeggen dat dat zo wordt gedaan ,omdat we anders maandagziekte krijgen.Spierafbraak door niet door beweging afgebroken eiwitteveel of zoiets. Gooi het maar in mijn pet en zoek het uit. Feit is wel, dat wij nooit dat soort enge ziektes krijgen en dat is ook wel wat waard. Toch !

Vrijdag 17 december 2010

Weer flink pak sneeuw en de hele dag boven nul.
Doordat het een poosje niet gevroren had lukte het vandaag om de tractor aan de praat te krijgen. Normaal wordt de bak iedere dag gesleept en gelijk gemaakt, maar daar is wel de medewerking van onze tractor voor nodig.Gewoonlijk doet die nooit moeilijk met aanslaan, ook 's winters niet, maar dit jaar is het kommer en kwel.Onze mensen hebben zich het hoofd gebroken over hoe dat nu zou komen en jawel....Opeens hebben ze het licht gezien toen Ingrid zei, dat ze vond, dat de tractor al sinds de cross iets moeilijker aanpakte dan daarvoor. Dit gecombineerd met de uitlaatlucht, die erg lijkt op de lucht bij een patatkraam, deed het kwartje vallen.Na de cross is er ongebruikte zonnebloemolie van de patatkraam op het plein in de tank gedaan. Dat doen ze ieder jaar en het had nog nooit problemen gegeven. Maar dit jaar was het toevallig wat meer dan anders en het is ook veel eerder koud geworden dan andere jaren, zodat er nog veel van dat spul inzit. Winterdiesel kan best tegen de kou, maar zonnebloemolie kennelijk niet.Vandaar de startproblemen."Alweer wat geleerd" zeiden de mensen, maar daar hebben ze nu natuurlijk niet veel aan. Zullen ze toch iets anders moeten bedenken. Ben benieuwd.
Pagina: «  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits