Het Dagboek

Woensdag 23 maart 2011

Overdag droog en bewolkt. 's Nachts lichte vorst.
Ik hoorde onze mensen praten over kunstmest. Ze hadden dat al een poos geleden willen laten strooien over onze weilanden, maar omdat het alsmaar niet regent doen ze dat nog maar niet.De zon schijnt best veel en dan is het niet goed voor het land als die korrels er op blijven liggen.

Dinsdag 22 maart 2011

Overdag mooi, 's nachts koud.
Ik heb toch nog wel voordeel van het feit, dat Milena mijn maatje is.Milena is al best oud en wordt heel stijf en kreupelig als ze stilstaat. Daarom heeft ze de hele winter overdag in de springwei mogen lopen. Nu kan dat even niet meer, omdat het gras moet groeien voor ons allemaal en daarvoor rust nodig heeft ( en kalk en kunstmest natuurlijk). Nu hadden onze mensen bedacht, dat ze dan wel in het "hondenweitje" mocht lopen totdat de andere weiden weer klaar waren. Dat is wel een heel eind lopen, want dat ligt ver weg achter de bosrand. Maar Milena is een pony, een pony is een kuddedier en een kuddedier vindt niet fijn om ergens alleen te lopen.Dus er mocht iemand mee als gezelschap. En wie is daar heel geschikt voor ???Juist ! Ik dus !! We hebben het daar helemaal naar onze zin. Op 1 ding na tenminste.Ze hebben wel op 5 plaatsen hooi neergelegd en we lopen ons uit de naad om iets naar binnen te kunnen krijgen. Dat hadden we graag anders gezien. Waarom nu niet gewoon 1 grote hoop in het midden ? Veel gemakkelijker toch.Nou ja, je moet ook iets te wensen over houden.

Maandag 21 maart 2011

Onbewolkt. geen wind. 's Nachts -2 graden. Overdag + 12
Mijn naam is Leonardo,maar ik luister ook naar Leo.Ik woon met Milenea in de duobox, maar tegenwoordig gescheiden van tafel en bed.Ik vond het echt helemaal niet leuk, toen de mensen zomaar een hek dwars door onze box zetten. En dat alleen maar, omdat ik zo af en toe Milena er wat hardvoetig op moest wijzen, dat mijn muesli mijn muesli was en dat ik er absoluut op stond, dat dat ook zo zou blijven.Op een andere manier was haar dat nu eenmaal niet aan het verstand te brengen.De mensen waren het daar duidelijk niet mee eens. Vandaar de scheiding. Nou ja, ik heb er me maar bij neergelegd en eerlijk is eerlijk, het is toch wel lekker rustig zo.

Zondag 20 maart 2011

Hele dag zon, strakblauwe lucht en 15 graden. Super...!
Natuurlijk was er een buitenrit en natuurlijk mocht ik niet mee. Ik moest toekijken hoe Misty, Okkie, D.P. en Twingo met Floran aan het hoofd vertrokken richting Holterberg. Bah...bah...bah...Gelukkig mag ik al wel weer in de paddock en daar heb ik dan maar een dutje gedaan in het warme zand. Eigenlijk ook nog niet zo verkeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Leonardo.

Zaterdag 19 maart 2011

's Nacht regen.Voor de afwisseling waren onze mensen daar heel blij mee in verband met die pas gestrooide kalk. dat gaat nu de grond in in plaats van dat het naar de buren waait.
Gisteren is het frans/duitse stagemens alweer voor het laatst geweest. We vonden het allemaal jammer, dat ze weer weg ging. Ze heeft hier echt goed gewerkt.Ik hoorde, dat ze nu naar Engeland gaat. Zij liever dan ik. Maar daar is het dan ook een mens voor.

Vrijdag 18 maart 2011

Droog, beetje zon.'s Nachts een beetje regen.
Vanmorgen kwam er een gigagrote tractor met een heel grote aanhanger voorzichtig het plein op.Ze manoevreerden heel knap precies tussen de buiten en binnenbak door en verdwenen richting weilanden.Ik vroeg me af wat dat ding kwam doen, vooral toen ik nog net kon zien, dat er een grote stofwolk uitkwam.Donna wist het. Ze had dat ding ook zien komen toen ze haar dagelijkse rondje om de boom deed."Die wagen strooit kalk, omdat de grond van onze weiden een beetje te zuur is geworden."En hoe weten ze dat dan? " vroeg Hillie.Dat schijn je te kunnen zien, omdat er mos tussen het gras begint te groeien.Mos is namelijk dol op zure grond om op te groeien. Kalk schijnt ervoor te zorgen,dat de grond weer normaal wordt. Alweer wat geleerd zullen we dan maar zeggen.

Donderdag 17 maart 2011

Droog, maar somber. Ietsje minder koud en ietsje minder wind.
We hebben ook weer eens allemaal een influenza/tetanus enting gehad. Een paar dagen geleden marcheerde een dierenartsmens samen met Thessa onze stal binnen met een bosje prikdingen in de hand.Voordat we het beseften hadden ze ons allemaal al te pakken gehad. Het deed nauwelijks zeer en ze waren weer weg, voordat we de tijd hadden gehad om ons op te winden. Alleen Zazou werd overgeslagen.Ik vroeg natuurlijk waarom." Nou," zei Zazou."Denk maar niet, dat ik niet aan de beurt kom.Ik moet alleen altijd een speciale behandeling hebben, want om de een of andere reden ben ik heel allergisch voor die spuit." En wat gebeurt er dan met je?" vroeg Toet nieuwsgierig. " Dat wil je niet weten," was het antwoord." Als ze me die injectie geven net zoals bij jullie wordt mijn hals heel dik en kan ik haast niet meer slikken.Als ze in mijn borst prikken krijg ik daar een gigantische bult en kan ik haast niet meer lopen. Allemaal helemaal niet grappig.Gelukkig hebben ze een paar jaar geleden iets uitgevogeld wat wel werkt. Eerst krijg ik van tevoren al een ontstekingsremmer door mijn eten. Dat zetten ze daarna die spuit in mijn bil en dan gaat mijn mens meteen met mij aan de wandel. En niet twee rondjes om de boom. Nee..kilometers lang. Dat doet ze die dag nog een paar keer en ik krijg ook nog een paar keer ontstekingsremmers,die ook meteen pijnstillers zijn.En zie...het wonder geschiedt.Ik krijg dan nergens meer bulten en wordt ook niet kreupel.Het is maar een weet !

Woensdag 16 maart 2011

Droog, maar somber en koud. Veel wind.
Buurvrouw Hillie wordt langzamerhand toch wat dikker.De verstekeling groeit kennelijk goed. Als alles op schema ligt heb ik dus over 6 weken 2 buren in plaats van 1.Ben benieuwd wat het gaat worden.

Dinsdag 15 maart 2011

Veel wind en tamelijk fris.
Gisterenochtend kwam ineens onze osteopathe Marielle onze stal binnen wandelen. En ja hoor, ze kwam voor mij.Dat komt zo. Vlak voordat ik uit de roulatie raakte heb ik onze mensen verteld, dat ik ergens last van had. Dat deed ik door ineens moeilijk te gaan doen als ze me wilden opzadelen.Om het geheel nog wat kracht bij te zetten deed ik ineens heel lelijk richting collega's. Zo van die gemene uitvallen naar ze toe, weet je wel. Gelukkig is de boodschap helder en duidelijk overgekomen. Logisch, dat is niet mijn normale vriendelijke gedrag.Marielle had er niet lang voor nodig om vast te stellen , dat ik 3 blokkades onder het zadel had en dat verklaarde dus meteen waarom ik zo chagerijnig was.Ze heeft alles weer netjes in orde gemaakt en omdat ik toch niet kan werken komt de week osteopathenvakantie goed uit.Bill is ook behandeld en heeft dus nu ook een weekje vakantie.

Maandag 14 maart 2011

Wisselend bewolkt en prima temperatuur.
Hebben ze me alweer de pen gegeven. Vorige keer was hartje zomer en dat is dus toch best lang geleden, maar het lijkt veel korter. De tijd is om gevlogen. Ik woon nog steeds in de allermooiste box van het hele bedrijf met de mogelijkheid om aan drie kanten mijn hoofd naar buiten te kunnen steken. Reken maar,dat niets mij ontgaat !
De laatste tijd heb ik helaas niet mogen werken. 14 Dagen geleden heb ik mij op buitenrit verstapt en dat is nog niet beter. De eerste dagen hebben ze mijn been een paar keer per dag gekoeld met water op de spuitplaats. Daarna hebben ze tot nu toe iedere dag gesmeerd met een spul, dat ze trombacomplex noemen. Ik geloof, dat het niet bepaald goedkoop is, maar mijn been is er wel een stuk dunner van geworden. Toch hoorde ik zeggen, dat het waarschijnlijk nog weken gaat duren eer ik weer in de running kan komen en daar baal ik heel erg van.
Pagina: «  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement