Het Dagboek

Vrijdag 11 februari 2011

Regenachtig, winderig, compleet herfst. verder is er niets over te zeggen

Donderdag 10 februari 2011

Veel wind en regen.
Ik zag vanuit mijn buitenluik, dat Saffier om de boom wandelde met een kind aan het touw. Ik vroeg wat er aan mankeerde, maar Saffier was niet zo vrolijk als anders. " Heb pijn aan mijn voorbeen en omdat het voor een paard toch niet goed is om voortdurend op stal te staan, moet ik van onze mensen af en toe een beetje wandelen. Maar dat ik er veel plezier in heb ? Nee, niet echt. Ik heb eigenlijk nergens meer veel zin in," zei hij en slofte verder. "Ach, hij is ook al erg oud," zei Miep"Als je naar mensenjaren zou rekenen zou hij ver over de 100 jaar zijn, want 1 paardenjaar is ongeveer 4 mensenjaren." Knap van Miep, dat ze dat weet. De meeste mensen weten dat niet eens.

Woensdag 9 januari 2011

Het voorjaar is alweer voorbij. Het is nog wel droog, maar bewolkt en het is opeens veel kouder. We waren het eigenlijk al weer bijna vergeten, maar het is natuurlijk nog wel gewoon hartje winter en dan is het niet zo raar, dat het koud is.Jammer, maar waar !

Dinsdag 8 februari 2011

Niet te geloven ! Een echte zonnige voorjaarsdag.
Het kleine tractortje om de eikebladeren uit de weides te halen is gearriveerd, Ze mogen wel opschieten, want het is net of het gras al begint te groeien en het zou jammer zijn om dat meteen al weer af te maaien.

Maandag 7 februari 2011

Bewolkt en winderig. 12 graden.
Ik ben Melli, officiele naam Melina, niet te verwarren met Milena, want dat is heel iemand anders.Het is alweer een tijdje geleden, dat ik de pen had, maar ik woon nog altijd op dezelfde plek in de sterstal. Verhuizen is voor mij ook niet aan de orde,want ze hebben mijn box, speciaal voor mij ,helemaal volgehangen met rubber matten.Dat is, omdat ze er kennelijk niet tegen kunnen, dat ik af en toe een schopje tegen de muren geef. Flauw hoor ! Hoe erg is het om soms een beetje geluid te horen. Zo hard is het nu ook weer niet." Nou ja," zei Miep ",het geluid was niet te harden en bovendien worden je benen ook niet beter van dat domme gebeuk. Maar daar had je zeker niet aan gedacht ?" Nee, inderdaad niet, maar misschien zit daar toch wel wat in.

Zondag 6 februari 2011

Nog steeds veel wind, maar wel 12 graden boven nul. Lekker weer, maar een buitenritje zat er niet in.Te veel risico om een tak of een hele boom op je hoofd te krijgen zeiden ze. Dat zou zo maar kunnen want het stormde nog stevig. Trouwens , onze mensen hadden het veel te druk om met ons iets te gaan doen. 's Morgens vroeg waren Sandra, Ingrid,Thessa, Sonja, Marieke, Mariska, Lobke, Janet en Sanneke gewoon allemaal weggegaan. Ik hoorde zeggen, dat ze naar een instructeursbijscholing van de FNRS gingen en de hele dag weg zouden blijven.Mooie boel hoor.Ik vroeg me af hoe het nu met ons moest. Ik bedoel met eten en paddocks en zo. Maar dat was goed geregeld hoor. Er was een vervangmens en natuurlijk onze hulpkinderen en wij zijn niets tekort gekomen.

Zaterdag 5 februari 2011

Vannacht begon het te waaien en niet te zuinig. Hier in de binnenbak merk je daar nooit zo veel van, want het is hier redelijk beschut, maar in de buurt zijn er wel wat bomen omgegaan. Bij ons ook een, maar gelukkig wel een heel kleintje. Toch jammer !

 

Vrijdag 4 februari 2011

Meestal droog, somber, geen wind.
Ik geloof, dat er weer een wedstrijd in aantocht is. We moeten tenminste in de lessen flink oefenen met allerlei figuren en zo. Ik vind dat best wel leuk.

Donderdag 3 februari 2011

Heel af en toe een beetje zon. Windstil en plus 7 graden
Onze mensen hadden meteen al weer het voorjaar in het hoofd. Er moet dan kennelijk worden schoongemaakt en gewassen. Als het dan niet de dakplaten zijn zijn wij wel aan de beurt. Ze hadden Lizzy, Misty en mij te pakken. Ze hebben onze staarten uitgebreid gewassen. Moet je leuk vinden, zo'n kliederig bosje haren tegen je achterbenen. Nou ja, ze bedoelen het goed zullen we maar denken en als het droog is staat het wel weer chique.

Woensdag 2 februari 2011

Regenachtig en koud.
Omdat ik naast de binnenbak woon kan ik fijn zien wat daar allemaal gebeurt. Soms is dat wel lachen hoor...Gisteren nog. Pride was bezig met een priveles.Hij galoppeerde keurig rond, niets aan de hand.Maar toen ontsnapte hem opeens een harde wind. Hij gaf meteen een bok en voordat je met je ogen kon knipperen lag zijn rijmens op de grond te spartelen."Waarom deed je dat nou ?" vroeg Vosje verbaasd, "Weet je wat," zei hij, "ik schrok zelf enorm van die knal en daarom bokte ik. Normaal doe ik nooit zoiets !". En daar moesten we hem gelijk in geven.Stiekum dacht ik eraan, dat maandag zelfs twee rijkinderen van mij waren afgevallen, maar daar begon gelukkig niemand meer over. Ik was er namelijk niet trots op.Gelukkig gaat het bij ons meestal niet hard, zodat de mensen wel zand happen, maar zich verder geen zeer doen.
Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement