Het Dagboek

Donderdag 22 juli 2010

22 graden, bewolkt en toch droog.
Inmiddels hebben we toch inwoning gekregen van een stelletje zwaluwen. Ze hebben de nieuwbouw eerst eens goed bekeken. Toen hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en hebben een nest heel erg hoog in de nok van het dak gemaakt. Gelukkig zo, dat de poep net niet in het gangpad valt, dus iedereen is tevreden.

Woensdag 21 juli 2010

Raar weer. Eerst heel erg warm en \'s avonds opeens veel frisser. Zeker 15 graden verschil. Iedereen was daar trouwens heel blij mee.
Vandaag had overbuurvrouw Olleke pech en geluk. De pech was, dat ze opeens een van haar voorijzers verloor, waardoor ze geen stap meer uit haar stal mocht. Onze mensen waren bang, dat haar voet dan te veel zou afbrokkelen, omdat ze nu een keer niet al te beste voeten heeft.. Het geluk was, dat deze narigheid  heel erg kort duurde, omdat een van onze hoefsmeden zo aardig was om meteen te komen om het euvel te verhelpen. We boffen toch wel met deze mannen. Bedankt hoor !!

Dinsdag 20 juli 2010

Erg warm en droog.
Vanavond was een groep ponykampkinderen een buitenrit aan het maken. Terwijl ze nog weg waren kwamen toeristen op de fiets vertellen, dat ze zonet in het bos twee pony\'s waren tegengekomen. Ze hadden hoofdstellen aan , zadels op, maar verder waren ze leeg.Ze draafden keurig naast elkaar over het pad en er waren geen berijders te bekennen. Zij vroegen of die soms van ons waren.Nou, als ze een paar jaar geleden met zo\'n verhaal hier waren gekomen waren onze mensen vast meteen op tilt geslagen, maar nu zeiden ze alleen maar. "Vast niet. dat zouden we allang gehoord hebben.Er heeft niemand gebeld, dus met onze groep is niets aan de hand." En dat was ook zo, want even later kwamen ze vrolijk en helemaal compleet het erf op stappen.Toch wel makkelijk, die moderne praattoestellen, die je mee kunt nemen naar het bos.Zo raken we tenminste nooit meer zoek. Blijft natuurlijk wel de vraag hoe het is afgelopen met die twee lege pony\'s en hun niet meer berijders. Misschien horen we dat nog wel een keer.

Maandag 19 juli 2010

Heet. Meer dan 33 graden en weinig wind.
Mijn naam is Hillie van de Beekepieper. Ze noemen me gelukkig alleen Hillie. Dat is al erg genoeg. Ik woon in de nieuwe stal tussen Nicky en Pride en daar heb ik het best mee getroffen. Aardige paarden met weinig kapsones. Als ik mijn hoofd naar buiten steek kan ik precies zien wat er op het plein en richting buitenbak gebeurt en als ik mijn hoofd aan de andere kant door het bovenluik steek heb ik vrij uitzicht op alles en iedereen in de stal. Niet verkeert toch !
Het was vanmorgen plotseling extra druk. Er kwam een nieuw stel ponykampkinderen aan, maar er was kennelijk nog iets anders te doen. Buurman Pride werd tenminste helemaal gepoetst, gewassen en ingevlochten. En Floran en Misty ook. Later stapten ze in twee rolhokken en reden het erf af. Veel later kwamen ze terug en Pride was erg stil. Wij vroegen natuurlijk waar ze waren geweest en toen vertelde hij, dat ze afscheid waren gaan nemen van een van de mensen van Floran, die naar de mensenhemel was gegaan. Ze hadden haar weggebracht in een heel mooie antieke wagen met twee friese paarden ervoor. Floran had voorop mogen lopen met een van haar mensen erop en Pride en Misty met twee anderen er achter. Het was heel erg verdrietig, maar ook heel mooi. Floran zei, dat hij denkt, dat de paardenhemel vlak naast de mensenhemel is en dat hij haar dan later vast wel weer zal zien.Wij helpen het hem allemaal hopen.

Zondag 18 juli 2010

Droog en zonnig, maar zo stiekum toch alweer 28 a 29 graden.
Vosje en ik hebben een buitenritje gemaakt met een paar dames, die er heen en weer ruim 100 kilometer autorijden voor over hadden om met ons de Holterberg op te gaan en dat was leuk. Verder was het rustig en verzamelden we allemaal krachten voor het tweede ponykamp.
De week is weer om en ik geef de pen aan Hillie.

Zaterdag 17 juli 2010

Best lekker weer, maar toch al weer een slagje warmer. Het moet niet gekker worden.
Ik hoorde van buurman Usher, dat hij met vakantie gaat. Hij gaat namelijk met zijn mens Thessa een weekje naar zee. Maar hij maakt zich wel een beetje zorgen, want hij weet niet zo goed wat hij zich bij " zee" moet voorstellen. " Dat is alleen maar een heeeeel groot stuk water en een heleboel zand en het is er hartstikke leuk," zei Bartje,die net langs kwam en hij kan het weten, want hij is er al een paar keer geweest." Zijn daar dan ook spoken ?" wilde Usher, onze grote held, weten en Bartje zei "Ik heb er geen enkel spook gezien, alleen een boel vogels en zo." " Nou ja, vogels ken ik zo langzamerhand wel," zei Usher, wegduikend voor een voorbijzoevende zwaluw. En hij was een beetje gerustgesteld." Misschien gaat het dan toch nog leuk worden." zei hij. We zullen het later allemaal wel van hem horen.

Vrijdag 16 juli 2010

Zon, wind en niet te warm.
Eind van de middag zijn alle ponykampkinderen gepakt en gezakt naar huis vertrokken en nu is het weer even heel stil.Maar morgen komen veel mensen, die nog niet met vakantie ziin,  rijden, dus dan is het weer druk...druk...En zo blijft het werk in de wereld.

Donderdag 15 juli 2010

Vandaag voor de afwisseling weer super zomerweer.24 graden en een lekker windje.
De ponykampkinderen zijn al helemaal aan ons gewend en wij aan hen.Al die aandacht en al die extra poetserij is best wel heel leuk.Vanavond hadden ze weer een modeshow. Altijd weer grappig hoe we nu weer worden toegetakeld. Iedere keer weten ze toch weer iets anders te verzinnen.
Modeshow ponykamp

Woensdag 14 juli 2010

Eerst super weer. 22 graden en een fris windje.Later plotseling heel erg warm en klam.En toen natuurlijk weer donder en bliksem.Gelukkig viel het hier nog wel mee en was er geen schade.
Er zijn weer een heleboel jonge zwaluwen geboren. Het is zeker al wel de tweede lichting, die vliegles krijgt. Sommige vogeltjes zijn trouwens een beetje achterlijk. Ze zitten heel hulpeloos op rare plekken te piepen om eten en hulp van hun ouders, zoals middenin in de binnenbak op de grond. Nou ja, wij lopen er wel voorzichtig omheen.Het duurt wat langer, maar ook zij leren het echt wel.
Zwaluw

Dinsdag 13 juli 2010

Droog, vaak zon en \'s middags een klein buitje, mocht geen naam hebben. Nee. Dan gisterenavond !!We gingen op pad voor een buitenrit van 2 uur.We waren nog nauwelijks van het erf of het begon te regenen. Maar we zijn niet bang voor een paar spatjes, dus we gingen gewoon verder.Maar de spatjes werden spatten en de spatten werden plenzen. Toen we toen na 1 uur toch maar weer terug kwamen waren we allemaal totaal doorweeekt.De mensen hadden het water in hun laarzen staan en ons leren tuigwerk was er ook niet beter van geworden. Meestal zorgt de Holterberg er wel voor, dat de allerergste buien een beetje langs ons heen gaan, maar het gaat duidelijk niet altijd op.De regen was trouwens wel erg welkom op onze weilanden, dus er werd eigenlijk door niemand geklaagd.
Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits