Het Dagboek

Maandag 18 oktober 2010

Vannacht heeeeel veel regen.
Ik ben Kleo en woon in de nieuwe stal naast Olleke en Duo. Aan de overkant heb ik fraai uitzicht op Zazou, Nicky, Hillie, Pride en de laatste aanwinst Toet. Je zult maar Toet heten ! Nou ja, altijd beter dan Misty 2 toch.Dat voelt zo tweedekeusachtig en dat is toch echt niet waar. We kunnen allemaal goed met deze Toet overweg en de mensen ook. Dus dat is mooi meegenomen.

Zondag 17 oktober 2010

Droog en zelfs vaak zon.
Vanmiddag was het opeens erg druk. Het bleek, dat we onze zondagsrust vandaag wel konden vergeten. We moesten stevig aan de bak.Er was extra springles voor degenen,die zich daarvoor hadden opgegeven. Van 12 tot 17 uur waren we met groepjes om de beurt aan het werk en tussendoor hadden de mensen ook nog theorie. Wij vonden het hartstikke leuk en de rijmensen ook. Er zijn er maar drie afgevallen en niemand heeft zich zeer gedaan.  Het was een zeer geslaagde middag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Zaterdag 16 oktober 2010

Weer droog en niet te koud.
De weilanden waren wel zo nat, dat we er niet in mochten.Nou ja, we hadden vandaag beweging genoeg met alle lessen, dus heel erg was het niet.

Vrijdag 15 oktober 2010

De hele dag regen en later zelfs behoorlijk veel regen.
Vandaag zagen we, dat het voermens voor het eerst weer zelf met de kruiwagen aan kwam lopen. Ik hoorde zeggen, dat ze weer mocht tillen als het niet te zwaar was en ook weer bukken . Maar we hebben ons een bult gelachen. Ze kwam met de voerschep naar de bak van Leonardo en wilde er zijn muesli in gooien.Maar plotseling zag ze, dat er een hele hoop bruine troep in lag.Ik had toevallig gehoord, dat het mens van milena en Leo had gezegd, dat Leo de laatste dagen al een paar keer in zijn bak had gepoept en dat had het voermens in haar oren geknoopt. Ze begon dus meteen die poep eruit te halen, maar halverwege begon ze kennelijk toch te twijfelen of het wel echt poep was Leo krijgt namelijk van zijn eigen mensen nog wel eens iets aparts in zijn voerbak.Ze probeerde er aan te ruiken, maar nu had ze de dikke pech, dat ze snipverkouden was en helemaal niets kon ruiken.Wat nu te doen ??? Uiteindelijk heeft ze een schep vol van dat spul meegenomen naar de binnenbak en heeft de mensen daar er aan laten ruiken.En weet je wat de uitslag was.? Het lijkt sprekend op poep, maar het ruikt heel lekker,dus het zal wel geen poep zijn. En dus kreeg Leo, die heel beteuterd zijn lekkere voer had zien vertrekken, zijn schep weer terug.Eind goed al goed !

Donderdag 14 oktober 2010

Droog en bewolkt. Weinig wind.
Leo en Milena hebben het voor elkaar hoor...De laatste ruzie, waarbij Milena rake klappen kreeg , heeft de doorslag gegeven. Vader Gerrit heeft zich de hele ochtend in het zweet gewerkt om hun box in tweeen te delen. Gelukkig was bij de nieuwbouw meteen al een tussenschot op maat gemaakt en klaargezet voor het geval het ooit nodig zou zijn.Ze kunnen nu nog wel aardig voor elkaar zijn ( halsje krabbelen b.v.), maar raak schoppen is er niet meer bij. Milena was helemaal blij en Leo stond te mokken . 'Nou," zei overbuurman Pride tegen Leo," Milena kan nu ook niet meer stiekum je muesli jatten en dat is niet verkeerd toch ? En gelijk heeft hij.

Woensdag 13 oktober 2010

Droog en wisselend bewolkt.
Het nieuwe straatje voor de grote stal is nu echt helemaal klaar. Vandaag kwam er nog een stratenmakermens met een grote zak "breker"zand. Dat is speciaal gemalen schelpenzand om tussen nieuw gelegde stenen te strooien, zodat ze vaster komen te liggen. Wat ze toch allemaal bedenken ! nou ja ,het zal wel waar zijn en als het helpt is het goed. Toch ?

Dinsdag 12 oktober 2010

Droog en zon.
Vandaag zijn de laatste resten van de betonnen plaat, die voor de grote stal lag, afgevoerd. Hopelijk is dat voorlopig de laatste keer, dat er rommel is gemaakt. Binnenkort ligt alles weer vol met afgevallen bladeren en het is werk genoeg om dat allemaal weer weg te werken.

Maandag 11 oktober 2010

Vannacht was het bijna onder nul, overdag gelukkig nog niet.
Ik ben D.p., inmiddels ook al een oudgediende.Ik weet nog goed, dat ik hier kwam, omdat ik voortdurend verschil van mening met mijn toenmalige mens had. Zij wilde graag buitenritten maken en ik ook.Dat was het punt niet. Het probleem was , dat we het nooit eens konden worden over waar we heen zouden gaan en al helemaal niet over het tempo waarin.Ik vond het hartstikke leuk, maar vreemd genoeg kon mijn mens het helemaal niet waarderen. Ik won namelijk altijd en ze kon niet tegen haar verlies. Kinderachtig hoor ! Toen heeft ze mij voor 1 maandje hiernaartoe gebracht om te leren hoe het dan wel zou moeten. Dat is inmiddels zo'n 10 jaar geleden en ik ben er nog steeds. Eerst hebben ze er jaren voor nodig gehad om door behandelingen van fysiotherapeuten en een osteopathe te zorgen, dat mijn scheve heupen beter konden functionneren. Toe ging ik geleidelijk aan steeds mooier lopen en tegenwoordig zie je nauwelijks nog afwijkingen aan mijn gangwek. Het meningsverschil over welke kant op met buitenritten is ook allang opgelost en ik was blij, dat ze me tenslotte maar gekocht hebben. Weet ik tenminste zeker, dat ik mag blijven.

Zondag 10 oktober 2010

Stralend weer, maar berekoud. Later op de dag werd het in de zon toch nog echt lekker.
Het was druk.Er was een wedstrijd, die dit keer echt een wedstrijd was voor degenen, die F5 en hoger waren geklasseerd.Dat was het andere deel van de wedstrijd laatst ( voor F1 t/m F4 ). Ze hebben dit jaar om allerlei redenen geen dressuur meer bij de samengestelde wedstrijd en hadden zich bedacht, dat het dan wel erg lang duurde eer er weer puntjes gehaald konden worden. Vandaar.
De week is weer om en ik geef de pen aan Duo Penotti.

Zaterdag 9 oktober 2010

Eerst bewolkt, later zonnig.

Eind van de middag begonnen ze opeens te sjouwen met het juryhokje.Het bleek, dat een aantal senioren, die wedstrijden niet zo leuk vinden, maar wel graag willen weten of ze inmiddels waren vooruitgegaan met hun paardrijkunsten, F proeven gingen rijden. Wel met een echte jury, maar zonder een volgorde wie het het beste had gedaan en zonder prijsuitreiking." Dus een wedstrijd voor mensen, die geen wedstrijd willen rijden ?" vroeg Toet. Dat had ze nog nooit meegemaakt. Nou ja, je bent toch nooit te oud om te leren ! !

Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits