Het Dagboek

Maandag 30 mei 2011

Opeens weer eens hoogzomer. 28 graden.
Ik ben Venice en ze hebben gezegd, dat ik deze week de pen heb. Ik snapte eerst niet wat ze bedoelden, maar het schijnt hier al jaren de gewoonte te zijn, dat ieder van ons om de beurt een week lang verslag doet van alles wat er hier gebeurt. Nu ben ik het laatste hier komen wonen, dus ik hoefde niet meteen aan de bak. Maar ze vinden, dat ik nu genoeg ben ingeburgerd om met dit gebruik mee te doen.Vooruit dan maar. Ik zal mijn best doen.
Even voorstellen. Ik ben een KWPN merrie van 4 jaar en ben net zadelmak. Mijn mens heeft behoorlijk pech gehad met mij, want toen ze me nog maar net had gekocht werd ik zomaar ineens kreupel.Ze hebben mij laten onderzoeken en het bleek, dat ik iets mankeerde aan een achterbeen wat geopereerd moest worden. Ik weet niet precies wat het probleem was, maar misschien kan Donna daar nog achter komen.Maar het is in ieder geval geopereerd en nu hopen we met zijn allen, dat het euvel is verholpen.Maar het was wel afzien hoor...De eerste weken mocht ik geen poot van stal. Later gingen ze rondjes met mij lopen om de boom en sinds een paar weken mag ik ook weer in een paddock . Als klap op de vuurpijl hoorde ik na de laatste controle, dat ik weer voorzichtig bereden mag worden. Super fijn. Maar weet je wat nu weer de pech is ??? Nu is mijn mens geblesseerd en mag een poosje niet rijden. Dat heb ik dus weer. Nou ja, we zullen wel zien waar het schip strandt..

Zondag 29 mei 2011

Wisselend bewolkt. Zo'n 18 graden. Prima weer voor buitenritten en ik heb ze met lede ogen zien vertrekken.Dat is voorlopig weer niet voor mij weggelegd, zo reeel ben ik wel.Ik mag al blij zijn als ik mijn box uit kom om naar de spuitplaats te gaan om mijn been te laten koelen.
In plaats van een rustige zondag was het hier vandaag een heksenketel.Er liepen tig mensen rond in werkkleding en het bleek, dat er een "doedag" was georganiseerd. Mensen, die hier rijden en er aardigheid in hadden om onze mensen een handje te helpen met extra klussen,die veel tijd vergen en waar ze dus maar moeilijk aan toe komen, waren op komen draven en hebben hun handjes laten wapperen. Aan het eind van de dag was de kantine superschoon, waren alle hindernisstaanders afgekrabt en opnieuw geverfd en was het meeste ijzerwerk in de grote stal weer blinkend zwart geworden.Dit onder het toeziend oog van een heleboel boerenzwaluwen, die op het punt van uitvliegen staan. Ze keken hun oogjes uit naar al die mensen op trapjes en ladders, waar hun ouders tussendoor moesten manoevreren om met de lekkere beetjes bij hun te kunnen komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Zaterdag 28 mei 2011

Wisselend bewolkt en heel veel wind.
Gewoonlijk is het op zaterdag druk hier, maar vandaag was het extreem.Tegen het eind van de middag is normaal iedereen bezig met opruimen en zo, maar vandaag kwam er nog een hele stoet vreemde mensen aanzetten. Het bleek een familiedag te zijn. Zo'n 20 mensen van alle soorten en maten, van baby tot en met opa en oma en alles ertussen moesten dus door ons vermaakt worden. Nou, dat is prima gelukt. Ze hebben allemaal op paard gezeten en hebben een ritje gemaakt met Okkie, die het leuk vond om weer eens voor het rijtuigje gespannen te worden.Na afloop vertrokken ze tevreden naar hun volgende activiteit. Dat zal wel lekker eten zijn geweest.

Vrijdag 27 mei 2011

Vannacht klein buitje. Verder wisselend bewolkt.
Begin van de week vertelde ik blij, dat ik eindelijk weer 100% in orde was en overal aan mee mocht doen.Nou, dat was dus een korte vreugde.Ik sta nu namelijk op stal met een zware peesblessure en niemand, ook ik zelf niet ,begrijpt hoe dat gekomen is.Ik heb heel normaal een half uurtje gewerkt met een rijkind, dat moest oefenen voor de regiofinale van de zitcompetitie van de FNRS. ik heb heel normaal uitgestapt op het plein en ben heel normaal naar mijn box gegaan. Ik moest wat later nog een keer lopen, dus ik bleef opgezadeld.Toen haalden ze me weer op en ik ben nog niet in de bak of ik ben stokkreupel. Ze hebben me meteen weer op stal gezet en even later had ik een dik gloeiend been met een bult op de pees. Niemand weet hoe dat nu kan. Als iemand het weet mag die het zeggen. Feit is, dat ik weer de pineut ben en ik was net zo gelukkig, dat het blessureleed eindelijk geleden was. Het gekke is ook nog, dat ik met dit been, links voor, nog nooit een probleem heb gehad. Het heeft dus niets met de vroegere ellende te maken.Hoeveel pech kun je hebben ! Ze koelen nu zo vaak mogelijk. Ik krijg homeopathische druppels, "puur pees", waar arnica, rustox enz in zit en mijn been wordt ingesmeerd met Trombacomplex. Meer kunnen ze niet doen. En dan krijg ik natuurlijk eerst stalrust en daarna mag ik eindeloos wandelen om de boom. Het komt mijn neus uit.

Donderdag 26 mei 2011

Bewolkt, veel wind en soms heel gemene windstoten.
We zagen vanmorgen Zazou langskomen en je wilt niet weten hoe ze er uitzag.Waar eerst die  bult zat zit nu een rare zilveren toestand. "Dat is niet raar. Dat is vet gaaf "zei Yette meteen. "Ik wil ook zo'n zilveren ding op mijn schouder. Dat zou prachtig staan bij mijn zadel met echt zilver erop." " Dat zou je wel willen," riep Milena over het plein.' Jij hebt al een zadel met zilver erop.Een zilveren schouder gaat je echt niet lukken hoor !" Maar Zazou kreunde en zei "stelletje sukkels. Dit is niet leuk. Dit doet zeer en ik wil er helemaal niets meer over horen." En zij liep heel voorzichtig door richting paddockbox, waar ze mocht staan, omdat ze dan toch nog even wat anders zag dan haar eigen box.

Woensdag 25 mei 2011

Zonnig en heeeel veel wind. Niet warm en 's avonds....windstil.
Vanmorgen, idioot vroeg, kwam Sanneke aanrijden, stapte de nieuwe stal in, haalde Zazou, die nog niet eens had ontbeten, uit haar box en wilde, dat ze in een rolhok zou stappen.Zazou doet daar normaal nooit moeilijk over, maar nu had ze niet fatsoenlijk gegeten en voelde er niets voor om met een lege maag waar dan ook heen te gaan.Behoorlijk kinderachtig trouwens, want er hing een volle hooizak in het rolhok. "Maar er zijn geen brokjes," zanikte Zazou en stapte niet in. Haar mens stond te trappelen, want Zazou moest naar de paardenkliniek en moest daar op tijd zijn. En Zazou deed alles behalve instappen. Maar ze had pech. Er waren heel vroeg mensen aan het werk met het rieten dak en laat nu een van hen een paardenmens met veel ervaring  zijn ! Toen was het twee tegen een en had Zazou niet meer zoveel keus. Ze besloot niet meer dwars te liggen en stapte toch maar in. Heel verstandig.

Dinsdag 24 mei 2011

Zonnig en heeeel veel wind. 17 graden, 's avonds windstil.
Gisteren zag ik ineens het spoedcursusmens van een paar weken geleden weer langslopen. Ik hoorde zeggen, dat ze nog een vervolgweekje kwam, want ze vond het hartstikke leuk hier en wilde nog een boel bij leren. Nou. Van ons mag ze. Gezellig. Ben benieuwd hoever ze deze week zal komen.

vanmorgen verscheen Marielle, onze osteopathe, weer eens. Toevallig was Igor net aan de beurt.Omdat hij toch niet kan werken is een weekje osteopathenvakantie nog niet zo gek gepland.Marielle vond wel een behoorlijke blokkade in zijn rug en heeft die verholpen.Hopelijk is hij over een week weer als nieuw.

Maandag 23 mei 2011

Hele dag zon en heeeeel veel wind.18 graden, ' s avonds opeens windstil.
Ik ben Miep en woon al heel lang in de sterstal samen met Melli, Yette en Byou. Een meidenclubje, heel gezellig. Ik ben gelukkig na veel blessureleed de laatste tijd weer helemaal in de running. Het is super fijn dat ze weer gewoon op mij kunnen rekenen met het werk.Om jaren lang als een kneus aan de kant te moeten staan is echt niet grappig.
Over kneus gesproken.Igor is gisteren meegeweest op buitenrit en nu is hij stokkreupel. Onze mensen hebben zich het hoofd gebroken hoe dat nu weer zou kunnen komen. In stap zie je niets aan hem en in draf ziet het er dramatisch uit. Het begeleidingsmens wist ook niet wat er was gebeurd. Het enige wat hij kon bedenken was, dat toen het plotseling begon te stortregenen, de ruiters snel beschutting zochten tegen de bosrand en dat Igor daarbij is uitgegleden. Igor zelf jammert alleen,dat het zeer doet en dat hij daarvan baalt.Echt weer iets voor een man om je zo aan te stellen. Maar we weten dus nog steeds niet hoe het zo is gekomen.

Zondag 22 mei 2011

Vannacht een paar stevige buien en vanmorgen nog eentje er achteraan. Daarna klaarde het op en is het droog gebleven.Dit keer vonden onze mensen dat prima, want het bleek tot mijn verrassing, dat de mensen van de groep van gisteren ,die kennelijk ergens waren blijven slapen, opeens weer voor de stal stonden en een dagtocht gingen maken. Omdat dan ergens in het bos wordt gepicknickt is regen even niet zo welkom.
Het mooie is, dat ik tegenwoordig altijd met buitenritten mee mag, omdat onze mensen weten, dat ik me altijd beschaafd gedraag. Ik bok niet, ik scheur er niet onverwacht vandoor enz. enz."Nou, dat is ook wel eens anders geweest,"zei Jasmijn, die zich, jammer genoeg, mijn gedrag uit mijn begintijd hier herinnerde. En ik moet toegeven. Ze heeft dit keer wel gelijk.De eerste jaren, dat ik hier woonde mocht ik haast nooit mee op buitenrit. En weet je waarom niet ? Nou gewoon, omdat ik bokte, er onverwacht tussenuit scheurde enz. enz. Maar ik heb sindsdien heel veel bijgeleerd en nu ben ik altijd eerste keus voor buitenritten. Het verstand komt met de jaren, toch ?!" Ja en als dat dan komt voordat de ouderdom komt met gebreken heeft iedereen mazzel." zei Donna en daarmee had ze het laatste woord.
De dagtocht was trouwens superleuk. We hebben allemaal genoten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Miep.

Zaterdag 21 mei 2011

Eerst dikke mist, later de hele dag zon en 24 graden. Super ! En als extra attractie nog steeds geen steekbeesten !!
Vandaag ben ik lekker een paar uur op buitenrit geweest met een groep mensen van overal en nergens.Het schijnt een clubje mensen te zijn, die regelmatig met elkaar door het hele land buitenritten en dagtochten maken.Ze zijn al diverse keren hier geweest. Toch een compliment voor ons, dat ze iedere keer terugkomen. Of niet dan !

Pagina: «  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement