Het Dagboek

Dinsdag 1 februari 2011

Somber, maar droog. Onder nul en een ijzige wind.
We hoorden, dat de uitslag van de keuring van laatst was binnengekomen. Ons veiligheidscertificaat is uiteraard verlengd.  Onze 3 sterren mogen we ook houden en ook nog met meer punten dan de vorige keer. Dat komt vast door onze supermooie nieuwe stal. Voor hoe we er uit zien, voor wat we allemaal kunnen en voor hoe we verzorgd worden kunnen we niet meer waardering krijgen, want daar krijgen we altijd al de maximaal mogelijke punten voor. Hoger kan niet.En daar zijn we toch best een beetje trots op.
Toen ik naar de paddock ging zag ik de tandartsenbus weer eens staan.Ik wist gelukkig zeker, dat ik niet aan de beurt was en toen ik om een hoekje keek zag ik een ongelukkig kijkende Myra met een grote klem in haar mond.Ik ben maar gauw doorgelopen. Wij vinden het geen van allen fijn om naar de tandarts te moeten, maar als het dan weer achter de rug is voor een jaar, eet het toch wel weer veel gemakkelijker.

Maandag 31 januari 2011

Somber, droog en windstil. Min 2 graden.
Hier spreekt White Gold Chap. Dat is tenminste mijn officiele zondagse naam. Zo door de week heet ik gewoon Bill. Wel zo gemakkelijk toch ! Het vervelende is, dat het voermens vandaag eens goed naar mij heeft staan te kijken en toen iets mompelde wat klonk als "dikbill". Dat is geen goed teken. Volgens mij is dat een ras koeien, die giga dik zijn en als ik die associatie wek zou dat zo maar eens dieet kunnen betekenen. Aangezien eten mijn grootste hobby is, zit ik daar dus niet op te wachten. "Toch ben je best aangekomen de laatste tijd," zei buurman Twingo, die keurend om de hoek keek."Pech voor je , dat je geen deken op hebt. Nu loopt dat veel meer in de gaten."

Zondag 30 januari 2011

Somber, droog, windstil en zo rond de 0 graden. het kon slechter.
Er is vandaag waarachtig weer eens een buitenrit geweest. D.p en Kleo hadden het nakijken, want die hadden nog "osteopathen"vakantie, maar Okkie,Pride , Orlando, Igor,Vosje en Yette hebben lekker een paar uur over de Holterberg getourd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 29 januari 2011

Dat komende voorjaar kunnen we voorlopig wel vergeten. Vannacht was het tenminste min 7 graden, dus het lijkt er nog niet op.
's Avonds was er weer eens een wedstrijd voor senioren, die geen wedstrijden willen rijden, maar wel willen weten of ze vooruit gaan. Dus er is wel een officiele jury, maar er wordt geen volgorde vastgesteld en er is geen prijsuitreiking. Iedereen rijdt zijn proef en krijgt meteen als het uitgerekend is zijn protocol mee.

Vrijdag 28 januari 2011

Droog en zonnig.Ongeveer 0 graden en helemaal geen wind. Niet verkeerd.
Vader Gerrit heeft zelfs al het voorjaar in het hoofd.Hij is tenminste al begonnen met de voorjaarsschoonmaak.

Ach ja, wat klaar is is klaar. Hij heeft in ieder geval wel eer van zijn werk, want je kunt goed zien wat hij gedaan heeft.

Donderdag 27 januari 2011

Vannacht voor de afwisseling weer eens vorst. Min 4 plus wind. Steenkoud !

Wij zagen , dat Yette een leuk cadeautje had gekregen van haar mens. D.w.z. haar mens en wij vonden het leuk, maar zijzelf was " not amused". "Wie heeft er ooit een westernmerrie gezien met rose hoefschoenen," mopperde ze.Rose....hoe verzinnen ze het !!!" Nu had ik wel gehoord, dat de zwarte uitverkocht waren en dat dit maar een noodgreep was.Beter een rose hoefschoen dan geen hoefschoen zullen we maar zeggen, maar yette zag daar de logica niet van in. "Ik loop volledig voor schut." jammerde ze. "Ik hoop dat deze idiote dingen voor geen meter werken, dan ben ik er weer vanaf. Wat is er mis met normaal hoefbeslag? Altijd wat anders..zelden wat goeds !" En zo stapte ze mokkend het erf af. En ze had mazzel. Haar mens vond, dat ze er prima op liep, maar de hoefsmid oordeelde later toch, dat die roze dingen de voeten niet voldoende beschermden. Dus exit roze schoenen. Eind goed al goed !

Woensdag 26 januari 2011

Bewolkt en windstil.
Mijn mens vindt, dat ik te sloom ben en heeft mij laten onderzoeken door een dierenarts.Vanwege het veulen zoeken ze nu meteen overal iets achter. Ik heb inderdaad niet zoveel fut tegenwoordig, maar mijn verstekeling zorgt goed voor zichzelf en pakt wat hij/zij nodig heeft. Of ik dan nog genoeg overhoud voor mij zelf interesseert het helemaal niet. De uitslag van de bloedtest was er al gauw. En ja hoor....Ijzergebrek en veeeeeel te weinig bloedplaatjes. Ik weet niet wat dat is, maar het schijnen er 4oo te moeten zijn en het zijn er maar 45. Nou ja, ik sta nog in de benen en ze zullen er vast wel iets op bedenken.

Dinsdag 25 januari 2011

Soms droog, soms een giga regenbui.
Vanmorgen stapte er een man met een tas in de hand het plein op.Nu zijn onze mensen helemaal allergisch voor mannen met tassen in de hand, vooral als ze strak in het pak zitten. Die hebben namelijk meestal niet zulke goede bedoelingen, willen dingen verkopen,die we niet nodig hebben of nog erger, misschien rondkijken waar er hier iets te stelen valt. Maar deze man werd kennelijk verwacht, want onze mensen liepen al gauw keuvelend met hem door alle stallen.Hij bekeek ons en onze boxen nauwkeurig. "Wat moet dat?" bromde Kleo chagerijnig, want hij was aan de beurt om in de paddock te gaan en was bang, dat ze dat nu zouden vergeten. Maar hij praatte voor zijn beurt, want onze andere mensen zorgden, dat alles gewoon ging zoals altijd.Keurmens of geen keurmens.Want dat bleek het te zijn vernamen we al gauw van Donna.Om de zoveel tijd schijnt hier een keurmens te komen controleren of wij er wel goed uitzien, of het terrein en onze stallen er wel netjes bijliggen en of het veilig is om hier te zijn. Al;s dat allemaal naar zijn zin is wordt ons veiligheidskeurmerk verlengt.Hij  kijkt ook hoeveel sterren hij vindt dat ons bedrijf waard is.Nou, het zal mij benieuwen wat er uit komt. We zullen het wel horen.

Maandag 24 januari 2011

Droog en zonnig.
Ik ben Hillie, eigenlijk dubbele Hillie, want ik ben  met zijn tweeen.In mijn buik zit namelijk al een poosje een verstekeling, voorlopig "veulen" genaamd,die eerst nog een beetje groter moet groeien.De geplande verschijningsdatum is dan ook pas 1 mei. Voorlopig heb ik dus nog een poosje het rijk alleen in mijn box. Ik woon tegenwoordig in de nieuwe stal tussen Pride en Nicky en tegenover de spuitplaats. Prettig plekje met uitzicht alle kanten op.
Vanmorgen kwam Marielle, onze osteopathe weer eens langs.D.p. en Kleo waren aan de beurt en ze waren er allebei maar wat blij mee.Kleo was door het vastliggen vorige week wel niet kreupel geworden, maar haar rug was er toch niet beter van geworden. Dat is nu mooi snel weer verholpen, voordat ze er wel last van gekregen zou hebben.

Zondag 23 januari 2011

Somber, maar meestal droog.Helemaal geen wind.
Vandaag was het tweede deel van de wedstrijd. Fijn, dat er niet eerst , zoals vorig jaar om deze tijd, sneeuw geruimd hoefde te worden. Het was gezellig druk en alle paarden en pony's, die meededen werden mooi opgetut.
De week is weer om en ik geef de pen aan Hillie.
Pagina: «  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement