Het Dagboek

Maandag 8 november 2010

Somber en droog.
Was de vorige week de grootste bewoonster van deze manege aan het woord, ik ben bijna de kleinste. Misschien is Twingo nog iets kleiner dan ik, maar het zal niet veel schelen. ik ben dus de enige echte Misty en ik woon al sinds onheugelijke tijden in een box bij de binnenbak. Ik kan dus alles zien wat er gebeurt en zie van alles langskomen. Leuk hoor. Ik zou niet anders willen.

Zondag 8 november 2010

Je houdt het niet voor mogelijk !! Stralend weer.Zonnig, beetje wind en tot ieders verassing opeens hartstikke koud. Niet meer dan 6 graden. Dit maakt het dubbel zuur voor die mensen van de afgeblazen cross in dat andere dorp .Zon of geen zon, de bodem is natuurlijk nog steeds niet opgedroogd en dus kon het nog steeds niet doorgaan.
Hier was het rustig. Een aantal van ons mocht op buitenrit en ze waren helemaal enthousiast toen ze terug waren.Buurman Okkie vertelde , dat het heel mooi was in het bos met al die gekleurde bladeren waar de zon doorheen scheen. Hij was zelfs helemaal vergeten om eigewijs te doen en dat wil wat zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty

Zaterdag 6 november 2010

Regenachtig.
Ik hoorde onze mensen praten over een andere crosswedstrijd in de echte wedstrijdsport, die dit weekend in een dorp hier vlakbij gehouden zou worden. Die arme mensen daar hebben al hun werk voor niets gedaan. Door al die regen deze week was hun hele terrein al week geworden en toen is er vannacht nog een gigantische bak regen bij gekomen. Nu staat overal water en moesten ze het afblazen. Er waren al een heleboel deelnemers onderweg en toen ze aankwamen hoorden ze , dat het niet door kon gaan. Wat hebben wij dan toch weer een mazzel gehad met onze cross.Het ziet er naar uit, dat dat het laatste weekend was waarop zo'n wedstrijd mogelijk was, want het regent nu alsmaar door.

Vrijdag 5 november 2010

Af en toe regen. Warm.
Voor ons is de weideperiode definitief afgelopen. Alleen Milena en Saffier, onze aowers, mogen zich nog iedere dag verpozen in de springwei, want die gaan toch niet rennen.Voor ons is het weer winterdienstregeling. Nog steeds iedere dag naar buiten, maar alleen in de zandpaddocks.Nou ja, het is niet anders. Ik ben toch blij om een frisse neus te kunnen halen en de hooibakken,die er staan doen hun best om een vervanging te zijn voor het gras, dat toch ook al niet meer zo lekker was als in de zomer. Wij kunnen het er wel mee doen.

Donderdag 4 november 2010

De hele dag regen en nog steeds warm voor de tijd van het jaar.
Vanmorgen had ik een leuk ontmoeting.Ik was aan het uitstappen op het plein en toen viel mijn oog opeens op Derby. Derby is onze mechanische medewerker, die alleen werkt als er een muntje in zijn voerbak wordt gegooid. Kleine kinderen vinden het altijd helemaal te gek om een ritje op hem te maken.Ik ben even naar hem toe gegaan en we hebben gezellig staan beppen.

Woensdag 3 november 2010

Meestal droog, later zelfs een beetje zon.
Vanavond laat reed opeens Herman, een van onze smeden, het erf op.Onze mensen waren blij, want Vosje was een ijzer kwijt geraakt en op 3 ijzers loopt niet zo lekker.Super als er zo snel iets aan gedaan wordt.

Dinsdag 2 november 2010

Regenachtig, niet koud.Wel 16 graden.
Nu het zo warm is klagen de meeste paarden en pony's over hun wintervacht. Als ze werken breekt het zweet ze uit en krijgen ze een heel natte vacht. Ik denk, dat de meesten binnenkort geschoren worden en dan een lekkere winterdeken op krijgen.Pjotr is al aan de beurt geweest. Die arme pony kreeg er zowat een hartverzakking van. "Geschoren zijn is tot daar aan toe " zei hij. "Dat is zelfs wel lekker, maar wat mijn mens me nu toch geleverd heeft....Ze heeft overal op mijn lijf hartjes laten staan van lang haar. Ik dacht echt, dat ze het meende en iedereen in de nieuwe stal lachte zich een bult over hoe ik er uit zag. Ik schaamde me dood. Maar gelukkig was het maar een grapje en heeft ze die gekke dingen er aan het eind ook afgeschoren.

         

Maandag 1 november 2010

Mistig, droog en windstil.
Hallo, hallo, ik ben weer aan de beurt. Prima Donna is de naam, maar iedereen noemt me Donna.Best jammer als je zo'n mooie naam hebt. Het is niet anders.
De rust op het plein is weer teruggekeerd. Dat wil zeggen, dat al die hordes mensen en paarden zijn verdwenen, maar dat wil niet zeggen, dat er niet keihard gewerkt is. Al die hindernissen overal in de buurt moeten namelijk niet alleen worden opgebouwd, maar ook weer afgebroken en wel zo gauw mogelijk.Er schijnt namelijk tegenwoordig een wet te zijn, dat maisland, waar de mais af is, binnen 3 dagen weer moet zijn ingezaaid met iets. Ze ( die mensen, die achter hun bureau zitten ) denken namelijk, dat er dan nog iets gaat groeien wat goed zou werken tegen de CO2 uitstoot . Zelfs ik heb geen flauw idee wat ze daar mee bedoelen.In het voorjaar moeten de boeren dat spul dan weer onderploegen. Maar ja, de grond is al best koud. Dat groeit dus niet al te best en er komt ook meestal niets van terecht.Vinden ze daar op die bureaustoel niet erg hoor, want zo blijft hun werk in de wereld. Bovendien hebben ze vergeten voor te schrijven hoeveel er moet worden gezaaid. Als een boer dus 1 zaadje op 10 vierkante meter gooit heeft hij zijn plicht gedaan en niemand kan daar iets aan doen. Vreemd hoor !

Zondag 31 oktober 2010

Het weer was vandaag jammer genoeg niet om over naar huis te schrijven . Eigenlijk heeft het de hele dag geregend, maar gelukkig meestal zachtjes. Het gekke is, dat ik er niemand over heb horen mopperen. Er waren geen afzeggingen en iedereen heeft heerlijk gecrossed, Er zijn er wel een paar mensen af gevallen, maar niemand heeft zich echt zeer gedaan en de bodem van het terrein heeft zich goed gehouden.
Ik was blij verrast. Ik had gedacht, dat ik vandaag ook nog niet mee mocht doen, maar het bleek, dat ik toch 1 keer op de startlijst van de middencross stond. En dat was toch een potje leuk !!! Ik heb echt genoten en kan me nu opeens helemaal voorstellen waarom iedereen zo graag mee wil doen.Regen of geen regen.Dit was echt kicken !Volgend jaar wil ik weer meedoen. Wat zeg ik...Mag ik morgen niet nog een keertje  ?
De week is weer om en ik geef de pen aan Donna.

Zaterdag 30 oktober 2010

Beetje regenachtig. Later droog.
's Morgens waren de gewone lessen in de bak en op het plein werd de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van de wedstrijd.
's Middags was de korte cross voor beginners. Ouders mochten en moesten meestal meerennen.Tot mijn spijt mocht ik niet meedoen.Duo zei, dat onze mensen zeker nog de herinnering hadden aan Lizzy, die vorig jaar net nieuw was en die toen Sandra, die voor de zekerheid zelf meerende,een paar keer flink door de wereld heeft gesleurd. Ze heeft wel vastgehouden, maar ze was er niet blij van geworden.En nu nemen ze met mij kennelijk maar geen risico. En dat terwijl ik zo braaf ben ! Flauw hoor...
Pagina: «  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits