Het Dagboek

Vrijdag 20 mei 2011

Bewolkt en veel wind. Hooguit 16 graden. Toch nog lang geen zomer.
De boeren in de buurt zijn druk met gras maaien. Ik hoorde zeggen, dat ze niet blij waren met de opbrengst. Veel minder dan normaal, omdat het....veel te droog is geweest. Zo zie je, als het een keer niet te nat is geweest is het meteen te droog. Het is ook nooit goed. Laten we hopen,dat het de rest van het jaar beter zal gaan

Donderdag 19 mei 2011

Beetje zon, beetje wolken en allang weer veel te droog.
Hillie en Hello lopen altijd de hele morgen in een wei achter de binnenbak en 's middags in de springwei. Maar daar lopen ze niet alleen. Er springen daar ook een heel stel kleine wilde konijntjes rond. Hello had het er eerst niet zo op. Toen ik in de paddock stond zag ik zelfs, dat twee kleine konijntjes, een zwarte en een bruine, met volle vaart achter Hello aan renden. Echt heel komisch om te zien hoe dat kleine ding benen maakte voor zulke miniscule opjagertjes.Ik geloof wel, dat ze later vrede hebben gesloten. Heel verstandig.

Woensdag 18 mei 2011

Veel wolken, maar minder koud.
Het is tegenwoordig een hele toer om de binnenbak goed berijdbaar te houden. Er moet soms wel een paar keer per dag gesproeid worden en de tractor is dagelijks in de weer om de bodem los te maken.Maar onze mensen zijn niet tevreden met het resultaat.Ik zag laatst al het busje van een deskundig bodempersoon het erf op rijden en die ging deskundig en geleerd kijken wat er aan gedaan kon worden.Vosje, die de oren ,zoals gewoonlijk ,wijd open had, vertelde, dat ze gehoord had, dat was afgesproken, dat binnenkort de hele boel zal worden losgewerkt, gelijkgetrokken en aangevuld met nieuw zand.Nou, dat zal dan wel weer een ravage worden, voordat het beter is. Maar wat moet dat moet en als het dan daarna beter is zijn we allemaal weer blij.

Dinsdag 17 mei 2011

Wisselend bewolkt en fris.
De eerste eieren van de zwaluwen hier in de stal zijn uitgekomen. Dat kleine spul maakt al een giga herrie en hun ouders razen af en aan met lekkere bee(s)tjes voor hen.Het lijkt hier net een voliere en hoewel er wel eens per ongeluk wat vogelpoep op ons terecht komt vinden we het toch beregezellig.Die vogels schijnen zeldzaam te worden.Nou, daar merken wij dus helemaal niets van.Wij hebben ieder jaar meer dan 20 nesten her en der verspreid. Kun je nagaan hoeveel nieuwe vogeltjes er sowieso hier worden geboren.

Maandag 16 mei 2011

Vannacht regen en de hele dag een beetje gemiezer. Hooguit 13 graden.
Hoi, Orlando hier. Ik woon sinds jaar en dag in de grote stal en ook in dezelfde box. Mijn buren zijn in de loop van de tijden wel gewisseld. Op het ogenblik staat Venice, een nieuwelinge ,aan mijn ene kant en Igor aan de andere kant op de plaats waar Flip, die nu in de paardenhemel is, een jaartje of 15 heeft gewoond.Het zijn prima buren, waar ik heel goed mee overweg kan.Daar hebben we trouwens geen van allen over te klagen,want ze vogelen hier net zo lang, totdat iedereen op een plek staat, waar hij/zij graag is .Myra bv. woonde eerst in de sterstal, omdat onze mensen dachten, dat dat een goede plek was voor haar mens, die bijna niet kan zien.Maar Myra was daar juist helemaal niet gelukkig.Ze vindt het namelijk vreselijk om alleen te zijn en in de sterstal staan ze maar met zijn vieren. De drie anderen zijn natuurlijk ook geregeld naar paddock, wei of aan het werk. Ze was daar dus best geregeld alleen thuis.In onze stal wonen we met zijn achten, dus het moet wel erg gek gaan als hier helemaal niemand binnen is. Probleem opgelost !

Zondag 15 mei 2011

Wisselend bewolkt, fris. Piepkleine buitjes. Die zetten geen zoden aan de dijk.
Vandaag was de selectiewedstrijd voor deelname aan de regiofinale van de zitcompetitie. Het is aan de ene kant een gewone wedstrijd, waarbij de punten tellen en aan de andere kant wordt gekeken wie het beste heeft gescoort op de laatste punten van het protocol, die gaan over houding en zit.Degenen,die daar de meeste punten voor hebben gekregen mogen op 5 juni naar manege De Horstlinde in Enschede voor de regiofinale. Ze moeten dan rijden op paarden en pony's van daar !Als dat maar goed gaat...Ze zijn natuurlijk alleen maar gewend aan ons en wij zijn natuurlijk super super super braaf en zitten heel heel heel erg heerlijk." Jongens hou erover op," zei Jasmijn. "Die paarden en pony's daar zijn vast ook prima beesten en als onze mensen er dan ook nog beeldschoon op gaan zitten komt het allemaal dik in orde." Laten we het daar dan maar op houden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 14 mei 2011

Droog, wisselend bewolkt. Steenkoud zonder zon, bloedheet met zon.
Vanmiddag, na alle lessen, was er een dressuurwedstrijd voor degenen,die nog niet aan de selectie zitcompetitie mee konden doen. En weet je wat ? Helemaal niemand had voor mij gekozen! Ik was daar eerst best een beetje door geraakt, want je wilt er toch graag bijhoren.Maar toen ontdekte ik, dat ik in die tijd samen met Floran en DP ,die ook niet meedeed,een buitenrit mocht maken en toen was mijn dag toch weer goed. Het was namelijk super in het bos. We hebben zelfs een ree gezien.

Vrijdag 13 mei 2011

Bewolkt. 15 graden en veel wind precies de stal in.Niet fijn.
Ik hoorde van Zazou, dat zij binnenkort naar de dierenarts moet om een knobbeltje op haar schouder weg te laten halen. Toen onze tandarts, die toevallig ook dierenarts is, hier laatst was, hebben onze mensen hem gevraagd om er een blik op te werpen. Hij vond toen, dat er toch nader naar moest worden gekeken. Daarom is haar mens Sanneke met haar naar onze dierenarts geweest en die heeft besloten, dat dat ding volgende week toch maar weggehaald moest worden. Ze noemen zoiets een sarcoid.Zazou is niet blij, maar ze moet zich niet aanstellen. Ze zal het best wel overleven.Maar dat ze daarna 10 dagen op stal moet blijven om te zorgen, dat de hechting er niet uit springt is natuurlijk best wel zuur.

Donderdag 12 mei 2011

Bewolkt, 16 graden. Echt geen zomer meer.
Usher vertelde, dat hij zijn mens Thessa voorlopig niet zal zien.Ze schijnt in een mensenvliegdoos vertrokken te zijn naar een land, dat idioot ver weg ligt. Ze noemen het China.Hij snapt niet goed wat ze daar nu moet gaan doen, terwijl hij gewoon hier is.Want wat is er nu leuker dan met hem naar concours te gaan. "Ik heb nota bene net mijn eerste winstpunt in ZZ zwaar gehaald en in plaats van dat ze lekker met mij op pad gaat om meer van dat te halen, moet ze zo nodig naar China",zei hij een beetje boos."Maar jij kunt nu lekker drie weken relaxen in de wei en in de paddock en kracht verzamelen voor nog een heleboel meer winstpunten," zei Floran nuchter en daar zit natuurlijk ook wel wat in. Toch ?

Woensdag 11 mei 2011

Zonnig.Eerst fris, later weer steeds warmer.
Onze mensen mopperen wat af over het feit, dat het nooit meer regent. Onze weiden zijn best nog wel groen, want er wordt driftig gesproeid, dus wij mopperen niet.
Vanmorgen stonden wij met onze club in de wei pal naast Hillie en Hellie, pardon ik bedoel natuurlijk Hello. Iedereen wilde wel eens kennis maken met de nieuweling, maar Hillie vond dat niet goed. Zodra een van ons ook maar een neusje naar binnen stak kwam ze dreigend aandenderen en dan haal je je neus liever weer binnen je eigen landje. Maar raadt eens wat ! Dat gold niet voor mij...Ik mocht zomaar uitgebreid neuzen met allebei. Ach ja. Haflingers onder elkaar zullen we maar zeggen.

Pagina: «  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement