Het Dagboek

Woensdag 14 juni 2017

Licht bewolkt en soms een beetje regen.
Gisteren zag ik tot mijn verbazing , dat Cali en Okkie werden verhuisd naar de paddockstallen en dat er verder ook een complete volksverhuizing plaats had. Ik zal jullie niet vermoeien met precies uit te leggen wie waarnaartoe is gegaan.  Hier in de stal is alleen Calimero dus weg en voor hem in de plaats woont er (tijdelijk) Match. En dat schijnt weer allemaal te zijn , omdat Famke en Tristan komen logeren en dit keer wel voor zo'n 4 weken.

Dinsdag 13 juni 2017

Wisselend bewolkt. 20 graden en droog.
Ik zag vanmorgen een mens binnenkomen, die ik nog nooit had gezien. Maar BB zei meteen "Ha, daar is onze Marielle, het osteopathemens en ik wil wedden, dat ik nog een keer aan de beurt ben. Joepie..."Deze Marielle verdween inderdaad in de stal van BB en heeft zeker een half uur aan haar rond gefrommeld. En tot mijn verbazing stond BB echt te genieten.Later, toen ze weer verdwenen was ( richting Murphy hoorde ik later ) vertelde BB, dat deze Marielle al meer dan 10 jaar geregeld hier komt om dan bij een paar van ons te controleren of alle spieren en botten nog op de goede plek zitten.Iedereen is minstens 1 keer per jaar aan de beurt en sommigen nog vaker.En het is echt veel fijner werken als je lichaam helemaal in orde is,"besloot BB.Later sprak ik Murphy in de wei en die vertelde, dat Marielle haar vandaag ook voor de eerste keer te pakken had gehad en dat ze dat eerst best eng vond, maar later wel prettig. Bovendien had ze ook begrepen, dat ze nu een hele week niet hoeft te werken. Dat schijnt goed te zijnvoor degenen, die behandeld zijn. Nou, ik ben benieuwd wanneer ik mag. het lijkt me niet verkeerd al met al

Marielle

Maandag 12 juni 2017

Bewolkt, later wisselend bewolkt.
Mijn naam is Enjoy en het schijnt de bedoeling te zijn, dat ik deze hele week vertel wat er hier zoal gebeurt. Ik heb zoiets natuurlijk nog nooit gedaan, maar ik zal mijn best doen.
Ik heet dus Enjoy, omdat ze mij hier in Holland voor het gemak zo genoemd hebben. Maar in Ierland, waar ik geboren ben had ik een heel andere naam.Namelijk Danville Kia May. Best een mooie naam toch ! Nou ja, Enjoy is ook niet verkeerd en ik doe het er maar mee.
Ik ben pas 4 jaar en werk hier nog niet zo lang. Ik vind het hier gezellig en ik geloof, dat de mensen tevreden over mij zijn. Ik hoorde tenminste laatst, dat een van de rijmensen mij graag wilde kopen en dat onze mensen zeiden, dat ik voor geen goud te koop ben. Leuke opsteker toch...

Zondag 11 juni 2017

Wisselend bewolkt, weinig wind, 22 graden.
En we zijn inderdaad vandaag aan het crossen geweest. Een betere besteding van de zondag kan ik me niet voorstellen...
Ondertussen was het hier thuis ook een abnormale drukte. Als ik goed ben ingelicht hebben de mensen, die bezig zijn om een ruiterbewijs(niet te verwarren met het ruiterpaspoort, dat iedereen,die hier rijdt sowieso heeft) te bemachtigen vandaag examen gedaan voor certificaat 1 en 2. Als ze daarvoor zijn geslaagd gaan ze in september door voor certificaat 3 en als ze dat ook halen hebben ze het voor elkaar. Het schijnt een soort opleiding voor het veilig en verstandig maken van buitenritten te zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Enjoy.

Zaterdag 10 juni 2017

Veel zon en af en toe een wolkje.
En je raad het nooit...Ik schijn alweer naar een crosstoestand te gaan. Ik hoorde toevallig, dat mijn mens voor hemzelf en zijn bijrijdmens ieder een halva crossles had geboekt. Super leuk...Ik kan niet wachten !

Vrijdag 9 juni 2017

Zwaar bewolkt. 18 graden.
Tegenwoordig wordt er geregeld extra getraind voor de regiofinale van de zitcompetitie in een plaats,die Den Ham heet.De rijmensen, die ons bedrijf mogen vertegenwoordigen bij die wedstrijd van de best zittende leerlingen van maneges uirt de hele provincie, oefenen dan de proef die daar zal worden gevraagd.Dat gaat met zo'n stuk of 4 tegelijk en er wordt dan alleen gelet op houding en zit. Maar ik neem wel aan, dat ze toch ook minstens in de goede gang de goede kant op zullen moeten gaan. En dat lijkt me op vreemde paarden/pony's best wel een uitdaging.

Donderdag 8 juni 2017

Regenachtig.
Er is een mail gekomen van onze mensen.Ze vermaken zich best en ze doen iedereen de groeten. Bij deze.

Vakantie

Woensdag 7 juni 2017

Licht bewolkt en opnieuw soms regen.
Mijn mens had toch iets leuks bedacht !! Ik werd laatst plotseling in het rolhok gezet en toen ik er weer uit mocht stond ik op een vreemd terrein met allerlei spannende hindernissen. Het was een oefencross, hoorde ik en ik heb me toch lekker uitgeleefd. Helemaal te gek...Van mij mag dit vaker...!!!

Juulke

Dinsdag 6 juni 2017

Zwaar bewolkt, af en toe een bui.
Er is weer eens een pony op proef gearriveerd. Het is een vriendelijk vosje, die zich voortselde als Coen. Nou, ik ben benieuwd hoe Coen het gaat doen. Hopelijk doet hij zijn best, zodat hij mag blijven.Hij ziet er namelijk wel uit als iemand, die je erbij kunt hebben.

Maandag 5 juni 2917

Licht bewolkt en veel wind.
Hallo, ik ben Tommy. Ze hebben mij nu een keer zo genoemd toen ik klein was en ik luister er wel naar. Maar zijn jullie het niet met mij eens , dat "Tom " voor zo'n formaat paard als ik ben, meer op zijn plaats zou zijn ? Tommy...je denkt dan toch meteen aan een shetlander of zoiets. Enfin, het zij zo. Ik zal het er met mijn 1.75 m. mee moeten doen.
Ik sta tegenwoordig nog wel in een silostal , maar aan de andere kant als eerst. Ik woon dus nu naast Match en Aris staat op mijn oude plek. Dat komt dus zo...Aris wil nog wel eens tegen de deur slaan als hij iemand iets duidelijk wil maken en ik doe dat niet.Nu is de deur van de box waar Aris eerst stond gewoon kaal hout en die , waar ik in stond is voorzien van een rubber flap, waardoor ertegenaan meppen veel en veel minder lawaai maakt. Dat is dus meteen veel minder leuk.Ikzelf heb geen behoefte aan  lawaai schoppen. Ze hebben ons dus van plek laten ruilen en ik moet eerlijk zeggen, dat dit iedereen goed bevalt. (Behalve Aris uiteraard)

Pagina: «  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits