Het Dagboek

Zaterdag 10 februari 2018

Bewolkt en rustig weer, ruim boven nul.
Vanmiddag hebben een aantal moeders les gehad in het helpen van hun rijkind. Het cursusje schijnt "Help...!!!. Mijn kind rijdt paard, "te heten en ik hoorde zeggen, dat ze er heel wat van hebben opgestoken. Leuk toch...Alles wat je leert is tenslotte meegenomen.

Helpmijkindrijdtpaard

Vrijdag 9 februari 2018

Zwaar bewolkt en rustig weer.
Zo tegen half 10 was hier iedereen rustig bezig met de dingen, die gedaan moesten worden, zoals uitmesten, ons naar de paddocks brengen,les geven enz.enz. Maar opeens stond er een hele groep mensen op het plein,die kennelijk erg veel zin hadden om te gaan rijden. Onze mensen keken of ze water zagen branden, want daar was absoluut niet op gerekend. Het bleek een groep blinde en slechtziende mensen van het Loo-erf te zijn die in oktober van het vorige jaar een afspraak hadden gemaakt...Dat was kennelijk niet in de nieuwe agenda van dit jaar gekomen. Maar dat nam natuurlijk niet weg,dat deze mensen te paard moesten, terwijl niemand er tijd voor had en er zelfs geen plek voor was op dit moment. Gelukkig bestaan er telefoons en toen Sandra van de schrik bekomen was heeft ze vliegensvlug een paar vrijwilligershulpmensen gebeld.Die waren zo aardig om meteen deze kant op te komen om werk over te nemen van de instructiemensen, zodat die zich met de groep konden gaan bemoeien. Dit keer werd er op het plein gereden, omdat de bak bezet was, maar dat was geen probleem , omdat het best wel lekker weer was."Improviseren is ook een kunst en het houdt je scherp,"zei buurvrouw Zazou en gelijk heeft ze .De volgende data staan nu natuurlijk wel voor het hele jaar in de agenda.

Donderdag 8 februari 2018

Zon, iets onder nul, geen wind.
Zazou vertelde, dat ze binnenkort gaat verhuizen.Haar mens heeft inmiddels 2 kinderen plus een drukke trimsalon en, hoe graag ze het ook zou willen,komt er van rijden niet meer zoveel. Daarom heeft ze besloten om mij te verkopen en dat kwam toch hard aan. Ik woon hier tenslotte al ruim 13 jaar met veel plezier en je moet maar afwachten waar je nu dan terecht zal komen.Maar ik had me te vroeg zorgen gemaakt. Ik heb goede hoop, dat ze een leuk ander adres voor mij heeft gevonden.Een mens, dat hier ook lang heeft gereden heeft namelijk hier ergens in de buurt een huis gekocht met 3 stallen erbij. Een daarvan was nog niet vol en zij zocht een paard erbij om lekker mee buiten te rijden. En dat ben ik dus geworden. Het zal best wennen zijn, maar het komt vast goed.

Woensdag 7 februari 2018

Zon, iets onder nul,geen wind.
Vanmorgen stonden een paar van onze mensen voor mijn box met elkaar te praten en ik hoorde ze zeggen, dat ze nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe medewerker.Kleo en Orlando zijn met pensioen. Daarvoor in de plaats is een tijdje geleden Trofee gekomen. Een ouder wedstrijdpaard van een mens, dat hier in het dorp woont en die ons al heel lang kent.Maar er moet nog iemand bij komen en dat schijnt een probleem te zijn. Zodra onze mensen denken, dat ze geschikt paard hebben gevonden en het mens van dat paard hoort, dat haar paard medewerker in een manege zou worden, gaat de koop meteen niet meer door.Snappen jullie dat nou ? Obiku, die dit hoorde, zei, dat zijn vroegere mens juist had gevraagd of hij hier aan het werk mocht gaan, omdat ze zelf niet meer genoeg tijd voor hem had en hij zich stond te vervelen.Ze kwam hier geregeld omdat haar dochtertje hier leerde rijden en had gezien hoe het er hier aan toe gaat.Vandaar.
Sunshine, die net langs kwam en iets van het gesprek opving, deed ook een duit in het zakje.Zij vertelde hoe zij hier terecht was gekomen.In het verleden was ze een paar keer met haar rijkind hier op ponykamp geweest. Toe haar rijkind na een tijdje echt te groot werd voor haar en ze hoorde, dat ze verkocht zou worden was ze erg verdrietig. Maar toen ze had gehoord, dat haar rijkind had gezegd, dat ze echt alleen maar hiernaartoe mocht en dat onze mensen dat o.k. vonden , sprong ze een gat in de lucht.En ook Sunshine werkt hier al een aantal jaren met plezier.
Als dus iemand van jullie een leuk paard weet, dat wat ervaring heeft, goed in galop kan aanspringen en normaal doet tegen mens en dier laat dat dan weten aan onze mensen. En als je dan aan het verkoopmens het verhaal van Obiku en Sunshine erbij vertelt zullen ze misschien in ieder geval eerst eens willen komen kijken, voordat ze zeggen dat dat paard niet hiernaartoe mag omdat we een manege zijn.

Dinsdag 6 februari 2018

Vannacht zomaar 7 graden, maar dan dit keer onder nul. Overdag zonnig en windstil en iets boven nul.
We zagen gisteren laat in de middag, dat er druk werd geharkt in de paddocks en begrepen toen meteen, dat er nu toch echt vorst in aantocht was voor langere tijd.Dat is namelijk de enige reden, die wij kunnen bedenken, dat onze mensen en hulpmensen zo gek zijn om zich in het zweet te werken om onze relaxplekken glad te maken. We kunnen dan namelijk gewoon een frisse neus halen.. Zij het niet op een zachte, maar wel op een harde gelijkmatige bodem. En het werkt hoor...We zijn vandaag allemaal naar buiten geweest en je went echt wel aan zo'n harde ondergrond.

Harde ondergrond

Maandag 5 februari 2018

Droogt en fris.Steeds ietsje kouder.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Zazou en Tico.
Vanmorgen heeft Hans uren lang vlak onder mijn buitenluik ( dat gelukkig dicht was ) een mega lawaai gemaakt met een zaagding. We vroegen ons allemaal af waar dat nu weer goed voor was, maar toen ik naar buiten ging en de hoek om kwam,zag ik een leuk bankje staan, dat er eerst nog niet was.Zo zie je maar. Zo ben je een grote boom en zo ben je gereduceerd tot een bankje. Het kan verkeren.

Bankje

Zondag 4 februari 2018

Droog, bewolkt ,2 graden.
's Morgens was er een verjaarspartijtje. Calimero en Okkie en Bill en ik hadden dienst voor voltigeren en spelletjes. Altijd leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 3 februari 2018

Wisselend bewolkt, meestal droog. Niet meer dan 3 graden.
Toen ik vanavond naar buiten keek zag ik een heleboel mensen aan komen en ze hadden geen rijkleren aan.Melli wist te vertellen, dat ze naar de jaarvergadering van de recreantenclub kwamen. Haar mensen gingen daar namelijk ook naartoe en hadden dus even geen tijd voor haar. Op die vergadering schijnen ze eerst terug te denken aan wat ze het afgelopen jaar aan leuke dingen hadden gedaan en daarna vooruit denken aan wat ze komend jaar voor leuke dingen zouden kunnen gaan doen.En daarna wordt dan altijd met zijn allen lekker gegeten. Dit jaar is het gebracht door een eetmaakbedrijf, dat Puur heet.En weten jullie wat de recreanten mensen daar erg leuk van vinden ?Behalve natuurlijk, dat het erg lekker was. Dat ze na afloop alles, ook de vuile borden en zo weer meenamen. Luxe he !

aan tafel

Vrijdag 2 februari 2018

Droog en voor de verandering windstil.
Het was vanmorgen nog zowat donker toen Guusje al het paardenrolhok in moest om in de dierenkliniek naar haar oog te laten kijken. En wat dacht je ? Het schijnt er op te lijken, dat het beter aan het worden is. Ze denken nu, dat het misschien een ontsteking is, die kan zijn ontstaan op de dag van de storm. Er vloog toen van alles door de lucht en er zou ook iets in het oog geraakt kunnen zijn, wat de ontsteking heeft veroorzaakt.Hoe dan ook. Het is aan de beterende hand.Waar Guusje minder blij mee is is, dat ze heeft gehoord, dat er nu nog 3 weken..!!!.6 keer per dag dat spul in haar oog gedaan moet worden. Tel uit je winst.

Donderdag 1 februari 2018

Eerst nog veel regen, later ook nog een beetje zon.
Jammer, dat zo langzamerhand alles onder water staat. Hopelijk gaat het nog niet vriezen, want dan kan iedereen schaatsen aandoen om nog ergens te kunnen komen.

Pagina: «  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement