Het Dagboek

Donderdag 3 augustus 2017

Eerst bewolkt, later zon, maar nog altijd heel veel wind.
Het voermens vindt al die wind helemaal niets.Er staan hier namelijk heel wat bloembakken en behalve zorgen, dat wij op tijd te eten krijgen is het ook haar taak om te zorgen, dat die bloemen te drinken krijgen. En dat is nu het probleem. Door die voortdurende wind drogen ze super snel uit en daar worden ze niet mooier van. Er moet dus iedere dag extra water worden gegeven. Ze vindt dat niet leuk, maar het houdt haar natuurlijk wel van de straat.Is het nog ergens goed voor.

Bloembakken

Woensdag 2 augustus 2017

Wisselend bewolkt. 22 graden.
Vanmorgen waren onze mensen bijna hun Polorolhok kwijt geweest.Dat ding stond kapot op het erf. Toen kwam er een vreemd mens, dat zei, dat hij het rolhok op kwam halen met een sleepauto om te repareren en hij noemde de naam van een garage, waar volgens een vrijwilligershulpmens, dat goed wakker was, onze mensen nooit kwamen. Dat mens sloeg meteen alarm en onze mensen belden met het eigen garagemens, dat gevraagd was om naar het rolhok te komen kijken met de vraag of hij soms iemand had gestuurd om het rolhok op te halen. Niet dus...Onze mensen dachten toen natuurlijk, dat het de bedoeling was om ons rolhok te stelen. Maar...net op tijd kwam de aap uit de mouw.Heel toevallig had een paardenbedrijf een eindje verderop ook een kapot polorolhok en had dat mens ook een garagemens (zijn garagemens !!) gevraagd om dat ding even op te halen. En zo is het gekomen.Het was toch best wel lachen..

Dinsdag 1 augustus 2017

Eerst zon,later bewolkt. 24 graden.
Lisa, het nieuwe hondje, heeft tegenwoordig af en toe een speelmakkertje.De mensen van Guusje hebben laatst een klein zwart joekeltje aangeschaft, dat Roxy blijkt te heten.Als die mee mag hiernaartoe is het meteen een feestje van rennen, uit de bocht vliegen, ondersteboven vallen enz. enz. Wel een beetje jammer, dat die Roxy, als zijnde een labrador, veel groter zal worden dan onze Lisa. Lisa zelf ziet geen probleem zegt ze, want lol trappen kun je met iedere formaat en gelijk heeft ze.

Lisa Lisa Lisa

Maandag 31 juli 2017

Zonnig en droog, veel wind.
Ik ben Okkie en sinds DP vertrokken is, met pensioen weten jullie nog wel,woon ik op haar plaats in de sterstal samen met Melli, Toet en Guusje. Gelukkig heeft Melli daar toestemming voor gegeven. Die dame wil nu een keer niet samenwonen met iedereen. Als onze mensen per ongeluk iemand neerzetten. die haar niet bevalt slaat ze net zolang tegen de deur en de muren totdat de boodschap is overgekomen en het betreffende dier weer is weg gehaald. Maar ik ben in genade aangenomen en ik heb het hier best naar mijn zin.

Zondag 30 juli 2017

Veel regen, veel wolken, beetje zon en veel te veel wind.
Murphy, Okkie en Coen hebben een buitenritje gemaakt.De rest heeft alleen maar gerelaxt in weiden en paddocks.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 29 juli 2017

Vandaag zagen we weer bekende gezichten van rijkinderen en rijmensen, die hier iedere week komen. Maar het is toch anders dan anders. Veel vaste zaterdagmensen zijn met vakantie , oftewel ergens anders.Maar op hun plaatsen rijden nu degenen, die (nog) niet weg zijn en juist wel graag willen rijden. Goed geregeld toch..Iedereen blij en wij passen ons wel aan.

Vrijdag 28 juli 2017

Wisselend bewolkt en droog.
En het is alweer de laatste dag van het eerste kamp. De tent wordt leeg gehaald en iedereen is op zoek naar van alles en nog wat.Hopelijk blijft er, als iedereen weg is, niets meer van over. Zou leuk zijn. "....en heel onwaarschijnlijk "zei overbuurman Orlando.En hij zal het, met zijn meer dan 22 jaar ervaring met onze ponykampen, wel weten, denk ik.

Kamp einde

Donderdag 27 juli 2017

Wisselen bewolkt, langzamerhand wel weer erg droog overal.
Het graan op "ons" crossveld hier achter doet het inmiddels goed en begint al te rijpen.We zijn allemaal benieuwd wanneer het geoogst zal worden en vooral naar wat er daarna weer op zal komen als vanggewas.Die leuke gele bloemetjes, mosterdkruid of zoiets, die er in het verleden al eens zijn gezaaid , stonden erg leuk in de cross. Echt iets om nog eens te doen. Zou dat kunnen lief buurboermens ???Al vast bedankt !!!
Vandaag was ook een fotoshoot. Tommy was voor die gelegenheid een beetje van kleur veranderd. Je kunt het mooi vinden of niet, maar het kan er echt allemaal weer af. Dit laatste ter geruststelling van zijn eigen mens, voordat die van schrik uit zijn vaardoos ergens ver weg valt.

Mosterdkruid Juulke met Tommie

woensdag 26 juli 2017

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Herman , ons hoefsmidmens, schijnt met vakantie te zijn. Dat is iets wat hij eigenlijk liever niet moet doen, want we kunnen hem niet missen . Sunshine en Calimero hadden plotseling losse ijzers en konden niet meer meedoen met alle leuke activiteiten. Maar een zekere Antoni, die het vak van Herman heeft geleerd, was zo aardig om voor hem in te springen en onze medewerkers weer mobiel te maken.Heel fijn en reuze bedankt....!!!

Dinsdag 25 juli 2017

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Gisteren is de groep kinderen van het eerste ponykamp gearriveerd.Dat gaat een gezellig druk weekje worden !! Mijn buren en ik zijn inmiddels voorzien van een verzorgkind en we worden zowat kaal gepoetst. Best heel leuk, al die aandacht. Ze zijn meteen ook aan het werk gezet, want onze hooinetten moeten worden gevuld en dat moet je voor je verzorgpaard natuurlijk wel zelf doen.

Start ponykamp

Pagina: «  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits