Het Dagboek

Donderdag 4 mei 2017

Wisselend bewolkt, soms zon.
Hans heeft er onverwacht een spoedklusje bij gekregen nu het gras in de wei er zo lekker begint uit te zien. Wat zeg ik...zo lekker is.De paddocks achter de buitenbak waren  namelijk al mooi in het hout gezet een tijdje geleden. Maar de ingang bestond alleen uit twee draadjes met handvaten .Hans was ervan overtuigd, dat wij daar natuurlijk wel achter zouden blijven staan ,omdat er stroom op staat. Maar dat was verkeerd gedacht.Wat maken nu een paar schokjes uit als je erdoorheen loopt als je daarna aan dat lekkere voorjaarsgras kunt beginnen.Iedereen, die daar naartoe werd gebracht stond dus de laatste tijd er weer buiten, zodra de mensen hun rug hadden omgedraaid.
Maar het duurde niet lang of Hans kwam aanzetten met een soort opvouwbare tafel, die hij in de wei zette, waarop hij mooie hekken in elkaar ging fabrieken. Er is er al een klaar en ik geloof niet, dat erdoorheen lopen nu nog een optie is. Jammer hoor ! Ik moet wel zeggen, dat het hek veel mooier staat dan die touwtjes.

nieuw hek nieuw hek

nieuw hek

Woensdag 3 mei 2017

Af en toe een bui en weinig wind.
Ik sprak vandaag Pjotr en hij vertelde een beetje aangeslagen,dat hij gisteren  nog een lekkere wortel had gedeeld met buurvrouw Jasmijn en dat ze nu, na zoveel jaren, plotseling was verhuisd naar de nieuwe stal.Hij vond dat helemaal niet leuk, want hij was erg aan haar gewend geraakt, maar hij snapte ook wel, dat onze mensen geen andere keus hadden.Wat is er namelijk aan de hand ?De deur, waar je daar onderdoor moet gaan om binnen te komen is tamelijk laag. Niet te laag, maar daar is ook alles mee gezegd.Jasmijn heeft al zolang ze daar woont (zo'n 22 jaar in dezelfde box ) af en toe moeilijk gedaan bij het naar binnen of naar buiten lopen en dan weer weken achter elkaar helemaal niet. Dan ging ze gewoon , net als iedereen daar, normaal naar binnen en naar buiten. Maar als ze zo'n narrige bui had wilde ze of niet naar buiten of niet naar binnen. Tot nu toe lukte het dan altijd wel op de een of andere manier om haar te overreden om te luisteren. Maar de laatste tijd was het echt iedere dag een drama, Eerst om naar buiten te gaan en vervolgens om weer binnen te komen.En waarom ??? Niemand snapt er een biet van en zijzelf wil er niet over praten. Nu woont ze dus vanaf vandaag in de nieuwe stal, waarvan de toegangsdeur heel hoog is.Dat neemt niet weg, dat ik hoorde, dat ze daar ook nog niet gemakkelijk in loopt, maar uiteindelijk toch wel bereid is om naar binnen te gaan.Tenminste tot nu toe. Niet te geloven toch...Hoe ouder hoe gekker zullen we maar zeggen.Bill het vriendje van Pjotr, dat eerst tegenover hem stond ,woont nu naast hem, maar hij moet er nog wel erg aan wennen.

Pjotr buur

Dinsdag 2 mei 2017

Nog steeds wat buien en buitjes, maar veel droger dan gisteren.
Gisteren was er trouwens iets vreemds aan de hand. 's Morgens liepen onze mensen te klagen, dat nog zo duidelijk op buienradar had gestaan, dat het de hele nacht zou regenen,maar dat er op dat moment nog geen druppel was gevallen. Op zich al merkwaardig, want meestal zitten ze niet te wachten op regen. Maar het schoot me te binnen wat er was gezegd over die korreltjes in de wei, die maar niet verdwenen en toen snapte ik het beter. Toen ze weer op dat buienradarding keken bleek ook nog tot overmaat van ramp, dat er wel een heel groot regengebied de hele nacht op pad was geweest en er ook nog de hele dag zou zijn, maar dat het al die tijd net onder ons langs was gedraaid en dat ook de rest van de dag zou blijven doen. Er werd dus nu geen regen voorspeld voor onze plek. Balen, balen, balen.Maar....onze beschermengeltjes kregen medelijden en hebben met zijn allen stevig aan dat regengebied getrokken. En ja hoor.Nog een paar fikse rukken en daar lag Holten plotseling van het ene op het andere moment midden in het regengebied. En ja hoor.De voorspelling op het buienradarding veranderde ook net zo snel van "geen neerslag verwacht "naar "lichte neerslag de komende uren ". En zo is het toch nog goedgekomen en is onze weidetijd weer een stuk dichterbij gekomen.

Regengebied

Maandag 1 mei 2017

Eerst droog, later regen.
Hoi, hoi. Je houd het bijna niet voor mogelijk, maar ik ben er nog steeds. Misty is de naam.Ik ben zo langzamerhand de tel kwijt hoe oud ik nu ben, maar volgens mij is de 40 jaar in zicht. Afgezien van mijn krakemikkige kiezen ben ik nog in goede staat en mag me nuttig maken als knuffel- en poetspony. Omdat ik hooi echt niet meer weg krijg en toch ruwvoer nodig heb voor mijn darmen krijg ik al jaren een soort fijngehakt hooi. Ze noemen het grasmix van Hertzog. En dat gaat nog steeds prima naar binnen. Er schijnen daar ook nog wat lekkere en gezonde dingen aan te zijn toegevoegd. Op zo'n 8 volle voerscheppen van dat spul en, vreemd genoeg voor iemand, die niet echt werkt, ruim 1 kg sportbrok per dag ga ik de 40 vast wel halen. En dat zonder een gratenpakhuis te worden. Mijn hoofd is niet meer zo knap als vroeger, maar op mijn lichaam is niets aan te merken.Je kunt echt de ribben niet tellen.

Zondag 30 april 2017

Hele dag zon, maar ook een snoeiharde wind. Toch al met al niet verkeerd.
Er was vandaag een soort dagtocht met lunch onderweg met de Buitenruiters. Dat schijnt een club mensen te zijn ,die overal en nergens wonen en die af en toe met een groepje van een stuk of 8 tegelijk ergens in het land een grote buitenrit gaan maken. Ze komen hier al heel wat jaren en ook vandaag was het weer een leuke rit hoorde ik van buurvrouw Enjoy, die voor het eerst mee mocht.Ikzelf ben helaas net iets te klein. Jammer hoor.

Groepsfoto
Her ziet er naar uit, dat de houten eikel binnenkort naar zijn plek zal gaan. Remco heeft tenminste de afgezaagde boomstam bij het hek geverfd. Wordt vervolgd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Schilderen

Zaterdag 29 april 2017

Veel zon.
Ik stond in een van de zandpaddocks achter de buitenbak, keek toevallig richting buitenkant binnenbak. En weten jullie wat ik zag ? dat raden jullie nooit...Er groeien bomen in de dakgoot. Ik geloof nooit, dat dat de bedoeling is, dus ik ben benieuwd wanneer ze daar wat aan gaan doen.

Dakgoot boom

Vrijdag 28 april 2017

Zwaar bewolkt.
En ja hoor. Weer een kampdag. Andere rijkinderen, zelfde programma. En opnieuw hadden we reuze plezier met elkaar.

Donderdag 27 april 2017

Licht bewolkt, veel wind, beetje zon en droog.
Tot onze verbazing was er vandaag plotseling niets, maar dan ook helemaal niets te doen. En dat midden in de week.Maar BB vertelde, dat ze had gehoord, dat vandaag de koning jarig was en dat alle rijkinderen en rijmensen dat aan het vieren waren en wel ergens anders dan hier.Een onverwacht vakantiedagje dus.Ook niet verkeerd.
Onze Hans had trouwens geen vakantiedagje had hijzelf besloten, want de weiden moesten klaargemaakt worden, omdat voor ons de weidetijd aanbreekt.Er zijn palen verrot, die vervangen moeten worden en dat draad, dat van die onaangename schokjes geeft als je er tegenaan of doorheen probeert te drukken doet het niet meer overal even goed.Wat mij betreft hoeft dat niet gerepareerd te worden, maar jammer genoeg wordt er nooit naar mijn mening gevraagd.

weide

Dinsdag 25 april 2017

Wisselend bewolkt en niet veel wind.
Tegenwoordig is het al zo lang licht 's avonds , dat er weer buitenritjes gemaakt kunnen worden. ik mocht helaas vandaag niet mee , maar mijn tijd komt vast ook nog wel.

Maandag 24 april 2017

Wisselend bewolkt en een beetje zon.
Hallo, hallo, hier ben ik weer. Sunshine is de naam en ik woon tegenwoordig in de grote stal naast Bill en Enjoy en tegenover Pjotr en Jasmijn.
Toen vanmorgen al vroeg een heel koppel rijkinderen aan kwam lopen wisten we meteen hoe laat het was.KAMPDAG...Joepie ! Altijd leuk om een hele dag gepoets en geknuffeld te worden en allerlei leuke spelletjes te doen.

Pagina: «  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits