Het Dagboek

Zondag 23 april 2017

Zwaar bewolkt en droog.
Vandaag was er een verjaarspartijtje van een van onze rijkinderen. De pony's vinden dat altijd leuk, want dan doen ze weer eens iets anders dan anders.
Ik zou willen, dat mijn eigen rijkind ook al zo groot gegroeid zou zijn , dat hij aan zoiets mee zou kunnen doen. Maar ik weet natuurlijk best, dat dat nog wel een tijdje zal gaan duren.Ikzelf kon de dag na mijn geboorte al rennen als de beste, maar mensenkinderen doen nu een keer overal heel erg veel langer over.Geduld is zulk een schone zaak. ik heb best medelijden met die mensenouders, die zo lang moeten afzien eer hun kindertjes een beetje op eigen benen staan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

verjaarspartijtje

Zaterdag 22 april 2017

Wisselend bewolkt en droog.
En alweer is het kennelijk vakantie.Het was in ieder geval wel druk, maar anders druk dan anders. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Vrijdag 21 april 2017

Bewolkt en rustig weer. Koning Winter is weer vertrokken.
Toen ik in de paddock stond zag ik, dat een groot machineding bezig was om "ons" crossveld ondersteboven te zetten. We zijn allemaal benieuwd wat er dit jaar voor gewas op zal komen.(en of dat er een beetje op tijd voor de crossbouwers er weer af zal gaan)

crossveld bewerken

Donderdag 20 april 2017

Overdag zon. 's Nachts hier min 10 graden . Fauna, mijn overbuurvrouw is al aardig gewend. Of dat is niet helemaal goed uitgedrukt. Ze oogde vanaf het moment, dat ze hier naar binnen stapte alsof ze thuis was.Ik hoorde, dat ze ook goed haar best doet, dus hopelijk mag ze blijven.

Fauna

Woensdag 19 april 2017

Droog, fris en 's nachts min 6.
Vanmiddag zagen wij groepjes kinderen op de fiets het plein op komen. Ze kwamen niet rijden , maar roeffelen. Nooit van gehoord ?Nou, heel gewoon. De basisscholen hier hebben bedacht, dat het wel leuk en nuttig zou zijn als de wat oudere leerlingen eens bij een paar bedrijven achter de schermen zouden mogen kijken om te zien wat ze daar aan het doen zijn. Ze mochten zelf kiezen naar welk bedrijf ze toe wilden en kijk...Deze kinderen kwamen hier en ik geloof, dat ze een leuke middag hebben gehad en hebben gezien hoe er hier wordt gewerkt.

Roeffeldag Roeffeldag

Dinsdag 18 april 2017

Wisselvallig en 's nachts onverwachts stevige nachtvorst. meer dan 5 graden onder nul.
Ik hoorde Theo klagen, dat hij bang was, dat zijn moestuin erg geleden had, terwijl hij allerlei afdekspullen klaar had liggen om er vandaag overheen te doen. Het zou namelijk volgens buienradar pas vannacht gaan vriezen. Jammer hoor en strafpunten voor buienradar

Maandag 17 april 2017

Wisselvallig en fris, maar gelukkig vaker droog dan nat.
Ik ben Zazou en woon al heel wat jaartjes in de nieuwe stal tegenwoordig naast Obiku en Nicky en tegenover Marnix en Fauna, de nieuweling op proef.
Vandaag is het dus de tweede paasdag .( er schijnt geen derde paasdag te komen). En als je dan vraagt wat er de tweede paasdag gevierd wordt moet ik eerlijk zeggen, dat ik dat niet weet. "Misschien hoeven de mensen dan niet te werken om te kunnen uitrusten van al het eten en uitgaan op de eerste paasdag,"zei Obiku en misschien heeft hij gelijk.Het probleem voor onze mensen is altijd met dit soort dagen, dat de hulpmensen dan ook vrij zijn, terwijl wij toch graag gevulde hooinetten, schone stallen en ons dagelijkse loopje in de paddocks willen hebben.Het is dus super fijn, dat paar vrijwilligershulpmensen zo aardig waren om te komen en al die werkjes te doen.Op deze manier hadden onze eigen mensen ook een beetje vrij en daar waren ze heel blij mee. Uit hun naam dus bedankt...!
Er waren wel geen gewone lessen vandaag, maar de recreantenclub had een leuke buitenrit georganiseerd, waarbij de deelnemers o.a. paaseieren  moesten zoeken onderweg. Iedereen,paarden en mensen, vond het hartstikke leuk.Ze hebben ook paaseieren gegeten en ik zou toch zweren, dat het gewone eieren waren. Dus geproduceerd door kippen en niet door hazen.Maar wie ben ik !

eierenlunch Eierenlunch

Zondag 16 april 2017

Eerste paasdag, hartje lente.Niet meer dan 9 graden. Veel wind, wolken, zon, regen plus een beetje hagel. En kouder dan op eerste kerstdag, hartje winter.Tel uit je winst. Maar het zal vast ooit beter worden...
Er was vandaag niets te beleven. We hadden lekker vrij en ondanks het rare weer zijn we allemaal toch een tijdje naar de paddocks geweest. We zijn tenslotte niet van suikergoed en een frisse neus is nooit weg.
De week is weer om ik geef de pen aan Zazou.

Zaterdag 15 april 2017

Hele dag bewolkt, 's avonds beetje zon. 'nachts beetje regen. Lang niet genoeg trouwens om die korreltjes in de wei helemaal te laten smelten. Ze hopen hier dus nog steeds op regen. Bakken regen wel te verstaan.Maar nu even niet.Er staan namelijk alweer feestdagen voor de deur. Ze noemen het de paasdagen en dan schijnen er hazen met manden eieren rond te lopen. Dat zijn zogenaamde Paashazen. Het is maar , dat jullie het weten.

Vrijdag 14 april 2017

Zwaar bewolkt en droog.
Ik hoorde zeggen, dat het vandaag goede vrijdag is.Merkwaardig hoor. Ik snap niet wat er vandaag beter zou zijn dan bv. gisteren.Want gisteren schijnt het geen goede donderdag te zijn geweest, maar witte donderdag. En het heeft echt niet gesneeuwd...Gooi het maar in mijn pet en zoek het uit !!

Pagina: «  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits