Het Dagboek

vrijdag 14 juli 2017

Paar buien. 15 graden.
Ik heb tegenwoordig ook een bijrijdmens en weet je wat ? Die gaat ook met mij naar wedstrijden ergens anders. Mijn eigen mensen gaan dan natuurlijk ook mee, maar dat is meer om te jubelen als ik de blitz maak. Leuk toch...

Donderdag 13 juli 2017

Licht bewolkt, droog, 18 graden.
Overbuurvrouw DP had een heel apart nieuwtje. Ze vertelde , dat ze ons volgende week gaat verlaten. "Krijg nou wat,"zei Toet, die zich bijna verslikte. "Gaan ze je nu na al die jaren verkopen ? Dat zal toch niet waar zijn ?" En dat is gelukkig ook niet waar. Nee hoor...Onze DP mag met pensioen. Onze mensen hebben gemerkt, dat ze niet meer met plezier werkt en zijn blij, dat ze een fijn adres voor haar hebben gevonden, waar ze haar laatste jaren kan doorbrengen als gezelschapsdame voor een pony, die daar nu alleen staat te sippen.Ze moet nog wel even aan de gedachte wennen, maar dat geldt net zo goed voor ons en voor onze mensen.

Woensdag 12 juli 2017

Regen, REGEN met een hoofdletter.Bakken vol en dat de hele dag door totdat het 3 uur was. Toen was de regen kennelijk op en werd het droog , zonnig en winderig. Het plein, dat helemaal onder water stond was tegen de avond weer droog, maar de buitenbak was weer eens een soort zwembad. Maar voor de weilanden , waar we vandaag uiteraard niet in mochten, was het nog steeds heel goed hoorde ik.
Onze mensen waren van plan geweest om vandaag de grote tent voor de ponykampen op te zetten, maar hadden dat in verband met de regen , afgeblazen. Maar toen ze merkten, dat het weer plotseling zo spectaculair verbeterde hebben ze toch besloten om het karwei maar aan te pakken. En het is gelukt. In grote lijnen staat de behuizing voor 6 weken weer op zijn plaats. "In heeeel grote lijnen " zei Melli en dat is een flauwe opmerking. We weten allemaal, dat er nog een boel aan moet gebeuren en dat het altijd op tijd helemaal af is.

Ponykamp tent Ponykamp tent

Ponykamp tent

Dinsdag 11 juni 2017

Bewolkt, af en toe regen. 20 graden.
Vanmorgen was er opeens een relletje in onze stal.Er was een piepjonge merel, die net kon vliegen , kennelijk de weg kwijt geraakt en zat verdwaasd op een spant in het rond te kijken. Maar dat was helemaal niet naar de zin van de vaste bewoners, een heel stel zwaluwen. En wat deden die dieren ? Niet dat arme vogeltje even de weg naar buiten wijzen. De luiken en de buitendeur stonden namelijk gewoon open.Nee hoor...Met zijn allen dat vogeltje aanvallen. Dat deden ze...de helden. Ik dacht, dat alleen een bepaald soort mensen dat deed. Pesten noemen ze dat dan en ook bij voorkeur met zijn allen tegen een.
Gelukkig kwam het voermens,door het lawaai opmerkzaam gemaakt, net op tijd binnen en pakte een bezem om de zwaluwen weg te jagen. Ze vertrokken met frisse tegenzin. Inmiddels had moeder merel begrepen waar haar jong gebleven was en ging uitnodigend op de grond zitten vlak voor de open deur. Toen viel het kwartje bij het vogeltje en weg waren ze. Gelukkig maar.Het is toch nergens goed voor om zo lelijk te doen tegen een totaal onschuldige medevogel. Het viel me erg tegen van die zwaluwen.

Maandag 10 juli 2017

Overdag licht bewolkt en 's avonds grote plensbuien.
Hallo, ik ben Guusje en woon in de sterstal naast Melli en tegenover DP en Toet.
Ik loop natuurlijk ook iedere dag buiten in de wei, maar het zou niet zo gek zijn als jullie mij niet zouden herkennen.Ik ben dus echt een Fries, maar in de wei en de paddock vermommen ze me altijd als zebra.Ze denken namelijk, dat vliegen en dazen alleen paarden en geen zebra's prikken. Of dat nu zo is,omdat zebra's niet zo smakelijk zijn of omdat die insecten draaierig worden van al die strepen en dan niet meer goed kunnen mikken met hun prik, weet ik niet. maar ik ben in iedere geval bedekt. Dat zal altijd wel schelen. De meeste anderen gaan gewoon bloot naar buiten, maar worden bij weer met veel vliegen besproeid met iets waar de vliegen een hekel aan hebben.

Guusje

Zondag 9 juli 2017

Wisselend bewolkt. 26 graden.
Dikkie Dik kwam vanmorgen mopperend langs.Hij vertelde, dat hij zo niet blij was met de komst van hondje Lisa. Hij houdt nu een keer helemaal niet van honden en al helemaal niet van speelse jonkies,die soms denken, dat het leuk zou zijn om samen te spelen. Daar komt ook nog bij, dat Lisa ongeveer dezelfde kleur heeft als hij, terwijl hij juist dacht lekker exclusief te zijn.Nou ja, hopelijk trekt hij bij. Sommige dingen zijn nu een keer zoals ze zijn en dan moet je er maar het beste van maken. Tenminste ,dat vind ik.
De week is weer om en ik geef de pen aan Guusje.

Dikkie Dik en Lisa

Zaterdag 8 juli 2017

Beetje zon, beetje wolken, warm.
Vandaag hebben we overdag gewoon gewerkt, maar 's avonds liep de kantine weer vol en niet met rijmensen, die gekleed waren om met ons iets leuks te gaan doen.Maar wat kwamen ze dan hier doen?? Nou, heel eenvoudig. Ze kwamen spelen...Het spel schijnt Bingo te heten. Maar dit was niet gewoon een spelletje spelen. Ik hoorde van Obiku , dat zijn mens erg ziek is en alleen door een heel erg dure behandeling ergens ver weg, misschien geholpen zou kunnen worden. Onze mensen hebben toen aan iedereen gevraagd om zoveel mogelijk leuke ruitersportspullen en rijkleding hiernaartoe te brengen. Voor een deel werden die gebruikt als prijs voor de winnaars van dat spel en voor een deel werden ze bij opbod verkocht. Dit alles om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor die behandeling. Ik hoorde, dat het erg geslaagd was en dat er veel geld is opgehaald.Maar er zijn nog dingen over. Dus kom kijken of er wat voor je bij is en doe een bod. Alles moet weg..!!!

Bingo

Vrijdag 7 juli 2017

Zon, windstil en 28 graden.
En laat die gekke Match nu toch gelijk hebben. Haar mens is vandaag inderdaad getrouwd en Match heeft daar met haar neus bovenop gestaan. En nog veel sterker. Niet alleen zij, maar ook ik en nog een stel andere paarden en hulpmensen waren ter plekke present.De grap was, dat die trouwerij niet, zoals normaal in een gebouw,maar ergens buiten was. Ze hadden gewoon stoelen en een tafeltje in een weiland gezet en daar hebben ze zich prima mee gered. Je moet er maar op komen...Zelfs het , absoluut noodzakelijke, mooie weer was geregeld.Een paar van onze beschermengeltjes waren namelijk meegekomen om dat in goede banen te leiden.Het is dus allemaal prima gelukt en het was een super leuke dag. We wensen het bruidspaar net zoveel zonneschijn als vandaag in hun verdere leven.

Cristel en Job

Cristel en Job

Donderdag 6 juli 2017

Warm, weinig wind en veel zon.
Match kwam met een nieuwtje. Zij zei, dat haar mens morgen gaat trouwen en dat zij daarbij mocht zijn.Nu geloof ik veel, maar er zijn natuurlijk grenzen. Ik heb er nog nooit van gehoord, dat een paard een trouwhuis in mocht. Straks zegt ze ook nog, dat ze, omdat ze de trap niet op kan , met de lift mag.Nou ja, we zullen wel zien waar het schip strandt.

Woensdag 5 juli 2017

Wisselend bewolkt, toch veel zon.
We zagen al een paar dagen een leuk klein hondje overal rondlopen en hadden ons al afgevraagd wie dat nu weer was. Nu zeggen jullie natuurlijk, dat we dat dan gewoon zouden kunnen vragen aan dat hondje zelf.Maar dat hebben we ook echt wel geprobeerd. En weten jullie wat het gekke is? Het beestje is hartstikke vriendelijk en ze zegt ook wel van alles, maar niemand van ons kan er chocola van maken. Zelfs BB heeft er geen idee van van wat ze zegt. Maar inmiddels zijn we er achter hoe de vork in de steel zit. Dat hondje, Lisa heet ze, komt uit een ver land, waar ze een heel andere taal praten. Het schijnt daar Roemenie te heten. Lisa kan dus geen nederlands verstaan en dus ook helemaal niet praten. maar ze is nog jong en ze ziet er best slim uit, dus ze zal het wel leren. Van de mensen hoorde ik, dat ze het zonder hond op het bedrijf nogal kaal vonden en daarom een opvolger voor Kalle zochten. Dit hondje schijnt in Roemenie doodziek van de straat te zijn gehaald, helemaal te zijn opgelapt en voorzien van alle nodige vaccinaties en documenten ter adoptie naar nederland zijn gebracht. En zo is het gekomen.

Lisa

Pagina: «  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits