Het Dagboek

Zaterdag 25 november 2017

Regen en heeeel af en toe droog.
Ik zag Sandra langskomen met het spoedcursusmens en Bill om een klein buitenritje te gaan maken. En wonder boven wonder zijn ze niet eens erg nat geworden.
Later heeft ze nog geleerd hoe je een longeerzweep moet vasthouden en gebruiken. Het was best een merkwaardig gezicht om een mens serieus bezig te zien om een garagedeur te longeren.

spoedcursist

Vrijdag 24 november 2017

Veel buien. Erg jammer. Alles begon net zo lekker op te drogen.
Als ik uit mijn ene buitenluik kijk zie ik grooote waterplassen, als ik uit mijn andere buitenluik kijk zie ik grooooooote waterplassen. Maar er komt vast wel weer een tijd, dat het allemaal weg is , want het is nog nooit anders geweest. Voor je het weet klaagt weer iedereen,dat het veel te droog is en dat er nodig regen moet komen. Dan is de cirkel weer rond. "Maar in dit geval mogen we toch hopen, dat het nog niet gaat vriezen," zei buurman Tico, die heel praktisch is ingesteld. En gelijk heeft hij !!

Donderdag 23 november 2017

Wisselend bewolkt en een stevige wind. !0 graden.
Hondje Lisa kwam langs en vertelde ,dat de week met al die gasthonden heel gezellig was, maar dat ze het nu, alleen met Dikkie Dik, ook wel weer o.k. vindt.Wat ze wel echt jammer vindt is dat Dikkie Dik helemaal geen gevoel voor humor heeft. Daarnet wilde ze weer, bij gebrek aan beter, eens proberen om met hem te spelen en draaide voorzichtig een paar rondjes om hem heen, maar weet je wat ?Ze kon een paar stevige tikken om de oren krijgen  en spelen was er niet bij. Flauw hoor !

Woensdag 22 november 2017

Meestal droog,soms veel wind, maar ook 12 graden. Niet verkeerd Jantine ! Graag zo houden !
In een onbewaakt ogenblik hebben planten of boompjes, dat kan ik van zo ver af niet zien,zich gevestigd hoog op het dak van de nieuwe stal vlak boven onze dakramen. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Maar ik denk niet, dat ze daar nog lang mogen blijven staan  als onze mensen ze ook hebben gezien. Want daar kan ons dak vast niet tegen.

Dakraam

Dinsdag 21 november 2017

Regen.
Er blijkt weer een spoedcursusmens te zijn gekomen. Leuk joh...Zo iemand wordt door onze mensen helemaal volgestopt met alles wat ze over ons moeten weten. Hoe we verzorgd moeten worden , wat en hoeveel we moeten eten, hoe we moeten worden op- en afgezadeld en verder alles wat ze zelf willen weten.Tussen de bedrijven door leren ze natuurlijk ook hoe ze moeten rijden, en wel zo dat het een plezier is voor hen en voor de medewerker, zonder dat ze een gevaar zijn voor zichzelf en hun omgeving.Als er niet wordt gebonkt op onze rug en getrokken aan de teugel ,die vast zit aan het ijzeren bit in onze gevoelige mond om houvast te hebben zijn wij blij en blijven blij. En de mensen leren dat het allersnelste als ze beginnen aan de longe en zich kunnen vasthouden aan het zadel.

Maandag 20 november 2017

Regenachtig
Ik ben Pride en woon in de nieuwe stal naast Tico.
Op zich is het gek, dat het zo'n snertweer is,want ik heb gezien, dat onze Jantine weer een weekje hier is en zij brengt eigenlijk altijd goed weer mee. Nou ja, wat niet is kan nog komen.Toch !

Zondag 19 november 2017

Wisselend bewolkt en meestal droog.
In het holst van de nacht zijn onze mensen terug gekomen van weggeweest. Ze hebben zich tussen alle slapende honden door gewrongen en zijn snel hun eigen bed in gedoken. Morgen zullen we wel horen hoe ze het hebben gehad.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 18 november 2017

Zwaar bewolkt en somber weer.
Inmiddels is het aantal honden van onze oppasmensen weer wat uitgebreid. Ik zag ze laatst langskomen met zijn vijven. 4 gepensionneerde blindegeleidehonden met onze kleine Lisa aan het hoofd. BB vertelde, dat de hele kamer vol met honden was en dat ze soms, als ze dachten, dat er wat lekkers te halen was, zich in rijen opstelden en dan heeeel zielig keken. En dat hielp..

Honden

Vrijdag 17 november 2017

Opeens veel zon, windstil en 10 graden. Cadeautje !
Altijd mooi als, zoals  nu, de zon schijnt op de bladeren, die eindelijk beginnen te kleuren. Nu nog wat nachtvorst en een beetje storm en dan kunnen ze eindelijk beginnen met alle oude bladeren op te ruimen.

Donderdag 16 november 2017

Druilerig en nog mistig ook.
Onze mensen, die met vakantie zijn hebben een foto gestuurd en zo te zien hebben ze het goed naar hun zin. Even niets moeten en dan ook nog zomers weer hebben is natuurlijk best wel prettig op zijn tijd.

Tenerife

Pagina: «  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement