Het Dagboek

Vrijdag 24 maart 2017

Heel veel zon, maar wel een stevige wind.
Tegen 12 uur zagen we tot onze verbazing, dat Sandra, Remco, Bart en het voermens in het rolhok stapten. Ze kregen maar met moeite de deuren dicht, omdat er ook allerlei rare spullen, zoals vazen met bloemen en zo waren ingeladen en Hobi en Otis er ook nog bijgepropt werden. Maar de achterklep ging gelukkig dicht zonder dat er een staart of een poot tussen was gekomen. Meer geluk dan wijsheid als je het mij vraagt. En zo vertrok het hele spul met voor ons onbekende bestemming. Wordt vervolgd.

Donderdag 23 maart 2017

Hele dag zon, weinig wind, 14 graden.
Toen ik uit mijn luik keek zag ik waarachtig Enide en Jeroen alweer aan komen met Otis en Hobi, maar toen ze weg gingen waren die honden er niet bij.Zouden ze nu alweer met vakantie gaan ??? Ze zijn nota bene net terug. Het moet toch niet gekker worden.

Woensdag 22 maart 2017

Eerst zon, later bewolkt, maar met meer dan 20 graden de warmste 22 maart sinds de temperatuurmetingen.
Overbuurman Bobby heeft vandaag de schrik van zijn leven gehad.Hij had zo geleidelijk aan zijn voerbak van hard plastic kapot gemaakt door er steeds tegenaan te schuren.Als je wel jeuk en geen handen hebt moet je toch wat. Toch ?Maar de mensen vonden het niet grappig en gevaarlijk, omdat er scherpe kanten aan waren gekomen.Hans heeft dus ,toen Bobby niet thuis was ,gauw een nieuwe roestvrij stalen voerbak in zijn stal gemonteerd.Onze Bob stapte dus welgemoed zijn stal weer binnen, draaide zich om en zag toen plotseling dat nieuwe glimmende ding, waar tot overmaat van ramp ook nog net een verdwaalde zonnestraal op viel. Ik moest wel een beetje lachen, want hij steeg zowat op.Je box is je box en daar hoort alles er als je thuiskomt nog net zo uit te zien als toen je wegging.Maar Bobby is slim genoeg om al heel gauw in de gaten te krijgen, dat het nieuwe ding geen slechte bedoelingen had en de rust keerde weer.

Voerbak

Dinsdag 21 maart 2017

Licht bewolkt en soms zelfs wat zon.
Ik zag vanmorgen, dat een van de buurmensen met een groot ding met kunst en vliegwerk onze wei binnen manoeuvreerde. Het ding bleek een eg te heten en de bedoeling was om met dat ding met grote punten de grond van de wei wat los te trekken om de bodem  meer lucht te geven.Dat zou goed zijn voor de groei van ons gras en dat is fijn, want het kan ons niet snel genoeg gaan.

Maandag 20 maart 2017

Vannacht helaas weer heel veel regen, dus alles staat weer eens blank.
Hoi. Ik ben Pride's Fortuna, in de wandeling Pride genoemd.Ik woon inmiddels al heel wat jaartjes in de nieuwe stal naast Tico en tegenover Okkie en Bobby in de duobox.
Ik hoorde, dat onze nieuwe medewerkster Enjoy het goed doet.Ze werkt nu iedere dag een klein uurtje en begint al wat meer conditie te krijgen.Met buurman Orlando is het gelukkig dikke mik en onze mensen hopen, dat die twee straks in vrede samen in de wei zullen kunnen lopen. Dat zou leuk zijn.

Enjoy

Zondag 19 maart 2017

Nog een beetje regenachtig.
Joepie...Vandaag mocht ik echt meedoen.Er bleek vanmiddag een groep alleen voor seniormensen te zijn en ik heb natuurlijk mijn beste beentje voorgezet. Niet zo gemakkelijk hoor, die F20. Maar "we did it"en we hadden nog 213 punten ook, dus een prestatiepunt.Ik ben daar best wel ( heel) trots op.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 18 maart 2017

Regenachtig.
En ja hoor, vandaag was het eerste deel van de derde dressuurwedstrijd van de wintercompetitie. Ik denk, dat ik morgen pas aan de beurt ben, want mijn mens was ten tijde van de wedstrijd nergens te bekennen. Ik ben toch zoooo  benieuwd of het doorgaat.

Vrijdag 17 maart 2017

Hele dag droog, maar niet meer zo mooi als eerst.
Ik heb zo'n idee , dat er weer een wedstrijd op komst is en het is zelfs niet onmogelijk, dat mijn mens en ik ook mee gaan doen.Ik weet het nog niet zeker, maar waarom zouden we anders opeens dressuurproeven moeten oefenen. Zo van bij A ga je stilstaan, bij C loop je eerst achteruit en dan spuit je weer naar voren, bij H leg je je benen in de knoop enz. enz. Ingewikkelde toestand hoor. Ik ben daar niet meer aan gewend,maar ik ben niet voor een gat te vangen en als het inderdaad moet zal ik uiteraard mijn best doen.

Donderdag 16 maart 2017

Licht bewolkt, droog, af en toe zon.
Deze week waren Hobi en Otis weer hier te logeren en dit keer zonder de paarden en merkwaardig genoeg ook zonder Jeroen en Enide.. Toen ik vroeg waar dit nu weer goed voor was zei Otis, dat ze niet met hun mensen mee mochten, omdat die weer zo nodig in een vliegdoos naar een ver land moesten. En hij snapte het helemaal niet zo goed, want ze noemden het huwelijksreis,terwijl er nog geen huwelijk was geweest. Tenminste niet voor zover zij wisten. Nou ja, het zal wel zo zijn of anders.

Woensdag 15 maart 2017

Wisselend bewolkt en droog.
De weilanden liggen nog voor een deel vol met bladeren, dus Hans hoeft zich niet te vervelen.Ze zeggen, dat het net lijkt of er ieder jaar meer bladeren liggen. Zouden ze nu echt niet bedenken, dat dat niet zo lijkt, maar dat dat echt zo is. Die bomen worden ieder jaar groter , hebben dus meer bladeren, die er ook weer afvallen enz. enz.

Bladeren

Pagina: «  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits