Het Dagboek

Woensdag 9 augustus 2017

Wisselend bewolkt en weer droog.
Normaal wordt er 's morgens begonnen met het uitmesten van onze stallen. maar vandaag gedroeg het vrijwilligershulpmens, dat dat ging doen, zich een beetje vreemd. In plaats van de hele hopen drollen met een greep op te pakken en in de kruiwagen te gooien, pikte ze er in iedere box 3 uit en deed die in een zakje. Volgens mij schiet dat nu niet bepaald op. Maar onze BB wist natuurlijk alweer wat dit te betekenen had.Ze vertelde, dat al die zakjes met netjes de naam van de producent er op geschreven, in een doos gingen en opgestuurd werden naar een plaats waar ze gingen uitvogelen wie van ons weer zo'n vieze wormspuit zou moeten slikken en wie niet. Ze bedenken toch steeds weer iets anders. Ik hoop trouwens heel erg, dat ik niet hoef. Mega smerig, die troep...!Ben best wel benieuwd.

Dinsdag 8 augustus 2017.

's Moprgens droog, maar 's middags heel erg nat.
Gelukkig hebben we 's morgens buitenritten gedaan met de kampkinderen. Toen het ging regenen hebben we ons allemaal vermaakt het spelletjes in de binnenbak. Toch wel gemakkelijk, zo'n waterdicht gebouw !

Maandag 7 augustus 2017

Veel zon, weinig wind, 22 graden.
Hallo, hallo, ik ben Calimero en woon tegenwoordig in de grote stal naast Enjoy en Fauna en tegenover Pjotr en Bill.Er kwam vanmorgen natuurlijk weer een nieuwe groep rijkinderen met ouders en andere wegbrengmensen onze stal in. Twan vertelde zo'n beetje wie wij waren en wat de regels hier zijn. De kinderen schijnen overal vandaan te komen en het is dus wel handig als ze weten hoe het bij ons er aan toe gaat.
's Morgens hebben ze eerst allemaal een les gehad en 's middags hebben degenen, die er genoeg ervaring voor hadden, een bosrit gemaakt, terwijl degenen, die daar nog niet aan toe waren met Okkie voor het rijtuig het bos hebben verkend.

Zondag 6 augustus 2017

Wisselend bewolkt, maar droog.
Toby, BB, Enjoy en Calimero hebben een leuke buitenrit gemaakt.Ze vertelden , dat de hei al mooi paars begon te worden.
Voor de rest van ons was het vandaag aleen maar grs eten en chillen. Ook niet verkeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 5 augustus 2017

Soms een beetje regen en soms een beetje zon. 18 graden.
We hebben een mailtje gekregen van onze Dp vanaf haar pensioenadres. Ze heeft het erg naar haar zin. De andere pony, waar ze mee samen is valt bij nader inzien erg mee. Het was wel even wennen, maar nu kunnen ze goed door een deur en is het gezellig. Ze zegt trouwens, dat ze niet met pensioen is, maar met vut. Ze doet namelijk niet helemaal niets meer. Zo'n twee keer per week doet ze een werkje van een half uur en dat is heel goed om niet stijf te worden. Ze doet iedereen de groeten en tot mailens.

Duo Penotti

Vrijdag 4 augustus 2017

Droog, veel wolken en veel wind.
Alweer de laatste dag van een ponykamp. Vanmiddag was een show om de ouders, die hun kinderen kwamen ophalen te laten zien wat ze geleerd hadden.
Bij het afscheid heeft iedereen een verslagje van de week , compleet met foto's, meegekregen. Kunnen ze nog eens aan ons denken.
Ik hoorde trouwens van een paar kinderen, dat ze het maar niks vonden om zonder ons naar huis te moeten.Dat kun je toch wel zien als een compliment. We hebben overigens ook super goede cijfers van iedereen gekregen.Aan het eind van een kamp wordt er altijd een formulier ingevuld door alle deelnemers, waarop vragen staan over hun verblijf hier. Onze mensen willen namelijk graag weten hoe ze het kamp gevonden hebben en of er verbeterpunten zijn. Nou, op de laatste vraag "hoe vond je het om hier te zijn ?" kregen wij 2 keer een 9 en 16 keer een 10. Is dat goed of is dat goed...! Op naar het volgende kamp !

Einde tweede kamp Einde tweede kamp

Donderdag 3 augustus 2017

Eerst bewolkt, later zon, maar nog altijd heel veel wind.
Het voermens vindt al die wind helemaal niets.Er staan hier namelijk heel wat bloembakken en behalve zorgen, dat wij op tijd te eten krijgen is het ook haar taak om te zorgen, dat die bloemen te drinken krijgen. En dat is nu het probleem. Door die voortdurende wind drogen ze super snel uit en daar worden ze niet mooier van. Er moet dus iedere dag extra water worden gegeven. Ze vindt dat niet leuk, maar het houdt haar natuurlijk wel van de straat.Is het nog ergens goed voor.

Bloembakken

Woensdag 2 augustus 2017

Wisselend bewolkt. 22 graden.
Vanmorgen waren onze mensen bijna hun Polorolhok kwijt geweest.Dat ding stond kapot op het erf. Toen kwam er een vreemd mens, dat zei, dat hij het rolhok op kwam halen met een sleepauto om te repareren en hij noemde de naam van een garage, waar volgens een vrijwilligershulpmens, dat goed wakker was, onze mensen nooit kwamen. Dat mens sloeg meteen alarm en onze mensen belden met het eigen garagemens, dat gevraagd was om naar het rolhok te komen kijken met de vraag of hij soms iemand had gestuurd om het rolhok op te halen. Niet dus...Onze mensen dachten toen natuurlijk, dat het de bedoeling was om ons rolhok te stelen. Maar...net op tijd kwam de aap uit de mouw.Heel toevallig had een paardenbedrijf een eindje verderop ook een kapot polorolhok en had dat mens ook een garagemens (zijn garagemens !!) gevraagd om dat ding even op te halen. En zo is het gekomen.Het was toch best wel lachen..

Dinsdag 1 augustus 2017

Eerst zon,later bewolkt. 24 graden.
Lisa, het nieuwe hondje, heeft tegenwoordig af en toe een speelmakkertje.De mensen van Guusje hebben laatst een klein zwart joekeltje aangeschaft, dat Roxy blijkt te heten.Als die mee mag hiernaartoe is het meteen een feestje van rennen, uit de bocht vliegen, ondersteboven vallen enz. enz. Wel een beetje jammer, dat die Roxy, als zijnde een labrador, veel groter zal worden dan onze Lisa. Lisa zelf ziet geen probleem zegt ze, want lol trappen kun je met iedere formaat en gelijk heeft ze.

Lisa Lisa Lisa

Maandag 31 juli 2017

Zonnig en droog, veel wind.
Ik ben Okkie en sinds DP vertrokken is, met pensioen weten jullie nog wel,woon ik op haar plaats in de sterstal samen met Melli, Toet en Guusje. Gelukkig heeft Melli daar toestemming voor gegeven. Die dame wil nu een keer niet samenwonen met iedereen. Als onze mensen per ongeluk iemand neerzetten. die haar niet bevalt slaat ze net zolang tegen de deur en de muren totdat de boodschap is overgekomen en het betreffende dier weer is weg gehaald. Maar ik ben in genade aangenomen en ik heb het hier best naar mijn zin.

Pagina: «  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement