Het Dagboek

Vrijdag 14 april 2017

Zwaar bewolkt en droog.
Ik hoorde zeggen, dat het vandaag goede vrijdag is.Merkwaardig hoor. Ik snap niet wat er vandaag beter zou zijn dan bv. gisteren.Want gisteren schijnt het geen goede donderdag te zijn geweest, maar witte donderdag. En het heeft echt niet gesneeuwd...Gooi het maar in mijn pet en zoek het uit !!

Donderdag 13 april 2017

's Nachts voor het eerst een beetje regen. Eindelijk.
Er is gisteren weer eens een eventuele medewerkster gekomen. Op proef uiteraard.Dit keer een paard, want ze zoeken al heel lang naar een geschikt paard en een grote D pony.En dit paard, ze heet Fauna, komt nu eens een keer niet van de andere kant van het land. Nee hoor. Ze stond hier ongeveer 2 kilometer verderop. Grappig toch. Zoeken ze stad en land af en woont de gezochte medewerker zowat naast ons. Ze staat nu in de nieuwe stal en we hopen allemaal, dat het een blijvertje is.Ze lijkt namelijk heel vriendelijk en schijnt het werk ook goed te kennen.Ik ben benieuwd.

Woensdag 12 april 2017

Wisselend bewolkt en droog.
Zo langzamerhand willen onze mensen toch wel heel erg graag, dat het gaat regenen. En waarom ? Omdat er een tijd geleden een heleboel korreltjes in de weiden zijn gegooid met de bedoeling, dat die door de regen zouden smelten en er voor zouden zorgen, dat ons gras flink gaat groeien. Maar ze liggen nu gewoon te liggen en er gebeurt helemaal niets.

Dinsdag 11 april 2017

Wisselend bewolkt, droog.
Famke en Tristan zijn weer vertrokken naar hun eigen stal en Tommy is dus weer hier terug. Ik had niet zo precies gevolgd hoe het verder met zijn buitenrittrauma was gegaan. Hij vertelde, dat hij inmiddels eerst een uitstaprondje voor de helft helemaal alleen had durven maken. De eerste helft was een van onze mensen op een fiets meegereden en die was zomaar ineens, voordat hij het in de gaten had, gestopt. maar inmiddels waren ze zover, dat ze al op de terugweg waren. Hij heeft dus alle moed bij elkaar geraapt en is helemaal alleen langs de goede kant naar huis gelopen, En eigenlijk was dat toch niet meer zo eng als hij had gedacht. Inmiddels heeft hij een paar keer achter een van onze traumaloze medewerkers een klein bosritje gemaakt en vandaag mocht hij voor het eerst weer met mij en een groepje op pad.En eerlijk is eerlijk. Hij heeft het super gedaan. Hij zegt dan ook opgelucht, dat hij het kraantrauma een plaatsje heeft kunnen geven en dat hij nu weer helemaal gereset is.Waarvan akte.

Maandag 10 april 2017

Wat een ander weer vandaag. Zwaar bewolkt, veel wind en hooguit 10 graden.
Hoi, ik ben Match en woon in een silostal naast Aris.
Vorige week was het heel wat fijner weer.Pjotr en ik hebben toen een apart uitje gehad. Eerst leek het of we gewoon een buitenritje gingen maken , maar toen bleek, dat we onderweg opeens op een ongebruikelijke plek mochten pauzeren.Bij een menseneetplaats, Woody's genaamd, hadden ze bedacht, dat het leuk zou zijn als mensen die een buitenrit maakten, onderweg rustig bij hen zouden kunnen eten, terwijl hun paarden dan in het zicht veilig even gestald konden worden. Ze hebben dus een mooie paddockstal gemaakt en wij mochten die inwijden. We hebben vastgesteld, dat je er prima kunt verblijven. Je hebt weer eens een ander uitzicht. Een aanrader dus voor voorbij komende rijmensen en paarden !!!

Woodys

Zondag 9 april 2017

Niet te geloven...Hele dag zon en meer dan 20 graden.Cadeautje.
Vandaag springwedstrijd en meteen ook de afsluiting van de wintercompetitei met de prijsuitreiking van het dressuurgedeelte. Ik mocht lekker ook meedoen met springen. Ik vind springen namelijk heel leuk.En ik was 9e van de 27 bij de 50 cm. Niet verkeerd toch !
Bart heeft zich vandaag verdienstelijk gemaakt met het verkopen van consumpties aan de bar. Hij werd ingewerkt en super geholpen door een van onze vrijwilligershulpmensen.Jong geleerd oud gedaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Wedstrijd Wedstrijd

Zaterdag 8 april 2017

Zwaar bewolkt, droog, 14 graden
Hans had deze week behoorlijk wat werk bij de zandpaddocks achter de buitenbak.De palen bleken verrot te zijn en degenen van ons, die daar mochten relaxen hadden de laatste tijd de gewoonte gekregen om dwars door alles heen te lopen om bij het weidegras te kunnen komen. maar dat zal nu niet meer lukken. Vervelend hoor !

Paddock

Vrijdag 7 april 2017

Wisselend bewolkt, beetje zon, helaas nog steeds droog.
De box van Match was vanmorgen mooi versierd, want hij is 7 jaar geworden. De tijd gaat snel. Voor het gevoel was hij kort geleden nog een echt pubertje met het bijbehorende pubergedrag, maar tegenwoordig is hij  best knap geworden .Hij is al F8 of F9. Petje af.
Tommy en Sil zijn weer even hiernaartoe verhuisd,omdat Tristan en Famke een lang weekend hier logeren.

Match

Donderdag 6 april 2017

Overwegend bewolkt, af en toe zon. Droog.
De laatste dagen rijden er allerlei machinedingen langs, die soms iritant veel lawaai maken. Het schijnt, dat ze hier iets dat glasvezelleiding heet gaan aanleggen en dat spul moet onder de grond worden gestopt.Ze graven dus een sleuf en als ze niet verder kunnen doordat een afrit of zoiets in de weg zit schieten ze een gangetje eronderdoor zonder de straat kapot te hoeven maken. Maar ik mag een boon zijn als ik snap waar dat nu weer allemaal goed voor is. het enige wat ik weet is, dat het iets met de toverdoos te maken heeft. Door die nieuwe leiding schijn je nog sneller te kunnen zien wat je wilt weten. Of zoiets... 

Glasvezel Glasvezel

Woensdag 5 april 2017

Eerst zon, maar later bewolkt en maar 9 graden.
Vanavond zag ik, dat het paardenrolhok tevoorschijn werd gehaald. De pony, die zondag gekomen was en een week op proef zou blijven werd na drie dagen alweer terug gebracht naar ver weg.Heel erg jammer dat ze toch niet is wat er hier gezocht wordt. Ze bleek best lief, maar lang niet knap genoeg om meteen gewoon in de lessen mee te kunnen lopen. We hopen, dat ze ergens anders een leuk plekje zal vinden.

Pagina: «  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits