Het Dagboek

zondag 5 november 2017

Mooi weer, veel zon, weinig wind.
En druk, dat het vandaag was...Zes van onze medewerkers zijn op stap geweest met een stuk of 10 paarden en pony's van een ponyclub het bos in.Daar hebben ze ergens een tussenstop gehad om iets te drinken samen met een heel stel supporters van die club, die een wandeling maakten op hun eigen benen. Toen dat hele spul hier terug was hebben ze een maaltijd van gestampt eten gekregen, die hun thuisblijfmensen inmiddels had klaargemaakt.

Buitenrit
Ondertussen was er ook een verjaarspartijtje met 11 kinderen, waar Bill en Sunshine druk mee waren. Maar het is allemaal prima gelukt hoor! Ze liepen elkaar niet in de weg en iedereen had plezier.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Kinderpartijtje

Zaterdag 4 november 2017

Wisselend bewolkt en weinig wind.
Eigenlijk had ik wel verwacht, dat mijn mensen met dit mooie weer nog  bosritjes met het rijtuig zouden gaan maken.Maar niks hoor. Jammer. Voordat je het weet is het winter en dan is het te koud voor mensen om stil in zo'n ding te zitten. Voor mij zou het trouwens best kunnen, want ik loop me wel warm.

Vrijdag 3 november 2017

Rustig herfstweer.
Ik sprak vandaag Lady, het gastpaard voor een paar weken, en ze vertelde, dat ze het hier wel prettig toeven vond.Ze vroeg zich alleen af of wel al onze hulpmensen goed spoorden. Ik was verbaasd, want het was mij nog nooit opgevallen , dat hulpmensen van  ons een draadje los zou hebben. "Nou,"zei ze. "Ik weet inmiddels, dat een van de hulpmensen Lisa heet. Deze Lisa liet dus daarnet op het plein en kwam een ander hulpmens tegen. Dat andere hulpmens vroeg aan Lisa "weet jij waar Lisa is?" Dat is al een heel rare vraag, maar het antwoord van Lisa was nog veel vreemder. Dat was  "nee, geen idee, "'En toen liepen ze tot mijn verbazing allebei door alsof geen van beiden wartaal had uitgeslagen." En dat was toch echt wel lachen...Lady wist kennelijk maar de helft en dat is, dat het hulpmens inderdaad Lisda heet. Maar dat er ook nog een klein ondeugend hondje rondloopt met de naam Lisa was haar ontgaan, maar dat verklaart wel alles."!!

Donderdag 2 november 2017

Overdag wisselend bewolkt.Vannacht was het opeens helder licht. Ik hoorde, dat ze dat volle maan noemen.Best mooi om te zien.
Vanmorgen werd er een groot onbekend paard gebracht en onze Coen, die net weer op zijn oude stek was gearriveerd kon weer vertrekken naar de binnenbak. Niet dat hij dat erg vond trouwens. Fauna ging naar zijn stal en het vreemde paard nam haar box, helemaal achteraan links in de nieuwe stal in."Hallo,"zei ze,"ïk ben Lady en ik kom een paar weken logeren . Mijn mensen gaan hier ergens wonen en mijn"appartement " daar is nog niet klaar. Maar zo te zien is het hier wel gezellig , dus ik denk, dat ik de tijd hier wel zal doorkomen.

Woensdag 1 november 2017

Saai herfstweer. Somber en windstil.
De kastanjeboom midden op het plein is inmiddels kaal, terwijl alle andere bomen ( eiken, maar ook kastanjes) nog vol in het blad zitten. En het gekke is, dat dat ieder najaar zo gaat. In het voorjaar is de volgorde precies omgekeerd en zijn alle andere bomen nog kaal, terwijl dezelfde kastanje al propvol blad zit. En zo hebben ze toch allemaal ongeveer even lang bladeren.

Dinsdag 31 oktober 2017

Wisselend bewolkt. Droog 13 graden.
Inmiddels loopt de Albert Heijn sportactie ook nog steeds en een paar dagen geleden heeft zich de winnares gemeld, die in een winkel ergens in Deventer onze 4 kwijt geraakte medewerkers heeft opgespoord. Ze heeft als beloning een gratis les op Okkie gehad en ik geloof, dat ze het heel leuk heeft gevonden.

Buitenbak

Maandag 30 oktober 2017

Droog, zonnig en weinig wind.
Ik heet Aris en woon naast Sil in een silostal.
De crossopruimmensen hadden vandaag prima weer . Het opbouwen is een boel werk, maar het opruimen mag er ook zijn...Niet te geloven hoeveel troep zo'n wedstrijd veroorzaakt.Maar de deelnemers krijgen een groot compliment. De opruimmensen zijn al overal geweest en ik hoorde , dat er ,op een verdwaald blikje na, nergens op het hele traject afval is gevonden . Dat is applaus waard. Het was van tevoren wel vriendelijk verzocht om geen troep weg te gooien, maar ja, het moet dan nog wel worden uitgevoerd. Namens onze mensen...Bedankt. Het zorgt , dat we de landeigenaren ook volgend jaar weer gewoon kunnen vragen om hun land te mogen gebruiken.

Zondag 29 oktober 2017

'sNachts storm, maar overdag gelukkig alleen maar veel wind. Heel af en toe een buitje en ook een zonnetje op zijn tijd. Echt goed crossweer hoorde ik zeggen.
Iki heb vandaag mijn ogen uit gekeken. Het weiland van de boerbuur stond propvol met rolhokken met daarin veel paarden en pony's overal vandaan. Ze schenen een ding gemeen te hebben. Heel veel ervan kwamen bepaald niet voor de eerste keer en waren een soort van vaste klant.Leuk toch.Altijd fijn als je iets organiseert en de deelnemers hebben het naar hun zin.Onze mensen waren ook heel tevreden, want zoals gewoonlijk  is alles en iedereen weer heel gebleven en dat is het belangrijkste.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Cross Cross

Cross

Zaterdag 28 oktober 2017

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik had van de anderen al veel gehoord over de kindercross, maar ik wist niet, dat het zo leuk zou zijn.Eerst ging ik een paar keer rond met beginnertjes en werd ik vastgehouden. Een prima opwarmertje.Het werd echt super gaaf toen ik met een meer gevorderd kind helemaal alleen door het terrein mocht. Het eerste stuk door het bos was leuk, maar toen ik het open veld op kwam en al die ruimte voor me zag ben ik helemaal los gegaan . Hoezo alleen maar draven ? Dat ging toch echt niet snel genoeg. Het voermens zei, dat ze me in de stijl van hondje Liza langs had zien komen.Een lichtbruine streep dus.. Maar ja. Dat scheen toch eigenlijk niet de bedoeling te zijn en verder hebben ze me dan toch maar weer vastgehouden.Veiligheid komt eerst zeiden ze. Flauw hoor...Maar leuk was het.Dat neemt niemand mij meer af!

Korte cross

Vrijdag 27 oktober 2017

Droog en winderig.
Vandaag opnieuw een kampdag. Het is tenslotte nog steeds vakantie en dan is het best leuk voor rijkinderen om hier een dagje daarvan door te komen brengen. Hun ouders kunnen dan met een gerust hart naar hun werk. Ook niet verkeerd !

ponykamp

Pagina: «  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement