Het Dagboek

Dinsdag 4 april 2017

Niet echt warm, maar wel de hele dag zon.
In de tuin van Sandra en Remco staat een raar ding. Het staat in een korf, waar ze vuur in kunnen maken en is voor de helft geverfd. Ik snapte niet goed wat het voor een ding is, maar BB wierp er een blik op en zei meteen "dat is natuurlijk die grote eikel van hout, die ze op de afgezaagde boomstam bij de ingang willen zetten." Remco moet alleen het onderste stuk nog verven. Het zal vast wel leuk staan daar wanneer het ooit op de plek gezet is.

Eikel

Maandag 3 april 2017

Droog, zonnig, 10 graden.
Hallo, ik ben Obiku en woon in de nieuwe stal helemaal achteraan rechts naast Zazou en tegenover Calimero en Marnix.
Tegenwoordig komt mijn eigen mens meestal iedere week een keertje langs om wat in de bak te rijden of een buitenritje te maken. Dat vind ik leuk. Ze is tenslotte al mijn mens sinds ik geboren ben en we zijn erg op elkaar gesteld.

 

Zondag 2 april 2017

Wisselend bewolkt. Droog.
Vanmiddag zag ik Sandra met het paardenrolhok vertrekken en hoorde zeggen, dat ze voor de zoveelste keer ging kijken naar een naar de foto's en naar de filmpjes te oordelen goed ingereden , leuke, vriendelijke, gezonde , stevge D pony om het team van medewerkers te versterken. En natuurlijk staat die misschien/waarschijnlijk geschikte pony weer aan de andere kant van het land.
Heel veel uren later kwamen ze terug en stapte er een leuk schimmeltje uit. Ze komt een week op proef. Ze heeft een onuitsprekelijke ierse naam en wordt daarom maar even Witje genoemd.
De week is weer om en geef de pen aan Obiku.

Witje

Zaterdag 1 april 2017

Wisselend bewolkt. Veel kouder en veel wind.
We vroegen ons al af waar onze zwaluwen bleven, maar vandaag is de verkenner gearriveerd.Mellie vertelde, dat het vogeltje doodmoe op een spant in de sterstal plofte, maar beretrots was, dat hij de eerste was.De rest kwam pas over een paar dagen zei hij.Dat gaat elk jaar zo . We vinden het allemaal gezellig als onze stallen weer op volieres lijken door al het gekwetter.
Onze Tommy is inmiddels weer een stapje verder. Hij heeft het nu gewaagd om het uitstaprondje te maken met alleen een mens op de fiets er naast. De aanhouder wint en geduld is zulk een schone zaak zullen we maar zeggen.

Zwaluwtjes

Vrijdag 31 maart 2017

Droog en zonnig, geen wind.
Tommy heeft weer een uitstaprondje gemaakt en dit keer vond hij het goed, dat hij door Sandra werd losgelaten, terwijl ze naast hem liep. Er is vooruitgang !!
Inmiddels is de lente echt in aantocht. In het perkje naast de mestplaat zijn plotseling helemaal van zelf een heleboel gele bloemetjes verschenen. Leuk om te zien.Ze noemen het speenkruid heb ik vernomen.

Lente

Donderdag 30 maart 2017

Af en toe wolken, af en toe zon.
En Tommy werd gewoon weer opgezadeld. Hij dacht, dat hij een werkje in de bak ging doen, maar toen hij daarnaartoe dacht te gaan zag ik, dat Sandra zijn teugel beet pakte en met hem en zijn mens erop gewoon het erf af liep.Ze gingen rechtsaf en kwamen een kwartiertje later van links weer terug.Het uitstaprondje dus. Tommy liep braaf mee met Sandra, maar ze had hem nog wel vast.Ik hoorde Sandra dan ook vertellen, dat hij weliswaar was meegegaan, maar alleen maar omdat zij hem stevig vast had.Zodra ze probeerde los te laten werd hij weer bang en begon te flippen. Maar hij is in ieder geval wel weer van het erf af is gegaan. De stand is 1-1.Wordt vervolgd.

Woensdag 29 maart 2017

Regelmatig een bui.
Vanmorgen was onze Tommy toch aan de beurt.Onze mensen hadden bedacht, dat hij achter een dapperder dier aan vast wel weer het bos in zou durven.Dus stapte hij ,na een beetje protest, samen met Toby het erf af. Ze gingen linksaf en ik kon ze mooi nakijken.Het leek eerst goed te gaan, maar toen ze de kruising over moesten steken richting bos, sloeg de paniek kennelijk weer toe. Tommy vloog tenminste op de achterbenen en danste al steigerend en bokkend rond. Hij weigerde om hoe dan ook ook maar 1 stap verder te zetten. Er was geen goed garen meer mee te spinnen en verongelukken was uiteraard ook geen optie, Het gezelschap keerde dus onverrichterzake terug. Een - nul voor Tommy.En hij beweerde, dat hij nu helemaal zeker wist, dat hij nooit meer naar dat enge bos zou gaan.Maar ik denk  niet, dat hij hiermee weg gaat komen. Onze mensen zullen vast wel iets anders bedenken.

Dinsdag 28 maart 2017

Wisselend bewolkt en fris.
Buurman Tommy vertelde, dat hij buitenritten eerst heel erg leuk had gevonden, maar dat hij midden in het bos heel erg gechrokken was en nu het bos niet meer in durfde.Wat zeg ik...Hij wil nu voor de zekerheid zelfs helemaal niet meer het erf af, want je kunt nooit weten...Wat een verstand ! Zo'n groot sterk paard en dan niet meer van het erf af durven voor ongeveer het leukste wat er is: een buitenrit. En weten jullie waar hij dan zo van geschrokken is ? Hij liep lekker ontspannen over een mooi bospad en toen zwaaide er opeens vanuit het niets een heel grote lange soort ijzeren arm vlak over hem heen. Nou vraag ik je ! Wat heeft een kraan, want dat bleek het te zijn,daar nu te zoeken. En dat zal wel altijd een raadsel blijven, want Tommy smeerde hem zo hard hij kon zonder om te kijken.Nog een geluk, dat hij zijn mens onderweg niet heeft verloren.Maar nu is Tommy bang en niet meer te bewegen om waar dan ook naartoe te gaan. Dat zal een hele klus worden voor onze mensen om dit probleem op te lossen.

Maandag 27 maart 2017

Ik heet Watsildit, in de wandeling Sil, en woon in een silostal naast Tommy.Ik woon hier langzamerhand al een hele poos, maar ik heb mijn mens al in geen jaren gezien en dat vind ik helemaal niet leuk.Gelukkig is er lang geleden afgesproken, dat ik ook in de lessen mag meedoen. Ik hoef me dus niet te vervelen. Voor een echte draver, die ook vroeger op de racebaan heeft gelopen voor een sulky , is het trouwens nog steeds niet gemakkelijk om te galopperen.Ook wel logisch toch als je eerst geleerd hebt, dat je absoluut niet in galop mag vallen en het dan juist wel moet doen. Ik wist de eerste tijd dan ook niet waar ik mijn benen moest laten. maar de laatste tijd gaat het steeds beter. Neemt niet weg, dat lang niet iedereen met mij overweg kan. Maar ik doe mijn uiterste best en meer kun je niet doen.

Zondag 26 maart 2017

Zonnig, fris, maar 10 graden.
Gisteren is er een gastpaard voor het weekend gekomen.Vanmiddag stond hij in de paddock en snapte er niets van, dat hij een paar keer werd begroet met "hallo Pjotr, hallo Piet "terwijl hij echt gewoon Toots heet. Ik weet zeker, dat jullie het wel snappen. Toch ? En wie het niet snapt moet maar even kijken bij 13 maart.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Toots

Pagina: «  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits