Het Dagboek

Zondag 4 december 2016

Vannacht weer berekoud en overdag maar net boven nul. Wel een strakblauwe lucht en geen wind.
Tommy en Orlando hebben lekker een buitenrit gemaakt en diverse paarden zijn met hun mensen op pad geweest. Verder was er niets te doen behalve chillen in de paddocks. Niet verkeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Zaterdag 3 december 2016

Wisselend bewolkt en vannacht zomaar opeens min 6 graden.
Met het aanstaande feest wordt het steeds serieuzer. Vanmiddag kwam er opeens een vreemd zwart mens met een rare muts op ,het kantoor in en ging op zoek naar waar we een schimmel Amerigo hadden gelaten. In de eerste plaats woont er natuurlijk geen paard in het kantoor, dus dat was een domme actie. En in de tweede plaats weten ze hier niets van een schimmel Amerigo. Wij hebben hier alleen een schimmel Tommy.Toen Zwarte Piet, want die bleek het te zijn, eindelijk had begrepen, dat Amerigo kennelijk de boot had gemist en nergens te bekennen was,vroeg hij of hij dan tenminste alstjeblieft onze Tommy mocht lenen om te oefenen. Een zekere Sinterklaas zou namelijk later op een schimmel over de daken moeten rijden en hij wist niet zeker of hij wel met een leenpaard overweg zou kunnen. En die Piet heeft dus meegedaan in allerlei lessen en dat ging hartstikke goed.Het lenen aan Sinterklaas zou dus doorgaan. En nu zitten we allemaal die arme Tommy ermee te plagen,dat hij over een paar dagen met Sinterklaas het dak op zal moeten. Hij ziet dat namelijk helemaal niet zitten, omdat hij hoogtevrees heeft. Nou ja, komt tijd komt raad. Over een paar dagen zal die echte Amerigo vast wel weer boven water zijn. Toch !

Zwarte Piet Zwarte Piet

Vrijdag 2 december 2016

Zwaar bewolkt en somber weer.
Marnix, die sinds vorige week ook in onze stal woont, begint al aardig te wennen. Hij staat tenminste in de paddock alsof hij dat al jaren heeft gedaan. Dat Misty dan altijd in een van de paddockstallen geparkeerd wordt helpt zegt hij.Ze is een kleintje, maar is wel een soortgenoot en het is dus lang niet zo eng als dat je daar alleen moet staan.

Marnix

Donderdag 1 december 2016

Wisslend bewolkt, weinig wind, droog.
Vanmorgen stond Cidola op de spuitplaats naast onze stal en ze vertelde opgetogen, dat ze vandaag een vast contract had gekregen. Ze is goed door haar proeftijd heen gekomen en nu mag ze dus blijven. Super hoor. Ze is echt een aanwinst.

Woensdag 30 november 2016

Rustig herfstweer. geen vorst meer te bekennen.
Er schijnt weer een soort feest in aantocht te zijn en dat heeft te maken met pepernoten. Er worden tenminste al de hele week zogenaamde pepernotenraces gedaan tijdens de lessen. Ik moet zeggen, dat ik dat best leuk vind, want die pepernoten blijken lekker te zijn en er vallen er geregeld wat voor ons af.

Pepernotenrace

Dinsdag 29 november 2016

Wisselend bewolkt en weinig wind. Ruim boven nul.
Inmiddels worden er steeds meer van ons geschoren.Wie een te dikke vacht heeft gekregen heeft daar last van in het werk, dus het is fijn, dat het gebeurt. Alleen de manier waarop is nog wel een dingetje. Ik zag tenminste met verbazing hoe het mens van Zazou die arme Zazou voor gek heeft gezet.Het is maar goed, dat dat arme paard zelf niet kan zien, wat er nu op haar billen is verschenen. Kijk zelf maar. Ik vind het echt geen gezicht. Maar daar schijnt niet iedereen zo over te denken. Ze schijnen een foto van dit wanresultaat op iets, dat instagram heet , te hebben gepubliceerd.En je raad het nooit...Het stond er nog niet op of het begon duizenden likes of zoiets te regenen , vooral uit een land Amerika.Dat geloof je toch niet...Maar over smaak valt niet te twisten .Gelukkig zijn mijn billen te klein voor zulke grappen.

Zazou

Maandag 28 november 2016

Bewolkt en veel minder kopud.
Ik ben Bobby en woon sinds ik hier ben komen werken in het linker deel van de duobox in de nieuwe stal, naast Okkie.Ik heb lekker een eigen buitenluik, terwijl Okkie ietsje om een hoekje naar buiten moet kijken. Maar als de grote deur open is, en dat is de hele dag, is zijn luik ook bijna, bijna een buitenluik. Je hoort ons dus niet klagen.
Voordat ik hier kwam ging ik met een eigen kind geregeld naar wedstrijden en daar was ik best goed in, al zeg ik het zelf. We hebben het tot bijna de zwaartste klasse geschopt. maar toen gebeurde er wat er helaas altijd gebeurt met ons kleine pony's. Ons rijkind wordt groter en groter en wij...blijven klein. Helaas. dat werd dus afscheid nemen. Maar hier ben ik daar niet bang voor, want hier komen steeds nieuwe kleine rijkinderen. Over dat probleem hoef ik me geen zorgen meer te maken. Dit is dus voor mij een plek om nooit meer weg te gaan.

Zondag 27 november 2016

Hele dag zon, geen wind en zeker 10 graden.
Het spoedcursusmens van deze week was spekkoper. In tegenstelling met vorige week zondag was het vandaag ideaal weer voor een buitenrit en die heeft ze dan ook gemaakt. DP en Toby mochten mee en ze hebben het, zoals DP zei , prima naar de zin gehad.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

spoedcursist

Zaterdag 26 november 2016

Mistig, de hele dag.
En daar kwam aan het eind van de ochtend uit de mist een vreemd rolhok opdoemen en je raad nooit wie daar uit kwam stappen ???Joepie...het beloofde friese gastpaard op proef.Leuk, leuk. Maar jonge jonge jonge wat is dat dier onmogelijk groot.1.80 hoorde ik zeggen. Nou ja, zijn bijbehorende a.s. mens is ook niet de kleinste, dus dat past dan wel weer. Ik ben benieuwt of hij zal mogen blijven. Dat zou wel heel leuk zijn.

Marnix

Vrijdag 25 november 2016

Vannacht een beetje vorst, overdag zonnig en windstil.
Cidola, de nieuweling op proef lijkt het goed te doen. Ik zie haar geregeld langskomen en ik heb rijmensen horen zeggen, dat ze het leuk hadden gevonden om op haar te rijden.En dat is een goed begin.Bovendien is ze gewoon aardig. Niet alleen tegen de rijmensen en rijkinderen, maar ook tegen ons. Ik denk, dat we haar er best bij kunnen hebben.

Pagina: «  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits