Het Dagboek

Zondag 5 maart 2017

Eerst veel zon en veel wind, later veel regen en veel wind.
Vanmorgen was er een verjaarspartijtje met een stelletje enthousiaste kinderen.Er waren er twee bij, die dus jarig waren. Een ervan is een rijkind van hier en ze had een heel stel vriendinnen meegebracht. Ze vonden het best spannend , maar ook erg leuk om te voltigeren en een estafette te doen.Altijd leuk,al die blije gezichtjes.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

verjaarspartijtje

Zaterdag 4 maart 2017

Licht bewolkt, af en toe zon, weinig wind en 14 graden.
We hebben vandaag onze Kleo zien vertrekken naar haar pensioenadres.. Ze stapte monter het rolhok in en zei , dat ze volgende week wel wat foto's van haar nieuwe verblijfplaats zou sturen.Ik ben benieuwd hoe het haar zal bevallen.

Kleo
Vanavond zag ik een heleboel mensen aan komen lopen en daar was mijn mens ook bij. Leuk, dacht ik, ga ik lekker vanavond nog even de benen strekken. Maar niks hoor. Ze liet me doodleuk staan en verdween gewoon in de kantine. Dat heb ik weer...Maar ik was niet de enige merkte ik al gauw. Buurman Match mopperde net zo hard en Tommy ook. Later hoorde ik, dat het weer eens de jaarvergadering van de recreantenclub was en dat verklaarde alles.Dan hebben de mensen geen zin in paardrijden, maar alleen in vergaderen (minstens 10 minuten...) en daarna eten en met elkaar beppen (tot 's avonds laat) En ik geloof, dat ze het hartstikke leuk hebben gevonden.Nou ja. Het is ze gegund, maar het moet natuurlijk geen gewoonte worden.

Recreanten vergadering

Vrijdag 3 maart 2017

Af en toe regen en zo'n 6 graden, gelukkig wel boven nul.
Eind van de middag kwamen er plotseling een paar grote machinedingen het plein op.Het ene ding schraapte voorzichtig de modder weg en gooide dat in de bak, die op het andere ding zat. Toen ze weggingen namen ze alle modder mee en kon je weer met droge voeten oversteken.Blijft de vraag wat ze gaan doen met de paar kuilen, die zijn overgebleven. Ze zullen er vast wel iets in gaan doen om het op te vullen, maar ik ben wel benieuwd wat.Volgens mij zijn ze daar nog niet uit.Wij stappen daar altijd voor en na de lessen en het is natuurlijk niet de bedoeling, dat wij iets scherps in onze voeten krijgen. Gewoon straten zou een oplossing zijn, maar dat vinden onze megagrote bomen , waar onze mensen heel gek mee zijn, absoluut niet leuk. Bovendien hoorde ik zeggen,dat de vreugde van korte duur zou zijn, omdat de wortels van die bomen er al gauw voor zouden zorgen,dat we in plaats van een modderpoel een hobbelplein zouden krijgen. Ook niet leuk.
Inmiddels hadden we gezien, dat Sandra om 6 uur 's avonds nog vertrokken was en hoorden , dat ze samen met Monique naar een plaats ver weg, Gouda heet het daar, ging om te kijken naar een leuke Epony,die daar te koop stond.Cidola is namelijk al een tijdje weg, omdat ze toch niet meeviel in het werk. En 's avonds tegen 12 uur kwam Sandra vrolijk terug met de boodschap, dat het inderdaad een heel leuk en lief dier bleek te zijn en dat ze het maar meteen hadden gekocht voordat er weer kapers op de kust waren.Wel natuurlijk op voorwaarde, dat het door de keuring zou komen. Wordt vervolgd.

Donderdag 2 maart 2017

Regen en niet echt koud. Maar voorjaar ?? Nee, niet echt.
Vanmiddag liep er een vreemd mens over onze modderpoel, ook wel plein genoemd. Hij was druk met het voermens aan de praat en ik geloof, dat ze aan het overleggen waren wat er aan gedaan moest worden om er weer een normaal beloopbaar erf van te maken. Ik ben benieuwd, maar het zal niet meevallen.

Woensdag 1 maart 2017

Wisselend bewolkt, af en toe een bui.
Volgens de weerberichtmensen is vandaag de lente begonnen, maar de gewone mensen schijnen dat pas op 21 maart te vinden.Mij maakt het niet uit. Jullie kunnen zelf kiezen.
Ik heb gehoord, dat de loting onder de rijmensen, die op de eerste dag van het nieuwe kwartaal, 1 februari, het lesgeld voor dit kwartaal hadden voldaan, inmiddels is gebeurd . Hierbij feleiciteer ik Lois Hartgers en Sterre Winterman met hun gewonnen priveles of buitenrit naar keuze.Leuk toch zo'n extraatje ! Ze kunnen zich melden voor een afspraak.

Dinsdag 28 februari 2017

Soms regen, soms beetje zon. Koud.
Mijn mens schijnt vakantie te hebben. Ik zie haar tenminste op tijden verschijnen dat ik haar anders nooit zie. Leuk hoor. Ik houd wel van een beetje afwisseling. Wat ik wel jammer vind is, dat ik nooit meer het bos in ga voor mijn eigen rijtuig. Dat ding staat te verstoffen in de berging hoorde ik. Maar Match had wel een goede opmerking. Hij zei, dat mijn mens er natuurlijk geen zin in heeft om te zitten vertinnen op de bok van dat rijtuig en daar zou hij best wel eens gelijk in kunnen hebben. Daar had ik niet aan gedacht. Ik zal dus gewoon moeten wachten op betere, lees warmere, tijden. Het is niet anders.

Rijtuig

Maandag 27 februari 2017

Regenachtig, veel wind en maar 4 graden.
Ik ben Aris en woon in een silostal naast Match. Aan de andere kant van het brokkenhok wonen Sil en Tommy.We kijken allemaal uit op het plein en daar is altijd wel wat te beleven. We vervelen ons dus niet.
Dat plein is op het moment trouwens een zooitje. Door al die regen ontstaan er grote plassen en die krijgen niet de kans om weg te trekken voordat de volgende plens weer naar beneden komt.Jammer. Nou ja . Voor onze voeten is die nattigheid wel goed heb ik gehoord. De hoef blijft er mooi soepel door.Beter dan door olie en vet. En zo heeft ieder nadeel weer zijn voordeel.

Zondag 26 februari 2017

Wisslend bewolkt. Soms regen ,soms droog.
De lente komt er, ondanks het snertweer van de laatste tijd , toch echt aan. Overal komen de voorjaarsbloemetjes tevoorschijn. Fijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Voorjaarsbloemen

Zaterdag 25 februari 2017

Hele ochtend regen, later droog.
Toen ik in de paddock stond ben ik me een hoedje geschrokken.Normaal is het hier altijd rustig en daarom wisten we niet wat er aan de hand was toen er opeens een grote herrie naderde.Bij nader inzien bleken het heel grote rolhokken te zijn met een heleboel mensen in rare pakken er op, die met zijn allen enorm veel lawaai maakten.BB wist te vertellen, dat die rolhokken waarschijnlijk op weg waren naar nog meer van dat soort om dan met zijn allen een tocht door het dorp te maken. Carnavalsoptocht zou het heten.Nou, van mij mogen ze als ze dat leuk vinden. Maar we waren best blij toen ze weer weg waren. De oren doen me nog zeer.

Vrijdag 24 februari 2017

Volgens de weerberichtmensen opnieuw storm en regen. En weet je wat ??? De hele dag zon en windstil.!! Ach ja, vergissen is menselijk en iedereen was er dit keer blij mee.
Onze oppasmensen waren, zeker weten, aangekomen met twee honden in hun kielzog. Hobi en Otis.Vanmorgen keek ik uit mijn raam en ik dacht toch zeker er drie te zien. En ja hoor.Jeroen bleek er nog een te hebben opgehaald. Een hulphond, die nog werkt bij een mens, dat zo ziek was geworden, dat ze even helemaal niet meer voor haar kon zorgen. Hulphond of geen hulphond. Een hond kan niet zichzelf uitlaten of zelf eten in zijn bak doen. Hoewel hij dat laatste misschien wel zou kunnen, maar dat zal wel niet mogen. Hoe het ook zij.Kwam er toch nog een dier in nood het gezelschap aanvullen. Ze heet trouwens Millie.

De honden

Pagina: «  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits