Het Dagboek

Dinsdag 20 juni 2017

Warm en droog. Overdag 30 graden.
Het voermens is al dagen bezig met de pleinbloemen. In het vroege voorjaar staan hier altijd overal blauwe en gele bloemen. Ze noemen het viooltjes. Als die zijn uitgebloeid worden ze weggegooid en komen er andere soorten voor in de plaats, die doorbloeien tot oktober. Die andere soorten moeten nu ongeveer wel zijn aangeschafd, omdat ze binnenkort niet meer te koop zijn.Maar er is een probleem...In plaats van dat die viooltjes inmiddels zijn doodgegaan staan ze er nog springlevend en beeldschoon bij. En dat terwijl er nu echt anderen op hun plaats moeten komen te staan. Het voermens heeft de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld, maar nu moest de knoop worden doorgehakt. Weg ermee dus ...  Ik zag, dat er kisten vol nieuwe plantjes werden aangevoerd en zei tegen Misty, dat ik het toch wel erg zielig vond voor die leuke arme bloemetjes. Maar...er is een oplossing gevonden. We zagen, dat de viooltjes met bakken en al gewoon werden weggehaald en op de grond werden gezet om de hoek onder de buitenluiken van Pride c.s. Degenen, die in vaste bakken stonden werden in losse nieuwe bakken gedaan en gingen ook om de hoek. De nieuwelingen kregen nieuwe bakken of gingen in de lege vaste bakken.En zo bijten de verschillende kleuren mekaar niet en staat het best leuk voor de tijd , dat de viooltjes er nog zin hebben.

Viooltjes Viooltjes

Maandag 19 juni 2017

Meer dan 30 graden.
Hallo, ik ben Bobby en woon normaal in de duobox in de nieuwe stal samen met Okkie. Ik zeg normaal, omdat momenteel Misty mijn buurvrouw is en Okkie tijdelijk naar een paddockstal is verplaatst.Dit is een heel fijne box, maar er kunnen alleen maar heeeel goede vriendjes staan, omdat er bijna geen afscheiding tussen ons zit. Je kunt dus lekker aan elkaar plukken, maar ook net zo goed ruzie maken. En dat is dan natuurlijk weer niet de bedoeling.

Zondag 18 juni 2017

Hoogzomer, 29 graden en helemaal geen wind. Van mij mag het wel wat minder en van onze mensen ook als ik het goed begrepen heb.
Vanmorgen heel vroeg kwamen er een heleboel rijkinderen en -mensen met aanhang poesmooi uitgedost het plein op. Wij blij...actie... Maar in plaats van ons te poetsen en iets leuks te gaan doen stapten ze waarachtig weer in de mensenrolhokken en met Arjan op een dakloos rolding op twee wielen ( volgens BB noemen de mensen zo'n ding een motorfiets ) aan het hoofd, verdween de hele meute weer net zo snel uit het zicht als dat ze gekomen waren.
Heel veel later hoorden we , dat ze een leuke dag hadden gehad met het meedoen aan de regiofinale van de zitcompetitie op de paarden en pony's van die andere manege.En 1 van hen mag door naar de kwartfinale. Goed zo... Wordt vervolgd.
Toen de rust net weer was weergekeerd kwam er weer een groepje rijkinderen aan. En je houd het niet voor mogelijk. Ook deze rijkinderen gingen niet rijden. Het scheen een verjaarspartijtje te zijn, waarvan de deelnemers hadden gekozen voor een uitgebreide fotoshoot met de pony's. Ook leuk toch...! Je kunt met ons nu een keer alle kanten op .
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Regiofinale
Zaterdag 17 juni 2017

Zwaar bewolkt, 22 graden, weinig wind.
Guusje is apetrots. Ze loopt zelfs bijna naast haar ijzers.Wat is het geval ???Ze is gisteren naar een soort oefenwedstrijd geweest en heeft daar met haar bijrijdmens een dressuurproef gereden, die het jurymens 202 punten waard vond. En dat terwijl je in dat soort proeven met 180 punten al een winstpunt krijgt. Is dat knap of niet voor het eerst op een vreemd terrein. Ze zei daarover, dat eigenlijk alles daar zo eng was ,dat niets meer eng was. Gewoon het verstand op nul en gaan met die banaan. En dat lijkt me precies de goede instelling .

Vrijdag 16 juni 2017

Licht bewolkt, veel wind en voor de afwisseling maar 18 graden.
Nu het steeds zo'n mooi weer is hebben een paar van ons ,en ook ikzelf, behoorlijk wat last van de piepkleine vliegjes, die ons 's morgens en 's avonds met zijn allen treiteren door in onze manen en staart te kruipen en bloed te stelen. Dat bezorgt ons dan heel veel jeuk. Omdat we nu een keer geen handen hebben om te krabben gaan we staan schuren tegen alles wat daar geschikt voor is. Maar het helpt niet al te best en bovendien worden we er ook niet mooier van. Om iets tegen die jeuk te doen worden onze staart en manen 1 keer in de week ingesmeerd met TKC97. Het schijnt het belangrijkste te zijn om er goed aan te denken om de fles met dat spul 2 minuten te schudden voordat ze gaan smeren . En ook tijdens het smeren moet er steeds even worden geschud.En weten jullie wat...? Het helpt !!! Ze gebruiken het hier tenminste al heel wat jaren en ik heb geen jeuk. Mijn staart en manen zien er normaal uit, terwijl ik gewoon iedere dag bloot in wei en paddock sta. Ik heb wel gehoord, dat het absoluut niet vaker dan 1 keer in de drie dagen gebruikt mag worden, ook niet in het begin.Goed om te weten toch !

Donderdag 15 juni 2017

Bloedheet. Meer dan 30 graden, maar wel bewolkt.
Er is deze week weer een spoedcursusmens en ik hoorde haar blij zeggen , dat ze het heel leuk vind om niet alleen te leren rijden, maar ook veel over ons te leren. Leuk toch...

Woensdag 14 juni 2017

Licht bewolkt en soms een beetje regen.
Gisteren zag ik tot mijn verbazing , dat Cali en Okkie werden verhuisd naar de paddockstallen en dat er verder ook een complete volksverhuizing plaats had. Ik zal jullie niet vermoeien met precies uit te leggen wie waarnaartoe is gegaan.  Hier in de stal is alleen Calimero dus weg en voor hem in de plaats woont er (tijdelijk) Match. En dat schijnt weer allemaal te zijn , omdat Famke en Tristan komen logeren en dit keer wel voor zo'n 4 weken.

Dinsdag 13 juni 2017

Wisselend bewolkt. 20 graden en droog.
Ik zag vanmorgen een mens binnenkomen, die ik nog nooit had gezien. Maar BB zei meteen "Ha, daar is onze Marielle, het osteopathemens en ik wil wedden, dat ik nog een keer aan de beurt ben. Joepie..."Deze Marielle verdween inderdaad in de stal van BB en heeft zeker een half uur aan haar rond gefrommeld. En tot mijn verbazing stond BB echt te genieten.Later, toen ze weer verdwenen was ( richting Murphy hoorde ik later ) vertelde BB, dat deze Marielle al meer dan 10 jaar geregeld hier komt om dan bij een paar van ons te controleren of alle spieren en botten nog op de goede plek zitten.Iedereen is minstens 1 keer per jaar aan de beurt en sommigen nog vaker.En het is echt veel fijner werken als je lichaam helemaal in orde is,"besloot BB.Later sprak ik Murphy in de wei en die vertelde, dat Marielle haar vandaag ook voor de eerste keer te pakken had gehad en dat ze dat eerst best eng vond, maar later wel prettig. Bovendien had ze ook begrepen, dat ze nu een hele week niet hoeft te werken. Dat schijnt goed te zijnvoor degenen, die behandeld zijn. Nou, ik ben benieuwd wanneer ik mag. het lijkt me niet verkeerd al met al

Marielle

Maandag 12 juni 2017

Bewolkt, later wisselend bewolkt.
Mijn naam is Enjoy en het schijnt de bedoeling te zijn, dat ik deze hele week vertel wat er hier zoal gebeurt. Ik heb zoiets natuurlijk nog nooit gedaan, maar ik zal mijn best doen.
Ik heet dus Enjoy, omdat ze mij hier in Holland voor het gemak zo genoemd hebben. Maar in Ierland, waar ik geboren ben had ik een heel andere naam.Namelijk Danville Kia May. Best een mooie naam toch ! Nou ja, Enjoy is ook niet verkeerd en ik doe het er maar mee.
Ik ben pas 4 jaar en werk hier nog niet zo lang. Ik vind het hier gezellig en ik geloof, dat de mensen tevreden over mij zijn. Ik hoorde tenminste laatst, dat een van de rijmensen mij graag wilde kopen en dat onze mensen zeiden, dat ik voor geen goud te koop ben. Leuke opsteker toch...

Zondag 11 juni 2017

Wisselend bewolkt, weinig wind, 22 graden.
En we zijn inderdaad vandaag aan het crossen geweest. Een betere besteding van de zondag kan ik me niet voorstellen...
Ondertussen was het hier thuis ook een abnormale drukte. Als ik goed ben ingelicht hebben de mensen, die bezig zijn om een ruiterbewijs(niet te verwarren met het ruiterpaspoort, dat iedereen,die hier rijdt sowieso heeft) te bemachtigen vandaag examen gedaan voor certificaat 1 en 2. Als ze daarvoor zijn geslaagd gaan ze in september door voor certificaat 3 en als ze dat ook halen hebben ze het voor elkaar. Het schijnt een soort opleiding voor het veilig en verstandig maken van buitenritten te zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Enjoy.

Pagina: «  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement