Het Dagboek

Vrijdag 15 september 2017

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Vandaag was er voor het eerst na de zomerpauze weer carousselles.Meestal mogen Nicky en ik meedoen, maar dit keer waren onze mensen nergens te bekennen. En dat terwijl wij het net zo leuk vinden.Nou ja, volgende keer beter dan maar

carousselles

Donderdag 14 september 2017

Minder wind,veel wolken en maar 12 graden. Herfstachtig. Jammer hoor.
En alweer was een van onze hulpmensen jarig. Lisa dit keer. En zij was niet alleen wel hier, maar ze had ook een zelfgemaakte tractatie meegebracht hoorde ik. Het klonk zoiets als karretjescake. Meer weet ik er niet van, maar het was vast heel lekker, want het is schoon op gegaan.

Woensdag 13 september 2017

Heel erg stormachtig, soms buien en soms zon.
Ik hoorde, dat onze Twan vandaag jarig is. Maar daar hebben we helemaal niets van gemerkt. Nogal logisch natuurlijk.Hij was helemaal niet hier, maar ergens ver weg, waar iedereen zowat smelt van de hitte. Het heet daar Spanje als ik goed ben ingelicht. Nou ja, hij zal het daar wel leuk vinden, anders ging hij er niet naartoe.We wensen hem in ieder geval een heel leuke verjaardagsdag.

Dinsdag 12 september 2017

Wisselend bewolkt. 15 graden.
En als ik het niet dacht...Er reed een zwart rolhok tot vlak voor onze deur. Pride en ik moesten verkassen en onze tandartsen, want dat waren het, begonnen hun enge spullen uit te laden. Maar gelukkig ontsprongen we dit keer hier bijna allemaal de dans. Alleen Bobby niet. Hij was aan de beurt en dus de pineut.Maar ja, niemand is dol op de tandarts, maar het is natuurlijk wel erg fijn, dat ze bestaan.

Tandarts

Maandag 11 september 2017

's Nachts heel veel regen, overdag buien.
Hallo, ik ben Tico en ik woon in de nieuwe stal tussen Pride en Nicky , mijn weidemaatje.
Vanmorgen zagen we weer eens een nieuw gezicht langskomen. Het bleek van Stephanie , een stagiairemens, dat voorlopig op maandag en vrijdag hier komt leren hoe je met ons moet omgaan.

Zondag 10 september 2017

Hele dag droog, veel wind, 15 graden.
Het was vandaag eigenlijk een rustdag, maar even niet voor de tentbouw en afbreekmensen. Het was immers droog, dus de tent was droog. En ze hadden op dat buienradarding gekeken en gezien, dat het waarschijnlijk vandaag de laatste kans was om de boeldroog binnen te krijgen.Dus...niks vrije dag,aan het werk !!! En het is prima gelukt.Alles is weer opgeborgen tot volgend jaar zomer.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Tent

Zaterdag 9 september 2017

Beetje regen, maar tussendoor stukjes droog en zelfs een beetje zon.
Ik hoorde, dat de tweede dag van dat Horse Event was afgelast, omdat het terrein onder water was komen te staan. Erg sneu voor de ruim 17.000 mensen, die wel hun geld terug krijgen, maar geen leuke dag hebben gehad.
Onze Obiku is vanmiddag weggeweest met het rolhok en hij kwam heel verdrietig terug. We vroegen natuurlijk wat er aan de hand was. Hij vertelde, dat zijn mens ,ondanks alle inspanningen om nog een tijdje te kunnen blijven, toch naar de mensenhemel is gegaan. Dat hij mee mocht om haar naar haar laatste rustplaats te brengen was aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant ook heel dubbel, omdat hij er toen echt van doordrongen werd, dat hij haar niet meer terug zou zien."Weet je wat,"zei buurvrouw Zazou Ïk heb gehoord, dat de mensenhemel vlak naast de paardenhemel is. Dus als jij aan de beurt bent om daar naartoe te gaan kun je haar vast wel weer opzoeken."En dat hielp niet echt, maar toch wel een klein beetje.

Escorte

Vrijdag 8 september 2017

Regen, de hele dag.
We mochten dus niet in de wei ( te glad ) en in de paddocks werden we nat.. Nu kunnen we best tegen een spatje regen, maar echt leuk is toch anders.
Sandra Remco en het voermens zijn de hele dag weg geweest. Ik hoorde, dat ze naar hun jaarlijkse uitstapje zijn geweest. Het heet ondernemerscongres en zo lang als ik me kan herinneren gaan ze daar al naar toe.Er is meteen ook een groot paardengebeuren met een heleboel shows, winkeltjes, poffertjeskramen enz. enz. Ze hebben voornamelijk binnen gezeten dit keer,maar al met al was het een natte bedoening. Jammer.

Donderdag 7 september 2017

Zwaar bewolkt en buien.
Gisteren hadden de mensen de kampeertent weg willen halen, maar verder dan het wegbergen van de palletvloer zijn ze niet gekomen. Het tentdoek was te nat geworden tijdens een late en totaal onvoorziene bui. Nou ja, voordat het winter is zal het wel een keertje lukken.

Tent

Woensdag 6 september 2017

Vannacht veel regen, overdag meestal droog.
Het mens van Match heeft zich erg verdienstelijk gemaakt door de deuren van het krullenhok een nieuw verfje te geven. Het was best een hele klus, maar ze heeft eer van haar werk.Je kunt heel goed het verschil  zien !

Krullenhok Krullenhok

Pagina: «  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement