Het Dagboek

Zondag 11 maart 2018

Bewolkt, geen wind, maar de aangekondigde regen kwam niet.En dat was heel prettig, want nu konden Okkie en Bill met het spoedcursusmens gezellig een buitenrit maken over de Holterberg als afsluiting van een heel geslaagde cursusweek.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Roosmarijn met Okkie

Zaterdag 10 maart 2018

Af en toe zon en steeds warmer. Wel 14 graden.
Het is net of onze weilanden weer groener worden. Orlando en Misty, onze pensionado's, die de hele winter nog in de hoog gelegen springwei mochten, zullen dat binnenkort wel kunnen vergeten. De laatste 6 tot 8 weken voor het begin van het weideseizoen moet het gras namelijk totale rust hebben. Het zal fijn zijn als er dan in mei weer een heleboel gras staat. We kunnen haast niet wachten. Er gaat immers niets boven vers meigras.

Vrijdag 9 maart 2018

Licht bewolkt en weinig wind.
Okkie, die terug kwam van een buitenrit vertelde, dat de storm van laatst  in het bos heel erg heeft huisgehouden.Er liggen nog steeds hele rijen bomen tegen de vlakte en het krioelt er van de machinedingen om alles op te ruimen. Als je dat zo hoort denk ik, dat we er met onze ene omgewaaide boom en wegwapperende lichtplaten nog aardig goed vanaf zijn gekomen.

Donderdag 8 maart 2018

Meestal droog en rustig weer.
Het nieuwe gastpaard Formidable begint ook al wel te wennen. Ik heb inmiddels begrepen , dat Formidable zijn zondagse naam (stamboeknaam) is, maar dat hij alleen maar luistert naar "Jack". Jack vertelde, dat hij 4 jaar is en dus nog niet zoveel kan en heeft meegemaakt. Daarom vond hij het hier in het begin best heel spannend in de bak met al die spiegels en zo, maar het gaat nu steeds beter en hij zegt, dat hij het hier best gezellig vindt.

Woensdag 7 maart 2018

Eerste helft van de dag nog voorjaar, tweede helft helaas weer eens de zondvloed.Jammer...Alles was net zo lekker opgedroogd.
Ik hoorde , dat onze mensen hebben afgesproken, dat de volgende week de buitenbak een grote beurt krijgt.Die zal dit keer helemaal ondersteboven worden gezet en dat bedoelen ze letterlijk.Eerst wordt dan de bovenste laag er af gegraven en aan de kant gelegd. Daaronder zit mooi geel zand. Net zo'n grote laag van dat zand als van de bovenste laag wordt er ook uit gegraven en aan de kant gelegd. Dan gaat de oude bovenste laag terug in het gat en het gele zand komt er weer bovenop. Als dat net zo goed uitpakt als bij de twee paddocks achter de bak hebben we dan weer een super bodem. Ik ben benieuwd.

Dinsdag 6 maart 2018

Veel zon net zoals gisteren. Cadeautje !!
Er is gisteren weer een spoedcursusmens gearriveerd. Ze begint al aardig te snappen hoe ze ons veilig in en uit de paddocks kan bregen en zover ik het kan zien gaat het met rijden ook goed.Buurvrouw Sunshine, die vandaag haar leerdier was, was tenminste heel tevreden.

Roosmarijn

Maandag 5 maart 2018

Heel veel zon, weinig wind en minstens 10 graden (boven nul dit keer!)
Hoi. Ik ben Amber en woon in een stal bij de binnenbak naast Sunshine en Murphy. Prima buren.Naast Murphy staat dan ook nog Fleur een potje te klieren. Die pony heeft de voorbeentjes redelijk los zitten. Zodra ze ook maar iemand in het oog krijgt, die misschien wat te eten bij zich zou kunnen hebben weet ze niet hoe hard ze tegen de deur moet meppen om de aandacht op haar aanwezigheid te vestigen. Dat ze dan ,als de brokkenwagen er echt is ,als laatste aan de beurt is, is nog steeds niet tot haar doorgedrongen. Nee, dan doe ik het anders.Ik ben, heel eerlijk gezegd, net zo'n hongerlap als Fleur, maar mijn tactiek is anders. Ik begin alleen maar als een idioot heen en weer te springen. En weten jullie wat ? De mensen zijn dan bang, dat ik me blesseer en ja hoor...ik ben het eerste aan de beurt !Vaste prik. Wie niet sterk is moet slim zijn.

Zondag 4 maart 2018

Er zit verandering in de lucht. Zou de lente dan nu echt komen ???
Hopelijk is het niet te laat voor de struiken langs de mestplaat.Ze heten rhododendrons als ik goed ben ingelicht en ze zien er bepaald niet florissant uit. Dat geldt ook voor al onze weilanden, die al zo mooi groen waren en er nu bruin bijhangen. De tijd zal het leren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

rhodondendrons

Zaterdag 3 maart 2018

Nog steeds dik onder nul, maar minder wind en daar is iedereen al heel gelukkig mee.
Gisteren was er, ondanks de kou, een kampdag, want er is nog steeds vakantie. Maar de kinderen hebben geen last van de kou gehad hoor.Ze hebben een hartstikke leuke dag gehad en wij ook.

Kampdag

Vrijdag 2 maart 2018

Nog steeds berekoud.Ver onder nul, de hele dag.
Zazou mailde, dat ze goed was gearriveerd op haar nieuwe adres. Ze had meteen kennis kunnen maken met het andere paard, dat ook gisteren daar was aangekomen. Als je allebei daar staat als een kat in een vreemd pakhuis,maak je natuurlijk makkelijker contact. Gedeelde smart is halve smart. Dat hadden de mensen dus goed bekeken.Ze denkt, dat ze wel vriendinnen zullen worden en heeft beloofd om over een tijdje weer van zich te laten horen. Als je ergens 13 jaar met plezier hebt gewoond ben je dat niet zo gauw vergeten .Toch !

Zazou

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits