Het Dagboek

Woensdag 10 januari 2018

Droog, windstil en plus 8 graden.
Waarschijnlijk hebben jullie je nooit afgevraagd hoe het toch komt, dat al het tuig, dat we aan hebben als we werken, zo mooi soepel blijft.Nou, dat kan ik wel vertellen.Al dat spul moet heel geregeld worden ingesmeerd met leerolie en dat is dus iets wat onze hulpmensen, zo tussen de bedrijven door, geregeld doen met de spullen van de medewerkers.De eigen mensen van de gastpaarden, zoals ik,zorgen daar natuurlijk zelf voor. En ik kan jullie zeggen, dat zacht leer een stuk prettiger voelt op je hoofd en je lijf dan uitgedroogd en dus hard leer.

insmeren leer

Dinsdag 9 januari 2018

Wisselend bewolkt en eindelijk oo 's nachts boven nul.
Alles was weer ontdooid en de paddocks zijn weer begaanbaar. Joepie...
Hans is bezig met een leuk klusje. De paddock achter de silostal was alleen bereikbaar dwars door de paddock ernaast.Intussen was de middelste van de drie vlierstruiken aan deze kant van die paddock dood gegaan. Dat gaf de kans om, als de struik eruit was gehaald, niet een nieuwe te planten, maar op die plek een eigen ingang naar de achterste paddock te maken. En daar is Hans nu mee bezig. En als ik het zo zie zal hij er voorlopig ook nog wel even zoet mee zijn.

Hek Hek

Maandag 8 januari 2018

Vannacht vorst, overdag wel zon, maar niet meer dan 2 graden boven nul.
Hallo allemaal. Ik ben Guusje en woon in de sterstal samen met Melli, Toet en Okkie.
Mijn mensen zijn de hele vorige week onzichtbaar geweest en daar snapte ik helemaal niets van. Dat ben ik niet van ze gewend. Ik dacht al, dat ze me niet meer leuk vonden , maar het raadsel is gelukkig opgelost.Het blijkt, dat ze met vakantie waren ergens ver weg, waar bergen staan, die zo vol met sneeuw zitten, dat je ze haast niet meer kunt zien.Daar gaan mensen van hier kennelijk graag naartoe om in die sneeuw te spelen. Ze zijn gelukkig heelhuids weer terug gekomen en dat schijnt al een prestatie op zich te zijn. En ik ben er blij mee !!!

Zondag 7 januari 2018

Droog en zonnig, maar vannacht , tegen alle eerdere voorspellingen in ,behoorlijk vorst en overdag niet meer dan 1 graad boven nul.Dat zorgde er dus voor, dat onze paddocks niet ontdooiden en wij weer niet naar buiten konden. Balen...balen...balen..., Maar het is niet anders.
De week is weer om en ik geef de pen aan Guusje.

Zaterdag 6 januari 2018

Zwaar bewolkt en vannacht onverwacht een paar graden onder nul, terwijl er alleen maar min nul was voorspeld.
Tot onze spijt waren die paar graden meer, er de oorzaak van, dat we niet naar de paddocks konden.De grond was namelijk van tevoren niet aangeharkt, omdat onze mensen dachten, dat het niet zo'n vaart zou lopen met bijna geen vorst en daarna weer veel warmer.. Maar dat viel reuze tegen. De natte bobbels waren keiharde knobbels geworden en daar kun je dus met de beste wil van de wereld niet op lopen. Nu maar hopen op betere tijden.

bevroren

Vrijdag 5 januari 2018

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik was bijna vergeten , dat het nog steeds kerstvakantie is, maar toen een hele ploeg rijkinderen het plein op kwam en ze duidelijk niet van plan waren om snel weer te vertrekken, was dat meteen duidelijk.Natuurlijk weer een kampdag. Ik vindt kampdagen leuk. Dat betekent namelijk, dat wij medewerkers ,veel gepoetst en geknuffeld worden en allerlei leuke dingen gaan doen.Wij doen dan natuurlijk ook erg ons best om de kinderen een fijne dag te bezorgen.

Kampdag

Donderdag 4 januari 2018

Zwaar bewolkt en somber snertweer. Vaak regen, dus niets nieuws onder de zon.

Woensdag 3 januari 2018

Eerst droog en zelfs zon. Later alleen nog maar regen en harde storm.Weer de een of andere gekleurde code. Oranje geloof ik.
Tommy , die met zijn bijrijdkind naar een leuk oefenspringerijtje zou gaan was al bezorgd, dat dat niet door zou gaan. Maar de storm hier viel mee en ze zijn toch gegaan. Volgens Tommy heeft hij maar een klein beetje staan te schudden in het rolhok en heeft hij lekker gesprongen.

Dinsdag 2 januari 2018

Wisselend bewolkt en af en toe een bui,
De tanden van het ding, dat onze oude blauwe tractor bijna iedere dag door de bak trekt waren kennelijk versleten, want we zagen, dat Hans al dagen aan het martelen was om de oude tanden er af te slijpen en er nieuwe,dus scherpere tanden er weer aan te zetten. Het is best wel mazzel, dat het krullenhok bijna leeg is, zodat Hans er nu overdekt kon sleutelen.Het is tenslotte lang niet altijd droog tegenwoordig

tractor

Maandag 1 januari 2018

Zwaar bewolkt, meestal droog en warm voor de tijd van het jaar. 12 graden (boven nul)
Hallo, ik ben Bill oftewel White Gold Chap, zoals ik officieel heet.Ik woon de laatste tijd gezellig naast mijn vriend en weidemaatje Pjotr en Toby staat aan de andere kant. En dat is ook een prima buurvrouw.
Het is vandaag, zoals gewoonlijk de allerustigste dag van het jaar. Nieuwjaarsdag dus.Er zijn geen lessen en ook een aantal mensen van de gastpaarden hebben het laten afweten. Ik weet wel hoe dat komt. Op deze dag vinden heel veel mensen het nodig om op pad te gaan naar andere mensen om dan tegen elkaar "de beste wensen "te zeggen. Grappige gewoonte. Je kunt toch op iedere dag iemand anders het beste toewensen zou je zeggen.De mensen zeggen altijd, dat wij paarden kuddedieren zijn, maar ik geloof niet, dat ze in de gaten hebben dat er geen grotere kuddedieren zijn dan de mensen zelf.Over gaten gesproken. Wij konden het b.v. haast niet geloven toen we het voor het eerst zagen: mensen en kinderen met een heleboel gaten in hun broek. En ze hadden die broeken ook nog gekocht met gaten en al. Ik denk, dat de een of andere mensenkuddeleider voor de grap heeft gezegd, dat broeken met gaten heel mooi zijn en dat dus iedereen ,die mee wil tellen die broeken moet dragen. En dat doen de mensen dus. Ze trappen er mooi in en die mensenkuddeleider maar lachen...Ik bedoel maar.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits