Het Dagboek

Vrijdag 24 augustus 2018

Wisselend bewolkt en droog.
Vandaag was het vrijwilligershulpmens, dat zelf op een boerderij woont weer eens verschenen met een machineding van papa als vervoermiddel in plaats van een fiets.Een heeeeel groot en zwaar machineding.Onze eigen ouwe blauwe zinkt daar helemaal bij in het niet.Maar dat was meteen een mooie gelegenheid om dat superzware ding (5000 kilo) even de buitenbak te laten pletten. Scheelt onze ouwe blauwe weer minstens 3 ritjes. Niet verkeerd.

Jiska

Donderdag 23 augustus 2018

Wisselend bewolkt,droog
Toen ik in de spuitstal van de nieuwe stal stond zag ik met verbazing, dat er waarachtig nog een nest door jonge zwaluwen bewoond wordt. Dat is laat in de tijd !!! Als je bedenkt , dat ze begin september altijd allemaal vertrekken voor een vliegreisje van zo'n 10.000 kilometer en dat met hun eigen vleugeltjes, vraag ik me toch af of dat wel goed gaat komen.

zwaluwen

Woensdag 22 augustus 2018

De hele dag zo'n beetje droog, maar vanaf de avond regen en koud.
Vanmiddag zijn de kampkinderen te voet vertrokken naar het dorp om daar eens rond te kijken, kaartjes te kopen en/of een ijsje te eten.Wij hadden ondertussen genoeg te doen met onze eigen rijkinderen,die niet ergens anders waren of al terug.

Dinsdag 21 augustus 2018

Gisteren is Hans, het mens van Tommy, weer terug gekomen van vakantie. En ik kan jullie vertellen, dat hij even moest slikken toen hij Tommy zag. Het bijrijdmens  had heel goed voor hem gezorgd in de tijd, dat Hans ergens anders was,maar overdrijven is ook een kunst. Iedere dag poetsen,,,prima. Iedere dag rijden ...prima . Maar zijn manen roze verven vind ik toch wel een straatje te ver. Tommy zelf was er eerst woest over en zei verontwaardigd, dat hij zo echt niet de straat op durfde. En hij kalmeerde pas, nadat ze hem hadden beloofd om dat spul er meteen nadat zijn mens het gezien had, er uit te wassen. Hans kon er wel om lachen, maar wel als een boer met kiespijn. Ze hebben dus toch de manen maar weer gauw gefatsoeneerd en toen was iedereen weer gelukkig.

Tommy

Maandag 20 augustus 2018

Zwaar bewilkt rustig weer . 22 graden en weinig wind.
Hallo, ik heet Calimero en woon tegenwoordig in de grote stal , eerste van rechts als je van buiten komt.Naast mij staat Misty en tegenover mij Pjotr en Bill.
Ik had de ogen haast nog niet open of daar begon het alweer druk te worden. Het ochtendvoer was vroeger dan normaal en de kampleidingmensen kwamen binnendruppelen. De eerste deelnemers aan het 5e ponykamp meldden zich al gauw bij het ontvangsttafeltje. Daar werden de mensen verwelkomt en...moesten  een papier tekenen.Ik heb dit alle maandagen van de kampweken al gezien en vroeg me af waar dit nu weer goed voor zou zijn. Ik kan me dit namelijk niet herinneren van de andere jaren. Orlando wist te vertellen, dat op dat papier stond, dat de ouders het goed vinden, dat er foto's van hun kinderen op ons facebook en op ons dagboek worden gezet en dat ze daarvoor moesten tekenen.Het heeft iets te maken met privacy of zoiets. Wat dat dan ook moge zijn.Het schijnt een miljoen of zo te kosten als je je daar niet aan houdt. Ze verzinnen toch iedere keer weer iets anders en ik geloof nooit, dat het er leuker van wordt. Ben blij, dat ik hier in ieder geval niets mee te maken heb.

aanmelding

Zondag 19 augustus 2018

Zwaar bewolkt en veel wind. 22 graden.
We hebben vandaag afscheid genomen van Guusje.Ze heeft hier een paar jaar gewoond en gaat nu naar een stal dichter bij het huis van haar mens. We wensen haar daar een leuke tijd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 18 augustus 2018

Wisselend bewolkt en droog. 20 graden.
Er was vandaag weer genoeg werk aan de winkel. De rijmensen en rijkinderen beginnen terug te komen van ergens anders en willen dan natuurlijk heel graag inhalen wat ze gemist hebben, zolang het nog vakantie is.

Vrijdag 17 augustus 2018

's Nachts wat regen, overdag prima weer. 23 graden.
De kinderen van het 4e ponykamp waren 's morgens druk bezig om te oefenen voor de demonstratie voor ouders en aanhang, die hen 's middags kwamen ophalen.En alles moest natuurlijk ook weer worden opgeruimd en netjes gemaakt
.Het was weer een hartstikke leuk kamp en ik ben benieuwd wie we volgend jaar weer zullen zien. De meesten van deze groep waren al "oud gedienden"en het is altijd leuk om dan te zien hoe ze in het tussenliggende jaar veranderd zijn.Omdat wij er nu een keer  hetzelfde uit blijven zien herkennen ze ons meteen en stormen dan met een noodgang regelrecht op ons af om ons te begroeten.

Ponykamp

Donderdag 16 augustus 2018

Half bewolkt, droog, opeens weer boven de 25 graden.
Pjotr mocht weer eens weg met het rolhok. Toen hij door kreeg, dat het weer richting dierenkliniek zou gaan baalde hij."Ik heb het daar nu echt wel gezien en vindt het daar niet leuk"Maar hij had niet veel te willen en is al mopperend ingestapt onder het motto, dat zijn mens toch wel zou weten wat goed voor hem is. En hij had mazzel, want hij hoefde er alweer niet te blijven slapen. Toen hij terug was vertelde hij, dat ze hem dit keer niet in zijn hals , maar in zijn voorvoeten hadden geprikt.Daarbij hebben ze een spul, dat ze in elkaar hadden geknutseld van het bloed, dat ze vorige week hadden gejat ,in het gewricht met artrose gespoten. Ze hopen dan, dat het kraakbeen weer zal gaan groeien. Bij mensen schijnen ze dat ook te doen.Nou ja ,het zou toch geweldig zijn als het zou lukken. Eerst zien, dan geloven. Dat wel.
Hij was wel heel onaangenaam getroffen, om niet te zeggen woest, toen hij ontdekte, dat hij werd overgeslagen toen er gevoerd werd.Maar ook dat schijnt voor zijn bestwil te zijn, want hij was behoorlijk verdoofd geweest . Dan is de kans groot, dat de darmen nog niet goed werken  en dan zou hij door te  eten alsnog een spoedgeval voor het dierenartsmens kunnen worden wegens verstopping.En dat zou toch ook wel jammer zijn ! Toch ?

Dierenarts

Woensdag 15 augustus 2018

Zwaar bewolkt, droog, 22 graden.
Vanavond hadden ze weer eens iets aparts bedacht.We werden zowat allemaal door de kinderen van het ponykamp met alleen een halster aan naar de buitenbak gebracht .Daar kwam een soort osteopathenmens aan de deelnemers uitleggen hoe ze konden zien en voelen hoe ons hoedje staat. Of zoiets. Best leuk. Ze zullen er allicht iets van hebben opgestoken.

Osteopathenmens Osteopathenmens

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement