Het Dagboek

Maandag 13 maart 2017

Eerst zon, later bewolkt, geen wind.
Ik heet Pjotr, maar de laatste tijd heeft iedereen het altijd over Piet en dan bedoelen ze daar mij mee.Ik vind het merkwaardig hoor. Op mijn geboortebewijs heet ik Purdey. Niks mis mee toch? Maar nee.Mijn eerste mens vond dat kennelijk niet mooi genoeg en toen werd het Pjotr. Dat is heel veel jaren goed gegaan. Maar tot mijn verbazing verwachten ze nu kennelijk, dat ik op mijn oude dag ineens luister naar Piet. Ben benieuwd waar ze over een poosje mee komen.

Pjotr

Zondag 12 maart 2017

Hele dag zon, windstil en zo'n 14 graden.
Echt geschikt weer om de sloot uit te baggeren.Remco was behoorlijk aan de beurt , maar het was hard nodig . Het hele plein watert erop af en al dat water schiet, als het goed is, met een vaart die sloot in, onder de weg door en dan de sloot aan de andere kant van de weg in. Weg is weg en opgeruimd staat netjes. Maar het moet wel geregeld worden gedaan, want de planten, die flink groeien en de overgebleven bladeren van vorig jaar vormen samen snel een tamelijk ondoordringbaren hindernisbaan. Maar zo blijft het werk in de wereld en rust roest.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Sloot

Zaterdag 11 maart 2017

Licht bewolkt en meestal droog.
Enjoy begint al aardig in te burgeren. Het is kennelijk een makkelijk type. Ze staat tenminste tot nu toe probleemloos naast Orlando. De eerste dag hebben ze wat tegen elkaar gemiept en gepiept, maar dat is al gauw verstomd.Fijn. Er gaat niets boven rust in de stal.

Vrijdag 10 maart 2017

Zwaar bewolkt en af en toe een bui.
Vandaag kwam een dierenartsmens onze stal in. Eerst vroeg ik me af of er iemand ziek was. Maar dat bleek dus gelukkig niet de reden van haar komst. Hoewel, gelukkig...Misty zei meteen, dat er vast geent zou worden tegen influenza/tetanus en je kunt dan bedenken, dat we allemaal aan de beurt komen.En als ik nu ergens een hekel aan heb dan is dat wel om lek geprikt te worden door wie dan ook.Maar ik had me weer te vroeg zorgen gemaakt. Het dierenartsmens stapte naar binnen en meteen weer naar buiten en terwijl ik dacht dat ze nog moest beginnen was ze al klaar,Toch wel knap. Eerlijk is eerlijk.

Dierenarts

Donderdag 9 maart 2017

Nog meer regen.
Daar waar ik woon ,in een binnenbakstal, huist tegenwoordig ook een dakloos poesje.Het is een klein zwart diertje met bruine vlekken en eerst had niemand in de gaten, dat ze er was.Maar op een avond laat zat ze te suffen net buiten haar verstopplaats tussen het beschot van de bakrand en de muur, toen het mens van de laatste ronde langs kwamZe zag geen kans meer om weg te komen en bleef dus maar doodstil zitten in de hoop niet gezien te worden.Maar dat werkte niet. Wie dan ook de laatse ronde doet van onze mensen. Ze kijken altijd overal in en achter en voelen tot overmaat van ramp ook nog aan alle deuren. Uitbreken en lekker op avontuur richting hooi is er dus nooit bij. Maar dit terzijde.Het poesje werd dus ontdekt en schoot meteen in paniek haar schuilplaats in. Het mens ging weg maar kwam tot stomme verbazing van het poesje terug met een paar stukjes worst, die ze op de grond legde. Toen de kust weer veilig was en het mens echt weg was wist het poesje niet hoe gauw ze het lekkers soldaat zou maken. Jammie, jammie, wat een meevaller ! En sindsdien zorgt ze er voor om ruim op tijd klaar te zitten.Eerst miauwde ze dan heel zachtjes om het mens dat binnenkwam er aan te herinneren, dat worst en kattebrokjes eigenlijk heel erg worden gewaardeerd.Maar tegenwoordig miauwt ze dan meteen op vol volume en wordt tot haar vreugde op haar wenken bediend. Als tegenprestatie zorgt ze ervoor, dat geen muis meer het lef heeft om dit terrein te betreden. En daar zijn dan de mensen weer blij mee.

Poes

Woensdag 8 maart 2017

Regen, veel regen, nog meer regen.
We hebben een mailtje van Kleo gekregen en wat foto's van vorige week toen ze daar net was aangekomen.Ze schrijft, dat ze het naar haar zin heeft en alleen nog wel wat moet wennen aan die rare dieren, die ze ganzen noemen. Die dingen maken vaak een heleboel lawaai om niets en rennen dan al klapwiekend in gesloten slagorde door de ( mijn) wei. Dat is nog wel een dingetje. Maar de mensen hier zijn heel lief en ze lopen een paar keer per dag met mij mee in de wei en nu vind ik het al een stuk minder eng. Ik zal er vast wel helemaal aan wennen.

Kleo Kleo

Kleo Kleo

Dinsdag 7 maart 2017

Zwaar bewolkt, wel droog.
Sandra en Monique zijn vanmiddag met het paardenrolhok achter zich aan ,het erf af gereden en verdwenen om de hoek. BB wist te vertellen, dat ze naar de keuring van het eventuele nieuwe paard gingen kijken en maar meteen het rolhok meenamen in de hoop, dat die keuring goed zou uitpakken.En ja hoor, toen ze na een hele poos weer terug kwamen ging  de klep naar beneden en stapte er heel relaxt een zekere Danville Kia May uit. De vriendelijke 4 jarige merrie zei meteen "noem me maar Enjoy hoor. Ik ben al een jaar hier in nederland en daar ben ik nu aan gewend." Goed plan. Dat is in ieder geval beter dan Danville enz. enz. vind ik. Ze is in Ierland geboren als Irish Sport Horse. Vandaar die moeilijke naam.
Ze woont nu voorlopig naast Orlando en onze mensen hopen, dat Orlando haar zal accepteren als nieuw maatje in de plaats van Kleo.

Maandag 6 maart 2017

Zwaar bewolkt, weinig wind.
Ik ben Amber en ik heb nieuws.Vorige keer, dat ik de pen had,was ik nog meewerkende gastpony. Maar inmiddels ben ik helemaal medewerker.Joepie...Ik mag dus nu lekker altijd met wedstrijden meedoen, tenminste als er rijkinderen zijn, die voor mij kiezen.En eerlijk gezegd ben ik daar niet zo bang voor.
Net voordat ik medewerker werd had ik de pech, dat ik in de paddock bij het rollen raar terecht ben gekomen en een van mijn achterbenen behoorlijk zeer heb gedaan. Ik ben maanden uit de roulatie geweest, maar nu is het,na een hele poos van revalidatie,eindelijk helemaal over en mag ik om te beginnen ,weer een keer per dag een werkje doen. En daar zijn onze mensen en natuurlijk ik het meest, heel blij mee.

Zondag 5 maart 2017

Eerst veel zon en veel wind, later veel regen en veel wind.
Vanmorgen was er een verjaarspartijtje met een stelletje enthousiaste kinderen.Er waren er twee bij, die dus jarig waren. Een ervan is een rijkind van hier en ze had een heel stel vriendinnen meegebracht. Ze vonden het best spannend , maar ook erg leuk om te voltigeren en een estafette te doen.Altijd leuk,al die blije gezichtjes.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

verjaarspartijtje

Zaterdag 4 maart 2017

Licht bewolkt, af en toe zon, weinig wind en 14 graden.
We hebben vandaag onze Kleo zien vertrekken naar haar pensioenadres.. Ze stapte monter het rolhok in en zei , dat ze volgende week wel wat foto's van haar nieuwe verblijfplaats zou sturen.Ik ben benieuwd hoe het haar zal bevallen.

Kleo
Vanavond zag ik een heleboel mensen aan komen lopen en daar was mijn mens ook bij. Leuk, dacht ik, ga ik lekker vanavond nog even de benen strekken. Maar niks hoor. Ze liet me doodleuk staan en verdween gewoon in de kantine. Dat heb ik weer...Maar ik was niet de enige merkte ik al gauw. Buurman Match mopperde net zo hard en Tommy ook. Later hoorde ik, dat het weer eens de jaarvergadering van de recreantenclub was en dat verklaarde alles.Dan hebben de mensen geen zin in paardrijden, maar alleen in vergaderen (minstens 10 minuten...) en daarna eten en met elkaar beppen (tot 's avonds laat) En ik geloof, dat ze het hartstikke leuk hebben gevonden.Nou ja. Het is ze gegund, maar het moet natuurlijk geen gewoonte worden.

Recreanten vergadering

Pagina: «  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits