Het Dagboek

Donderdag 18 januari. 2007

Heel erg naar weer. Eerst storm en veel regen en dat ging over in zware storm en nog meer regen. Over naar buiten gaan werd niet eens gedacht, zo erg was het dit keer. En toen om een uur of 4 opeens een geweldige herrie, echt ze klagen over mij maar ik heb nog nooit zoveel lawaai gemaakt. Okki , Zazou en Ushi stonden op eens in de open lucht. Het ging zo plotseling, dat eigenlijk niemand schrok, maar het was wel een merkwaardig gezicht. Nou , kun je nagaan wat er gebeurde. Alle mensen in de zenuwen want er hingen ook nog allerlei pannen los boven de boxen en het stormde nog steeds, dus dat was linke soep. ( Bovendien kwamen ze uit de binnenbak aanrennen, dat daar ook het dak aan het wegvliegen was. Nou viel dat achteraf gelukkig mee, dat bleef bij een paar platen, hoewel dat uiteraard ook best gevaarlijk was) Het eerste wat ze natuurlijk riepen was "we moeten meteen vader Gerrit bellen". Zo gezegd zo gedaan en ja hoor daar kwam hij aanracen. Iedereen al een stukje opgelucht, want die man is gruwelijk handig, weet overal raad op. Maar dit was toch wel heel moeilijk, heel veel pannen in gruzelementen tot boven aan toe. Nou hadden ze toevallig een tijd geleden bij een sloperij een stapeltje pannen gekocht van dit ouderwetse soort omdat ze moeilijk te krijgen zijn voor "je weet maar nooit". En nu was het dus "je weet maar nooit". Dus dat was een geluk bij een ongeluk. Evengoed hebben vader Gerrit, Remco, Ingrid en karin ( die er toevallig was omdat haar dochter les had) uren lang op het dak gezeten, af en toe bukkend voor voorbijvliegend materiaal om vader Gerrit de pannen te kunnen aangeven. Ze vonden het niet grappig maar waren wel heel erg blij toen tegen half 8 \'s avonds alles weer dicht zat. Inmiddels waren er in de binnenbak ook gaten in het dak gekomen, omdat er allerlei op was gevallen, dus alle lessen werden afgezegd. Alles werd hermetisch afgesloten en iedereen hoopte dat het minder zou gaan stormen.

Woensdag 17 januari 2007

Heel veel regen vandaag. Niet veel aan. Wel leuk gereden met Dick. We doen tegenwoordig ook aan westernriding net zoals Milena. Ik kan het nog niet zo goed als zij hoor, maar ik wil het wel graag leren.

Dinsdag 16 januari 2007

Veel buien vandaag, niet koud. We zijn bijna allemaal wel nat geworden tijdens ons verblijf buiten. Gisterenavond heb ik pech gehad. Je moet weten, dat ik een speeltje in mijn box heb. een rode pion, die ik plat heb getrapt. Wat is daar nu leuk aan zou je zeggen. Kijk, als ik die pion nu in mijn mond pak kan ik die in mijn voerbak heen en weer schuren en dat maakt een heel leuk geluid, vind ik. Hartstikke leuk. Alleen, ze slapen hier kennelijk nogal licht dus ik heb al geregeld midden in de nacht iemand de stal zien binnenstormen  Die zei niet "wat leuk Leo , dat je zo\'n grappig geluid produceert". Gek he ? Nou ja, sindsdien pakken ze \'s avonds mijn speeltje af, behalve gisterenavond. toen waren ze het mooi vergeten. En weet je wat ik toen ontdekte? Het is nog veel leuker om met die pion langs de tralies te raspen, kicken joh. Maar ja, ik was er net lekker  mee bezig toen Theo met Kalle langskwam op z\'n nachtrondje. En weet je wat? Die vond het ook al niet leuk en hup, weg was weer mijn speeltje. Jammer! Ze hebben hier ook geen gevoel voor humor.

Maandag 15 januari 2007

Mijn naam is Leonardo en ik woon in wat ze hier "de varkensstal " noemen. Dat slaat dus niet op ons. Heel, heel vroeger stonden hier  varkens, vandaar. Ik ben 14 jaar en ben een KWPNer. Vroeger, ongeveer 3 jaar geleden stond ik op stal ergens in het westen van het land, samen met mijn maatje Milena. Onze baasjes  Dick en Sonja woonden daar ook ergens in een flat, ik geloof in Alphen aan de Rijn. toen hadden ze een keer vakantie, gingen naar een zomerhuisje in Holten en wilden ons meenemen. Zo kwamen wij hier terecht. Was best leuk hier, lekker buitenritjes maken en kletsen met de anderen in de stal, maar ja, na 14 dagen was het inpakken en wegwezen. Wij vonden dat niet leuk en Dick en Sonja eigenlijk ook niet. Ze hebben dus hun huis en baan opgezegd een huis in Holten opgedoken, werk gezocht en gevonden ook nog. Ze hebben ons toen gewoon weer teruggebracht, Er waren net 2 andere paarden verhuisd, waardoor er  precies plaats voor ons was. Goed geregeld toch? Wij waren tenminste heel blij verrast toen de rolhokdeur open ging en wij weer op het bekende plein stonden en nu mochten blijven.

Het was  nog steeds redelijk weer vandaag.

 

Zondag 14 januari 2007

De hele dag stralend weer Zon,geen wind en geen drupje regen. We hebben allemaal lekker buiten gelopen en hoefden niets te doen . We hebben diep nagedacht over de  derde vraag van de week [vraag twee mag nog tot en met 21 januari beantwoord worden

Omdat jullie vorige keer zo slecht geteld hadden proberen we het nu nog een keer met een zelfde soort vraag."Hoeveel hoefijzers hebben Orlando- Bunker en Polly samen Voor de volgende week geef ik de pen aan Leonardo

 

 

Zaterdag 13 januari 2007

Druk met veel lessen.\'s Middags was er een verjaarspartijtje. Allemaal om de beurt les aan de longe en allemaal tegelijk voltigeren met Okkie.Voltige is kunstjes doen op het paard. Heel spannend om te doen en Okkie vindt het ook wel geinig.Het is weer eens wat anders als ze van alle kanten van je af rollen en er weer op klimmen

Khahendi is naar de kringkampioenschappen springen geweest.Toen hij wegging had ik de ogen nog dicht zitten,zo vroeg was het. Hij mompelde iets over een springwedstrijd waar hij heen ging, maar ik dacht,dat ik het verkeerd verstaan had. Volgens mij is Khahendi al kringkampioen L 2 dressuur en springt hij haast nooit. Maar raadt eens wat!!!Hij kwam na een paar uurtjes terug en vertelde,dat hij nu ook springkampioen klasse B was geworden. "Maar je springt nooit" zeiden wij allemaal verbaasd. "Dit keer dus wel" zei hij "Het is niet moeilijk hoor. Je hoeft alleen maar te zorgen,dat je je benen zo hoog optrekt,dat alle balken blijven liggen en verder moet je er voor zorgen,dat je er beeldschoon bijloopt. Als je amazone er dan ook beeldschoon op zit heb je het voor elkaar,want het hoogste stijlcijfer wint en dat hadden ik en Nikki dus. Leuk he?"  Ja,dat vonden wij ook. Gefeliciteerd!!!! Hij zal morgen best wel spierpijn hebben,maar dat is dan de moeite wel waard.

Vrijdag 12 januari 2007

Nog wel veel regen,maar geen storm meer. Heerlijk. Vanmiddag kwamen  Pico, Jiska en Johan even langs. Het was een superbliksembezoek., want Pico is niet eens uit zijn rolhok geweest. Hij was op de terugreis van de paarden kliniek in Duitsland, waar hij voor controle heen moest. Hij  vertelde,dat ze s\'morgens heel vroeg uit Hillegom waren vertrokken,omdat ze om 9 uur al in de kliniek verwacht werden en dat is dus wel 300 kilometer van zijn woonstal af.Ga er maar eens aan staan. Maar ze waren daar tevreden over zijn herstel, hebben hier en daar nog wat spuiten ingedouwd en als het meezit hoeft hij niet meer terug te komen. Mooi toch !!! Jiska en Johan hebben even bij Sandra en Bartje om de hoek gekeken en zijn toen snel vertrokken om voor de spits uit te kunnen blijven.

Donderdag 11 januari 2007

Vandaag was het heel vervelend weer. We mochten geen van allen buiten spelen in de paddocks en wat nog erger was, al onze bovenluiken bleven de hele dag dicht . Kon ik haast niet zien wat er op het plein gebeurde en dat vind ik echt niet grappig. Wat was er aan de hand ???? Het stormde heel erg en er vloog van alles door de lucht. De luiken moesten dicht blijven, omdat ze bang waren,dat anders de wind onder het dak kon  komen en dat zou wegblazen. Nou,dat zou toch ook wel wat oncomfortabel zijn ,dus we hebben het ongemak maar gelaten ondergaan. het was wel heel fijn,dat het tegen de avond rustiger werd en we ons uitzicht terug kregen.

Woensdag 10 Januari 2007

De hele ochtend droog. Het had hard gewaaid,dus de eikenbladeren,die in een dikke laag in onze wei langs de bosrand liggen waren weer wat aangedroogd. Ik zag Ingrid met het kleine tractortje weer langkomen om verder te gaan  met die bladeren er uit te halen. Normaal was dat allang klaar geweest,maar door het voortdurende slechte weer zit er nog niet veel schot in. En ook vandaag niet, want na een poosje begon het weer keihard te regenen en moest Ingrid letterlijk en figuurlijk afdruipen, dus het was opnieuw einde verhaal. Jammer.
Ik heb aan Donna , toen ze langs kwam op weg naar de binnenbak, gevraagd hoe het nu met Sandra gaat . Ze zei,dat ze alleen \' avonds nog maar een uurtje beneden komt. Bartje is er dan ook bij. Remco heeft hem door het raampje aan Donna laten zien. Zij zegt,dat het een heel erg klein mooi mensje is. Zielig, dat het zo lang duurt eer zoiets kan lopen en helpen uitmesten en zo !! Toen ik geboren ben liep ik de volgende dag al buiten te rennen. Maar ja , verschil moet er zijn.

Dinsdag 9 Januari 2007

Veel regen, veel wind. Evengoed loop ik toch altijd \' morgens in een paddock en dat is best lekker hoor. Mijn deken is waterdicht en ik heb nergens last van.
Tegen een uur of  11  zag ik Marielle het plein opkomen met een boterham in de hand. Dat meisje werkt toch veel te hard, had niet eens de tijd genomen voor een fatsoenlijk ontbijt,voordat ze aan het werk ging,maar ja ,dat moet ze zelf weten.Wij zijn langzamerhand aan haar  gewend geraakt en zijn  over het algemeen blij met haar komst. Ik zeg "over het algemeen" omdat degenen, die nog niet behandeld zijn het nog een beetje eng vinden, maar dat komt vanzelf goed als ze aan de beurt zijn geweest.Vandaag werden Usher en Zazou voor de tweede keer gedaan en  Bento voor de eerste keer. Deze drie hebben nu dus een week vakantie. Donna -  Twingo - Ushi  en Saffier werden gecontroleerd en o.k bevonden. Die komen dus als er niets iets aparts gebeurt op de controlelijst voor  over een jaar. En zo worden we allemaal geregeld nagekeken ,zodat beginnende blessures geen kans krijgen om ons het leven zuur te maken.
Pagina: «  402  |  403  |  404  |  405  |  406  |  407  |  408  |  409  |  410  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits