Het Dagboek

Maandag 14 Mei 2007

Het is droog ,het waait hard en er zijn onverwachtte windstoten. Niet erg prettig. Voordeel is dat er nog geen dazen zijn gesignaleerd. Gelukkig maar. Die beesten prikken altijd zo gemeen. De bus TKC 97 is al wel weer tevoorschijn gehaald. In deze tijd van het jaar beginnen de staart en manen van een paar van ons enorm te jeuken. Dat heet zomereczeem of staart en manenschurft. Ikzelf heb er gelukkig geen last van,maar Bento en Sanny wel. Gelukkig helpt het spul heel erg goed,want als ze een keer per week ingesmeerd worden krijgen ze geen jeuk,terwijl ze toch gewoon in de wei mogen. Het gekke is ,dat niemand dit middel kent,terwijl het het enige is,dat echt helpt.

Zondag 13 Mei 2007

Droog en ineens niet meer koud, wel 20 graden. Heerlijk.
Tot onze verrassing stond er opeens een hele groep ruiters op het plein,die een hele grote buitenrit wilden maken. Ze kwamen uit Amsterdam en tot hun verbazing hadden ze er maar 5 kwartier over gedaan om hier te komen. Ze hadden dus tijd genoeg om eerst uitgebreid koffie te drinken,voordat ze vertrokken. Ik mocht alweer mee en het was hartstikke leuk. Ze konden allemaal goed rijden en we zijn een heel eind weggeweest. Tussen de middag hadden we lunchpauze bij de schaapskooi. Sandra en Remco  kwamen met een auto vol hooi en brokken voor ons en broodjes  en allerlei drinken voor de mensen.. Wij hebben alles lekker opgegeten en na nog een mooie rit kwamen we tegen half vijf weer aan bij de manege. De ruiters en amazones hebben nog een hele poos zitten te beppen op het terras.Wij hadden meer belangstelling voor ons avondeten,dat al gauw werd langsgebracht,want buitenlucht maakt knap hongerig. We zullen wel best slapen vannacht .
De week is weer omgevlogen en ik geef de pen aan Dunja

Zaterdag 12 Mei 2007

Redelijk weer,niet al te nat.
Het was heel druk vandaag. Eerst alle gewone lessen en daarna een verjaarspartijtje. Bovendien wilden de dames van gisteren nog een buitenrit maken. Dit keer had ik mazzel. Voor het verjaarspartijtje hadden ze Okkie nodig en nu mocht ik mee  met de dames. Leuk joh,twee uur door bos en hei  en het regende niet eens dit keer. Daar knap je helemaal van op. Dat vonden de dames ook en ze zeiden ,dat ze zeker weer terug kwamen.

Vrijdag 11 Mei 2007

De hele ochtend regen. Om twee uur zouden er twee dames uit het westen komen om een buitenrit te maken. Wij dachten,dat ze wel zouden afzeggen, maar nee hoor,daar kwamen ze aan.Om kwart voor twee werd het droog. Floran, okkie en D.P werden opgezadeld en ze zijn gewoon vertrokken met Hans aan het hoofd. Onderweg regende het wel weer,maar dat vonden ze helemaal niet erg en ze kwamen enthousiast weer terug. Nou,ik wilde ook wel weer eens een frisse neus halen,maar ik was niet aan de beurt. Jammer ! !

Donderdag 10 Mei 2007

Slecht weer. heel af en toe droog. Gelukkig,dat we hier een overdekte rijbaan hebben. We konden dus gewoon lekker doorwerken

Woensdag 9 Mei 2007

Regen bij bakken tegelijk als vanouds. Goed voor de wei zeggen ze nog steeds. Niet goed voor ons ,want we mogen er alweer niet in. Erg saai.
De zwaluwen zijn reuze druk. Ze maken de hele dag door giga veel lawaai. Soms denk ik,dat ik in een voliere woon in plaats van in een paardenstal. Het is wel heel fijn,dat ze alle vliegen wegvangen. Daar hebben wij dan mooi geen last meer van.

Dinsdag 8 Mei 2007

Regen,ook af en toe een beetje droog. We mochten weer een uurtje de wei in tussen de buien door. Het gras groeit vreselijk hard. We kunnen het haast niet aan eten en lekker,dat het is......
Ze hebben ook weer wormeitelling laten doen door een laboratorium. De uitslag was ,dat we nog steeds geen wormen hebben. We hoeven dus niet ontwormd te worden. Dat is mooi, want ik vind die pasta echt smerig smaken.

Maandag 7 Mei 2007

Orlando
Hallo, hallo Orlando hier. Regen , regen , regen. Aan een stuk door en nog koud ook. Dat is weer eens iets anders. Het is balen ,dat we nu niet in de wei mogen. Het is ook altijd wat. Er staan plassen in en dan lopen we alles kapot zeggen ze. Nou ja, het zal wel weer een keer beter worden.
Vanmorgen was Marielle er weer eens . Ze heeft Sanny, Pjotr en Khahendy behandeld. We hopen,dat Sanny haar staart wat beter zal kunnen gaan bewegen,maar het is heel twijfelachtig of dat gaat lukken.

Zondag 6 Mei 2007

Zonnig,droog,veel wind 18 graden.
Zazou was al heel vroeg weg in het rolhok. Ze was helemaal zenuwachtig, want ze ging voor de allereerste keer naar een groot concours.Sanneke had haar zaterdagavond al helemaal ingevochten. Ze zag er beeldschoon uit en zei,dat ze staande ging slapen,omdat ze bang was,dat anders haar vlechtjes onder het vlas zouden komen en dat heeft ze gedaan ook !! Ik hoorde,dat het allemaal heel goed was afgelopen,want de eerste twee winstpunten in de klasse B zijn binnen.Knap hoor, voor de eerste keer.Usher is ook naar hetzelfde concours geweest,maar die loopt al in de klasse L2 en die draait daar  geen hoef meer voor om. Hij had gewoon weer eens de eerste en tweede prijs. Goed gedaan hoor, gefeliciteerd alletwee.
De week is alweer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 5 Mei 2007

Zonnig,droog,ietsje minder wind, 20 graden.Het was heel druk met lessen. Ze hadden mij goed kunnen gebruiken al zeg ik het zelf. Wat gaat de tijd dan langzaam !
Over een paar weken schijnt er weer een dressuurwedstrijd te zijn. Ik hoorde een paar kinderen erover praten. Ze hadden het over de inschrijflijst,waar iedere keer een eerste,tweede en derde keus pony op moet worden ingevuld. Zei er een "Ik wil echt heeeeeeel erg graag op Twingo,dus ik heb drie keer Twingo ingevuld.". " Mooi dom " zei mijn buurvrouw Sanny tegen mij." Als er namelijk te veel kinderen op dezelfde pony willen wordt er eerlijk geloot en degenen,die dan niet op die pony kunnen hebben een heel goede kans om dan  wel op hun tweede keus pony te mogen . Als er geen tweede en derde keus is ingevuld moeten ze ze hier zelf indelen. Dan heb je dus kans,dat je een pony treft,die je liever niet hebt.Nooit doen dus, drie keer dezelfde invullen " en gelijk heeft ze.
Pagina: «  402  |  403  |  404  |  405  |  406  |  407  |  408  |  409  |  410  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement