Het Dagboek

Donderdag 9 Augustus 2007

Niet veel regen vandaag en een prettige temperatuur\'
Ik mag hier iedere dag in de springwei. Leuk joh !!! Je kunt er fijn een sprintje trekken en er staat best veel lekker gras in.
Begin van de avond keek ik mijn ogen uit.Kwamen alle pony\'s en paarden om de beurt het plein op en ze zagen er uit......Ieder kind had haar verzorgpony versierd voor de modeshow.Het was de bedoeling,dat ze de pony en zichzelf hetzelfde uitdosten,zodat ze duidelijk bij elkaar pasten. Ik was blij,dat ik niet hoefde. " Ach " zei Duo Penotti "ik vind het best leuk en je wordt er niet moe van. Ik vind het allemaal wel best."

Woensdag 8 Augustus 2007

Redelijk weer. Beetje regen, maar vaker droog.
Het was knap druk op het plein.Eerst renden de kampkinderen de hele ochtend heen en weer. In en uit de tent,op de pony en les.van de pony af en poetsen enz. enz. Toen verdween het hele stel luid  kwekkend naar het dorp. Dachten wij,dat de rust was weergekeerd,maar niks hoor. Toen kwamen de hele middag de eigen kinderen om te lessen. Die waren blij,dat ze ook nog lekker konden rijden.
\'sAvonds kwam een heel grote trailer aanrijden en daar kwamen twee kleine ponietjes uit. "Sonja en Twinkle " zei Floran."Ze hebben hun rijtuigje ook bij zich. Waarschijnlijk gaan ze nu met een heleboel kinderen tegelijk in twee rijtuigen ( Okki voor ons eigen rijtuigje ) een buitenrit maken." En hij had gelijk. De rijtuigen werden volgeladen en daar stapten ze vrolijk van het erf af.

Dinsdag 7 Augustus 2007

Het was vandaag heel ander weer. Wat regen af en toe en niet meer zo warm. Niet meer dan 17 graden. Lekker.
Ze hebben me vandaag toch te pakken gehad. Begin van de middag kwam er een rood bestelbusje aanrijden en stopte vlak  voor mijn neus op het plein. Ik dacht al "wat moet dat? Het plein is geen parkeerplaats,dat weet toch iedereen !" Maar ja,er kwamen een man en een vrouw uit met allerlei tangen en klemmen en die stapten de box van Usher in. Usher zelf was in de wei.Floran zei "maak je niet druk,dat zijn Jan en Gabrielle, onze tandartsen. Ze komen iedere twee maand en kijken dan een stuk of vijf van ons na. Maar daar heb jij niets mee te maken." Maar wat dacht je wat ? Jiska ging met die mensen aan de praat en voordat ik het wist pakten ze me en duwden een mega grote klem in mijn mond. Toen loerden ze met zijn allen naar binnen en was ik de pineut. Ze hebben twee wolfskiezen getrokken en hebben allerlei scherpe kanten weggehaald,waarvan ik niet eens wist,dat ze daar niet hoorden.Ik heb het allemaal maar laten gebeuren,want ze hadden mij een spuitje gegeven,waardoor ik niet meer zoveel belangstelling voor de wereld had.Maar nu ben ik weer bij de tijd en mijn mond doet zeer. Ik ben behoorlijk boos,dat ze me zo overvallen hebben en te eten heb ik ook al niet gehad..." Je mond is over een paar dagen weer helemaal beter en dan zul je eens zien hoe blij je bent,dat ze dit hebben gedaan" zei Floran. Ik hoop,dat hij gelijk heeft,maar voorlopig heb ik mijn twijfels.

Maandag 6 Augustus 2007

Hallo beste mensen,ik ben dus Pico 10 jaar jong en mijn mens heet Jiska.Toen zij mij hier gekocht heeft ( ikwas toen 5 jaar ) heeft ze me meegenomen naar het westen van het land en ik heb het daar best naar mijn zin. Toch kom ik nog geregeld terug en dat vind ik altijd hartstikke leuk. Wij hebben niet zoveel weiland en ook niet zo\'n groot bos vlakbij. Bovendien is het leuk om bij te praten met mijn oude stalgenoten..
Het was vandaag vreselijk warm, wel 30 graden, met later op de avond behoorlijk wat regen.

Zondag 5 Augustus 2007

Prachtig zomerweer. Wel heel warm.
Vanmorgen heel vroeg waren we allemaal wakker geworden,omdat meneer Pico het nodig vond om alle vogels en katten ,die langskwamen luidkeels te begroeten. We werden helemaal gestoord van al dat lawaai om niets. Jiska,die in een tentje er vlakbij  ook probeerde te slapen  was het daar gelukkig mee eens ,klom uit het tentje en deed het bovenluik dicht. Einde van het burengerucht. Begon Pico \'s ochtends ook nog te klagen,dat hij het zo warm had gehad!!.Eigen schuld toch.
Usher was vandaag naar  een concours en kwam terug met een eerste en een derde prijs. Goed zo!
Ik geef nu voor de afwisseling de pen aan Pico. Tenslotte heeft hij hier ook een paar jaar gestaan,dus hoort hij er nog altijd een beetje bij

Zaterdag 4 Augustus 2007

Het begint weer knap warm te worden. De paarden, die met Endure behandeld zijn, mijn maatje Melli, Milena,Wolfje en Leonardo  zijn heel enthousiast.Ze gaan de wei in en de dazen vliegen hen netjes voorbij. De andere paarden worden iedere dag gesproeid en toch komen er af en toe dazen zitten ....en prikken.
Khahendi is vandaag naar een concours geweest. Hij heeft twee M dressuurproeven gelopen. Bij de eerste was hij laatste en bij de tweede eerste. En dat bij dezelfde jury.Melli vroeg hoe dat nou kwam. "Ach" zei Khahendi "Dat was een grapje. De eerste proef had ik helemaal geen zin en heb ik er met mijn pet naar gegooid. Toen moest ik voor de tweede keer en daar zag ik warempel hetzelfde jurymens zitten. Inmiddels was ik goed wakker  en toen dacht ik ineens "laat ik eens kijken of dat mens nu echt eerlijk beoordeelt wat ze ziet.Dus ik heb mijn beste beentje voorgezet en ben de baan doorgedanst zonder fouten te maken. En waarachtig,nu kreeg ik de meeste punten van allemaal.Experiment geslaagd !
Vandaag kwam er ook weer een gastpaard aan.Onze oude stalgenoot Pico van Jiska uit Hillegom. "Hallo" riep hij al uit de verte. Ik kom een week logeren. Jiska gaat een ponykamp leiden en ik mocht lekker mee !" Hij was helemaal blij toen hij naast Floran kwam te staan met fraai uitzicht op het plein. Pico is namelijk gruwelijk nieuwsgierig en nu kan hij precies zien wie er allemaal langskomt..

Vrijdag 3 Augustus 2007

Nog steeds mooi weer.
 Je hoort overal de machines ratelen van de boeren, die hooi aan het schudden zijn..Het is al een paar dagen droog en er schijnt nog veel gras te zijn,dat door het natte weer niet geoogst kon worden. Ik hoorde onze voordroogkuilmeneer zeggen,dat hij morgen ook nog 200 kleine baaltjes hooi zou binnenkrijgen..Zal best lekker zijn voor zo erbij.

Donderdag 2 Augustus 2007

Goed weer. Piepklein buitje,verder droog. Zo\'n 23 graden. Ik zou \'s avonds in de les rijden met Anna, de dochter van mijn mens en ik had me daar al op verheugd. Eerst heb ik netjes een tijdje gestapt en toen we gingen draven moest ik meteen weer ophouden en ging ik terug naar stal. Ik was een beetje kreupel zeiden ze. Dat was ook wel zo. Ik had mijn linkervoorvoet een beetje verzwikt toen ik met Melli door de wei scheurde. Meestal gaat het goed maar soms heb je pech. Nu dus. Best balen. Dat duurt vast weer minstens een week eer ik weer mee mag doen. Saai!

Woensdag 1 Augustus 2007

Lekker weer ,droog.
Vandaag was er geen hondeschool. Alle honden hadden eindelijk ook vakantie. De kampkinderen vonden het wel fijn,want nu konden ze voetballen in  de binnenbak met de pony\'s.

Dinsdag 31 Juli 2007

Fris weer ,maar geen regen. De kinderen van het nieuwe kamp raken alweer ingeburgerd. Er wordt overal fanatiek gepoetst en geveegd. Vanmiddag kwam de trailer van Sonja ( pony ) en Twinkle weer aanrijden. Ze hadden nu hun rijtuigje bij zich en samen met Okkie voor ons rijtuig hebben ze een buitenrit gemaakt. Allebei de rijtuigjes volgeladen met kinderen en daar gingen ze. Leuk gezicht.
Sanneke Mennen

Pagina: «  402  |  403  |  404  |  405  |  406  |  407  |  408  |  409  |  410  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement