Het Dagboek

Maandag 12 maart. 2007

Ik ben Khahendi van de Klaverborch.Chique naam he ? Ik woon heel gezellig in de sterstal samen met Miep,Melli en Jimmy. Ik ben een N.R.P.S pony en mijn baasje heet Nikki.Wij gaan geregeld samen naar wedstrijden, meestal voor dressuur,soms ook  voor springen. Ik vind het allebei leuk en we brengen best vaak lintjes mee naar huis
Het weer is ideaal. Droog, zonnig en fijne temperatuur
Vanmorgen kwam het leger tandartsen weer opdagen. En waarachtig,ze moesten mij ook hebben. Niet normaal toch!! Ik was in october pas geweest en ik had echt nergens last van. Ik hoorde ze zeggen,dat mijn baasjes vonden,dat ik vies rook uit mijn mond. Ze hebben dus die enge klem in mijn mond gezet en hebben uitgebreid met zijn allen mijn tanden en kiezen bestudeerd. Ze zagen natuurlijk helemaal niets verkeerds,dat had ik ze ook wel kunnen vertellen.Ze gingen ook nog allemaal aan mijn mond ruiken. Genant hoor. Niemand rook trouwens iets bijzonders. Zelfs Ingrid werd er bij gehaald om te ruiken en die rook ook niets. Nou ja,ze hebben verder niets gedaan en hebben mij dan maar weer terug gebracht naar mijn box. Kon ik teminste weer verder gaan met mijn ontbijt. Wat een gezeur om niks.

Zondag 11 maart. 2007

Prachtig weer,zonnig en niet te warm. We beginnen helemaal verwend te raken.Mijn voet doet bijna geen pijn meer. Morgen is het weer helemaal over denk ik. Verder niet veel  te beleven vandaag.Lekker buiten gelopen in de zon. Nog geen steekbeesten, helemaal goed.
Wij moeten nog even de oplossing van de tweede vraag geven. Die vraag was wie de langste manen heeft, Saffier of Leonardo.Dat is natuurlijk Leonardo.Die is daar dan ook onwijs trots op net zoals Dick trouwens. Die zorgt wel dat er geen haartje af gaat.Maar vorig jaar was er opeens s,morgens een hapje uit zijn maantop.  Leo was helemaal over de rooie,die ijdeltuit en snapte maar niet hoe dat nu zo gekomen was. Nou wij wisten dat toevallig wel. Er waren in die tijd een paar muizen,die een nest aan het maken waren en die hadden we al eens tegen elkaar horen zeggen,dat het zo jammer was,dat ze niet aan paardenhaar konden komen.Nu wil het geval,dat Leo s,nachts geregeld languit ligt te snurken. Hij is dan helemaal van de wereld en merkt nergens meer wat van. Dat gebeurde dus ook die nacht en we hoorden opeens een muis roepen "jongens kijk nou eens,daar ligt een paard helemaal plat. Kunnen we er eindelijk eens goed bij om wat paardenhaar te jatten" En zo is het gekomen.De muizen hadden toen een heerlijk zacht nest en de maantop is allang weer aangegroeid,dus eind goed al goed. Ik geef nu de pen aan Khahendi

Zaterdag 10 maart. 2007

Prachtig weer .Droog en zonnig. Kan niet beter. Iedereen was meteen in een goed humeur. Dat is dus het enige voordeel van slecht weer. Als het daarna goed weer is wordt dat meteen veel meer gewaardeerd door iedereen.
Ik had zelf pech. Ik kwam mijn stal uit met een zere voet,niet echt erg. In stap zie je niks,maar in draf hink ik een klein beetje. Misschien iets te hard gegraven in de buitenbak en een spiertje verrekt? Het zal wel weer overgaan,maar lekker werken is er niet bij en dat is juist in het weekend als mijn baasje vrij heeft heel erg jammer.
Kapsel Olleke
Onze Olleke was ook niet erg te spreken. Wat was er aan de hand ? Haar kapsel was veranderd.Volgens haar was het vernield,volgens bijna ieder ander staat het haar hartstikke leuk. Oordeel zelf. "Als ik naar een fjordenkeuring zou moeten zou ik niet eens het terrein op komen "mopperde ze en daar kon ze best eens gelijk in hebben. Haar kapsel is wel heel erg experimenteel. Wij zeiden ,dat ze gewoon haar tijd ver vooruit is en dat ze bovendien niet naar een keuring  hoeft. De juryleden van onze wedstrijden vinden het vast ook wel mooi, in ieder geval verzorgd. "Nou,dat moet ik eerst nog zien" zei ze sip. "Eerst dat stomme klaverblad op mijn bil en nu dit weer, ik kan het niet leuk vinden".

Vrijdag 9 maart. 2007

Eerst droog,later weer regen.Vanmorgen kwam er plotseling een heel zware tractor met een kraan het plein opdaveren. Wij zeiden al tegen elkaar "als onze mensen dat zien krijgen ze een hartverzakking. Er mogen niet eens auto,s op het erf,omdat er anders gaten en kuilen in komen,dus hier zullen ze niet blij mee zijn." Maar wat dacht je ? Ze waren juist heel blij. Het was namelijk Hans en Hans kwam om een stukje van de springwei om te graven.
Aanleggen nieuwe paddocksAanleg nieuwe paddocks met Tessa en Bart
Wij zagen daar het nut niet zo van in. Bartje probeerde ons zelfs wijs te maken ,dat hij nu al een heeeeel grote zandbak kreeg, de grapjas. De mensen uit de buurt kwamen ook al de een na de ander langs om poolshoogte te nemen,want ons is niet nieuwsgierig,maar ons weet wel graag alles.Maar nu zijn we erachter wat de bedoeling is en nu zijn wij ook aangenaam verrast. Er komen namelijk twee of drie zandpaddocks bij ,zodat we langer naar buiten kunnen en de mensen niet meer zo heel vaak met ons heen en weer hoeven te lopen. Goed plan toch ? Hebben we allemaal plezier van.

Donderdag 8 maart.2007

Voor de afwisseling stralend weer de hele dag. Zonnig en helemaal niet koud. Vanmorgen was het extra druk, want er was een groep mensen, die erg slecht of helemaal niet kunnen zien en die gingen allemaal te paard. Paardrijden slechtzienden
Ze vonden het erg leuk en Saffier, Olleke en Sanny ook. Wij moesten opeens allemaal uit de stal, alle boxen waren leeg. Vanuit de verte zag ik waarom. Vader Gerrit was boven op het dak van onze stal geklommen.
Lekkage oplossen varkensstal

Er waren nog altijd een paar nokpannen weg sinds de storm en dat lekte natuurlijk. Dit soort is moeilijk te krijgen en in de stromende regen kun je niet het dak op, dus daarom had dat wat langer geduurd. Nu is alles weer helemaal heel en daar zijn ze hier  blij mee. Ik voor mij vind kapot ook wel wat hebben, maar daar hadden we het al over gehad. Smaken verschillen.

Woensdag 7 maart.2007

Regen. Ik had wel gelijk gisteren . Ik kan mooi alleen naar buiten en Faiz had het nakijken. Bar ongezellig hoor. Het is veel leuker met z\'n tweeen .Niets aan te doen.

Dinsdag 6 maart.2007

Meer regen,  echt de hele dag geen moment droog geweest. Ik loop altijd samen met Faiz in de buitenbak en dat was me toch een zwembad. We hebben lekker een groot gat gegraven midden in een plas. Faiz stond er zowat tot zijn knieen in. Mooi man!\'S middags was Faiz ineens kreupel, maar dat had daar niets mee te maken, want het was een achterbeen en graven doe je met je voorbenen. Gelukkig kwam Herman, onze smid, meteen \'s avonds langs en die heeft een hoefontsteking gevonden. Moet je opletten, zul je zien dat Faiz morgen niet mee mag naar buiten, want hij heeft nu een schoentje aan en dat mag natuurlijk weer niet nat worden.

Maandag 5 maart.2007

Regen, heel veel regen. Alles begon gisteren op te drogen. Nu is alles weer een grote puinhoop. Ik ben Easily. Ik woon in de varkensstal naast Kleo en Ushi. Ik ben 17 jaar en een halve "quarter". Dat is een ras speciaal gefokt voor cowboys om koeien te drijven en te vangen. Mijn baas heet Reinoudt en hij is geen cowboy. Ik drijf dus geen koeien, laat staan dat ik ze zal vangen.Ik heb op allerlei stallen gestaan en sinds ongeveer anderhalf jaar probeer ik hier net zoals overal mijn box kapot te krijgen maar dat is nog niet goed gelukt. Ze hebben een heleboel dichte autobanden opgehangen toen de pannen van het dak vlogen en dus kan ik er niet meer goed bij en blijven de pannen op hun plaats. Nou vragen jullie misschien waarom ik zo merkwaardig doe. Nou, heel gewoon, dat weet ik eigenlijk niet. Als ik eet schop ik graag. Zo van....hapje......trapje ( tegen de  muur) hapje, trapje. Nu hebben ze kort geleden de zijkanten van mijn box dicht gemaakt zodat ik mijn buren niet zie als ik eet en nu is hapje trapje niet meer zo leuk, want niemand ziet het en niemand reageert. Dan is de lol er toch  wel af. Moet eens nadenken of ik niet iets anders leuks kan bedenken.

Zondag 4 maart.2007

Heerlijk weer. Geen regen, beetje zon en fijne temperatuur. Het plein is weer droog en de mensen zaten alweer te kwebbelen op de bankjes. Wat zou het fijn zijn als het nu eens een paar dagen zo zou blijven.

Jullie kunnen nog een week antwoord geven op de tweede vraag van de serie. Jullie weten het nog wel he? Wie de meeste vragen van de 4 goed heeft krijgt een gratis extra les.

Ik geef nu de pen aan Easily.

Zaterdag 3 maart.2007

Ietsje minder regen dan normaal. Veel kinderen, veel lessen. Herman de smid was er weer om af te maken waar hij niet mee klaar was gekomen de vorige week en om naar Okkie te kijken. Okkie is kreupel aan een voorbeen en heeft een warme voet zeggen ze. Herman kon toch niet echt een hoefzweer vinden en nu moet Okkie 3 dagen met een broeiverbandje lopen. Hopelijk breekt het dan wel door. Okkie vindt er niks aan, hij mankeert anders nooit wat.
Pagina: «  411  |  412  |  413  |  414  |  415  |  416  |  417  |  418  |  419  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement