Het Dagboek

Vrijdag 11 Mei 2007

De hele ochtend regen. Om twee uur zouden er twee dames uit het westen komen om een buitenrit te maken. Wij dachten,dat ze wel zouden afzeggen, maar nee hoor,daar kwamen ze aan.Om kwart voor twee werd het droog. Floran, okkie en D.P werden opgezadeld en ze zijn gewoon vertrokken met Hans aan het hoofd. Onderweg regende het wel weer,maar dat vonden ze helemaal niet erg en ze kwamen enthousiast weer terug. Nou,ik wilde ook wel weer eens een frisse neus halen,maar ik was niet aan de beurt. Jammer ! !

Donderdag 10 Mei 2007

Slecht weer. heel af en toe droog. Gelukkig,dat we hier een overdekte rijbaan hebben. We konden dus gewoon lekker doorwerken

Woensdag 9 Mei 2007

Regen bij bakken tegelijk als vanouds. Goed voor de wei zeggen ze nog steeds. Niet goed voor ons ,want we mogen er alweer niet in. Erg saai.
De zwaluwen zijn reuze druk. Ze maken de hele dag door giga veel lawaai. Soms denk ik,dat ik in een voliere woon in plaats van in een paardenstal. Het is wel heel fijn,dat ze alle vliegen wegvangen. Daar hebben wij dan mooi geen last meer van.

Dinsdag 8 Mei 2007

Regen,ook af en toe een beetje droog. We mochten weer een uurtje de wei in tussen de buien door. Het gras groeit vreselijk hard. We kunnen het haast niet aan eten en lekker,dat het is......
Ze hebben ook weer wormeitelling laten doen door een laboratorium. De uitslag was ,dat we nog steeds geen wormen hebben. We hoeven dus niet ontwormd te worden. Dat is mooi, want ik vind die pasta echt smerig smaken.

Maandag 7 Mei 2007

Orlando
Hallo, hallo Orlando hier. Regen , regen , regen. Aan een stuk door en nog koud ook. Dat is weer eens iets anders. Het is balen ,dat we nu niet in de wei mogen. Het is ook altijd wat. Er staan plassen in en dan lopen we alles kapot zeggen ze. Nou ja, het zal wel weer een keer beter worden.
Vanmorgen was Marielle er weer eens . Ze heeft Sanny, Pjotr en Khahendy behandeld. We hopen,dat Sanny haar staart wat beter zal kunnen gaan bewegen,maar het is heel twijfelachtig of dat gaat lukken.

Zondag 6 Mei 2007

Zonnig,droog,veel wind 18 graden.
Zazou was al heel vroeg weg in het rolhok. Ze was helemaal zenuwachtig, want ze ging voor de allereerste keer naar een groot concours.Sanneke had haar zaterdagavond al helemaal ingevochten. Ze zag er beeldschoon uit en zei,dat ze staande ging slapen,omdat ze bang was,dat anders haar vlechtjes onder het vlas zouden komen en dat heeft ze gedaan ook !! Ik hoorde,dat het allemaal heel goed was afgelopen,want de eerste twee winstpunten in de klasse B zijn binnen.Knap hoor, voor de eerste keer.Usher is ook naar hetzelfde concours geweest,maar die loopt al in de klasse L2 en die draait daar  geen hoef meer voor om. Hij had gewoon weer eens de eerste en tweede prijs. Goed gedaan hoor, gefeliciteerd alletwee.
De week is alweer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 5 Mei 2007

Zonnig,droog,ietsje minder wind, 20 graden.Het was heel druk met lessen. Ze hadden mij goed kunnen gebruiken al zeg ik het zelf. Wat gaat de tijd dan langzaam !
Over een paar weken schijnt er weer een dressuurwedstrijd te zijn. Ik hoorde een paar kinderen erover praten. Ze hadden het over de inschrijflijst,waar iedere keer een eerste,tweede en derde keus pony op moet worden ingevuld. Zei er een "Ik wil echt heeeeeeel erg graag op Twingo,dus ik heb drie keer Twingo ingevuld.". " Mooi dom " zei mijn buurvrouw Sanny tegen mij." Als er namelijk te veel kinderen op dezelfde pony willen wordt er eerlijk geloot en degenen,die dan niet op die pony kunnen hebben een heel goede kans om dan  wel op hun tweede keus pony te mogen . Als er geen tweede en derde keus is ingevuld moeten ze ze hier zelf indelen. Dan heb je dus kans,dat je een pony treft,die je liever niet hebt.Nooit doen dus, drie keer dezelfde invullen " en gelijk heeft ze.

Vrijdag 4 Mei 2007

Zonnig,droog veel wind en fris. Hoezo een wisselvallig klimaat ? De ene dag is al tijden net zo mooi als de volgende.
Er kwam weer een hele ploeg kinderen aan voor een kampdag. Zelfde verhaal als gisteren.
Kampdag bij Stal de Eik
Ook zij vermaakten zich prima en hadden moeite met naar huis gaan aan het eind van de dag.

Donderdag 3 Mei 2007

Zonnig,droog, veel wind en fris
Het is kennelijk weer eens vakantie ,want vanmorgen werd er een heel stel kinderen achter de deur gezet door hun ouders voor een  " kampdag ". Ze hebben de hele dag gereden, ponies gepoetst, spelletjes gedaan en gevoltigeerd.
Kampdag bij Stal de Eik
Om 5 uur werden ze allemaal weer opgehaald en ik denk,dat ze best wel goed zullen hebben geslapen.

Woensdag 2 Mei 2007

Droog, zonnig veel wind en fris.
 Ze mogen nu allemaal in ploegen een uurtje in de wei. Ik hoorde, dat het gras prima smaakt en dat er ook meer dan genoeg staat ondanks de grote droogte. Hebben ze toch niet voor niets voortdurend lopen slepen met slangen en sproeiers om alles te beregenen.Mijn maatjes vinden het alleen waardeloos,dat ze  er nauwelijks in staan en er dan alweer uit moeten, maar dat wordt natuurlijk iedere dag beter.
Pagina: «  411  |  412  |  413  |  414  |  415  |  416  |  417  |  418  |  419  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement