Het Dagboek

Maandag 2 April. 2007

De medewerkers dachten,dat nu iedereen aan de beurt was geweest voor de pen,maar ze hadden mij vergeten en dat vond ik mooi rustig,dus ik heb niets gezegd. Maar nu hadden ze serieus neuzen geteld en was ik erbij.Dus ik heb deze week de pen.Mijn naam is Sanny en ik woon al 17 jaar in een box bij de binnenbak.Prettige box,leuk uitzicht,altijd wel wat te beleven daar. Ik ben hier gekomen als pensionpaard. Ik woonde eerst op een boerderij,maar mijn baasje durfde haast niet meer op mij te rijden,omdat ik overal bang voor was en voor tractoren al helemaal. Daarom heeft ze mij hiernaartoe gebracht in de hoop,dat het hier beter zou gaan. Ik werd inderdaad geleidelijk steeds minder angstig.Het is dan ook wel moeilijk om bang te blijven voor een tractor als er iedere dag een vlak voor je neus langs rijdt om de bak gelijk te trekken.Ik had al snel begrepen,dat ik toch niet dwars door de muur kon en dat dat ook niet nodig was,omdat het ding alleen maar lawaai maakte en mij niet aanviel. Maar ja,mijn baasje was toch wel erg onzeker geworden door mijn vroegere gedrag en kwam steeds minder vaak. Uiteindelijk wilde ze me kwijt en gelukkig hebben ze me hier gekocht en mocht ik blijven als manegepaard.
Het is heel mooi weer. Zonnig en niet te warm.
Vandaag was Marielle,onze osteopathe, er weer. Ze heeft Okkie een  "apk" gegeven. Even alle kleine blokkades weghalen,zodat hij net weer wat lekkerder loopt. Heeft hij  mooi een week vakantie. Usher is voor de tweede keer gedaan en dat zal voorlopig wel de laatste keer zijn. Orlando werd voor de eerste keer nagekeken,maar die bofkont was helemaal topfit en hoeft dus volgend jaar pas weer voor controle

Zondag 1 April. 2007

Stralend weer,zoals gewoon.
Het was druk vandaag.Sonja en Dick hadden Chris hun westerntrainer uit Duitsland de hele dag hier en er kwamen ook anderen van buitenaf met hun paarden om les van hem te hebben. Ik vind het altijd nog heel spannend om te werken als deze meneer erbij is,maar ook wel heel leuk. Ik heb dan ook erg mijn best gedaan.
De andere paarden hadden een dag vrijaf en hebben lekker buiten gelopen,wat zeg ik lekker buiten gelegen.
Liggen in de paddocks

Zaterdag 31 Maart. 2007

Mooi weer, we weten al haast niet beter. Zonnig,fris en droog.

Het was druk vandaag. Het begon al 's morgens vroeg. We waren nauwelijks wakker en er was nog niet gevoerd toen er een hele grote machine het erf op kwam en met veel kunst en vliegwerk  de binnenbak in werd gewurmd. Knap werk !!!. Dunja vertelde,dat er een man in een soort box stond,die door de machine omhoog werd geduwd. Het hele spul reed toenlangs alle sproeiers en ieder knopje werd op de goeie hoogte afgesteld zodat de bodem weer mooi gelijkmatig nat zou worden.
Schoonmaken sproeiers binnenbak
Aardig,dat dit bedrijf dit op zo'n vreemde tijd op een vrije dag wilde doen. Het probleem hier is namelijk altijd,dat op normale tijden de binnenbak voortdurend in gebruik is.
Op zaterdag komen er hier meestal wel wat kinderen om de mensen te helpen met wat klusjes. Ik zag toevallig,toen ik op het plein stond,dat drie klein uitgevallen persoontjes moeite hadden met het scheppen van onze zemelen uit de ton. De ton was kennelijk al aardig leeg want ze konden er niet bij. Nou,dat hebben ze snel  opgelost.
Zemelenton In de zemelen
Twee hielden de tonrand goed vast  plus de benen van nummer drie,die er op de kop in dook en er toen dus wel bij kon. Wie niet groot is moet soms slim zijn

Vrijdag 30 Maart. 2007

Mooi weer.\'S avonds een beetje regen,net lekker voor het stof.Janet was er ,s morgens niet en Melanie ook al niet. Gelukkig kwamen Karin en Sanneke helpen dus het werk kwam gewoon af.

Donderdag 29 Maart. 2007

Ietsje minder mooi weer. Wel af en toe zon en wat kouder. Toch nog heel prettig al met al
\'S morgens loop ik altijd buiten samen met Easily en dat is heel gezellig. Weten jullie wie het buiten ook leuker vindt dan binnen. Bartje.Dat kereltje heeft het goed voor elkaar. Hij stond vandaag in zijn rolhokje geparkeerd bij de buitenbak en toen heb ik hem gevraagd hoe hij het toch voor elkaar kreeg om zo vaak buiten te slapen in plaats van binnen in zijn wieg. "Dat is heel gemakkelijk" zei hij. "Eerst krijg ik altijd mijn fles en een schone luier. Dan pakken ze me op en als ik dan merk,dat ze richting wieg lopen begin ik zachtjes te snikken. Als ze dan doorzetten en mij er echt in leggen ga ik via hard huilen en heel hard huilen over op krijsen en niet zo zachtjes.Daar hebben ze een hekel aan,want dat doet zeer aan de oren. Zodra ze me dan oppakken schakel ik meteen over op alleen maar snikken en als ze me dan in mijn rolhokje leggen hou ik meteen op slag mijn mond.Als ik een erg goede bui heb lach ik zelfs ,want ik weet dat ze dat heel erg leuk vinden en beloning voor goed gedrag is nooit weg. Als ze me dan naar buiten rollen slaap ik al voordat ze de stal uit zijn.Ze hebben vrij snel begrepen hoe het werkt. Echt ,je kunt grote mensen veel leren als je maar consequent bent.",aldus de kleine wijsneus,maar hij heeft wel gelijk.

Woensdag 28 Maart. 2007

Nog steeds prachtig weer.
Ingrid heeft met frisse tegenzin alle bloembakken  weer volgezet met viooltjes. Ze vindt dat namelijk helemaal geen fijn werk. Maar ja,veel mooie bloembakken op het plein staat toch wel heel leuk en aangezien niemand anders zich geroepen voelt  zat er niets anders op.
Bloemen op het plein1 Bloemen op het plein2

Bloemen op het plein3 Bloemen op het plein4
Krijgen wij straks natuurlijk weer dat gezeur als we op een waterslang trappen als die dingen nat gemaakt moeten worden. Een hapje ervan nemen mag ook al niet,dus voor ons had ze het wel mogen laten.

Dinsdag 27 Maart. 2007

Prachtig weer net zoals gisteren. Door de nieuwe paddocks,die nog niet af,maar al wel zo\'n beetje in gebruik zijn kunnen we allemaal veel langer buiten blijven en dat is heel fijn
\'Savonds lekker gewerkt in de buitenbak samen met Leonardo. Sonja en Dick zitten voor hun werk al de hele dag binnen dus die vinden het bij lekker weer fijn om wat buitenlucht te happen. Wij komen helemaal geen buitenlucht te kort,maar zolang er nog geen steekvliegen zijn werken wij ook net zo lief buiten. Hebben we het dus alle vier naar de zin.

Maandag 26 Maart. 2007

Lenteweer. Zonnig en niet te warm.
Vorige week hebben we niet gezegd wie de pen kreeg,want we waren de tel kwijt.We hebben goed nagedacht en toen bleek,dat ik aan de beurt was. Mijn naam is Faiz en ik ben een echte arabier. Ik ben nu 6 jaar en woon sinds mijn derde jaar in de varkensstal naast Milena. Mijn baasje is Sonja,dezelfde Sonja van Milena. Jullie begrijpen dus meteen,dat het de bedoeling is dat ik ook een goed westernpaard wordt. Dat valt nog niet zo mee hoor. Ik ben echt nog lang niet zo knap als Milena,maar dat vindt Sonja gelukkig niet erg. Soms snap ik echt helemaal niet wat de bedoeling is,maar het verstand komt met de jaren zeggen ze."Hopelijk komt voor jou dan niet de ouderdom met gebreken" zei Milena een beetje zielig. "Milena,hou op met zeuren" riep Leonardo. "Je moet niet zo negatief doen,omdat je nu even niet zo lekker loopt. Dat komt vast wel weer goed en zo oud ben je nu ook weer niet". "Jullie hebben makkelijk kletsen"sprak Milena en nam nog maar eens een grote hap hooi als troost.

Zondag 25 Maart. 2007

Prachtig weer. Stralende zon. Wel veel wind en een beetje fris.
Vanmorgen zagen we tot onze verbazing Sandra langskomen op een merkwaardig tijdstip. En ze ging nog voeren ook,ruim een uur te vroeg.We keken elkaar eens aan en vroegen ons af wat er aan de hand was. Zou ze uit haar bed zijn gevallen?? Niemand van ons kon een zinnige reden bedenken. Toen hoorden we  zeggen,dat vannacht de klok een uur vooruit was gezet. Wat halen die mensen toch altijd een rare kunsten uit. Wie verzint nu zoiets. Nou ja,het zal wel ergens goed voor zijn en een extra vroeg ontbijt gaat er ook wel in. Wezullen er wel weer aan wennen.
De week is weer om en de pen moet weer worden overgegeven. Morgen horen jullie wel aan wie.

Zaterdag 24 Maart. 2007

Ietsje beter weer. Droog,niet meer zo koud en een heel klein beetje zon. Ik zag,dat Khahendi in zijn rolhok ging. Hij zei,dat hij een potje ging springen op een groot concours in de buurt. Toen hij uren later terug kwam vertelde hij, dat hij een vierde en vijfde prijs had gewonnen. Best knap hoor !!!. Ikzelf heb nog nooit gesprongen. Misschien vind ik het ook wel leuk. Ze gaan hier beginnen met de FNRS vaardigheidsproeven. Dat is een beetje dressuur en een beetje springen. Dat zou ik best eens willen proberen
\'s Avonds werd het opeens druk op het plein. Bosjes mensen,die je anders alleen op verschillende dagen ziet kwamen nu allemaal tegelijk aanlopen. Wij werden al een beetje ongerust. Er kunnen er echt niet zoveel tegelijk rijden,maar het bleek,dat dat ook de bedoeling niet was.Er was jaarvergadering van de recreantenclub. Eerst gingen ze kletsen en bedenken wat ze allemaal voor leuke dingen zouden gaan doen dit jaar en daarna gingen ze lekker eten. Dat eten moesten ze wel eerst zelf bakken, vertelde Sanny. Ze hadden een hele grote koekenpan vlak voor haar neus in de bak gezet en daar moesten de mensen allemaal hun eigen eten in bakken . Ze vonden dat hartstikke leuk. Je moet er maar zin in hebben.Geef mij maar een hapklare bak brokken met wat zemelen,die kant en klaar in mijn voerbak wordt gegooid !!!
Pagina: «  414  |  415  |  416  |  417  |  418  |  419  |  420  |  421  |  422  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement