Het Dagboek

Donderdag 22 december 2016

Hele dag zwaar bewolkt en helaas 's nachts weer eens een grote plens regen.
En alles was net zo fijn opgedroogd. Jammer, jammer, maar niets aan te doen.

Woensdag 21 december 2016

Zwaar bewolkt, somber en windstil.
Inmiddels is er een kerstboom in de kantine neergezet en ook het kantoor is versierd met een heleboel lichtjes. Het staat leuk en we zijn er allemaal al lang aan gewend.Alleen BB vond die kerstboom in de kantine weer niet zo grappig. Maar na een poosje had ook zij wel begrepen, dat dat ding echt geen kwaad doet. Verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen.

Lichtjes

Dinsdag 20 december 2016

's Nachts onverwachts nachtvorst, overdag rustig en fris. Wel boven nul
Laatst ben ik met Benzo op buitenrit geweest. Omdat alles hier nieuw voor hem is vond hij het best een beetje spannend, maar bij nader inzien ook erg leuk.Ikzelf ben dol op buitenritten, dus dat kwam goed uit.

Buitenrit Buitenrit

Maandag 19 december 2016

Veel zon, geen wind, 8 graden (boven nul)
Hallo, ik ben Tommy en ik woon in een silostal naast Sil. Tenminste als er geen tijdelijke gastpaarden zijn, want die worden dan meestal in Sil's en mijn stal gehuisvest. We zitten daar geen van beiden mee, want zowel Sil als ik houden wel van afwisseling.

Zondag 18 december 2016

Bewolkt, windstil, niet koud.
Vandaag bepaald geen rustdag.In ieder geval niet voor mij. Er was een wedstrijd vaardigheid en ik deed natuurlijk ook mee.En uiteraard zat ik ook in de prijzen. Zelfs een tweede prijs in de Va3. Niet slecht toch ? Ik ben er eigenlijk best wel trots op.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Wedstrijd

Zaterdag 17 december 2017

Bewolkt en weinig wind.Het lijkt nog niet erg op winter.
Orlando, die best al behoorlijk oud is , vertelde, dat zo'n 20 jaar geleden het zo koud was, dat de paarden ondanks de binnenbak weinig te doen hadden, omdat er bijna geen rijmensen kwamen opdagen. Ze waren nl iedere dag op hard geworden water aan het rondkrabbelen en dat schijnt schaatsen te heten. Nou ja, toen dat water weer gewoon zacht werd kwamen ze vanzelf weer terug.Probleem opgelost.

Vrijdag 16 december 2016

Zwaar bewolkt en somber weer.
Inmiddels heb ik een andere buurvrouw gekregen. Benzo is verhuisd naar de nieuwe stal naar een box, die qua oppervlakte meer past bij zijn maat en Cidola woont nu gezellig weer hier.

Donderdag 15 december 2016

Miezerig, mistig en tegen de 10 graden.
Vanmorgen kwam ineens een vreemd rolhok aanrijden en daar stapte een leuke vos uit. Murphy was naar de paddock en toen hebben ze dat dier maar even gauw naast mij gezet. Ik geloof, dat onze mensen een beetje overvallen waren door zijn plotselinge aankomst. Later hoorde ik, dat het handelaarsmens, dat gevraagd was om uit te kijken naar een nieuwe medewerker voor Kleo in de plaats, plotseling tegen dit dier was aangelopen en meteen had gedacht, dat dit precies was wat ze hier zochten. Maar Kleo is er nog en we hebben niet zoveel plaats. Maar omdat het heel erg moeilijk lijkt te zijn om een echt geschikte medewerker te vinden hebben onze mensen dan toch besloten om dit dier dan toch maar meteen op proef te laten komen.
En daar stond hij dus.Hij stelde zich netjes voor en zei, dat hij Benzo heette en dat hij 5 jaar was.Tot nu toe had hij maar 1 mens gehad,waar hij vanaf veulentje af aan had gewoond en was nog nooit eerder van huis geweest.´`Wat ben jij dan voor ras,`vroeg Jasmijn nieuwsgierig en hij vertelde, dat hij een echte groninger was.Leuk... Dat soort hebben we nog niet. Ik ben benieuwd of hij mag blijven

Benzo

Woensdag 14 december 2016

Miezerig, mistig en eigenlijk te warm voor de meesten van ons.Ikzelf ben gelukkig geschoren, maar degenen met meer vacht klagen steen en been, dat ze van een klein beetje werk al bezweet raken. Nou ja het is winter en het blijft voorlopig ook nog wel winter dus het zal wel vanzelf weer goedkomen.

Dinsdag 13 december 2016

Miezerig en mistig.
De zomerbloemen , die zo heel lang hun best hebben gedaan  om te overwinteren hebben inmiddels de strijd opgegeven.De paar nachten stevige vorst hebben ze de das om gedaan.Maar er zijn nieuwe leuke bloemetjes verschenen, die wel tegen alle winterse narigheden kunnen.Ze heten dan ook winterjasmijn heb ik hehoord. Ze zien er trouwens ook best lekker uit, maar ik heb zo'n vermoeden, dat wie dat gaat proeven ruzie met het voermens krijgt en dan kom je van de regen in de drup. beter niet doen dus.

Winterjasmijn

Pagina: «  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits