Het Dagboek

Woensdag 16 augustus 2017

Wisselend bewolkt, meestal droog. 20 graden.
De kampkinderen hadden vandaag spooktocht.Ze schijnen dan in het donker door de bossen te lopen en komen dan allerlei spoken en enge mensen tegen.De leidingmensen lopen ook mee hoor, dus niemand hoeft echt bang te zijn. maar ze vinden het kennelijk leuk om te lopen griezelen.Nou, ik ben blij, dat ik niet hoef. Geef mij als het donker is maar een lekkere hap hooi in mijn veilige stal.

Dinsdag 15 augustus 2017

's Morgens meestal droog, 's middags meestal regen.
Toen ik over het plein liep op weg naar een van de paddocks, zag ik, dat veel mensen bij de grote kastanjeboom bij de ingang , naar boven stonden te turen.Ik was best benieuwd wat er plotseling aan die boom te zien was.Maar van dichterbij zag ik wat er aan de hand was.Er zat een mooie felgekleurde vogel hoog in die boom. Ze zeiden, dat het een parkiet was en ik hoorde, dat ze er nog twee hadden zien vliegen. En dan wel letterlijk.Dit soort vogels vliegt hier nooit vrij rond, want die zitten altijd ergens in een kooi.Er zijn dus twee mogelijkheden. Iemand heeft zijn hobbyvogelkooi open laten staan, dus weg vogels. Of dat is lang geleden al gebeurd en nu wonen ze dan toch voor vast in de buurt.Dat schijnt ook voor te komen. Zou best wel leuk zijn...De tijd zal het leren.

Maandag 14 augustus 2017

Wisselend bewolkt en droog.
Ik heet Toby en ik woon in de grote stal naast Bill en BB en tegenover Orlando en Enjoy
We zijn er al helemaal aan gewend, dat op Maandag een hele stoet ponykampkinderen gepakt en gezakt aankomt en de grote tent in duikt.Tussen de onbekende ponykampkinderen zitten ook deze week,net zoals in de vorige weken , ook bekende ponykampkinderen. Er zijn er namelijk best veel, die een aantal jaren achter elkaar komen. Altijd leuk om ze in stappen van een jaar ouder te zien worden.

Zondag 13 augustus 2017

Mooi zomerweer en niet te warm.
Sil, Enjoy en Coen hebben een lekker buitenritje gemaakt. Murphy is met Guusje weg geweest en verder was het rust alom. We konden ons dus rustig voorbereiden op de volgende stroom ponykampkinderen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby.

Zaterdag 12 augustus 2017

Eerst bewolkt, later ook zon.
De kampkinderen zijn wel weg, maar er waren vandaag genoeg eigen en ook toeristenrijkinderen om te zorgen, dat we ons niet hoefden te vervelen.

Vrijdag 11 augustus 2017

Soms wolken, soms zon. 20 graden.
En het was vandaag de laatste dag van het ponykamp. De week is echt weer omgevlogen.'s Middags werd er een voorstelling gegeven om de ophalers te laten zien wat er deze week zoal was geleerd. En ik was natuurlijk de pineut voor de voltigedemonstratie. Dat komt, omdat ik er totaal geen probleem mee heb als er een stuk of 3 of meer kinderen op mijn rug zitten, staan ,hangen, er aan alle kanten afglijden enz.Ik vind het alleen maar leuk.
Bij de afsluiting van de week werden er , voordat iedereen naar huis ging, nog even allerlei kledingstukken, die de leiding in de "lege"tent had gevonden omhoog gehouden. Die gingen dan meestal naar de vergeetachtige eigenaar of...in de vuilnisbak als de (vieze ) sokken e.d. van niemand waren. Goed opgelost toch...

 

Donderdag 10 augustus 2017

Wisselend bewolkt, meestal droog.22 graden
De kampkinderen hebben gisteren met Okkie leren mennen zonder rijtuig. Sturen, terwijl je er achter loopt en dan ook nog om pionnen heen is een kunst apart. Voor de veiligheid zat er ook steeds een rijkind op Okkie om in geval van nood meteen te kunnen remmen. Leuk hoor...Dat hadden ze nog niet eerder gedaan.

Woensdag 9 augustus 2017

Wisselend bewolkt en weer droog.
Normaal wordt er 's morgens begonnen met het uitmesten van onze stallen. maar vandaag gedroeg het vrijwilligershulpmens, dat dat ging doen, zich een beetje vreemd. In plaats van de hele hopen drollen met een greep op te pakken en in de kruiwagen te gooien, pikte ze er in iedere box 3 uit en deed die in een zakje. Volgens mij schiet dat nu niet bepaald op. Maar onze BB wist natuurlijk alweer wat dit te betekenen had.Ze vertelde, dat al die zakjes met netjes de naam van de producent er op geschreven, in een doos gingen en opgestuurd werden naar een plaats waar ze gingen uitvogelen wie van ons weer zo'n vieze wormspuit zou moeten slikken en wie niet. Ze bedenken toch steeds weer iets anders. Ik hoop trouwens heel erg, dat ik niet hoef. Mega smerig, die troep...!Ben best wel benieuwd.

Dinsdag 8 augustus 2017.

's Moprgens droog, maar 's middags heel erg nat.
Gelukkig hebben we 's morgens buitenritten gedaan met de kampkinderen. Toen het ging regenen hebben we ons allemaal vermaakt het spelletjes in de binnenbak. Toch wel gemakkelijk, zo'n waterdicht gebouw !

Maandag 7 augustus 2017

Veel zon, weinig wind, 22 graden.
Hallo, hallo, ik ben Calimero en woon tegenwoordig in de grote stal naast Enjoy en Fauna en tegenover Pjotr en Bill.Er kwam vanmorgen natuurlijk weer een nieuwe groep rijkinderen met ouders en andere wegbrengmensen onze stal in. Twan vertelde zo'n beetje wie wij waren en wat de regels hier zijn. De kinderen schijnen overal vandaan te komen en het is dus wel handig als ze weten hoe het bij ons er aan toe gaat.
's Morgens hebben ze eerst allemaal een les gehad en 's middags hebben degenen, die er genoeg ervaring voor hadden, een bosrit gemaakt, terwijl degenen, die daar nog niet aan toe waren met Okkie voor het rijtuig het bos hebben verkend.

Pagina: «  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement