Het Dagboek

Woensdag 19 april 2017

Droog, fris en 's nachts min 6.
Vanmiddag zagen wij groepjes kinderen op de fiets het plein op komen. Ze kwamen niet rijden , maar roeffelen. Nooit van gehoord ?Nou, heel gewoon. De basisscholen hier hebben bedacht, dat het wel leuk en nuttig zou zijn als de wat oudere leerlingen eens bij een paar bedrijven achter de schermen zouden mogen kijken om te zien wat ze daar aan het doen zijn. Ze mochten zelf kiezen naar welk bedrijf ze toe wilden en kijk...Deze kinderen kwamen hier en ik geloof, dat ze een leuke middag hebben gehad en hebben gezien hoe er hier wordt gewerkt.

Roeffeldag Roeffeldag

Dinsdag 18 april 2017

Wisselvallig en 's nachts onverwachts stevige nachtvorst. meer dan 5 graden onder nul.
Ik hoorde Theo klagen, dat hij bang was, dat zijn moestuin erg geleden had, terwijl hij allerlei afdekspullen klaar had liggen om er vandaag overheen te doen. Het zou namelijk volgens buienradar pas vannacht gaan vriezen. Jammer hoor en strafpunten voor buienradar

Maandag 17 april 2017

Wisselvallig en fris, maar gelukkig vaker droog dan nat.
Ik ben Zazou en woon al heel wat jaartjes in de nieuwe stal tegenwoordig naast Obiku en Nicky en tegenover Marnix en Fauna, de nieuweling op proef.
Vandaag is het dus de tweede paasdag .( er schijnt geen derde paasdag te komen). En als je dan vraagt wat er de tweede paasdag gevierd wordt moet ik eerlijk zeggen, dat ik dat niet weet. "Misschien hoeven de mensen dan niet te werken om te kunnen uitrusten van al het eten en uitgaan op de eerste paasdag,"zei Obiku en misschien heeft hij gelijk.Het probleem voor onze mensen is altijd met dit soort dagen, dat de hulpmensen dan ook vrij zijn, terwijl wij toch graag gevulde hooinetten, schone stallen en ons dagelijkse loopje in de paddocks willen hebben.Het is dus super fijn, dat paar vrijwilligershulpmensen zo aardig waren om te komen en al die werkjes te doen.Op deze manier hadden onze eigen mensen ook een beetje vrij en daar waren ze heel blij mee. Uit hun naam dus bedankt...!
Er waren wel geen gewone lessen vandaag, maar de recreantenclub had een leuke buitenrit georganiseerd, waarbij de deelnemers o.a. paaseieren  moesten zoeken onderweg. Iedereen,paarden en mensen, vond het hartstikke leuk.Ze hebben ook paaseieren gegeten en ik zou toch zweren, dat het gewone eieren waren. Dus geproduceerd door kippen en niet door hazen.Maar wie ben ik !

eierenlunch Eierenlunch

Zondag 16 april 2017

Eerste paasdag, hartje lente.Niet meer dan 9 graden. Veel wind, wolken, zon, regen plus een beetje hagel. En kouder dan op eerste kerstdag, hartje winter.Tel uit je winst. Maar het zal vast ooit beter worden...
Er was vandaag niets te beleven. We hadden lekker vrij en ondanks het rare weer zijn we allemaal toch een tijdje naar de paddocks geweest. We zijn tenslotte niet van suikergoed en een frisse neus is nooit weg.
De week is weer om ik geef de pen aan Zazou.

Zaterdag 15 april 2017

Hele dag bewolkt, 's avonds beetje zon. 'nachts beetje regen. Lang niet genoeg trouwens om die korreltjes in de wei helemaal te laten smelten. Ze hopen hier dus nog steeds op regen. Bakken regen wel te verstaan.Maar nu even niet.Er staan namelijk alweer feestdagen voor de deur. Ze noemen het de paasdagen en dan schijnen er hazen met manden eieren rond te lopen. Dat zijn zogenaamde Paashazen. Het is maar , dat jullie het weten.

Vrijdag 14 april 2017

Zwaar bewolkt en droog.
Ik hoorde zeggen, dat het vandaag goede vrijdag is.Merkwaardig hoor. Ik snap niet wat er vandaag beter zou zijn dan bv. gisteren.Want gisteren schijnt het geen goede donderdag te zijn geweest, maar witte donderdag. En het heeft echt niet gesneeuwd...Gooi het maar in mijn pet en zoek het uit !!

Donderdag 13 april 2017

's Nachts voor het eerst een beetje regen. Eindelijk.
Er is gisteren weer eens een eventuele medewerkster gekomen. Op proef uiteraard.Dit keer een paard, want ze zoeken al heel lang naar een geschikt paard en een grote D pony.En dit paard, ze heet Fauna, komt nu eens een keer niet van de andere kant van het land. Nee hoor. Ze stond hier ongeveer 2 kilometer verderop. Grappig toch. Zoeken ze stad en land af en woont de gezochte medewerker zowat naast ons. Ze staat nu in de nieuwe stal en we hopen allemaal, dat het een blijvertje is.Ze lijkt namelijk heel vriendelijk en schijnt het werk ook goed te kennen.Ik ben benieuwd.

Woensdag 12 april 2017

Wisselend bewolkt en droog.
Zo langzamerhand willen onze mensen toch wel heel erg graag, dat het gaat regenen. En waarom ? Omdat er een tijd geleden een heleboel korreltjes in de weiden zijn gegooid met de bedoeling, dat die door de regen zouden smelten en er voor zouden zorgen, dat ons gras flink gaat groeien. Maar ze liggen nu gewoon te liggen en er gebeurt helemaal niets.

Dinsdag 11 april 2017

Wisselend bewolkt, droog.
Famke en Tristan zijn weer vertrokken naar hun eigen stal en Tommy is dus weer hier terug. Ik had niet zo precies gevolgd hoe het verder met zijn buitenrittrauma was gegaan. Hij vertelde, dat hij inmiddels eerst een uitstaprondje voor de helft helemaal alleen had durven maken. De eerste helft was een van onze mensen op een fiets meegereden en die was zomaar ineens, voordat hij het in de gaten had, gestopt. maar inmiddels waren ze zover, dat ze al op de terugweg waren. Hij heeft dus alle moed bij elkaar geraapt en is helemaal alleen langs de goede kant naar huis gelopen, En eigenlijk was dat toch niet meer zo eng als hij had gedacht. Inmiddels heeft hij een paar keer achter een van onze traumaloze medewerkers een klein bosritje gemaakt en vandaag mocht hij voor het eerst weer met mij en een groepje op pad.En eerlijk is eerlijk. Hij heeft het super gedaan. Hij zegt dan ook opgelucht, dat hij het kraantrauma een plaatsje heeft kunnen geven en dat hij nu weer helemaal gereset is.Waarvan akte.

Maandag 10 april 2017

Wat een ander weer vandaag. Zwaar bewolkt, veel wind en hooguit 10 graden.
Hoi, ik ben Match en woon in een silostal naast Aris.
Vorige week was het heel wat fijner weer.Pjotr en ik hebben toen een apart uitje gehad. Eerst leek het of we gewoon een buitenritje gingen maken , maar toen bleek, dat we onderweg opeens op een ongebruikelijke plek mochten pauzeren.Bij een menseneetplaats, Woody's genaamd, hadden ze bedacht, dat het leuk zou zijn als mensen die een buitenrit maakten, onderweg rustig bij hen zouden kunnen eten, terwijl hun paarden dan in het zicht veilig even gestald konden worden. Ze hebben dus een mooie paddockstal gemaakt en wij mochten die inwijden. We hebben vastgesteld, dat je er prima kunt verblijven. Je hebt weer eens een ander uitzicht. Een aanrader dus voor voorbij komende rijmensen en paarden !!!

Woodys

Pagina: «  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement