Het Dagboek

Zaterdag 3 maart.2007

Ietsje minder regen dan normaal. Veel kinderen, veel lessen. Herman de smid was er weer om af te maken waar hij niet mee klaar was gekomen de vorige week en om naar Okkie te kijken. Okkie is kreupel aan een voorbeen en heeft een warme voet zeggen ze. Herman kon toch niet echt een hoefzweer vinden en nu moet Okkie 3 dagen met een broeiverbandje lopen. Hopelijk breekt het dan wel door. Okkie vindt er niks aan, hij mankeert anders nooit wat.

Vrijdag 2 maart.2007

Veel regen als gewoonlijk. Ik keek \'s middags door het raampje in Sandra\'s kamer en daar zat een meisje met allemaal papieren bij zich. Ik hoorde, dat ze Lieke heette. Ze moest voor haar schoolopleiding (AOC Zwolle) een onderzoek doen. Zij had gekozen voor het onderwerp houding en zit, lesmethodes en de effecten daarvan op beginnende ruiters. Ze was hierop gekomen omdat ze thuis op de boerderij \'s zomers veel mensen te logeren krijgen in grote tenten ( www.boerenbed.nl). Kinderen hiervan geeft zij ponyrijles. Nu was het haar opgevallen, dat de kinderen, die nog nooit op een pony hadden gereden onbevangen rondrijden en een goed evenwicht hebben terwijl kinderen, die regelmatig op een manege rijden zich erg vasthouden in hun lichaam en daardoor minder evenwicht hebben. Ze vermoedt dus, dat kinderen op maneges een verkeerde opleiding krijgen en gaat daarom bij een aantal maneges langs om te kijken hoe daar les wordt gegeven. "Nou", zei Saffier, laat ze dan gerust maar eens komen kijken bij ons". Dat deed ze dus ook want even later liep ze naar de bak en Dunja vertelde, dat ze had gezegd dat onze beginners er verbazend ontspannen en netjes opzaten. Geen wonder natuurlijk als je pas los mag rijden als je je niet meer aan teugels of zadel hoeft vast te houden. Tot zolang lopen wij aan de longe en hebben dus ook geen last van getrek in onze mond. Bovendien hoeven de leerlingen niet bang te zijn dat wij zullen wegrennen, want daar krijgen we de kans niet voor. Goed geregeld toch. We zijn best benieuwd naar wat er uit haar onderzoek zal komen. We houden jullie op de hoogte.

Donderdag 1 maart.2007

Regen, meer valt er niet over te zeggen. Bijna de hele dag. Vanmiddag zag ik dat Sandra visite had van dames, die ze altijd les heeft gegeven en die nu zelf ook kinderen en babies hebben. Een ervan had  haar baby meegebracht. Bartje vertelde mij dat dat een heel leuk meisje was, Suus genaamd. Wel een beetje oud voor hem, want ze was al vier maand, maar erg lief. De mensen dachten dat ze alleen maar naar elkaar gekeken hadden, maar dat hadden ze mooi mis. Ze hebben leuk gekletst samen en hebben afgesproken, dat als Liesbeth weer gaat lessen Suusje meekomt en samen met hem gaat spelen in de box. Nu moet Suus dat alleen haar moeder nog aan het verstand proberen te krijgen en dat zal niet meevallen. Grote mensen zijn meestal heel langzaam van begrip als het om iets moeilijkers dan  "ik wil eten" gaat.

Woensdag 28 februari.2007

We dachten dat er veel regen was gevallen, maar er kon nog veel meer bij. Om in mijn weiland te komen moet ik nu eerst een stukje waden door het water, en dan is het verder erg verstandig om niet te gaan rennen, want dan glijden je benen vier kanten tegelijk uit. Ik ben natuurlijk wel zo slim om dat dus niet te doen en daarom mag ik nog steeds iedere dag er in.

wij zien nu Sandra geregeld langskomen, ook zonder Bartje. Gisteren was ze bij ons in de stal aan het voeren toen opeens uit haar jaszak een groot gekrijs opsteeg. Saffier schrok zo, dat hij een lekkere hap brokken uit zijn mond liet vallen. "Niks aan de hand jongen" zei Sandra " Bartje zegt dat hij eten wil hebben net zoals jullie en wel meteen, ook net zoals jullie". toen ze weg was heb ik Saffier verteld dat Bartje echt niet in de jaszak verstopt zat maar gilde uit een wit doosje, dat Sandra ook wel eens bij mij in de stal neerzet als ze mij poetst. Vandaar dat ik dit weet. Makkelijk toch, je kunt precies horen wat hij doet terwijl hij gewoon in zijn bedje ligt.

Dinsdag 27 februari.2007

Aan een stuk regen. Het is maar goed, dat ik zo'n beste regendeken heb. Hij is echt waterdicht, dat bewijst hij iedere dag tegenwoordig. Vandaag zijn onze tandartsen weer eens geweest. Ik stond rustig te eten en schrok me een hoedje toen ze opeens mijn box binnenstapten. Was het toch al weer een jaar geleden, dat ik nagekeken en behandeld was. Dat had ik niet in de gaten, maar ja, het stond in het boek, dus ik was aan de beurt, niets aan te doen.
Tandarts bij de Eik
En het was toch ook wel fijn, want alles is nu weer mooi glad en dat eet toch een stuk prettiger. Ze waren trouwens dit keer met een heel leger.
Tandarts gereedschappen
Twee tandartsen en twee helpers. Ze zijn zo veel gevraagd, dat ze het werk anders niet meer af kunnen.  Ze nemen trouwens ook geen nieuwe klanten meer aan anders moeten ze straks met een bus vol tandartsen uitrukken en dat is toch ook niet zo gezellig.

Maandag 26 februari.2007

Hoi, ik ben dus Donna.
Donna
Mijn stamboeknaam is Parmante, maar ze hebben me hier" Prima Donna" genoemd en dat vind ik ook veel mooier. Zo in het dagelijks gebruik luister ik ( als ik wil) naar gewoon "Donna". Ik woon in de grote stal in de allerinteressantste box. Aan de ene kant kijk ik namelijk naar de andere paarden en aan de andere kant kan ik door een raam Sandra, remco en Bartje in de gaten houden. Ik ben geboren in Eesveen bij dezelfde mensen waar ook Melli geboren is, maar wel van een andere moeder. Melli is als veulen al hier gekomen. Mij hebben ze gekocht toen ik 3 jaar was. Ik kon nog niets, er had nog nooit iemand op mij gezeten. Dat gebeurde voorlopig ook niet, want ze wilden eerst een veulentje van mij. toen ik 4 jaar was werd dat veulen geboren, Ushi, die nu 6 jaar is. Haar vader heet Flemming. Het is dus duidelijk dat ik nu 10 jaar ben. Ik heb inmiddels al best veel winstpunten in Z-dressuur en hoop er nog veel meer te halen.

Het is behoorlijk slecht weer vandaag, 's morgens nog een beetje droog, 's middags bakken regen.

Zondag 25 februari.2007

De hele ochtend regen, \'s middags af en toe droog. Ik mocht \'s middags een buitenritje maken samen met Okkie, Sanny en Duo Penotti. Omdat het helemaal niet koud was was het toch heel lekker in het bos. Wij waren kennelijk de enigen die dat vonden want er was verder niemand te bekennen. Mooi rustig, toch. Zoals Karin al zei, als het regent valt toch het meeste langs ons heen en wat op ons valt wordt wel weer droog. En zo is het maar net. De week is weer om en ik geef de pen aan Donna.

Zaterdag 24 februari.2007

'S morgens mooi weer, 's middags begon het te regenen en als vanouds  met bakken tegelijk. Jammer, jammer, jammer. We dachten allemaal, dat het nu een poosje droog zou blijven, maar nee.
Hoefsmit Herman
Herman is met Michel de hele middag geweest om een heleboel nieuwe ijzers onder voeten te slaan. Duo was ook aan de beurt en staat er weer netjes op zegt hij.

Vrijdag 23 februari.2007

Nog steeds droog en niet koud. Het kleine trekkertje, dat Ingrid van Wilma had geleend om de bladeren uit onze weiden weg te halen was weer terug. Het was een paar weken weggeweest omdat Wilma \'s buurman hem nodig had om....om te bouwen tot klein brandweerautootje om in de groep van de brandweer mee te rijden in de carnavalsoptocht. Het was een groot succes want ze hebben en in Holten en in Deventer de tweede prijs gehaald ( er waren nog 12 andere kleine "brandweerautootjes"bij) Maar nu was hij weer terug en Ingrid klom er gauw op om verder te gaan met de klus nu het nog droog was.

Donderdag 22 februari.2007

Helemaal prachtig weer, voorjaar.
Pagina: «  417  |  418  |  419  |  420  |  421  |  422  |  423  |  424  |  425  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement