Het Dagboek

Zaterdag 10 Februari.2007

Waterkoud, af en toe regen. Veel lessen, heb lekker meegelopen. Verder niets bijzonders te beleven.

Vrijdag 9 Februari.2007

Alle sneeuw is alweer weg, het is weer nat en waterkoud. Vanmorgen zagen wij plotseling een paar heel grote machines ons smalle weggetje op komen. Wat bleek, ze gingen de parkeerplaatsen aan de buitenkant van de buitenbak verharden. Olleke en Okkie, die net in de buitenbak liepen schrokken zich een hoedje. D.w.z. Olleke stapte er na de eerste schrik meteen op af, want Olleke is iemand die bang is voor niemand. Okkie de grote held bleef in dekking achter Olleke,want je weet maar nooit. Er is de hele dag gewerkt. Eerst alle zwarte grond weg, witte zand ervoor in de plaats, grasbetonblokken erop en weer een beetje zwarte grond erop. Dat wordt dus straks ingezaaid en dan hebben we een mooie vlakke groene parkeerplaats, waar niemand meer in wegzakt.

Donderdag 8 Februari.2007

Vandaag erg raar weer. Koud, alles weer wit uitgeslagen en ik hoorde zeggen dat er een "weeralarm"was. Er zou verschrikkelijk veel sneeuw komen. Nou, wij waren heel benieuwd en verheugden ons al. leuk door een half metertje sneeuw baggeren, dat leek ons wel wat. Het regende afzeggingen van mensen die niet van huis durfden, maar wat er ook gebeurde, bijna geen sneeuw! Gewoon een buitje van niks. Alleen Bartje had er een beetje last van. Sandra had bedacht om een eindje met hem te gaan wandelen en net toen ze weg was kwam dat buitje. Laat nou zijn rolhokje lang niet zo waterdicht zijn als ons grote rolhok. Toen ze terug was lag hij helemaal besneeuwd een beetje beteuterd te kijken in dat lekke ding. Nou ja, hij is er niet anders van geworden. Sterk ventje, kan wel tegen een vlokje sneeuw

Woensdag 7 februari.2007

Vanmorgen was alles wit bevroren. Weer eens iets anders. Donna vertelde, dat er nu echt helemaal niets meer aan is om te grazen. Zij is de enige, die nog de wei in gaat (en Polly natuurlijk, die mag altijd wat een ander niet mag). Als het gras wit is uitgeslagen krijgt ze gelukkig wat hooi in de wei als compensatie, zegt ze.De ponies waren allemaal erg vrolijk vandaag. Komt van de kou. Alleen Bill heeft het overdreven. Ze hadden allemaal voor de les buiten mogen rennen. Bill ook. Maar hij vond het nodig om in de les ook nog even uit zijn dak te gaan en Brenda eraf te  gooien. Erg onaardig en onnadenkend. Dat vond hij gelukkig achteraf zelf ook en hij heeft beloofd het niet weer te doen.

Dinsdag 6 Februari.2007

Regenachtig en koud. Ik ben wel naar buiten geweest. Ik mag altijd in de buitenbak. Ik ben een schimmel, maar kom er altijd redelijk zwart uit. Het is echt heel lekker om uitgebreid te rollen en dat doe ik dan ook altijd. De mensen moeten altijd lachten als ze zien hoe ik dat doe. Ik vind het namelijk moeilijk om over mijn rug naar de andere kant te komen ( de leeftijd weet je wel) en heb daar iets op gevonden. Ik ga lekker liggen op de ene kant. Als ik daarmee klaar ben ga ik zitten, net zoals een hond, en laat me dan de andere kant uit vallen. Werkt prima. Ze willen er graag een foto van maken maar ik zorg wel, dat ik dit alleen doe als er geen fototoestel in de buurt is. Dus tot nu toe is ze dat niet gelukt. Lekke puh!

Maandag 5 Februari.2007

Hallo, ik ben Bunker. Dat is wel een beetje rare naam, maar ja ik weet ook niet waarom ze me zo genoemd hebben. Mischien omdat ik een beetje groot en grof gebouwd ben. Ik had me anders voorgesteld dat Beuker beter bij mij gepast had, want je wilt niet weten hoe hard ik tegen de deur kan trappen als de voerkar niet snel genoeg mijn kant op komt. Eten, veel eten, is nu eenmaal mijn grootste hobby en daar moeten ze dan maar rekening mee houden. Ik kom uit Amsterdam en ben ongeveer 25 jaar. Ik heb heel lang gewerkt als manegepaard in een heel grote manege.

Toen kwam Floortje, die reed daar, vond mij leuk en heeft mij gekocht. Ze ging naar Deventer en ik dus ook. Via een andere manege ben ik hier terecht gekomen als pensionpaard. Luxe hoor als je altijd uren en uren hebt moeten werken, zonder in de wei of zandpaddocks te mogen. Floortje heeft mij allerlei kunstjes geleerd. Ik kan nu knielen, op een podium staan, spaanse pas. Leuk hoor. Maar ja, Floortje kreeg steeds minder tijd voor mij en ik begon me toch knap te vervelen. Ledigheid is des duivels oorkussen zeggen ze en dat klopt. Ik werd steeds chagerijniger en stijver, want als oude botten niet blijven bewegen gaan ze steeds slechter functioneren. Er is dus een poosje geleden besloten, dat het beter voor mij is om weer een beetje aan het werk te gaan en daar ben ik heel erg blij mee. Ik mag nu geregeld een lesje meedoen en mijn conditie is erg verbeterd "En je humeur ook"zegt buurman Floran en daar kon hij wel eens gelijk in hebben.

We hebben nog geen nieuwe vraag van de week gesteld. Dat komt omdat er op de vorige vraag weinig antwoorden zijn gekomen en meerdere mensen beweerden, dat er geen vraag was geweest. Er is dus kennelijk overheen gelezen, terwijl het er toch echt wel stond. Daarom nu nog een keer. Hoeveel schimmels staan er bij onze manege. Degene, die al wel geantwoord hebben hoeven dat niet nog een keer te doen.

Zondag 4 Februari.2007

Mooi weer. Het was zowaar weer druk op het plein. Mensen zaten op de bankjes, paarden werden buiten gepoetst.

Je zou bijna vergeten, dat het nog hartje winter is. De week is weer om. Ik geef de pen maar eens aan Bunker.

Zaterdag 3 Februari.2007

Mooi weer, zonnig en droog. De buitenbak is weer helemaal prima, dus daar kan ook worden gereden en gelongeerd. Best lekker met dit mooie weer. Remco kwam langs met Bartje in het rolhok; Sandra en Tessa gingen ook mee het afstaprondje doen.

Vrijdag 2 februari.2007

Vandaag mooi weer. Melanie was ziek, maar gelukkig komt Joke altijd helpen met uitmesten voordat ze les krijgt, dus dat scheelde alweer. Herman de smid kwam even langs om Floran - Ushi  en Melli te beslaan. De rest zoals ikzelf kon nog even wachten. Ik heb vandaag in twee lessen meegelopen en dat ging best goed. Alleen Olleke deed moeilijk. Ze hapte zelfs naar mij. Nou vraag ik je. Weet je wat ik denk? Ze is gewoon stikjaloers. Ik kan nog niet zo goed er tussenin lopen, dus ik mag voorop en dat is nu precies de plek, waar Olleke altijd liep. Ze kan dat dus niet uitstaan. Nou ja, alles went en later kunnen we toch gewoon afwisselen!

Donderdag 1 Februari.2007

Droog. Ik zag Ingrid met de tractor worstelen in de buitenbak om die weer berijdbaar te maken. Eerst moesten er een heleboel takken opgeruimd worden, die er door de storm ingewaaid waren. De plassen waren bijna opgedroogd en nu werd alles weer gelijk getrokken. Als het nu nog een paar dagen droog blijft is het weer helemaal in orde.
Pagina: «  420  |  421  |  422  |  423  |  424  |  425  |  426  |  427  |  428  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement