Het Dagboek

Donderdag 27 juli 2017

Wisselen bewolkt, langzamerhand wel weer erg droog overal.
Het graan op "ons" crossveld hier achter doet het inmiddels goed en begint al te rijpen.We zijn allemaal benieuwd wanneer het geoogst zal worden en vooral naar wat er daarna weer op zal komen als vanggewas.Die leuke gele bloemetjes, mosterdkruid of zoiets, die er in het verleden al eens zijn gezaaid , stonden erg leuk in de cross. Echt iets om nog eens te doen. Zou dat kunnen lief buurboermens ???Al vast bedankt !!!
Vandaag was ook een fotoshoot. Tommy was voor die gelegenheid een beetje van kleur veranderd. Je kunt het mooi vinden of niet, maar het kan er echt allemaal weer af. Dit laatste ter geruststelling van zijn eigen mens, voordat die van schrik uit zijn vaardoos ergens ver weg valt.

Mosterdkruid Juulke met Tommie

woensdag 26 juli 2017

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Herman , ons hoefsmidmens, schijnt met vakantie te zijn. Dat is iets wat hij eigenlijk liever niet moet doen, want we kunnen hem niet missen . Sunshine en Calimero hadden plotseling losse ijzers en konden niet meer meedoen met alle leuke activiteiten. Maar een zekere Antoni, die het vak van Herman heeft geleerd, was zo aardig om voor hem in te springen en onze medewerkers weer mobiel te maken.Heel fijn en reuze bedankt....!!!

Dinsdag 25 juli 2017

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Gisteren is de groep kinderen van het eerste ponykamp gearriveerd.Dat gaat een gezellig druk weekje worden !! Mijn buren en ik zijn inmiddels voorzien van een verzorgkind en we worden zowat kaal gepoetst. Best heel leuk, al die aandacht. Ze zijn meteen ook aan het werk gezet, want onze hooinetten moeten worden gevuld en dat moet je voor je verzorgpaard natuurlijk wel zelf doen.

Start ponykamp

maandag 24 juli 2017

Droog, wisselend bewolkt.
Ik ben BB en woon in de grote stal in de laatste stal rechts naast Toby en tegenover Orlando en Enjoy.Dit is de grootste box hier en is voorzien van een raampje met uitzicht op de huiskamer van Sandra c.s. Vandaar. dat ik nog wel eens wat opvang van wat daar wordt besproken. Ze noemen me dan ook het wandelend nieuwsbladpaard.

Zondag 23 juli 2017

's Nachts veel regen en overdag vaker droog dan nat.Veel ( te veel) wind.
Morgen begint het eerste ponykamp Leuk, leuk... Er komen altijd ook rijkinderen, die al eerder zijn geweest en het is altijd weer verbazingwekkend hoe groot rijkinderen, die je een jaar niet hebt gezien, in dat ene jaar zijn geworden.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Zaterdag 22 juli 2017

Wisselend bewolkt, ook veel zon.
Dikkie loopt inmiddels weer als nieuw door de wereld en had er wel een beetje spijt van, dat hij het feit, dat hij pijn had, bijna te lang had proberen te verstoppen.
Gisterenavond hebben Match, Nicky, Tico en Obiku hun beste beentje voorgezet bij het examen voor certificaat 1 en 2 van het ruiterbewijs. En ze zijn allemaal geslaagd (hun rijmensen natuurlijk ook ! ) Goed gedaan, ik kan niet anders zeggen. Nu certificaat 3 nog. Maar dat schijnt pas na de zomervakantie te gaan gebeuren.

Ruiterbewijs Ruiterbewijs

Vrijdag 21 juli 2017

Zon, beetje wind 25 graden.
We zagen vanmiddag, dat onze mensen met een soort doos,gemaakt van ijzeren staven aan kwamen zetten en hoorden, dat ze begonnen te roepen om Dikkie Dik. Ik heb zo'n vermoeden, dat onze Dikkie  toch niet goed genoeg heeft gespeeld, dat hem niets dwars zit.Maar hij zag kennelijk de bui hangen en was plotseling in geen velden of wegen te bekennen. Maar Sandra gaf het zoeken niet op . Uiteindelijk vond ze hem ergens verstopt in het graan achter de grote kinderkamptent. Of hij wilde of niet. Hij werd in de doos gezet en weg waren ze. Toen ze na een hele tijd terug kwamen had hij trouwens helemaal geen praatjes meer, want hij lag voor pampus . Ik hoorde, dat zijn urinebuis bijna helemaal verstopt had gezeten met gruis, waardoor de plas er niet uit kon en hij zichzelf aan het vergiftigen was. En het was kantje boord geweest . Ze hebben het er allemaal net op tijd uit kunnen halen, Eind goed al goed zullen we maar hopen

Donderdag 20 juli 2017

s'Nachts en 's morgens regen. Later droog, bewolkt en winderig.
Ik zag Dikkie Dik langs komen en hij was me toch een potje chagerijnig. Toen ik vroeg wat hem mankeerde zei hij, dat hij pijn in zijn buik had en bijna niet kon plassen. We vonden dat allemaalo heel zielig en zeiden, dat hij naar het dierenartsmens moest. Maar ons is kleinzerig. Hij wilde daar dus niets over horen en wandelde ,omdat er net een van onze mensen langs kweam, zo normaal mogelijk naar buiten. Maar ik wil wedden, dat hij daar niet mee weg gaat komen. Onze mensen hebben de ogen niet in de zak.

Woensdag 19 juli 2017

Plotselin weer heel warm. Meer dan 30 graden.
Gisteren is Lisa ( het nieuwe hondje, niet het hulpmens) naar de kapper geweest. Ze vertelde, dat ze van flink wat haar is verlost en dat is fijn met die warmte.

LisaLisaLisa 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 18 juli 2017

Wisslend bewolkt, droog.
Vanmorgen hebben we DP uitgezwaaid. Ze was uiteraard heel erg benieuwd waar ze naartoe zou gaan en hoewel ze in geen 15 jaar in een rolhok was vervoerd , liep ze er tot verrassing van onze mensen full speed naar binnen. dat scheelde alweer een half uurtje. Die tijd hadden ze namelijk voor het laden uitgetrokken. Maar de reis verder verliep niet zo vlot hoorden we, Niet dat DP, die als een standbeeld stil stond, daar ook maar iets aan kon doen. De wegrepareermensen waren namelijk zo grappig geweest om zowat alle normale mogelijkheden om naar de plaats van bestemming te komen, af te sluiten. Het ritje van normaal een half uurtje maximaal ,ontaarde toen in een kruip door sluip door traject van meer dan een uur. Maar...ze zijn uiteindelijk wel aangekomen en DP mailde, dat het haar daar wel ok. lijkt. Als ze wat gewend is krijgen we uitgebreid verslag heeft ze beloofd.

DP DP

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement