Het Dagboek

Woensdag 5 oktober 2016

Hele dag zon en wel 18 graden.
Buurman Tommy had vandaag niet zo veel plezier in eten als anders.Gisteren zijn namelijk de tandartsen geweest en hij , als nieuweling hier,was zoals hier gebruikelijk is, meteen aan de beurt voor controle. Hij vertelde , dat hij,toen hij de emmer met tandartsbenodigheden zag meteen al een slecht voorgevoel kreeg. En dat klopte .Hij bleek behoorlijk wat scherpe randen op zijn kiezen helemaal achterin zijn mond te hebben. Die zijn er netjes afgeslepen. Tommy zei, dat het een hele opluchting is, maar dat het nu wel een beetje gevoelig is en vreemd aanvoelt.
Het komt eigenlijk niet voor, dat een paard, dat hier net is aangekomen en voor het eerst naar de tandarts gaat zijn gebit gewoon in orde heeft en dat is toch best wel zielig.

Gereedschappen

Dinsdag 4 oktober 2016

Vannacht wat regen, overdag zonnig en weinig wind.
Toen ik vanmorgen naar de wei ging zag ik tot mijn verbazing heksenbezems in een grote plas liggen. Ik dacht natuurlijk, dat ze vergeten waren ze op te ruimen. En dan nog twee bezems tegelijk ook nog.Wat een sloddervossen. Foei...strafpunten ! Maar BB, onze allesweter hielp me uit de droom. Zij zei, dat dat soort bezems veel langer goed blijft als ze geregeld nat worden gemaakt. En wat is er dan beter dan een paar uurtjes doorbrengen in een plas, die er toch al ligt. Alweer wat geleerd.

Bezems

Maandag 3 oktober 2016

Wisselend bewolkt en af en toe een fikse bui. Goed voor het stof.
Ik ben Sil, voluit Watsildit, en woon tegenwoordig in een silostal naast Tommy, de laatst aangekomen aanwinst van Hans, onze klussendeskundige.Best leuk,zo'n nieuweling. Je hoort weer eens een ander verhaal.

Zondag 2 oktober 2016

Wisselend bewolkt en zo'n 13 graden.
Wedstrijd !!! Alweer een dressuurwedstrijd. Onze rijmensen konden kiezen tussen vorige week en vandaag. En wie niet wilde kiezen deed gewoon allebei de keren mee.Vrijheid blijheid en hoe meer zielen hoe meer vreugd.Het was weer een super gezellige dag en ik hoop, dat mijn mens met mij ook weer eens een keer gaat meedoen. Ik ben wel een dagje ouder, maar nog lang niet der dagen zat.Dus hup Janine...Ik wil ook !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 1 oktober 2016

Lekker fris weer, af en toe zelfs zon en 18 graden. Prima verhuisweer en dat vond mijn mens ook. Ik hoorde tenminste, dat ze dat vandaag gaat doen. Zij liever dan ik.Mensen hebben meestal erg veel spullen en al die spullen moeten dan in een keer heel ergens anders heen. Als wij verhuizen is dat lang niet zo bewerkelijk. Ze hangen ons eigen hooinet op een andere plek en klaar is kees.Alweer een reden, dat ik blij ben,dat ik een paard en geen mens ben.

Crossbouw
Vanmorgen vroeg zag ik Remco en Bart aan komen rijden met onze Oude Blauwe  en een geleende platte wagen er achter.Al gauw verschenen meer vaste crossbouwmensen en het hele stel verdween voor uren in de verte om een begin te maken met de hindernissen, waar over een maandje een heleboel crossmensen en paarden uit de hele buurt en ook van veel verder weg, overheen zullen gaan.Ik hoorde het voermens zeggen, dat bij de inschrijvingen, die binnenkomen veel namen haar bekend voorkomen van vorige jaren.Leuk toch! Ze vinden het kennelijk de moeite waard om een flink stuk te rijden om hier mee te kunnen doen.
Ik zag, dat de bouwers tussen de middag waren teruggekomen om de inwendige mens te versterken en dat was ze wel gegund, want ze waren al goed opgeschoten hoorde ik.

Crossbouw team

Vrijdag 30 september 2016

Hele dag droog, af en toe zon en 16 graden.
Een van onze vrijwilligershulpmensen keek op het plein toevallig naar boven en je raad nooit wat ze zag ! Een gewone paddestoel met een steel. Dus niet op de grond, waar zo'n ding hoort, maar op zeker 5 meter hoogte op/in onze megagrote beukeboom. Ik vond dat eerst wel grappig, maar ik merkte al gauw, dat onze mensen het daar helemaal niet mee eens waren. Als ik het inmiddels goed begrepen heb is het voor bomen helemaal niet goed als ze op deze manier visite krijgen van paddestoelen.Die kunnen er voor zorgen, dat zelfs de grootste bomen van binnen verrotten en dan zomaar bij het minste geringste omvallen. Ze hebben dat ding dan ook met spoed weggehaald. Laten we hopen, dat het op tijd was. De tijd zal het leren.

Paddenstoel

Donderdag 29 september 2016

Wisselend bewolkt,veel wind en 's avonds een beetje regen. Goed voor het stof. Iedereen was er blij mee.
Gisteren heeft het mens van Obiku voor het eerst sinds hij hier een jaar of twee geleden aan het werk is gegaan weer eens even op hem gereden. En ze vond, dat hij,ondanks dat hij in die tijd alleen maar manegelessen heeft gelopen, nog net zo fijn te rijden is als toen ze zelf met hem Z dressuur reed in de wedstrijdsport. Er zijn mensen, die denken, dat manegepaarden afgestompte zielepieten zijn,maar dat gaat hier dus duidelijk niet op. Toch leuk om te horen van iemand die er verstand van heeft.!
Bill en Murphy kwamen weer enthousiast terug van een buitenrit met Jantine en Monique. Dat was al de tweede keer deze week en ze zeiden, dat ze dat er voor de komende tijd graag in willen houden.

Woensdag 28 september 2016

Droog, zonnig, 22 graden.
Gisteren is inderdaad de mais geoogst op ons crossveld. Prachtig op tijd dit jaar. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt, maar dit is heel veel prettiger.

Mais oogsten

Dinsdag 27 september 2016

Droog, zonnig, 22 graden.
Vanmorgen wilde ik net aan mijn , net gevulde, hooinet beginnen toen mijn mens opdook, mij uit mijn box haalde en mij volslagen onverwacht het rolhok in dirigeerde. En ook nog niet voor iets leuks, zoals een wedstrijd of een buitenrit ergens verweg, maar nota bene alweer naar het dierenartsmens.En dat terwijl mij helemaal niets mankeerde.Ja, ik heb een paar piepkleine bultjes aan mijn been. So what ? Wie heeft er op mijn leeftijd helemaal geen bultjes of bobbeltjes ergens ? Ik vond het al zo gek, dat ik de hele week niet bereden was, maar ik dacht, dat mijn mens daar gewoon even geen tijd voor had. Iedere dag wandelen is evengoed ook wel eens leuk, dus ik had helemaal niet in de gaten, dat ze dacht, dat ik niet in orde was.Maar gelukkig, het dierenartsmens was het helemaal met mij eens,dat die bultjes niets te betekenen hebben.De vorige keer, dat ik bultjes op mijn been had had ik een gebroken griffelbeentje, dus bij nader inzien kan ik me toch wel voorstellen, dat mijn mens ongerust was.Maar het was gelukkig een storm in een glas water en dat is mooi meegenomen.

Maandag 26 september 2016

Wisselend bewolkt, beetje wind en opeens weer 20 graden. Ook niets mis mee.
Ik ben Pjotr oftewel Piet. Ik luister naar alletwee.Ik woon nog steeds in de grote stal eerste box links tenminste als je van buiten komt. Naast mij staat Jasmijn, ook al zo lang als ik mij kan heugen, en tegenover mij mijn weidemaatje Bill en Murphy, de nieuwe aanwinst. Allemaal prima buren !
Murphy kwam vanavond verbaasd uit de les. Hij had geconstateerd, dat al onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen, meer dan 10 stuks, plus nog wat andere mensen present waren in de kantine en zich om de beurt bezig hielden met het blazen op iets wat sprekend leek op een mens , maar dan zonder armen en benen.Merkwaardig...En ze hadden buiten op de mestplaat ook nog een fikkie gestookt, dat iedere keer meteen weer werd uitgemaakt. Hij begreep er helemaal niets van.Maar Orlando, die ook in die les gewerkt had, wist wel wat er aan de hand was. Al die mensen moesten examen doen als bedrijfshulpverlener (BHV). Bij ieder bedrijf moeten twee van de mensen daar dat diploma hebben, maar hier doet eigenlijk ieder jaar iedereen,die hier geregeld is dat examen. Dan hoeft er ook niet lang gezocht te worden als het echt nodig zou zijn. En ze zijn allemaal weer geslaagd !! Goed zo.

BHV1 BHV2

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits