Het Dagboek

Maandag 1 mei 2017

Eerst droog, later regen.
Hoi, hoi. Je houd het bijna niet voor mogelijk, maar ik ben er nog steeds. Misty is de naam.Ik ben zo langzamerhand de tel kwijt hoe oud ik nu ben, maar volgens mij is de 40 jaar in zicht. Afgezien van mijn krakemikkige kiezen ben ik nog in goede staat en mag me nuttig maken als knuffel- en poetspony. Omdat ik hooi echt niet meer weg krijg en toch ruwvoer nodig heb voor mijn darmen krijg ik al jaren een soort fijngehakt hooi. Ze noemen het grasmix van Hertzog. En dat gaat nog steeds prima naar binnen. Er schijnen daar ook nog wat lekkere en gezonde dingen aan te zijn toegevoegd. Op zo'n 8 volle voerscheppen van dat spul en, vreemd genoeg voor iemand, die niet echt werkt, ruim 1 kg sportbrok per dag ga ik de 40 vast wel halen. En dat zonder een gratenpakhuis te worden. Mijn hoofd is niet meer zo knap als vroeger, maar op mijn lichaam is niets aan te merken.Je kunt echt de ribben niet tellen.

Zondag 30 april 2017

Hele dag zon, maar ook een snoeiharde wind. Toch al met al niet verkeerd.
Er was vandaag een soort dagtocht met lunch onderweg met de Buitenruiters. Dat schijnt een club mensen te zijn ,die overal en nergens wonen en die af en toe met een groepje van een stuk of 8 tegelijk ergens in het land een grote buitenrit gaan maken. Ze komen hier al heel wat jaren en ook vandaag was het weer een leuke rit hoorde ik van buurvrouw Enjoy, die voor het eerst mee mocht.Ikzelf ben helaas net iets te klein. Jammer hoor.

Groepsfoto
Her ziet er naar uit, dat de houten eikel binnenkort naar zijn plek zal gaan. Remco heeft tenminste de afgezaagde boomstam bij het hek geverfd. Wordt vervolgd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Schilderen

Zaterdag 29 april 2017

Veel zon.
Ik stond in een van de zandpaddocks achter de buitenbak, keek toevallig richting buitenkant binnenbak. En weten jullie wat ik zag ? dat raden jullie nooit...Er groeien bomen in de dakgoot. Ik geloof nooit, dat dat de bedoeling is, dus ik ben benieuwd wanneer ze daar wat aan gaan doen.

Dakgoot boom

Vrijdag 28 april 2017

Zwaar bewolkt.
En ja hoor. Weer een kampdag. Andere rijkinderen, zelfde programma. En opnieuw hadden we reuze plezier met elkaar.

Donderdag 27 april 2017

Licht bewolkt, veel wind, beetje zon en droog.
Tot onze verbazing was er vandaag plotseling niets, maar dan ook helemaal niets te doen. En dat midden in de week.Maar BB vertelde, dat ze had gehoord, dat vandaag de koning jarig was en dat alle rijkinderen en rijmensen dat aan het vieren waren en wel ergens anders dan hier.Een onverwacht vakantiedagje dus.Ook niet verkeerd.
Onze Hans had trouwens geen vakantiedagje had hijzelf besloten, want de weiden moesten klaargemaakt worden, omdat voor ons de weidetijd aanbreekt.Er zijn palen verrot, die vervangen moeten worden en dat draad, dat van die onaangename schokjes geeft als je er tegenaan of doorheen probeert te drukken doet het niet meer overal even goed.Wat mij betreft hoeft dat niet gerepareerd te worden, maar jammer genoeg wordt er nooit naar mijn mening gevraagd.

weide

Dinsdag 25 april 2017

Wisselend bewolkt en niet veel wind.
Tegenwoordig is het al zo lang licht 's avonds , dat er weer buitenritjes gemaakt kunnen worden. ik mocht helaas vandaag niet mee , maar mijn tijd komt vast ook nog wel.

Maandag 24 april 2017

Wisselend bewolkt en een beetje zon.
Hallo, hallo, hier ben ik weer. Sunshine is de naam en ik woon tegenwoordig in de grote stal naast Bill en Enjoy en tegenover Pjotr en Jasmijn.
Toen vanmorgen al vroeg een heel koppel rijkinderen aan kwam lopen wisten we meteen hoe laat het was.KAMPDAG...Joepie ! Altijd leuk om een hele dag gepoets en geknuffeld te worden en allerlei leuke spelletjes te doen.

Zondag 23 april 2017

Zwaar bewolkt en droog.
Vandaag was er een verjaarspartijtje van een van onze rijkinderen. De pony's vinden dat altijd leuk, want dan doen ze weer eens iets anders dan anders.
Ik zou willen, dat mijn eigen rijkind ook al zo groot gegroeid zou zijn , dat hij aan zoiets mee zou kunnen doen. Maar ik weet natuurlijk best, dat dat nog wel een tijdje zal gaan duren.Ikzelf kon de dag na mijn geboorte al rennen als de beste, maar mensenkinderen doen nu een keer overal heel erg veel langer over.Geduld is zulk een schone zaak. ik heb best medelijden met die mensenouders, die zo lang moeten afzien eer hun kindertjes een beetje op eigen benen staan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

verjaarspartijtje

Zaterdag 22 april 2017

Wisselend bewolkt en droog.
En alweer is het kennelijk vakantie.Het was in ieder geval wel druk, maar anders druk dan anders. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Vrijdag 21 april 2017

Bewolkt en rustig weer. Koning Winter is weer vertrokken.
Toen ik in de paddock stond zag ik, dat een groot machineding bezig was om "ons" crossveld ondersteboven te zetten. We zijn allemaal benieuwd wat er dit jaar voor gewas op zal komen.(en of dat er een beetje op tijd voor de crossbouwers er weer af zal gaan)

crossveld bewerken

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement