Het Dagboek

Maandag 2 januari 2017

Eerst zonnig, later bewolkt en regenachtig.
Ik ben BB en woon in de grote stal helemaal achteraan links.Toby is mijn buurvrouw en Orlando en Kleo staan tegenover mij.
Het is kennelijk nog steeds vakantie voor de rijkinderen. Sommigen zien we veel vaker dan normaal en anderen juist helemaal niet. Die zijn dan uit logeren en zo.

Zondag 1 januari 2017

Zwaar bewolkt en droog. 's Avonds...sneeuw.
Er is dus vandaag weer een nieuw jaar begonnen. het 25ste voor mij, als ik het goed heb.Ik heb het al zo vaak meegemaakt, maar ik verbaas me iedere keer weer over het gedrag van alle mensen, die hier elkaar voor de eerste keer dit nieuwe jaar tegenkomen.Ze rennen dan op elkaar af. Wie de snelste is roept dan vlug "de beste wensen," en degene tegen wie hij/zij dat zegt antwoordt dan met "jij ook." Vaste prik. Jaar in , jaar uit. Ik snap niet wat daar nu de lol van is, maar dat ligt vast aan mij. Ik ben tenslotte een paard en geen mens.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Zaterdag 31 december 2016

Mistig, eigenlijk de hele dag.
Overdag klonken er soms heel harde knallen. Ik heb Cidola en Toby maar vast verteld, dat dat laat op de avond nog wel heel veel  erger zou worden, maar dat het helemaal geen kwaad kan. Integendeel . Het is hier ieder jaar de gewoonte om ons vlak, voordat die superherrie begint, allemaal lekkers te brengen . Waarschijnlijk met het gedachte, dat we dan afgeleid worden van het lawaai en vergeten om bang te worden. Uiteraard vinden wij dat een heel goed idee. Nu maar hopen, dat onze mensen niet in de gaten krijgen, dat we helemaal niet bang zijn voor de knallen, want dan gaat de jaarlijkse tractatie vast niet meer door.
Als ik het goed begrepen heb is al die stennis alleen maar, omdat er een nieuw jaar voor de deur staat, dat luidruchtig verwelkomt wordt, terwijl in een moeite door de kwade geesten van dit jaar worden weggejaagd. Of zoiets.
Wij wensen jullie allemaal in ieder geval een heel gezond en gelukkig 2017 toe. Je kunt tenslotte nooit weten of dat helpt. Toch !?

vuurwerk

 

Vrijdag 30 december 2016

Vannacht minstens 6 graden onder nul, maar overdag opnieuw de hele dag zon.
En ja hoor. Er was weer een kampdag.Dat geeft altijd een boel reuring en gezelligheid op het bedrijf. De deelnemertjes hebben lekker gereden, geknutseld, allerlei spelletjes op en met de pony gedaan en hebben ook geleerd hoe je een hoofdstel, dat in stukjes uit elkaar ligt, weer in elkaar moet zetten. Jong geleerd, oud gedaan.

Kampdag

Donderdag 29 december 2016

Vannacht -4 graden, overdag iets boven nul en alleen maar zon.
We konden vandaag nog wel in alle zandpaddocks, maar de buitenbak, die momenteel ook in twee vrijetijdsgedeeltes is verdeeld was helaas onbruikbaar. Het vele water van een paar dagen geleden was nog niet weg. Alles was dus bultig en hard en bleef dat helaas ook. Jammer.

Ijs

Woensdag 28 december 2016

Hele dag mist en windstil.
Ik hoorde, dat Twan en Monique vandaag een apart klusje hadden . Eerst snapte ik echt niet waarom ze op Murphty en Calimero gingen zitten, die allebei bij Lisa aan de longe liepen. Hoezo ? Ik dacht toch zeker te weten,dat onze instructiemensen zelf wel zo goed kunnen rijden, dat ze niet meer aan de longe hoeven. En al gauw begreep ik dan ook, dat niet Twan en Monique iets aan het leren waren, maar Calimero en Murphy. Die kunnen namelijk prima alleen gelongeerd worden, maar met zijn tweeen achter elkaar braaf doorlopen zonder dat de ene de andere in het achterste bijt of de longe in de knoop maakt door weg te draaien hadden ze nog nooit gedaan. En ze hadden het gauw door hoor. Onze hulpmensen waren heel tevreden met hoe deze medewerkers dit stukje werk oppakten.

Longe

Dinsdag 27 december 2016

Eerst opklaringen en later zwaar bewolkt.
Hans heeft inmiddels bij alle boxen in de binnenbak roosters aangebracht, die zorgen , dat net zoals bij Fleur en Amber, de bewoners geen van allen elkaar meer kunnen bijten als ze het niet met elkaar eens zijn. Je wilt niet weten wat dat voor een verschil is.Voor die tijd hoorde ik, als ik in de binnenbak was, geregeld geirriteerd getrap tegen de deuren en/of de zijwand. maar sinds die hekjes er zijn is het lekker rustig, terwijl iedereen nog gewoon prima uitzicht heeft. Goed opgelost.

Hekken

Maandag 26 december 2016

Somber, droog en rustig weer.
Ik ben Jasmijn en woon al zo'n jaartje of 20 in de grote stal naast Pjotr, die daar ook al ongeveer net zo lang staat met momenteel Toby aan de andere kant.Mijn mens is weer eens nergens te bekennen, maar Jantine is er gelukkig wel voor een paar weekjes en daar heb ik mazzel mee.Zij is nu iedere dag met mij in de weer. Lekker joggen in de bak en zo. Gezellig.

Zondag 25 december 2016

Eerst maar een beetje nat, maar later helaas steeds natter. Hoezo witte kerst ???
Eerste kerstdag en dus , zoals gewoonlijk op die dag, helemaal niets te beleven. Ikzelf bem nog wel even met mijn mens aan het werk geweest en dat was dan dat.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn.

Zaterdag 24 december 2016

Zwaar bewolkt, somber, maar wel droog.
Vandaag weer veel afzeggingen. Griep en ergens anders naartoe zijn de meeste redenen. Het ene is heel vervelend en het andere heel leuk. Het kan verkeren.

Pagina: «  40  |  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits