Het Dagboek

Vrijdag 26 augustus 2016

Droog, zonnig, 30 graden.
En dan is het nu toch echt alweer  de laatste dag van het laatste ponykamp van dit jaar aangebroken. Jammer hoor.De tijd is omgevlogen.We sluiten ons allemaal aan bij de tekst op de laatste bladzijde van het laatste herinneringsboekje. Allemaal tot volgend jaar.

Ponykamp afsluiting Ponykamp afsluiting

Donderdag 25 augustus 2016

Droog, zonnig en 's middags meer dan 34 graden.
Vanmorgen zijn de kampkinderen op buitenrit geweest. Vanmiddag was het echt te warm om iets te doen, dus het hele stel is vertrokken naar de enige plek, waar het nu goed toeven is....het zwembad dus.

Buitenrit

Woensdag 24 augustus 2016

Droog, zonnig, 30 graden.
Vandaag best wel warm. maar je went aan alles.Er staat gelukkig wel een stevige wind en die komt door mijn buitenluik recht mijn box in. In de wei en de paddocks is ook overal schaduw te vinden.
Onze Dikkie Dik houdt het binnen ook voor gezien en doet zijn middagslaapje ,plus al zijn andere slaapjes,voor de afwisseling maar eens buiten.

Dikkie Dik

Dinsdag 23 augustus 2016

Droog, zonnig, 27 graden.Hoezo...herfst in aantocht.
Inmiddels is het laatste ponykamp van dit jaar van start gegaan. En je raadt het nooit. Ik ben deze week nu ook eens verzorg"pony". Leuk, leuk.

Maandag 22 augustus 2016

Eerste helft van de dag regen/motregen. Tweede helft droog en steeds meer zon.
Ik ben Tico en woon in de Nieuwe stal tussen Nicky en Pride.Nicky is mijn weidemaatje en we kunnen het heel goed samen vinden.Dat komt goed uit, want voor mijn mens en het mens van Nicky geldt hetzelfde. Die wonen ook in hetzelfde huis. Mooi meegenomen toch ! Ik heb gehoord, dat mijn mens, toen ze hier pas kwam, met het mens van Nicky mee, paarden helemaal niets aan vond.Groot, onoverzichtelijk en , getuige haar werk in een ziekenhuisspul, veroorzakers van allerlei narigheid.Maar toen ze hier vaker kwam en zag hoe het hier allemaal ging, kreeg ze toch zin om ook eens op zo'n "gevaarlijk "dier te gaan zitten. En ja hoor, ze was verkocht.Toen ze een poos les had gehad wilde ze zelfs een eigen paard en na een zoektocht van vele maanden kwam ik in beeld. En daar ben ik dus, nu ook al een paar jaar en we hebben met elkaar nog steeds veel plezier.
Er is ook weer een nieuwe groep ponykampkinderen gearriveerd voor het laatste ponykamp van dit jaar en ze begonnen uiteraard eerst met een rondleiding.

Tico

Zondag 21 augustus 2016

Regenachtig en fris. 14 graden.
Het is toch niet te hopen, dat de herfst er nu al aan komt. Maar de tijd zal het leren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 20 augustus 2016

Zon,wind,zomer.
Sunshine had vandaag mazzel. Ze stond in de kleine paddock naast de binnenbak toen er een vrachtje hooi, zo van het land, langs kwam op weg naar de berging. Die kar reed heel langzaam, omdat het geheel maar net door de deur paste dus Sunshine had ruim de tijd om de lading te  keuren. Ze vertelde, dat het hartstikke lekker smaakte. Nou, over een week of zes zullen we het ook wel proeven. Zo oud moet het zijn, voordat we het kunnen eten zonder kans op koliek. Het schijnt iets te maken te hebben met de broei, die er eerst uit moet zijn.

Hooi

Vrijdag 19 augustus 2016

Zomer !!!
Vanmorgen al vroeg zijn onze mensen vertrokken met Murphy in het rolhok op weg naar een plaats Winterswijk, waar ons tandartsmens al klaar stond om de mond van Murphy te inspecteren en zo nodig te renoveren. En dit laatste bleek inderdaad niet overbodig te zijn.De arme pony had zulke scherpe randen op en aan haar kiezen, dat die in haar wangen prikten en wondjes hadden veroorzaakt. Toen ze terug was vertelde ze, dat ze het eerst wel erg eng vond allemaal, maar dat ze toch heel blij was, dat de ellende was opgemerkt en zowaar verholpen.

Tandarts

Donderdag 18 augustus 2016

Hele dag zon. 25 graden.
Echt ideaal ponykampweer. Ik ben 's morgens lekker meegeweest op buitenrit en 's middags hadden de kinderen er meer zin in om naar het zwembad te gaan dan te rijden.Wij hadden dus een middagje vrij en dat is ook niet verkeerd.

Woensdag 17 augustus 2016

Hele dag zon, 22 graden, beetje wind.
Ik sprak vanmorgen Murphy, onze nieuweling. Zij maakte zich zorgen.Ze had vaag gehoord, dat ze binnenkort ergens anders naartoe moest en baalde heel erg, dat ze nu weer zou moeten verhuizen. Maar ik kon haar geruststellen. Iedereen, die hier nieuw komt maakt al snel kennis met de tandarts en de osteopathe voor een grondige inspectie.Deze mensen komen sowieso om de paar maanden hier om iedereen,die aan de beurt is te controleren en zo nodig te behandelen. Maar in het geval van Murphy willen onze mensen niet wachten tot de tandarts hier zou komen, omdat ze hebben gemerkt, dat Murphy, hoe braaf ze ook is en hoe goed ze alles ook doet,toch behoorlijk last van haar mond heeft.

Pagina: «  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits