Het Dagboek

Donderdag 23 februari 2017

Storm, regen, hagel. Code geel, code rood.De weerberichtmensen buitelden over elkaar heen met horrorvoorspellingen.Van schrik hebben onze mensen de grote kleppen in het nieuwe dak van de binnenmanege maar gauw dicht gedaan, want je weet maar nooit. Gelukkig viel het, zoals gewoonlijk,best mee en is alles, ondanks de inderdaad harde wind, netjes op de plaats gebleven.

Storm

Woensdag 22 februari 2017

Zwaar bewolkt en veel regen.
Onze mensen hebben een mailtje gestuurd vanaf hun vakantieadres en daar was het zo te zien wel een beetje ander weer. Maar het is ze gegund hoor. We wensen ze veel plezier.

Curacao

Dinsdag 21 februari 2017

Wisselend bewolkt.
Fleur vertelde , dat ze weer eens onder handen was genomen door Marielle, al heel veel jaren onze osteopathe. En ze vond het erg aangenaam zei ze. We worden allemaal, medewerkers en gastpaarden, ieder jaar gecontroleerd en zo nodig behandeld. Ik vind, dat je er altijd erg van opknapt. Het is net zoiets als met de rolhokken van de mensen. Die krijgen ook iedere jaar een grote beurt, waarbij de onderdelen weer piekfijn in orde worden gemaakt.Het verschil is natuurlijk wel, dat die rolhokken dan meteen weer gebruikt kunnen worden terwijl wij daarna lekker een weekje vakantie krijgen.Waarom dat precies is weet ik niet, maar het zal wel zoiets zijn als dat onze spieren en zo er weer aan moeten wennen om een andere stand te hebben gekregen of zoiets.

Marielle

Maandag 20 februari 2017

Zwaar bewolkt, droog en helemaal niet koud.
Hallo, ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast Nicky en Pride en tegenover Okkie en de spuitstal.Prima plek met uitzicht naar alle kanten.Over uitzicht gesproken.Ik keek nietsvermoedend naar buiten en zag daar iets heel merkwaardigs.Zo vreemd, dat ik twee keer heb gekeken, omdat ik niet geloofde wat ik zag.Zeg nu zelf...Wie van jullie heeft ooit een hond voorbij zien hollen met zijn achterlijf in een soort rolstoel op wielen. En hard, dat hij ging...Maar dat is precies wat ik echt zag. Het bleek Hobi te zijn, die voor langere wandelingen dat gekke hulpding omgegespt krijgt om zijn slappe achterhand te ondersteunen. Hij zei, dat hij er heel blij mee is en smeerde hem meteen weer met een noodgang.Heel apart.

Hobi

Zondag 19 februari 2017

's Morgens regenachtig, 's middags droog.
Inmiddels zijn onze vaste oppasmensen Enide en Jeroen gearriveerd, uiteraard met Adair en Lukar de paarden, Hobi en Otis de gepensionneerde blindengeleidehonden en ....tot onze verbazing verder niemand. Helemaal geen enkel ander zielig dier, dat opgepept moet worden.Ik heb heel erg goed gekeken of er echt nergens een lamme duif of een in de steek gelaten egeltje te zien is, Maar nee, dit keer niets. Merkwaardig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 18 februari 2017

Hele dag zon en ver boven nul.
Vanmorgen vroeg kwam Sandra in plaats van met de voerkruiwagen langs met een koffer en we zagen haar met Remco en Bart in hun rolhok stappen en verdwijnen.BB wist te melden, dat ze had opgevangen, dat ze met vakantie gingen en dat die dreamliner een nieuw soort vliegdoos was.Bart had dus toch gelijk gehad met zijn verhaal.Nou, ik hoop dan maar voor hem, dat het zitten in die dreamlinedoos net zo leuk is als dat hij het zich voorstelde, want dat zitten schijnt wel zo'n 10 uur te duren.Waar ze zin in hebben. Ik ben blij, dat ik niet hoef.

Vrijdag 17 februari 2017

Wisselend bewolkt en geen wind.
Ik zag vandaag Bartje langs komen en die had een warrig verhaal over een dreamliner of zoiets en dat hij daar lekker in mocht. Wat dat jongetje zich toch allemaal in zijn hoofd haalt...!

Donderdag 16 februari 2017

Geen vorst meer, ook niet 's nachts, en wel mooi weer. Plus 8 graden en geen wind.
Er is weer een verhuizing geweest.Kleo,die eerst naast Bill was gezet om alvast een beetje te wennen aan meer afstand van zijn grote vriend Orlando, is nu verplaatst naar de nieuwe stal.En dat is helemaal uit het zicht van ons allemaal hier. We zien Kleo dus alleen nog maar dagelijks langskomen op weg naar de paddock. Orlando vindt het best zei hij en Kleo heeft zich er ook vlotter bij neergelegd dan dat onze mensen hadden verwacht.Het definitieve afscheid van Kleo zal dus waarschijnlijk geen problemen veroorzaken.

Woensdag 15 februari 2017

Hele dag zon en overdag boven de 12 graden.
Het is dit jaar heel vreemd. Normaal zijn er in december en januari veel zieken en daarna zijn de meesten weer beter, maar op dit moment schijnen er juist steeds meer mensen ziek te worden. Niet leuk hoor !

Dinsdag 14 februari 2017

Hele dag zon, overdag plus 12, maar 's nachts weer lichte vorst.
Vanavond hadden de mensen van Pjotr een probleem. Ze waren bezig om iets te veranderen aan de lamp boven zijn box en hebben toen kennelijk iets laten vallen. Een metalen klemmetje of zoiets. Niks aan de hand zou je zeggen. Je ziet het vallen en je raapt het gewoon op.Niet dus. Het was meteen spoorloos verdwenen . Ten einde raad hebben ze er uiteindelijk een ding op een steel,dat gaat piepen als het metaal ruikt, erbij gehaald.Een metaaldetector dus volgens BB. Maar helaas. Het enige gepiep, dat er uit kwam was als het over de wapening van de beton bodem ging. Nou ja, ooit zal het wel weer opduiken."Als dat dan maar niet in mijn voet is,"mopperde Pjotr. De pessimist.

metaal detectie

Pagina: «  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits