Het Dagboek

Zaterdag 2 september 2017

Droog, zonnig, 20 graden.
Okkie en Bill hadden vandaag het klusje , dat we allemaal wel hadden willen hebben.Dat van die Albert Heynwinkelssportpromotie. Het begon ermee, dat ze allebei , helemaal mooi opgedoft, in een paardenrolhok gingen en wegreden zonder te weten waar naartoe. Toen ze heel veel later weer terug waren vertelden ze,dat ze, toen ze uit stapten , midden in een drukke winkelstraat bleken te zijn. Daar is zo'n AH winkel, waar ze voor de deur kleine ritjes met kinderen gingen doen. Die kinderen werden dan ook gefotografeerd door een echte fotograaf en een week later mogen ze gratis hun foto , compleet met een lijstje er omheen, ophalen bij die winkel. Er stond ook nog een tafel met lekkers en daar mocht iedereen van pakken wat ze wilden.Leuk he...Het ging er dus om om de aandacht te vestigen op de mogelijkheid om met spaarpunten, die je kunt krijgen als je bij de AH boodschappen doet, gratis een kennismakingsles te boeken bij een heleboel sportgelegenheden, waaronder dus ook onze manege. Het is maar dat jullie het weten.

Sportactie AH

Vrijdag 1 september 2017

Licht bewolkt en weinig wind.
En helaas, helaas. Alweer de allerlaatste dag van het allerlaatste ponykamp van dit jaar. De tent is leeg, de bagage ligt te wachten op de afhalers, die in aantocht zijn en de rijkinderen zijn druk aan het oefenen met dat wat ze 's middags aan de ouders plus aanhang willen laten zien.Iedereen heeft deze week veel geleerd, dus dat zal wel goed komen.

Einde ponykamp Einde ponykamp

Donderdag 31 augustus 2017

Zwaar bewolkt en fris. Hooguit 15 graden.
Hans had vandaag het paardenrolhok meegenomen, maar zonder iemand van ons er in. Na een hele poos kwam hij weer terug met nog steeds een leeg rolhok, maar er was wel wat veranderd aan de buitenkant. Er staat nu aan allebei de zijkanten ons logo op . En dat is echt mooi. Dat hebben de mensen goed bedacht.

Trailer

Woensdag 30 augustus 2017

Liza en TobyTemperatuur terug. Flink wat regen en hooguit 18 graden.
Hondje Lisa is al aardig gewend. maar ondeugend is ze soms wel.Laatst zou Bart haar uit gaan laten en wilde haar aan de lijn meenemen naar de weg. Maar mevrouw had geen zin en trok zich los. Maar ze had buiten de waard, in dit geval Toby, de hond van Monique, gerekend. Toby ging op verzoek van zijn mens achter haar aan, pakte vlug de lijn op en bracht het hondje netjes terug of ze nu wilde of niet. Knap he ?!

Dinsdag 29 augustus 2017

Meer dan 29 graden en windstil.
Ik zei vanmorgen, toen ik voelde hoe warm het al was, tegen buurvrouw Fleur, dat ik wel wilde wedden, dat we vanmiddag vrij zouden hebben. Volgens mij zouden de kampkinderen naar het zwembad gaan en wij naar de wei. En ik had gelijk. Niet verkeerd !!!

Maandag 28 augustus 2017

Wisselend bewolkt, 25 graden, weinig wind. Een goed begin van ons laatste ponykamp.
Ik ben Amber en woon in een box bij de binnenbak. Eerste als je uit de kantine komt of laatste als je van buiten komt. Het is maar net zoals je het bekijkt.Ik sta al zo lang als dat ik hier ben bij de binnenbak, maar eerst op een andere plek, helemaal aan de andere kant. Het leuke daar was, dat iedereen, die de bak in of uit wilde vlak bij mij langs kwam. Zo vlak , dat ik, als ik daar zin in had ( en dat had ik heel vaak)gauw een hapje van een passerende medewerker kon nemen. Leuk joh...Beetje op stang jagen is toch niks mis mee...Maar ja. De mensen konden dat kennelijk toch niet zo erg waarderen. Toen Misty verhuisde naar de nieuwe stal naast Bobby, omdat Okkie op de plaats van DP kwam, kwamen ze op het onzalige idee om mij op haar oude plek te parkeren. En tevreden, dat iedereen daarmee is....Ik kan het niet uitstaan. Er valt voor mij niets meer te happen, gewoon omdat er daar niemand meer vlak lang komt. Flauw hoor...

Verhuizing

Zondag 27 augustus 2017

Eerst zon en later bewolkt. Wel 25 graden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 26 augustus 2017

Licht bewolkt en 26 graden.
Okkie kwam toch met een merkwaardig verhaal.Hij zei, dat grote foto's van hem . Bill, Obiku en BB een paar weken in supermarkten zullen hangen.Ik geloofde daar echt niets van. Wat hebben foto's van medewerkers van hier te zoeken in dat soort winkels.Maar zoals gewoonlijk wist BB weer wat dat te betekenen heeft Ze vertelde, dat ze had gehoord, dat  je vanaf 4 september bij Albert Hein winkels 3 weken lang bij elke 10 euro aan boodschappen een spaarzegel kunt krijgen. Een volle kaart kun je bij AH inleveren in ruil voor een soort code,waarmee je via internet bij 5 sporten een gratis kennismakingsles aanvragen. En raadt eens wat...! Paardensport is ook een mogelijkheid.Bij maneges, die aangesloten zijn bij de FNRS/KNHS , die meedoen kun je een gratis kennismakingsles aanvragen. Goed idee toch...Wij doen natuurlijk ook mee en onze mensen  hebben nog iets leuks bedacht. In de AH winkels in Lochem, Rijssen en Deventer komen dus die foto's te hangen, verspreid door de hele winkel. Het is dan de bedoeling, dat die pony's/paarden die "kwijt"zijn worden opgespoord, gefotografeerd en op ons facebook worden gezet.Onder degenen,die alle vier hebben gevonden wordt een gratis priveles verloot en er zijn nog meer leuke prijzen (ook een paar door die AH winkels ter beschikking gesteld.) En 2 september gaan twee van ons zelf  naar de AH in Rijssen van 14.00 tot 15.00 en dan mogen kinderen een ritje  maken. Ik ben heel benieuwd wie van ons dat mag gaan doen. Ik ???? "En de AH in Holten dan ?"vroeg Melli. Nou, als ik het goed begrepen heb doet die niet mee met dit leuke spel .Jammer hoor !

Vrijdag 25 augustus 2017

Veel zon en alweer 24 graden.
Het toegangshek is inmiddels helemaal af en kan er de komende jaren weer tegen.

Hek

Donderdag 24 augustus 2017

Bewolkt, geen wind en weer gewoon 18 graden. Prima kinderkampweer dus.
Inmiddels is de derde leg van onze zwaluwen vliegklaar en dat zullen we weten ook. Horen en zien vergaat je overdag , vooral in de nieuwe stal, als ze met zijn allen op jacht zijn naar vliegen. Waarvoor veel dank....De vogels wonen in alle stallen, maar in de nieuwe stal het meest.'s Avonds, als het donker wordt zoeken ze daar met zijn allen een plaatsje hoog in de nok. Iemand,die niet weet dat daar zoveel zwaluwen zitten zou niet op de gedachte komen, dat daar zoveel vogeltjes een slaapje doen.Een van onze mensen stond laatst staartjes te tellen en zei, dat het er wel tegen de 100 waren.

Zwaluwtjes

Pagina: «  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement