Het Dagboek

Maandag 10 april 2017

Wat een ander weer vandaag. Zwaar bewolkt, veel wind en hooguit 10 graden.
Hoi, ik ben Match en woon in een silostal naast Aris.
Vorige week was het heel wat fijner weer.Pjotr en ik hebben toen een apart uitje gehad. Eerst leek het of we gewoon een buitenritje gingen maken , maar toen bleek, dat we onderweg opeens op een ongebruikelijke plek mochten pauzeren.Bij een menseneetplaats, Woody's genaamd, hadden ze bedacht, dat het leuk zou zijn als mensen die een buitenrit maakten, onderweg rustig bij hen zouden kunnen eten, terwijl hun paarden dan in het zicht veilig even gestald konden worden. Ze hebben dus een mooie paddockstal gemaakt en wij mochten die inwijden. We hebben vastgesteld, dat je er prima kunt verblijven. Je hebt weer eens een ander uitzicht. Een aanrader dus voor voorbij komende rijmensen en paarden !!!

Woodys

Zondag 9 april 2017

Niet te geloven...Hele dag zon en meer dan 20 graden.Cadeautje.
Vandaag springwedstrijd en meteen ook de afsluiting van de wintercompetitei met de prijsuitreiking van het dressuurgedeelte. Ik mocht lekker ook meedoen met springen. Ik vind springen namelijk heel leuk.En ik was 9e van de 27 bij de 50 cm. Niet verkeerd toch !
Bart heeft zich vandaag verdienstelijk gemaakt met het verkopen van consumpties aan de bar. Hij werd ingewerkt en super geholpen door een van onze vrijwilligershulpmensen.Jong geleerd oud gedaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Wedstrijd Wedstrijd

Zaterdag 8 april 2017

Zwaar bewolkt, droog, 14 graden
Hans had deze week behoorlijk wat werk bij de zandpaddocks achter de buitenbak.De palen bleken verrot te zijn en degenen van ons, die daar mochten relaxen hadden de laatste tijd de gewoonte gekregen om dwars door alles heen te lopen om bij het weidegras te kunnen komen. maar dat zal nu niet meer lukken. Vervelend hoor !

Paddock

Vrijdag 7 april 2017

Wisselend bewolkt, beetje zon, helaas nog steeds droog.
De box van Match was vanmorgen mooi versierd, want hij is 7 jaar geworden. De tijd gaat snel. Voor het gevoel was hij kort geleden nog een echt pubertje met het bijbehorende pubergedrag, maar tegenwoordig is hij  best knap geworden .Hij is al F8 of F9. Petje af.
Tommy en Sil zijn weer even hiernaartoe verhuisd,omdat Tristan en Famke een lang weekend hier logeren.

Match

Donderdag 6 april 2017

Overwegend bewolkt, af en toe zon. Droog.
De laatste dagen rijden er allerlei machinedingen langs, die soms iritant veel lawaai maken. Het schijnt, dat ze hier iets dat glasvezelleiding heet gaan aanleggen en dat spul moet onder de grond worden gestopt.Ze graven dus een sleuf en als ze niet verder kunnen doordat een afrit of zoiets in de weg zit schieten ze een gangetje eronderdoor zonder de straat kapot te hoeven maken. Maar ik mag een boon zijn als ik snap waar dat nu weer allemaal goed voor is. het enige wat ik weet is, dat het iets met de toverdoos te maken heeft. Door die nieuwe leiding schijn je nog sneller te kunnen zien wat je wilt weten. Of zoiets... 

Glasvezel Glasvezel

Woensdag 5 april 2017

Eerst zon, maar later bewolkt en maar 9 graden.
Vanavond zag ik, dat het paardenrolhok tevoorschijn werd gehaald. De pony, die zondag gekomen was en een week op proef zou blijven werd na drie dagen alweer terug gebracht naar ver weg.Heel erg jammer dat ze toch niet is wat er hier gezocht wordt. Ze bleek best lief, maar lang niet knap genoeg om meteen gewoon in de lessen mee te kunnen lopen. We hopen, dat ze ergens anders een leuk plekje zal vinden.

Dinsdag 4 april 2017

Niet echt warm, maar wel de hele dag zon.
In de tuin van Sandra en Remco staat een raar ding. Het staat in een korf, waar ze vuur in kunnen maken en is voor de helft geverfd. Ik snapte niet goed wat het voor een ding is, maar BB wierp er een blik op en zei meteen "dat is natuurlijk die grote eikel van hout, die ze op de afgezaagde boomstam bij de ingang willen zetten." Remco moet alleen het onderste stuk nog verven. Het zal vast wel leuk staan daar wanneer het ooit op de plek gezet is.

Eikel

Maandag 3 april 2017

Droog, zonnig, 10 graden.
Hallo, ik ben Obiku en woon in de nieuwe stal helemaal achteraan rechts naast Zazou en tegenover Calimero en Marnix.
Tegenwoordig komt mijn eigen mens meestal iedere week een keertje langs om wat in de bak te rijden of een buitenritje te maken. Dat vind ik leuk. Ze is tenslotte al mijn mens sinds ik geboren ben en we zijn erg op elkaar gesteld.

 

Zondag 2 april 2017

Wisselend bewolkt. Droog.
Vanmiddag zag ik Sandra met het paardenrolhok vertrekken en hoorde zeggen, dat ze voor de zoveelste keer ging kijken naar een naar de foto's en naar de filmpjes te oordelen goed ingereden , leuke, vriendelijke, gezonde , stevge D pony om het team van medewerkers te versterken. En natuurlijk staat die misschien/waarschijnlijk geschikte pony weer aan de andere kant van het land.
Heel veel uren later kwamen ze terug en stapte er een leuk schimmeltje uit. Ze komt een week op proef. Ze heeft een onuitsprekelijke ierse naam en wordt daarom maar even Witje genoemd.
De week is weer om en geef de pen aan Obiku.

Witje

Zaterdag 1 april 2017

Wisselend bewolkt. Veel kouder en veel wind.
We vroegen ons al af waar onze zwaluwen bleven, maar vandaag is de verkenner gearriveerd.Mellie vertelde, dat het vogeltje doodmoe op een spant in de sterstal plofte, maar beretrots was, dat hij de eerste was.De rest kwam pas over een paar dagen zei hij.Dat gaat elk jaar zo . We vinden het allemaal gezellig als onze stallen weer op volieres lijken door al het gekwetter.
Onze Tommy is inmiddels weer een stapje verder. Hij heeft het nu gewaagd om het uitstaprondje te maken met alleen een mens op de fiets er naast. De aanhouder wint en geduld is zulk een schone zaak zullen we maar zeggen.

Zwaluwtjes

Pagina: «  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement