Het Dagboek

Woensdag 11 januari 2017

Zwaar bewolkt en droog.
Laat in de middag reed er een rolhok het erf op met een grote vracht hooi bij zich.Het is erg gemakkelijk, dat de bijbehorende aflaad en opstapelmensen dit al meer dan 10 jaar bij ons komen doen.Ze weten dus inmiddels precies waar alles heen moet en ook hoe het opgestapeld moet worden. Ze zijn door schade en schande wijs geworden. Ik weet nog wel uit het verleden, dat er van alles mis ging, zoals bv. opstapelen net boven de ophangkabels van de sproeiinstalatie.Op het moment, dat ze dat deden paste het prima, maar niemand had er aan gedacht, dat zo'n berg hooi altijd inklinkt. Na een paar dagen zakte dus de hele massa boven op de kabels, die prompt onverwacht afknapten. Of dat het vracht rolhok net niet door de grote deur paste, omdat het te hoog of te breed was opgeladen. Of dat, toen er nog geen damwand tussen de binnenbak en de hooiberging was, een deel van de hooiberg zomaar in de bak kukelde.Gelukkig nooit op iets of iemand, maar daar hadden onze beschermengeltjes wel even overwerk aan.Maar nu is het al jaren heel eenvoudig. Ze komen, lossen de vracht en zijn alweer vertrokken voordat je haast hebt gemerkt, dat ze er geweest zijn. Super !

Dinsdag 10 januari 2017

Zwaar bewolkt en droog.
Zo langzamerhand begint zelfs de buitenbak weer droog te vallen. Nog even en we kunnen er weer in.

Maandag 9 januari 2017

's Morgens mistig. Later licht bewolkt en 5 graden boven nul.
En daar is Okkie weer. De laatste keer, dat ik aan de beurt was voor de pen was het hartje zomer en nu lijkt het soms bijna voorjaar, soms herfst, maar nog steeds niet echt winter.
Ik woon nog steeds samen met Bobby in de duostal in de nieuwe stal en dat bevalt goed.We kunnen prima samen door 1 deur, zoals de mensen dat noemen. maar gelukkig hebben we allebei een eigen deur. Dat is toch gemakkelijker.

Eigen deur

Zondag 8 januari 2017

De hele dag boven nul, weinig wind. Geen zon.
Eind van de middag werd het in plaats van rustig juist druk.Er kwamen een heleboel mensen aan lopen. Ze hadden geen rijkleren aan en kwamen ook niet naar ons toe om op te zadelen en zo. Nee hoor, ze doken rechtstreeks de kantine in. En wat ook opviel was, dat ze tassen en dozen bij zich hadden. We hoorden vertellen, dat het ging om een nieuwjaarsborrel van de gastpaardenmensen en al onze eigen hulpmensen en dat ze allemaal iets eet- of drinkbaars bij zich hadden. Leuk toch ! De tafel stond vol met allerlei lekkers en het bleef nog lang gezellig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Nieuwjaarsborrel

Zaterdag 7 januari 2017

Min nul,eerst sneeuw, later beetje ijzel en dooi.
Voor de ochtendlessen waren er wat afzeggingen van rijmensen, die van verweg moeten komen en die door de spookverhalen van iets wat ze weerbericht noemen, dachten, dat het te gevaarlijk was om de weg op te gaan. Gelukkig viel het , zoals gewoonlijk, weer heel erg mee en heeft achteraf gezien niemand enig probleem gehad om heelhuids hier te komen.

Vrijdag 6 januari 2017

Min 5 graden, windstil  en vaak zon.
Het is kennelijk nog steeds vakantie, want er was weer een kampdag.Dat gaf een gezellige drukte.

Kampdag

Woensdag 4 januari 2017

Soms regen en soms zon.
De kerstversieringen zijn langzamerhand opgeruimd en ik hoorde het voermens zelfs vertellen, dat ze in de winkel al paaseieren had zien liggen.Maar ze zei er achteraan, dat ze zich vergist had en dat het bij nader inzien ging om kerstboomballen, die nu in de aanbieding waren. Nou ja. Dit keer dus niet waar, maar het had zomaar wel waar kunnen zijn. Alles gaat tegenwoordig toch steeds sneller.

Dinsdag 3 januari 2017

Zwaar bewolkt en af en toe een beetje regen.
Ik zie in Sandra's huiskamer nog steeds de grote eikel liggen, die bestemd is om op de afgezaagde boomstam bij de ingang te komen. Dat ding zal toch langzamerhand wel droog genoeg zijn om geverfd te kunnen worden. Ben benieuwd hoe dat er uit zal zien.

Maandag 2 januari 2017

Eerst zonnig, later bewolkt en regenachtig.
Ik ben BB en woon in de grote stal helemaal achteraan links.Toby is mijn buurvrouw en Orlando en Kleo staan tegenover mij.
Het is kennelijk nog steeds vakantie voor de rijkinderen. Sommigen zien we veel vaker dan normaal en anderen juist helemaal niet. Die zijn dan uit logeren en zo.

Zondag 1 januari 2017

Zwaar bewolkt en droog. 's Avonds...sneeuw.
Er is dus vandaag weer een nieuw jaar begonnen. het 25ste voor mij, als ik het goed heb.Ik heb het al zo vaak meegemaakt, maar ik verbaas me iedere keer weer over het gedrag van alle mensen, die hier elkaar voor de eerste keer dit nieuwe jaar tegenkomen.Ze rennen dan op elkaar af. Wie de snelste is roept dan vlug "de beste wensen," en degene tegen wie hij/zij dat zegt antwoordt dan met "jij ook." Vaste prik. Jaar in , jaar uit. Ik snap niet wat daar nu de lol van is, maar dat ligt vast aan mij. Ik ben tenslotte een paard en geen mens.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Pagina: «  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits