Het Dagboek

Vrijdag 7 juli 2017

Zon, windstil en 28 graden.
En laat die gekke Match nu toch gelijk hebben. Haar mens is vandaag inderdaad getrouwd en Match heeft daar met haar neus bovenop gestaan. En nog veel sterker. Niet alleen zij, maar ook ik en nog een stel andere paarden en hulpmensen waren ter plekke present.De grap was, dat die trouwerij niet, zoals normaal in een gebouw,maar ergens buiten was. Ze hadden gewoon stoelen en een tafeltje in een weiland gezet en daar hebben ze zich prima mee gered. Je moet er maar op komen...Zelfs het , absoluut noodzakelijke, mooie weer was geregeld.Een paar van onze beschermengeltjes waren namelijk meegekomen om dat in goede banen te leiden.Het is dus allemaal prima gelukt en het was een super leuke dag. We wensen het bruidspaar net zoveel zonneschijn als vandaag in hun verdere leven.

Cristel en Job

Cristel en Job

Donderdag 6 juli 2017

Warm, weinig wind en veel zon.
Match kwam met een nieuwtje. Zij zei, dat haar mens morgen gaat trouwen en dat zij daarbij mocht zijn.Nu geloof ik veel, maar er zijn natuurlijk grenzen. Ik heb er nog nooit van gehoord, dat een paard een trouwhuis in mocht. Straks zegt ze ook nog, dat ze, omdat ze de trap niet op kan , met de lift mag.Nou ja, we zullen wel zien waar het schip strandt.

Woensdag 5 juli 2017

Wisselend bewolkt, toch veel zon.
We zagen al een paar dagen een leuk klein hondje overal rondlopen en hadden ons al afgevraagd wie dat nu weer was. Nu zeggen jullie natuurlijk, dat we dat dan gewoon zouden kunnen vragen aan dat hondje zelf.Maar dat hebben we ook echt wel geprobeerd. En weten jullie wat het gekke is? Het beestje is hartstikke vriendelijk en ze zegt ook wel van alles, maar niemand van ons kan er chocola van maken. Zelfs BB heeft er geen idee van van wat ze zegt. Maar inmiddels zijn we er achter hoe de vork in de steel zit. Dat hondje, Lisa heet ze, komt uit een ver land, waar ze een heel andere taal praten. Het schijnt daar Roemenie te heten. Lisa kan dus geen nederlands verstaan en dus ook helemaal niet praten. maar ze is nog jong en ze ziet er best slim uit, dus ze zal het wel leren. Van de mensen hoorde ik, dat ze het zonder hond op het bedrijf nogal kaal vonden en daarom een opvolger voor Kalle zochten. Dit hondje schijnt in Roemenie doodziek van de straat te zijn gehaald, helemaal te zijn opgelapt en voorzien van alle nodige vaccinaties en documenten ter adoptie naar nederland zijn gebracht. En zo is het gekomen.

Lisa

Dinsdag 4 juli 2017

Hele dag zon en toch niet warmer dan 23 graden. Super !
Het hekje tussen de tuin van Sandra en Remco was ingestort. Op zich natuurlijk niet zo gek na ruim 30 jaar. maar omdat ze het niet leuk zouden vinden als iemand van ons op een onverwacht moment op de gedachte zou kunnen komen om het gras aan die kant te gaan proeven, heeft Theo maar een nieuw gemaakt.Samen met Hans is het deugdelijk bevestigd en ik heb het donkerbruin vermoeden, dat nu een uitstapje naar al dat lekkers daar, niet meer aan de orde is. Jammer.

Tuinhekje

Maandag 3 juli 2017

Hele dag zon en niet idioot warm. zo'n 23 graden.
En daar ben ik weer. Murphy is de naam.Ik woon tegenwoordig in een binnenbakstal en ik denk, dat dit voorlopig ook wel zo zal blijven, want we kunnen hier prima met elkaar opschieten. Behalve mijzelf staan ( en liggen natuurlijk op zijn tijd) hier Amber,Fleur,Coen en Sunshine.

Zondag 2 juli 2017

Wisselend bewolkt. 20 graden.
De zwaluwen zijn inmiddels al weer met heel veel meer dan toen ze kwamen. De jonkies van de eerste leg doen al vlijtig mee met het vangen van vliegen, waarvoor hartelijk dank.Maar er zijn ook een stelletje luibakken bij.Die proberen nog steeds om hun ouders te verleiden hen te voeren, want dat is gemakkelijker dan zelf op jacht te gaan.Maar de meeste pappies en mammies trappen er niet in.Ik zag tenminste laatst een heel rijtje boven mijn hoofd tevergeefs zitten te wachten. Dat was wel lachen...Dan kwam er een oude vogel aanvliegen net alsof ze een jong een vlieg zou gaan geven, maar vloog op het laatste moment toch lekker door.Het jong scheurde er dan boos achteraan om het af te pakken en moest dus toch zelf op pad om iets in zijn buik te krijgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Zwaluwtjes

Zaterdag 1 juli 2017

's Morgens een beetje regen, de rest van de dag droog en 20 graden.
De rijkinderen en rijmensen, die les hadden hadden vandaag nogal wat moeite om hier te komen.Ik hoorde namelijk vertellen, dat het hele dorp was afgesloten en als je hier dan niet zo goed bekend bent, omdat je van ergens anders komt heb je wel een probleempje. Maar het is allemaal goed gekomen en zelfs iemand uit Losser, die hier nog niet vaak was geweest, heeft kans gezien om niet al te erg verlaat hier te arriveren. Wat dan toch wel weer een compliment is voor de bewegwijzigingsborden van de organisatie van de Triathlon. Want daar ging het om. Ieder jaar wordt er hier zo'n wedstrijd gehouden, waarbij alle deelnemers moeten zwemmen, fietsen en hardlopen. Het gaat er dan om wie er, na dit alles , het eerste aankomt.En er komen ieder jaar weer meer deelnemers. Dit jaar meer dan 1000 uit 34 landen hoorde ik zeggen.En dat voor een dorp van nog geen 9000 inwoners. Maar het is allemaal goed gegaan. Knap hoor...
Bij ons kwamen de fietsmensen langs. De eerste keer, dat we zo'n kudde fietsmensen langs zagen scheuren onder luid gejuich en geklap van bijna de hele buurt, schrokken we ons een hoedje, Maar het ging de hele dag door en dan wen je er vanzelf aan.

Triathlon

Vrijdag 30 juni 2017

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
Vanmorgen heel vroeg zagen we het krullenrolhok al het erf opkomen.Er was hier nog geen mens te zien. Maar dat was kennelijk geen probleem.Ze zullen dat vast wel hebben afgesproken, want gisterenavond waren de deuren al open gezet. Het krullenbrengmens, dat hier ook al jaren komt, weet kennelijk inmiddels wel hoe het dak recht overeind moet worden gezet, zodat hij gemakkelijk zijn vracht op de goede plek kan lossen en hoe hij het daarna weer moet sluiten. Ondertussen lagen onze mensen nog steeds op 1 oor. Goed geregeld. Oefening baart kunst.

Donderdag 29 juni 2017

Zwaar bewolkt. Nog geregeld regen.
Tegenwoordig loop ik samen met Misty in de wei.Eerst was dat met Amber, maar die is geblesseerd geweest en het is duidelijk niet de bedoeling, dat alles weer bedorven wordt doordat we met zijn allen gaan rennen en spelen.Voorlopig staat Amber dus nu alleen op een heel klein postzegeltje wei , maar wel vlak naast ons.Iets is beter dan niets .Toch !

Woensdag 28 juni 2017

Zwaar bewolkt en een paar keer heeeeel erg veel regen. Het hele plein stond iedere keer blank voordat je met je ogen kon knipperen . Gelukkig is het makkelijk af te wateren en schoten dikke stromen water met een vaart de sloot in. Voor de weilanden was het trouwens wel een extra traktatie. Alleen dat wij er vandaag niet in mochten, omdat de grond veel te week was geworden was wel een beetje jammer.Maar je zagt het gras opfleuren en beginnen te groeien. En dat is ook wel weer wat waard.

Pagina: «  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement