Het Dagboek

Donderdag 2 februari 2017

Zonnig en windstil.En wel 12 graden.Heerlijk.
Iedereen is blij en heeft al visioenen van een vroeg voorjaar. En weten jullie wat nu het gekke is ? Ik keek eens terug in ons dagboek van vorig jaar en ik las daar ook bij een dag, dat het 12 graden was. En denk maar niet, dat toen iedereen blij was. Integendeel. Mopper, mopper, mopper. En weten jullie waarom ? Die dag was een dag in augustus....Zo zie je maar weer, dat eenzelfde feit ( 12 graden =12 graden) soms leidt tot heel verschillende reacties. En ook, dat die verschillende reacties allebei begrijpelijk zijn op die plaats en die tijd.. Het is maar net hoe en wanneer je naar iets kijkt. En dat geldt voor een heleboel dingen.Misschien iets om te onthouden.

Woensdag 1 februari 2017

Veel zon en weinig wind. 12 graden
Zou het voorjaar echt al zijn begonnen ??? Als dat nu eens waar zou zijn. Maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden, dat dat niet klopt.

Dinsdag 31 januari 2017

Zwaar bewolkt en droog.
We hebben nog vergeten te vertellen, dat Benzo, de grote groninger vos inmiddels weer is vertrokken.Onze mensen vonden het heel erg jammer, dat hij op dit moment toch niet het paard is , dat gezocht werd.Hij is namelijk nog erg groen en dus niet ervaren genoeg om de rijmensen iets te leren. Er zijn hier altijd wel een paar paarden/pony's in opleiding en op termijn komt het ook altijd wel goed, zodat niet meer alleen onze eigen mensen en de meest gevorderde rijmensen ermee overweg kunnen, maar ook veel meer minder gevorderden.Voor nu is echt een meer ervaren paard nodig. We hebben hem uitgezwaaid en hopen, dat hij een leuk mens krijgt,dat goed kan rijden en dat met hem in de toekomst helemaal de blitz gaat maken.. Die potentie heeft hij namelijk volgens onze mensen, die hem maar met moeite hebben laten gaan, echt wel.

Maandag 30 januari 2017

Zwaar bewolkt en meestal droog
Hallo, daar ben ik weer. mijn naam is Orlando en ik woon in de grote stal rechts achteraan.Aan de enen kant is de zadelkamer en aan de andere kant staat sinds kort Cidola. Jaren lang was Kleo mijn buurman, maar onze mensen hebben hem nu een eindje verderop gezet. En weten jullie waarom ? Nou, Kleo gaat over een paar weken met pensioen op een ander adres. Omdat hij en ik jaren lang de allerbeste vrienden zijn geweest willen ze ons vast al een beetje wennen aan meer afstand. Geen slecht idee toch ?

Zondag 29 januari 2017

Koning Winter heeft definitief zijn biezen gepakt.Het was zwaar bewolkt en de vele regen kwam gelukkig pas na het tweede deel van de dressuurwedstrijd. Wel zo prettig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zondag eerste uitslag

Zaterdag 28 januari 2017

Bewolkt, droog en geen vorst meer.
Vanmiddag was de tweede dressuurwedstrijd van de wintercompetitie en ik mocht waarachtig ook een keer meedoen. Ik ben helaas nog lang niet zo populair als bv.Sunshine, maar het gaat wel steeds beter. Zeg nu zelf. 220 punten voor een F6 proef is toch best goed. Misschien wordt ik voor de derde wedstrijd nu wat vaker uitgekozen.

Vrijdag 27 januari 2017

Wisselend bewolkt en veel minder koud. Koning Winter is aan het vertrekken.
Vanmorgen kwam er weer een groep blinde en heel slecht ziende mensen nietsvermoedend het plein op wandelen.Dat ze zouden gaan paardrijden was een behoorlijke verassing voor iedereen. Maar zoals gewoonlijk viel het erg in de smaak.Okkie, Toet en DP mochten meedoen en ik vind, dat ik volgende keer echt ook aan de beurt ben. Tegenwoordig ben ik ook voltigepony en dit kan ik echt ook wel.

Blind

Donderdag 26 januari 2017

Onbewolkt, onder nul en geen wind.
Jammer , dat er niet nog wat meer water in de buitenbak staat. Anders hadden de mensen hier , net zoals op de echte ijsbaan op het moment, kunnen schaatsen.Volgende keer beter.

Buitenbak

Woensdag 25 januari 2017

Onbewolkt, onder nul, geen wind.
Wat zijn we blij, dat er tenminste nog twee paddocks bruikbaar zijn om een poosje buiten te kunnen verpozen. We staan er wel veel korter dan normaal in om allemaal aan de beurt te kunnen komen. Maar iets is beter dan niets en juist met dit weer is het er heel goed toeven.

Dinsdag 24 januari 2017

Mistig, windstil en min nul graden.
Toen er vorige week zo'n dik pak sneeuw was gevallen is er door het gewicht ervan een grote tak van de larix , die bij het zitje bij de buitenbak staat, afgebroken. Het bleek , dat de hele boom krakemikkig was geworden dus Hans had er weer een klusje bij.Het omzagen en verwijderen van de boom.Heel erg jammer, maar het risico van onverwacht een stuk boom op je hoofd krijgen wil je ook niet nemen. Ik geloof trouwens, dat Hans het best een heel leuk klusje vond en hij was de hele dag zoet.

Boom Boom

Pagina: «  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits