Het Dagboek

Zaterdag 18 februari 2017

Hele dag zon en ver boven nul.
Vanmorgen vroeg kwam Sandra in plaats van met de voerkruiwagen langs met een koffer en we zagen haar met Remco en Bart in hun rolhok stappen en verdwijnen.BB wist te melden, dat ze had opgevangen, dat ze met vakantie gingen en dat die dreamliner een nieuw soort vliegdoos was.Bart had dus toch gelijk gehad met zijn verhaal.Nou, ik hoop dan maar voor hem, dat het zitten in die dreamlinedoos net zo leuk is als dat hij het zich voorstelde, want dat zitten schijnt wel zo'n 10 uur te duren.Waar ze zin in hebben. Ik ben blij, dat ik niet hoef.

Vrijdag 17 februari 2017

Wisselend bewolkt en geen wind.
Ik zag vandaag Bartje langs komen en die had een warrig verhaal over een dreamliner of zoiets en dat hij daar lekker in mocht. Wat dat jongetje zich toch allemaal in zijn hoofd haalt...!

Donderdag 16 februari 2017

Geen vorst meer, ook niet 's nachts, en wel mooi weer. Plus 8 graden en geen wind.
Er is weer een verhuizing geweest.Kleo,die eerst naast Bill was gezet om alvast een beetje te wennen aan meer afstand van zijn grote vriend Orlando, is nu verplaatst naar de nieuwe stal.En dat is helemaal uit het zicht van ons allemaal hier. We zien Kleo dus alleen nog maar dagelijks langskomen op weg naar de paddock. Orlando vindt het best zei hij en Kleo heeft zich er ook vlotter bij neergelegd dan dat onze mensen hadden verwacht.Het definitieve afscheid van Kleo zal dus waarschijnlijk geen problemen veroorzaken.

Woensdag 15 februari 2017

Hele dag zon en overdag boven de 12 graden.
Het is dit jaar heel vreemd. Normaal zijn er in december en januari veel zieken en daarna zijn de meesten weer beter, maar op dit moment schijnen er juist steeds meer mensen ziek te worden. Niet leuk hoor !

Dinsdag 14 februari 2017

Hele dag zon, overdag plus 12, maar 's nachts weer lichte vorst.
Vanavond hadden de mensen van Pjotr een probleem. Ze waren bezig om iets te veranderen aan de lamp boven zijn box en hebben toen kennelijk iets laten vallen. Een metalen klemmetje of zoiets. Niks aan de hand zou je zeggen. Je ziet het vallen en je raapt het gewoon op.Niet dus. Het was meteen spoorloos verdwenen . Ten einde raad hebben ze er uiteindelijk een ding op een steel,dat gaat piepen als het metaal ruikt, erbij gehaald.Een metaaldetector dus volgens BB. Maar helaas. Het enige gepiep, dat er uit kwam was als het over de wapening van de beton bodem ging. Nou ja, ooit zal het wel weer opduiken."Als dat dan maar niet in mijn voet is,"mopperde Pjotr. De pessimist.

metaal detectie

Maandag 13 februari 2017

Licht bewolkt, later zon, 's nacht weer vorst.
Hallo, ik ben Toby en woon in de grote stal naast BB en Jasmijn.Toen ik hier pas kwam stond ik eerst in de nieuwe stal. Mooie moderne stal hoor, niets mis mee.Alleen ik wilde er niet zijn. Ik vond er daar helemaal niets aan. Toen onze mensen dat zagen hebben ze me hierheen verhuisd en dat was de oplossing.Om de een of andere reden voelde ik mij hier meteen thuis en sindsdien woon en werk ik hier met veel plezier.

Zondag 12 februari 2017

Volgens het weerbericht zou er bijna nergens sneeuw vallen, maar hier hadden we de hoofdprijs , een flinke laag van dat lastige spul.
Omdat vanmorgen al vroeg het tweede deel van de dressuurwedstrijd zou beginnen hadden onze mensen geen andere keus dan het ontbijt maar even te vergeten en met man en macht het plein sneeuwvrij te maken. Daar moest immers worden in- en uitgestapt en dat lukt niet met sneeuwklompen onder je voeten. Waren ze meteen goed wakker.. De missie is geslaagd. De wedstrijd was weer gezellig en iedereen heeft  goed gereden volgens het jurymens. En zij kan het weten   !
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby.

sneeuw

Zaterdag 11 februari 2017

Bewolkt en tenminste overdag boven nul.
Vandaag was de tweede wedstrijd van de wintercompetitie. Ik mocht ook eens meedoen en heb natuurlijk met mijn rijkind een prestatiepunt gehaald. Fluitje van een cent. Jammer, dat ze mij niet wat vaker uitkiezen.Ze weten niet wat ze missen !!!

Vrijdag 10 februari 2017

Zwaar bewolkt, min nul en ijskoude wind. Hoezo voorjaar ?
Toch zijn dit keer alle paddocks bruikbaar gebleven dank zij het grasmaaiding en dat is super. Een frisse neus is altijd welkom ook al is het geen echt mooi weer.

Woensdag 8 februari 2017

En 's morgens lag er toch weer sneeuw op alle daken. Onze mensen balen, want ze zien de toekomstige schuifpartijen al weer aankomen. Het laagje is wat dunner dan de eerste keer, dus misschien valt het wel mee. De tijd zal het leren.

Pagina: «  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement