Het Dagboek

Woensdag 23 november 2016

Wisselend bewolkt en soms een beetje zon.
Deze week is er weer een spoedcursusmens. Leuk hoor.Ook zij gaat al goed vooruit met rijden en ze wordt steeds handiger in de dingetjes, die je moet kunnen om met ons om te kunnen gaan.

Dinsdag 22 november 2016

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Onze mensen zijn gisteren ook weer terug gekomen van weggeweest. Ik hoorde, dat ze eigenlijk zondagavond weer thuis zouden zijn. Maar toen ze op dat verre eiland in de vliegdoos richting huis dachten te kunnen stappen kregen ze te horen, dat die vliegdoos nog rustig op het nederlandse vliegveld stond, omdat het te hard stormde om de lucht in te kunnen komen.Dat werd dus wachten, wachten, wachten en een dag later thuiskomen. Maar heel blijven komt eerst en dat is gelukkig wel het eindresultaat geweest.

Maandag 21 november 2016

Bijna geen wind meer, zwaar bewolkt, niet helemaal droog.
Hallo, hallo. Ik ben Guusje. Ik woon hier vanaf het voorjaar als gastpaard en ik heb lekker 3 mensen in plaats van zoals de meeste gastpaarden hier maar eentje. En ik ben een fries net zoals Aris. Soort zoekt toch kennelijk soort.Wij hebben tenminste de hele zomer samen in de wei gelopen en dat was heel gezellig.

Zondag 20 november 2016

Storm met af en toe ook een grote plens water. Dit laatste gelukkig niet de hele dag, want er was die dressuurwedstrijd. Ik zei al tegen Amber, dat er vast geen mens zou komen opdagen in dit takkenweer, met al die paarden ,die in rolhokken hierheen moesten komen. Maar niet te geloven...niemand heeft afgezegd. Ze hadden soms best wel moeite gehad om niet met rolhok en al van de weg af te waaien, maar het is toch iedereen gelukt om heel hier aan te komen. Aan het eind van de dag was de storm een beetje geluwd, dus de aftocht was ook geen probleem.
Het was , al mocht ik niet meedoen, toch leuk om al die bedrijvigheid in de bak te zien en in mijn box stond ik natuurlijk eerste rang.
Wie wel echt pech had was ons spoedcursusmens, die kon fluiten naar haar afsluitende buitenrit vandaag. Er gold namelijk de een of andere code, geel als ik me niet vergis, en dat scheen te betekenen, dat je beter het bos niet kon in gaan. Je had dan namelijk risico om takken en zelfs hele bomen op je hoofd te krijgen. En dat was natuurlijk niet de bedoeling. Maar ze houdt het tegoed en zal graag weer terugkomen om het alsnog te gaan beleven.
De week is weer om en ik geef de pen aan Guusje.

prijzen

Zaterdag 19 november 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Er schijnt morgen weer een wedstrijd te zijn, maar ik heb al gehoord, dat ik niet mee mag doen.Mijn mens is nog (lang) geen 16 jaar en deze wedstrijd wordt helemaal georganiseerd door onze recreantenclub voor alleen maar ouden van dagen.Nou ja, dat is een beetje overdreven, maar ik vind het gewoon niet leuk,dat mijn mens en ik moeten toekijken. De druiven zijn zuur noemen ze dat.

Vrijdag 18 november 2016

Bewolkt en af en toe een bui..
Toen ik in de paddock achter de buitenbak stond zag ik tot mijn verbazing, dat Enide en Jeroen in de verte in een weiland iets onduidelijks aan het doen waren.Ze staken een ding in de grond, wiebelden er een poosje mee en gingen toen iets oprapen. Ik was stikbenieuwd wat ze aan het doen waren. Gelukkig waren Otis en Obi daar ook van de partij en Otis wist te vertellen, dat ze wormen aan het zoeken waren om het zielige egeltje vet te mesten. En hij zei ook, dat dat heel goed lukte . Het beestje was al een stuk gegroeid op dit dieet met ook nog af en toe een eitje. Als ze nog even zo doorgaan kan het dus met een gerust hart aan zijn winterslaap beginnen. Alweer een dier gered !!
Ons spoedcursusmens heeft vanmiddag vast een voorschotje op de buitenrit van zondag gehad. DP heeft met haar en Monique op een ijzeren ros een rondje door de buurt gemaakt en ze zeiden, dat het smaakte naar meer.

DP

Donderdag 17 november 2016

Zwaar bewolkt, maar meestal droog.
Vanmiddag hadden we dikke pech. Onze hulpmensen kwamen aanzetten met spul, dat een chique naam ( equest pramox ) heeft, maar helaas een smerige smaak. Wat vervelend, dat ze niet iets beters te doen hadden dan ons allemaal deze vieze smurrie in de mond te prutsen. Maar ja, het is natuurlijk het oude liedje, "het is voor je bestwil."We hebben trouwens toch nog mazzel, want ze doen dit hier in plaats van om de 8 weken maar 1 keer per jaar. Omdat alle drollen iedere dag uit alle weilanden en paddocks worden gehaald komt er nooit meer uit mestonderzoek, dat we een wormbesmetting hebben.Maar ze zijn hier altijd roomser dan de Paus, dus om uit te sluiten, dat er toch misschien ergens een wormpje aan de aandacht van die laboratoriummensen is ontsnapt, krijgen we dan toch nog maar 1 keer per jaar deze "tractatie." En bedankt.
Het was trouwens voor het spoedcursusmens een goede oefening in halsters aan en af doen en het is haar zelfs gelukt om bij een paar van ons het spul in de mond te krijgen. Nou, wij zijn blij, dat we er weer voor een hele poos af zijn.

Woensdag 16 november 2016

Het schijnt, dat onze mensen, die op dat verre eiland vakantie vieren mooi weer hebben en zich goed vrmaken. Het is ze gegund !

La Palma

Dinsdag 15 november 2016

Overdag droog, later regen.
Gisteren is er een spoedcursusmens gekomen. Ze heeft twee keer een longeles gehad, heeft geholpen met uitmesten, met het vullen van onze hooinetten en heeft nog wat kilometers gemaakt met ons in de paddocks te zetten en er weer uit te halen. Verder is ze overgoten met theorie over van alles en nog wat wat met het houden en verzorgen van paarden te maken heeft.Ik hoorde, dat ze aan het eind van de dag best moe was, maar ook voldaan. Ze zal in ieder geval s'nachts lekker slapen.

Maandag 14 november 2016

Eerst alleen zwaar bewolkt, later miezerregen.
Ik ben Fleur en woon al best een tijdje hier. Maar ja , kleintjes zie je over het hoofd en tot nu toe zijn ze gewoon vergeten om mij ook eens de pen te geven. Maar nu ben ik dan toch echt aan de beurt. Ook best wel leuk toch !
Ik ben een gastpony en mijn mensje komt bijna iedere dag om iets met mij te doen. Ik woon al die tijd al bij de binnenbak en Amber is mijn buurvrouw. We hebben het best wel gezellig met elkaar en sinds Hans een hekje heeft gemaakt, zodat we elkaar als we eens ruzie hebben ( dat komt toch in de beste families voor) niet meer in lip of oor kunnen bijten,blijven we ook allebei heel. Wel zo prettig.

Pagina: «  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits