Het Dagboek

Donderdag 8 juni 2017

Regenachtig.
Er is een mail gekomen van onze mensen.Ze vermaken zich best en ze doen iedereen de groeten. Bij deze.

Vakantie

Woensdag 7 juni 2017

Licht bewolkt en opnieuw soms regen.
Mijn mens had toch iets leuks bedacht !! Ik werd laatst plotseling in het rolhok gezet en toen ik er weer uit mocht stond ik op een vreemd terrein met allerlei spannende hindernissen. Het was een oefencross, hoorde ik en ik heb me toch lekker uitgeleefd. Helemaal te gek...Van mij mag dit vaker...!!!

Juulke

Dinsdag 6 juni 2017

Zwaar bewolkt, af en toe een bui.
Er is weer eens een pony op proef gearriveerd. Het is een vriendelijk vosje, die zich voortselde als Coen. Nou, ik ben benieuwd hoe Coen het gaat doen. Hopelijk doet hij zijn best, zodat hij mag blijven.Hij ziet er namelijk wel uit als iemand, die je erbij kunt hebben.

Maandag 5 juni 2917

Licht bewolkt en veel wind.
Hallo, ik ben Tommy. Ze hebben mij nu een keer zo genoemd toen ik klein was en ik luister er wel naar. Maar zijn jullie het niet met mij eens , dat "Tom " voor zo'n formaat paard als ik ben, meer op zijn plaats zou zijn ? Tommy...je denkt dan toch meteen aan een shetlander of zoiets. Enfin, het zij zo. Ik zal het er met mijn 1.75 m. mee moeten doen.
Ik sta tegenwoordig nog wel in een silostal , maar aan de andere kant als eerst. Ik woon dus nu naast Match en Aris staat op mijn oude plek. Dat komt dus zo...Aris wil nog wel eens tegen de deur slaan als hij iemand iets duidelijk wil maken en ik doe dat niet.Nu is de deur van de box waar Aris eerst stond gewoon kaal hout en die , waar ik in stond is voorzien van een rubber flap, waardoor ertegenaan meppen veel en veel minder lawaai maakt. Dat is dus meteen veel minder leuk.Ikzelf heb geen behoefte aan  lawaai schoppen. Ze hebben ons dus van plek laten ruilen en ik moet eerlijk zeggen, dat dit iedereen goed bevalt. (Behalve Aris uiteraard)

Zondag 4 juni 2017

Wisselend bewolkt en droog.
Het is eerste Pinksterdag. Vraag me niet wat er dan gevierd wordt, want ik zou het echt niet weten. En volgens mij weten de meeste mensen dat ook niet.Maar een feestdag is nooit weg, vooral niet als er ook nog een tweede Pinksterdag aan vast zit, die altijd lekker op een werkdag valt en die dan toch ook een vrije dag is voor de mensen.
Tot mijn spijt mag ik tegenwoordig niet meer in de wei , maar alleen in de paddock. Hoe gemeen kan je als mens zijn om een lief paard dat lekkere gras te ontzeggen, terwijl de anderen er wel van mogen genieten.En dat alleen maar , omdat ik een paar keer lekker uit mijn dak ben gegaan in de wei inplaats van me bezadigd bezig te houden met hapje- stapje, zoals goed zou zijn voor mijn blessure.Dat ik me toen niet liet pakken en nog een stukje harder door de wei vloog heeft niet echt geholpen. Dat snap ik achteraf ook wel. Beetje dom...dat hoeft niemand me te vertellen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Zaterdag 3 juni 2017

Veel zon en weinig wind.
Inmiddels ben ik inderdaad per rolhok naar de dierenkliniek geweest en ze hebben gelukkig ontdekt waarom mijn voet nog steeds zeer doet. Er schijnt een scheurtje in mijn hoef te zitten zo, dat er iets precies drukt  op het gevoelige deel.En die scheur komt waarschijnlijk, doordat mijn voeten erg droog zijn en dat komt natuurlijk omdat alles overal erg droog is.Je kunt dan wel olie op onze hoeven smeren en denken , dat dat helpt, maar dat schijnt juist niet zo te zijn.Het enige wat helpt is...gewoon water.Nu worden dus mijn voeten iedere dag flink nat gemaakt en ze denken, dat het scheurtje dan weer gewoon vanzelf dicht groeit. Ik hoop natuurlijk, dat ze gelijk hebben. Ik houdt jullie op de hoogte.

Vrijdag 2 juni 2017

Veel zon en weinig wind.
Ik zag, dat Remco thuis was en ook, dat hij druk bezig was om hun rolhok vol te pakken met koffers en tassen. Gecombineerd met het feit, dat gisteren Enide, Jeroen en hun complete beestenboel ( 3 honden + 2 paarden) waren aangekomen was de conclusie voor mij als oudgediende meteen duidelijk. Onze directie gaat in zijn geheel naar ergens anders en Enide c.s. komt in die tijd oppassen.Gezellig !Sandra, Remco, Bart en het voermens stapten inderdaad allemaal in en reden het erf af.En raadt eens wat...Ze hadden dit keer dus kennelijk niets vergeten, want ze zijn niet een keer teruggekomen en daar stond ik paf van.Zouden ze het dan toch nog leren ?? Maar we wensen hen een leuke vakantie en in die tijd zullen we het prima redden, waarbij de hulpmensen vooral gesterkt zullen worden door de beroemde pannenkoeken van Enide.

Donderdag 1 juni 2017

Wisslend bewolkt, 24 graden.
Toen ik vanmorgen uit mijn luik keek zag ik Hans langs slepen met hindernismateriaal en tot mijn verbazing ging hij niet met dat spul naar de springwei. Hij verdween om de hoek richting buitenbak.Later vertelde Guusje, dat ze , toen ze daar in de wei liep, had gezien, dat alle hindernissen in de wei achter de binnenbak werden opgesteld. En dat verbaasde me nogal , want de springwei heet niet voor niets de springwei. Maar Toet had opgevangen waarom dit nu opeens veranderd was. Onze mensen schijnen bedacht te hebben, dat de paarden en pony's in de springwei soms opeens een sprintje trokken als er onverwacht raar verkeer langs denderde over de weg . De wei achter de bak ligt meer beschut en ze gaan nu proberen of dat fijner werkt. De tijd zal het leren.

Hindernis materiaal

Woensdag 31 mei 2017

Licht bewolkt. 20 graden.
Ik ben de laatste tijd een beetje in de lappenmand. Mijn linkervoorvoet doet al een poosje zeer en tot nu toe is het niet vanzelf minder geworden.Als ik het goed begrepen heb ga ik binnenkort naar de dierenkliniek om foto's te laten maken van het binnenwerk.Als je weet wat er precies aan de hand is kun je er natuurlijk veel gemakkelijker iets aan doen. Ben benieuwd.

Dinsdag 30 mei 2017

Wisselend bewolkt en droog.
Bart en Wilma, een van onze vrijwilligersmensen , plus Remco, wandelen sinds gisterenavond iedere avond 10 kilometer door straten, bossen en dwars door bedrijven. Ze noemen het avondvierdaagse. Er doen een heleboel mensen aan mee. Bart en Wilma schijnen er ook nog geld mee te verdienen . Ze worden namelijk gesponsord door rijmensen en zo van hier en het geld gaat naar Stichting Karlijn.Karlijn, het mens van Obiku, is namelijk  erg ziek en ze moet een behandeling hebben, die alleen maar ergens ver weg gedaan wordt. Ze noemen het daar Duitsland. Maar dat is zo duur, dat een gewoon mens dat niet kan ophoesten. Daarom is er nu de Stichting Karlijn opgericht om dat geld bij elkaar te halen. Goed plan toch...Als iedereen een beetje geeft wordt het vanzelf een heleboel en hopelijk genoeg.

Pagina: «  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement