Het Dagboek

Zondag 13 november 2016

Zwaar bewolkt en 's nachts plotseling min 5 graden.
Mijn buren Toet en DP zijn op buitenrit geweest samen met Okkie en Orlando. Voor de rest rust alom.
Toen ik 's avonds naar buiten keek zag ik een heel apart grote heldere maan.Het schijnt dat dat ding pas over heel veel jaren weer zo groot te zien zal zijn.Ik heb er dus nog maar eens goed naar gekeken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Fleur.

Zaterdag 12 november 2016

Eerst zon, later bewolkt
En ja hoor...Vanmorgen begon Remco te slepen met koffers richting rolhok en al gauw ( nou ja, gauw. Ik bedoel nadat Sandra tig keer overal in het bedrijf langs was geweest om te checken of alles echt wel was, zoals het moest zijn) stapten ze in en vertrokken. Ik hoorde, dat ze tot vreugde van Bart in een vliegdoos zouden gaan naar een eiland in de zon. Ze noemden het La Palma.Ik hoop, dat ze er een leuke tijd zullen hebben en ze zullen vast wel een berichtje sturen als ze er zijn. Inmiddels ruik ik al pannekoeken,dus het is duidelijk wie er in de keuken staat. En dat is tot vreugde van al onze hulpmensen.

Vakantie

Vrijdag 11 november 2016

Hele dag zon, 3 graden boven nul.
Ik geloof, dat Bart toch gelijk had. Vanmorgen arriveerden namelijk Enide en Jeroen, vergezeld door Lukar, Adair, Obi en Otis. En als er zo'n volksverhuizing op gang is betekent dat meestal, dat onze mensen voor langer dan 1 dag naar ergens anders gaan en dat Enide en Jeroen zolang komen oppassen.
En weten jullie wat ze ook bij zich hebben ??? "Een kreupele duif "zei Toet meteen. Maar niks hoor, verkeerd geraden. Geen lamme duif dit keer, maar een zielig egeltje. Jeroen had het gered vlak voordat het in een sloot zou vallen. Omdat het diertje veel te klein en te mager was om de winter te kunnen overleven hebben ze hem meegenomen om eerst nog wat aan te sterken.

Egeltje

Donderdag 10 november 2016

Druilerig en windatil.
Guusje vertelde vrolijk, dat ze gehoord had, dat er misschien nog een gastpaard zou komen en wel...een fries.Ben benieuwd of dat waar is. Zou wel leuk zijn.Dan zijn er hier al drie van dat soort en zouden ze met zijn drieen naast elkaar en Calimero ( halve fries )voorop een leuk shownummer kunnen instuderen. Ik zie het al helemaal voor me.
Er is vandaag trouwens ook een ruil geweest. Lola is vertrokken en een zekere Cidola is voor haar in de plaats gekomen. Het is best jammer, dat Lola toch niet zo paste in het team van medewerkers. Ze heeft geen vrienden gemaakt en moest altijd alleen in de wei lopen, omdat ze anders gauw ruzie kreeg. Ze heeft het echt wel geprobeerd, maar ze is toch geschikter voor een eigen mens. Het liefste een wat groter rijkind ,dat goed kan rijden en met haar naar wedstrijden wil gaan. Dat zal ze vast prima doen.
Cidola is voorlopig op proef en ik ben benieuwd hoe ze het zal gaan doen.

Woensdag 9 november 2016

De hele dag gemiezer en waterkoud.
Bartje kwam langs en ik hoorde hem zeggen, dat hij lekker met vakantie ging. maar volgens mij is het midden in het schooljaar, dus ik zal het wel verkeerd begrepen hebben.

Dinsdag 8 november 2016

Wisselend bewolkt. 4 graden.
BB vertelde, dat ze had gezien, dat in de huiskamer van Sandra en Remco al een paar dagen een mestkruiwagen staat met daar in iets dat sprekend lijkt op een hele grote eikel. En het lijkt er niet alleen op. Het is er echt een. Het ding schijnt gemaakt te zijn door een boswachter van de Holterberg en moet nog eerst drogen, voordat het in de goede kleuren gebeitst kan worden. Ze konden er zo gauw geen andere plek voor bedenken, vandaar de beetje ongebruikelijke plaats.Het is de bedoeling om die eikel, als hij klaar is op de afgezaagde boomstam bij het ingangshek te zetten.We heten hier tenslotte "Stal de Eik." en dan is een grote eikel toch een heel toepasselijke binnenkomer !

Eikel

Maandag 7 november 2016

Hele ochtend regen. 4 graden. later droger en 's nachts min 1.
Ik ben Melli en ik woon al zo'n 20 jaar in de sterstal 1e links en nergens anders.Die box is namelijkhelemaal voor mij geschikt gemaakt. Ik hou er namelijk van om heel hard tegen de muren te trappen. Gewoon zomaar voor de lol. Ik weet heel goed, dat dat bepaald niet goed is voor mijn benen en ook niet voor de muren, maar ik doe het toch.Een soort verslaving denk ik.Net zoals mensen hebben,die ik soms langs zie komen met rookwolken uit hun mond. Toet zei al eens, dat ze waarschijnlijk studeren voor draak en het alsmaar niet voor elkaar krijgen om echt vuur te spugen in plaats van rook. Of zoiets. Die mensen weten ook best, dat dit niet goed voor hen is en ze doen het toch. Ik ben dus in goed gezelschap.Enfin. Mijn muren zijn al heel lang geleden bedekt met een zwart spul, rubber noemen ze het, en dan is het ietsje minder slecht voor benen en muren.

Zondag 6 november 2016

Zwaar bewolkt, weinig wind, 10 graden.
Vandaag weinig te doen. Ikzelf heb een buitenritje gemaakt met mijn mens en een paar anderen zijn ook weggeweest met wat toeristmensen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 5 november 2016

Af en toe een bui en af en toe zon.
Vanmiddag heb ik mijn ogen uitgekeken. Het mens van Zazou kwam de stal binnen en ik moest twee keer, wat zeg ik... drie keer kijken voordat ik haar herkende.Ze had waarachtig haar trouwjurk aangetrokken en scheen serieus van plan te zijn om met jurk en al een buitenrit met Zazou te gaan maken.Volgens mij is dat nu niet de meest praktische outfit voor zoiets, maar wie ben ik ? Maar al gauw kwamen we er achter, dat er wel een soort van buitenrit gemaakt zou worden, maar alleen om dan mooie foto's te gaan maken. Er was namelijk ook een fotografeermens druk in de weer eromheen. Het schijnt wel geslaagd te zijn, want ik heb gehoord, dat de foto's genomen in de zon, precies tussen twee buien door ,goed zijn gelukt.

Sanneke

Vrijdag 4 november 2016

Bewolkt, pas tegen de avond een beetje zon.
De vele bomen op ons plein beginnen nu in een rap tempo hun bladeren te verliezen. Er is bijna geen opruimen meer aan.Maar de aanhouder wint en het is ieder jaar nog gelukt om het plein weer toonbaar en beloopbaar te krijgen.

Pagina: «  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits