Het Dagboek

Dinsdag 16 augustus 2016

Droog en zonnig. 20 graden.
Fido en Silke voelen zich inmiddels ook al aardig thuis. Wie dat nu weer zijn ? Twee gastpony's, die met hun eigen rijkinderen zijn meegekomen op ponykamp.

Gastponies

Maandag 15 augustus 2016

Wisselend bewolkt,droog, beetje wind.
Mijn naam is DP, oftewel Duo Penotti. Wie mij ziet weet meteen waarom ik zo heet. Heel lang ben ik hier de enige bonte pony geweest. Een paar jaar geleden is daar Match, een gastpaard, bij gekomen. Dat kon er nog mee door, want Match is vosbont, dus niet met mij te verwarren.Maar daar kwam ,eerst als invaller en sinds kort als vaste medewerker, Lola bij en sinds een week Murphy, waarachtig ook zo'n bonte. En ik weet nog niet zeker of ik dat wel zo leuk vind.De rijmensen halen ons nu geregeld door elkaar en ook paarden willen toch graag uniek zijn.Dit is echt niet goed voor je ego hoor.Maar ja, het zijn wel leuke paarden. Dat moet ik eerlijk toegeven. En ze kunnen er tenslotte ook niets aan doen, dat ze zo bont zijn als ze zijn.De mensen zouden vast zeggen, dat ik het maar een plaats moet geven en ik denk, dat ik dat dan ook maar zal doen.

Zondag 14 augustus 2016

Eerst zon, later wolken, maar prima temperatuur. 23 graden. Niks mis mee.Wat zou het fijn zijn als het nu eens een poosje zo bleef. De tijd zal het leren.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.

Zaterdag 13 augustus 2016

Wisselend bewolkt en opeens weer zomerse temperatuur. Dit tot vreugde van de steekbeesten, die ons de afgelopen dagen nauwelijks hadden geplaagd. We hoopten al, dat ze waren geemigreerd naar warmere streken. maar nee hoor. Ze zijn er nog. Jammer !

Vrijdag 12 augustus 2016

Zwaar bewolkt en ietsje warmer. 15 graden !!
Alweer de laatste dag van het ponykamp en dus afscheid van mijn verzorgkind. Jammer hoor. Ik vond het weer heel gezellig. Misschien tot volgend jaar dan maar.

Donderdag 11 augustus 2016

Hele dag miezerig. Wel niet veel regen, maar wel bijna aan een stuk door. Ach ja, je went aan alles. Hoewel 11 graden overdag in augustus toch wel erg mager is . In januari zou het niet misstaan.
De kampkinderen hebben het dus vannacht, toen het volgens koppen in de krant hier 0 graden was, bepaald niet te warm gehad. Maar het zijn bikkels, want we hebben ze bijna niet horen klagen.
Het was wel jammer, dat de eigenlijk geplande buitenrit niet door ging, omdat zoiets niet leuk is in een sliknat bos. Maar gelukkig hebben we een binnenbak en daar hebben we een dressuurwedstrijd gehouden. Ook leuk.

Woensdag 10 augustus 2016

Vaak zon en dan af en toe plotseling toch weer een plens water.
De mais op ons crossveld doet het mega goed. Je kunt er allang niet meer overheen kijken.

Mais groei

Dinsdag 9 augustus 2016

Overdag wisselend bewolkt, maar 's nachts jammer genoeg weer eens heeeeel veel regen en maar 16 graden.
Herinneren jullie je, dat een poosje geleden Sandra en Monique haastig in de verte verdwenen en pas veel later terugkwamen? Nou, ze zijn toen inderdaad naar de zoveelste Epony ergens ver weg, gaan kijken. En het is bijna niet te geloven...eindelijk geslaagd !!! Ze vonden allebei het dier al op het eerste gezicht leuk en lief. Ze bleek bij het proefrijden heel fijn te zitten en gedroeg zich ook nog super. Zelfs toen er een heel eng groot landbouwding vlak langs scheurde verblikte of verbloosde ze niet. Onze mensen waren echt onder de indruk.Maar er waren nog wel een aantal hobbeltjes te nemen. Ze bleek uit Ierland te komen en was ,waarschijnlijk onderweg, verkouden geworden.  En je koopt geen paard met een snotneus. Maar nu was dat helemaal over en vanmorgen heeft een dierenartsmens van daar haar helemaal onderzocht.Ze noemen dat een aankoopkeuring heb ik me laten vertellen.Volgens mij heb ik dat ook gehad voordat ik hier mocht komen werken.Onze mensen stonden er natuurlijk met de neuzen bovenop en hadden heel optimistisch het rolhok alvast meegenomen onder het motto "het zal toch wel ooit een keertje lukken." En ja hoor. Het licht ging op groen en de nieuweling mocht instappen. Ik hoorde, dat ze haar Murphy hebben genoemd. Logisch toch als er op je geboortebewijs Brandon Bell staat. Dit soort gedachtenkronkels zal ik wel nooit begrijpen, maar ik ben ook maar een pony.
De mensen hier hadden inmiddels gehoord, dat het rolhok dit keer niet leeg zou terug komen en hadden haar stal versierd."Ziet er leuk uit"zei ze goedkeurend en stapte rustig naar binnen.Het lijkt inderdaad zo op het eerste gezicht een leuke aanwinst voor het medewerkersteam.

Murphy Murphy

Maandag 8 augustus 2016

Wisselend bewolkt en meestal droog. 18 graden.
Ik ben Toet en woon in de sterstal samen met Melli,Guusje en DP.Mijn hobby is eten en uiteraard het liefste in de wei.Gelukkig is het nu zomer, al zou je dat soms niet zeggen, en kan ik iedere dag mijn hart ophalen met al dat lekkere gras.
We zijn vandaag weer begonnen met een nieuw ponykamp en ik heb dus weer een nieuw verzorgkind. Altijd leuk al die extra aandacht.

Zondag 7 augustus 2016

's Morgens zon, 20 graden en veel wind,'s middags zwaar bewolkt.
Ik was blij met het mooie weer, want ik mocht mee op buitenrit met een stelletje toeristmensen van overal en nergens.Door de wind hadden we bijna geen last van dazen en dat soort gespuis en de temperatuur was ook net goed. Niet te warm en niet te koud.
Na dat uitje was het goed toeven in de wei. Niemand hoort mij dus klagen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Pagina: «  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits