Het Dagboek

Dinsdag 7 februari 2017

De hele dag druilerig met vaak snegen ( mengsel van sneeuw met regen)
Onze mensen hebben besloten om dan toch vandaag alvast onze paddocktijd in te korten en daarna de bodems gelijk te gaan maken.Inmiddels is gebleken, dat de mensen van Nicky en Tico in het bezit zijn van een motorgrasmaaier. Daar heb je dus niets aan in deze tijd van het jaar zou je zeggen,maar niets is minder waar.Er zit namelijk ook een schuifding aan de voorkant en dat was heel goed nieuws. Dit machinedingetje is natuurlijk veel wendbaarder dan het grote ding van het boerbuurmens en omdat de grond nu nog mooi zacht is kan het kleine ding heel goed dit werk doen. Jippie....iedereen blij.

zandmaaier zandmaaier

Maandag 6 februari 2017

Zwaar bewolkt,4 graden.
Ik ben Toet en woon allang in de sterstal, samen met Melli , Dp en Guusje.
Al onze paddocks zijn geleidlijk weer in gebruik genomen en zelfs in de buitenbak zou je kunnen rijden. Maar nu hoorde ik zeggen, dat het opnieuw gaan vriezen, echt door zal gaan. Onze mensen zijn zich dus nu het hoofd aan het breken wanneer ze moeten beginnen met het glad maken van alles om te voorkomen , dat we dagen niet naar buiten kunnen door hard bevroren paddockknobbels.Vorige keer waren ze namelijk te laat!

Zondag 5 februari 2017

Zwaar bewolkt enh 8 graden.
Ik hoorde zeggen, dat Koning Winter over een paar dagen weer wordt terug verwacht.. Dat is balen !! We dachten al, dat we klaar met hem waren. Niet dus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 4 februari 2017

Vannacht een beetje regen. Overdag somber en 10 graden.
Vandaag druk, druk,druk, zoals gewoonlijk op zaterdag. Ik moet zeggen, dat we dat best gezellig vinden.

Vrijdag 3 februari 2017

Vannacht regen, maar overdag droo en warm voor de tijd van het jaar.
Overbuurvrouw Jasmijn was in de lappenmand.Ze had een klein wondje aan haar been opgelopen. Eerst niks aan de hand. Maar toen werd het been dik en Jasmijn voelde zich helemaal niet lekker. Sandra kwam meteen aandragen met een staafje, dat ze koortsthermometer noemen en het bleek, dat ze ook koorts had.Zoiets heet einschuss hoorde ik.Het dierenartsmens is toen geweest en heeft haar iets in de hals gespoten.Een ontstekingsremmer of zoiets. En ja hoor...het werkt. Vannacht om half 1 had ze nog 39.00, vanmorgen was dat al flink gedaald en vanavond om 7 uur was de temperatuur weer helemaal normaal. Bovendien voelt ze zich weer prima en laat ze zich haar eten, dat ze eerst liet staan, weer goed smaken. Alweer opgelost.

Donderdag 2 februari 2017

Zonnig en windstil.En wel 12 graden.Heerlijk.
Iedereen is blij en heeft al visioenen van een vroeg voorjaar. En weten jullie wat nu het gekke is ? Ik keek eens terug in ons dagboek van vorig jaar en ik las daar ook bij een dag, dat het 12 graden was. En denk maar niet, dat toen iedereen blij was. Integendeel. Mopper, mopper, mopper. En weten jullie waarom ? Die dag was een dag in augustus....Zo zie je maar weer, dat eenzelfde feit ( 12 graden =12 graden) soms leidt tot heel verschillende reacties. En ook, dat die verschillende reacties allebei begrijpelijk zijn op die plaats en die tijd.. Het is maar net hoe en wanneer je naar iets kijkt. En dat geldt voor een heleboel dingen.Misschien iets om te onthouden.

Woensdag 1 februari 2017

Veel zon en weinig wind. 12 graden
Zou het voorjaar echt al zijn begonnen ??? Als dat nu eens waar zou zijn. Maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden, dat dat niet klopt.

Dinsdag 31 januari 2017

Zwaar bewolkt en droog.
We hebben nog vergeten te vertellen, dat Benzo, de grote groninger vos inmiddels weer is vertrokken.Onze mensen vonden het heel erg jammer, dat hij op dit moment toch niet het paard is , dat gezocht werd.Hij is namelijk nog erg groen en dus niet ervaren genoeg om de rijmensen iets te leren. Er zijn hier altijd wel een paar paarden/pony's in opleiding en op termijn komt het ook altijd wel goed, zodat niet meer alleen onze eigen mensen en de meest gevorderde rijmensen ermee overweg kunnen, maar ook veel meer minder gevorderden.Voor nu is echt een meer ervaren paard nodig. We hebben hem uitgezwaaid en hopen, dat hij een leuk mens krijgt,dat goed kan rijden en dat met hem in de toekomst helemaal de blitz gaat maken.. Die potentie heeft hij namelijk volgens onze mensen, die hem maar met moeite hebben laten gaan, echt wel.

Maandag 30 januari 2017

Zwaar bewolkt en meestal droog
Hallo, daar ben ik weer. mijn naam is Orlando en ik woon in de grote stal rechts achteraan.Aan de enen kant is de zadelkamer en aan de andere kant staat sinds kort Cidola. Jaren lang was Kleo mijn buurman, maar onze mensen hebben hem nu een eindje verderop gezet. En weten jullie waarom ? Nou, Kleo gaat over een paar weken met pensioen op een ander adres. Omdat hij en ik jaren lang de allerbeste vrienden zijn geweest willen ze ons vast al een beetje wennen aan meer afstand. Geen slecht idee toch ?

Zondag 29 januari 2017

Koning Winter heeft definitief zijn biezen gepakt.Het was zwaar bewolkt en de vele regen kwam gelukkig pas na het tweede deel van de dressuurwedstrijd. Wel zo prettig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zondag eerste uitslag

Pagina: «  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement