Het Dagboek

Zondag 28 mei 2017

Vannacht plotseling onweer en als toetje een heleboel regen. Voor deze keer zeer gewaardeerd ! Overdag weer prima zomerweer. Helaas geen buitenrit vandaag. Jammer, ik begin nu net de smaak te pakken te krijgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 27 mei 2017

Hoogzomer.
Inmiddels hebben ze de buitenbak ook maar flink nat gemaakt en dat vond iedereen een heel goed idee.Je loopt daar lekker in de wind en door de vele hoge bomen is er ook veel schaduw. het is daar nu best uit te houden.

Buitenbak

Vrijdag 26 mei 2017

Zon , weinig wind 28 graden of meer.
De weilanden worden nu toch wel heel erg droog. Zo droog, dat het gras, in plaats van te groeien, geel wordt en dreigt dood te gaan.Onze mensen hebben dus met frisse tegenzin de watergeeftoestanden te voorschijn gehaald. Dat is namelijk altijd veel gedoe met ellenlange slangen en zo. Maar je kon het gras bijna horen juichen van plezier toen de douche er op begon neer te dalen. Hopelijk gaat het nu weer gewoon aan het werk, aan het groeien, bedoel ik, want er gaat toch niets boven een maaltje vers gras.

Weide sproeien

Donderdag 25 mei 2017

Zon,droog, 25 graden.
Super weer voor Hemelvaartsdag, want dat was het. Als je me nu vraagt wie er ten hemel is gevaren en waarom ,moet ik het antwoord schuldig blijven. Maar het is hoe dan ook voor de mensen kennelijk een reden om een dagje vacantie te vieren. En dat was hier ook te merken.Geen rijkinderen, geen rijmensen en ook geen hulpmensen te bekennen. Gelukkig waren er wel een paar vrijwilligershulpmensen, die met de noodzakelijke werkjes kwamen helpen en de eigen mensen van de paarden lieten zich ook wel zien. Ikzelf heb zelfs een leuk buitenritje gemaakt samen met Aris. Ik heb nog goed opgelet of ik toevallig iemand ten hemel heb zien varen, maar niks hoor. Volgende keer beter !
Tussen twee haakjes. Er is dus niemand echt opgestegen, maar we hebben wel een mens zien gymnastieken op een heel hoge ladder in de binnenbak.Het bleek het glazenwassersmens te zijn, die van de gelegenheid, dat er niemand was ,gebruik kon maken om de ruiten schoon te maken. Tenminste, hij dacht, dat er niemand zou rijden, maar hij had buiten Pjotr en zijn mens gerekend.De arme man kon ook niet weten, dat die twee nu een keer altijd op de meest onmogelijke tijden in training gaan.Maar Pjotr is iemand ,die bang is voor niemand en dat kwam nu heel goed uit. Dus zowel de ramen werden gewassen alsook Pjotr heeft zijn loopje gehad en wel tegelijkertijd !!!

Glazenwasser

Woensdag 24 mei 2017

Tris en Famke zijn inmiddels weer naar huis en dat betekent, dat mijn tijdelijke buurvrouw Sil is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor Sunshine,die hier de laatste tijd normaal woont.Ook een leuke dame hoor. Niets mis mee.

Dinsdag 23 mei 2017

Zwaar bewolkt, warm en steeds droger en droger.
Gisterenavond was er een hele club rijmensen,die theorieles kregen van Arjan.Als ik het goed heb begrepen ging het over het ruiterbewijs CBR 2 en paardenwelzijn.

Theorieles

Maandag 22 mei 2017

Wisselend bewolkt en veel wind.
Mijn naam is Marnix en ik heb voor de eerste keer de pen. Eerst wist ik helemaal niet waar ze het over hadden. maar uiteindelijk drong tot mij door, dat nu van mij verwacht wordt, dat ik een week lang verslag uitbreng van wat er hier zoal gebeurt. Ik ben bang, dat ik daar niet zo goed in ben, want ik heb zoiets nog nooit gedaan. Maar ik doe mijn best.
Ik ben dus een fries, zoals ze mijn ras noemen.Mijn mens ,die dus perse een fries wilde hebben,heeft heel lang moeten zoeken eer we elkaar tegen kwamen. maar toen was het ook meteen raak en ik woon hier al een tijdje met veel plezier. Mijn eigen mens heeft 2 keer in de week les en zijn bijrijdmens 1 keer.De rest van de dagen breng ik door in paddock en wei en met wat freestyleoefeningen, een wandelingetje aan de hand en af en toe een buitenritje. Niemand zal mij dan ook horen klagen.

Zondag 21 mei 2017

Zonnig, beetje wind, 22 graden.
Vandaag was het tweede deel van de wedstrijd. Ik heb gisteren meegedaan en vandaag ook.En vandaag heb ik lekker een eerste prijs gewonnen. Ach ja...je bent goed of niet ! Grapje (maar ik meen het stiekum wel een piepklein beetje ).
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix.

Zaterdag 20 mei 2017

Wisselend bewolkt en weer gewoon droog. Gortdroog !
En er is weer een wedstrijd geweest. Het eerste deel van een gewone dressuurwedstrijd, gecombineerd met de selectie van degenen, die door mogen naar de regiofinale van de zitcompetitie, ergens in een plaats, die den Ham heet. Het gaat er daarbij om wie de mooiste houding en zit heeft en onze leerlingen moeten dat dus daar laten zien op vreemde paarden en pony's.Nou...ze mogen hopen, dat die net zo lief en comfortabel zittend zijn als wij...(ahum).

uitslag wedstrijd

Vrijdag 19 mei 2017

Zwaar bewolkt, af en toe regen. Onze mensen hadden veel liever meer gehad. Het is ook nooit goed.

Pagina: «  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement