Het Dagboek

Donderdag 1 december 2016

Wisslend bewolkt, weinig wind, droog.
Vanmorgen stond Cidola op de spuitplaats naast onze stal en ze vertelde opgetogen, dat ze vandaag een vast contract had gekregen. Ze is goed door haar proeftijd heen gekomen en nu mag ze dus blijven. Super hoor. Ze is echt een aanwinst.

Woensdag 30 november 2016

Rustig herfstweer. geen vorst meer te bekennen.
Er schijnt weer een soort feest in aantocht te zijn en dat heeft te maken met pepernoten. Er worden tenminste al de hele week zogenaamde pepernotenraces gedaan tijdens de lessen. Ik moet zeggen, dat ik dat best leuk vind, want die pepernoten blijken lekker te zijn en er vallen er geregeld wat voor ons af.

Pepernotenrace

Dinsdag 29 november 2016

Wisselend bewolkt en weinig wind. Ruim boven nul.
Inmiddels worden er steeds meer van ons geschoren.Wie een te dikke vacht heeft gekregen heeft daar last van in het werk, dus het is fijn, dat het gebeurt. Alleen de manier waarop is nog wel een dingetje. Ik zag tenminste met verbazing hoe het mens van Zazou die arme Zazou voor gek heeft gezet.Het is maar goed, dat dat arme paard zelf niet kan zien, wat er nu op haar billen is verschenen. Kijk zelf maar. Ik vind het echt geen gezicht. Maar daar schijnt niet iedereen zo over te denken. Ze schijnen een foto van dit wanresultaat op iets, dat instagram heet , te hebben gepubliceerd.En je raad het nooit...Het stond er nog niet op of het begon duizenden likes of zoiets te regenen , vooral uit een land Amerika.Dat geloof je toch niet...Maar over smaak valt niet te twisten .Gelukkig zijn mijn billen te klein voor zulke grappen.

Zazou

Maandag 28 november 2016

Bewolkt en veel minder kopud.
Ik ben Bobby en woon sinds ik hier ben komen werken in het linker deel van de duobox in de nieuwe stal, naast Okkie.Ik heb lekker een eigen buitenluik, terwijl Okkie ietsje om een hoekje naar buiten moet kijken. Maar als de grote deur open is, en dat is de hele dag, is zijn luik ook bijna, bijna een buitenluik. Je hoort ons dus niet klagen.
Voordat ik hier kwam ging ik met een eigen kind geregeld naar wedstrijden en daar was ik best goed in, al zeg ik het zelf. We hebben het tot bijna de zwaartste klasse geschopt. maar toen gebeurde er wat er helaas altijd gebeurt met ons kleine pony's. Ons rijkind wordt groter en groter en wij...blijven klein. Helaas. dat werd dus afscheid nemen. Maar hier ben ik daar niet bang voor, want hier komen steeds nieuwe kleine rijkinderen. Over dat probleem hoef ik me geen zorgen meer te maken. Dit is dus voor mij een plek om nooit meer weg te gaan.

Zondag 27 november 2016

Hele dag zon, geen wind en zeker 10 graden.
Het spoedcursusmens van deze week was spekkoper. In tegenstelling met vorige week zondag was het vandaag ideaal weer voor een buitenrit en die heeft ze dan ook gemaakt. DP en Toby mochten mee en ze hebben het, zoals DP zei , prima naar de zin gehad.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

spoedcursist

Zaterdag 26 november 2016

Mistig, de hele dag.
En daar kwam aan het eind van de ochtend uit de mist een vreemd rolhok opdoemen en je raad nooit wie daar uit kwam stappen ???Joepie...het beloofde friese gastpaard op proef.Leuk, leuk. Maar jonge jonge jonge wat is dat dier onmogelijk groot.1.80 hoorde ik zeggen. Nou ja, zijn bijbehorende a.s. mens is ook niet de kleinste, dus dat past dan wel weer. Ik ben benieuwt of hij zal mogen blijven. Dat zou wel heel leuk zijn.

Marnix

Vrijdag 25 november 2016

Vannacht een beetje vorst, overdag zonnig en windstil.
Cidola, de nieuweling op proef lijkt het goed te doen. Ik zie haar geregeld langskomen en ik heb rijmensen horen zeggen, dat ze het leuk hadden gevonden om op haar te rijden.En dat is een goed begin.Bovendien is ze gewoon aardig. Niet alleen tegen de rijmensen en rijkinderen, maar ook tegen ons. Ik denk, dat we haar er best bij kunnen hebben.

Donderdag 24 november 2016

Halve dag zon plus een stevige wind. Dat is fijn, want het plein begint goed op te drogen en dan kunnen de vele bladeren,die inmiddels zijn afgevallen gemakkelijker worden opgeruimd.
Het spoedcursusmens heeft inmiddels ontdekt, dat het niet perse noodzakelijk is om op een paard te zitten met je gezicht naar voren en aan iedere kant een been. Er zijn veel meer mogelijkheden en die zijn vandaag uitgeprobeerd. Dat heet voltige als ik goed ben ingelicht en Calimero is er heel goed in. Je moet als paard zijnde het toch maar goed vinden, dat ze op zo'n merkwaardige manier op je rug rondcrossen.Voor de rijmensen schijnt het een goede manier te zijn om te leren balanceren.

spoedcursist spoedcursist

Woensdag 23 november 2016

Wisselend bewolkt en soms een beetje zon.
Deze week is er weer een spoedcursusmens. Leuk hoor.Ook zij gaat al goed vooruit met rijden en ze wordt steeds handiger in de dingetjes, die je moet kunnen om met ons om te kunnen gaan.

Dinsdag 22 november 2016

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Onze mensen zijn gisteren ook weer terug gekomen van weggeweest. Ik hoorde, dat ze eigenlijk zondagavond weer thuis zouden zijn. Maar toen ze op dat verre eiland in de vliegdoos richting huis dachten te kunnen stappen kregen ze te horen, dat die vliegdoos nog rustig op het nederlandse vliegveld stond, omdat het te hard stormde om de lucht in te kunnen komen.Dat werd dus wachten, wachten, wachten en een dag later thuiskomen. Maar heel blijven komt eerst en dat is gelukkig wel het eindresultaat geweest.

Pagina: «  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits