Het Dagboek

Woensdag 1 maart 2017

Wisselend bewolkt, af en toe een bui.
Volgens de weerberichtmensen is vandaag de lente begonnen, maar de gewone mensen schijnen dat pas op 21 maart te vinden.Mij maakt het niet uit. Jullie kunnen zelf kiezen.
Ik heb gehoord, dat de loting onder de rijmensen, die op de eerste dag van het nieuwe kwartaal, 1 februari, het lesgeld voor dit kwartaal hadden voldaan, inmiddels is gebeurd . Hierbij feleiciteer ik Lois Hartgers en Sterre Winterman met hun gewonnen priveles of buitenrit naar keuze.Leuk toch zo'n extraatje ! Ze kunnen zich melden voor een afspraak.

Dinsdag 28 februari 2017

Soms regen, soms beetje zon. Koud.
Mijn mens schijnt vakantie te hebben. Ik zie haar tenminste op tijden verschijnen dat ik haar anders nooit zie. Leuk hoor. Ik houd wel van een beetje afwisseling. Wat ik wel jammer vind is, dat ik nooit meer het bos in ga voor mijn eigen rijtuig. Dat ding staat te verstoffen in de berging hoorde ik. Maar Match had wel een goede opmerking. Hij zei, dat mijn mens er natuurlijk geen zin in heeft om te zitten vertinnen op de bok van dat rijtuig en daar zou hij best wel eens gelijk in kunnen hebben. Daar had ik niet aan gedacht. Ik zal dus gewoon moeten wachten op betere, lees warmere, tijden. Het is niet anders.

Rijtuig

Maandag 27 februari 2017

Regenachtig, veel wind en maar 4 graden.
Ik ben Aris en woon in een silostal naast Match. Aan de andere kant van het brokkenhok wonen Sil en Tommy.We kijken allemaal uit op het plein en daar is altijd wel wat te beleven. We vervelen ons dus niet.
Dat plein is op het moment trouwens een zooitje. Door al die regen ontstaan er grote plassen en die krijgen niet de kans om weg te trekken voordat de volgende plens weer naar beneden komt.Jammer. Nou ja . Voor onze voeten is die nattigheid wel goed heb ik gehoord. De hoef blijft er mooi soepel door.Beter dan door olie en vet. En zo heeft ieder nadeel weer zijn voordeel.

Zondag 26 februari 2017

Wisslend bewolkt. Soms regen ,soms droog.
De lente komt er, ondanks het snertweer van de laatste tijd , toch echt aan. Overal komen de voorjaarsbloemetjes tevoorschijn. Fijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Voorjaarsbloemen

Zaterdag 25 februari 2017

Hele ochtend regen, later droog.
Toen ik in de paddock stond ben ik me een hoedje geschrokken.Normaal is het hier altijd rustig en daarom wisten we niet wat er aan de hand was toen er opeens een grote herrie naderde.Bij nader inzien bleken het heel grote rolhokken te zijn met een heleboel mensen in rare pakken er op, die met zijn allen enorm veel lawaai maakten.BB wist te vertellen, dat die rolhokken waarschijnlijk op weg waren naar nog meer van dat soort om dan met zijn allen een tocht door het dorp te maken. Carnavalsoptocht zou het heten.Nou, van mij mogen ze als ze dat leuk vinden. Maar we waren best blij toen ze weer weg waren. De oren doen me nog zeer.

Vrijdag 24 februari 2017

Volgens de weerberichtmensen opnieuw storm en regen. En weet je wat ??? De hele dag zon en windstil.!! Ach ja, vergissen is menselijk en iedereen was er dit keer blij mee.
Onze oppasmensen waren, zeker weten, aangekomen met twee honden in hun kielzog. Hobi en Otis.Vanmorgen keek ik uit mijn raam en ik dacht toch zeker er drie te zien. En ja hoor.Jeroen bleek er nog een te hebben opgehaald. Een hulphond, die nog werkt bij een mens, dat zo ziek was geworden, dat ze even helemaal niet meer voor haar kon zorgen. Hulphond of geen hulphond. Een hond kan niet zichzelf uitlaten of zelf eten in zijn bak doen. Hoewel hij dat laatste misschien wel zou kunnen, maar dat zal wel niet mogen. Hoe het ook zij.Kwam er toch nog een dier in nood het gezelschap aanvullen. Ze heet trouwens Millie.

De honden

Donderdag 23 februari 2017

Storm, regen, hagel. Code geel, code rood.De weerberichtmensen buitelden over elkaar heen met horrorvoorspellingen.Van schrik hebben onze mensen de grote kleppen in het nieuwe dak van de binnenmanege maar gauw dicht gedaan, want je weet maar nooit. Gelukkig viel het, zoals gewoonlijk,best mee en is alles, ondanks de inderdaad harde wind, netjes op de plaats gebleven.

Storm

Woensdag 22 februari 2017

Zwaar bewolkt en veel regen.
Onze mensen hebben een mailtje gestuurd vanaf hun vakantieadres en daar was het zo te zien wel een beetje ander weer. Maar het is ze gegund hoor. We wensen ze veel plezier.

Curacao

Dinsdag 21 februari 2017

Wisselend bewolkt.
Fleur vertelde , dat ze weer eens onder handen was genomen door Marielle, al heel veel jaren onze osteopathe. En ze vond het erg aangenaam zei ze. We worden allemaal, medewerkers en gastpaarden, ieder jaar gecontroleerd en zo nodig behandeld. Ik vind, dat je er altijd erg van opknapt. Het is net zoiets als met de rolhokken van de mensen. Die krijgen ook iedere jaar een grote beurt, waarbij de onderdelen weer piekfijn in orde worden gemaakt.Het verschil is natuurlijk wel, dat die rolhokken dan meteen weer gebruikt kunnen worden terwijl wij daarna lekker een weekje vakantie krijgen.Waarom dat precies is weet ik niet, maar het zal wel zoiets zijn als dat onze spieren en zo er weer aan moeten wennen om een andere stand te hebben gekregen of zoiets.

Marielle

Maandag 20 februari 2017

Zwaar bewolkt, droog en helemaal niet koud.
Hallo, ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast Nicky en Pride en tegenover Okkie en de spuitstal.Prima plek met uitzicht naar alle kanten.Over uitzicht gesproken.Ik keek nietsvermoedend naar buiten en zag daar iets heel merkwaardigs.Zo vreemd, dat ik twee keer heb gekeken, omdat ik niet geloofde wat ik zag.Zeg nu zelf...Wie van jullie heeft ooit een hond voorbij zien hollen met zijn achterlijf in een soort rolstoel op wielen. En hard, dat hij ging...Maar dat is precies wat ik echt zag. Het bleek Hobi te zijn, die voor langere wandelingen dat gekke hulpding omgegespt krijgt om zijn slappe achterhand te ondersteunen. Hij zei, dat hij er heel blij mee is en smeerde hem meteen weer met een noodgang.Heel apart.

Hobi

Pagina: «  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement