Het Dagboek

Dinsdag 13 december 2016

Miezerig en mistig.
De zomerbloemen , die zo heel lang hun best hebben gedaan  om te overwinteren hebben inmiddels de strijd opgegeven.De paar nachten stevige vorst hebben ze de das om gedaan.Maar er zijn nieuwe leuke bloemetjes verschenen, die wel tegen alle winterse narigheden kunnen.Ze heten dan ook winterjasmijn heb ik hehoord. Ze zien er trouwens ook best lekker uit, maar ik heb zo'n vermoeden, dat wie dat gaat proeven ruzie met het voermens krijgt en dan kom je van de regen in de drup. beter niet doen dus.

Winterjasmijn

Maandag 12 december 2016

Wat een verschil met gisteren ! Vannacht heel veel regen en nu zwaarbewolkt.
Hallo, daar ben ik nu eens weer aan de beurt. Bill is de naam en ik woon tegenwoordigin de grote stal naast Murpfy en tegenover mijn grote vriend Pjotr, alias Piet.D,w,z, in de wei zijn we altijd dikke mik, maar samen in een paddock lukt dus niet. Dan duurt het niet lang of we hebben ruzie over van alles en nog wat.Ik denk, dat dat komt, omdat in de wei onze gezamelijke grootste hobby "gras eten" onze meeste aandacht heeft . In de paddock is hetzelfde hooi, waarvan we op stal ook kunnen eten wanneer we willen, dus dat heeft geen drukte.

Zondag 11 december 2016

Droog, zonnig en opeens wel 12 graden !
Buurvrouw Kleo vertelde, dat ze had gehoord, dat ze binnenkort met pensioen zal gaan. Ze is inmiddels 26 jaar en is dus al 20 jaar medewerker hier.Onze mensen vinden, dat ze nu wel klaar is met werken en proberen een gezellig plekje te vinden voor haar waar ze nog een paar leuke jaren kan doorbrengen, bijvoorbeeld als gezelschapspaard. Als iemand van jullie iets weet houden we ons aanbevolen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 10 december 2016

Zwaar bewolkt en somber.
Het is net of er steeds meer rijkinderen en rijmensen ziek zijn. Er zijn tenminste best veel afzeggingen.En als rijkinderen niet willen gaan rijden kan ik je op een briefje geven, dat ze dan ook uitgeteld in bed liggen. Als dat niet zo was zouden ze zich wel hiernaartoe slepen. Dat is namelijk het grappige.Je vind ponyrijden megaleuk en telt de dagen af tot het weer zover is of...je vind er helemaal niets aan. Een tussenweg is er zelden.

Vrijdag 9 december 2016

Zwaar bewolkt, weinig wind.
Het is tegenwoordig erg vroeg donker. Bij ons in de stal gaat om 4 uur het licht al aan. Ze noemen dit dus niet voor niets de donkere dagen voor Kerstmis.

Donderdag 8 december 2016

Licht bewolkt rustig weer, weinig wind.
Ik hoorde, dat er binnenkort een wedstrijd vaardigheid wordt gehouden en ik hoop toch zo, dat ik ook mee mag doen. Het lijkt me hartstikke leuk om tussen al die balken en pionnen door te manoevreren en sprongetjes te maken.

Woensdag 7 december 2016

Zwaarbewolkt en windstil.
Sinterklaas is net goed en wel vertrokken of we zien, dat overal in de buurt versierde en verlichtte toestanden, al dan niet met bomen er onder ,staan te flonkeren 's avonds. Leuk gezicht.En bij ons in de voortuin staat dit jaar waarachtig ook zo'n ding.Toen ik in de paddock er vlak bij stond heb ik wel gezien, dat onze mensen zuchtend en steunend aan het martelen waren om alle draadjes, die stuk voor stuk in de knoop schenen te zitten, te ontwarren en de goede kant op te krijgen. Ze waren er zowat een hele middag zoet mee en als ik het goed heb daalde de stemming naarmate dat het langer duurde. Maar eind goed al goed. Het ding staat en de lampjes doen het warempel ook nog. Iedereen blij.

Kerstboom

Dinsdag 6 december 2016

Vannacht weer vorst, maar de hele dag zon en geen wind.
Onze Tommy heeft gisteren de hele dag in de piepzak gezeten vanwege dat daktripje, dat hij met Sinterklaas zou moeten gaan maken.Maar aan het eind van de middag kwam het verlossende mailtje.De enige echte Amerigo was inmiddels teruggevonden en stond zelf te trappelen om aan het werk te gaan. En dat vond Tommy dus helemaal niet erg. Gek he ?

Maandag 5 december 2016

Eerst min 8 en later min nul.Hele dag zon en windstil.
Ik ben een tinker en heet tegenwoordig Murphy. Ik sta in de grote stal naast Bill en Kleo. Voordat ik hier kwam woonde ik ergens ver weg. Ze noemen het Ierland. Ik voerde daar niet zoveel uit en liep meestal naar eten te zoeken in de bergen. Misschien, dat ik daarom altijd zo heel erg verheugd ben als er zomaar vanzelf allerlei lekker eten in mijn voerbak wordt gegooid. De anderen hier in de stal vinden het maar een rare vertoning als ik dan iedere keer weer de stal door dans.Nou ja, zij weten natuurlijk niet hoe het is als je je eten eerst hap voor hap zelf moet opzoeken.
Ze hebben me daar wel geleerd hoe ik me moet gedragen als er een mens op mij rijdt en ik heb zelfs ook een beetje springtraining gehad.Ik vond het allemaal wel interessant en toen ik dan ook samen met een heel stel anderen naar dit land werd gestuurd om hier serieus aan het werk te gaan was ik blij.En toen ben ik dus hier terecht gekomen.

Zondag 4 december 2016

Vannacht weer berekoud en overdag maar net boven nul. Wel een strakblauwe lucht en geen wind.
Tommy en Orlando hebben lekker een buitenrit gemaakt en diverse paarden zijn met hun mensen op pad geweest. Verder was er niets te doen behalve chillen in de paddocks. Niet verkeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits