Het Dagboek

Zaterdag 24 juni 2017

Zwaar bewolkt en regenachtig.
We kregen vandaag een mailtje van Kleo vanuit haar pensioenadres. Ze schreef, dat het heel goed met haar gaat. Ze heeft het alleen wel heel erg druk. Maar ,omdat dat is met het in de wei lopen en eten plus het kletsen met de ganzen en schapen en dan alweer eten, hebben wij geen medelijden met haar. Gek he ??

Vrijdag 23 juni 2017

Gelukkig weer gewoon 25 graden.
Inmiddels blijkt , dat Coen het goed doet. Als hij zo doorgaat mag hij vast wel blijven.

Donderdag 22 juni 2017

Bloedheet. Meer dan 34 graden en hier maar 3 druppels van de vele regen, die beloofd was. De middag- en avondlessen zijn zelfs afgezegd, omdat het voor mens en dier niet gezond is om je bij zo'n temperatuur in te spannen.
Vandaag waren Sandra, Remco en het voermens weg. Ze schijnen een soort schoolreisje voor manegehouders te hebben gehad. Ze noemden het "kijkje in de keuken".Ze waren ook op een plaats, waar bepaald meer dan 3 druppels regen is gevallen. Dat was Rotterdam. Ze zouden daar net een rondleiding krijgen op een heel groot concours, het CHIO, toen  uit de blauwe hemel de bliksem insloeg in twee bomen op dat terrein. Het was een reuze klap en iedereen werd door de politie meteen de gebouwen in gejaagd. De rondleiding is toen maar even uitgesteld, ook omdat meteen de hemel openging en er heel veel water naar beneden kwam. Later is het trouwens wel doorgegaan en het was heel interessant zeiden ze.
Dezelfde dag hebben ze ook zo'n rondleiding gehad  in de Haagse Koninklijke Stallen. Konden ze mooi even kijken , waar onze Herman een paar dagen van de week zijn tijd doorbrengt met het beslaan van alle paarden daar.

Woensdag 21 juni 2017

Licht bewolkt, 28 graden plus een beetje wind.
Het eerste nieuwe hooi is ook al binnen.Een paar dagen geleden kwamen megagrote rolhokken het plein op. Na een beetje heen en weer bleek , dat ze precies door de grote deur van de binnenbak pasten en verdwenen ze uit het zicht. Omdat dezelfde mensen al jaren en jaren dat hooi leveren weten ze inmiddels kennelijk precies hoe hoog en hoe breed ze de karren moeten volstapelen. Orlando vertelde, dat dat vroeger nog wel eens problemen gaf. Konden ze juist net niet door de deur en zo. Maar al doende leert men. Dat is nog nooit anders geweest.

Hooi

Dinsdag 20 juni 2017

Warm en droog. Overdag 30 graden.
Het voermens is al dagen bezig met de pleinbloemen. In het vroege voorjaar staan hier altijd overal blauwe en gele bloemen. Ze noemen het viooltjes. Als die zijn uitgebloeid worden ze weggegooid en komen er andere soorten voor in de plaats, die doorbloeien tot oktober. Die andere soorten moeten nu ongeveer wel zijn aangeschafd, omdat ze binnenkort niet meer te koop zijn.Maar er is een probleem...In plaats van dat die viooltjes inmiddels zijn doodgegaan staan ze er nog springlevend en beeldschoon bij. En dat terwijl er nu echt anderen op hun plaats moeten komen te staan. Het voermens heeft de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld, maar nu moest de knoop worden doorgehakt. Weg ermee dus ...  Ik zag, dat er kisten vol nieuwe plantjes werden aangevoerd en zei tegen Misty, dat ik het toch wel erg zielig vond voor die leuke arme bloemetjes. Maar...er is een oplossing gevonden. We zagen, dat de viooltjes met bakken en al gewoon werden weggehaald en op de grond werden gezet om de hoek onder de buitenluiken van Pride c.s. Degenen, die in vaste bakken stonden werden in losse nieuwe bakken gedaan en gingen ook om de hoek. De nieuwelingen kregen nieuwe bakken of gingen in de lege vaste bakken.En zo bijten de verschillende kleuren mekaar niet en staat het best leuk voor de tijd , dat de viooltjes er nog zin hebben.

Viooltjes Viooltjes

Maandag 19 juni 2017

Meer dan 30 graden.
Hallo, ik ben Bobby en woon normaal in de duobox in de nieuwe stal samen met Okkie. Ik zeg normaal, omdat momenteel Misty mijn buurvrouw is en Okkie tijdelijk naar een paddockstal is verplaatst.Dit is een heel fijne box, maar er kunnen alleen maar heeeel goede vriendjes staan, omdat er bijna geen afscheiding tussen ons zit. Je kunt dus lekker aan elkaar plukken, maar ook net zo goed ruzie maken. En dat is dan natuurlijk weer niet de bedoeling.

Zondag 18 juni 2017

Hoogzomer, 29 graden en helemaal geen wind. Van mij mag het wel wat minder en van onze mensen ook als ik het goed begrepen heb.
Vanmorgen heel vroeg kwamen er een heleboel rijkinderen en -mensen met aanhang poesmooi uitgedost het plein op. Wij blij...actie... Maar in plaats van ons te poetsen en iets leuks te gaan doen stapten ze waarachtig weer in de mensenrolhokken en met Arjan op een dakloos rolding op twee wielen ( volgens BB noemen de mensen zo'n ding een motorfiets ) aan het hoofd, verdween de hele meute weer net zo snel uit het zicht als dat ze gekomen waren.
Heel veel later hoorden we , dat ze een leuke dag hadden gehad met het meedoen aan de regiofinale van de zitcompetitie op de paarden en pony's van die andere manege.En 1 van hen mag door naar de kwartfinale. Goed zo... Wordt vervolgd.
Toen de rust net weer was weergekeerd kwam er weer een groepje rijkinderen aan. En je houd het niet voor mogelijk. Ook deze rijkinderen gingen niet rijden. Het scheen een verjaarspartijtje te zijn, waarvan de deelnemers hadden gekozen voor een uitgebreide fotoshoot met de pony's. Ook leuk toch...! Je kunt met ons nu een keer alle kanten op .
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Regiofinale
Zaterdag 17 juni 2017

Zwaar bewolkt, 22 graden, weinig wind.
Guusje is apetrots. Ze loopt zelfs bijna naast haar ijzers.Wat is het geval ???Ze is gisteren naar een soort oefenwedstrijd geweest en heeft daar met haar bijrijdmens een dressuurproef gereden, die het jurymens 202 punten waard vond. En dat terwijl je in dat soort proeven met 180 punten al een winstpunt krijgt. Is dat knap of niet voor het eerst op een vreemd terrein. Ze zei daarover, dat eigenlijk alles daar zo eng was ,dat niets meer eng was. Gewoon het verstand op nul en gaan met die banaan. En dat lijkt me precies de goede instelling .

Vrijdag 16 juni 2017

Licht bewolkt, veel wind en voor de afwisseling maar 18 graden.
Nu het steeds zo'n mooi weer is hebben een paar van ons ,en ook ikzelf, behoorlijk wat last van de piepkleine vliegjes, die ons 's morgens en 's avonds met zijn allen treiteren door in onze manen en staart te kruipen en bloed te stelen. Dat bezorgt ons dan heel veel jeuk. Omdat we nu een keer geen handen hebben om te krabben gaan we staan schuren tegen alles wat daar geschikt voor is. Maar het helpt niet al te best en bovendien worden we er ook niet mooier van. Om iets tegen die jeuk te doen worden onze staart en manen 1 keer in de week ingesmeerd met TKC97. Het schijnt het belangrijkste te zijn om er goed aan te denken om de fles met dat spul 2 minuten te schudden voordat ze gaan smeren . En ook tijdens het smeren moet er steeds even worden geschud.En weten jullie wat...? Het helpt !!! Ze gebruiken het hier tenminste al heel wat jaren en ik heb geen jeuk. Mijn staart en manen zien er normaal uit, terwijl ik gewoon iedere dag bloot in wei en paddock sta. Ik heb wel gehoord, dat het absoluut niet vaker dan 1 keer in de drie dagen gebruikt mag worden, ook niet in het begin.Goed om te weten toch !

Donderdag 15 juni 2017

Bloedheet. Meer dan 30 graden, maar wel bewolkt.
Er is deze week weer een spoedcursusmens en ik hoorde haar blij zeggen , dat ze het heel leuk vind om niet alleen te leren rijden, maar ook veel over ons te leren. Leuk toch...

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement