Het Dagboek

Dinsdag 13 september 2016

Hele dag zon, 30 graden.
Toen ik in de paddock stond hoorde ik opeens een oorverdovend lawaai. Toen ik geschrokken keek waar dit vandaan kwam zag ik,dat een heleboel van onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen voor de kantine zaten te zingen.Zo van "lang zal hij leven "en zo . En wie stond daar voor gek op een stoel met een rare hoed op zijn hoofd ??? Onze Twan. En het zou me niet verbazen als hij jarig was.En ja hoor het was ook zo. Ben je eindelijk 21 en dan krijg je dit er ook nog bij. Nou ja. Het gebak na die geluidsexplosie heeft ze goed gesmaakt hoorde ik.Wij, alle medewerkers en gastpaarden, feliciteren Twan ook en hopen, dat hij een mega leuk jaar tegemoet gaat.

Twan jarig

Maandag 12 september 2016

Hele dag zon en 30 graden.
Ik ben Amber en woon in een box bij de binnenbak ,op het moment tussen Fleur en Sunshine.Mijn mensje kan niet iedere dag komen rijden en daarom mag ik meelopen in de lessen. Beweging is nu een keer goed voor pony en mens en oefening baart kunst. Toen ik hier pas woonde kon ik als 4 jarige uiteraard nog niet zo veel,maar inmiddels ben ik veeeeel knapper geworden al zeg ik het zelf.
Wat ik maar niet kan leren is om gewoon, net als alle anderen,rustig op mijn eten te wachten als dat wordt uitgedeeld. Ze kunnen doen wat ze willen, maar als er eten in zicht is gaat er bij mij een knop om en weet ik van opwinding van gekkigheid niet wat ik moet doen.Heen en weer vliegen, tegen de deur schoppen,hinniken.Niet dat dat ooit heeft geholpen om eerder eten te krijgen. Ik weet zelf ook niet waarom ik het doe. Het is een soort verslaving denk ik. Net zoals sommige mensen niet kunnen stoppen met het zuigen aan zo'n vies stokje waar rook uit komt.Ik noem niemand hoor, maar wie de schoen past trekke hem aan...

Zondag 11 september 2016

Zwaar bewolkt, maar maar een beetje motregen.18 graden.
Tommy had geluk. Hij mocht mee op buitenrit met Okkie- Calimero en natuurlijk Orlando. Hij zei, dat hij het hier een prachtige omgeving vond voor buitenritten en dat ben ik helemaal met hem eens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber

Zaterdag 10 september 2016

Veel zon, 25 graden.
Binnenkort schijnen er weer dressuurwedstrijden te zijn. Ik hoop toch echt, dat mijn mens en mijn bijrijdmens daar aan mee gaan doen.Ik vind het namelijk mega leuk om mooi opgetut te worden en dan de blitz te maken met een spetterende proef. Leuk, leuk !!!

Vrijdag 9 september 2016

Wisselend bewolkt, beetje wind, 23 graden.
Vanmorgen zag ik, dat Sandra, Remco en waarachtig ook het voermens in hun rolhok stapten en zomaar weg reden. We hoorden, dat ze naar hun jaarlijkse uitje gingen. Het ondernemerscongres tijdens Horse Event, het grootste paardenspektakel van het land.Maar ik weet van vorige jaren , dat wij ons geen zorgen hoeven te maken,dat we geen eten krijgen of zo.De hulpmensen weten precies wat er moet gebeuren en als ze het soms niet meer zouden weten zouden ze altijd nog naar hun kunnen bellen. En het is ook helemaal goed gekomen. Ze waren pas laat terug, alles hier was goed gegaan en ze hadden een leuke dag gehad.

Donderdag 8 september 2016

Hoogzomer. Hele dag zon en warm tot in de late avond.
Ik zag, dat Sil en Tommy vanmorgen verhuisd werden naar de nieuwe stal. Tommy vond het raar  om nu al weer ergens anders te gaan wonen, maar Sil kon hem vertellen wat er waarschijnlijk aan de hand was.Ze zei, dat er vast tijdelijke gastpaarden zouden komen en dat het haar niet zou verbazen als dat Famke en Tristan zouden zijn.En ja hoor...Het duurde niet lang of daar kwamen ze aan.Hun mensen gaan met vakantie en dan komen ze altijd hier logeren. Dit is zo'n beetje hun tweede thuis. Gezellig toch !

Woensdag 7 september 2016

Veel zon, 25 graden.
Gisteren is Marielle, onze osteopathe, weer eens geweest.Buurman Aris was ook de pineut.Hij is een tijdje geleden al eens behandeld en met deze keer erbij zit hij nu weer helemaal goed in zijn vel zegt hij.Als hij niet tussentijds een probleem krijgt is hij over een jaar weer aan de beurt voor controle.

Dinsdag 6 september 2016

Veel zon. 24 graden.
Soms gaat het vreemd in het leven.Gisteren heeft een van ons voorgoed ons erf verlaten en vandaag heeft een nieuweling het plein betreden. Het is geen medewerker, maar een gastpaard en zijn mens is Hans. Onze Hans dus, die zich hier als vrijwilligershulpmens bezig houdt met het repareren van alles wat er hier kapot gaat en die , opmerkelijk genoeg, tot voor kort er niet over piekerde om een paard aan te schaffen. Ik heb gehoord, dat hij, toen hij bedacht had, dat een eigen paard toch wel leuk zou zijn, op de internettoverdoos een soort paardenwinkel heeft opgezocht. Hij heeft daar een foto gezien van een paard, dat hem wel leuk leek. Hij is er gaan kijken en ja..het paard was leuk. Hij heeft hem gekocht. O wonder, de keuring was goed en ziedaar. Daar is Tommy.Toen had Tommy dus een zadel nodig. Hans belt een zadelwinkel. Het zadelverkoopmens had 10 zadels bij zich, pakt het eerste exemplaar en zie... het past voortreffelijk. Hoeveel mazzel kun je hebben !!!
Onze mensen hebben meer dan een half jaar naar een goede nieuwe medewerker moeten zoeken voordat ze Murphy vonden en Hans ging gewoon even gauw een paard kopen...En zo te zien is het ook nog een heel leuk paard ook ! Hij woont nu naast Sil in een silostal en zegt, dat het hem hier wel een goed plekje lijkt om oud te worden.En gelijk heeft hij.

Zadel Zadel passen

Maandag 5 september 2016

Wisselend bewolkt. 20 graden.
Mijn naam is Match en ik woon in een silostal naast Aris en het voerhok. Normaal heb ik het hier heel goed naar mijn zin, maar vandaag was niemand van ons vrolijk. Wij niet en onze mensen ook niet.We zagen namelijk tegen de avond Furie,de leidster van onze kudde vrienden in de paardenhemel alweer aan komen lopen. Furie is een toffe merrie, die inmiddels ongeveer 57 jaar geweest zou zijn als ze niet als 30 jarige naar de paardenhemel was gegaan. Sindsdien komt ze zo af en toe, als iemand van ons al lang last van zijn/haar lichaam heeft, waaraan onze mensen zonder resultaat alles aan hebben gedaan om dit beter te maken,vragen of hij/zij er al aan toe is om dit ondermaanse te verwisselen voor de grazige weiden in de paardenhemel, waar niemand meer last heeft van pijn en ongemak. En ook onze Vosje,op wie iedereen hier dol is, omdat ze altijd vriendelijk is voor mens en dier, was nu kennelijk op dit punt gekomen. Ze zei tenminste  meteen ja,nam afscheid van iedereen en is met Furie vertrokken voor haar laatste reis. We missen haar nu al.Ze is 22 jaar geworden en is 10 jaar bij ons geweest.

Zondag 4 september 2016

Veel wind, paar buitjes, 18 graden.
Inmiddels is de inschrijflijst voor de herfstdressuurwedstrijd op het prikbord gehangen. Het is gepland op twee zondagochtenden, zodat de mensen, die op een van de data niet kunnen misschien op de andere wel de mogelijkheid hebben. Je kunt dus kiezen.Als er mensen zijn, die graag op allebei de dagen willen starten (zoals mijn mens.joepieeee...) kan dat ook. Ik hoorde, dat de mensen hier heel graag willen, dat iedereen, die mee wil gaan doen zich ook een beetje snel inschrijft. Ze weten dan op tijd hoeveel juryleden er gevraagd moeten worden. Alvast bedankt.
De week is weer om en ik geef de pen aan buurvrouw Match

Herfst dressuur wedstrijd

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits