Het Dagboek

Dinsdag 1 november 2016

Zwaar bewolkt en windstil.
De natuur is kennelijk nog niet zo bezig met de winter. Ik zag tenminste goudsbloemen, die zich gedragen alsof het april is en geen november.. Vraag is natuurlijk of ze nu erg laat zijn met bloeien of juist erg vroeg .

Goudsbloemen

Maandag 31 oktober 2016

Bijna zomer ! De hele dag een strakblauwe lucht en bijna 20 graden.
Mijn naam is Nicky en ik woon in de nieuwe stal naast Tico, mijn weidemaatje, en Zazou.
Vandaag was het opruimdag. Met dit weer was dat geen straf en al gauw begon alles er weer normaal uit te zien. Afbreken gaat nu een keer veel sneller dan opbouwen.

Zondag 30 oktober 2016

Droog en heel geregeld zon, weinig wind. 14 graden.
Al vroeg begonnen de mensen- en paardenrolhokken binnen te stromen. De mensenrolhokken vulden de hele springwei en voor de paardenrolhokken, groot en klein, mocht een groot weiland van de buurman gebruikt worden. Super fijn en een echte uitkomst. De cross ging trouwens, zoals altijd, voor het grootste deel over land van onze buren en dat maakt het spreekwoord " beter een goede buur dan een verre vriend" helemaal waar.

parkeren parcours
Het springparcours in de binnenbak zag er super mooi uit met het nieuwe hindernisspul. En onze mascotte Scott had voor de gelegenheid plaats genomen in het rijtuigje, waar onze Ko Bus, het voltigepaard voor was gespannen. En als extraatje mocht zijn tweelingbroertje op Ko Bus zitten. Ik moet zeggen, dat ik er wel even van opkeek toen ik voor mijn eerste parcourtje binnenkwam. maar alles went.

Kobus en Scott
Het is een geweldig leuke dag geworden .Iedereen heeft , zoals ik ze zelf hoorde zeggen, heerlijk gereden en het was beregezellig op het plein. Toen de mensen aan het eind van de dag weer naar huis gingen zeiden velen " tot ziens volgend jaar ".En daar doe je het dan voor.
Laat nu de winter maar komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Cross

Zaterdag 29 oktober 2016

Zonnig en zo'n 13 graden.
Super weer voor de kindercross.'s Morgens hebben we nog gewoon ons normale werk gedaan en om 3 uur begon het leukste deel van de dag. We gingen van start in de bosrand en aan het eind daarvan weer terug door het maisveld. We mochten vandaag trouwens niet galopperen en dat was wel jammer. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik na een paar keer braaf alleen maar gedraafd te hebben in mijn enthousiasme deze regel even "vergeten " was en toch maar even de benen heel goed heb gestrekt. Je wilt niet weten hoe gauw je dan weet thuis bent. Onze mensen waren boos op mij, maar het is toch goed afgelopen ? Nou dan.

Kindercross

Vrijdag 28 oktober 2016

Wisselend bewolkt. Weinig wind.
Ik heb begrepen, dat ik zaterdag en ook zondag mee mag doen met cross en springen.Leuk, leuk. Ik ga heel erg mijn best doen !

Donderdag 27 oktober 2016

's Morgens mist, later opklaringen.
Hans is druk bezig met iets onduidelijks vlak achter de achterwand van de binnenbak. Hij maakt er een gigantische herrie en moet daar dus mee ophouden zodra wij naar binnen komen voor ons werk.Maar zacht gefriemel, waarvan we niet weten wat het is.vinden we minstens net zo eng.Tenslotte zijn we prooidieren en je weet maar nooit of daar achter misschien een ontsnapte leeuw zit.
Ik heb trouwens bij het binnenkomen van de bak gezien wat hij aan het maken is. Het is een soort van bewaarrek voor het mooie nieuwe hindernisspul, dat de recreantenclubmensen bij elkaar hebben gespaard door te helpen bij de Keunefeesten in het dorp.

hindernis berging

Woensdag 26 oktober 2016

Zwaar bewolkt, maar er valt helemaal niets uit. Joepie...
De vlaggen staan overal al bij de hindernissen, de aankleding is bijna klaar, de vrijwilligers van de recreantenclub staan in de startblokken. Het voermens, dat zich bezig houdt met de startlijsten is bezig om langzaam gek te worden van alle verzoeken op het laatste moment om toch liever op een andere tijd, in een andere klasse,voor iemand anders, achter iemand anders ,samen met iemand anders enz, enz. te mogen starten en te proberen om daar, als het enigzins mogelijk is, aan te voldoen.Kortom, alles is weer net zo als in de voorgaande 30 jaar in de week voor de cross.

Dinsdag 25 oktober 2016

Droog en veel wind.

Onze mensen zijn daar heel blij mee, want alles droogt op deze manier snel op.Ik hoorde, dat er tot en met het komende weekend ook geen regen meer verwacht wordt en dat is een hele opluchting.Dit is namelijk de enige week van het jaar, dat iedereen hier de zenuwen heeft over wat het weer gaat doen over een hele week. Wanneer het op de dagen van kindercross en recreantencross regent is dat heel jammer, maar daar kan de wedstrijd wel om door gaan. Zo lang zijn de deelnemers niet buiten en bovendien kun je toch niet natter waorden dan op je vel. Maar als het de week van tevoren veel regent kan het zijn, dat de bodem zo week wordt, dat je er niet meer veilig overheen kunt rennen en moet alles worden afgelast. En gezien het vele werk, dat er in is gestoken door heel veel mensen, zou dat heel erg jammer zijn. Maar dit keer zijn de vooruitzichten dus gunstig.

Maandag 24 oktober 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Hallo, ik ben Sunshine en woon in de nieuwe stal naast Lola en Obiku.
Vanmorgen zag ik Pjotr, oftewel Piet, vrolijk de spuitplaats op stappen met in zijn kielzog zijn mens met een scheerding in de hand. En ja hoor. Pjotr werd vastgezet en hup...in een minimum van tijd was zijn te dikke vacht verdwenen. Helemaal prima vond Pjotr. Lekker luchtig.

Pietvacht

Zondag 23 oktober 2016

Droog, zonnig en 18 graden !
Niet te geloven. Wat een mooi weer.Wat zou het geweldig zijn als het volgend weekend tijdens de cross ook zo zou zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Pagina: «  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits