Het Dagboek

Vrijdag 28 april 2017

Zwaar bewolkt.
En ja hoor. Weer een kampdag. Andere rijkinderen, zelfde programma. En opnieuw hadden we reuze plezier met elkaar.

Donderdag 27 april 2017

Licht bewolkt, veel wind, beetje zon en droog.
Tot onze verbazing was er vandaag plotseling niets, maar dan ook helemaal niets te doen. En dat midden in de week.Maar BB vertelde, dat ze had gehoord, dat vandaag de koning jarig was en dat alle rijkinderen en rijmensen dat aan het vieren waren en wel ergens anders dan hier.Een onverwacht vakantiedagje dus.Ook niet verkeerd.
Onze Hans had trouwens geen vakantiedagje had hijzelf besloten, want de weiden moesten klaargemaakt worden, omdat voor ons de weidetijd aanbreekt.Er zijn palen verrot, die vervangen moeten worden en dat draad, dat van die onaangename schokjes geeft als je er tegenaan of doorheen probeert te drukken doet het niet meer overal even goed.Wat mij betreft hoeft dat niet gerepareerd te worden, maar jammer genoeg wordt er nooit naar mijn mening gevraagd.

weide

Dinsdag 25 april 2017

Wisselend bewolkt en niet veel wind.
Tegenwoordig is het al zo lang licht 's avonds , dat er weer buitenritjes gemaakt kunnen worden. ik mocht helaas vandaag niet mee , maar mijn tijd komt vast ook nog wel.

Maandag 24 april 2017

Wisselend bewolkt en een beetje zon.
Hallo, hallo, hier ben ik weer. Sunshine is de naam en ik woon tegenwoordig in de grote stal naast Bill en Enjoy en tegenover Pjotr en Jasmijn.
Toen vanmorgen al vroeg een heel koppel rijkinderen aan kwam lopen wisten we meteen hoe laat het was.KAMPDAG...Joepie ! Altijd leuk om een hele dag gepoets en geknuffeld te worden en allerlei leuke spelletjes te doen.

Zondag 23 april 2017

Zwaar bewolkt en droog.
Vandaag was er een verjaarspartijtje van een van onze rijkinderen. De pony's vinden dat altijd leuk, want dan doen ze weer eens iets anders dan anders.
Ik zou willen, dat mijn eigen rijkind ook al zo groot gegroeid zou zijn , dat hij aan zoiets mee zou kunnen doen. Maar ik weet natuurlijk best, dat dat nog wel een tijdje zal gaan duren.Ikzelf kon de dag na mijn geboorte al rennen als de beste, maar mensenkinderen doen nu een keer overal heel erg veel langer over.Geduld is zulk een schone zaak. ik heb best medelijden met die mensenouders, die zo lang moeten afzien eer hun kindertjes een beetje op eigen benen staan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

verjaarspartijtje

Zaterdag 22 april 2017

Wisselend bewolkt en droog.
En alweer is het kennelijk vakantie.Het was in ieder geval wel druk, maar anders druk dan anders. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Vrijdag 21 april 2017

Bewolkt en rustig weer. Koning Winter is weer vertrokken.
Toen ik in de paddock stond zag ik, dat een groot machineding bezig was om "ons" crossveld ondersteboven te zetten. We zijn allemaal benieuwd wat er dit jaar voor gewas op zal komen.(en of dat er een beetje op tijd voor de crossbouwers er weer af zal gaan)

crossveld bewerken

Donderdag 20 april 2017

Overdag zon. 's Nachts hier min 10 graden . Fauna, mijn overbuurvrouw is al aardig gewend. Of dat is niet helemaal goed uitgedrukt. Ze oogde vanaf het moment, dat ze hier naar binnen stapte alsof ze thuis was.Ik hoorde, dat ze ook goed haar best doet, dus hopelijk mag ze blijven.

Fauna

Woensdag 19 april 2017

Droog, fris en 's nachts min 6.
Vanmiddag zagen wij groepjes kinderen op de fiets het plein op komen. Ze kwamen niet rijden , maar roeffelen. Nooit van gehoord ?Nou, heel gewoon. De basisscholen hier hebben bedacht, dat het wel leuk en nuttig zou zijn als de wat oudere leerlingen eens bij een paar bedrijven achter de schermen zouden mogen kijken om te zien wat ze daar aan het doen zijn. Ze mochten zelf kiezen naar welk bedrijf ze toe wilden en kijk...Deze kinderen kwamen hier en ik geloof, dat ze een leuke middag hebben gehad en hebben gezien hoe er hier wordt gewerkt.

Roeffeldag Roeffeldag

Dinsdag 18 april 2017

Wisselvallig en 's nachts onverwachts stevige nachtvorst. meer dan 5 graden onder nul.
Ik hoorde Theo klagen, dat hij bang was, dat zijn moestuin erg geleden had, terwijl hij allerlei afdekspullen klaar had liggen om er vandaag overheen te doen. Het zou namelijk volgens buienradar pas vannacht gaan vriezen. Jammer hoor en strafpunten voor buienradar

Pagina: «  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement