Het Dagboek

Zaterdag 24 september 2016

Zon, wind en 23 graden.
Een heel normale zaterdag.Ook wel eens leuk voor de afwisseling. We hebben allemaal lekker gewerkt en gerelaxt en aangezien onze Jantine weer is verschenen rekenen we de komende tijd op dit zelfde goede weer, want dat brengt zij altijd voor ons mee.

Vrijdag 23 september 2016

Wisselend bewolkt, vaak zon.
Gisteren is Sandra weer eens meegegaan met een rijmens van hier, die net zoals het klusmens Hans graag een eigen paard wil hebben. Dit rijmens heet toevallig ook Hans, maar daar houdt alle gelijkenis mee op wat betreft het vinden en kopen van een paard. Het paard waar ze nu naar gingen kijken is de zoveelste en deze had het zowaar geschopt tot en met de aankoopkeuring door een dierenartsmens. En helaas, helaas...Daar stopte het verhaal. Ze houden hier al heel lang een box voor deze nieuweling vrij en daar komt dus alweer niemand in.Jammer, jammer. Wordt vervolgd.

Donderdag 22 september 2016

Rustig herfsweer. Eerst zonnig, later bewolkt, 20 graden.
En ja hoor, ik heb gezien wat Hans geknutseld heeft.Er zit nu een stukje raam met ijzeren staafjes op de rand van de box van Fleur, zo dat Amber en Fleur  net niet meer met de hoofden,cq tanden, bij elkaar kunnen komen . En dat is mooi want nu kunnen ze, als ze verschil van mening hebben , elkaar niet meer bijten . Dat geeft een stuk rust in die stal, want de dames zijn soms nogal heet gebakerd.

afscheiding

Woensdag 21 september 2016

Hele dag zon.Weinig wind.
Hans is bezig om iets te maken in de box van Fleur.Ik hoorde haar er tenminste over vertellen en zeggen, dat ze er nog niet zo zeker van is of ze dit wel  leuk gaat vinden.

Hans

Dinsdag 20 september 2016

Wisselend bewolkt, geregeld zon, 22 graden.
Vanmorgen vroeg reed er een gigantisch groot paardenvervoersrolhok het plein op.We waren allemaal benieuwd  wie daar dan wel uit zou komen stappen en stonden eigenlijk al klaar om een nieuw gastpaard of zo te verwelkomen. Maar weten jullie wat ? Die Otto kwam er uit en het was geen mens en geen hond en ook geen paard , al moest dat ding dat wel voorstellen. Het had dus geen zin om goeiendag te zeggen.Tot mijn verbazing werd deze Otto pal voor mijn neus in het gangpad geparkeerd. De stal van Okkie was ondertussen helemaal leeg geschept en daar werd een wiebelstoel ( ze noemen het een flexchair) in gezet met een computerscherm ervoor en een werkmens er achter. Inmiddels was het ons nog niet helder wat de mensen er aan zouden vinden om op die Otto te gaan zitten.We hebben tenslotte onze Derby al, het paard bij de kantine, dat ,als je er 50 eurocent in stopt , heel aardig draaft ,galoppeert en zelfs ook nog hinnikt. Maar ik kwam er al gauw achter.Die Otto mag dan wel geen echt paard zijn, maar hij bleek alles te kunnen wat wij ook doen.Degene, die er op zit kan precies zien op het scherm, dat ervoor staat waarom Otto wel of niet doet wat van hem gevraagd wordt.Toen hij er net was en ze hem in draf zetten schrokken we wel een beetje, maar iedereen eromheen vond het allemaal kennelijk heel gewoon, dus wij zijn maar  over gegaan tot de orde van de daag, zijnde ...eten, naar de wei, uit de wei, naar de paddock, uit de paddock en natuurlijk ook onze gewone werkjes.
Otto is de hele dag gebleven , heeft bijna non stop gewerkt en zijn twee mensen ook.Compliment.Ik ben heel blij, dat wij niet zo veel hoeven te doen.Al onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen hebben les op dat ding gehad, dat, zoals ik vernam, het enige in zijn soort in Nederland is.Ik hoorde, dat onze Jantine de komst van Otto heeft georganiseerd en gesponsord als cadeau voor ons team en daar was iedereen heel blij mee. Het was een heel goede en vooral ook leuke bijscholing. Er is ook nog iemand van de krant komen kijken. Ben benieuwd wat erover gemeld zal worden. Wordt vervolgd.

Otto Otto

Maandag 19 september 2016

Veel zon ,maar niet warmer dan 20 graden.
Ik heet voluit Pride's Fortuna, maar ze noemen me Pride. Ik woon  zolang ik hier werk, en dat is al best wat jaartjes, in de nieuwe stal meteen eerste rechts. Naast mij woont Tico en tegenover mij het duo Okkie/Bobby. Door al mijn openstaande luiken heb ik 360 graden rondom zicht en dat vind ik leuk. Ik ben namelijk niet nieuwsgierig, maar wil wel graag alles weten en het lukt hier prima om alles in de gaten te houden.
Ik hoorde de mensen het tegen elkaar er over hebben, dat er morgen een zekere Otto zou komen. Maar ik heb niet goed begrepen of dat nu een mens , een paard of een hond is. De tijd zal het leren.

Zondag 18 september 2016

Zwaar bewolkt, 18 graden, geen wind.
Onze zwaluwen zijn aan het wegtrekken. Dit jaar gaan ze niet, zoals andere jaren , allemaal tegelijk. Ik denk, dat de vogeltjes van de derde leg, die dit jaar later dan anders was, nog niet goed genoeg kunnen vliegen voor de reis van 10.000 kilometer, die ze voor de boeg hebben. Maar ze zijn vlijtig aan het oefenen, dus het zal wel goed komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 17 september 2016

Licht bewolkt. 19 graden.
Vanmorgen zijn Fleur en ik ons de tandjes geschrokken.Wij liepen rustig in de wei naast het maisveld en opeens begon het in de mais te ritselen en te kraken. Heeel erg eng !! Ik stond al klaar om meteen richting stal te vliegen toen we zagen, dat het alleen maar een paar mensen waren, die aan die mais stonden te voelen en te kijken en gelukkig geen leeuwen of tijgers, die het op ons voorzien hadden. Ze hadden het erover, dat begin oktober al dat spul er wel af zou kunnen, want het was bijna rijp.Dat zullen onze crossbouwmensen een heel goed plan vinden denk ik.

Vrijdag 16 september 2016

Super weer.22 graden en de hele dag zon.
We hebben Famke en Tristan weer eens uitgewuifd. Hun mensen waren weer terug van vakantie met hun slaaprolhok naar ergens ver weg in het zuiden. Ze waren iets eerder dan gedacht teruggekomen, omdat het daar in plaats van dat het zulk mooi weer als hier was, heel erg regende. Het kan verkeren !

Donderdag 15 september 2016

's Morgens 23 graden, later weer warmer, maar niet meer zo extreem als gisteren
Je houd het niet voor mogelijk, maar vanmorgen werd er alweer een "lang zal ze leven "aangeheven en nu was Lisa ,ons stagiairemens, het lijdend voorwerp. En opnieuw was er natuurlijk gebak. Hopelijk kunnen de mensen straks nog wel door de deur zonder dat ze blijven steken. Al dat gebak kan nooit goed zijn, maar wel erg lekker denk ik.Ook Lisa natuurlijk door ons allemaal van harte gefeliciteerd.

Lisa jarig

Pagina: «  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits