Het Dagboek

Woensdag 12 oktober 2016

Wisselend bewolkt en 's nachts een beetje regen.
Normaal is er op woensdagavond geen les en wordt de binnenbak bezet door honden met hun mensen, die allerlei dingen leren. Maar vandaag had de recreantenclub weer een flexchairsessie georganiseerd. Rijmensen, die dat leuk vinden, gingen eerst op die wiebelstoel en meteen daarna op een van de medewerkers om uit te proberen wat ze van dat computerding hadden geleerd. Of zoiets.Ze waren er behoorlijk enthousiast over,hoorde ik. Het zal dus wel ergens goed voor zijn geweest.

Dinsdag 11 oktober 2016

Zwaar bewolkt en winderig.
Ik hoorde de mensen praten over de cross, die over een kleine 3 weken hier gehouden zal worden. Er zijn al heel wat vrijwilligershulpmensen aan het werk met de voorbereidingen. Op de tafels in de kantine liggen formulieren, die je in kunt vullen als je mee wilt helpen als post. Je schijnt dan bij een hindernis te moeten zitten en bijhouden wie er langs komt en of hij/zij wel of niet tussen de verplichte rode en witte vlag doorgaat.Iedereen, die 16 jaar of ouder is is welkom.

Maandag 10 oktober 2016

Droog en zonnig, 's nachts koud.
Ik ben Zazou en woon in de nieuwe stal naast Calimero en Nicky en tegenover Lola, Sunshine en Obiku.Ik woon hier al heel wat jaartjes sinds mijn mens mij heeft gekocht en hier neergezet. In die tijd werkte ze nog hier, maar tegenwoordig niet meer. Dat komt,omdat ze nu al haar tijd nodig heeft voor haar eigen hondentrimsalon, wat dat dan ook mag wezen. Bovendien loopt er bij haar thuis ook nog een klein mensje rond, dat nog lang niet groot genoeg is om zich met mij te bemoeien. Maar geen nood.Er is inmiddels een bijrijdmens gevonden, die wel in het gelukkige bezit is van genoeg tijd. Ik kom dus niets te kort en ben dus bijna iedere dag op pad met een van de twee dames.

Zondag 9 oktober 2016

Bewolkt en rustig herfstweer.
Een paar van ons mochten op buitenrit. Ik helaas niet deze keer. Maar lekker niksen in de wei heeft ook wel wat .
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou.

Zaterdag 8 oktober 2016

Voor de afwisseling nu eens de hele dag volop zon.
Buurman Tommy was een beetje depri. Heeft hij net een nieuw mens en dan gaat dat nieuwe mens zomaar maar met vakantie en nog zonder hem ook.Sneu hoor.Maar Tommy ontdekte al gauw, dat hij toch nog gewoon mocht meedoen met de werkjes. Alleen dan samen met andere mensen, onder het motto rust roest.Hij zal dat vakantieweekje dus wel overleven.

Vrijdag 7 oktober 2016

Zwaar bewolkt, winderig, 12 graden.
Ik ben boos, want ik heb een heel vieze smaak in mijn mond .En dat is de schuld van het voermens.Niet dat er iets met mijn voer niet goed was. Nee, het komt omdat ze stiekum, toen ik even niet oplette, ongelofelijk smerig spul op mijn buitenluik heeft gesmeerd. Cribbox schijnt dat te heten. En weten jullie waarom ? Enkel en alleen omdat ik het leuk vind om in dat luik te bijten als ik de aandacht wil trekken (dus vaak, dat moet ik wel toegeven)Dat luik werd daar volgens de mensen niet beter van. Kinderachtig hoor.Wat geeft dat nou, zo'n paar rafeltjes. Hans had het al een paar keer geverfd en dat vond ik niet erg. Dat proef je bijna niet. Maar deze troep is echt a-sociaal walgelijk en je blijft het nog heel lang proeven.Voorlopig zet ik er geen mond meer aan. Hebben ze toch hun zin. Ik kan het niet uitstaan...

Donderdag 6 oktober 2016

Bewolkt en fris.
Het is nu 's nachts een stuk onder de 10 graden en ja hoor. Daar kwamen de dekens, die al lang netjes gewassen en gerepareerd klaar lagen,weer aan. Niet, omdat we het zonder deken koud zouden hebben, maar omdat we anders een dikke vacht zouden krijgen.Nu zou je zeggen "Dat is toch lekker. Een dikke vacht als het koud is."Dat geldt zeker wel voor paarden,die niets anders te doen hebben dan de hele dag in een wei rond te lummelen, maar voor degenen, die ook werkjes doen , zoals wij .is het echt niet fijn.Net zo min als dat mensen met een dikke jas aan kunnen gaan sporten kunnen wij niet goed werken met een wintervacht. Als je dan je best doet ga je heel erg zweten. Omdat het vocht niet weg kan wordt je sliknat en als je dan klaar bent duurt het erg lang, voordat je weer droog bent,terwijl er bij het opdrogen veel te veel warmte onttrokken wordt aan je lijf. Allemaal niet zo gezond. Daarom is het voor ons beter om te werken met een dunne eigen vacht en te relaxen met een kunstwintervacht cq. winterdeken. 

Woensdag 5 oktober 2016

Hele dag zon en wel 18 graden.
Buurman Tommy had vandaag niet zo veel plezier in eten als anders.Gisteren zijn namelijk de tandartsen geweest en hij , als nieuweling hier,was zoals hier gebruikelijk is, meteen aan de beurt voor controle. Hij vertelde , dat hij,toen hij de emmer met tandartsbenodigheden zag meteen al een slecht voorgevoel kreeg. En dat klopte .Hij bleek behoorlijk wat scherpe randen op zijn kiezen helemaal achterin zijn mond te hebben. Die zijn er netjes afgeslepen. Tommy zei, dat het een hele opluchting is, maar dat het nu wel een beetje gevoelig is en vreemd aanvoelt.
Het komt eigenlijk niet voor, dat een paard, dat hier net is aangekomen en voor het eerst naar de tandarts gaat zijn gebit gewoon in orde heeft en dat is toch best wel zielig.

Gereedschappen

Dinsdag 4 oktober 2016

Vannacht wat regen, overdag zonnig en weinig wind.
Toen ik vanmorgen naar de wei ging zag ik tot mijn verbazing heksenbezems in een grote plas liggen. Ik dacht natuurlijk, dat ze vergeten waren ze op te ruimen. En dan nog twee bezems tegelijk ook nog.Wat een sloddervossen. Foei...strafpunten ! Maar BB, onze allesweter hielp me uit de droom. Zij zei, dat dat soort bezems veel langer goed blijft als ze geregeld nat worden gemaakt. En wat is er dan beter dan een paar uurtjes doorbrengen in een plas, die er toch al ligt. Alweer wat geleerd.

Bezems

Maandag 3 oktober 2016

Wisselend bewolkt en af en toe een fikse bui. Goed voor het stof.
Ik ben Sil, voluit Watsildit, en woon tegenwoordig in een silostal naast Tommy, de laatst aangekomen aanwinst van Hans, onze klussendeskundige.Best leuk,zo'n nieuweling. Je hoort weer eens een ander verhaal.

Pagina: «  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits