Het Dagboek

Donderdag 26 januari 2017

Onbewolkt, onder nul en geen wind.
Jammer , dat er niet nog wat meer water in de buitenbak staat. Anders hadden de mensen hier , net zoals op de echte ijsbaan op het moment, kunnen schaatsen.Volgende keer beter.

Buitenbak

Woensdag 25 januari 2017

Onbewolkt, onder nul, geen wind.
Wat zijn we blij, dat er tenminste nog twee paddocks bruikbaar zijn om een poosje buiten te kunnen verpozen. We staan er wel veel korter dan normaal in om allemaal aan de beurt te kunnen komen. Maar iets is beter dan niets en juist met dit weer is het er heel goed toeven.

Dinsdag 24 januari 2017

Mistig, windstil en min nul graden.
Toen er vorige week zo'n dik pak sneeuw was gevallen is er door het gewicht ervan een grote tak van de larix , die bij het zitje bij de buitenbak staat, afgebroken. Het bleek , dat de hele boom krakemikkig was geworden dus Hans had er weer een klusje bij.Het omzagen en verwijderen van de boom.Heel erg jammer, maar het risico van onverwacht een stuk boom op je hoofd krijgen wil je ook niet nemen. Ik geloof trouwens, dat Hans het best een heel leuk klusje vond en hij was de hele dag zoet.

Boom Boom

Maandag 23 januari 2017

Beetje mistig, hele dag bewolkt en min nul graden.
Ik ben Calimero en woon op het ogenblik in de nieuwe stal links helemaal achterin tegenover Obiku.Vroeger stond Obiku in mijn stal, maar hij had al lang een oogje op de overkant. Daar is namelijk een buitenluik en kun je zien wat er buiten allemaal gebeurt.Zijn probleem was natuurlijk, dat hij het onze mensen aan het verstand moest brengen, dat hij wilde verhuizen.Maar dat heeft hij knap opgelost door iedere keer als hij binnen kwam vliegensvlug de gewenste stal in te lopen in plaats van linksaf naar zijn eigen box. En ja hoor. het duurde niet lang of het kwartje viel en nu heeft meneer zijn zin.

Zondag 22 januari 2017

Onbewolkt, hele dag onder nul.
Ik hoorde net onze mensen vertellen, dat ze een super leuk pensioenadres voor mij hebben gevonden. Het is hier niet zo ver vandaan en ik mag daar de hele dag in de wei lopen. 's Nachts ga ik dan op stal.Die stal is megagroot en heeft ook nog een buitenluik. Schaduwzij is natuurlijk wel, dat ik al mijn maatjes hier niet kan meenemen. Ik zal daar weliswaar het enige paard zijn, maar ik ga de wei delen met een paar schapen en ganzen, wat dat dan ook voor dieren zijn. En aan de achterkant van "mijn"wei schijnen de pony's van de buren te lopen. Klinkt al met al niet gek...Het gaat nog wel even duren totdat het begin maart is.Om nu met dit winterse weer over te stappen naar hele dagen in de wei vindt niemand hier een goed plan. Daar zou die wei ook niet beter van worden.En daar kunnen ze best eens gelijk in hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 21 januari 2017

Onbewolkt. 's Morgens -4 graden, overdag +1.
Doordat in de loop van de dag de zon al best een beetje warm wordt hebben we een behoorlijk probleem in de binnenbak. Wat wil namelijk het geval ? Het heeft een paar dagen geleden hier behoorlijk gesneeuwd en dat is op het dak gevallen.Omdat het natuurlijk ook op alle lichtplaten en de doorzichtige nok lag was er ietsje minder licht.Maar daar kan iedereen mee leven. Maar dat er in de loop van de dag door de dooi op heel onverwachte momenten hele ladingen van die sneeuw met donderend geraas van het dak en vooral van de lichtplaten schoven,was iets waar iedereen zich iedere keer de tandjes van schrok. Niet zo vreemd toch ? Onze mensen hebben zich het hoofd gebroken hoe dat opgelost zou kunnen worden, maar ze zijn er niet uit gekomen. Dus nu maar hopen, dat de dooi doorzet, zodat die pruttel snel allemaal beneden ligt.
Met de echte beginnersrijkinderen hebben ze voor de zekerheid dit keer maar veel kleine buitenritjes gemaakt.Zo kregen de vrijwilligershulpmensen tenminste ook nog wat beweging.

Lawinegevaar

Vrijdag 20 januari 2017

Onbewolkt,'s nachts vorst, overdag iets boven nul.
Ik kwam Lot, de hond van een van onze vrijwilligershulpmensen , tegen. En ze was behoorlijk uit haar humeur.!! Ze mag vaak mee hiernaartoe en vindt dat altijd mega leuk. maar vandaag even niet. Ze was me toch aan het mopperen...Dat haar mens best wist, dat de wasplaats echt alleen maar voor ons paarden bestemd is, dat het water daar heel erg nat is, dat het feit, dat het wel warm is daar niets aan af doet enz. enz. Nou ja, ze zal best ook wel weer droog geworden zijn en ik weet zeker, dat ze in ieder geval nu weer een stuk aangenamer ruikt.

Wasplaats

Donderdag 19 januari 2017

Onbewolkt, windstil en net onder nul.
Onze Monique was waarachtig alweer jarig. Voor mijn gevoel heel kort geleden zag ik haar als een kind van een jaar of 12 iedere week komen rijden. Nu zal het misschien niet eens zo lang meer duren of haar eigen zoontje gaat het eens proberen. Tenminste als hij ons paarden daar leuk genoeg voor vindt. Dat zullen we dan moeten afwachten.Neemt niet weg, dat de tijd idioot snel gaat.
Maar we feliciteren haar heel hartelijk en wensen haar toe, dat ze misschien ooit nog eens met een kleinkind hier verschijnt, dat wil gaan rijden. Met de voorbijschietende tijd weet je het maar nooit...!

Moniek

Woensdag 18 januari 2017

Eerst veel mist en later, doordat het dik onder nul was, bleken de bomen allemaal onder een dikke laag sneeuwachtig ijs te zitten. En ik moet eerlijk zeggen, dat het er wel beeldschoon uitzag.

Boerderij

Dinsdag 17 januari 2017

Zwaar bewilkt en onder nul.
Van de 9 paddocks, waar we 's winters de beschikking over hebben om te relaxen zijn er nog maar 2 te gebruiken. En dit met dank aan het buurboermens, die met zijn grote machineding kans heeft gezien om ,ondanks de al behoorlijk harde bodem, deze twee , waar geen water in stond,nog net op tijd , glad te trekken.De andere 7 stonden op het programma om gisteren te worden afgewaterd, omdat het weervoorspelding had beweerd, dat het dan nog niet zou vriezen. Maar helaas pindakaas. Het had ongelijk en door het voortijdig kneiterhard opvriezen,was het niet meer mogelijk om ze begaanbaar te maken. Nou ja, beter iets dan niets en zo kunnen we toch nog allemaal een frisse neus halen al is het veel korter dan dat we gewend zijn.

Gelijktrekken Paddock

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement