Het Dagboek

Maandag 15 mei 2017

Veel wind, veel zon. 20 graden.
Hoi, ik ben Nicky en woon al sinds de nieuwe stal er staat, dus meer dan 7 jaar, daar in een box naast Zazou en Tico. We hebben mooi uitzicht alle kanten uit en kunnen onze hoofden naar buiten steken en ook in de stalgang. Er is dus weing wat ons ontgaat.
Ik wordt zo langzamerhand, net zoals de buren een dagje ouder, maar we zijn allemaal nog goed in vorm.Ik krijg wel ontiegelijk veel lekkere spullen, omdat ze hier een hekel aan zichtbare ribben hebben en ik, waarschijnlijk vanuit het verleden,een beetje neiging tot afvallen heb .Zazou en Tico zijn dus stikjaloers op mij,want zij hebben juist een beetje de neiging om snel aan te komen . Omdat onze mensen net zo'n grote hekel aan te dikke paarden hebben als aan te dunne is veel extra lekkers er voor hun niet bij. Het leven kan zwaar zijn, nietwaar. Maar ja, als het resultaat is, dat we allemaal goed in conditie zijnde krasse knarren zijn is het toch goed ?

Zondag 14 mei 2017

Bijna de hele dag droog. Bijna, maar net niet helemaal.
Onze Cristel was weer eens jarig en dit keer ook nog voor de 40ste keer !!! 's Middags kwamen er een heleboel mensen om haar te feliciteren en toe te zingen. Daarna begonnen ze met een hapje en een drankje en het werd zo te zien heel gezellig voor de kantine en op het grasveldje. Maar we moesten wel een beetje lachen toen er dan toch een plens water uit de hemel begon te vallen. Je wilt niet weten hoe snel ze alles oppakten en met zijn allen in de kantine verdwenen. Toen konden we niets meer zien, maar ik hoorde dat het de pret niet heeft gedrukt. Wij wensen Cristel allemaal nog heel veel jaren. Op naar de 80!
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Cristel40

Zaterdag 13 mei 2017

Wisslend bewolkt en droog.
Inmiddels zijn Famke en Tris hier weer een weekje te logeren. Ik zal jullie de beschrijving van de totale volksverhuizing besparen. Als je iemand van ons zoekt moet je overal maar even kijken. De bordjes zijn in iedere geval verhangen en Calimero staat in een paddockstal . Zoekt en gij zult vinden. Succes !

Vrijdag 12 mei 2017

Half bewolkt, onverwachte stevige buien en later op de dag een cadeautje.Het werd plotseling wel 20 graden !!!
Zo lang als ik hier werk is er steevast de laatste zondag van oktober een crosswedstrijd geweest en ik mag meestal ook meedoen.We vinden dat allemaal mega leuk en kijken dan ook ieder jaar weer, net zoals onze mensen ,met argusogen naar wat er dat jaar voor gewas op het grote stuk land achter het bedrijf komt te staan. Dit natuurlijk in verband met het tijdstip, dat het er weer af gaat en onze crossbouwmensen aan het werk kunnen gaan.Dit jaar is tarwe aan de beurt tot grote vreugde van een troep kraaien, die die korreltjes kennelijk erg lekker vinden en er massaal aan begonnen om hun buik vol te stoppen zodra het zaaiboermens zijn hielen had gelicht. De vogende dag kwam het eigenaarboermens hier zijn beklag doen over die gang van zaken en vroeg of hier alle mensen in de handen wilden klappen zodra die dieren weer aan de sloop begonnen, om ze weg te jagen. En natuurlijk wilden ze dat wel.Er werden ook allerlei wilde plannen bedacht om het boermens te helpen om nog iets van zijn oogst te redden. van het erop af sturen van honden tot en met het patrouilleren met drones. Je weet wel, die vliegdingen. Maar uiteindelijk was dat niet nodig, want het boermens had zelf wat vlaggen neergezet en tot onze verbazing vonden de vogels die meteen zo eng, dat ze zich niet meer hebben laten zien.Inmiddels is het spul, dat er nog in zat zo goed gegroeid, dat het niet meer interessant is voor de kraaien. probleem opgelost.

Vlaggen

Donderdag 11 mei 2017

Hele dag zon en een beetje wind. Wel koud buiten de zon.
Er schijnt weer eens iets anders bedacht te zijn voor onze rijmensen en rijkinderen vanaf 12 jaar, die meer willen leren over ons paarden en hoe ze met ons om moeten gaan zodat niet alleen zij het leuk vinden, maar wij ook. Dat zijn dus de drie certificaten, die je kunt halen tot en met het officiele ruiterbewijs.Als je dat in je zak hebt mag je overal in het land buitenritten maken waar dat ruiterbewijs verplicht is. Hier in de buurt geldt dat nog niet, maar mensen houden erg van regeltjes. Ik denk dus wel, dat ze het hier ook gaan invoeren en dan kun je maar beter alvast hebben.Toch !

Woensdag 10 mei 2017

Licht bewolkt, vaak zon, 's nachts weer berekoud en een mooie volle maan.
Toen we terugkwamen van een buitenritje zagen we , dat de grote houten eikel nu toch echt af was en op de daarvoor bestemde boomstronk werd geplaatst. Mooi hoor. Ik kan niet anders zeggen.

Eikel

Eikel

dinsdag 9 mei 2017

Licht bewolkt, vaak zon, maar 's nachts heel koud. Net iets onder nul. Ik hoorde zeggen, dat de Ijsheiligen er aan kwamen. Vandaar.
Vandaag was een nare dag.Eerst was het nog wel leuk om Frits en Orso het plein op te zien komen, maar toen ik me realiseerde, dat die hondjes van Sandra en Remco al lang geleden naar de hondenhemel waren gegaan en voor de mensen dus niet te zien waren, begreep ik, dat ze hier waren gekomen om iemand op te halen . Ze liepen naar Kalle en vroegen of zij met hun mee wilde gaan. Kalle hoefde er niet lang over na te denken, want zij kon niet meer goed lopen en voelde zich helemaal niet meer prettig.Ze zwaaide nog naar ons en is toen met de andere hondjes mee gegaan. Onze mensen en wij ook zijn verdrietig.We hadden haar graag nog hier gehouden. Kalle is 12 jaar geworden.

Maandag 8 mei 2017

Zwaar bewolkt en fris. 9 graden.
Ik ben Duo Penotti, DP in de wandeling,en ik woon in de sterstal naast Toet en tegenover Melli en Guusje. Dit is dus een heel gemengd gezelschap. Melli is een ( heel ) oud pensionpaard. guusje is een ( heel ) jong pensionpaard en Toet en ik zijn medewerkers, ook al redelijk oude hap. Maar we hebben het hier heel gezellig met zijn allen. Alleen Toet is wel eens een beetje vervelend als er eten in aantocht is.Dan vindt zij het nodig om mijn kant uit te happen. Dat doe ik dan natuurlijk ook terug, maar omdat we elkaar net niet kunnen raken blijft het bij tandengekletter in de lucht. Heel irritant vinden onze mensen dat, maar iedere gek heeft zijn gebrek en het kan dus echt geen kwaad.

Zondag 7 mei 2017

Wisselend bewolkt, beetje wind en droog.
En vandaag mag de vlag uit...Alle 30 paarden en pony's zijn voor het eerst de wei in gegaan.Jammer genoeg was het plezier maar van korte duur, want na net een half uurtje werd iedereen er (zij het soms met enige moeite ) weer uit gehaald. Aan de ene kant natuurlijk balen, aan de andere kant weten we allemaal, dat het morgen alweer wat langer mag en dat we na een weekje de volle tijd in de wei mogen. Het schijnt dat onze darmen altijd eerst moeten wennen aan nieuw voer. Feit is, dat ik me niet kan herinneren, dat er ooit een dierenartsmens aan te pas is gekomen in deze tijd van het jaar, omdat iemand van ons koliek heeft gekregen van het nieuwe gras. Iets wat toch wel vaak voor schijnt te komen.
Omdat er de laatste tijd een paar nieuwe medewerkers en gastpaarden zijn gekomen zijn onze mensen het hoofd aan het breken hoe de weidegroepjes eruit moeten komen te zien.Vandaag loopt Marnix samen met Tommy en Enjoy vormt een groepje met Okkie, DP en Sunshine .Orlando, die zijn maatje Kleo kwijt is,loopt samen met Fauna.Zo te zien gaat dat allemaal niet alleen vreetzaam, maar ook vreedzaam. En dat is net de bedoeling.
De week is om en ik geef de pen aan Duo Penotti.

Tommie

Zaterdag 6 mei 2017

Wisselend bewolkt en droog.
De hele winter heb ik als enige bofkont iedere dag in de springwei gelopen. Helaas was het sinds ze die snertkorreltjes daar hadden liggen  ook voor mij ,uit met de pret.Maar sinds het begin van de week zo lekker heeft geregend mocht ik vandaag weer voor het eerst in een klein stukje. Dat zachte gras krijg ik nog wel een beetje naar binnen. Lekker hoor.Vanuit de paddocks kreeg ik in iedere geval heel wat jaloerse blikken.
Onze Dikkie Dik had weer eens een apart plekje gevonden voor een van zijn vele dutjes.

Dikkie Dik

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement