Het Dagboek

Donderdag 9 maart 2017

Nog meer regen.
Daar waar ik woon ,in een binnenbakstal, huist tegenwoordig ook een dakloos poesje.Het is een klein zwart diertje met bruine vlekken en eerst had niemand in de gaten, dat ze er was.Maar op een avond laat zat ze te suffen net buiten haar verstopplaats tussen het beschot van de bakrand en de muur, toen het mens van de laatste ronde langs kwamZe zag geen kans meer om weg te komen en bleef dus maar doodstil zitten in de hoop niet gezien te worden.Maar dat werkte niet. Wie dan ook de laatse ronde doet van onze mensen. Ze kijken altijd overal in en achter en voelen tot overmaat van ramp ook nog aan alle deuren. Uitbreken en lekker op avontuur richting hooi is er dus nooit bij. Maar dit terzijde.Het poesje werd dus ontdekt en schoot meteen in paniek haar schuilplaats in. Het mens ging weg maar kwam tot stomme verbazing van het poesje terug met een paar stukjes worst, die ze op de grond legde. Toen de kust weer veilig was en het mens echt weg was wist het poesje niet hoe gauw ze het lekkers soldaat zou maken. Jammie, jammie, wat een meevaller ! En sindsdien zorgt ze er voor om ruim op tijd klaar te zitten.Eerst miauwde ze dan heel zachtjes om het mens dat binnenkwam er aan te herinneren, dat worst en kattebrokjes eigenlijk heel erg worden gewaardeerd.Maar tegenwoordig miauwt ze dan meteen op vol volume en wordt tot haar vreugde op haar wenken bediend. Als tegenprestatie zorgt ze ervoor, dat geen muis meer het lef heeft om dit terrein te betreden. En daar zijn dan de mensen weer blij mee.

Poes

Woensdag 8 maart 2017

Regen, veel regen, nog meer regen.
We hebben een mailtje van Kleo gekregen en wat foto's van vorige week toen ze daar net was aangekomen.Ze schrijft, dat ze het naar haar zin heeft en alleen nog wel wat moet wennen aan die rare dieren, die ze ganzen noemen. Die dingen maken vaak een heleboel lawaai om niets en rennen dan al klapwiekend in gesloten slagorde door de ( mijn) wei. Dat is nog wel een dingetje. Maar de mensen hier zijn heel lief en ze lopen een paar keer per dag met mij mee in de wei en nu vind ik het al een stuk minder eng. Ik zal er vast wel helemaal aan wennen.

Kleo Kleo

Kleo Kleo

Dinsdag 7 maart 2017

Zwaar bewolkt, wel droog.
Sandra en Monique zijn vanmiddag met het paardenrolhok achter zich aan ,het erf af gereden en verdwenen om de hoek. BB wist te vertellen, dat ze naar de keuring van het eventuele nieuwe paard gingen kijken en maar meteen het rolhok meenamen in de hoop, dat die keuring goed zou uitpakken.En ja hoor, toen ze na een hele poos weer terug kwamen ging  de klep naar beneden en stapte er heel relaxt een zekere Danville Kia May uit. De vriendelijke 4 jarige merrie zei meteen "noem me maar Enjoy hoor. Ik ben al een jaar hier in nederland en daar ben ik nu aan gewend." Goed plan. Dat is in ieder geval beter dan Danville enz. enz. vind ik. Ze is in Ierland geboren als Irish Sport Horse. Vandaar die moeilijke naam.
Ze woont nu voorlopig naast Orlando en onze mensen hopen, dat Orlando haar zal accepteren als nieuw maatje in de plaats van Kleo.

Maandag 6 maart 2017

Zwaar bewolkt, weinig wind.
Ik ben Amber en ik heb nieuws.Vorige keer, dat ik de pen had,was ik nog meewerkende gastpony. Maar inmiddels ben ik helemaal medewerker.Joepie...Ik mag dus nu lekker altijd met wedstrijden meedoen, tenminste als er rijkinderen zijn, die voor mij kiezen.En eerlijk gezegd ben ik daar niet zo bang voor.
Net voordat ik medewerker werd had ik de pech, dat ik in de paddock bij het rollen raar terecht ben gekomen en een van mijn achterbenen behoorlijk zeer heb gedaan. Ik ben maanden uit de roulatie geweest, maar nu is het,na een hele poos van revalidatie,eindelijk helemaal over en mag ik om te beginnen ,weer een keer per dag een werkje doen. En daar zijn onze mensen en natuurlijk ik het meest, heel blij mee.

Zondag 5 maart 2017

Eerst veel zon en veel wind, later veel regen en veel wind.
Vanmorgen was er een verjaarspartijtje met een stelletje enthousiaste kinderen.Er waren er twee bij, die dus jarig waren. Een ervan is een rijkind van hier en ze had een heel stel vriendinnen meegebracht. Ze vonden het best spannend , maar ook erg leuk om te voltigeren en een estafette te doen.Altijd leuk,al die blije gezichtjes.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

verjaarspartijtje

Zaterdag 4 maart 2017

Licht bewolkt, af en toe zon, weinig wind en 14 graden.
We hebben vandaag onze Kleo zien vertrekken naar haar pensioenadres.. Ze stapte monter het rolhok in en zei , dat ze volgende week wel wat foto's van haar nieuwe verblijfplaats zou sturen.Ik ben benieuwd hoe het haar zal bevallen.

Kleo
Vanavond zag ik een heleboel mensen aan komen lopen en daar was mijn mens ook bij. Leuk, dacht ik, ga ik lekker vanavond nog even de benen strekken. Maar niks hoor. Ze liet me doodleuk staan en verdween gewoon in de kantine. Dat heb ik weer...Maar ik was niet de enige merkte ik al gauw. Buurman Match mopperde net zo hard en Tommy ook. Later hoorde ik, dat het weer eens de jaarvergadering van de recreantenclub was en dat verklaarde alles.Dan hebben de mensen geen zin in paardrijden, maar alleen in vergaderen (minstens 10 minuten...) en daarna eten en met elkaar beppen (tot 's avonds laat) En ik geloof, dat ze het hartstikke leuk hebben gevonden.Nou ja. Het is ze gegund, maar het moet natuurlijk geen gewoonte worden.

Recreanten vergadering

Vrijdag 3 maart 2017

Af en toe regen en zo'n 6 graden, gelukkig wel boven nul.
Eind van de middag kwamen er plotseling een paar grote machinedingen het plein op.Het ene ding schraapte voorzichtig de modder weg en gooide dat in de bak, die op het andere ding zat. Toen ze weggingen namen ze alle modder mee en kon je weer met droge voeten oversteken.Blijft de vraag wat ze gaan doen met de paar kuilen, die zijn overgebleven. Ze zullen er vast wel iets in gaan doen om het op te vullen, maar ik ben wel benieuwd wat.Volgens mij zijn ze daar nog niet uit.Wij stappen daar altijd voor en na de lessen en het is natuurlijk niet de bedoeling, dat wij iets scherps in onze voeten krijgen. Gewoon straten zou een oplossing zijn, maar dat vinden onze megagrote bomen , waar onze mensen heel gek mee zijn, absoluut niet leuk. Bovendien hoorde ik zeggen,dat de vreugde van korte duur zou zijn, omdat de wortels van die bomen er al gauw voor zouden zorgen,dat we in plaats van een modderpoel een hobbelplein zouden krijgen. Ook niet leuk.
Inmiddels hadden we gezien, dat Sandra om 6 uur 's avonds nog vertrokken was en hoorden , dat ze samen met Monique naar een plaats ver weg, Gouda heet het daar, ging om te kijken naar een leuke Epony,die daar te koop stond.Cidola is namelijk al een tijdje weg, omdat ze toch niet meeviel in het werk. En 's avonds tegen 12 uur kwam Sandra vrolijk terug met de boodschap, dat het inderdaad een heel leuk en lief dier bleek te zijn en dat ze het maar meteen hadden gekocht voordat er weer kapers op de kust waren.Wel natuurlijk op voorwaarde, dat het door de keuring zou komen. Wordt vervolgd.

Donderdag 2 maart 2017

Regen en niet echt koud. Maar voorjaar ?? Nee, niet echt.
Vanmiddag liep er een vreemd mens over onze modderpoel, ook wel plein genoemd. Hij was druk met het voermens aan de praat en ik geloof, dat ze aan het overleggen waren wat er aan gedaan moest worden om er weer een normaal beloopbaar erf van te maken. Ik ben benieuwd, maar het zal niet meevallen.

Woensdag 1 maart 2017

Wisselend bewolkt, af en toe een bui.
Volgens de weerberichtmensen is vandaag de lente begonnen, maar de gewone mensen schijnen dat pas op 21 maart te vinden.Mij maakt het niet uit. Jullie kunnen zelf kiezen.
Ik heb gehoord, dat de loting onder de rijmensen, die op de eerste dag van het nieuwe kwartaal, 1 februari, het lesgeld voor dit kwartaal hadden voldaan, inmiddels is gebeurd . Hierbij feleiciteer ik Lois Hartgers en Sterre Winterman met hun gewonnen priveles of buitenrit naar keuze.Leuk toch zo'n extraatje ! Ze kunnen zich melden voor een afspraak.

Dinsdag 28 februari 2017

Soms regen, soms beetje zon. Koud.
Mijn mens schijnt vakantie te hebben. Ik zie haar tenminste op tijden verschijnen dat ik haar anders nooit zie. Leuk hoor. Ik houd wel van een beetje afwisseling. Wat ik wel jammer vind is, dat ik nooit meer het bos in ga voor mijn eigen rijtuig. Dat ding staat te verstoffen in de berging hoorde ik. Maar Match had wel een goede opmerking. Hij zei, dat mijn mens er natuurlijk geen zin in heeft om te zitten vertinnen op de bok van dat rijtuig en daar zou hij best wel eens gelijk in kunnen hebben. Daar had ik niet aan gedacht. Ik zal dus gewoon moeten wachten op betere, lees warmere, tijden. Het is niet anders.

Rijtuig

Pagina: «  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement