Het Dagboek

Vrijdag 23 maart 2018

Zwaar bewolkt.
Toen ik in de paddock stond zag ik, dat het bouwland achter ons weer is ingezaaid.De vraag is natuurlijk weer "waarmee?"En wat kan jou dat nu schelen,"zei Jack verbaasd. Maar hij kan ook nog niet weten, dat wij hier ieder jaar een cross hebben in het laatste weekend van oktober en dat het dan heel prettig is, dat wat er dan ook op staat, er wel op tijd er af is. Een paar jaar geleden stond er bv. mais op,dat dat jaar erg langzaam groeide . Toen moesten onze crossbouwmensen de laatste hindernissen op dat veld tot laat in de avond voor de cross afmaken.Maar dat is gelukkig in al die jaren dat de cross hier gehouden is maar 1 keer voorgekomen.

donderdag 22 maart 2018

Zwaar bewolkt, 6 graden boven nul.
Gisterenavond was het voermens bij ons  op de laatste ronde. Ze was nog druk bezig om hier en daar wat hooi uit te delen en te controleren of alle boxdeuren wel goed dicht waren (balen...) toen er opeens een door merg en been gaand kattegejammer klonk. Wij schrokken ons wild, maar het voermens werd er niet anders van. Ze zei wel tegen het piepkleine katje, dat in de deuropening was verschenen en al die decibellen produceerde, dat ze niet kon heksen en dat het poesje gewoon even moest wachten tot ze aan de beurt was.Het bleek, dat dit het wilde zwerfkatje was, dat bijna iedere avond in de binnenbak zat te wachten totdat ze een bakje voer kreeg. Marnix vroeg aan het diertje, waarom het nu opeens hier zo'n spektakel kwam maken in plaats van op de gewone plaats te zitten. Ze antwoorde, dat ze de hele dag niets had kunnen vangen en dus nu verhipte van de honger. En dan duurt wachten lang. En daar kan ik me dan ook wel weer wat bij voorstellen.

Woensdag 21 maart 2018

De hele dag droog, 's Nachts een beetje regen.
De mensen zijn weer eens aan het experimenteren met de bodem van ons plein. Dat is half verhard, omdat straten geen goed idee is in verband met de grote bomen, die er staan. Die zouden dat niet leuk vinden en met hun wortels ervoor zorgen, dat de stenen weer omhoog worden gedrukt zodat het oppervlak opnieuw ongelijk wordt. Goed voorbeeld van dat het middel erger is dan de kwaal. Nu hebben ze een uitgesleten stuk opgevuld met freesasfalt voor de stevigheid en dat weer bedekt met scherp zand, omdat dat freesasfalt misschien kaal niet goed is voor onze hoeven. Ze hopen, dat het geheel zo inklinkt, dat het weer glad is.Nou ja, we zullen wel zien hoe dit uitpakt. Zo blijft het werk in de wereld.

Verharding

Dinsdag 20 maart 2018

Veel zon, veel wind, maar o wonder....10 graden en dit keer voor de afwisseling boven nul !!
Ik zag vanmorgen hondje Lisa langs komen rennen met een heel groot stuk brood in haar mond. Ze dook de carport, waar altijd de hooinetten worden gevuld in en kwam even later weer naar buiten zonder brood. "Dat heb je gauw opgegeten", zei Bobby, die het ook had gezien, jaloers. "Ik heb het niet opgegeten jongens,"zei het kleine ding. "Dit broodje lag onbeheerd in de kruiwagen.Er waren geen mensen in de buurt om te zeggen , dat ik er af moest blijven, dus ik heb het gauw gepakt en verstopt. Ik heb voordat ik hier kwam op straat geleefd en heb toen geleerd, dat je alles wat eetbaar is moet pakken en dat je dat als je op dat moment nog geen honger hebt  gewoon ergens moet verstoppen voor slechtere tijden." Aha "zei Nicky "Nu snap ik waarom ik laatst onze mensen hoorde klagen, dat ze tegenwoordig in alle hoeken en gaten eetbare spullen vinden."Alweer opgelost dus.

Maandag 19 maart 2018

Net boven nul,maar veel minder wind en dat voet veel prettiger aan.
Ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast mijn vriend Nicky en de laatste tijd Marnix. Marnix woonde eerst tegenover ons, maar omdat hij er een probleem mee had, dat hij niet alles kon volgen wat er overal gebeurde, hebben ze hem maar hier gezet. Deze stal heeft namelijk twee buitenluiken,ieder aan een andere kant, een openstaand luik richting binnenstal en een traliehek naar mij toe.Meer uitzicht en afleiding is er volgens mij niet mogelijk. Of ze zouden hem los moeten laten lopen, zodat hij zelf overal kan gaan kijken. Maar dat zie ik toch niet gebeuren, hoewel hij zei, dat hij dat een heel goed idee zou vinden.

Zondag 18 maart 2018

Overdag -1 en 's nachts weer zo'n -7. En de wind was er ook nog. Maar de wel voorspelde sneeuw ging gelukkig niet door.De deelnemers aan de tweede helft van de dressuurwedstrijd werden dus vandaag alleen steenkoud ,maar niet nat.En dat is dan een geluk bij een ongeluk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 17 maart 2018

Droog. Overdag -2 en 's nachts -9 en dat is helaas geen grapje.
En vandaag was er ook nog tot overmaat van ramp de eerste helft van de derde wedstrijd van de dressuurcompetitie.Arme deelnemers. Het was buiten bij het losstappen echt niet te harden van de kou. Maar onze rijmensen bleken van het bikkelharde soort te zijn. Helemaal niemand had afgezegd en het was toch een leuke wedstrijd hoorde ik van mijn stalgenoten, die mee mochten doen.Op dit soort dagen vind ik het echt een beetje jammer, dat ik pensioen heb en alleen maar mag toekijken.

Vrijdag 16 maart 2018

Eerst 8 graden boven nul en geen wind. Na een paar uur opeens 5 graden onder nul en een heel harde , snijdend koude, oostenwind. Wat is dat een afgang na dat heerlijke voorjaarsweer begin van deze week. Maar we weten wel heel zeker, dat deze onzin niet lang meer kan duren . Voorjaar is voorjaar, hoe je het ook bekijkt.

Donderdag 15 maart 2018

Eerst zon, dan mist en later licht bewolkt.
Hans had weer een spoedklusje.Het onderste scharnier van het deurtje, waardoor je de bak in komt had het opeens begeven. Natuurlijk niet zo gek na ruim 30 jaar tig keer per dag open en dicht te zijn gedaan. Maar het is toch niet echt handig om ,als je nietsvermoedend dat deurtje open doet om met je paard naar binnen te lopen, je dat deurtje ongeveer in je hand houdt. maar Hans wist er wel raad mee hoor.Even naar de winkel om nieuwe scharnieren te halen en de klus was zo geklaard.

scharnier

Woensdag 14 maart 2018

Licht bewolkt en droog.
Zo leuk...We hebben een mailtje gekregen van Kleo, mijn vroegere buurman en grote vriend.Hij heeft ook pensioen en woont al een tijdje bij heel lieve mensen, twee schaapjes en een stelletje maffe ganzen. Hij schreef, dat hij gisteren plotseling onverwacht bezoek kreeg van Sandra, Bart, Ingrid en ook nog Jantine, die net weer even in Holten was.Op de meegestuurde foto kun je zien, dat hij er, net zoals ik zonder deken en dus met een dikke wintervacht, prima uitziet.Erg leuk om zo af en toe nog eens iets van elkaar te horen.

Kleo

Pagina: «  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits