Het Dagboek

Dinsdag 8 mei 2018

Zon en 28 graden.
Een week geleden was er nog maar 1 struik bij de mestplaat in bloei, maar kijk nu eens hoe prachtig ze er allemaal bijstaan. Ze mogen trots zijn op zichzelf.

Bloei

Maandag 7 mei 2018

Hoogzomers, maar dan in mei.Minstens 27 graden.
Hallo, hallo, ik ben Misty en de oudste pony op dit bedrijf. Ik ben daarom ook ex-medewerker en ik ben heel blij, dat ik mijn oude dag zo plezierig hier mag doorbrengen.Op het ogenblik woon ik in de grote stal naast Coen en Calimero
In de jaren, dat ik medewerker was heb ik veel jonge rijkinderen zien veranderen in volwassen mensen en het grappige is, dat er hier nog steeds best veel mensen rijden ,die begonnen zijn in de tijd, dat ik hier pas was. Wel erg jammer, dat ze inmiddels lang en breed van mij waren afgegroeid, want ik was nu een keer de kleinste medewerker."Met de grootste mond,"zei Orlando en dat is geen aardige opmerking. Maar van hem kan ik het wel hebben, want hij is mijn medepensionado en we hebben de hele winter samen gezellig in de springwei gelopen

Zondag 6 mei 2018

Zon, 25 graden.
Vanmorgen was een vaardigheidswedstrijd en ik mocht uiteraard meedoen. Leuk hoor, ik houd wel van afwisseling.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Vaardigheid

Zaterdag 5 mei 2018

Zon en 25 graden.
En we hebben er eindelijk een eventuele nieuwe medewerker ( op proef) bij. Hij heet Toy en schijnt heel knap te zijn. Hij heeft al van alles gedaan. Z dressuur, springen,crossen enz.En nu gaan ze kijken of onze rijmensen en hij elkaar leuk vinden.
Onze mensen hebben heel lang naar zo'n soort paard gezocht . Als ze dan dachten er een gevonden te hebben in de een of andere uithoek van het land en zijn/haar mens had er geen bezwaar tegen, dat hij/zij manegemedewerker zou worden, bleek er toch altijd iets aan te mankeren .En weten jullie waar deze Toy vandaan komt ??? Zijn mens woont hier nog geen 2 kilometer vandaan en ze heeft hem zelf aangeboden. En dat zal wel komen,omdat ze ons kent en weet wat voor een bruin leven onze medewerkers en gastpaarden hebben.

Vrijdag 4 mei 2018

Veel zon en plotseling wel 25 graden.
Dat betere weer kwam heel goed uit, want er is vakantie en dus minstens 1 kampdag.En vandaag was het weer zover. Een hele groep rijkinderen is de hele dag hier geweest om te rijden ,spelletjes met ons te spelen, ons te poetsen en te knuffelen.Beregezellig...
Ik zag vanmorgen vroeg ook, dat mensen met machinedingen bezig waren met graven. Dit keer voor de afwisseling niet in de buitenbak, maar er vlak naast.Dat zal dus wel zijn om een leiding te leggen, zodat de beloofde waterspuitdingen ook echt water kunnen krijgen om de nieuwe bodem lekker nat te houden, zodat we er fijn in kunnen lopen.Bijkomend voordeel van het werken op een vochtige bodem is natuurlijk ook, dat in droge tijden onze voeten die nattigheid goed kunnen gebruiken om soepel te blijven.

Buitenbak Buitenbak

Donderdag 3 mei 2018

Wisselend bewolkt, af en toe zon. 15 graden.
Hans is er inmiddels heel druk mee bezig om te zorgen, dat onze weilanden weer helemaal klaar zijn voor het weideseizoen.Rotte palen moeten worden vervangen en alles wordt weer netjes recht gezet. Ik hoorde hem wel klagen, dat hij er zoveel werk aan had om de braamstruiken, die dwars door en over de afrastering zijn gaan groeien, weg te werken.Maar het begint er best al wel mooi strak uit te zien.

Weilanden Weilanden

Woensdag 2 mei 2018

Licht bewolkt en winderig. Hooguit 8 graden.
Er is inmiddels ook weer een spoedcursusmens druk bezig om in no time veel van en over ons te leren.Altijd leuk om te zien hoe snel je een goede basis voor het rijden op en de omgang met ons kunt opbouwen als je er hele dagen achter elkaar onder ervaren leiding mee bezig bent.

Hetty

Dinsdag 1 mei 2018

Wisselend bewolkt en frisjes. Schrik niet...6 graden . Het goede nieuws is, dat het wel boven nul is !
De bloemstruiken naast de mestplaat hebben zich super goed hersteld van alle weersellende, die ze de laatste tijd over zich heen hebben gekregen en beginnen mooi de lelijke muur van de mestplaat uit het zicht te laten verdwijnen. Goed bezig !

Bloemen

Maandag 30 april 2018

Bewolkt en af en toe een beetje regen.
Ik ben Sunshine en woon in een box bij de binnenbak met aan de ene kant Amber en aan de andere kant het materialenhok.
Wij zijn een beetje jaloers. Wat zeg ik, stikjaloers ,op Bill en Pjotr. Weten jullie wat zij gisteren hebben gedaan ? Gegeten in de springwei Wij willen ook.!!!Gek he. Maar het zal nu toch echt niet meer lang duren.Het vervelende is altijd, dat we in het begin maar heel kort in de wei mogen. Het schijnt, dat we niet alleen idioot lange darmen hebben , maar ook heel gevoelige. Het meigras is van een andere samenstelling dan het hooi, dat we de hele winter hebben gegeten en daar moeten ze eerst aan wennen. Anders kunnen ze gemakkelijk in de knoop raken of zoiets. Ze noemen het koliek en het schijnt heel erg zeer te doen.Dat willen we dus ook niet meemaken. Maar laat dat wennen dan maar gauw beginnen.

Zomer

Zondag 29 april 2018

's Morgens miezerig, 's middags droog en 's nachts weer wat wolkbreuken en onweer.
Vandaag is Boy vertrokken en hij was niet blij.Maar hij wist van tevoren, dat het hier voor hem een tussenstation zou zijn tussen zijn vroegere pensioenadres, waar hij broodmager vandaan was gekomen ( gedropt in het restaurant van zijn mens weten jullie nog wel ?) en een nieuw, wel leuk,pensioenadres , dat nog gezocht moest worden.Het was hier dus een soort van crisisopvang. Hij ziet er nu , dank zij een heleboel super voedzaam en lekker voer (grasmix van Herzog,)weer een stuk beter uit dan toen hij kwam en de mensen, waar hij nu heen is gegaan en waar hij samen gaat wonen met een paar andere bejaarde paarden ,hoeven volgens mij niet meer bang te zijn, dat voorbijgangers, die hem zien meteen naar de dierenbescherming rennen om te vertellen, dat daar een paard wordt uitgehongerd.
Maar dat alles neemt niet weg, dat hij het hier naar zijn zin had en nu maar moet afwachten hoe het daar zal zijn.Maar ik heb de mensen gezien en gehoord die hem kwamen ophalen en ik denk echt, dat het nu wel zal goedkomen. Hij heeft in ieder geval beloofd, dat hij zal laten weten hoe het met hem gaat.Wordt vervolgd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Pagina: «  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement