Het Dagboek

Zaterdag 28 april 2018

Zwaar bewolkt en niet meer dan 10 graden.
Het lijkt er op, dat de buitenbak nu klaar is, maar dat lijkt alleen maar zo.Inmiddels is het al de hele week redelijk droog en de bodem begint wat zwaar te worden. Er wordt nu geregeld met de ouwe blauwe in rondgereden om te zorgen , dat de boel gaat inklinken en ik heb gehoord, dat er ook nog een soort sproeiding zal worden gemaakt, zodat je met een druk op een knop de hele bodem tegelijk nat kunt maken in plaats van dat de mensen eerst met allerlei verschillende sproeidingen moeten gaan slepen.
Pjotr, die er stiekum met zijn mens toch even in had gereden toen de bodem nog kletsnat en dus stevig was van de zondagse wolkbreuk, zei, dat het prima rijden was.

verboden
Tommy had vanmiddag weer eens een apart klusje.Dit heb je toch alleen als je schimmel bent.... Er kwam een hele club mensen op ouderwetse pruttelende snorfietsen aan en een van die mensen werd gesommeerd om een rijbroek en een rijjasje aan te trekken en plaats te nemen op onze Tommy. Dit mens gaat, als ik het goed begrepen heb binnenkort trouwen en zijn vrienden wilden dus  dat zijn aanstaande bruid ( op de foto's, die ze maakten ) zou zien,dat hij echt haar  prins op het witte paard is. En Tommy vond het allemaal best. Hij is er in ieder geval niet moe van geworden.

Bruidegom

Vrijdag 27 april 2018

Bewolkt en droog, weinig wind.
Normaal is het hier op vrijdagochtend best druk, maar er kwamen geen rijmensen en merkwaardig genoeg ook geen hulpmensen.Vreemd hoor...Maar ik begreep al gauw, dat het vandaag Koningsdag was.De baas van het land is dan jarig en dat wordt dan gevierd met een vrije dag voor iedereen. Behalve dan natuurlijk, zoals gewoonlijk, voor onze eigen mensen.Wij moeten immers iedere dag,jarige koning of niet, een schone stal,eten en beweging in de paddocks hebben. Er waren gelukkig wel een paar vrijwilligershulpmensen verschenen, maar dat nam niet weg, dat onze eigen mensen even stevig hebben meegeholpen met de werkjes, die de hulpmensen normaal  doen .
Lessen waren er ook niet, want de rijmensen en rijkinderen waren veel te druk met allerlei feesten en optochten enz enz.
Ikzelf heb gelukkig nog wel een leuk buitenritje gemaakt met een vaste klant die in het westen woont en mij als favoriet heeft, samen met Tommy en zijn mens Hans en dat was hartstikke gezellig.

Hooinetten

Donderdag 26 april 2018

Bewolkt, maar droog.13 graden
Inmiddels begint Hans al aardig op te schieten met het weer in elkaar zetten van de omheining van de buitenbak.

Buitenbak

Woensdag 25 april 2018

Meestal droog en bewolkt.
Het is nu net een week geleden,dat er een foto van de twee pleinbomen hier op stond. Kijk nu eens hoe de beuk gelijk op gaat met de kastanje,die inmiddels ook nog vol zit met kaarsjes.Wat gaat dat snel. Voordat we het weten vallen de kastanjes weer op ons hoofd !

Kaarsjes boom

Dinsdag 24 april 2018

Wisselend bewolkt, af en toe een bui. 14 graden.
Ik zei gisteren wel, dat ik in een silostal woon, maar nu even niet. Famke en Harley bleken een weekje te komen logeren. Als je je afvraagt wie Harley nu weer is kan ik je vertellen, dat Harley de opvolger is van Tristan.Tristan is namelijk inmiddels vertrokken naar de paardenhemel.
Die logeerpaarden staan altijd in de boxen van Aris en mij. Er kwam dus een totale verhuizing. Misty ging naar een box bij de binnenbak. Okkie ging naar de plek van Misty,Coen ging naar de plaats van Okkie ( met toestemming van Melli, die de stal afbreekt als het gezelschap haar niet bevalt), Match ging naar de binnenstal naast Calimero en Boy en ik ben verhuisd naar de stal van Coen in de nieuwe stal. En hier sta ik ook prima, want ik ben nogal op mijn privacy gesteld . Deze box heeft als een van de weinige boxen hier ,net zoals ik normaal ook gewend ben, geen inkijk van de zijkant. Bovendien is het hartstikke leuk om weer eens wat andere verhalen te horen.Je hoort mij dus niet klagen.

Maandag 23 april 2018

De hoogzomer is alweer voorbij, maar met de 15 graden en wat wolken is het nog wel lente.
Ik ben Sil en sta in een van de silostallen met aan de ene kant het brokkenhok en aan de andere kant buurman Aris. Inmiddels woon ik hier al best lang en ben gastmedewerker. Ik heb wel een eigen mens, maar jammer genoeg weet ik haast niet meer hoe ze er uit ziet. Ze is hier namelijk al jaren niet meer geweest. Niet leuk hoor om zo vergeten te worden. Maar ja, iedereen heeft wel wat sores. Het is dan de kunst om toch de zon in het water te zien schijnen.

Zondag 22 april 2018

Zon, 24 graden, maar 's avonds de zondvloed. 22 mm regen of zoiets. Het hele plein was een binnenzee, maar...de bodem van onze nieuwe aanstaande buitenbak was nog helemaal droog. Leuke test toch. Dat geeft de burger moed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Plein Buitenbak

Zaterdag 21 april 2018

on, weinig wind, 25 graden.
Later in de middag zag ik vanuit mijn buitenluik, dat er alsmaar meer hulpmensen en vrijwilligershulpmensen  aan kwamen lopen. Merkwaardig want ze komen eigenlijk nooit allemaal tegelijk en bij nader inzien hadden ze ook geen werkkleding aan. Bovendien was er niets meer te doen. Maar het raadsel was snel opgelost. Niks werken...Ze propten zich met zijn allen (wel zo'n 20 personen) in 4 of 5 rolhokken en reden joelend het erf af. Toen ze heel veel later weer terugkwamen hoorden we, dat dit een personeelsuitje was geweest. Ze hadden een moordspel gespeeld, wat dat dan ook moge zijn. Toen ze dat overleefd hadden zijn ze bij een zogenaamde vreetschuur , waar je al je eten zelf mag pakken een paar uurtjes zoet geweest met het pakken en opeten van al dat lekkers.Zoiets lijkt mij ook wel leuk.Ze zouden dan grote bakken met brokken en allerlei soorten muesli's op het plein kunnen zetten en ons dan allemaal loslaten. Ik denk, dat we er ons wel mee zouden redden. Maar dat zal wel een droom blijven...

Vrijdag 20 april 2018

Nog steeds veel zon en nog steeds volop zomer.
Het is weliswaar overdag schitterend weer, maar de nachten zijn nog steeds koud en worden nog kouder.Theo loopt dus te mopperen. Hij staat te springen om zijn binnen opgegroeide komkommer en tomatenplantjes buiten te planten. Maar ze kunnen niet tegen de kou. hij zal ze dus nog even binnen moeten houden ook al groeien ze zowat tegen het plafond.

Donderdag 19 april 2018

Zon, weinig wind , 28 graden !
Inmiddels is Hans al aardig op weg om een beetje orde te scheppen in de zandvlakte, die uiteindelijk weer een fijne buitenbak moet worden. Maar het is een grote klus, dus hij is voorlopig nog wel even van de straat

Buitenbak Buitenbak

Pagina: «  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement