Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Vrijdag 23 juli 2021

Zwaar bewolkt, maar gelukkig wel droog.
Rond de middag zagen we waarachtig toch een niet zo modern en dus niet zo groot balanmaak ding aan komen rijden. Onze mensen waren heel blij, dat ze dit balanmaakmens hadden gevonden, die bereid was om ons mini hoeveelheidje hooi in balen te maken. Het is wel niet zo veel, maar als je het allemaal met de hand zou moeten ophalen en opslaan zou dat toch wel veel werk zijn. Te veel werk in deze drukke tijd.

Hooi balen

Het zijn uiteindelijk 31 baaltjes geworden,die door een paar mensen in ons paardenrolhok zijn geladen en als eerste van de wintervoorraad nu mooi droog liggen in de hooiopslag bij de binnenbak.

Nieuw hooi

Donderdag 22 juli 2021

Prachtig weer.De hele dag zonj en wel 25 graden.
Hetzelfde machineding van gisteren kwam vanmiddag weer schudden en daarna legde het alles op rijen. Ik ben benieuwd wat ze er nu mee denken te gaan doen. Het is mooi droog , maar het is natuurlijk maar een mini hoeveelheid en de balenmaakmachines van tegenwoordig zijn mega groot en heel erg druk, omdat alle boeren nu natuurlijk ook droog hooi hebben . Grote hoeveelheden droog hooi.Ze staan vast nu niet te springen om hun tijd dan hier te verspillen.

Woensdag 21 juli 2021

Licht bewolkt, beetje wind, 23 graden.
Het gras, dat gisteren is afgemaaid is vandaag met een machineding door elkaar gehusseld en weer op de grond gegooid. Ze noemen het "schudden"en het schijnt ervoor te zorgen, dat het gras sneller droogt.

Dinsdag 20 juli 2021

Licht bewolkt. 20 graden.
Gisteren is er weer een nieuwe ploeg ponykampkinderen aangekomen en volgens het buienradarding zullen ze de hele week mooi weer hebben. Dat zou niet verkeerd zijn...
Inmiddels hebben we gezien , dat het gras in onze weilanden nog steeds zo hard groeit, dat er geen sprake van is , dat wij het , zoals in alle andere jaren, zelf kunnen opeten. Hoe goed we ook ons best doen en hoe lekker het ook is.
Onze mensen moesten dus iets anders bedenken om te voorkomen, dat het lange gras , dat wij niet op krijgen ,plat slaat tegen de grond en daardoor de bodem verstikt.
Vanavod zagen wij dus een maaimachineding aan komen rijden en is de helft van de weiden helemaal afgemaaid.Er ligt nu best een dikke laag gras en ik ben benieuwd wat ze er verder mee denken te gaan doen.

maaien= maaien

Maandag 19 juli 2021

Hoi, ik heet Valeri en woon in de nieuwe stal tussen Jack en Tico en tegenover Tarius en Trofee.Allemaal leuke buren, waar ik het goed mee kan vinden.
De laatste tijd heb ik een beetje in de lappenmand gelegen. Volgens onze mensen liep ik op een moment niet zo lekker.Als je het niet wist zag je het nauwelijks, maar ze hadden wel gelijk.
Je mag hier niet werken als je niet helemaal in orde bent Ik werd dus op non actief gezet en ze gingen op zoek naar wat er mis was .Nou, dat heb ik geweten. Het ene onderzoek na het andere en er kwam niets uit. Maar een paar weken geleden kwamen er twee dames  naar mij kijken. De ene, een paranormale genezeres, kon kennelijk voelen waar de oorzaak van  de pijn zat en de andere ,een cranio sacraal therapeut ,kon daar dan wat aan doen.Samen hebben ze uitgevogeld wat er aan de hand was. Het zat dus helemaal niet in mijn benen, maar mijn bekken bleek een beetje scheef te staan. Misschien raar opgestaan, uitgegleden in de wei of zoiets. Die mensen hebben mij een paar keer behandeld en dat heeft gelukkig geholpen.ik heb geen pijn meer. Nu ik weer vlekkeloos loop mag ik weer wat werkjes gaan doen. En daar is iedereen, en ikzelf natuurlijk, heel blij mee.Zo zie je maar, dat de aanhouder wint.

Zondag 18 juli 2021

Zon, beetje wind, 23 graden.
Dit jaar is de natuur toch echt wel een beetje de weg kwijt. Op ons plein staan 2 grote kastanjebomen en een grote beuk. En weten jullie wat er vlak voor de stal van Macey massaal aan het verschijnen is. Een compleet baby eikenbos. De eik,waar ons bedrijf naar genoemd is, staat echt een heel stuk verderop. Blijft dus de vraag hoe die eikels allemaal tegelijk op juist die plek terecht zijn gekomen.Jonge kastanjes of jonge beukjes zou toch veel logischer zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Valeri.

kastanje boompjes

Zaterdag 17 juli 2021

Zon, beetje wind, 23 graden.
Ik hoorde vandaag toevallig twee mensen praten over wat wij zoal schrijven in dit dagboek.Ze vonden het best wel leuk om op de hoogte te blijven van wat er hier zoal gebeurt. Maar ze vonden het een beetje raar, dat wij steeds praten over rijkinderen. Wat is daar mis mee zou je zeggen. Maar Okkie wist het. Hij zei, dat de kinderen tegenwoordig geen kinderen worden genoemd, maar kids. En dat vind ik dus op mijn beurt een beetje raar. Voor zover ik weet praten de mensen hier nederlands. Wat zou dan de reden zijn, dat kinderen opeens in het engels worden vertaald. Als je nog even wacht heten wij binnenkort geen paarden meer, maar horses. Dat is toch net zo zot...

Vrijdag 16 juli 2021

Zwaar bewolkt, maar meestal droog. 20 graden.
En het kamp is alweer voorbij. Voor mijn gevoel zijn die kinderen net aangekomen en dan gaan ze al weer weg. Jammer hoor...Maar het was een gezellig kamp hoorde ik. Ze zullen vannacht wel lekker slapen in hun eigen bed na zo'n actieve week.

Donderdag 15 juli 2021

Vannacht heel veel regen, overdag veel buien.
De kampkinderen maken meestal op donderdag een buitenrit en wij dachten, dat dat met dit snertweer wel niet door zou gaan. Maar dat hadden we dus verkeerd gedacht. We zijn gewoon vertrokken, zijn gewoon ouderwets nat geworden, tussendoor was het ook wel droog.En al met al was iedereen het er over eens, dat het een leuke buitenrit was geweest.

Woensdag 14 juli 2021

's Morgens droog en 's middags regen.
Ik zag, dat de ponykampkinderen te voet vertrokken naar het dorp om daar eens rond te kijken en souvenirs te kopen.Ik vond het zielig, dat ze zo'n slecht weer hadden. Maar dat was dus niet nodig, want ze zeiden, dat ze niet erg nat waren geworden en dat het gezellig was.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement