Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Woensdag 8 april 2020

Hoogzomer, meer is er niet van te zeggen,
Wat is het jammer, dat die coronamonstertjes nog niet zijn weggewerkt. Ik mis de rijkinderen heel erg en hoopte, dat ze zo ongeveer nu wel weer terug zouden mogen komen. Maar niks hoor.
Gelukkig kunnen ze wel iedere dag een filmpje van ons zien op ons facebook van www.eik.nl dat door onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen wordt gemaakt. Iets is nog altijd beter dan niets...

Mennen Ruwvoer

Springen Ponykamp

 Dinsdag 7 april 2020

Hele dag zon, weinig wind en 26 graden.
Een van de deuren van het krullenhok, degene ,die eigenlijk overdag altijd openstaat, was aan de bovenkant behoorlijk verrot door de regen, die er dan steeds op viel (inde tijd, dat het tenminste nog regende).Het ding ligt nu in de werkplaats van Theo, die er een nieuw stuk aan het inzetten is. Als er straks een verfje overheen gaat ziet het er weer uit als nieuw. Mooi opgelost.

Maandag 6 april 2020

Hele dag zon, weinig wind en wel 24 graden.
Hallo, ik ben Bobby en woon samen met Okkie in de duobox  meteen links bij de ingang van de nieuwe stal.
Vanmiddag is de lente echt begonnen , want met veel misbaar kwamen de eerste  zwaluwen binnen vliegen ." Joepie...wij zijn lekker eerst " riepen de twee  net aangekomen vogeltjes." Ëerst even uitrusten en dan gauw kijken wat de lekkerste nesten zijn, voordat de anderen er zijn." Maar ze hadden daar niet veel tijd voor, want al gauw kwamen er nog 4 aanrazen. en die riepen ,dat de rest van de meestal 50 stuks ook in aantocht was. En nu is het weer net als vanouds een gezellig gekwetter. Ik vroeg waarom ze zo laat waren. Vorig jaar was de eerste er tenminste al op 28 februari. Maar dat komt volgens hen, omdat ze heel veel tegenwind hebben gehad. 

zwaluwen

Zondag 5 april 2020

Zon, 24 graden en de hele dag geen wolk te zien.
Inmiddels zijn de bloembakken voor mijn neus en overal op het plein weer gevuld met bloemetjes. Ze heten violen en volgens zeggen zijn ze behalve leuk om te zien ook heel lekker om te eten. Dat zou ik nou best eens graag willen proberen, maar tot nu toe heb ik daar nog geen kans voor gekregen, De mensen zijn daar heel duidelijk in. Waag het niet...riep er een toen het me in het voorbijgaan bijna lukte. Nou ja.Nieuwe tijden, nieuwe kansen zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Bloemen

Zaterdag 4 april 2020

De lente komt er nu echt aan. Zon , strakblauwe lucht, weinig wind en wel 18 graden.
Er mag bijna niets meer tegenwoordig. De coronamonstertjes hebben er de wind goed onder. Gelukkig mogen we nog wel met niet meer dan twee personen tegelijk het bos in en gelukkig vindt mijn mens dat net zo leuk als ik. en doet dat dan ook geregeld.

Vrijdag 3 april 2020

Licht bewilkt, veel wind, 10 graden.
De buitenbak begint weer te droog te worden . Tommy vertelde , dat hij vanmorgen het voermens de binnenbak had zien inlopen en de kraan van het beregeningsding  zag aanzetten. Wat ze dus niet had gezien en ook niet kon zien vanaf die plek was , dat er net op dat moment een paar fietsmensen, keurig op anderhalve coronameters van elkaar, over het weggetje naast de bak aan kwamen rijden. En laat ze nu de pech hebben, dat er precies op dat moment  een heel gemene rukwind uit een heel ongebruikelijke hoek ,ervoor zorgde, dat ze totaal onverwacht een plens water uit heldere hemel over zich heen kregen.Ik geloof, dat ze daar niet zo blij mee waren. Gek he !!!

Donderdag 2 april 2020

Zwaar bewolkt, weinig wind, 4 graden boven nul.
Gisteren zag ik een rolhokaanhangding langs komen met een leuk boompje er op. Ik hoorde zeggen, dat dat arme boompje, de plek waar het stond moest afstaan aan een nieuwe schuur of zoiets en dat het ,als het nu niet hier ergens mocht komen staan , naar de vuilnisbelt zou moeten.Nou, het boompje heeft mazzel gehad. Hans heeft een groot gat gegraven in het grasveldje bij de kantine en samen met Bart heeft hij het boompje, een sierwilg of zoiets, er in gezet.Ik hoorde , dat Bart er vanaf nu voor zou zorgen, dat er iedere dag een plens water bij zou worden gegooid. Ik ben benieuwd of het wilgje zijn overplaatseing gaat overleven. 

Boompje

Woensdag 1 april 2020

Overdag zon, 8 graden en 'snachts een beetje vorst.
Inmiddels beginnen de nensen al een beetje te klagen, dat het zo lang droog is. Heel kort geleden wisten ze niet waar ze al het water, dat naar beneden kwam, moesten laten en nu ligt de kunstmest al dagen gewoon als korrels op het land in plaats van opgelost door regen te zorgen, dat ons gras lekker gaat groeien. Het is hier toch altijd hollen of stilstaan. "En dat zal wel nooit veranderen "zei buurvrouw Dame Blanche.

Dinsdag 31 maart 2020

Licht bewolkt, weinig wind en vannacht weer een beetje onder nul.
Het is hier inmiddels een saaie boel. Mijn mens en de mensen van de andere gastpaarden mogen gelukkig nog wel hier komen. Maar niet meer met veel tegelijk en ze moeten na 2 uur weer weg zijn. Daar schijnen hele lijsten voor te zijn gemaakt, waarop staat wie er wanneer hier mag zijn. Suf he ? Maar dat schijnt verplicht te zijn om de coronamonsterjes buiten de deur te houden.
De medewerkers hebben meer te klagen. Ze zijn in 1 klap hun werk en hun fanclub kwijt. Iedereen gaat natuurlijk nog wel gewoon naar de paddock en ze worden ook zo veel mogelijk iedere dag door onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen gereden. Maar het is en blijft saai, dat er zo weinig reuring is de hele dag.

Maandag 30 maart 2020

Vannacht heeft het flink gevroren. Wel 5 graden onder nul. Overdag scheen de zon en er waaide een ijskoude wind.
Ik ben Aris en woon in een van de silostallen met naast mij sinds heel kort Dame Blanche. Dit is bedoeld voor tijdelijk als ik het goed heb begrepen totdat de lamp in de stal van DB in de nieuwe stal zal zijn gerepareerd. Maar het zou me niets verbazen als ze gewoon hier mag blijven. We kunnen het namelijk prima samen vinden en onze mensen is dat ook opgevallen. 

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement