Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zondag 2 oktober 2022

Licht bewolkt, 17 graden.
Leuk dagje vandaag. Ik heb vanmorgen met Hans plus Tommie en het spoedcursusmens een buitenrit gemaakt. En het leuke was, dat ze mij  nu helemaal zelf kon opzadelen.

Spoedcursus 

Zaterdag 1 oktober 2022

Overdag zon en regen. Soms zelfs tegelijk. Bijzonder...
Vandaag hebben we weer eens wat aparts beleefd. Ik heb het jammer genoeg niet zelf gezien, maar ik hoorde van Tommy, die bij de binnenbak woont, dat zijn buurman een bijzondere stunt heeft uitgehaald. Het dier mocht even los lopen in de binnenbak. En weten jullie wat Cas, zo heet hij, toen heeft gedaan ? Hij heeft even rondgescheurd heeft toen een aanloop genomen en is gewoon probleemloos over de bak rand naar buiten gesprongen. Dat is best hoog, zit muurvast en er is in al die jaren nog nooit iemand op het idee gekomen om daar overheen te springen. Hij wel dus. Toen hij later weer op stal stond zei hij broodnuchter, dat het maar een sprongetje van niks was en dat hij het helemaal niet leuk vond, dat hij meteen weer uit de wei, waar hij naartoe was gerend, werd geplukt. Nou, hij mag blij zijn, dat hij nog helemaal heel is. Hij is geland op een stenen straat en moest meteen naar rechts draaien om niet tegen de buitenbak aan te komen. Zonder geluk vaart niemand wel

Afscheid 

Vrijdag 30 september 2022

Wisselend bewolkt, 's nachts eerst regen, later mist.
Toet vertelde, dat ze ,toen ze gisteren op buitenrit ging zag, dat er opeens een heleboel zilveren netjes op het gras lagen. Dat waren dus mistdruppels, die op spinnenwebben bleven liggen. Dat zie je niet alle dagen.

Spinrag 

Donderdag 29 september 2022

Zwaar bewolkt, 13 graden.
Ik stond vanmorgen op de spuitstal in de nieuwe stal en zag er tot mijn verbazing nog steeds 3 vogeltjes zitten te roepen om eten. Maar ze konden al best wel vliegen. Ben benieuwd wanneer ze nu eindelijk de grote reis zullen wagen.
Ik ben vandaag verhuisd en woon tijdelijk in de grote stal naast Sadique. Ik heb mijn box even ter beschikking gesteld van Harley, die met Bente voor een weekje hier logeert. Hun mensen zijn namelijk naar ergens anders en zij mochten weer eens niet mee. Maar ze vinden het helemaal niet erg, zei Harley,want het is hier gezellig en je spreekt nog eens met een ander.

Woensdag 28 september 2022

Zwaar bewolkt, paar buitjes, 15 graden.
Vanmorgen tegen koffietijd liep de kantine opeens vol. Ik hoorde, dat een van onze hulpmensen, Silke, en een van de vrijwilligershulpmensen, Noelle, afscheid  van ons gingen nemen. Niemand van ons en ook niemand van onze mensen vindt dit leuk, maar soms is moeten ook wat. Silke gaat werk doen waarbij ze niet meer zoveel moet lopen, omdat een van haar benen dat niet goed vindt. En Noelle is geslaagd voor haar studie .Ze gaat nu een poosje rondkijken aan het andere eind van de wereld, ze noemen het Nieuw -Zeeland, of de paarden daar net zo goed en braaf zijn als wij. Grapje hoor, ze zal het daar vast wel naar de zin hebben.

Afscheid 

Dinsdag 27 september 2022

 Ietsje droger dan gisterenj, alleen maar af en toe een bui.
Deze week is er weer een spoedcursusmens en ik ben vaak aan de beurt om deze mensen te leren hoe ze op ons kunnen rijden zonder dat ze ons in de mond trekken en op de rug bonken. Aan de longe dus en zich aan het zadel vasthouden  totdat zij dit met losse handen kunnen. Maar er komen ook wel mensen,die al wel hebben gereden, maar bang zijn geworden of tegen andere problemen zijn opgelopen. Wij vinden dit allemaal leuk werk.

Maandag 26 september 2022

Zowat de hele dag regen. 14 graden.
Hallo, ik ben Calimero en ik woon in de Sterstal naast Toet en tegenover Melli en Unpie.
Melli , die al zo'n 25 jaar in deze box woont is hier de baas en zij vindt, dat zij mag beslissen wie er hier nog meer mag wonen. Onze mensen vinden dat prima, want ze heeft er de wind goed onder en het is hier altijd rustig. Alleen Unpie overdrijft wel een beetje.Zodra Melli namelijk haar stal uit is ,vindt hij het nodig om geregeld door te loeien als een sirene , aan te geven, dat hij haar mist en dat ze onmiddelijk terug moet komen. Wat ze natuurlijk niet doet. Toch een rare gewoonte..."Daar is een naam voor,"zei Toet heel wijs. Ïk geloof, dat ze dat verlatingsangst noemen." Nou ja, je kunt het noemen wat je wilt maar het is knap irritant dat gebler.

Zondag 25 september 2022

Veel zon en weinig wind.m 18 bgraden.
Ik hoorde , dat er al best veel inschrijvingen voor onze jaarlijkse recreantencross op de laatste zondag van oktober binnen komen.Dat wordt weer een paar zaterdagen veel werk voor onze vaste crossbouwersmensen. Maar volgens mij vinden ze het helemaal geen straf om buiten in de frisse lucht met elkaar aan iets leuks te werken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 24 september 2022

s,Morgens veel buien, 's middags alleen maar regen.
Vanmorgen heb ik even een praatje gemaakt met een dier, dat ze rat noemen. Hij kwam net uit het brokkenhok naast mij en vertelde, dat hij door zijn familie en een grote club muizen op verkenning was gestuurd. Tamelijk lang geleden was er hier, zoals bij de meeste van dit soort bedrijven en boerderijen altijd wel wat lekkers te vinden en ze kwamen hier dan ook graag.De muizen vonden het hartstikke leuk om na het eten in de kantine over de balie te racen en wij vonden het best grappig om de mensen te laten schrikken door onverwacht langs te komen rennen als ze op het terras zaten.Maar de mensen hier hebben kennelijk geen gevoel voor humor en ze zijn ook nog zo krenterig, dat ze ons die lekkere rondslingerende hapjes  niet gunnen. En weet je wat ze toen hebben gedaan ?? Ze zijn begonnen om alles wat eetbaar was te vestoppen in blikken en tonnen en's avonds op laatste ronde wordt er nog eens extra gekeken of er echt nergens meer iets is vergeten.Heel jammer, maar het werkt. Voor ons is de lol er af. Zo om de paar maanden gaat er een van ons toch nog even hier kijken of ze inmiddels, omdat ze nergens meer keutels van ons vinden,weer slordiger zijn geworden. Maar helaas voor ons. Er is hier nog steeds niets lekkers, waar we bij kunnen. Ik ga maar weer. Maar net toen hij weg wilde gaan kwam Sandra onze kant op en vloog de rat gauw weer het brokkenhok in. Maar laat Sandra daar nu net moeten zijn en ze gaf toch een gil toen ze de deur open trok en de verkenner langs haar heen zag schieten.....Lachen toch.

Vrijdag 23 september 2022

Wisselend bewolkt, af en toe een bui.
In deze tijd van het jaar, nu de scholen weer begonnen zijn, is het hier altijd een hele toer om de lestijden van alle rijkinderen aan te passen aan hun veranderde schoolroosters. Maar ik geloof, dat het nu voor het grootste deel geregeld is. Nu maar hopen, dat die scholen niet weer opeens die roosters omgooien. Dat gebeurde namelijk vorige jaren ook regelmatig.Nou ja, komt tijd komt raad en tot nu toe is het al 48 jaar ieder jaar gelukt om voor iedereen weer een goed plekje te vinden ,zoals ik hoorde zeggen.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement