Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Donderdag 9 september 2021

De hele dag zon en el 27 graden.
Ik hoorde onze mensen zeggen, dat er weer een paar kampdagen voor junioren aankomen in de herfstvakantie.Tenminste als de coronamonstertjes het goed vinden. Maar die zijn de laatste tijd tamelijk tam dus waarschijnlijk zal het wel door mogen gaan.
Op maandag 18 oktober mag je meedoen voor inlevering van 5 inhaallessen. Op vrijdag 22 oktober kan iedereen meedoen. Dat kost  50.00. Je bent dan de hele dag lekker met ons bezig.Rijden, spelletjes, zoals bv. stoelendans, verzorging, voltigeren en natuurlijk een lekkere lunch met zijn allen.We verheugen ons er nu al op, want het zijn altijd super gezellige dagen.
Het inschrijfformulier hangt bij de binnenbak op het prikbord. Je kunt ook alvast bellen of mailen. Vol is vol.

Woensdag 8 september 2021

Veel zon, 25 graden.
Plotseling is het zomers. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
Ik hoorde , dat er een vergadering was geweest van de mensen, die al heel veel jaren onze cross op de laatste zondag van oktober bouwen en helpen organiseren. Vorig jaar was het voor het eerst, dat het niet door kon gaan in verband met de coronatoestanden. Zo het er nu naar uitziet zal het waarschijnlijk wel weer kunnen.Er is dus besloten, dat het door zal gaan volgens de regels, die dan zullen gelden. Welke dat zijn weet nog niemand, dus we moeten het maar gewoon afwachten.

Dinsdag 7 september 2021

Zwaar bewolkt en 22 graden.
Vanmiddag zijn Jack en Tommy met hun mensen naar een soort springles ergens anders geweest. Maar het had nog wel wat voeten in de aarde voordat ze weg waren.Het mens van Jack had namelijk begrepen, dat er in het rolhok, dat het mens van Tommy had geleend twee paarden konden staan.Maar dat was dus niet zo. Toen het het plein was op gereden bleek, dat er maar 1 paard in kon. Nou ja. Ze hebben hier ook een paardenrolhok en dat mocht mee. Probleem opgelost zou je zeggen. Maar toen realiseerde het mens van Jack zich, dat hij geen haak aan zijn rolhok had om dat paardenrolhok aan vast te knopen. Laten ze nu de mazzel hebben dat het mensenrolhok van onze mensen thuis was. Het eind van het verhaal was dus, dat ze van rolhok hebben geruild en dat het rolhok van de mens van Jack hier bleef.

Maandag 6 september 2021

Wisselend bewolkt, droog, 20 graden.
Hallo. Ik ben Calimero en op dit moment woon ik in een silostal naast Macey en het brokkenhok. We hebben hier mooi uitzicht op het plein en dat is leuk, want er is altijd wel wat te beleven.
Mijn buurman Macey  zegt, dat hij het hartstikke leuk vindt om allerlei nieuwe dingen te leren met zijn mens op zijn rug. En ik hoorde, dat hij een snelle leerling is. Helaas niet alleen figuurlijk, maar soms ook letterlijk. Hij moet echt nog wel even leren,dat het niet zo slim is om zijn mens een zitplaats op de grond te bezorgen, omdat hij het leuk vindt om onverwacht  een noodstop vanuit galop te maken.. Maar laten we het er maar niet meer over hebben.Verstand komt hopelijk met de jaren.

Zondag 5 september 2021

Hele dag zon, weinig wind en wel 25 graden.
Super weer. Uit onze stal mochten Bobby en Tarius mee op een buitenrit met een groepje rijkinderen, die corona uitvallessen mochten inhalen. De bofkonten. De hei bloeit namelijk prachtig. Ik ben ook met mijn mens op ppad geweest en voor dit soort ritjes ben ik altijd te porren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero

Buitenrit 

Zaterdag 4 september 2021

Prachtig nazomerweer. Ik hoop, dat het nog lang zo blijft.
Onze mensen zijn nog steeds heel erg druk om te zorgen, dat al onze rijkinderen weer een goed plekje hebben om te rijden. De oude lestijden blijken namelijk vaak voor een groot deel niet meer te kunnen, omdat de scholen andere roosters hebben net zoals de andere teamsporten andere tijden. Dat is ieder jaar om deze tijd hetzelfde probleem, maar tot nu toe zijn ze er altijd nog uit gekomen.

Vrijdag 3 september 2021

Eerst bewolkt, later veel zon, 23 graden.
Het is nog steeds super fijn om in de wei te lopen. Er staat ook veel meer gras dan andere jaren. We worden wel steeds ingespoten met een spul, dat vliegen niet lekker vinden ruiken. En dat helpt prima om niet geprikt te worden.

Friezen en Jess in de wei 

Donderdag 2 september 2021

Licht bewolkt, droog, 22 graden.
Lisa heeft lekker gespeeld op het plein en ligt nu uitgeteld op het terras. Hondje Lisa natuurlijk en niet hulpmens Lisa. Voor het geval dat je het niet begrepen had.

Hond Lisa 

Woensdag 1 september 2021

Wisselend bewolkt, droog , 22 graden.
Remco had een tijd geleden een heleboel plantjes op het schuine dak van zijn tuinhuisje geplant en waarachtig... Ze doen het en het ziet er best leuk uit.

Sedum dak 

Dinsdag 31 augustus 2021

Zwaar bewolkt somber weer, maar wel 20 graden.
Unpie vertelde vandaag, dat hij gisteren naar de dierenartsmensen was geweest , omdat zijn mensen er achter wilden komen, waarom hij al langere tijd soms een beetje hinkte met zijn linker voorbeen. En ze hebben de reden daarvan gevonden ook. Maar leuk is het niet. Het schijnt, dat hij zich heeft verstapt of is uitgegleden in de wei en dat daardoor een pees ergens in dat been zo beschadigd is, dat het erg lang zal gaan duren eer het weer helemaal goed komt. Ze zijn nu aan het bedenken wat ze er aan moeten gaan doen. Wordt vervolgd.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement