Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zondag 8 september 2019

Wisselend bewolkt en droog. 18 graden.
Margriet en Arjen zijn vandaag met de drie rijkinderen, die naar de kwartfinale van de zitcompetitie mochten plus aanhang , vertrokken naar een plaats aan de andere kant van het land. Het heet daar Tilburg . We hoorden later, dat ze netjes hebben gereden en met zijn allen een gezellige dag hebben gehad.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

zitcompetitie

Zaterdag 7 september 2019

Zwaar bewolkt, paar buitjes, geen wind.16 graden.
Hondje Lisa kwam vertellen, dat ze een raar diertje had gevonden. Eerst liep het gewoon, maar toen ze kennis wilde maken en er aan wilde ruiken werd het plotseling een balletje vol stekels, waar ze haar neus bijna aan bezeerde.Zo onaardig...Als dieren onder elkaar zou je je toch best wat vriendelijker mogen gedragen.

Egeltje

Vrijdag 6 september 2019

Bewolkt, soms een bui en maar 13 graden.
Ik zag vanavond , dat er voor het eerst na de vakantie weer carouselles was.Ik baal toch zo , dat ik daar nooit aan mee mag doen.Ik ben te klein zeggen ze. Flauw hoor. Het lijkt me juist zo leuk. Maar ja,aan mijn postuur is niets meer te veranderen.

Donderdag 5 september 2019

Licht bewolkt . Prima weer.
Onze mensen waren Hans kwijt.Het ene moment was hij er nog en het volgende moment was hij verdwenen. Eerst keken ze in de kantine, want hij doet geregeld een middagdutje op de bank. Geen Hans. Zijn rolhok stond nog op de parkeerplaats en Tommy, die naast mij stond te eten wist ook van niks. Dus hij moest hier ergens zijn. En hij was er inderdaad nog. Kijk maar zelf. Maar je moet wel heeeel erg goed kijken.

slaaptribune

Woensdag 4 september 2019

Zwaar bewolkt, meestal droog.
De zwaluwen, die overal nesten hebben en dus ook boven onze hoofden in de binnenbak, vertelden dat een deel van hun vrienden al vertrokken is naar hun winterresidentie. Dat schijnt nogal een eindje vliegen te zijn naar de andere kant van de Sahara.Maar degenen, die nog hier zijn kunnen nog niet weg omdat de vogeltjes, die het laatst geboren zijn nog iets te jong zijn voor de verre reis.Van mij mogen ze nog best een poosje blijven,want iedere vlieg,die hier geboren wordt is opgegeten voordat hij het beseft en wij er last van hebben.

Dinsdag 3 september 2019

Zwaar bewolkt, 17 graden.
Ik hoorde , dat onze mensen nog altijd worstelen met het weer op orde brengen van alle lessen.Voor de vakantie wist iedereen waar hij/zij aan toe was in verband met andere bezigheden en daar waren de lestijden van iedereen op gebaseerd. Maar na de vakantie zijn opeens de lesroosters veranderd, de voetbal is op een andere tijd en de hockey, pianoles streetdance enz. enz. ook. Dus gooi het maar in je pet en zoek het uit. Maar er wordt aan gewerkt en het is nog ieder jaar gelukt, dus dat zal nu ook wel zo gaan.

Maandag 2 september 2019

Wisselend bewolkt, weinig wind en 23 graden.
Ik ben Amber en ik ben het er eigenlijk niet mee eens, dat ze vinden, dat ik weer aan de beurt ben.Ze zijn zeker vergeten, dat ik tijdens de ponykampen iedere week er al voor heb gezorgd, dat de ponykampkinderen een leuk klein dagboekje mee naar huis hebben gekregen.En weten jullie wat ze zeiden ??Dat ik gewoon aan de beurt ben en dat die dagboekjes extra waren. En ook nog, dat ik dat
zo goed had gedaan , dat ik het volgend jaar weer mag doen. Toch leuk om te horen.
Ik woon dus samen met Tommy en Sunshine bij de binnenbak , Wij hebben mooi zicht op alles wat daar gebeurt en omdat we allemaal wel houden van afwisseling zijn we heel tevreden met onze standplaats.

Zondag 1 september 2019

Bewolkt, geen wind,20 graden.
Het was vandaag lekker rustig. Mijn mens kwam, zoals gewoonlijk natuurlijk wel opdraven om mijn stal uit te mesten en een rondje met mij te rijden . Beweging is nu een keer goed voor mens en dier.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 31 augustus 2019

Hele dag fijn zomerweer, later regen.
Vanavond werd het opeens druk met rijmensen, die geen rijkleren aan hadden."O,o , dat wordt weer lachen, "zei Tico."Ik wil wedden, dat dit het jaarlijkse feestje van de recreantenclub is en ze zullen vast en zeker eerst aan het werk moeten , voordat ze aan het eten mogen beginnen .".En ja hoor. Hij had gelijk.Al gauw gingen ze in kleine groepjes het erf af. Maar waar het goed voor was, dat ze met een soort beenboei aan elkaar waren vast gemaakt snapte ik niet.Maar Tico had wel een idee.Hij zei , dat het er waarschijnlijk om draaide , dat ze zo snel mogelijk weer terug moesten zijn, na onderweg tegen nog meer problemen te zijn opgelopen, die opgelost moesten worden. En ik denk, dat hij gelijk had. Ze bedenken toch iedere keer weer wat anders. 

recreantenclub

Vrijdag 30 augustus 2019

Wisselend bewolkt en 25 graden.

Pjotr heeft gisteren en domme streek uitgehaald. Hij liep samen met Bill in de wei en in plaats van zich bezig te houden met zijn grootste hobby "eten" heeft hij zich te buiten gegaan aan een wedstrijdje rondracen en bokken met Bill. En dat terwijl allebei toch de jaren van het verstand ruimschoots bereikt zouden moeten hebben. Niet dus. Pjotr zei gisteren trots, dat hij  mooi schuin in de bocht lag,maar vandaag piept hij wel anders.Hij staat namelijk stijf van de spierpijn. Gek he !

Bill

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement