Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Donderdag 7 november 2019

Eerst droog, later weer regen.
Toen ik naar buiten keek zag ik een vaag bekend paardenrolhok het plein op draaien. Maar toen ik zag wie er allemaal uit kwamen rollen : Lukar, Adair,3 honden , Enide en Jeroen ,wist ik meteen hoe laat het was. Die komen namelijk altijd oppassen als er mensen van ons met vakantie gaan en het is dus waarschijnlijk , dat dat nu weer gaat gebeuren. We zullen het morgen wel zien.

Woensdag 6 november 2019

Soms even droog tussen de buien door.
Op het plein staan nu tot vreugde van de bomen veel plassen water.Maar dat zijn niet de enigen, die hier blij mee waren. Ik zag , dat de zoontjes van een mens, dat nietsvermoedend lekker aan het rijden was in de binnenbak, er zich prima mee vermaakten. Of de moeder van de grapjassen daar ook zo blij mee was ??? 

spelen

Dinsdag 5 november 2019

Meestal droog, maar 's nachts weer mega veel regen.
Er liep hier opeens een piepklein wolbaaltje rond. Ik hoorde van Lot, de hond van een van de vrijwilligershulpmensen, dat dat haar nieuwe geadopteerde zusje is. Ze schijnt Puk te heten en zal best nog wel veel groter worden. We zullen dat wel zien gebeuren denk ik.

Puk

Maandag 4 november 2019

Veel buien en weinig wind.
Mijn naam is Bobby en ik woon samen met Okkie in de duobox in de nieuwe stal.Tegenover ons staan Tico en Marnix en naast ons zijn de spuitstal en de zadelkamer.
De paddenstoel, die zijn intrek had genomen in de grote kastanjeboom heeft inmiddels het loodje gelegd. Ik zag, dat Hans de ladder tegen de boom zette en toen lag het ding al gauw op de grond. Jammer voor de paddestoel, maar heel veel beter voor de boom. Ze moeten hier toch ook alles in de gaten houden !!

Paddenstoel Paddenstoel

Zondag 3 november 2019

Eerst zon, later wolken, maar overdag droog.Tommy, de bofkont, is vanmorgen met zijn mens op buitenrit geweest. Voor de medewerkers was het een rustig dagje. Ook niks mis mee.
Casanova is inmiddels verhuisd naar een stal in de nieuwe stal naast de spuitplaats, omdat hij zich in de silostal niet erg op zijn gemak voelde.En nu, met veel meer paarden om zich heen bevalt het hem een stuk beter. "Het is maar net waar je van houdt " zei Sil, die met volle tevredenheid juist wel in een silostal woont. "Ik moet er niet aan denken om zoveel reuring om me heen te hebben." Paarden zijn soms net als mensen. Wat de een heel leuk vindt, vindt de ander heel vervelend. En het is wel fijn dat onze mensen dat begrijpen en daar rekening mee houden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Zaterdag 2 november 2019

's Nachts heel erg veel regen, maar wel 14 graden.
Vanmiddag kwam er een mega groot paardenrolhok aan en daar kwam een vreemd paard uit stappen. Marnix vroeg meteen hoe hij heette en wat hij kwam doen. Het paard zei "ik heet Casanova en ik heb er geen idee van van wat er nu weer boven mijn hoofd hangt. Maar daar zal ik vanzelf wel achter komen."Hij werd in de stal naast Match gezet en keek wat beduusd om zich heen. "Hij zal waarschijnlijk een nieuwe medewerker op proef zijn ,"bedacht Aris en die zou best wel eens gelijk kunnen hebben.

Vrijdag 1 november 2019

Hele dag regenachtig en waterkoud. Niet meer dan 5 graden.
Als je bedenkt, dat het nu al november is, verdienen de bloemen in de bloembakken toch wel een compliment . Ze staan nu al vanaf april ononderbroken te bloeien en het ziet er nog niet naar uit, dat ze het voorlopig op zullen geven. Op naar Kerstmis zullen we dan maar zeggen.

Bloembakken

Donderdag 31 oktober 2019

Wisselend bewolkt, weinig wind en maar 10 graden.
Laatst had onze Ouwe Blauwe bezoek. Het was zijn beetje erg groot uitgevallen broer en ze stonden heel gezellig naast elkaar.Match was nieuwsgierig naar wat ze elkaar te vertellen hadden, Maar helaas..ze bleek geen rolhokkentaal te verstaan. We zullen het dus nooit weten.

Trekkers

Woensdag 30 oktober 2019

Zon en overdag 16 graden, 'snachts een beetje vorst.
De kastanjes zijn inmiddels wel van de bomen af, maar hun bladeren nog lang niet. Daar zullen onze mensen nog best een beetje werk aan hebben om ze allemaal weg te werken.
Toen ik op weg naar mijn stal toevallig naar boven keek zag ik, dat er op de grote boom naast het hooinettenvulstation een vreemde kostganger was verschenen.Het zag er best leuk uit, maar onze mensen,die het ook hadden gezien ,waren niet blij.Het is een ding, dat volgens mij normaal op de grond hoort te staan. Het heet paddenstoel en het schijnt, dat een paddenstoel op/in een boom heel erg ongezond is voor die boom. Ik hoorde zeggen, dat zo'n ding de boom van binnenuit aantast en dat hij dan onverwacht zomaar kan omvallen. Ik weet dus wel zeker, dat die paddenstoel daar zijn langste tijd heeft gehad.

Paddenstoel

Dinsdag 29 oktober 2019

Zon, droog, 's nachts een piepklein beetje vorst.
Laatst had ik Tommy's hooinet te pakken gekregen en dat was lachen. Maar het gaat niet meer lukken. Het is zo flauw, dat altijd als wij iets leuks ontdekken om te doen, de mensen meteen iets verzinnen om de lol te bederven. Ze hebben ook geen gevoel voor humor.Ze hangen nu Tommy's net tegen de achterkant van zijn box en nu kan ik er niet meer bij en het kan ook niet meer de kant van Amber op kiepen. Jammer...

Hooinet

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement