Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Vrijdag 7 mei 2021

Bijna helemaal droog en een stuk warmer. Wel 12 graden.
Onze mensen waren vandaag slecht te spreken. Het was gebleken, dat een van ons, die in de paddock achter de buitenbak heeft gestaan een plank gewoon doormidden heeft gedrukt. Hoe kan iemand toch zo dom zijn... Ooooooh ....Hoor ik daar iemand zeggen gezien te hebben, dat ik dat heb gedaan ? Wat jammer, dat dat gezien is. Nu heb ik geen andere keus meer dan toe te geven, dat ik er inderdaad meer van weet. Ik probeerde alleen maar om een grasje net buiten mijn bereik te pakken. En zo is het gekomen. Gelukkig moet mijn eigen mens Hans voor de reparatie opdraaien. Maar ik denk , dat hij er ook niet blij mee zal zijn.Sorry, sorry, sorry.

kapot hek

Donderdag 6 mei 2021

Zon, regen, zon, regen en hooguit 6 graden.
Ik vroeg me af hoe het met Ijsje ging .Coen, die ook in de grote stal woon net zoals Ijsje vertelde, dat er tegenwoordig een papier met een heel verhaal op de boxdeur van Ijsje zit. Ik kwam IJsje zelf tegen en hij vertelde, dat onze mensen wel blij waren met het feit, dat hij weer wat beter kon lopen, maar dat ze nog steeds niet wisten waar de narigheid door werd veroorzaakt.En daar waren ze minder blij mee. Daarom hebben ze een dierenartsmens gezocht , die speciaal verstand heeft van zere voeten en zo. Die heeft hem onderzocht en bloed geprikt. En toen is de aap uit de mouw gekomen. Ijsje heeft last van wat ze noemen insulineresistentie.Ik heb het niet precies begrepen , maar het schijnt erop neer te komen, dat alle suiker, die hij binnen krijgt niet normaal verwerkt wordt als bouwstof,maar er daarvoor in de plaats voor zorgt, dat de dingen,die zorgen, dat de botten midden in zijn voeten , de hoefbenen dus ,op de plaats blijven, kapot worden gemaakt. Ze schijnen dat hoefbevangenheid te noemen.
Ik snap nu ook wat er op dat briefje op de boxdeur zal staan. Namelijk, dat Ijsje niets gevoerd mag worden, zelfs geen klein snoepje. Hij zou daar ziek van worden en dat wil niemand. Hij krijgt nu aangepast eten en mag niet in de wei. De pechvogel...Maar wat zou het fijn zijn als het echt zou helpen !

Ijsje

Woensdag 5 mei 2021

Grote plenzen regen met soms ook nog een beetje hagel erbij.
Gisterenavond gebeurde er iets vreemds. Tenminste ik snapte er even niets van, dat de paarden, die aan het werk waren opeens allemaal stil gingen staan en een hele poos stil bleven staan alsof ze studeerden voor boom en wachtten totdat ze wortels zouden krijgen. Maar toen schoot me te binnen, dat ieder jaar op 4 mei om 8 uur 's avonds alle paarden, mensen, rolhokken, kortom alles en iedereen wat beweegt in het hele land stil gaat staan om te denken aan de mensen, die in de laatste oorlog naar de mensenhemel zijn gegaan en te hopen, dat dat nooit meer zal gebeuren.Hoop doet leven zullen we maar zeggen.
Vandaag is het bevrijdingsdag en dan vieren de mensen, dat die oorlog voorbij was . Normaal zijn dan overal feesten, maar aangezien de coronamonstertjes nog steeds behoorlijk de baas zijn en dat niet goed vinden, was er weinig te beleven. Jammer, maar helaas...

Dinsdag 4 mei 2021

De hele dag storm en regen.
Wij zijn allemaal natuurlijk wel gewoon naar buiten geweest. Best lekker zo'n frisse neus.
Jess vertelde in de paddock, dat ze zich daarnet in  eerste instantie een hoedje had geschrokken toen ze gewoon op stal stond te eten en er plorseling een raar ding hoog tegen het glas van een bovenraam heen en weer schoof. Maar toen ze goed had gekeken had ze gezien , dat het een soort schoonmaakding was. Ze had zich wel afgevraagd hoe dat ding daar zo heel erg hoog was gekomen. Maar hondje Lisa heeft even voor haar om de hoek gekeken en heeft verteld, dat er aan dat schoonmaakding een heel lange steel vastzat met aan het eind een schoonmaakmens. En niet zomaar een schoonmaakmens...Eentje met een onverwoestbaar humeur, want hij heeft daar uren staan werken in storm en regen en zei ook nog stralend, dat hij zo lekker aan het werk was. Daar kunnen toch een boel mensen en dieren een voorbeeld aan nemen....!!!

glazenwasser glazenwasser

Maandag 3 mei 2021

's Morgens zon,'s middags afr en toe regen en 's avonds weer stralende zon.Hooguit 6 graden.
Hoi, ik ben waarachtig al weer aan de beurt. Ik heet Silver Tommy, maar iedereen zegt altijd Tommy en daar luister ik gewoon naar. Ik woon nog steeds in een box bij de binnenbak met aan de ene kant Amber en aan de andere kant sinds kort Cartouche. Dat is een super plekje, want iedereen die langs komt zegt wel "hi"en geeft een aai. Daar houdt ik nu een keer veel van. Ik had het hier laatst met Sil over en die zei, dat ze er echt niet aan moest denken om op mijn plaats te moeten wonen.Veel te weinig privacy.Gelukkig hebben onze mensen dat ook begrepen en heeft zij een stal met drie dichte wanden, zodat ze zich kan terugtrekken als ze dat wil.

Zondag 2 mei 2021

Vaker droog dan nat en nog steeds veel wind.
Ik hoop, dat mijn mens zometeen komt om een Holterbergje rond te gaan. Dat vinden we allebei hartstikke leuk en helaas kan ik niet alleen gaan. Dat wil zeggen. Het zou natuurlijk wel kunnen, maar dan zou iedereen hier meteen in de stress schieten en dat wil ik ze niet aandoen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Zaterdag 1 mei 2021

Wisselend bewolkt en heel veel buien.
Ik zag IJsje vandaag langskomen met een hulpmens op weg terug vanuit de paddock naar zijn stal. Zo te zien loopt hij al wel een stukje gemakkelijker. Maar hij was wel aan het mopperen."Kijk nou eens wat een verschil tussen mijn kleurloze gipsvoeten en de mooi roze gipspoot van dit hulpmens."Nou ja, verschil moet er zijn...

Ijsje en Silke

Vrijdag 30 april 2021

Zon en regen, veel wind, 5 graden.
Hans is al dagen bezig om te zorgen, dat wij binnenkort weer lekker de wei in kunnen.Alle omheiningen zijn namelijk weggehaald, omdat in het najaar het megagrote doorzaaiding er niet langs kon. En nu moet het allemaal weer worden terug gezet. Zo blijft het werk in de wereld en hoeft Hans zich niet te vervelen.

palen zetten

Donderdag 29 april 2021

Zo mooi als het weer gisteren was, zo herfstachtig was het vandaag. Het is duidelijk: april doet wat hij wil.
Vanmorgen keek ik uit mijn buitenluik en daar zag ik een heleboel grote machinedingen naderen en die gingen ,zo te zien, ons rustige weggetje onveilig maken. En het schoot me te binnen, dat ze daar ook van tevoren voor hadden gewaarschuwd.
Ze hebben overal stukken weg kapotter gemaakt dan dat ze waren en hebben er daarna weer spul ingegooid. Toen hebben ze er met geweld overheen gereden. En nu schijnt het klaar te zijn. En ik moet zeggen, dat het er niet mooier op is geworden. Maar ja, ik ben ook maar een paard en misschien zie ik het verkeerd.

wegwerkzaamheden

Woensdag 28 april 2021

Nog steeds lekker weer.Droog en 16 graden.
Ik heb vergeten te vertellen , dat gisteren aan het eind van de middag,ondanks de vrije dag, die de meeste van de mensen hadden er hier een osteopatenmens aan het werk is geweest .Valeri liep niet zo lekker en onze mensen wilden graag, dat daar naar gekeken zou worden. Maar ons eigen osteopatenmens bleek ergens ver weg te zijn en dus hebben de mensen vorige week een ander gebeld. En die zei , dat ze de komende tijd bomvol met afspraken zat, maar dat ze voor ons wel meteen een plekje zou zoeken.En zo is het gekomen En weten jullie wat de reden was, dat ze ons zo snel uit de brand wilde helpen ? Omdat ze als kind hier 4 keer op ponykamp was geweest en het bij ons erg naar de zin had gehad.Zo is de wereld toch kleiner dan je zo zou denken. Maar Valeri vond de behandeling super en Unpie,die nergens op verdacht was, werd ook maar meteen meegenomen. En ook hij was achteraf blij met de onverwachtte onderhoudsbeurt.

osteopaat

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement