Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Donderdag 12 mei 2022

Wisselend bewolkt en heel veel wind.
De tandjes van de ouwe blauwe schijnen behoorlijk versleten te zijn . Daardoor kon de bodem van de binnenbak niet meer mooi op diepte worden gehouden en waren er nieuwe tandjes besteld. Hans is er best druk mee geweest om alles te vervangen, maar nu werkt alles weer perfect.

Tandjes tractor 

Woensdag 11 mei 2022

Eerst zwaar bewolkt, later zon en veel wind.
We zagen, dat vanmorgen het paardenrolhok tevoorschijn werd gehaald en klaargemaakt voor vertrek. Wie ,o wie, zou waar naartoe gaan ?? En we waren stik nieuwsgierig toen Dame Blanche, helemaal blinkend wit dit keer, naar buiten kwam, braaf het rolhok inliep en samen met Sandra , Juulke en Kim, twee van onze vrijwilligershulpmensen ,vertrok.
En toen ze ergens een heel eind verderop op de snelweg naar het westen toevallig werden gespot door het mens van Pjotr, die daar op weg naar haar werk ook reed,was het helemaal een raadsel wat ze daar nu weer te zoeken hadden.

Rolhok 

Maar toen veel later het hele spul weer thuis was gekomen hoorden we ,dat ze naar het Federatie Centrum in een plaats Ermelo waren geweest, waar Kim les moest geven aan Juulke op Dame Blache. In eerste instantie begrepen wij echt niet wat daar nu het nut van was. Maar het bleek, dat Kim een proefexamen moest  doen voor een instructeursdiploma. Het schijnt goed gegaan te zijn en nu mag ze ergens volgende maand het echte examen gaan doen. Wordt vervolgd

Federatie centrum 

Dinsdag 10 mei 2022

Zwaar bewolkt, weinig wind, 18 graden.
Vanmorgen sprak ik Sjors in de paddock en die vertelde trots, dat hij tegenwoordig in training is als voltigepaard.Okkie en Calimero kunnen dit al en onze mensen vonden het een goed idee, dat hij het ook zou leren.Hij had al met twee van onze eigen hulpmensen al best moeilijke dingen gedaan vertelde hij .Eerst was hij zich lam geschrokken van al dat rare gedoe op zijn rug, maar al gauw had hij begrepen, dat het geen kwaad kon en begon hij het waarachtig nog leuk te vinden ook.

Sjors Voltige 

Maandag 9 mei 2022

Hele dag zon. 22 graden.
Ik heet Unbelievable, maar ze noemen me allemaal Unpie. Ik woon in de sterstal naast Melli en tegenover Calimero en Toet.
We mogen dus tegenwoordig allemaal om de beurt in de wei. Ik zag Pjotr en Bill heel vrolijk langskomen die kant op en niet heel veel later een stuk minder blij weer terug komen.Ze baalden, dat ze er al zo gauw weer uit moesten. Bill zei, dat ze hadden afgesproken om gewoon te blijven grazen als ze weer zouden worden opgehaald, maar dat was niet gelukt. Ze zijn gewoon meegetrokken of ze nu wilden of niet. Wat kunnen mensen toch harteloos zijn...En dan maar roepen, dat het voor onze bestwil is."Ze zullen best wel een punt hebben, maar dat hoeft niet te betekenen, dat we het ook leuk moeten vinden" zei Pjotr sip. En zo is het maar net !

Pjotr en Bill in de wei 

Zondag 8 mei 2022

Zon, droog, weinig wind, 23 graden.
En vandaag zijn onze mensen gelukkig gezond en wel weer terug gekeerd van vakantie met in hun kielzog de beschermengeltjes, die dienst hadden tijdens deze reis. De arme engeltjes waren uitgeput en riepen, dat ze nodig rust moesten hebben. Ze hadden zich deze reis een slag in de rondte moeten werken om onze mensen heelhuids weer thuis te kunnen krijgen,. Maar het is ze gelukt en daar is iedereen heel erg blij mee.
De week is weer om en ik geef de pen aan Unpie

Zaterdag 7 mei 2022

Licht bewolkt en 20 graden
Vanmorgen wandelde het bijrijdmens van Jack de stal binnen en wat had ze bij zich ? Ja hoor, de spullen om een paard in te vlechten. Jack zag het ook en was chagerijnig en blij tegelijk. Chagerijnig, omdat hij dat gepulk aan zijn hoofd en manenkam maar helemaal niks vindt en blij, omdat dat dan toch wel meestal betekent, dat hij een uitje naar een wedstrijd gaat hebben. En inderdaad. Toen hij mooi opgetut was kwam het paardenrolhok er aan en mocht meneer instappen. Tot straks riep hij vrolijk. Ik zal ze een poepje laten ruiken. En weg was hij.
Veel later kwam hij terug en liep zowat naast zijn ijzers van trots. Hij was voor de eerste keer met het bijrijdmens gestart in de klasse M1 EN HAD METEEN TWEE WINSTPUNTEN GEKREGEN

Silke en jack 

Vrijdag 6 mei 2022

Eerst een hele tijd mist, daarna zon en 22 graden.
En er was weer een kampdag. Dat is altijd een hele drukte, maar het is ook heel gezellig. 's Middags hebben ze spelletjes te paard gedaan hoorde ik. Trofee vertelde , dat ze ook mee mocht doen en dat die kleine apen, niet gehinderd door hun geringe lengte met hulp van elkaar ,iedere keer weer moeiteloos boven kwamen. Knap hoor...

Spelletjes 

Donderdag 5 mei 2022

Droog , weinig wind, 19 graden.
Hondje Lisa, die eerst een beetje treurde, dat zij alweer niet mee mocht op vakantie , heeft het zo te zien nu weer helemaal naar haar zin. Zodra ze haar oppasmens zag aankomen zagen we haar een sprintje trekken naar haar toe en ze is sindsdien niet meer bij haar weg te slaan. Ze mag ook weer mee naar het werk van het oppasmens en vindt dat echt leuk. En zo is iedereen weer blij.

Lisa op kantoor 

Woensdag 4 mei 2022

Zonnig, weinig wind en 19 graden.
We kregen een mailtje van onze mensen, dat ze zich inmiddels goed vermaken. Die vaardoos vaart iedere keer een stuk en dan mogen ze weer ergens van boord om oeroude puinhopen en oude straatjes en zo te bekijken.Die oude straatjes zien er wel gezellig uit en met de vaardoos is , zo te zien, ook niets mis , maar wat ze nu aan die ingestorte ruines vinden is mij toch een raadsel. Nou ja, over smaak valt niet te twisten.

Amphitheater Cruiseschip

straatje 

 

Dinsdag 3 mei 2022

Eerst bewolkt en later toch weer zon. 17 graden.
De meeste weilanden zijn inmiddels weer klaar en wij mogen "in"eten.Dat wil zeggen, dat we allemaal eerst een kwartier per dag mogen grazen en dan iedere dag een beetje langer. Net zo lang totdat we er de normale tijd in mogen blijven.Best wel heel vervelend, dat ze daar zo moeilijk over doen.Ik zou zeggen, zet ons er gewoon in en laat ons onze buik lekker vol eten.Maar Okkie zei, "en dan maar vaak naar de dierenartsmensen  bellen, dat er meteen iemand moet komen, omdat er weer eens een van ons verhipt van de buikpijn. Ze noemen dat koliek en als je daar niet heel erg snel bij bent ga je gewoon dood." En bij nader inzien moet ik hem gelijk geven. Ik had niet goed nagedacht.Wij paarden schijnen heel gevoelig te zijn voor verandering van voer. En het meigras is echt wel heel anders dan het hooi, dat we de hele winter hebben gegeten.Vandaar dat onze mensen ook nog zorgen, dat we , voordat we de wei in mogen, al een bodempje van hooi in onze maag hebben. Inmiddels lopen de mensen zich de blaren op de voeten van al die kilometers heen en weer en heen en weer. Maar het goede nieuws is, dat wij al heel wat jaren bij het begin van de weidetijd geen koliek hebben gehad, terwijl ik hoorde, dat de dierenartsmensen juist in deze tijd het heel druk hebben met koliekproblemen.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement