Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Woensdag 15 januari 2020

Veel wind, 's morgens droog, 's middagss nat.
Je kunt goed merken, dat er een soort griepepidemie in aantocht is. Er zijn steeds meer rijkinderen en rijmensen, die afzeggen , omdat ze ziek in bed liggen. Allemaal beterschap gewenst !!

Dinsdag 14 januari 2020

Regen en wind. 9 graden.
Er is vandaag een nieuw gastpaard gearriveerd.Hij zegt, dat hij Ardento heet , maar dat ze hem altijd gewoon Arie noemen. Niks mis mee toch ? "Welkom Arie ", zei Match, die de nieuwe buurman wel zag zitten. "Leuke stal hier, "zei Arie tevreden. "Mooi uitzicht op alles wat er gebeurt op dat plein vlak voor mijn neus en zo op het eerste gezicht aardige medepaarden. En ook nog een propvol hooinet..." Hij nam keurend een grote hap hooi, stak zijn hoofd al kauwend naar buiten en zei "lekker, ik denk, dat ik maar blijf."

Maandag 13 januari 2020

Heldere nacht, bijna volle maan en opeens weer heel zacht boven de 10 graden.
Hallo, daar ben ik weer.Trofee is de naam en ik woon in de Nieuwe Stal helemaal achteraan links naast Tarius en tegenover Valeri en Jack.
Ik liep vanmorgen langs het voerstation, daar waar de hulpmensen onze hooinetten vullen. En daar heb ik echt verbaasd staan te kijken naar....ik weet eigenlijk helmaal niet waarnaar.Als iemand mij kan uitleggen wat dit moet voorstellen , houdt ik mij aanbevolen.

Kunstwerk

Zondag 12 januari 2020

's Morgens droog en zelfs een beetje zon , 'middags regen en een gure harde wind.
Tommy is vandaag op buitenrit geweest met Dame Blanche. Onze mensen wilden namelijk graag weten hoe ze zich zou gedragen in het bos.Toen ze terug waren hoorde ik, dat Dame Blanche ruimschoots was geslaagd voor de test. Tommy was ook heel tevreden met de nieuweling.Hij zei, dat het een vrolijk gezellig paard is, dat buiten nergens bang voor is en veel plezier in het werk heeft. Ik denk , dat volgende week het dierenartsmens wel zal worden gevraagd om haar te komen keuren. Dus allemaal even duimen, dat het goed uitpakt , want dit dier willen we er graag bij hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Trofee.

Tommy en Dame Blanche

Zaterdag 11 januari 2020

's Nachts piepklein beetje vorst, overdag licht bewolkt en veel wind.
Ik heb vannacht niet in mijn eigen stal geslapen en sta tijdelijk bij de binnenbak. Dat komt , omdat er iets mis was met de bodem van mijn box en dat moest gerepareerd worden en weer drogen.
Armando, mijn buurman en beste vriend, is het helemaal niet eens met deze gang van zaken. Toen hij merkte, dat ik niet meer terug kwam begon hij met een hele poos keihard te hinneken. Maar dat hielp niets, want onze mensen waren niet onder de indruk en zeiden alleen maar, dat hij daar vanzelf wel mee zou ophouden.En dat gebeurde dan ook.

Vrijdag 10 januari 2020

Somber , miezerig, maar wel 13 graden . Dat schijnt weer eens een warmterecord voor de tijd van het jaar te zijn.
Hondje Lisa had vandaag visite. Hondje Puk kwam even laten zien hoeveel ze inmiddels is gegroeid.Ze is nu wel net zo groot als Lisa en dan kun je heel leuk samen spelen !

Hondjes

Donderdag 9 januari 2020

Zwaar bewolkt en 11 graden.

Ik hoorde , dat inmiddels de inschrijflijst voor de wintercompetitie in de kantine hangt. Doe allemaal mee , want hoe meer zielen hoe meer vreugd .

Onze mensen zouden het trouwens heel erg fijn vinden als jullie, als jullie mee willen doen , zo gauw mogelijk inschrijven. En weten jullie waarom ? Dat is , omdat er altijd jurymensen moeten worden uitgenodigd om hier te komen jureren. En jurymensen, tenminste de leuke , liggen niet opgeschept en moeten heel tijdig gevraagd worden. Het is dus prettig als onze mensen op tijd weten hoeveel jurymensen ze moeten vragen.

Wintercompetitie

Woensdag 8 januari 2020

Overdag zwaar bewolkt en droog, maar 's nachts helaas weer een hele grote plens regen.
Dame Blanche ,onze medewerkster op proef, is inmiddels al aardig ingeburgerd.Ze doet het zo goed , dat ze al een fanclub begint te krijgen. Iedereen, die tot nu toe met haar heeft gereden , was daar heel tevreden over. En ze past ook goed in ons team van medewerkers.Ze zoekt met niemand ruzie en kan naast, achter en voor ieder van ons lopen. Het lijkt heel goed en ze zegt, dat ze het hier ook prima naar de zin heeft.

Dinsdag 7 januari 2020

Zwaar bewolkt.
Vandaag hadden we Sadique weer eens een dagje te logeren.Zijn mens had dinsdagavond les en woensdagochtend weer. Dus het was net zo gemakkelijk om een dagje te blijven slapen.

Maandag 6 januari 2020

Droog en wel 10 graden.
Ik ben Toby en woon tegenwoordig in de grote stal naast Coen en Armando en tegenover Bill en Pjotr.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik de ouwe blauwe op het erf staan tegen onze buitenmuur aan, zowat bij mij in de stal. Raar plekje vond ik. Maar even later kwam er een reparatierolhok het plein op en hoorde ik Hans aan dat mens vertellen, dat de ouwe blauwe uit het niets zomaar olie begon te verliezen en niet zo'n beetje.En daarom stond het ding natuurlijk ook buiten. Onze mensen waren al heel bezorgd, dat de ouwe blauwe reddeloos kapot zou zijn . Het ding is tenslotte al een jaar of 60 oud. Maar nee hoor...Het reparatiemens heeft een dingetje vervangen, zei, dat dit soort tractorrolhokken onverwoestbaar is en was zo weer vertrokken. Mazzel !

Tractor

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement