Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Donderdag 18 februari 2021

Windstil en wel 10 graden boven nul
Vandaag dooit het nog steeds, maar voor ons allemaal voelt het alsof het 100 onder nul is.Wij hebben namelijk afscheid moeten nemen van onze Sunshine.
Vanmorgen zagen we Furie de leidster van onze kudde in de paardenhemel onverwacht binnen stappen.Ze ging naar Sunshine en vroeg of ze met haar mee wilde gaan.Ze had gehoord, dat Sunshine al heel lang pijn in een been had, dat ondanks medicatie, rust,en allerlei behandelingen iedere keer weer erger terug kwam als ze weer even had gelopen.Furie vertelde, dat in de paardenhemel niemand meer pijn heeft en dat ze het met alle oude bekenden heel gezellig hebben. Sunshine heeft er even over nagedacht en heeft toe besloten mee te gaan. "Tot ziens,"riep ze nog en "we zien elkaar later daar vast wel weer." En weg waren ze.
Sunshine was een geweldige medewerker en we zullen haar erg missen. Ze is 22 jaar geworden.

Woensdag 17 februari 2021

Dooi, geen wind.
Onze paddocks zijn er uiteraard ook niet beter van geworden, maar we zijn niet van suikergoed en onze voeten drogen tenminste niet uit.

Dinsdag 16 februari 2021

Dooi...
Inmiddels is het overal een grote bende geworden. Het hele plein staat onder water. Maar onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen zijn niet voor 1 gat te vangen. Ze hebben met zijn allen heel veel van het water in kruiwagens geschept en in de sloot gegooid onder het motto" äl het water dat daar ligt komt niet terug "oftewel "alle beetjes helpen."

alle beetjes helpen

Maandag 15 februari 2021

Regenachtig en ruim boven nu.
Hallo, ik ben Amber en woon in een box bij de binnenbak. naast Tommy en Sadique.
Het is vandaag echt wel even wennen met de temperatuur.De dooi is plotseling ingevallen en dat kunnen wij hier heel goed vernemen, want ieder moment klinkt er uit het niets een donderend lawaai en zien wij een massa sneeuw langs de ramen van de buitenmuur schuiven. En het is nog lang niet allemaal weg, want er hangt nog een heleboel aan de goot. Nou ja, wij schrokken ons de eerste keer ook een hoedje, maar nu maakt het ons niets meer uit. Alles went. Maar dat geldt niet voor onze collegapaarden en pony's, die in andere stallen wonen en hier hun werkjes komen doen. Onze mensen zijn dan ook niet blij met deze gang van zaken. Maar ze zullen het ermee moeten doen en het goede nieuws is, dat het helemaal vanzelf beter wordt.

wit dak

Zondag 14 februari 2021

Hele dag zon,overdag -4 en 's nachts -14.
Ik hoorde, dat de mensen overal in het land massaal aan het schaatsen waren wat dat dan ook moge zijn. Pjotr, die ook al wat jaartjes meeloopt, wist te vertellen, dat de mensen dan in plaats van op schoenen op lange ijzers over bevroren sloten, meren enz gaan glijden en dat ze daar dan heel blij van worden. Behalve natuurlijk de 40.000 !!! mensen ,die zo hard zijn gevallen,dat ze bij de doktersmensen belanden, die dan hun gebroken ledematen weer moesten repareren.En dat terwijl die doktersmensen het toch al zo druk hadden met de slachtoffers van de coronamonstertjes.Mensen...soms begrijp ik niets van ze. Maar dat zal wel aan mij liggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 13 februari 2021

Alweer de hele dag zon. Overdag -6 en 's nachts -14.
De struiken naast de mestplaat, die altijd groen blijven, zijn het toch kennelijk niet erg eens met de rare temperatuur sprongen van moeder natuur en laten hun bladeren hangen.Als je niet beter wist zou je denken, dat ze het loodje gaan leggen. Maar ik wil wedden, dat ze, als het weer gaat dooien ,er weer helemaal normaal gaan uitzien.

groen

Vrijdag 12 februari 2021

Opnieuw veel zon, een beetje meer wind. Overdag -5 en 's nachts -12.
Derby, die ze kennelijk zijn vergeten om binnen te halen staat een beetje beteuterd  te kijken naar die massa sneeuw voor zijn voeten, die er al sinds maandag ligt en nauwelijks kleiner is geworden.

Derby

Donderdag 11 februari 2021

Hele dag zon, windstil, min 5 graden.
Vandaag superweer. Ik kan me niet herinneren , dat ik ooit zo'n dik pak sneeuw heb gezien. Laat staan, dat ik er in heb kunnen rollen en rondlopen.En omdat het alsmaar blijft vriezen blijft het gewoon liggen .

Woensdag 10 februari 2021

Droog, geen wind en min 3 graden.
Gisteren heeft Okkie de dag van zijn leven gehad.Hij vindt werken onder het zadel leuk, maar in het tuig voor het rijtuigje is toch wel echt zijn ding. Hij was dus aangenaam verrast toen onze mensen aan kwamen dragen met zijn tuig. Maar wie schetst zijn verbazing toen hij nergens het rijtuig ontdekte en begreep, dat ze hem voor een klein sleedingetje wilden knopen. Maar bij nader inzien vond hij het toch supergaaf om met dat ding achter zich door de dikke sneeuw in de springwei te scheuren.

Bart

dinsdag 9 februari 2021

Wisselend bewolkt, beetje zon en min 3 graden.
Omdat ik niet meer werk en dus ook niet bezweet raak hoef ik allang in de winter geen deken meer op. Paarden krijgen namelijk in de winter geen dekens op, omdat ze het koud zouden hebben, maar om te voorkomen, dat ze een wintervacht krijgen.En als je je afvraagt wat er mis is met een wintervacht kan ik je vertellen, dat het, als je aan het werk bent met een dikke vacht, je enorm aan het zweten raakt. Op zich is daar niets mis mee, maar als je dan weer opdroogt wordt er veel warmte aan het lichaam onttrokken. En dan krijg je het wel koud en dat is dan weer niet gezond. Daarom worden paarden ook,op het eerste gezicht heel onlogisch , in de winter vaak geschoren als de deken alleen niet genoeg helpt en de vacht toch te dik wordt.Maar dan doen ze die geschoren paarden natuurlijk nog steeds een deken op omdat ze het anders wel te koud zouden krijgen als ze niet aan het werk zijn.
Toen ik gisteren in de volle sneeuw buiten stond en dus zonder deken kon je precies zien waarom een paard met een wintervacht het niet koud krijgt. De sneeuw smelt namelijk niet en blijft gewoon op mijn rug liggen, omdat mijn lichaamswarmte door de luchtlaag tussen de lange haren niet ontsnapt en ik dus gewoon warm blijf. Goed geregeld toch door moeder natuur.

winterdeken

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement