Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Donderdag 13 februari 2020

De hele ochtend regen aan een stuk, later een paar opklaringen. Hooguit 4 graden.
Ik hoorde een vaag verhaal, dat er in het weekend een zekere Dennis langs zou komen.Ik vroeg me af wat daar bijzonder aan was.. Dennis is een van de mensen van Pjotr en die komt wel vaker langs. Meestal, omdat een van de rolhokken kapot is. En volgens mij doen die het allemaal nog.Maar Bobby had beter geluisterd en beweerde, dat het weer om een grote storm gaat,die ze nu Dennis hebben genoemd."Het zal toch niet waar zijn " zuchtte Okkie."Mijn hele manen raken ontregeld met al dat gewaai."Nou ja, de tijd zal wel leren of hij wel of niet komt. Wordt vervolgd.

Woensdag 12 februari 2020

Bewolkt, soms beetje zon en dan weer felle buien.
Door de Ciarastorm bleek er toch ook nog een stukje van een windveer van de binnenbak te zijn losgeraakt en Hans heeft zich gehaast om dat weer vast te zetten, voordat het verder zou scheuren.

Hans

Dinsdag 11 februari 2020

Af en toe een beetje regen en nog veel wind.
Silke, het hulpmens, dat al een poosje uit de running is, omdat doktersmensen een van haar benen hebben opengesneden om een paar afgescheurde pezen of zoiets weer aan elkaar te kunnen knopen, kwam langs lopen met in iedere hand een stok. "Dat zijn krukken "zei Tico, die soms best wel iets zinnigs kan zeggen. Mooi, dat ze weer een beetje kan lopen . Ze ging de kantine in en ik hoorde, dat ze gezellig koffie had gedronken met de mensen en zich ook nog nuttig had gemaakt met het invetten van zadels. Dat kan prima zonder op je benen te moeten staan.

Zadels

Maandag 10 februari 2020

Zwaar bewolkt, nog steeds veel wind. !0 graden.
Mijn naam is Marnix en ik woon al jaren in de Nieuwe stal eerste van rechts als je binnen komt.Naast mij woont Tico en tegenover mij Bobby en Okkie
Toen ik vanmorgen naar buiten keek zag ik Hans langskomen met een zaagding in zijn hand. Ik hoorde zeggen, dat er 1 dode megagrote dennenboom stond in het rijtje grote dennen achter de binnenbak, die binnenkort zou worden omgehakt. Maar dat was dus niet meer nodig. Ciara had dat werk al gedaan. Helaas had ze zich beperkt tot het op de grond laten vallen op het land van de buurboer. En nu moet Hans maar weer zien, dat hij het opgeruimd krijgt.

Dennenboom

Zondag 9 februari 2020

Die storm, waar ze het over hadden is dus toch gekomen. Hij ,pardon zij, heeft zelfs een echte naam gekregen, Ciara.
Onze mensen hebben diep nagedacht of ze het tweede deel van de wedstrijd zouden afblazen, maar toen het buienradarding meldde, dat Ciara pas echt gevaarlijk zou worden na 2 uur 's middags, hebben ze besloten om het toch maar door te laten gaan, omdat dan de wedstrijd al zou zijn afgelopen. En dat was een goed besluit, want alles is wel winderig, maar zonder problemen verlopen.
Maar goed, dat de bomendokter laatst is geweest en al het dode hout uit onze grote bomen heeft gehaald. Dat was best veel en dat is nu lekker niet op iemands hoofd gevallen.
Okkie klaagde 's middags wel, dat hij zijn hoofd haast niet meer naar buiten durfde te steken, omdat dan al zijn manen meteen alle kanten op vlogen. En dat terwijl normaal gesproken de wind echt nooit zijn stal in blaast. Stond hem trouwens best wel goed...
Tegen de avond hebben onze mensen dus alles ,wat maar dicht kon ,dicht gedaan in de hoop, dat er niets zou instorten of omvallen. Je weet maar nooit. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix.

Wedstrijd Okkie

Zaterdag 8 februari 2020

Somber en wat winderig. 8 graden.
Vanmiddag en vanavond was het eerste deel van de eerste wedstrijd van de wintercompetitie aan de beurt.Er werd weer goed gereden en de prestatiepunten vlogen je om de oren.
Het buienradarding blijft ondertussen volhouden, dat er morgen storm komt .Eerst zien en dan geloven.

Vrijdag 7 februari 2020

Wisselend bewolkt, 10 graden en weinig wind.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik, dat onze "huiskraai" al zat te wachten totdat het voermens zou verschijnen met onze ochtendbrokjes plus voor ieder van ons, die dit lekker vindt een broodje van de bakker uit het dorp. Deze broodjes heeft die bakker aan het eind van de week over en omdat ze niet bewaard kunnen worden en goed eten weggooien niet goed is, brengt hij dat hier. En wij vinden dat een goed plan. Ik tenminste wel. Zo'n snoepje gaat er altijd wel in. En de huiskraai met zijn/haar maatje hebben dit ook ontdekt. Ze komen dus al heel lang 's morgens een stukje brood halen.Ze krijgen er allebei een , die ver van elkaar op de grond moet worden gegooid, want anders pakt de ene vogel gauw allebei de stukjes en heeft nummer twee het nakijken.Niet aardig dus... Er is kennelijk een van de twee de baas . En verdraaid, vandaag is het hem toch weer gelukt en heeft hij de hele snavel propvol met deels gestolen waar . Maar nummer twee vloog er meteen met een vaart achteraan en ik denk, dat er over de verdeling van het geheel nog wel even gesteggelt zal worden.

Kraai

Donderdag 6 februari 2020

Droog en de hele dag zon. Super..
Het is zo'n prachtig weer , dat je je niet kunt voorstellen, dat dat gauw gaat veranderen in super slecht weer. Ik hoorde tenminste de mensen er over praten, dat het buienradarding beweert, dat er in het weekend zware storm zal komen. Voorlopig geloof ik er niets van.

Woensdag 5 februari 2020

Wisselend bewolkt en droog.
Theo is nog steeds druk bezig om vogelhuisjes te maken. Hans heeft er al een heleboel opgehangen op onze grote bomen overal We hopen, dat de resterende eikenprocessierupsen het hier voor gezien zullen houden als er veel van hen als mezenmaaltijd zijn gebruikt. Niet geschoten is altijd mis . Als er andere mensen zijn, die ook, niet kapot te krijgen, vogelhuisjes willen kopen,kunnen ze hier terecht.

Vogelhuisjes

Dinsdag 4 februari 2020

Meestal nat, af en toe droog.
Toen ik in de paddock stond, zag ik met verbazing, dat hele groepen duiven en kraaien in onze springwei bezig waren om iets op te eten. Ze liepen gezellig door elkaar en maakten geen ruzie. Ze hadden alleen maar oog voor wat er dan ook aan lekkers te eten was. Ik heb onze mensen horen zeggen ,dat het waarschijnlijk wormen en andere kleine beestjes waren .In onze weiden, die niet met mest geinjecteerd worden , waardoor alle bodem diertjes dood gaan, zijn die nog wel voldoende aanwezig zijn en bij onze buurboeren niet. Die arme buurboeren zijn namelijk verplicht om hun weilanden te vernielen met grote messen om de mest onder de grond te brengen in plaats van het er gewoon bovenop te gooien.Als ze dat niet zouden doen zouden ze grote boetes krijgen.Als ik het goed begrepen heb is dat omdat er hier mensen zijn, die denken dat de mestlucht schadelijk is. Maar het vreemde is , dat andere boermensen in een ander land hier heel dichtbij,Duitsland noemen ze het, diezelfde grote boetes krijgen als ze juist wel die mest onder de grond injecteren. Ik begrijp daar helemaal niets van. Maar ja, ik ben maar een paard...

Kraai

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement