Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Maandag 15 augustus 2022

Licht bewolkt,eerst niet zo warm, later toch weer 30 graden.
Hallo, ik ben Okkie en woon al heeeel lang in de nieuwe stal samen met Bobby in de duostal meteen links als je binnenkomt. Tegenover ons staan Evi en Jess en naast ons is een van de spuitplaatsen.
Vanmorgen is er weer een stel nieuwe ponykampkinderen aangekomen. Ik ben benieuwd wie ik zal krijgen als verzorgkind.
Bobby hoopt, dat hij weer een verzorgkind krijgt, die net zoals het verzorgkind van de vorige week nog niet zo goed weet dat je onze hooizakken aan de bovenkant ook dicht moet maken. Je kunt dat lekkere hooi namelijk veel sneller te pakken krijgen als je het niet eerst door al die gaatjes moet trekken. Maar omdat ik heb begrepen, dat het juist goed voor ons is om langzamer te eten, denk ik, dat ze daar nu beter op gaan letten.

Bobby 

Zondag 14 augustus 2022

Veel zon, beetje wind, 30 graden.
Dame Blanche en Sjors hadden mazzel. Vanmorgen heel vroeg zijn ze mee geweest met twee van onze hulpmensen op buitenrit om naar de bloeiende hei te kijken, voordat het weer zo heet zou worden, dat je ging smelten. Ze kwamen na 2 uur enthousiast terug . Het was weer heel mooi om te zien.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Heideritje 

Zaterdag 13 augustus 2022

Het wordt een beetje saai. De hele dag zon en 30 graden.
Vandaag zijn alle lessen na 13.15 afgezegd. Tot die tijd is het in de binnenbak nog goed uit te houden door de schaduw van de grote bomen en doordat er vrijdagavond laat nog is gesproeid, waardoor de warme lucht is verdwenen. Het was een hele poos niet meer dan 22 graden. Maar toen de zon alsmaar hoger kwam werd het daar ook te warm om te werken.

Vrijdag 12 augustus 2022

Hele dag zon, 32 graden.
Gisternmiddag zijn de kampkinderen lekker gaan afkoelen in het zwembad. En dat kwam goed uit, want nu was de binnenbak even vrij voor het reparatiemens, dat een ding van de sproei installatie , dat erg lekte , kwam repareren. Fijn als reparatiemensen, die het nu heel erg druk schijnen te hebben, toch meteen komen als onze mensen dat vragen. Heel veel dank daarvoor.
En Macey is ook weer thuis. En hij zegt, dat hij nergens meer last van heeft. Super dat wonderen toch echt bestaan..

reparatie 

Donderdag 11 augustus 2022

Hele dag zon, 32 graden.
Inmiddels schiet de week van het 4e ponykamp alweer op. De rijkinderen zijn er al aardig aan gewend , dat ze ook werkjes moeten doen. Zo moet iedereen er iedere dag voor zorgen, dat het hooinet van zijn verzorgpony/ paard wordt gevuld

ponykamp 

Woensdag 10 augustus 2022

Hele dag zon en 31 graden.
Vanmorgen belde het dierenartsmens. En niet met de boodschap, die iedereen verwachtte,, dat ze Macey inmiddels helaas hadden moeten laten inslapen, maar dat hij totaal onverklaarbaar was opgeknapt en van een doodziek paard was veranderd in een paard, dat er heel anders uitzag en zich afvroeg waar zijn eten bleef. Niemand daar begreep er iets van, want wat ze voor hun ogen zagen kon helemaal niet. Wel dus...
Nu waren wij natuurlijk ook heel blij, maar we waren niet zo verbaasd. We hadden namelijk gehoord, dat onze beschermengeltjes op hun kop hadden gehad van Furie, de leidster van onze paarden in de paardenhemel, namens de hele kudde. Die vonden ,dat zo'n jong dier nog niet bij hen thuis hoorde en dat ze niet zaten te wachten op een puberpaard.
De engeltjes, die even niet goed hadden opgelet, zijn vervolgens vliegensvlug vertrokken naar het paardenziekenhuis.Ze vertelde later, dat het een giga grote klus was geweest om al die darmen van Macey uit de knoop te halen. Maar het is ze uiteindelijk gelukt en onze Macey is dus nog niet naar de paardenhemel. Het was op het nippertje en de mensen noemen het een ongelofelijk wonder.

Dinsdag 9 augustus 2022

Hele dag zon en 26 graden.
Toen ik in de paddock stond bij het plein, zag ik, dat het mens van Macey aan kwam rijden met zijn paardenrolhok. Hij zou met Macey nog 1 keer naar het paardenziekenhuis gaan om te laten controleren of de operatie aan zijn knie het probleem van een scherp puntje, dat soms onverwacht in een zenuw prikte afdoende had opgelost. Hijzelf was er heel optimistisch over, want hij had sinds de operatie geen pijn meer gehad.
Maar...vlak voordat ze zouden vertrekken begon hij volkomen onverwacht  koliekverschijnselen te krijgen. Staan, liggen ,omkijken naar zijn buik, zweten. Het dierenartsmens werd al snel gebeld, want het werd steeds erger. Gelukkig reed die al snel het plein op. Ze zijn lang bezig geweest om op de normale manier het probleem op te lossen (pijnstillers, darmverslappers enz,), maar het lukte niet om de pijn en de narigheid te verminderen. Toen was het een geluk bij een ongeluk, dat het paardenrolhok al klaar stond. In het paardenziekenhuis hebben ze namelijk allerlei apparaten, waarmee ze binnen in een buik kunnen kijken. Hij is ingestapt en ook veilig daar aangekomen, maar dat is ook het enige positieve wat er vermeld kon worden.
Ze hebben een echo (soort filmpje van zijn darmen) gemaakt en het dierenartsmens schrok behoorlijk toen hij daarop zag wat hij zag. Het schijnt zo te zijn, dat eigenlijk alle koliekproblemen zich voordoen in de dikke darm. De dunne darm hoort niet eens te zien te zijn. Maar helaas, de dunne darm van Macey was helder en duidelijk te zien, was gezwollen en er zaten allemaal bolletjes aan een soort touwtjes in. Het schijnt bijna niet voor te komen en er is niets aan te doen. Laten inslapen was de enige optie, omdat de pijn steeds erger zou worden. Zijn mens heeft toch besloten om dat nog niet te laten doen en er is afgesproken, dat Macey daar zou blijven , zoveel mogelijk pijnstilling zou krijgen en dat als de pijn te erg zou worden het dierenartsmens hem mocht laten inslapen.

Maandag 8 augustus 2022

Licht bewolkt, droog, weinig wind, 26 graden.
Hoi, ik schijn alweer aan de beurt te zijn voor de pen. Ze zullen wel gelijk hebben, want de tijd vliegt.
Mijn naam is Amber en ik woon best al lang in een box bij de binnenbak tussen Tommie en de laatste tijd Dame Blanche.Toevallig zijn wij de enige 3 schimmels hier. En het is best bijzonder, dat beide buren geen pony's zijn, waarvoor , als ik het goed begrepen heb deze boxen eigenlijk bestemd waren, maar grote paarden.Tommie is hier blijven hangen toen hij na de reparatie van zijn eigenlijke luxe box met uitzicht op het plein, weer daar naar toe werd terug gezet en toen meteen al duidelijk liet weten, dat hij het hier veel fijner wonen had gevonden. En onze mensen hebben hem toen maar zijn zin gegeven en hebben hem weer hiernaartoe gezet. En voor Dame Blanche geldt eigenlijk hetzelfde.Zij woonde eerst ook in een mooie box met een buitenluik, zodat ze alles wat er op het plein gebeurde goed kon zien, heeft hier ook voor eventjes gestaan en wil ook niet meer terug. Ze is nog bezig om dat onze mensen aan het verstand te brengen, maar ik geloof, dat het kwartje bij hen inmiddels is gevallen.

Woningruil 

Zondag 7 augustus 2022

Wisselend bewolkt, weinig wind. 22 graden.
Vanmorgen hebben Jack en Tommie een leuk uitje gehad. Tommie vertelde, dat ze met hun bijrijdmensen les hadden gehad in het rondscheuren over vaste hindernissen op een groot terrein ergens anders. Ze schijnen dat crossles te noemen en Jack en Tommie vonden het super leuk. En Bailey, die hier een paar weken heeft gestaan, omdat zijn mens hier bij de vorige ponykampen leiding in opleiding was en die ook mee was, was het daar helemaal mee eens. Het mooiste is, dat ze alle drie onbeschadigt  zijn teruggekomen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Cross les 

Zaterdag 6 augustus 2022

Wisselend bewolkt, weinig wind.
Het was vanmorgen een stuk rustiger  op het terrein, dat de vorige ochtenden.Het kamp was weg en veel van de rijmensen en kinderen , die normaal komen rijden schijnen met vakantie te zijn. Hopelijk hebben ze een leuke tijd waar ze ook mogen zijn.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement