Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Kyra, Arjen en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid. Verder is er meestal wel een stagiaire en loopt er een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zondag 6 november 2022

Zwaar bewolkt, een stevig windje, maar toch overdag droog.
Tarius had vandaag een leuk werkje. Hij mocht met het spoedcursusmens van deze week een buitenrit maken.Hij ging samen met Sip, die in zijn rolhok werd gebracht. Sip's eigen mens, die hier ook werkt, was zo aardig om met Tarius en het spoedcursusmens mee te gaan. Ik heb gehoord, dat ze er allemaal van hebben genoten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommie.

Spoedcursus 

Zaterdag 5 november 2022

Zwaar bewolkt, 's nachts een beetje regen, overdag droog. 15 graden
Inmiddels hadden de kleine blauwe bloemetjes op de grond van het perkje naast de mestplaat ook al gedacht, dat het voorjaar nabij is, want ook zij zijn begonnen met bloeien. Beter te vroeg dan te laat zullen we maar zeggen.

Blauwe bloemetjes 

Vrijdag 4 november 2022

Zwaar bewolkt, weinig wind , 12 graden
Een paar dagen geleden heeft het heel hard gewaaid en , hoe vreemd het misschien ook klinkt, daar waren onze mensen heel blij mee. Het zorgde er namelijk voor, dat alle kastanjes en vooral de eikels van de grote boom naast de binnenbak, er in een keer af vielen. Dat maakt namelijk heel veel lawaai op het dak van de binnenbak. Degenen, die daar wonen worden er niet anders van. Maar de paarden en pony's, die in een andere stal staan schrokken zich de tandjes iedere keer als er weer een grote zwiep naar beneden werd geblazen.

Donderdag 3 november 2022

Bewolkt, windstil en 15 graden .
Ik hoorde , dat er zondag over een week weer eens een dressuur wedstrijd wordt gehouden. De inschrijflijst hangt bij de binnenbak.

Woensdag 2 november 2022

Licht bewolkt, weinig wind, 16 graden.
Ik had altijd de gewoonte om mijn eten eerst even te weken. Mijn voerbak is vlak naast de drinkbak en ik kon dus gemakkelijk iedere keer een mondje water in de voerbak laten vallen. Dan werd dat wat er in lag lekker zacht. Niks mis mee vond ik zelf. Maar de mensen waren het daar dus niet mee eens. Ze zeiden, dat mijn eten soms zo'n vieze pap werd, dat ik het niet meer op at. Nou, dat moet ik toch zeker zelf weten...Maar je kon er op wachten hoor. Ze hebben iets bedacht om mijn plezier te bederven. Ze hangen nu een losse voerbak aan de buitenkant van mijn box deur. Nu is de weg van de drinkbak tot de voerbak te ver om ook daar water in te gooien. Ik heb het wel geprobeerd, maar het water viel onderweg steeds uit mijn mond. Ik ben daar dus maar mee opgehouden.
Ik heb er wel over geklaagd bij mijn moeder Trofee, die in de nieuwe stal woont. En zij vertelde, dat zijzelf dit ook altijd doet. Maar haar drinkbak zit wel 3 meter vanaf haar voerbak. Het nat maken lukt haar dus alleen maar met het hooi. Gewoon met een hap hooi naar de drinkbak en dan erin duwen. Toch wel een beetje raar, dat niemand hier dit doet behalve mijn moeder en ik .Het zal dus wel een familietrekje zijn.

Macey 

Dinsdag 1 november 2022

Zon, windstil, 18 graden.
Door het aanhoudende mooie weer zijn de struiken , ze heten rododendrons, naast de mestplaat kennelijk een beetje in de war geraakt. In plaats van in mei pas te gaan bloeien zijn er wonder boven wonder al mooie witte bloemetjes uit gekomen. Wel aan de kleine kant, maar toch wel tamelijk uniek in deze tijd van het jaar.

Rododendron 

Maandag 31 oktober 2022

Zon, geen wind, 18 graden.
Mijn naam is Macey en ik woon in een van de silostallen naast Match met aan de andere kant van het krullenhok Smurff en Aris.
Niet lang geleden geleden dacht iedereen, de dierenartsmensen incluis, dat ik de volgende dag niet zou halen door een enorme koliekaanval. Maar ik ben er nog steeds en ook nog in goede gezondheid. Zonder geluk vaart niemand wel. "Of onkruid vergaat niet," wist buurman Match te melden. Dat klinkt niet zo aardig, maar hij bedoelt het niet zo.
De mensen hebben gisterenavond meteen na de cross al verbluffend veel opgeruimd. Maar dat wil niet zeggen, dat er voor vandaag niet nog heel erg veel moest worden afgebroken . Maar het voornaamste is klaar. Het aardappelveld is weer leeg. En dat moest ook wel, want .morgen wordt er graan gezaaid.
Ik hoorde, dat ook dit jaar de weiden waar alle rolhokken geparkeerd hadden gestaan mooi schoon waren toen iedereen weer weg was. De mensen hebben dus helemaal geen troep achtergelaten en dat zorgt ervoor, dat we volgend jaar onze buurboeren weer durven vragen of op hun weilanden geparkeerd mag worden. Fijn.

Zondag 30 oktober 2022

Hele dag zon en 18 graden.
Geweldig crossweer. Het kon haast niet beter. Iedereen was er heel blij mee.
Inmiddels hadden ze vlak voor mijn neus een rijdend koffie / thee / chocoladewelk en frisdrankkraampje gezet en al gauw zat het vol met mensen. Gezellig.

Koffiekar 

Op de plek waar normaal onze hooinetten worden gevuld daar vlak naast,werden hamburgers en soep verkocht.Ik vroeg me eerst wel af hoe dat dan nu moest met ons hooi, want daar was helemaal geen plaats meer voor. Maar dat is ook wel weer opgelost. De hulpmensen hadden gisteren een heleboel hooi naar een paar boxen in de grote stal gebracht . Ze hebben toen vanmorgen daar provisorisch toch al onze netten kunnen vullen en netjes op tijd bij ons kunnen brengen. Petje af.want het was veel meer gepruts dan normaal.

netten 


Ik had begrepen ,dat de cross om 10 uur van start zou gaan, maar een poos daarvoor zagen we een hele stoet mensen het plein op lopen en die gingen allemaal bij de kantine staan wachten. Toen iedereen er was ,vertrokken ze met Sandra aan het hoofd richting crossterrein .En ineens schoot me te binnen, dat dat natuurlijk de postmensen waren, die de hele dag bij elke hindernis zouden zitten om op te schrijven wie er op welke manier was langsgekomenAls ze dan een blaadje vol hadden moesten ze daar een foto van maken en opsturen naar het wedstrijdsecretaiaat. Makkelijk he ! Vroeger moesten daar om de zoveel tijd mensen bij iedereen langs om die papieren op te halen.Een hele verbetering...
Ik hoorde, dat Match en Jack ook mee mochten doen met de cross. Ze hebben het allebei heel goed gedaan.
Iedereen, die door de finish was gekomen kreeg meteen een mooie medaille, die ze om de nek konden hangen als herinnering aan deze dag.

posten 


Heel veel rijmensen en paarden komen al jaren lang iedere keer weer terug om hier te crossen. En dat terwijl ze vaak bepaald niet naast de deur wonen en soms wel 2 uur moeten rijden om hier te komen.Toch fijn,dat het vele werk, dat ieder jaar weer moet worden verzet door heel veel mensen zo wordt gewaardeerd.Het is ook echt leuk om te horen, dat meedoerijmensen zeggen, dat ze hebben genoten en bij het weggaan vrolijk roepen "tot volgnd jaar."
De week is weer om en ik geef de pen aan Macey.

sp;

Medaille 

Zaterdag 29 oktober 2022

Hele dag zon. 19 graden.
Buurvrouw Unpie vertelde, dat ze zenuwachtig was. Ze gaat vandaag namelijk voor het eerst naar een echte dressuurwedstrijd ergens anders. Ze maakte zich zorgen, dat ze er niks van zou bakken. Maar wij zeiden, dat dat echt onzin was. Toet, Calimero en ik hebben haar allemaal al wel eens aan het werk gezien en dat zag er goed uit. Een klein beetje optimistischer is ze toen in het paardenrolhok gestapt. En onze preek heeft geholpen, want toen ze terug kwam vertelde ze, dat het best was meegevallen. Nu vind ik wel, dat "meegevallen" een beetje een understatement is als je thuis komt met twee eerste prijzen verdiend met twee torenhoge eindcijfers op de bijbehorende protocollen. Gefeliciteerd en ga vooral zo door...

protocol 

Inmiddels hadden de mensen hier ook niet stil gezeten. Het mens van Jack is bijvoorbeeld met een bladblaasding uren druk geweest om de stapels bladeren, die al van onze grote bomen waren gevallen weg te werken.

Bladeren 

En een van de mensen van Unpie heeft kans gezien om de kleine tribune, die normaal bij de springwei staat te verplaatsen naar het plein met mensen, die er al op waren gaan zitten en al. Moet kunnen toch.. Al met al is er veel werk verzet en was pas tegen de avond alles klaar voor de dag van morgen

Tribune 

Vrijdag 28 oktober 2022

Hele dag zon. 19 graden. het lijkt wel voorjaar.
Er ontstaat steeds meer drukte op het plein. Er worden overal zitjes gemaakt, waar de mensen na de cross kunnen uitrusten  met elkaar kletsen en een hapje en een drankje kunnen kopen. De route van het afsluitende deel van de cross over het aardappelveld hier achter wordt met een gratis ter beschikking gesteld machineding mooi glad gemaakt. En zo is er nog veel meer te doen. Gelukkig zijn er ook dit jaar weer heel veel vrijwilligershelpmensen,die de handen uit de mouwen steken.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement