Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Dinsdag 10 december 2019

Zwaar bewolkt, maar wel droog !
Vanmorgen kwam waarachtig het tandartsmensenbusje weer aantuffen. Mij hebben ze dit voorjaar al te pakken gehad, dus ik ben pas over een half jaar weer aan de beurt. En dat kan ik niet erg vinden. Maar ze hebben vandaag wel 9 anderen gecontroleerd en zo nodig behandeld. Dat heb je ervan als je paard bent en dus tanden hebt , die voortdurend afslijten . Door dat ze daardoor van vorm veranderen krijgen ze vaak scherpe randen ,die dan soms gemeen in onze wangen prikken. We zijn nooit heel blij als ze beginnen met bikken, maar als ze klaar zijn is eten wel weer heel erg veel prettiger. Je moet er dus maar wat voor over hebben.

Maandag 9 december 2019

Vandaag geen buien ,maar voor de afwisseling weer eens de hele dag regen aan een stuk.
Ik ben Armando en sta in de grote stal naast Toby en tegenover Pjotr en Bill. We wonen hier met zijn achten en ik vind het hier gezellig. Toby en ik kunnen over de boxdeur lekker met elkaar klieren en we kunnen elkaar allemaal zien en met elkaar praten.
Ik heb een eigen mens. Hij heet Bart en woont ook hier. Maar dan natuurlijk gewoon in het huis en ik ben ook medewerker. Ze vinden, dat ik net als iedereen hier mijn eigen kost moet verdienen en dat doe ik met plezier.

Zondag 8 december 2019

Eerst alleen regen, later alleen buien.
Zelfs in de paddocks was het niet zo aangenaam toeven als gewoonlijk en we vonden het dan ook geen probleem, dat we wat eerder dan anders weer naar binnen werden gehaald. Een frisse neus is altijd fijn , maar je kunt ook overdrijven.
De week is weer om en ik geef de pen aan Armando.

Zaterdag 7 december 2019

Somber , maar meestal droog. 10 graden.
Sinterklaas en de Pieten zijn inmiddels weer terug naar Spanje, maar nu schijnen er alweer een paar andere feesten in aantocht te zijn . Kerstmis en Oud en Nieuwjaar .En bovendien hebben de kinderen dan een paar weken vakantie. Dan zullen we ze wel vaker hier zien. Of juist minder vaak, omdat ze dan gebruik maken van de gelegenheid om naar ergens anders te gaan.Naar de sneeuw of naar de zon. Nou ja, we zien wel weer wat het wordt. Maar dat het een ongeregelde tijd wordt weet ik wel zeker. Gelukkig zijn onze mensen over het algemeen goed  in improviseren. Het zal dus allemaal wel weer op zijn pootjes terecht komen. Net zoals ieder jaar.

Vrijdag 6 december 2019

Hele dag regen.
Twee snoeimensen zijn vandaag uren bezig geweest om onze grote bomen te bevrijden van dode takken. Echt nodig, want het zou niet leuk zijn als er bij veel wind zo'n dode tak zou afbreken en op een van ons of een van de mensen terecht zou komen. Hans wist ook wel wat hij te doen had, want er kwamen een heleboel takken naar beneden en die moesten allemaal worden opgeruimd. En dat allemaal in de stromende regen. Goed gedaan mannen. Heel erg bedankt.

Boom onderhoud

Donderdag 5 december 2019

Mistig en later zwaar bewolkt.
Onze Tommy werd vanmorgen heel vroeg uit zijn stal gehaald, in het paardenrolhok gezet en afgevoerd. En hij had niets verteld over dat hij naar een wedstrijd zou gaan...Maar toen hij een hele tijd later weer terugkwam vertelde hij, dat hij een spoedklus had gehad.Ozosnel, de opvolger van Amerigo, het paard van Sinterklaas, had vannacht een ongelukje gehad op een dak.Hij is nog niet zo handig in daklopen en is uitgegleden. Nu moet hij een poosje rust houden . En dat terwijl Sinterklaas vanmorgen werd verwacht in een school in Markelo. Maar Sinterklaas wist gelukkig nog, dat ik al eerder zijn paard had vervangen en heeft gauw aan mijn mens Hans gevraagd of ik hem vandaag uit de brand kon helpen. En dat is weer prima gelukt. Leuk klusje. Graag gedaan !

Pieten

Woensdag 4 december 2019

Licht bewolkt en droog.
Ik stond vanmiddag een beetje te slapen toen ik een vreemd geluid hoorde.Ik keek naar buiten en zag tot mijn verbazing onze Bobby met een zwart mens op zijn rug en er stond ook nog eentje naast. En toen schoot me te binnen , dat ik had gehoord, dat Sinterklaas weer in het land was. De rijkinderen hadden vanmiddag een spelletjesmiddag en ik begreep toen, dat die twee zwarte Pieten, die daarvan hadden gehoord langs waren gekomen om iedereen pepernoten te geven. Leuk...leuk !!! En ik had gelijk, want ze hadden een zak vol bij zich en verdwenen in de binnenbak.Volgens mij zou ik ook best die pepernoten lusten, maar denk maar niet dat ik er wat heb gekrgen.Misschien toch maar beter ook. Het is geen paardenvoer en buikpijn is ook niet zo fijn.

Zwarte Pieten

Dinsdag 3 december 2019

Beetje zon en geen wind.
Onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen hadden vandaag mazzel, dat het zo'n prettig weer was. Als ik zo kijk hoeveel ze de hele dag door lopen om ons in en uit de paddocks te brengen, onze stallen uit te mesten, onze hooinetten te vullen en rond te brengen, de rijmensen/kinderen te helpen met op/afzadelen en ze les te geven. Kortom om te zorgen, dat wij en alle rijmensen het hier naar de zin hebben, worden er iedere dag heel wat stappen gezet.Ik zou best eens willen weten hoeveel stappen, bij elkaar opgeteld dat op 1 dag zouden zijn.En ik heb een goed plan. We gaan vandaag alle stappen van iedereen bijhouden (leve alle stappentellers op ieders telefoon...) en jullie gaan raden hoeveel stappen dat dan zijn.Wie het dichtste in de buurt komt wint een priveles.Volgende week zaterdag  komt de uitslag en horen jullie wie de priveles heeft gewonnen. Je kunt de oplossing mailen naar ingrid@eik.nl

Maandag 2 december 2019

Eerst zon, later licht bewolkt.
Ik ben Match en woon in een silostal naast het brokkenhok. Er is daar helaas geen open verbinding mee, want dan zou ik het wel weten. Eten is nu een keer mijn grote hobby.Maar ze roepen hier ieder ogenblik, dat ik te dik wordt. Lekker mijn buik volstoppen met brokjes is er dus nooit bij. Nou ja .Er zijn erger dingen.

Zondag 1 december 2019

Geregeld zon en overdag flink boven nul, 's nachts een beetje vorst.Super weer voor de tijd van het jaar !
Cartouche heeft een rondje Holterberg gedaan en vertelde, dat het daar ook in de winter erg de moeite waard is.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Sallandse heuvelrug

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement