Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zondag 29 maart 2020

Half tot zwaar bewolkt. Heel veel ijskoude wind met gemene rukwinduitschieters. Die wind komt nu van een heel andere kant dan gewoonlijk en heeft waarachtig kans gezien om een stuk windveer van de achterkant van de binnenbak er af te rukken.
Nicky vertelde , dat hij net met zijn mens in de bak liep toen hij opeens een groot geraas hoorde op het dak. Dat was best even schrikken. Je weet tenslotte niet of het dak eraf begint te breken en of je dat dan misschien op je hoofd zou krijgen. Maar dat was loos alarm.
Ons boerbuurmens was gelukkig, zondag of geen zondag, meteen bereid om te komen helpen. Onze mensen konden er namelijk niet bij om het klapperende ding weg te halen. Hij heeft een apparaat, waarmee je mensen in een bakje omhoog kunt beuren. En toen konden ze er prima bij. Fijn buurman. Bedankt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Windveer schade

Zaterdag 28 maart 2020

Zon, veel wind , 8 graden.
Inmiddels rukken de coronamonstertjes massaal op. Er mag zowat niks meer en groepslessen al helemaal niet. Dat vinden we geen van allen leuk. Saai saai, saai. Niet ,dat we geen beweging krijgen hoor. Onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen zijn de hele dag in touw om ons in conditie te houden ,zodat jullie zo weer kunnen opstappen als de monstertjes niet meer de baas zijn. Maar tot zolang zullen we er het mee moeten doen.

Vrijdag 27 maart 2020

Wel zon, de hele dag, maar heel ander weer dan gisteren. Weg was de lente. Er was heel veel wind en het was maar een paar graden boven nul.
Vandaag kwam een heel grote broer van het kleine machinedingetje van gisteren aanrijden en het heeft een hele lading kleine korreltjes over onze weilanden gegooid. Het schijnt de bedoeling te zijn, dat daardoor het gras lekkerder, gezonder en snel groot zal worden. Het is mest en heet 15-15-15. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik nog moet zien , dat dat zal gaan werken. Maar de tijd zal het leren.

Kunstmest

Donderdag 26 maart 2020

Zon, weinig wind en in de zon wel 12 graden.
Ik zag Hans voorbijkomen op een piepklein machinedingetje en hij ging waarachtig dat hele veld leuke bloemetjes, dat in onze wei was verschenen een kopje kleiner maken. Jammer hoor. Het stond juist zo leuk. Ze heten hondsdraf . Maar ik hoorde, dat er best een paar mogen staan, maar niet zoveel, dat er geen gras meer kan groeien. Dus...aju hondsdraf.

Grasmaaier Bloemetjes

Woensdag 25 maart 2020

Zonh, weinig wind, overdag zo'n 6 graden, 's nachts een beetje vorst.
Inmiddels is Hans klaar met het vernieuwen van de omheiningen van een paar paddocks. Mooi geworden !!

Omheining

Dinsdag 24 maart 2020

Onbewolkt en fris.
De mensen beginnen een beetje de schoonmaakkriebels te krijgen nu de winter voorbij is. Een van onze vrijwilligershulpmensen is begonnen om de groene aanslag , die hier en daar  op de muren van de binnenbak is gegroeid, te bespuiten met een vies ruikend spulletje.Ze noemen het azijn en het mooie van dat spul is, dat je , behalve het erop spuiten , niets meer hoeft te doen. Niet schrobben dus. Over een paar dagen is alle aanslag verdwenen.

Muur

Maandag 23 maart 2020

Hele dag zon, veel wind, 's Nachts beetje vorst.
Mijn naam is Tarius en ik woon in de nieuwe stal naast Sil en Trofee en tegenover Valleri, Jack en Nicky. Een lezer, die goed wakker is zal het zijn opgevallen , dat ik opeens een andere buurman heb.Gisteren woonde daar namelijk nog Dame Blanche.Maar dat zit zo.Dame Blacnche verveelde zich en heeft kans gezien om de verlichtingsbuis, die toch echt behoorlijk hoog zit , kapot te maken. Het domme dier. Nu hebben de minsen haar omgeruild met Sil. Die heeft een veel kortere hals en kan daar dus echt niet bij. Probleem opgelost

Zondag 22 maart 2020

Hele dag zon, veel wind en 's nachts een beetje vorst.
Prachtig weer , maar niets te beleven.Zo langzamerhand zouden we best weer leuke buitenritjes kunnen gaan maken. Maar daar steken de coronamonsterjes een stokje voor. We mogen niet met een groepje het bos in. Irritant...maar het is verstandiger om je je er maar aan te houden. Er komen vast nog wel betere tijden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Zaterdag 21 maart 2020

Hele dag zon, 's nachts een graadje vorst en een ijskoude wind. En dat op de dag, dat de lente begint...
Inmiddels wordt er alweer gewerkt om onze weilanden klaar te maken voor als wij er weer in mogen . Ik kan haast niet wachten totdat het weer zover is.
Ik zag een mij onbekend mens de weiden doorlopen , overal schepjes zand uitgraven en in zakjes doen. Dat schijnt te zijn om te bepalen hoe de zuurgraad van dat stuk land is en hoeveel kalk er dan op moet.
En een van de buurboermensen heeft met een ding met punten aan de onderkant het hele terrein gesleept. Dat is volgens zeggen om de grond weer wat luchtiger te maken, zodat het gras straks beter kan groeien. En zo blijft het werk in de wereld.

Weiland onderhoud

 

Vrijdag 20 maart 2020

Zwaar bewolkt, droog , maar heel veel kouder met veel wind.Overdag niet meer dan 7 graden.
En ik weet nu lekker waar die fotosessie gisteren met Coen voor was.Omdat onze rijkinderen nu niet hier mogen komen hebben de hulpmensen een manier bedacht om hen toch wat te leren.Ze gaan nu iedere dag een filmpje op facebook zetten over allerlei dingen, die rijmensen moeten weten.
Op het eerste filmpje van vandaag kun je kijken of je de naam van de onderdelen van zadel en hoofdstel weet.Morgen kun je op een ander filmpje zien hoeveel je er goed had. Leuk he !! Ga gauw kijken op ons facebook.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement