Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Dinsdag 8 oktober 2019

Beetje wind. Droog, maar wel fris.10 graden.
Het was dus helemaal geen slecht weer, maar voor ons allemaal was het onverwacht een inktzwarte dag.Wij hebben afscheid moeten nemen van mijn lieve leuke buurman Murphy . Hij was al heel lang uit de running met een peesblessure, Maar de laatste tijd ,na allerlei behandelingen mocht hij heel langzaam weer aan het werk, omdat het laatste peesfotoding een totaal genezen pees had laten zien. Toch is hij plotseling weer kreupel geworden. Zijn been deed behoorlijk pijn zei hij en onze mensen hebben hem meteen vanmorgen weer naar de dierenkliniek gebracht om te kijken wat er aan de hand was. En toen bleek tot stomme verbazing van iedereen, dat er in plaats van een genezen pees er een nog veel groter gat was ontstaan. Een gat, dat geen kans meer maakte om te genezen. Toen dan ook Furie, de leidster van de kudde eikenpaarden in de paardenhemel, opdook en aan Murphy vroeg of hij met haar mee wilde gaan zei hij toch maar  gauw ja. Doe de groeten aan allemaal riep hij nog en toen waren ze verdwenen. Maar onze mensen moesten met een leeg rolhok naar huis . Dat is heel erg en wij hebben geen Murphy meer.. Murphy is maar 9 jaar geworden, waarvan de laatste drie jaar bij ons.

Maandag 7 oktober 2019

Zwaar bewolkt en droog. 10 graden.
Mijn naam is Cartouche en ik woon in de sterstal naast Melli en tegenover Murphy en Calimero.
Inmiddels hebben de boermensen kans gezien om voordat je met je ogen kon knipperen het grote maisveld achter ons leeg te halen. Het ene moment keek ik 's avonds naar buiten en stond alles er nog en de volgende morgen was alles spoorloos verdwenen. Nou ja, mooi op tijd dit jaar. Ik kan niet anders zeggen.

Maisveld

Zondag 6 oktober 2019

's Morgens droog en aan het eind van de middag en 's nachts regen.
Dat was weer een gelukje, want vanmorgen was het tweede deel van de dressuurwedstrijd en toen was het nog lekker droog. Is toch altijd gezelliger dan wanneer het regent.Opnieuw hadden alle deelnemers een prestatiepunt. Dat schijn je te krijgen als je 210 of meer punten hebt gehaald d.i een 6 gemiddeld op alle punten van de hele proef. Goed bezig...!!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Wedstrijd 

Zaterdag 5 oktober 2019

Na regen komt kennelijk zonneschijn en niet zo'n beetje ook. Weinig wind en wel 18 graden.
De crossbouwmensen, die al een beetje een hard hoofd hadden over het kunnen werken aan de cross waren aangenaam verrast en zijn , als ik het goed gehoord heb, lekker opgeschoten
Harley en Bente zijn ook weer naar huis. En aan het eind van de middag en het begin van de avond was het eerste deel van de herfstdressuurwedstrijd. Jammer, dat ik niet mee mocht doen. Volgende keer beter zullen we maar zeggen. Er werd goed gereden hoorde ik. Iedereen had een prestatiepunt en dat is goed nieuws.

Crossbouw Crossbouw

Crossbouw

Vrijdag 4 oktober 2019

Hele dag regen.
Geen rietdekkersmensen te zien en dat was wel logisch. Wel flauw , dat het uitgerekend op dierendag zo'n slecht weer is, dat we niet naar de wei en maar kort naar de paddocks mochten. Hondje Lisa vond trouwens pootje baden op het plein best leuk.

Lisa

 

Donderdag 3 oktober 2019

Wisselend bewolkt, meestal droog, 14 graden.

Toen ik vanmorgen in de paddock stond hoorde ik allemaal rare geluiden komen van de voorkant van het huis.Het bleek , dat daar rietdekkersmensen bezig waren om de oude laag riet er af te slopen om een nieuwe laag aan te kunnen brengen. En een zooi dat ze maken...Dat gaat onze mensen nog best een beetje tijd kosten om het allemaal op te ruimen. Maar dat is van een latere zorg. Het ziet er nog niet naar uit, dat ze morgen klaar zijn.

Rietdekkers

Woensdag 2 oktober 2019

Raar weer. Fikse buien afgewisseld met stralende zon en blauwe luchten.
Onze grote boom midden op het plein begint nu echt zijn kastanjes te laten vallen en het is nog best veel werk om iedere dag de oogst van de laatste nacht op te ruimen.Maar het wordt toch gedaan omdat het voor ons niet fijn is om die stekelige bolsters in onze voeten te krijgen. Hondje Lisa zat erbij en keek ernaar.

kastanjes

Dinsdag 1 oktober 2019

Heel veel regen de hele dag door.Hoezo water te kort ??
In de loop van de ochtend kwam het rolhok van onze tandartsmensen aanrijden. Ik wist zeker , dat ik nog niet aan de beurt was, maar het stond voor mij wel vast, dat Jess, ons nieuwe gastpaard wel het haasje zou zijn.Iedereen, die hier pas is moet altijd de eerste keer, dat onze tandartsmensen verschijnen met de mond open. En het is helaas nog nooit gebeurd, dat er dan helemaal niets aan de hand was.Ook aan het gebit van Jess moest flink worden gesleuteld. Ze was er eerst helemaal niet over te spreken , maar we hebben haar verteld, dat eten van nu af aan een stuk leuker zou zijn. Eigen ervaring !!

tandarts

Maandag 30 september 2019

Zwaar bewolkt, soms beetje regen. !6 graden.
Hallo, ik ben Tarius en woon in de nieuwe stal naast Trofee en Toet en tegenover Valeri en Jack.
Het wordt nu toch echt herfst, maar we mogen nog steeds in de wei en dat valt niet tegen. Maar het zal de langste tijd wel gehad hebben. En eerlijk gezegd smaakt het gras lang niet meer zo goed als eerder. Het spul in onze netten is in ieder geval nu veel lekkerder en ik vind het dan ook niet erg om na een tijdje weer naar stal of naar een paddock te gaan.

Zondag 29 september 2019

De hele dag regen. Soms zachtjes, soms hard, maar altijd nat.
Jammer hoor. Ik had gehoord, dat er voor vandaag een buitenrit gepland was en ik weet bijna zeker, dat ik mee zou mogen. Maar dat kan ik wel op mijn buik schrijven als ik zo naar buiten kijk en ik had natuurlijk gelijk. Niks buitenrit vandaag. De mensen hadden er duidelijk geen zin in om nat te worden.
Maar dat het de hele dag regent betekent hier dus niet dat wij paarden ook niet naar buiten mogen. Nee hoor. We mogen gewoon in de paddocks en als het nog niet echt koud is zoals nu,  hoeven we ook geen dekens op Wel zo prettig als je lekker wilt rollen. We zijn volgens onze mensen niet van suikergoed en daar hebben ze helemaal gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement