Het Dagboek

Maandag 11 januari 2021

's Nachts heeeel veel regen, 's morgens zon en 's middags weer opnieuw regen.
Hallo, ik ben Nicky en woon in de grote stal naast Jack enj Tico en tegenover Trofee en Tarius. Goede buren en gezellig plekje om te wonen.
Tico en ik hebben behalve hetzelfde mens ook allebei een probleempje.De mensen hier vinden namelijk mij te dun en Tico te dik. Dat betekent dus, dat Tico heel graag met mij van box zou willen ruilen. Maar natuurlijk alleen als dan het voer in beide boxen hetzelfde zou blijven als nu. Ik zou daar geen probleem mee hebben, want voor mij is eten een plicht, maar voor Tico een groot genoegen.Consequentie zou natuurlijk wel zijn, dat ik nog veel dunner zou worden en Tico zo dik, dat hij zijn deur niet meer in/uit zou kunnen.Het is jammer voor Tico , maar ik zie dit dus niet gebeuren.

Zondag 10 januari 2021

Eerst weer zon,later beetje bewolkt en droog.
Onze vrijwilligershulpmensen hebben er weer voor gezorgd, dat we allemaal onze beweging hebben gehad onder het zadel of aan de longe.En we zijn ook nog allemaal in een paddock geweest. Ik denk, dat ze nu heel wat kilometers in de benen hebben.Dat is heel gezond voor ze.En we zijn heel blij met ze !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 9 januari 2021

Eerst weer zon, later bewolkt, nog later beetje onder nul en daarna regen. Maar niet zoveel, dat er weer plassen overal op het mooi opgedroogde plein kwamen te staan. En wind was er ook. We hebben dus op 1 dag zowat alle soorten weer gehad. Ook weer eens wat anders.

Vrijdag 8 januari 2021

Veel zon en weinig wind.
Vandaag kregen we vast een voorproefje van de lente. Het zal wel niet lang duren, maar voor nu was het heerlijk om de zon in de paddock op mijn vel te voelen. "Daar dacht je een poosje geleden toen het 35 graden was, wel anders over,"zei Bobby heel nuchter. En gelijk heeft hij. Het kan verkeren...

Donderdag 7 januari 2021

De hele dag niet droog en niet nat.
Inmiddels is het hek in de binnenbak ook weer terug. Ik hoorde , dat Hans het had meegenomen naar huis om te repareren.Het klemde heel erg en...joepie...Nu kunnen ook mensen, die geen krachtpatsers zijn het hek weer gewoon open doen.

deur

Woensdag 6 januari 2021

Zwaar bewolkt, beetje wind. 2 graden.
Ik hoorde de mensen klagen , dat het zo koud is. Nou, die weten duidelijk niet (meer) wat echt koud is.Ik weet nog goed, dat het in het eerste jaar, dat deze stal opnieuw was gebouwd, in 2010 als ik het me goed herinner, 's nachts geregeld meer dan 12 graden onder nul was.En als het dan overdag "maar" 5 graden onder nul was, was iedereen blij, dat het zo lekker warm was.Zo zie je maar. Alles is betrekkelijk.

Dinsdag 5 januari 2021

Wisselend bewolkt, droog , windstil.
Toen ik in de binnenbak liep zag ik tot mijn verbazing, dat het hek richting hooiberging en trailerstalling weg was.Gewoon helemaal weg.Raar hoor, zo'n gat in de boarding. Ze bedenken ook iedere keer weer wat anders.

Maandag 4 januari 2021

Zwaar bewolkt, af en toe regen, veel wind uit het noord oosten.
Hallo, ik ben Okkie en woon samen met Bobby in de duobox meteen links als je de grote stal in komt.Naast ons is het gangetje naar de zadelkamer plus de spuitplaats.Te3genover ons wonen Marnix en Jess.
Het nieuwe jaar is al een paar dagen oud en de coronamonstertjes zijn nog gewoon de baas. Er mag tenminste nog steeds bijna niets leuks. De verbiedmensen vinden het gelukkig nog wel steeds goed, dat wij worden verzorgd en gereden. En dat is maar goed ook. Als ik in mijn box in quarantaine zou moeten denk ik wel, dat dat niet goed zou gaan komen. Niet voor de box en ook niet voor mijn gezondheid. En helemaal niet voor het welzijn van onze mensen...

Zondag 3 januari 2021

Grijs, somber en miezerig windstil weer.
Mijn mens heeft vandaag haar plicht weer gedaan om mij de saaie zondag door te helpen ( en haarzelf natuurlijk ook...). Ik hoopte op een rondje bos en hei, maar daar is het helaas niet van gekomen. Ik snap niet waarom niet. Zo slecht was het weer nu ook weer niet. De mensen van tegenwoordig kunnen ook nergens meer tegen.Nou ja ,beter iets dan niets en ik ben sowieso altijd blij als ik haar zie. Ook al is dat soms op de meest onmogelijke tijden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 2 januari 2021

Grijs, somber, miezerig, windstil.
Wij krijgen iedere dag een net vol hooi in onze stal gehangen.D.w.z.  iedereen, behalve ik. Mijn afgewogen hooi zit ook in zo'n net,maar ze zijn zo flauw om dat net buiten mijn bereik neer te leggen en zo af en toe er iets uit te pakken en in mijn box te gooien. En weten jullie waarom ? Omdat ze zeggen, dat ik het net waar ik ,net zoals de anderen,de hele dag mee moet doen ,in een hoog tempo nonstop leeg eet als ik de kans krijg.Dat gezeur ook altijd, dat ik te dik wordt.
Maar ik heb wel wat bedacht hoor. Buurman Bill heeft wel zijn net in zijn stal hangen en met een beetje geluk kan ik daar ook een poosje bij. Tenminste zolang er nog niet te veel uit is. Lekker puh...

Pjotr

Pagina: «  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement