Het Dagboek

Maandag 4 juli 2022

Licht bewolkt en 18 graden.
Hoi, daar ben ik weer eens. Ik heet Pjotr en dat staat ook op mijn naambordje bij mijn stal, maar ze noemen mij meestal Piet. Ook goed.
Ik woon al meer dan 24 jaar in de grote stal en ook al heel wat jaren naast Bill, die mijn grote vriend is geworden. Bill is momenteel 32 jaar en ik ben pas 27.Als je rekent, dat we vergeleken met mensenjaren ( 1 paardenjaar = 4 mensenjaren )  nu dus 128 en 104 jaar zijn zien we er toch nog best goed uit. Zeg nu zelf. Geen ribbetje te zien en we zijn ook allebei nog heel erg fit en nog lang niet der dagen zat.

Pjotr 

Zondag 3 juli 2022

Meestal zon, veel wind, 22 graden.
De rust in het dorp is weergekeerd. De opruimmensen denderden gisterenavond heel laat al langs om alle dranghekken en afzettingen weg te halen en volgens onze mensen ziet het dorp er weer uit alsof er nooit zo'n groot evenement is geweest. De 1000 vrijwilligersmensen hebben dus super werk geleverd. Petje af.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 2 juli 2022

Meestal zon, stevige wind en zo'n 22 graden.
Ik ben dit weekend niet naar mijn eigen mensen gebracht , want die schijnen even geen tijd voor mij te hebben. Vakantie of zoiets. Nou ja, ik vermaak me hier ook prima. Dat is dus geen probleem.
We hoorden al sinds vanmorgen vroeg veel geluid vanuit het dorp. Gejuich, geklap en muziek. En er kwamen opeens ook een heleboel fietsmensen voor gek en onwies langs onze wei racen.
Inmiddels heb ik begrepen, dat de jaarlijkse triatlon voor het eerst weer na twee jaren van start is gegaan. Er schijnen meer dan 2000 sportmensen uit de hele wereld in het dorp rond te lopen met hun aanhang en die gaan allemaal , ieder op zijn eigen niveau hier een potje zwemmen, fietsen en hard lopen. En dan gaat het er om wie het eerste , na al die zwem- fiets- en loop kilometers hardlopend over de finish komt midden in het dorp.

Vrijdag 1 juli 2022

Af en toe een buitje en gelukkig weer 21 graden.
Gisteren is Macey weer teruggekomen uit het paardenziekenhuis met zijn knie dik in het verband. En nu maar hopen, dat hij zich zo rustig gedraagt, dat de wond gelegenheid krijgt om te genezen . Maar met puberpaarden weet je nooit wat ze allemaal voor onzin bedenken. Even duimen dus en beschermengeltjes op wacht zetten.

Macey 

Toen ik langs de plek kwam, waar altijd ons hooi in de netten wordt gedaan en waar het rijtuigje is gestald zag ik tot mijn verbazing, dat er plotseling een soort bloemenwinkel was verschenen. Maar ik snapte al snel, dat het voermens met het oog op het verwachtte natuurgeweld alle buitenbloemen in potten voor de zekerheid maar naar binnen had gezet. En dat heeft ze wel gered denk ik.

Bloemen 

Donderdag 30 juni 2022

Zon , warm en 28 graden. 's Avonds zwaar onweer en heel veel regen.
Het ging vanavond buiten zo te keer, dat de rijmensen van de avondlessen liever in de kantine gingen zitten dan op het paard. hoewel het dak echt niet lekte, Maar je kon niets verstaan door het donderende lawaai en stel je voor, dat het dak er af zou waaien. Dat is gelukkig niet gebeurd en eigenlijk was er niet veel aan de hand achteraf bekeken, Maar op het moment zelf was het best wel eng. Zelfs Amber, die hier toch al wel heel wat jaartjes woont had dit nog nooit meegemaakt.

Woensdag 29 juni 2022

Hele dag zon, weinig wind, 26 graden.
Het voermens was vanmorgen met een bak brood onderweg om die in de zon te zetten om goed uit te drogen. Dat brood krijgen wij altijd als een extra snackje bij ons voer en dat krijgen we van de bakker uit het dorp, omdat het over is en ze het niet willen weggooien. Prima toch ! Lekker. En nu had Evi een extra mazzeltje, want het voermens werd even weg geroepen en zette zonder nadenken de bak op het opstapbankje vlak naast de box van Evi staat. En Evi hoefde niet lang na te denken over wat ze nu ging doen. Hap...hap..."lekker "zei ze verheugd. Jammer genoeg voor haar kwam het voermens al snel weer terug en was het uit met de pret. Maar die binnen binnen binnen binnen als je begrijpt wat ik bedoel.

Evi 

Dinsdag 28 juni 2022

Veel zon en 24 graden.
Gisteren is Macey naar een paardenziekenhuis vertrokken. Ze gaan daar proberen om dat scherpe puntje op het bot van zijn knie , dat geregeld in een zenuw prikt, er af te halen. Het schijnt best een zeldzame operatie te zijn en we hopen allemaal heel erg, dat het zal gaan lukken.

Maandag 27 juni 2022

Eerst zon , maar later uren lang regen. Zelfs de buitenbak stond blank.
Ik ben Sadique en woon tijdelijk in een box bij de binnenbak, want er is een grote verhuizing geweest. Onze vaste zomergastpaarden Harley en Bente logeren hier voor 3 weken en Match en Dame Blanche zijn zo aardig geweest om hun boxen in de silostallen ter beschikking te stellen. Match is naar mijn stal gegaan in de grote stal en ik dus naar een binnenbakstal. En daar woon ik nu naast Dame blanche die in de stal van Amber staat, die zelf naar de stal vlak naast de kantine is verhuisd. Aan mijn andere kant staat Cas, die met Tommie van plaats heeft geruild, omdat hij anders naast een merrie (Amber) zou staan en dat schijnt problemen te kunnen geven. Het was voor onze mensen weer een hele uitzoekerij, maar nu staan we allemaal weer in vrede op andere plekken. Ik vind een beetje afwisseling wel leuk, maar de rijmensen hebben eerst flink moeten zoeken naar waar we gebleven waren. Maar ja, alles went en tegen de tijd, dat we weer terug gaan naar onze eigen stallen zal het gezoek wel weer opnieuw beginnen.

Zondag 26 juni 2022

Eerst zon en droog, later wat regen.
Het weer was 's morgens toch nog wel goed genoeg om met een hele ploeg mensen buiten voor de kantine koffie te drinken. En zo te zien ook weer eens met taart, want het voermens was jarig. Gefeliciteerd van ons allemaal en dat ze nog maar vaak met de voerkruiwagen langs mag komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sadique.

koffie drinken 

Zaterdag 25 juni 2022

Hele dag droog, zon , een beetje wind en 28 graden.
Gisteren zag ik een kruiwagen aan komen rijden en ik wist zeker, dat zo'n ding geduwd moet worden door een mens.Maar ik moest wel heel goed kijken om te zien wie er op pad was met die kruiwagen, die helemaal volgeladen was met hooibalen. Volgens mij kon ze echt niet zien waar ze naartoe ging,maar vreemd genoeg ging ze toch echt wel de goede kant op zonder ergens tegenaan te botsen. Zo zie je maar. Oefening baart kunst.

Hooi vervoer Hooi vervoer

Pagina: «  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement