Het Dagboek

Donderdag 30 juli 2020

Wisselend bewolkt en 28 graden.
Het was opeens een heel stuk warmer. Zo warm , dat de kinderen, toen ze zelf mochten zeggen wat ze 's middags zouden gaan doen, ervoor kozen om naar het zwembad te gaan. En ze hadden geluk , want er was nog genoeg plaats voor de hele groep. Ze hebben de hele middag lekker gezwommen.
Ik zou best ook wel eens willen zwemmen, maar jammer genoeg is er hier nergens in de buurt een plek waar dat zou kunnen. Nou ja, je moet toch wat te wensen overhouden...

Woensdag 29 juli 2020

Zwaar bewolkt , veel wind, 18 graden.
Gisteren was een van onze vrijwilligershulpmensen jarig. Ze werd 21  jaar en volgens Orlando, en die kan het weten, is zij tot nu toe de enige, die hier al 21jaar plus 9 maanden onafgebroken heel geregeld op heel diverse manieren aanwezig is geweest. Varierend van inpandig bij haar moeder voordat ze geboren is via als klein kind meekomen met haar ouders, via zelf heel lang rijkind te zijn tot instructie en kampleidersmens. Hoe leuk is dat...Heel hartelijk gefeliciteerd en ga zo voort !!

21jaar

Dinsdag 28 juli 2020

Wisselend bewolt , veel wind en 18 graden.I
Ik was nog vergeten te vertellen , dat er gisteren een vreemd rolhok het plein op kwam.Tot onze verbazing en verrassing kwamen er wel twee bekende pony's uit stappen. Het waren Tinkerbell en zijn vriendje,die hier twee weken geleden ook al een week waren geweest. Ze vertelden, dat hun rijkinderen  het hier zo leuk hadden gevonden, dat ze hun ouders zo gek hadden gekregen , dat ze nog een week op ponykamp mochten. Tinkerbell wandelde zijn oude stal binnen en constateerde tevreden, dat het door hem veroorzaakte gat weer dicht was."Dat overkomt me niet nog een keer, "zei hij gedecideerd. "Dat was een erg domme aktie." Dat noemen ze dus voortschrijdend inzicht !

Maandag 27 juli 2020

's morgens bewolkt en s'middags een beetje regen. 20 graden.
Hoi, ik ben Calimero en woon in de sterstal naast Toet en tegenover Melli en Cartouche
Vanmorgen mochten we weer  een nieuwe club enthousiaste ponykampkinderen verwelkomen. Leuk...Ik mag dan vast ook wel weer ritjes maken voor het rijtuigje . Vroeger deed alleen Okkie dat, maar die staat nu reserve. Niet dat hij het daar mee eens is, maar ik ben nu echt ook eens aan de beurt. Onze mensen zijn zeker bang, dat ik dit soort werk anders verleer. Nou, dat gaat zeker niet gebeuren , want ik vind het veel te leuk als afwisseling van het gewone werk.

Zondag 26 juli 2020

Zwaar bewolkt, maar droog.
Ik hoorde vertellen , dat mijn vroegere mens nog geregeld in dit dagboek volgt wat ik hier allemaal uitspook. Dat vind ik leuk. Ik doe haar de hartelijke groeten en wil haar toch ook nog bedanken, dat ze me hiernaartoe heeft gebracht. Ik heb het al al die jaren erg naar mijn zin en volgens de mensen hier heb ik veel geleerd en zijn ze blij met mij . Ik hoop heel erg, dat het met haar ook goed gaat of zal gaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 25 juli 2020

Eerst flink wat regen en later droog. 20 graden.
Er stonden eindelijk weer eens flinke plassen op het plein en de bomen waren heel blij.Je houd het niet voor mogelijk hoe gauw ze de toch best grote plassen hadden op gedronken .
We zagen, dat een van onze vrijwilligershulpmensen druk bezig was op zwaluwenpoep van het hek van Bobby te schrappen. Vervelend, dat die diertjes maar niet zindelijk willen worden.

Hulpmensen

Vrijdag 24 juli 2020

Wisselend bewolkt en weinig wind.
Het was alweer de laatste dag van dit ponykamp .De kinderen mogen dan altijd kiezen wat ze aan de ophaalmensen willen laten zien. Ze konden kiezen tussen voltige , springen of caroussel. Ik mocht natuurlijk weer meedoen aan de carrousseldemonstratie en heb uiteraard mijn beste beentje voor gezet. En de mensen hebben best hard geklapt , dus we waren trots.

Caroussel

Donderdag 23 juli 2020

's Morgens regenachtig, 'middags droog.
Gelukkig kon dus de bonte avond rondom het kampvuurtje in de buitenbak door gaan. Ik hoorde veel gelach, dus ik denk, dat ze wel plezier hadden.

Woensdag 22 juli 2020.

Wisselend bewolkt, overdag 20 graden en 's nachts nog steeds niet echt warm. 
De kampkinderen hebben vanmiddag het dorp onveilig gemaakt en kwamen terug met tasjes vol spullen.
Maar wij hadden wel dienst om de vaste rijkinderen, die niet met vakantie waren, een leuk lesje te bezorgen. Ook niks mis mee.

Dinsdag 21 juli 2020

Wisselend bewolkt. 18 graden en 's nachts nog een beetje kouder.  Hooguit 5 graden.
Maar de kinderen zijn bikkels. Ik heb ze bijna niet horen klagen, dat ze het vannacht koud hadden gehad in de tent.
Inmiddels heb ik gezien, dat Hans op een ladder stond bij een van de paddockstallen. Ik hoorde, dat hij een gat moest repareren, dat een van de logeerpony's van de vorige kampweek, er in had gemaakt. Onbegrijpelijk hoe dat dier, Tinkerbell heet het,dat voor elkaar heeft gekregen. "Niet zo moeilijk hoor " zei Calimero. Die had gezien, dat Tinker voor de lol even hoog had gesteigerd en toen dat dak was tegen gekomen.Nou ja. Eindresultaat dak kapot, hoofd nog heel. Beter dan andersom ...Toch !

Hans dak

Pagina: «  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement