Het Dagboek

Zondag 16 september 2018

Licht bewolkt. 20 graden.
Ik ben lekker op buitenrit geweest en zag tot mijn vreugde, dat het hele landschap weer veel groener is geworden. Zou het dan toch nog wat worden met in de wei gaan ???
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 15 september 2018

Droog, beetje wind, 18 graden.
Onze mensen zijn inmiddels heelhuids terug gekomen van hun "schoolreisje"en nu is het weer zaak om acte de presence te geven in een plaats Houten.Een van onze rijkinderen, die de kwartfinale van de zitcompetitie in Zwolle had overleefd mocht daar vandaag meedoen aan de halve finale. Daar deden 10 kinderen uit het hele land mee in haar leeftijdsgroep en hoewel ze net niet door mocht naar de finale hoort ze lekker toch bij de 10 besten. En daar mag ze best trots op zijn.

Vrijdag 14 september 2018

Wisselend bewolkt, droog en 18 graden.
Vanmorgen stond er weer een groepje blinde en heel erg slecht ziende mensen van het Looerf voor de deur.Deze mensen hebben dan een weekje een soort overlevingstoer en gaan allerlei moeilijke dingen doen, die ze normaal niet kunnen. En hoe leuk is het dan als blijkt, dat er toch nog wel veel mogelijk is.Deze groepen komen hier al heel wat jaartjes en het lukt bijna altijd om die nietsvermoedende mensen toch op het paard te krijgen. En leuk, dat ze het dan vinden.!! Dit is echt een leuk klusje voor ons.Als ze hier dan klaar zijn gaan ze door naar een volgende uitdaging. Ik hoorde hun leidingmensen praten over abseilen. Dat schijnt, dat je dan met alleen een lang touw van iets hoogs naar beneden moet zien te komen.. Ik ben zo blij, dat ik niet hoef !

Donderdag 13 september 2018

Zwaar bewolkt en tamelijk fris.
Vanmorgen heeeel vroeg zag ik opeens onze mensen langs sluipen. Sandra, Remco en het voermens ook nog.Ze gingen in hun rolhok zitten en verdwenen om de hoek.Maar Orlando dacht wel te weten wat er aan de hand was.Hij zei tenminste, dat ze in deze tijd van het jaar altijd naar hun jaarlijkse uitje gingen.Op donderdag eerst naar iets wat ze "kijkje in de keuken"noemen. Dan gaan ze met een bus vol met manegehoudersmensen kijken hoe het er bij een paar andere maneges aan toe gaat.Ik snap dat wel, want je kunt er altijd wel weer iets van opsteken. Maar wat ze nu te zoeken hadden op het racecircuit in Zandvoort
vroeg ik me toch af.Maar ja, als je er over nadenkt is dat natuurlijk ook een bedrijf en zullen ze daar ook wel iets weten te vertellen van hoe ze  zaken aanpakken.
Het schijnt, dat ze dan morgen weer met een nog veel grotere groep manegehoudersmensen ( wel zo'n 600) naar het ondernemerscongres gaan tijdens een heel groot paardenevenement, dat Horse Event heet.Nou, van mij mogen ze als ze dat dan zo leuk vinden. Ze zorgen er in ieder geval altijd voor, dat wij die dagen niets te kort komen.Ik heb tenminste gisterenavond gezien, dat onze Jantine, die weer even hier is, van Sandra een lesje "hoe doe ik de laatste ronde "kreeg. En dat viel nog niet mee als je dat nog nooit hebt gedaan.Maar ze is een snelle leerling hoor, want het is vanavond helemaal goed gegaan.

Race auto

Woensdag 12 september 2018

Wisselend bewolkt en 20 graden.
Pjotr is vandaag alweer naar de dierenartsmensen geweest en hij kwam heel opgelucht en blij terug.Ze hebben gekeken of dat gedoe met zijn bloed heen en weer had geholpen. Je weet nog wel.Eerst bloed uit de hals zuigen, daar kunstjes mee uithalen en dan weer inspuiten in de gewrichten van de zere voeten. Ik had nooit gedacht, dat zoiets zou kunnen helpen. Maar raadt eens wat ! De artrose is weg en de voeten doen niet meer pijn. Joepie...Ze kunnen tegenwoordig toch best veel, die dierenartsmensen.Toch knap, al hebben ze het afgekeken van de mensendokters.

Dinsdag 11 september 2018

Droog, maar wel bewolkt.
We hebben vandaag de laatste zwaluwen uitgewuifd.Tot ziens volgend jaar riepen ze en weg waren ze . Ze zijn niet eerder met de hele grote groep meegegaan, omdat hun jongen nog net iets te klein waren voor de grote tocht, maar nu gaan ze het dan toch maar proberen. Ook degene, die weer eieren had gelegd en zat te broeden is meegegaan. Zij had namelijk inmiddels ontdekt,dat er niet meer genoeg insecten zijn om jongen groot te brengen. En beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zoals het spreekwoord zegt. We zullen het vrolijke gekwetter best missen en wensen ze een behouden aankomst.

Maandag 10 september 2018

Zwaar bewolkt, heel veel wind en frisjes.
Ik ben Toby en woon in de grote stal naast Tarius en Bill.Tegenover mij staan Bill en Orlando.
Je zou haast zeggen, dat onze weilanden wat beginnen bij te komen van de grote droogte.Maar ik hoorde wel zeggen , dat het onkruid sneller groen wordt dan het gras. Toch beginnen wij goede hoop te krijgen, dat we dit jaar toch nog wel een poosje in de wei zullen mogen.

Zondag 9 september 2018

Hele dag droog, wisselend bewolkt, 20 graden.
Vandaag zijn de 3 rijkinderen,die de kwartfinale van de landelijke zitcompetitie hadden gehaald vertrokken naar Zwolle.Ze gingen daar proberen om op vreemde pony's zo super mooi te zitten, dat ze door zouden mogen naar de halve finale. Eigenlijk hadden ze met zijn vieren mogen gaan. Maar de 4e kon helaas niet even overkomen uit een plaats Malaga in een tamelijk ver land, dat Spanje heet., waar ze op dit moment stage loopt voor haar schoolopleiding. Jammer, volgend jaar beter.
Inmiddels zijn ze weer terug. Ze hebben alle drie goed gereden en eentje mag door naar die halve finale. Gefeliciteerd !!
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby

zitcompetitie

Zaterdag 8 september 2018

Wisselen bewolkt, soms beetje zon, droog, 18 graden.
Ik hoorde, dat onze mensen hoofdbrekens hebben met alle schoolveranderingen, roosterveranderingen, andere tijden van andere sporten enz. enz.Het is ieder jaar in het begin van het schooljaar weer hetzelfde en ieder jaar lukt het echt wel weer  om iedereen weer op een haalbare lestijd te krijgen, Maar het is een hele puzzel , waar ze nog niet helemaal uit zijn.

Vrijdag 7 september 2018

Hele ochtend regen. het plein stond weer eens ouderwets blank. Later droog en weer lekker 20 graden.
Vanmiddag kwam er een bekend rolhok het erf op. Maar er zat vreemd genoeg  geen paardenrolhok achter voor Adair en Lukar. Er kwamen wel 3 honden uit stormen. Ze keken verheugd om zich heen en riepen, dat ze kwamen logeren, omdat hun mensen weer zo nodig met een vliegdoos weg moesten. Ze gingen meteen Lisa en Dikkie Dik begroeten en deden of ze thuis waren. En dat waren ze dan ook een beetje.

Pagina: «  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement