Het Dagboek

Zaterdag 4 juni 2022

Zwaar bewolkt en heel veel wind.
Gisterenavond en vannacht heeft het weer eens behoorlijk gestormd. We hebben hier gelukkig geen echte schade geleden. Alleen de grote bomen hebben een behoorlijk pak slaag gehad. Op het plein ligt het nu bezaaid met babykastanjes, die in ieder geval in het najaar niet meer op onze hoofden gaan vallen als volwassen kastanjes. Zo heeft alweer ieder nadeel ook een voordeel.

Kastanjes 

Vrijdag 3 juni 2022

Wisselend bewolkt, veel wind en 20 graden.
Overbuurman Pjotr heeft vandag een beroerde dag gehad, die toch uiteindelijk goed is uitgepakt. Hij had al een poosje pijn in zijn mond en ons paardentandartsmens, die hier geregeld onze monden komt controleren had gezegd, dat zijn beide zogenaamde hengstentanden, die normaal voorin in de mond tussen de  kiezen en gewone tanden zitten op de een of andere manier ondersteboven in zijn kaak waren gezakt. Of zoiets. Die moesten er dus uit worden gehaald en dat was best een behoorlijke operatie, die niet hier kon worden gedaan.
Vanmorgen reed ons paardenrolhok dus voor en de zielepoot stapte zuchtend in, maar zei wel, dat hij alles goed vond als hij maar van die pijn af kwam. Het uitbeitelen van de tanden was geen pretje, maar ze hadden hem gelukkig wel verdoofd, dus hij heeft er niet veel van meegekregen. Hij moest daar de hele dag blijven om te kijken of het wel goed met hem ging en gelukkig mocht hij 's avonds weer worden opgehaald. Hij kwam 's avonds een stuk vrolijker uit het paardenrolhok dan dat hij er in stapte. Hij zei, dat zijn mond bijna geen pijn meer deed ,zelfs niet toen hij een flinke hap hooi nam. Eind goed al goed.

Pjotr 

Pjotr 

Donderdag 2 juni 2022

Licht bewolkt, geen wind en 18 graden.
Het is inmiddels wel duidelijk te zien wat er op"ons"crossveld gaat groeien dit jaar. Het zijn weer eens aardappelen. Dat heeft als voordeel, dat we het hele verdere jaar mooi uitzicht houden en niet zoals met mais, in de loop van de zomer, tegen een steeds hoger wordende groene massa aan gaan kijken.

Aardappelveld 

Woensdag 1 juni 2022

Licht bewolkt, soms zon, weinig wind 16 graden.
Inmiddels heeft Hans er voor gezorgd,dat de twee paddocks achter de buitenbak weer werden omgetoverd tot de mooie longeerring, die het eigenlijk is. De mensen bleken er in de winter toch geen gebruik van te maken.Ik denk, dat ze bang zijn om het koud te krijgen of, nog veel erger, nat te worden.In ieder geval hadden wij er nu in de winter twee mogelijkheden bij om lekker een frisse neus te halen. Merkwaardig genoeg hadden de mensen er geen enkel probleem mee om ons daar buiten te zetten in de kou en /of in de regen onder het motto jullie zijn niet van suikergoed.En gelijk hadden ze.Maar geldt dat dan niet voor hun zelf Ik zal wel te dom zijn om dit te begrijpen. Maar het zal wel zo zijn of anders.

Hans Longeerring

dinsdag 31 mei 2022

Zwaar bewolkt, veel wind en maar 12 graden.
Inmiddels zijn de struiken, die naast de mestplaat staan massaal in bloei gegaan. Ze schijnen rhododendrons te heten.En er staan ook grote struiken met leuke felblauwe bloemetjes.
Ik weet nog, dat er heel lang geleden hier een klusjesmens was, die vader Gerrit werd genoemd , omdat hij Henk heette.Als je dat niet snapt is er niets mis met je hersens,want dit kun je onmogelijk weten. Er is hier namelijk een buurboer links, die Henk heet en een buurboer rechts, die Henk heet . Omdat het dus een gedoe was om te weten over welke Henk het ging als er iets werd verteld, werd "onze " Henk gewoon "vader Gerrit "genoemd naar zijn zoon Gerrit, die hier ook reed.Logisch toch...
Maar daar gaat het nu niet over. Vader Gerrit heeft dus die blauwe bloemetjes een keer meegebracht en bij de mestplaat gepoot. Inmiddels is hij al lang naar de mensenhemel vertrokken, maar die bloemetjes doen het nog steeds heel erg goed en zijn groot geworden . Zodoende denken we ieder voorjaar ,als ze weer gaan bloeien toch nog altijd even terug aan de 19 jaar, dat vader Gerrit hier is geweest.

Bloeiende struiken 

Maandag 30 mei 2022

Bewolkt , windereig en maar 11 graden.
Hoi, ik ben Armando en woon al een paar jaar in de grote stal naast Sadique en tegenover Pjotr en Bill. Ik heb een eigen mens,die ook hier woont. Dat is Bart ,prima mens, maar ik zie wel een probleem aankomen. Toen ik Bart kreeg was het nog  Bartje. Maar hij groeit mij tegenwoordig veel te snel. Voorlopig kan het nog wel even en ik hoop, dat hij nu eens ophoudt met de lucht in te schieten. Maar laat ik me maar geen zorgen maken voor de tijd. Wie dan leeft dan zorgt...

zondag 29 mei 2022

Bewolkt, veel wind en 10 graden.
Okkie vertelde enthousiast, dat er vanmorgen weer eens een verjaarspartijtje was geweest. De kinderen vonden het hartstikke leuk en de pony's, die mee mochten doen ook. Altijd een leuke onderbreking van een doorgaans heel rustige zondag. Ik hoop, dat ik binnenkort ook weer eens mee mag doen. Duimen jullie maar een beetje voor mij.
De week is weer om en ik geef de pen aan Armando.

Kinderfeestje 

Zaterdag 28 mei 2022

Wisselend bewolkt, harde wind en hooguit 14 graden.
Een paar dagen geleden is er weer een logeerpony gearriveerd en die blijft tot zondag. Zij heet Ayra en woont in een van de paddockstallen.
Onze  2 paddockstallen worden niet gebruikt door de vaste bewoners hier en zijn bestemd voor tijdelijk verblijf van voorbijgangers .Het mens van Ayra houdt vakantie in een zomerhuisje ergens in de buurt en ze gaat iedere dag met Ayra op verkenning in het grote bos/heide gebied, dat begint vlak naast ons bedrijf. Ze zijn er allebei erg over te spreken, dat het daar zo mooi is en helemaal niet druk.

Vrijdag 27 mei 2022

Zwaar bewolkt, veel wind en maar 15 graden.
Gisteren is onze Jack alweer naar een wedstrijd geweest.Hij vertelde trots, dat hij met een M1 proef een heleboel punten had behaald en ook nog de eerste prijs had gewonnen. Omdat ik wist, dat hij aan 2 proeven zou meedoen heb ik gevraagd hoe het dan met de andere proef was afgelopen en daar wilde hij het niet over hebben zei hij. Na een beetje aandringen liet hij toch los, dat dat eigenlijk niet helemaal naar wens was gegaan. Veel fouten en weinig punten.Maar dan vind ik het dus nog knapper, dat hij in de eerste proef zo snel had geleerd hoe het niet moest,  Goed gedaan ...

Donderdag 26 mei 2022

Licht bewolkt, beetje wind en 17 graden.
Vandaag noemen ze het hemelvaartsdag. Ik heb echt geen idee wie of wat er ten hemel is gevaren en volgens mij weten de mensen dat ook niet. Maar ze weten wel ,dat het een vrije dag voor iedereen oplevert, behalve natuurlijk voor onze mensen. Wij moeten natuurlijk wel in/uit paddocks, in/uit wei  worden gebracht en gewoon een schone stal en lekker eten voorgezet krijgen. Maar dat is gelukkig geen probleem, want onze mensen worden op dit soort dagen altijd te hulp geschoten door vrijwilligershulpmensen en de eigen mensen van de gastpaarden. En dat wordt heel erg gewaardeerd..

Pagina: «  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement