Het Dagboek

Woensdag 2 december 2020

Zwaar bewolkt rustig weer.
Catouche naast IJsje lijkt wel te gaan lukken.Ze vinden elkaar best te pruimen.Maar een deel van de andere verhuizingen is niet zo geslaagd. Valeri is blij met haar nieuwe plek, maar Sil vindt het helemaal niet leuk in de sterstal.Ze heeft dan wel geen direct contact  met de anderen, maar alles is wel open . Ze voelt zich daar helemaal niet prettig bij. Onze mensen waren daar al wel een beetje bang voor, maar ze hoopten, dat geen direct contact ook wel goed genoeg zou zijn .Niet dus...Maar het is inmiddels opgelost.Unpie, de nieuweling, is verhuisd naar de sterstal en vindt het daar ook nog veel gezelliger ook dan in de silostal alleen naast Match met een dichte muur ertussen. En Sil vindt die stal juist helemaal fijn en is nu weer een vrolijk paard. Opgelost. Het kost wat tijd en hoofdbrekens, maar eind goed al goed.

Dinsdag 1 december 2020

Vannacht veel regen, overdag veel zon. 6 graden.
Bill had vorige week al verteld, dat Valeri en IJsje niet zo goed met elkaar konden opschieten. Onze mensen hadden nu helemaal genoeg van dat gehakketak en de onrust die dat veroorzaakte in onze stal. Ze hebben diep nagedacht wat wijs is en er kwam weer een verhuizing. Valeri ging hier weg en kwam in de box van Sil in de nieuwe stal naast de spuitplaats.Sil ging naar de box van Cartouche in de sterstal en Cartouche is nu de nieuwe buurman van IJsje geworden hier in de grote stal. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan uitpakken.

Maandag 30 november 2020

Vannacht voor het eerst een beetje vorst. -5 graden. Overdag plus 5 en later regenachtig.
Hallo, ik ben Armando en ik woon in de grote stal eerste van links als je binnen komt.
We hebben er sinds het weekend  een nieuw gastpaard bij.Ze heet Unbelievable, maar ze noemen haar Unpie. Het is maar , dat jullie dat weten.
Unpie staat in de silostal naast Match en vindt dat nog best heel spannend. Niet, dat ze niet met Match  overweg kan, maar ze heeft nog niet door,dat wij wel allemaal meerdere keren per dag weg gaan naar werk en paddock , maar ook allemaal gewoon weer terug komen. Maar, dat hebben we bijna allemaal gehad in het begin en het gaat gewoon over.

Zondag 29 november 2020

Hele dag zon, weinig wind, wel wat frisser dan we gewend zijn. Zo'n 4 graden.
Ik heb vandaag lekker samen met Okkie een hele poos buiten gestaan in een van de paddockstallen. Normaal woont daar niemand en wordeen ze gebruikt zoals nu om ons een frisse neus te laten halen en als reserve in de zomer als er gastpaarden van toeristenmensen voor een paar dagen een plekje willen hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Armando.

Paddock

Zaterdag 28 november 2020

Licht bewolkt, af en toe zon.
Inmiddels zijn veel van ons verlost van onze wintervacht of van een deel daarvan.Voor de gastpaarden is er zelfs een apart scheermens gekomen en die is de hele dag druk geweest.

Scheren

Vrijdag 27 november 2020

's Nachts regen en overdag dikke mist.
Tegenwoordigt woont Valeri naast IJsje links helemaal achteraan, maar dat botert toch niet zo.Tegen etenstijd willen ze allebei het eerste aan de beurt komen en als dat niet lukt gooien ze allebei de kont tegen de krib, in dit geval de tussenmuur , zonder zo slim te zijn om te bedenken, dat je je daar zelf behoorlijk zeer mee kunt doen. Wij vinden dat niet leuk en onze mensen al helemaal niet. Ze zullen er dus binnenkort wel iets anders op bedenken. Ben benieuwd!!

Donderdag 26 november 2020

Mistig , windstil en 10 graden.
Enorm saai weer. Gelukkig gaan nog steeds alle lessen gewoon door. Wij hoeven ons dus niet te vervelen..

Woensdag 25 november 2020

Droog, zonnig en 13 graden. Echt een cadeautje in deze tijd van het jaar.
Toen ik in de paddock stond zag ik ,dat Hans langs kwam rijden door de wei in zijn rolhok met nog een klein rolhokje erachteraan gehangen. Ik keek hem na, want ik was nieuwsgierig wat hij daar ging doen. De wei is tenslotte niet bedoeld om in rond te rijden met rolhokken. Maar ik snapte al gauw wat de bedoeling was. Hij stopte helemaal achteraan en begon met een blaasding de dikke laag eikenbladeren,die in de wei lag bij elkaar te blazen en in het kleine aanhangrolhokje te scheppen. Afgevallen bladeren schijnen overal probleemloos te kunnen blijven liggen behalve op grasland. Dat verstikt het gras en dan is er in het voorjaar alleen nog maar onkruid over. Ik moet er niet aan denken...Voordeel nu is, dat je veel gemakkelijker in de wei kunt lopen blazen dan op het dak, maar veel werk is het wel als ik het zo bekijk.

Bladeren

Dinsdag 24 november 2020

Bijna de hele dag zon, geen wind , 14 graden.
Ik hoorde , dat de kerstvakantie weer in zicht komt en dat er twee kampdagen voor de rijkinderen worden georganiseerd. Van 10 tot half 5 de hele dag ponyrijden, ponyspelletjes, ponypoetsen enz.enz. Leuk, leuk...We houden hiervan. Iedereen, die op tijd inschrijft is dan welkom, ook als je hier niet rijdt.Vol is vol. De inschrijflijst hangt naast de wc bij de binnenbak. Je kunt je ook melden via de mail. Het kost 50 euro inclusief lunch.

Maandag 23 november 2020

Licht bewolkt,weinig wind,12 graden.
Hallo, ik ben dus Bill. En dat terwijl er op mijn naambordje bij mijn stal al sinds jaar en dag White Gold staat.Dat zet nieuwkomers nogal eens op het verkeerde been. Als ze me dan moeten gaan halen kunnen ze me nergens vinden, terwijl ik gewoon vlak voor hun neus sta.Maar White Gold is toch echt mijn officiele naam en daar hoort dan ook noch Chap achteraan. Maar dat paste helemaal niet meer op het bordje. Wit gouden vriend is natuurlijk best een chique naam, maar voor het gemak hebben ze me al lang geleden Bill genoemd . Het is maar een weet. Ik weet tenminste al niet meer anders.

Pagina: «  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement