Het Dagboek

Donderdag 7 april 2022

's Nachts heeeel veel regen, overdag een doodenkele keer even droog en veel wind.
We hadden er al een poosje op gewacht en ja hoor. Vandaag is de eerste zwaluw aangekomen, maar hij heeft duidelijk , zoals het spreekwooord luidt, nog geen zomer gemaakt. Binnenkort zal de rest ook wel verschijnen en hopelijk brengen ze dan met zijn allen wel de zomer mee.

Zwaluw 

Woensdag 6 april 2022

Wisselend bewolkt, veel buien, beetje wind.
Wij krijgen al jaren ons hooi/voordroogkuil in netten aangeleverd. Ze hadden dus bedacht, dat we er dan langer over zouden doen om het op te eten en dat er minder oneetbaar zou worden, omdat we er, als het op de grond lag, doorheen zouden lopen - mesten en plassen. En ik moet eerlijk zeggen, dat het goed werkt.
Ik heb me wel een poosje afgevraagd hoe ze dat spul nu in die netten kregen. Ze hebben natuurlijk ook maar twee handen . En die zijn nodig om het net open te houden. Wat dan ontbreekt is een derde hand om het hooi te pakken en in dat net te doen. Maar ze hebben het opgelost hoor...Theo heeft een paar rekken gemaakt waar je het net over de randen hangt en dan hebben ze de  handen vrij om het net te vullen. Dan willen ze ook nog weten hoeveel ieder van ons opeet  en daarom wordt ieder net even gewogen, voordat we het krijgen. Niet iedereen krijgt namelijk even veel. Dat hangt o.a. ervan af hoe groot je bent.

Lisa Lisa

 

Dinsdag 5 april 2022

Zwaar bewolkt,droog en windstil. 8 graden
Toen ik vanmorgen naar de paddock werd gebracht zag ik een heel mooie grote merrie het plein op lopen met nog zo'n mooi dier in haar kielzog."Wie zijn dat nu weer ?"vroeg ik aan Melli, waar ik net voorbij kwam. Melli stak haar hoofd naar buiten , keek en zei " ah bah,daar heb je Furie en Donna. Furie is de leidster van de kudde van alle paarden,die hier hebben geleefd en die nu in de paardenhemel zijn en Donna is haar assistente. En die komen hier alleen als er iemand van ons er aan toe is om zich bij die kudde aan te sluiten.Jess vertelde later, dat haar buurman Marnix ze eigenlijk min of meer stond op te wachten. Toen ze hem dan ook vroegen of hij met hen mee wilde gaan zei hij meteen, dat hij er klaar voor was.Hij voelde, dat zijn lijf versleten was en niet meer gerepareerd kon worden.Hij viel de laatste tijd soms zomaar om en kon dan haast niet meer overeind komen Zijn eigen mens en de mensen van hier hebben heel erg hun best gedaan om te redden wat er te redden viel ,maar dat is niet gelukt. Hij zei, dat hij hier een mooie tijd had gehad, maar dat hij er nu naar uitkijkt om lekker zonder pijn en allerlei gebreken te kunnen rondscheuren over de grazige weiden in de paardenhemel. Hij is dus vertrokken en zei voordat hij vrolijk de deur uit liep,"ik ga jullie best missen, maar later zie ik jullie vast terug in de paardenhemel . Dus tot ziens allemaal."En weg was hij.
We zullen hem allemaal missen, maar het is niet anders.

Maandag 4 april 2022

Opeens echt guur herfstweer. Veel wind , veel regen en maar net iets boven nul.
Mijn naam is Calimero en ik woon in de sterstal naast Toet en tegenover Melli en Unpie.
Mijn stalgenoten waren helemaal niet blij met deze weersomslag, want nu moeten ze hun dekens weer op terwijl ze net zo blij waren, dat ze in ieder geval overdag af mochten.
Ik ben blij, dat ik daar nooit last van heb, want ik hoef nooit een winterdeken op. Mijn vacht blijft ook in de winter zo dun, dat ik in het werk bijna niet aan het zweten kom en er dus ook geen last van heb, dat mijn vacht zo nat is, dat het opdrogen veel warmte aan mijn lichaam onttrekt, waardoor ik het dan heel koud zou krijgen en misschien ziek zou worden. Paarden, die in de winter een  erg dikke vacht krijgen worden dan vaak eerst ook nog geschoren en hebben dan daarna natuurlijk echt wel een deken nodig. De reden, dat paarden dus een deken op hebben in de winter is dus echt niet, dat ze het anders koud zouden hebben, maar om te zorgen, dat ze geen dikke vacht krijgen.

Zondag 3 april 2022

Bewolkt , veel wind, meestal droog. 4 graden.
Niet veel te doen vandaag. Wel in de paddock, geen werk te doen.Is best wel een beetje saai.Maar morgen is het weer een werkdag en dat is best prettig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 2 april 2022

Licht bewolkt, de hele nacht regen.
Ik hoorde , dat er weer leuke dingen worden georganiseerd voor de rijkinderen. Op 1e paasdag extra springles, op 2e paasdag eieren zoeken en  in de meivakantie 2 kampdagen. Een op 29 april en een op 6 mei. De inschrijflijsten voor deze activiteiten hangen op het prikbord bij de binnenbak. Mailen of bellen kan ook. Vol is vol.

Vrijdag 1 april 2022

Ijskoud en veel oostenwind. Vannacht zelfs een beetje sneeuw.
We zijn wel opeens uit de droom van een lente, die al begonnen is , ontwaakt. Of zou dit een 1 aprilgrap van moeder natuur zijn ?. Nou, ik kan er niet om lachen en niemand van ons.
Maar ik moet eigenlijk niet mopperen, want ik heb in de paddock gestaan en heb geen last van ijspegels aan mijn lijf gehad zoals die arme viooltjes. Maar ik heb gehoord, dat zij daar wel tegen moeten kunnen. We zullen het zien.

bevriezing 

Donderdag 31 maart 2022

Vannacht af en toe stevige regen en overdag de hele dag gemiezer met af en toe een vlokje sneeuw .3 graden.
Inmiddels is Oh My enz. naar de dierenkliniek geweest om te laten checken of zijn hoefbeen niet is beschadigd door die gemene hoefontsteking. En ik hoorde, dat het meeviel. Gelukkig maar. Je kunt op de foto goed zien, waar het gat zit waar alle pus uit is gekomen. Hij heeft nu nog een verband om de hoef om de wond schoon te houden. En verder moet het gat volgens mij gewoon weer dicht groeien.

hoef 

hoef 

Woensdag 30 maart 2022

Zwaar bewolkt en een stuk kouder.Hooguit 8 graden.
Tegenwoordig komt Harley, een van de twee paarden, die als hun mensen met vakantie zijn , altijd hier komen logeren, een paar keer in de week hier om door Sandra aan het werk te worden gezet.En ik geloof, dat zowel Harley als Sandra dit hartstikke leuk vinden.Tommy vertelde dat hij had gezien,dat Harley zich zelfs zo goed gedroeg, dat Sandra op haar gemak koffie kon drinken, terwijl ze even aan het uitrusten waren.

Sandra 

Dinsdag 29 maart 2022

's Morgens bewolkt, 's middags zon 12 graden.
Volgens het buienradarding zal het vanaf nu weer winterweer worden.En dat terwijl we al dachten, dat we nu eindelijk geen dekens meer op zouden hoeven. Nou ja, misschien valt het wel mee. Eerst zien en dan geloven.

Pagina: «  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement