Het Dagboek

Woensdag 25 mei 2022

Meestal droog en zo'n 25 graden.
Gisteren tegen het eind van de middag kwam er een vreemd paard het plein op stappen met niet alleen een mens op zijn rug, maar ook een boel spullen. Het paard werd in de paddock gezet en vertelde, dat hij Olivier heette en dat hij met zijn mens hier een nachtje zou blijven slapen. Vandaag zouden ze weer verder gaan op wat hij noemde "het marskramerspad."Dat schijnt te lopen van Bad Bentheim tot aan Stroe. Nog nooit van gehoord, dus alweer wat geleerd.
Toen Olivier 's avonds in een van de paddock stallen werd gezet was hij daar niet zo blij mee. Wij waren allemaal uit het zicht en alleen is ook maar alleen. Daarom mocht hij naar een box bij de binnenbak en daar vond hij het , staande naast Tommy en Amber, weer helemaal o.k.
Zijn mens heeft in de kantine geslapen op een matras, die ze ergens van zolder hadden gehaald en verder had ze alles wat ze nodig had bij zich. Vanmorgen zijn ze weer vertrokken en tot onze verbazing steeg het mens niet op, maar nam Olivier mee aan een touw aan zijn halster . Olivier vertelde , dat ze nu de hele dag zo gingen lopen naar een plek 20 kilometer verderop. De dag erna zou het mens dan wel weer gewoon gaan rijden. en dan de dag erna weer alleen lopen. Stoer he...We wensen hen een heel leuk vervolg van hun reis toe en zouden het leuk vinden om nog eens te horen hoe het is afgelopen.

Marskramerspad Marskramerspad

Dinsdag 24 mei 2022

Zon - beetje regen - zon - veel regen - zon enz. enz.
Mijn buurman Pjotr en ik zijn dikke vrienden. Pjotr is weliswaar met zijn  26 jaar ( waarvan 23 jaar hier in dezelfde box ) nog een jonkie met mij vergeleken en is dus nog niet zo oud en wijs als ik, maar we zijn erg op elkaar gesteld geraakt in al die jaren.
Toen ik laatst 's avonds naar buiten keek zag ik iets grappigs. Het mens van Pjotr heeft de gewoonte om hem, als ze iets in zijn stal wil doen even buiten los te laten lopen op het erf. Omdat Pjotr plechtig heeft beloofd, dat hij van de plantenbakken zal afblijven wordt dit oogluikend toegestaan door onze mensen. En zo kwam het, dat het voermens, die bezig was onze hooibakken in de paddocks te vullen voor de volgende dag en Pjotr niet had gezien , omdat hij achter de silo stond, plotseling een ruk aan de kruiwagen voelde, waarmee ze op weg was. En dat was dus Pjotr, die dit buitenkansje op een vlugge snack niet voorbij kon laten gaan onder het motto, dat dit geen plantenbak was. En daar kon niemand een speld tussen krijgen Ik baalde, dat ik die mazzel niet had, maar het is hem wel gegund.

Ingrid met kruiwagen 

Maandag 23 mei 2022

's Morgens droog en 's middags ging de hemel weer open. Heel veel regen.
En daar ben ik weer voor de zoveelste keer. Mijn naam is White Gold Chap, maar ze noemen me Bill. Ik woon al heel erg lang in de grote stal tweede links als je binnenkomt en naast Pjotr. Tegenover mij staan Armando en door de week Sadique.
Ik ben inmiddels 32 jaar geworden en heb daarvan zeker de helft van de tijd hier gewoond. Eerst was ik wedstrijdpony ergens anders en liep Z dressuur, maar het rijkind werd te groot . Ik werd dus verkocht aan een kleiner rijkind, maar ja, je kunt het geloven of niet, ook dit rijkind was voor je het wist weer te groot voor mij. Dit rijkind had een grotere pony gekregen en die stond ook hier . Maar ik heb dus een tijd op non actief gestaan , werd dik en verveelde me.Toen heeft het eigenaarsmens gelukkig besloten om mij dan maar aan onze mensen te geven, zodat hij zeker wist, dat ik het goed zou hebben de rest van mijn leven. Waarvoor nog steeds mijn hartelijke dank.
Sindsdien ben ik medewerker en er hebben tot nu toe heel wat rijkinderen plezier van en met mij gehad.
Op dit moment ben ik even uit de roulatie, want ik heb een hardnekkige hoest opgelopen. Maar ik geloof, dat onze mensen na allerlei onderzoeken en medicijnen nu op de goede weg zijn. Ik heb bijna geen last meer en hoop , dat ik binnenkort toch weer een klein beetje mee mag doen. Want ik ben dan omgerekend naar mensenjaren wel 128 jaar oud, maar nog lang niet uitgeteld. Ze praten hier over pensioen. Nou voorlopig moet ik er nog niet aan denken. Dat kan altijd nog...
En voor ik het vergeet. Er was vandaag ook feest, want Silke, een van onze hulpmensen werd 25 jaar. Als ik het goed heb kwam ze hier rijden toen ze 8 jaar was en is ze nooit meer weggegaan. Gefeliciteerd !!!

Silke25 

Zondag 22 mei 2022

Licht bewolkt , vaak zon, weinig wind en 20 graden.
Het was echt ideaal weer voor de wedstrijd.Niet te warm, niet te koud en vooral niet te nat.
Het was gelukkig weer een wedstrijd als van ouds.Hartstikke gezellig en ontspannen. En het jurymens was ook dik tevreden met de geleverde presttaties, want werkelijk iedereen heeft een prestatiepunt verdiend. We zijn trots op ze....
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

jury commentaar 

Zaterdag 21 mei 2022

Zwaar bewolkt, maar wel droog.
Het is wel prettig, dat het nu even een tijdje droog is. Het erf heeft blank gestaan, maar onze grote bomen hadden kennelijk zo'n dorst, dat al het water al weer is verdwenen. Toch fijn, dat er geen bestrating ligt.Het water kon nu zo ongehinderd de grond in floepen.

Vrijdag 20 mei 2022

Eerst zon en 's middags weer veel regen.
Er is vandaag weer fanatiek geoefend voor de wedstrijd van overmorgen en het gaat steeds beter.Inmiddels weet iedereen wel zo.n beetje het verschil tussen een gebroken lijn en een halve gebroken lijn enz. enz. Ik zal in ieder geval mijn stinkende best doen om al mijn rijkinderen een prestatiepunt te laten halen.

Donderdag 19 mei 2022

Eerst zonnig en warm 26 graden, later veel regen en daarna 21 graden.
Ik heb begrepen, dat er aanstaande zondag voor het eerst in een paar jaar weer een normale wedstrijd mag worden gehouden,De coronamonsterjes hadden dat al die tijd tegen gehouden, maar die zijn nu foetsjie, dus het kan weer.
Er zijn in die ruim 2 1/2 jaar veel nieuwe rijkinderen bij gekomen, die dus helemaal niet weten hoe een normale wedstrijddag er uit ziet.
In de afgelopen tijd zijn er wel wat aangepaste wedstrijdjes geweest. Dat ging dus zo: Rijkind kwam alleen ,alleen als het niet anders kon met 1 begeleider,het terrein op, liep rechtstreeks naar de pony/paard waar zij op mocht rijden en die al helemaal opgezadeld klaar stond. Het dier werd mee genomen, de proef werd gereden, de medewerker werd weer opgezadeld op stal gezet en het rijkind moest zo snel mogelijk weer van het terrein af.Gezellig is anders...
De uitslag kwam op de site en de protocollen en prijzen mochten de week erna worden opgehaald.Iets is natuurlijk altijd beter dan niets,maar we verheugen ons nu allemaal op een gewone wedstrijddag. Met een grote aanhang, die de rijkinderen komen helpen en aanmoedigen, een gezellig volle kantine en een gewone prijsuitreiking na afloop van iedere groep plus natuurlijk de bekende groepsfoto onder de boom.We hebben er zin in.

Woensdag 18 mei 2022

Zwaar bewolkt en droog.
De uitslagen van het mestonderzoek schijnen inmiddels op de toverdoos, die ze ook computer noemen, te zijn verschenen. En raadt eens wat ....Alleen Macey heeft eitjes in zijn mest en moet een wormkuur hebben. Alle medewerkers en andere gastpaarden, die hier wonen zijn schoon. Is het toch niet voor niets, dat onze hulpmensen zich de blaren op de hielen lopen om iedere dag de mest uit alle paddocks en in de weidetijd ook nog uit alle gebruikte weilanden te verwijderen.Bijkomend voordeel voor hen is natuurlijk ook, dat ze geen sportschool nodig hebben om in vorm te blijven...

Dinsdag 17 mei 2022

Licht bewolkt, geen wind en 25 graden.
Gisteren hebben ze weer de poeppak aktie gevoerd.Ik weet nog goed, dat ik vorig jaar stomverbaasd was toen er plotseling iemand mijn box in stapte, mij een lekker koekje gaf en terwijl ik verheugd stond te kauwen gauw een verse drol pakte en in een zakje deed. Inmiddelos weet ik, dat ze dat al heel wat jaren in deze tijd van het jaar doen om te laten onderzoeken of er wormeitjes in inze mest zitten. Als dat larven worden en dan met onze mest naar buiten komen kunnen wij ze met het gras mee naar binnen krijgen. Daar kun je dan best ziek van worden. Vandaar.

Maandag 16 mei 2022

Licht bewolkt,piepklein buitje in plaats van de grote plens, die door dat buienradarding was beloofd en onweer op verre afstand.
Hoi, ik ben Snow en woon sinds vorig jaar in de grote stal naast de zadelkamer en tegenover Sjors en Coen.
Ik heb in dit jaar veel geleerd en mag tegenwoordig best vaak meedoen in de lessen.Toen ik hier pas was werd ik voornamelijk gereden door onze hulpmensen, omdat ik, zoals ze zeiden ,groen was. Nu weet ik zeker, dat ik wit ben, maar dat lijkt niets uit te maken. Ze schijnen alle kleuren, soorten en maten van paarden/pony's, die nog niet goed weten wat ze moeten doen als een rijmens iets wil, groen te noemen. Rare gewoonte, maar het is maar, dat je het weet. Ik ben dus niet groen meer ( maar gelukkig nog wel wit ) en dat is fijn. Ik wordt toch nog wel , zoals alle andere medewerkers, geregeld door een van de hulpmensen gereden om vooral niet te vergeten wat ik heb geleerd en natuurlijk ook nieuwe dingen te leren. Goed geregeld toch...

Pagina: «  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement