Het Dagboek

Zondag 15 mei 2022

Hele dag zon en veel wind. 22 graden
Zo langzamerhand beginnen de mensen er over te klagen, dat het zo lang zo droog is. Ze moeten nu al regelmatig de buitenbak sproeien,terwijl in deze tijd van het jaar het graven van afvoergootjes om te zorgen, dat de bak niet onder water blijft staan veel gebruikelijker is. Maar ze zullen het ermee moeten doen.Of ze het nu leuk vinden of niet.
De week is weer om en ik geef de pen aan Snow.

Zaterdag 14 mei 2022

Hele dagt zon, geen wind en 19 graden.
Fionne is inmiddels weer vertrokken . Ze zei, dat ze het prima naar haar zin had gehad en graag nog weer eens terug zou willen komen. Altijd goed om te horen.

Vrijdag 13 mei 2022

Licht bewolkt en droog.
We hebben deze week een logeerpaard, waarvan de mensen hier ergens in een huisje vakantie vieren. Ze heet Fionne en woont dus tijdelijk in een van de paddockstallen. Haar mens gaat iedere dag lange buitenritten maken in onze "achtertuin" oftewel over de Holterberg.

Donderdag 12 mei 2022

Wisselend bewolkt en heel veel wind.
De tandjes van de ouwe blauwe schijnen behoorlijk versleten te zijn . Daardoor kon de bodem van de binnenbak niet meer mooi op diepte worden gehouden en waren er nieuwe tandjes besteld. Hans is er best druk mee geweest om alles te vervangen, maar nu werkt alles weer perfect.

Tandjes tractor 

Woensdag 11 mei 2022

Eerst zwaar bewolkt, later zon en veel wind.
We zagen, dat vanmorgen het paardenrolhok tevoorschijn werd gehaald en klaargemaakt voor vertrek. Wie ,o wie, zou waar naartoe gaan ?? En we waren stik nieuwsgierig toen Dame Blanche, helemaal blinkend wit dit keer, naar buiten kwam, braaf het rolhok inliep en samen met Sandra , Juulke en Kim, twee van onze vrijwilligershulpmensen ,vertrok.
En toen ze ergens een heel eind verderop op de snelweg naar het westen toevallig werden gespot door het mens van Pjotr, die daar op weg naar haar werk ook reed,was het helemaal een raadsel wat ze daar nu weer te zoeken hadden.

Rolhok 

Maar toen veel later het hele spul weer thuis was gekomen hoorden we ,dat ze naar het Federatie Centrum in een plaats Ermelo waren geweest, waar Kim les moest geven aan Juulke op Dame Blache. In eerste instantie begrepen wij echt niet wat daar nu het nut van was. Maar het bleek, dat Kim een proefexamen moest  doen voor een instructeursdiploma. Het schijnt goed gegaan te zijn en nu mag ze ergens volgende maand het echte examen gaan doen. Wordt vervolgd

Federatie centrum 

Dinsdag 10 mei 2022

Zwaar bewolkt, weinig wind, 18 graden.
Vanmorgen sprak ik Sjors in de paddock en die vertelde trots, dat hij tegenwoordig in training is als voltigepaard.Okkie en Calimero kunnen dit al en onze mensen vonden het een goed idee, dat hij het ook zou leren.Hij had al met twee van onze eigen hulpmensen al best moeilijke dingen gedaan vertelde hij .Eerst was hij zich lam geschrokken van al dat rare gedoe op zijn rug, maar al gauw had hij begrepen, dat het geen kwaad kon en begon hij het waarachtig nog leuk te vinden ook.

Sjors Voltige 

Maandag 9 mei 2022

Hele dag zon. 22 graden.
Ik heet Unbelievable, maar ze noemen me allemaal Unpie. Ik woon in de sterstal naast Melli en tegenover Calimero en Toet.
We mogen dus tegenwoordig allemaal om de beurt in de wei. Ik zag Pjotr en Bill heel vrolijk langskomen die kant op en niet heel veel later een stuk minder blij weer terug komen.Ze baalden, dat ze er al zo gauw weer uit moesten. Bill zei, dat ze hadden afgesproken om gewoon te blijven grazen als ze weer zouden worden opgehaald, maar dat was niet gelukt. Ze zijn gewoon meegetrokken of ze nu wilden of niet. Wat kunnen mensen toch harteloos zijn...En dan maar roepen, dat het voor onze bestwil is."Ze zullen best wel een punt hebben, maar dat hoeft niet te betekenen, dat we het ook leuk moeten vinden" zei Pjotr sip. En zo is het maar net !

Pjotr en Bill in de wei 

Zondag 8 mei 2022

Zon, droog, weinig wind, 23 graden.
En vandaag zijn onze mensen gelukkig gezond en wel weer terug gekeerd van vakantie met in hun kielzog de beschermengeltjes, die dienst hadden tijdens deze reis. De arme engeltjes waren uitgeput en riepen, dat ze nodig rust moesten hebben. Ze hadden zich deze reis een slag in de rondte moeten werken om onze mensen heelhuids weer thuis te kunnen krijgen,. Maar het is ze gelukt en daar is iedereen heel erg blij mee.
De week is weer om en ik geef de pen aan Unpie

Zaterdag 7 mei 2022

Licht bewolkt en 20 graden
Vanmorgen wandelde het bijrijdmens van Jack de stal binnen en wat had ze bij zich ? Ja hoor, de spullen om een paard in te vlechten. Jack zag het ook en was chagerijnig en blij tegelijk. Chagerijnig, omdat hij dat gepulk aan zijn hoofd en manenkam maar helemaal niks vindt en blij, omdat dat dan toch wel meestal betekent, dat hij een uitje naar een wedstrijd gaat hebben. En inderdaad. Toen hij mooi opgetut was kwam het paardenrolhok er aan en mocht meneer instappen. Tot straks riep hij vrolijk. Ik zal ze een poepje laten ruiken. En weg was hij.
Veel later kwam hij terug en liep zowat naast zijn ijzers van trots. Hij was voor de eerste keer met het bijrijdmens gestart in de klasse M1 EN HAD METEEN TWEE WINSTPUNTEN GEKREGEN

Silke en jack 

Vrijdag 6 mei 2022

Eerst een hele tijd mist, daarna zon en 22 graden.
En er was weer een kampdag. Dat is altijd een hele drukte, maar het is ook heel gezellig. 's Middags hebben ze spelletjes te paard gedaan hoorde ik. Trofee vertelde , dat ze ook mee mocht doen en dat die kleine apen, niet gehinderd door hun geringe lengte met hulp van elkaar ,iedere keer weer moeiteloos boven kwamen. Knap hoor...

Spelletjes 

Pagina: «  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement