Het Dagboek

Maandag 27 augustus 2018

Hallo., ik ben dus Amber en woon al tijden in een box bij de binnenbak naast Murphy en Sunshine. Ik ben hier de kleinste pony, maar wel de snelste . Maar zo langzamerhand begin ik toch te begrijpen, dat mijn kleine passagiers het niet zo leuk vinden als ik als een raket van start ga als ik moet aangalloperen. Ach ja, al doende leert men.

Zondag 26 augustus 2018

Niks te doen vandaag. Alleen maar lekker relaxen en bijkomen van weer een leuke week ponykamp
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 25 augustus 2018

Als er een groep ponykampkinderen weg is, is het altijd weer even wennen om niet meer de hele dag te worden geaaid, gepoetst en toegesproken door je verzorgkind.Maar er is nog 1 week te gaan. Dus nog 1 week om extra verwend te worden. Super...

Vrijdag 24 augustus 2018

Wisselend bewolkt en droog.
Vandaag was het vrijwilligershulpmens, dat zelf op een boerderij woont weer eens verschenen met een machineding van papa als vervoermiddel in plaats van een fiets.Een heeeeel groot en zwaar machineding.Onze eigen ouwe blauwe zinkt daar helemaal bij in het niet.Maar dat was meteen een mooie gelegenheid om dat superzware ding (5000 kilo) even de buitenbak te laten pletten. Scheelt onze ouwe blauwe weer minstens 3 ritjes. Niet verkeerd.

Jiska

Donderdag 23 augustus 2018

Wisselend bewolkt,droog
Toen ik in de spuitstal van de nieuwe stal stond zag ik met verbazing, dat er waarachtig nog een nest door jonge zwaluwen bewoond wordt. Dat is laat in de tijd !!! Als je bedenkt , dat ze begin september altijd allemaal vertrekken voor een vliegreisje van zo'n 10.000 kilometer en dat met hun eigen vleugeltjes, vraag ik me toch af of dat wel goed gaat komen.

zwaluwen

Woensdag 22 augustus 2018

De hele dag zo'n beetje droog, maar vanaf de avond regen en koud.
Vanmiddag zijn de kampkinderen te voet vertrokken naar het dorp om daar eens rond te kijken, kaartjes te kopen en/of een ijsje te eten.Wij hadden ondertussen genoeg te doen met onze eigen rijkinderen,die niet ergens anders waren of al terug.

Dinsdag 21 augustus 2018

Gisteren is Hans, het mens van Tommy, weer terug gekomen van vakantie. En ik kan jullie vertellen, dat hij even moest slikken toen hij Tommy zag. Het bijrijdmens  had heel goed voor hem gezorgd in de tijd, dat Hans ergens anders was,maar overdrijven is ook een kunst. Iedere dag poetsen,,,prima. Iedere dag rijden ...prima . Maar zijn manen roze verven vind ik toch wel een straatje te ver. Tommy zelf was er eerst woest over en zei verontwaardigd, dat hij zo echt niet de straat op durfde. En hij kalmeerde pas, nadat ze hem hadden beloofd om dat spul er meteen nadat zijn mens het gezien had, er uit te wassen. Hans kon er wel om lachen, maar wel als een boer met kiespijn. Ze hebben dus toch de manen maar weer gauw gefatsoeneerd en toen was iedereen weer gelukkig.

Tommy

Maandag 20 augustus 2018

Zwaar bewilkt rustig weer . 22 graden en weinig wind.
Hallo, ik heet Calimero en woon tegenwoordig in de grote stal , eerste van rechts als je van buiten komt.Naast mij staat Misty en tegenover mij Pjotr en Bill.
Ik had de ogen haast nog niet open of daar begon het alweer druk te worden. Het ochtendvoer was vroeger dan normaal en de kampleidingmensen kwamen binnendruppelen. De eerste deelnemers aan het 5e ponykamp meldden zich al gauw bij het ontvangsttafeltje. Daar werden de mensen verwelkomt en...moesten  een papier tekenen.Ik heb dit alle maandagen van de kampweken al gezien en vroeg me af waar dit nu weer goed voor zou zijn. Ik kan me dit namelijk niet herinneren van de andere jaren. Orlando wist te vertellen, dat op dat papier stond, dat de ouders het goed vinden, dat er foto's van hun kinderen op ons facebook en op ons dagboek worden gezet en dat ze daarvoor moesten tekenen.Het heeft iets te maken met privacy of zoiets. Wat dat dan ook moge zijn.Het schijnt een miljoen of zo te kosten als je je daar niet aan houdt. Ze verzinnen toch iedere keer weer iets anders en ik geloof nooit, dat het er leuker van wordt. Ben blij, dat ik hier in ieder geval niets mee te maken heb.

aanmelding

Zondag 19 augustus 2018

Zwaar bewolkt en veel wind. 22 graden.
We hebben vandaag afscheid genomen van Guusje.Ze heeft hier een paar jaar gewoond en gaat nu naar een stal dichter bij het huis van haar mens. We wensen haar daar een leuke tijd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Vrijdag 17 augustus 2018

's Nachts wat regen, overdag prima weer. 23 graden.
De kinderen van het 4e ponykamp waren 's morgens druk bezig om te oefenen voor de demonstratie voor ouders en aanhang, die hen 's middags kwamen ophalen.En alles moest natuurlijk ook weer worden opgeruimd en netjes gemaakt
.Het was weer een hartstikke leuk kamp en ik ben benieuwd wie we volgend jaar weer zullen zien. De meesten van deze groep waren al "oud gedienden"en het is altijd leuk om dan te zien hoe ze in het tussenliggende jaar veranderd zijn.Omdat wij er nu een keer  hetzelfde uit blijven zien herkennen ze ons meteen en stormen dan met een noodgang regelrecht op ons af om ons te begroeten.

Ponykamp

Pagina: «  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement