Het Dagboek

Zondag 22 november 2020

Wisselend bewolkt en wel 16 graden.
Tommy en Coen hadden mazzel. Ze zijn op buitenrit geweest met het spoedcursusmens. Dat was weer heel goed gelukt zeiden ze en daar is iedereen blij mee.Alweer iemand, die heeft ontdekt, dat een weekje paardrijden en alles eromheen heel erg ontspannend is om weer een beetje bij te komen van het drukke leven van alledag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Buitenrit

Zaterdag 21 november 2020

Droog, veel wind en zo'n 10 graden.
Vandaag een gewone zaterdag. Tenminste...de kantine is nog steeds dicht en er mogen ook nog steeds geen ouders en andere aanhang hier blijven om naar de lessen te kijken. Maar we zijn allemaal blij, dat we tenminste nog mogen doen wat we nu doen. Iets is altijd nog beter dan niets...

Vrijdag 20 november 2020

Droog , veel wind , 15 graden.
Gisteren ben ik op buitenrit geweest. Ze wilden kijken of ik dat nog kon zonder al te erg uit mijn dak te gaan. Ik had dat gelukkig door en heb me buitengewoon goed gedragen, want ik vind het leuk om mee te mogen naar buiten. "Je bedoelt ongewoon goed gedragen," zei Trofee. En dat is een flauwe opmerking. Je bent nu een keer jong en je wilt wel eens wat. Toch !

Donderdag 19 november 2020

Af en toe een bui en opeens weer 10 graden.
Er is deze week weer een spoedcursusmens. Ik dacht toch echt, dat het de bedoeling is, dat zo iemand rechtop zittend leert paardrijden.Maar Calimero vertelde, dat paardliggen, paard staan en zo ook bij het programma hoort. Ze noemen het voltige en dat is heel goed voor je balans en zelfvertrouwen. Het is maar, dat je dat weet.

spoedcursus

Woensdag 18 november 2020

Hele dag droog beetje wind en...18 graden.
Het gras, dat in onze weiden is bijgezaaid begint waarachtig al een beetje zichtbaar te worden. Een goed begin is het halve werk.

Gras

Dinsdag 17 november 2020

Zwaar bewolkt en somber weer.
De vallende bladeren van de grote bomen verstoppen op hun weg naar beneden natuurlijk ook alle dakgoten.En ze zijn nog niet leeggehaald of ze zitten weer vol, want de kastanjes zijn inmiddels wel leeg, maar de eiken nog lang niet.
Ik zag, dat Hans studeerde voor evenwichtskunstenaar door met bladblazer en al over de daken te wandelen om beter bij de goten tussen de schuren te kunnen komen.. Nicky keek ook en zei nuchter, dat het er meer op leek, dat hij solliciteerde naar een plaats bij de eerste hulp in het ziekenhuis. Als patient wel te verstaan.Gelukkig is hij heelhuids weer beneden gekomen. Het viel dus wel, maar alleen maar mee. Als je begrijpt wat ik bedoel...

Bladeren dak

Maandag 16 november 2020

Licht bewolkt en 16 graden.
Mijn naam is Jack en ik woon in de nieuwe stal naast Nicky en tegenover Trofee en Tarius.
Op het moment heb ik meer vrij dan dat ik leuk vind.Mijn mens is geblesseerd. Hij is op zijn arm gevallen en die is daar niet beter van geworden. Ik hoorde , dat er een pees van zijn schouder was gescheurd en dat ze die eerst ergens in zijn arm hebben moeten opzoeken. Maar ze hebben hem gelukkig terug gevonden en hebben hem toen weer aan de schouder vastgeknoopt. Toch best knap...Maar nu mocht hij al twee weken helemaal niets doen met die arm en hij heeft zeker nog 4 weken te gaan Ik wordt nu wel regelmatig gereden door een van de vrijwilligershulpmensen en dat is fijn, maar ik vind het echt zielig voor mijn mens. Hij mag ook niet in zijn rolhok rijden en moet dus op zijn eigen benen hierheen komen. Daar is natuurlijk ook niets mis mee, want dat is goed voor zijn conditie. Nou ja, de tijd gaat snel en hopelijk kunnen we gauw weer samen aan de slag.

Zondag 15 november 2020

Zon,regen,zon, regen enz. enz.
Relaxt dagje. Ik heb een half uurtje gewerkt en voor de rest van de dag allen maar geluierd.Dat is prima vol te houden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Zaterdag 14 november 2020

Licht bewolkt, stevge wind.
Vorig jaar stonden er plotseling zeldzame paddenstoelen in de bosrand naast de buitenbak.Het waren gekraagde aardsterren. Onze mensen hadden al eens gekeken of die dingen er weer zouden staan, maar niks hoor. Geen aardster te bekennen. Jammer dan ! Maar toen iemand een tijdje later toevallig in de bloembak bij de kantine keek...wat stond daar ?? Een gekraagde aardster...Is het zaadstof van die dingen van het vorige jaar toch een heel eind verderop terecht gekomen. En het is nog de hoek om gewaaid ook.

paddenstoel

Vrijdag 13 november 2020

Bewolkt , weinig wind, 13 graden.
Ze zeggen, dat vrijdag de 13e een ongeluksdag is. Nou voor ons echt niet hoor.Het is,zeker voor de tijd van het jaar redelijk weer en we hebben allemaal gewoon onze werkjes gedaan zonder problemen. Voor ons dus duidelijk geen ongeluksdag.

Pagina: «  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement