Het Dagboek

Zondag 21 april 2019

Zon, 24 graden.
Vandaag is het 1e paasdag heb ik gehoord. Het heeft iets te maken met eieren zoeken, maar verder weet ik eigenlijk niet zo goed wat er aan de hand is. Maar het resultaat was wel, dat er hier niets te doen was.Gelukkig hoefden mijn mensen kennelijk geen eieren te zoeken en hebben met mij en het rijtuig een fijne buitenrit gemaakt. Niemand hoort mij dus klagen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Buitenrit

Zaterdag 20 april 2019

Zon, veel wind, 23 graden.
Ik zag vanmorgen, dat Derby uit zijn winterstal in de kantine werd gehaald.Hij steigerde zelfs een beetje van plezier, dat hij weer lekker in de open lucht mocht staan.

Derby

Vrijdag 19 april 2019

Zon , 24 graden. Het kan niet op...
Ik had mazzel vandaag. Mijn mensen haalden mijn rijtuig weer tevoorschijn. Ik werd er voor geknoopt en we hebben een hartstikke leuke bosrit gemaakt.Dat is toch wel echt een hobby van mij.

Donderdag 18 april 2019

Hele dag geen wolkje te zien en 23 graden. Super aan de ene kant, maar aan de andere kant beginnen de mensen zich nu toch een beetje zorgen te maken over het wegblijven van regen.Onze weilanden worden al geregeld besproeid en dat gras ziet er best lekker uit. Maar daar staat natuurlijk veel te weinig om ons allemaal dagelijks van al het ruwvoer te voorzien dat we nodig hebben. Laat staan voor wat we nodig hebben in de winter.Dat moet worden bijgekocht en als er nergens meer genoeg is wordt dat wel een probleem.Nou ja, wie dan leeft dan zorgt zullen we maar zeggen.Er kan nog van alles veranderen.

Woensdag 17 april 2019

Eerst een beetje bewolkt, laterzon en 19 graden.
Vanmiddag kwam er een groepje schoolkinderen, die hier nog nooit waren geweest met een begeleidmens erbij, bij ons kijken.Ze kregen een rondleiding , er werd van alles verteld over wat wij zoal de hele dag doen en ze hebben ook een poosje staan te bestuderen hoe onze smid bezig was om Marnix van nieuwe ijzers te voorzien.Dat zie je natuurlijk tegenwoordig ook niet meer zo vaak.
Ik hoorde, dat ze aan het roefelen waren en dat schijnt een ander woord te zijn voor het gaan kijken achter de schermen bij een paar bedrijven naar keuze.
Ze hebben hier als afsluiting een paar rondjes om de boom op Bill en Calimero mogen doen. Ze vonden het leuk, maar volgens mij waren er een paar bij, die het ook een beetje eng vonden.

Roefeldag

Dinsdag 16 april 2019

Droog, zonnig, 18 graden.
Er is inmiddels een logeergast gekomen, die in de Sterstal bivakkeert. Het is een kleine zwartbonte pony, die ze hier Ijsje noemen. Hoe gek kun je het maken. Het schijnt te zijn, omdat het een zogenaamde ijslander is. En dat ras hebben we hier nog niet.Hij vertelde, dat hij alleen bij zijn mens thuis woont en dat zij is opgenomen in het ziekenhuis .Er is nu daar dus niemand meer om voor hem te zorgen.Maar hij vindt het hier heel gezellig, want er zijn een heleboel andere paarden en pony's om een praatje mee te maken.Aleen is ook maar alleen.

ijsje

maandag 15 april 2019

Droog, zonnig, veel wind, 17 graden en geen nachtvorst meer.
Ik ben Aris en woon inmiddels al een paar jaar in een silostal naast Sil.Mijn mens komt heel geregeld om met mij te oefenen in de bak en buiten te rijden in het bos.Maar met mijn rijtuig op pad heb ik de hele winter gemist. Ze vonden het kennelijk te koud om stil in dat ding te zitten. Maar als het aan mij had gelegen hadden we de hele winter leuk tochtjes gemaakt.Maar de winter is nu lekker voorbij en tot mijn vreugde ben ik laatst weer voor het eerst ingespannen boswaarts gegaan. leuk hoor.

Zondag 14 april 2019

Droog , zonnig, weinig wind en nachtvorst.
Vandaag was de laatste wedstrijd van de wintercompetiie. Dit keer geen dressuur, maar springen.Er stonden hindernissen in de bak en de deelnemers moesten eerst te voet gaan kijken waar ze heen moesten . Onderweg is daar natuurlijk geen tijd voor. Dan moeten ze het precies weten.
Springen is  iets waar ik, als doorgefokte draver, niet veel verstand van heb en dus ook geen aardigheid in heb. Tenminste, dat dacht ik.Maar raadt eens wat...Een keer onderweg ging ik het steeds leuker vinden en snapte ik steeds beter, waar ik mijn benen moet laten. Ik denk, dat ik het toch wel vaker wil gaan doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Springen

Zaterdag 13 april 2019

Overdag 13 graden, 'snachts onder nul.
We hebben dan wel onze dekens weer op, maar ook dan kun je in een paddock heerlijk chillen. Ik keek tenminste een beetje jaloers naar Tommy, die lekker lui in het mulle zand lag. Maar ik weet zeker, dat ik ook aan de beurt kom en dan ga ik ook lekker liggen en natuurlijk rollen.

zonnen

Vrijdag 12 april 2019

Droog, veel wind, 13 graden. 's nachts vorst.
Onze Jantine heeft hier inmiddels ook de hele week rondgelopen en dat vinden wij beregezellig.Hondje Lisa is ook altijd heel verheugd als ze er weer is, want dan mag zij Jantine heel vaak uitlaten.Maar vandaag had ze wat te klagen. Ze vertelde, dat ze Jantine aan de lange lijn had en met haar heel relaxt op het bospaadje achter de buitenbak liep toen het opeens uit heldere hemel begon te regenen. En niet zo'n klein beetje ook. Ze nam natuurlijk meteen een sprintje om te gaan schuilen. Jantine moest maar zo goed en zo kwaad als het ging zien , dat ze meekwam. Het bleek, dat het voermens niet had gezien, dat wij er aan kwamen en het sproeiding van de buitenbak had aangezet. De stevige wind deed de rest. Nou ja, ik schudde me en was weer droog. Jantine had wat moeite met schudden en bleef dus nat. Jammer...Het goede nieuws is, dat ze inmiddels weer droog is !

Pagina: «  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement