Het Dagboek

Donderdag 11 juni 2020

Wisselend bewolkt, veel wind , 23 graden.
Vandaag zijn we allemaal heel verdrietig, want we hebben afscheid moeten nemen van onze Toby. Hij sukkelde al een hele poos en het dierenartsmens zag geen kans meer om te zorgen, dat hij beter werd. Toen we dan ook Furie, de leidster van onze kudde in de paardenhemel, binnen zagen stappen wisten we al hoe laat het was. Furie vroeg aan Toby of ze er al aan toe was om met haar mee te gaan en Toby zag dat wel zitten. Het vooruitzicht van pijnloos met oude vriendjes in de grazige hemelse weiden de tijd door te brengen leek haar wel wat. Ze besloot dus om meteen met Furie mee te gaan, riep "doei, doe de groeten aan alle mensen hier en voor jullie tot ziens..." En weg waren ze.
Toby is 19 jaar geworden en we zullen haar heel erg missen.

Toby

Woensdag 10 juni 2020

Zwaar bewolkt, veel wind en niet meer dan 12 graden.
Inmiddels is het wel duidelijk, dat er op "ons " crossterrein dit jaar mais is gezaaid en dat doet het prima. De buurboer heeft er al heel wat water op gesproeid en dat heeft wel gewerkt.

Maisveld

Dinsdag 9 juni 2020

's Nachts wat regen, overdag droog. 15 graden.
Ik zag , dat Hans weer eens een klusje had met de Ouwe Blauwe. Daar hangt een sleepding achter met tandjes, die de bodem in de rijbaan los houden. Maar als die tandjes verslijten en dan niet meer lang genoeg zijn, werkt het niet meer goed en moeten er nieuwe tandjes in worden gezet. En dat is iedere keer weer een hele bevalling. Maar gelukkig was het krullenhok bijna leeg en kon het werk in ieder geval droog worden uitgevoerd.

Trekker sleep

Maandag 8 juni 2020

Wisselend bewolkt, 14 graden en meestal weer droog.
Ik ben IJsje en ze hebben gezegd, dat ik deze week de pen heb.  Eerst snapte ik niet wat ze bedoelden, maar toen hoorde ik, dat alle medewerkers en gastpaarden hier om de beurt een week lang moeten vertellen, wat er hier zoal gebeurt . Leuke gewoonte. Daar had ik nog nooit van gehoord . "Ze zijn hier al meer dan 13 jaar geleden mee zijn begonnen." wist Orlando te vertellen.En dat is dus heel lang voordat andere mensen met blogs begonnen.
Ik heet dus hier IJsje, terwijl mijn echte naam Blettur is . Ik hoorde van Bill, die eigenlijk white Gold Chap blijkt te heten, dat ze hier wel vaker een beetje vreemd met namen omspringen. En dat werd meteen bevestigd door Pjotr/Piet, die als Purdey geboren is. Nou ja, alles went en verder heb ik hier niets te klagen.
Ik denk, dat ze me IJsje noemen , omdat ze hier nog nooit een ijslander hebben gehad.Ik ben hier gekomen als gastpaard en toen mijn eigen  mens geen mogelijkheid meer had om verder met mij op te trekken mocht ik hier blijven als medewerker . Daar ben ik heel blij mee. Voordat ik hier kwam woonde ik in mijn eentje in een achtertuin zonder paardenvriendjes en ik vind het hier beregezellig met al die paarden en pony's om mij heen. Ik ben dus mijn vroegere mens heel dankbaar, dat ik nu voorgoed hier mag blijven .

Zondag 7 juni 2020

Wisselend bewolkt en af en toe stevige buien.Niet meer dan 11 graden.
Er was een buitenritje, dat net tussen de buien door is gereden. Toet zei, dat ze wel een klein beetje nat waren geworden, maar niet erg.Zonder geluk vaart niemand wel. en zo is het maar net.
De week is weer om en ik geef de pen aan IJsje.

Zaterdag 6 juni 2020

Bewolkt, af en toe veel regen. Jippie...
Af en toe moet er natuurlijk ook menseneten worden gekocht en ,vooral niet te vergeten... katten eten. Toen Sandra onderweg naar binnen weer eens wegliep en de gevulde tas onbeheerd buiten liet staan is Dikkie Dik er maar bij gaan zitten, zodat niemand zijn lekkere brokjes zou kunnen jatten." Ën bovendien"zei hij,"kan ik dan meteen mee naar binnen en erop toezien, dat mijn bakje wordt gevuld en ik het lekker op kan eten. En daarna ga ik de rest van de dag slapen.... in de mand van Lisa of zij dat nu leuk vindt of niet. Er kan er tenslotte maar een de baas zijn !"

Dikkie Dik

Vrijdag 5 juni 2020

Eerst ruim 25 graden en toen steeds kouder tot 15 graden en nog veel wind ook.
Door de afwisseling van buien en zon tegelijk ontstond er plorseling een mooie regenboog boven onze binnenbak.Er schijnt een soort volkswijsheid te zijn, dat er aan de voet van een regenboog een pot goud staat. Ik kan jullie mededelen, dat dat dus onzin is. Ik heb namelijk heel goed gekeken en heb geen pot met wat dan ook er in, gezien.

Regenboog

Donderdag 4 juni 2020

Zon, weinig wind, 28 graden.
Toen ik vandaag op de spuitplaats in de nieuwe stal stond zag ik , dat er vlak voor mij piepkleine eierschaaltjes op de grond lagen. De tweede leg van onze zwaluwen is des alweer uit het ei en schreeuwt om het hardst om eten. En die arme zwaluwouders maar rondjakkeren om al die bekkies te vullen. Ik snap eigenlijk niet waarom ze niet eerst een beetje pauze nemen als er dan weer zo nodig nieuwe jonkies moeten komen. Als ze zo doorgaan komen ze dit jaar wel aan 4 legsels.Nou, zij liever dan ik...

Eitjes

Woensdag 3 juni 2020

Zon, geen wind, 26 graden.
Omdat het zo langzamerhand weer heel erg droog is moet de buitenbak soms wel drie keer op een dag worden nat gesproeid en vast gereden. Veel werk voor onze mensen, maar het heeft ook een voordeel voor ons.; Als je dagelijks werkt op een natte bodem is dat heel goed voor je voeten, die dan dus niet uitdrogen en lekker elastisch blijven.

Dinsdag 2 juni 2020

Zon, weinig wind, 25 graden.
Gisteren was het tweede Pinksterdag, wat dat ook moge zijn. Het enige wat ik er van heb begrepen is, dat dan alle mensen vrij hebben. Dat betekent meestal, dat er geen lessen zijn, maar wel buitenritten. En dat was gisteren dus ook zo .En ik mocht lekker mee.Altijd leuk een frisse neus in onze mooie "achtertuin " En als je dan niet zo snel mogelijk door het bos moet razen, zoals bij een eventingwedstrijd, maar gewoon de tijd hebt om om je heen te kijken, kan het helemaal niet kapot.

Pagina: «  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement