Het Dagboek

Zaterdag 13 juli 2019

Bewolkt, 23 graden en droog.
Ik zag vanmorgen, dat Hans en het voermens aan het slepen waren met Ko Bus, die vanuit de berging naar de kleine box naast de kantine werd gebracht. Die zullen ze wel willen gebruiken bij het voltigeren tijdens de ponykampen. Doet hij ook weer eens wat.

Ko Bus

Vrijdag 12 juli 2019

Vannacht veel regen en vanmiddag nog een flinke plens erbij.Super. Het was hard nodig.
En raadt eens wie er vanmorgen weer vrolijk in de box naast Jack stond...Valeri ! "Wat kom jij nu weer hier doen " zei  Jack verbaasd. "Ben ik net gewend aan Jessie , is die weer verdwenen en voor jou ingeruild. Doen jullie een verdwijntruc of zo ?" Maar ik heb inmiddels begrepen hoe het zit. Jessie vond het in die super lichte en grote stal met zelfs twee uitkijkluiken helemaal niet leuk. Ze werd er bloedzenuwachtig van, dat er regeld veel paarden niet thuis waren door weide, paddock of werk."Je weet hier nooit of ze nog wel terug komen, terwijl je ze net had leren kennen,"klaagde ze voortdurend als er weer eentje uit zicht verdween en draaide dan een hele poos door de stal al klapperend met haar lippen. Dit is een staaltje van paardentaal, dat ik nog niet eerder had gezien. Gelukkig begrijpen onze mensen wel wat paards en hebben een oplossing bedacht.Ze ruilden haar met Valeri, die het overal wel naar de zin heeft en ze woont nu dus tevreden in de grote stal in een box zonder buitenluik , maar met meestal meer paarden tegelijk binnen en  de kleine Ijsje als buurman. Met hem heeft ze meteen vriendschap  gesloten. Eerst maakte ze zich nog wel druk als hij verzet werd, al was het alleen maar naar de overkant, omdat zijn stal moest worden uitgemest. Maar daar raakte ze aan gewend en omdat onze mensen er , zeker de eerste tijd ,voor zorgen, dat ze samen naar buiten gaan, is de rust in alle stallen weergekeerd.

Donderdag 11 juli 2019

Bewolkt en zo'n 17 graden.

Vanmorgen zag ik tot mijn verrassing Furie, de leidster van de kudde paarden en pony's,die hier hebben gewoond en gewerkt en die nu in de paardenhemel zijn .Ze liep het plein over en verdween in de grote stal.Ze kwam aan onze Misty vragen of ze al zin had om met haar mee te gaan. En Misty hoefde er niet lang over na te denken. Ze zei "ik ben nu ongeveer 40 jaar en ik heb een prima leven gehad. Eerst lekker gewerkt als medewerker en de laatste jaren als pensionado met als enige taak te fungeren als poets- en knuffelpony. Maar de laatste tijd gaat het niet meer zo lekker. Ik sta soms wat wankel op de benen en eten gaat ook niet meer zo goed. Ik heb gehoord, dat in de paardenhemel iedereen weer helemaal gezond en vrolijk rondloopt in grazige weiden . Dat is toch een prima vooruitzicht ! Ik ga lekker met Furie mee. Het ga jullie allemaal goed en ik weet zeker, dat we mekaar daar weer zullen zien. Maar dan natuurlijk pas over een heeeele poos." En weg waren ze. Wij en onze mensen ,hulpmensen, vrijwilligershulpmensen en rijkinderen begrijpen haar beslissing ,maar we zullen haar heel erg missen .

Woensdag 10 juli 2019

Bewolkt, weinig wind en 17 graden.Nog steeds droog.
Omdat het al zo lang niet echt heeft geregend heeft onze buurboer kennelijk besloten om dan zelf maar voor wat regen te gaan zorgen. Hij heeft een paar grote dingen het maisveld ingesleept en daar kwam me toch een gigagrote straal water uit. De plantjes stonden gewoon te juichen . Het ding heeft twee dagen staan spuiten en wandelde de hele 5 hectare land over. En weten jullie wat het leukste is ? De buurboer heeft ervoor gezorgd, dat onze aangrenzende , ook gortdroge ,weiden voor een groot stuk ook mee zijn genomen en hebben geprofiteerd van die grote plens. Super toch...!

Bewateren

Dinsdag 9 juli 2019

Wisselend bewolkt en veel wind. Hooguit 16 graden.

En je houd het niet voor mogelijk, maar Valery is tot onze verbazing alweer verdwenen en woont nu opeens in de grote stal. Ze heeft plaats moeten maken voor alweer een nieuweling, die net een slagje groter is en daarom nu in deze box is gestationneerd.Ik zag haar toevallig uit het rolhok stappen, om zich heen kijken en verbaasd vragen "Kan iemand mij vertellen wat ik hier kom doen ??? Maar ze stapte braaf naar binnen en lijkt wel net zo aardig als Valery.
Jack, die toevallig net in de wei liep toen Jessie, zo heet ze, aankwam wist niet wat hij zag toen hij nietsvermoedend zijn stal in stapte en zag, dat zijn nieuwe buurvrouw er plotseling heel anders uit zag. Hij twijffelde even aan zijn verstand maar had al gauw door, dat de nieuwe buurvrouw gewoon een nog nieuwere buurvrouw, dus iemand anders ,was. We hoorden , dat ze hier als gastpaard is en nu niet 1 , maar 4 eigen mensen heeft. Twee rijmensen en hun twee rijkinderen.Wat zal dat dier verwend worden...

Jessie

Maandag 8 juli 2019

Ik heet Nicky en woon al heel wat jaartjes in de nieuwe stal . Momenteel zijn Tico en Jack mijn buren
We hebben vandaag een nieuwe stalgenoot gekregen. Ze staat helemaal achteraan rechts naast Jack en tegenover Trofee en Tarius.Ze schijnt Valery te heten en een van onze medewerkers te worden. Ik vroeg haar wat ze had gedaan voordat ze hier kwam en ze vertelde , dat ze met haar vorige mens veel wedstrijden had gereden tot en met Z. Maar dat dat mens  een jong paard had gekregen, dat ze nog alles moet leren en dat ze te weinig tijd had om twee paarden aandacht genoeg te geven. Daarom heeft ze een andere plek voor mij gezocht en ze zei, dat het hier erg leuk lijkt te zijn. Nou, het zal mij benieuwen.Voorlopig moet ik zeggen, dat het hooi hier lekker smaakt en dat de buren aardig zijn.

Nieuw paard

Zondag 7 juli 2019

Bewolkt, 18 graden en vannacht eindelijk een plensje regen.
Vanmorgen werd ik aangenaam verrast. Ik mocht voor het eerst mee naar het bos samen met Trofee en een paar van onze hulpmensen. Ze wilden kennelijk uitproberen hoe ik me gedraag op een buitenrit voordat er rijmensen met mij de berg op mogen.En ik heb natuurlijk mijn beste beentje voorgezet, want dit was heel leuk en wil ik best vaker doen.
En er was ook een verjaarspartijtje met een heel stel enthousiaste kinderen, waarvan de meesten nog nooit op een pony hadden gezeten. Leuk joh...
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

verjaarspartijtje

Zaterdag 6 juli 2019

Droog en 17 graden.
De club zwaluwen is inmiddels ook al behoorlijk uitgebreid. En een rommel, dat ze maken...De mensen moeten echt uitkijken, dat ze niets op hun hoofd krijgen wat uit de lucht komt vallen. Maar de andere kant is natuurlijk wel, dat ze alle vliegen hier opeten, zodat we daar geen last meer van hebben.

Zwaluwen

Vrijdag 5 juli 2019

Droog, wisselend bewolkt en 18 graden.

De planten achter onze paddocks zijn inmiddels al een heel eind gegroeid. Ze zeggen, dat die mais nog veel hoger zal worden. Wel een beetje jammer van ons uitzicht.

Uitzicht

Donderdag 4 juli 2019

Droog, beetje wind, 22 graden.
En ja hoor, de longeerring is klaar en ziet er piko bello uit.Ik ben heel benieuwd of de mensen  die nu ook gaan gebruiken. Ik moet het eerst nog zien. Maar misschien ben ik wel te pessimistisch. Zo ver lopen is het toch niet ?? De tijd zal het leren.

Longeer ring

Pagina: «  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement