Het Dagboek

Woensdag 11 november 2020

Wisselend bewolkt en droog.
Vandaag alweer geen hondenclub 's avonds.Als ik het goed begrepen heb, omdat de mensen het uit angst voor de coronamonstertjes niet goed vinden. Flauw hoor...Maar moeten is ook wat.

Dinsdag 10 november 2020

Vandaag kleine wereld, zoals de mensen zeggen. Ze bedoelen dus, dat er dikke mist hangt, die de hele dag is blijven hangen.
Ik heb vandaag niet helemaal mijn dag. Ik had net mijn brokken op en stond klaar om te vertrekken naar een paddock, toen er een vreemd mensenrolhok het plein op kwam. En wie stapt daaruit ? Een van onze dierenartsmensen .Voor zover ik weet heeft niemand van ons een dierenartsmens nodig . Bovendien heeft hij een doos onder de arm. Dit kan dus maar 1 ding betekenen. Het is weer de tijd, dat we allemaal lek worden geprikt om geen influenza/ tetanus te krijgen. En ja hoor. Ik had weer eens gelijk. Nou ja. Dan is het ook maar weer achter de rug en zo vreselijk is het eigenlijk bij nader inzien ook niet. Gedaan is gedaan.

Dierenarts

Maandag 9 november 2020

Wisselend bewolkt , af en toe een klein drupje regen en wel 17 graden.
Ik ben Coen en woon in de grote stal naast Orlando en tegenover Valeri en Ijsje.
We hebben kort geleden gezien, dat de mensen heel veel extra werk hadden met het opruimen van de bergen kastanjes, die door de grote boom op het plein waren geproduceerd. En net nu ze daarmee klaar zijn heeft de boom besloten om nu dan maar ook al zijn bladeren te laten vallen. Het was handiger geweest als dat allemaal tegelijk was gebeurd, maar in het kader van dat onze mensen zich vooral niet moeten gaan vervelen was dit toch wel een goede zet van de boom. Ik hoorde de opruimmensen wel klagen, dat het leek of er ieder jaar meer bladeren van de bomen vallen. Maar dat lijkt natuurlijk niet zo... Het is gewoon zo ! Die bomen groeien en dus zitten er ieder jaar meer bladeren aan.Dat ze dat nu niet zelf konden bedenken...

vallende bladeren

Zondag 8 november 2020

Zon, windstil en 18 graden !!! Dat schijnt een rekordtemperatuur te zijn voor deze datum van het jaar.
Gisteren is het spoedcursusmens inderdaad op buitenrit geweest met Okkie en Match, die voor de gelegenheid even was uigeleend door zijn eigen mens.Ze hadden gewoon lekker gedraafd en Okkie zei, dat hij helemaal geen last had gehad van het mens op zijn rug en ook niet in zijn mond was getrokken. Super toch...Alweer een mens, dat zijn nieuwe sport op de goede manier is begonnen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Zaterdag 7 november 2020

Zon, geen wind. 16 graden.i
Armando is weer een stukje van zijn wintervacht kwijtgeraakt .Fijn hoor. Op de plekken waar je met deze "warme"dagen het meeste zweet is nu het lange haar weg en aan de bovenkant is een "dekentje"blijven zitten. Hij zei, dat hij er blij mee is.

wintervacht

 

 

Vrijdag 6 november 2020

Zon, windstil, 15 graden
Ik had me al afgevraagd waarom ze het hek van de springwei, dat was afgebroken alsmaar nog niet hadden dicht gemaaakt, maar nu snap ik het. Vanmorgen is er weer een groot machineding doorheen gereden en dat heeft ook daar een boel graszaad in de bodem geprikt.Ziet er strak uit. En nu maar hopen, dat het helpt.

Gras
Ik hoorde van Calimero, dat hij met het spoedcursusmens al los in de bak draafde en dat hij snapte wat dat mens van hem wilde. Niet verkeerd!!

Spoedcursist

Donderdag 5 november 2020

Zon, windstil, 13 graden.
Inmiddels heeft Hans de longeerring weer in wintertoestand gebracht. D.w.z. , dat de cirkel in tweeen is gemaakt en dat er in ieder deel weer een hooibak is geplaatst. Nu er geen weidegang meer kan ,zijn dit twee plekken extra  en dit zorgt ervoor, dat we toch allemaal iedere dag een tijdje buiten kunnen chillen, rollen en beppen met elkaar. In de wintertijd wordt er daar toch nooit meer gelongeerd.Dat doen de mensen dan liever binnen. Gek he ?

Longeer ring

Woensdag 4 november 2020

Zon, geen wind en 13 graden.
De uitslag van de wintercompetitie is inmiddels ook bekend. De punten van de twee best gereden wedstrijden tellen daarvoor mee. De behaalde prijzen staan klaar in de kantine . De lesgeefmensen halen ze op en delen ze uit op de dag, dat de deelnemers les hebben.. Helemaal niet feestelijk, zoals normaal in de kantine met alle aanhang erbij en applaus voor iedereen. Maar je moet nog steeds roeien met de riemen,die je hebt, zeggen ze hier. En het is toch leuk, dat er tenminste nog wel een soort van prijsuitreiking is.

prijzen

Dinsdag 3 november 2020

Zon , weinig wind en 15 graden.
Ik zag, dat er sinds gisteren weer een spoedcursusmens rond loopt. Dit keer weer een mens, dat had besloten, dat paardrijden hem leuk lijkt, maar geen idee heeft hoe dat moet en wat er verder bij komt kijken.Nou, daar weten ze hier wel raad mee. Hij zit nu natuurlijk nog aan de longe, maar kan soms al stukjes licht rijden zonder zich nog aan het zadel vast te hoeven houden. Ik ben benieuwd of hij ook zijn cursus kan afsluiten met een stap-drafritje over de Holterberg. Voor de rest maakt hij ook al vorderingen hoor. Hij zag tenminste al kans om mij een halster om te doen en mij probleemloos zelfstandig naar de paddock te brengen en het opzadelen begint ook al te lukken. Al doende leert men en al veel doende leert men snel...

Maandag 2 november 2020

Wolken , zon, regen ,wolken, zon, regen ,wolken, zin, regen enz. enz.
Hallo, ik ben Sunshine en woon in een box bij de binnenbak naast Tommy en de kantine, die nog steeds alleen toegankelijk is voor onze eigen mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen. Gelukkig hebben ze hier in plaats van echte horeca,die overal dicht is, alleen maar super goede automatendingen, die allerlei lekkere drankjes enz, leveren zonder dat daar mensen aan te pas komen om het te produceren.Zodoende zitten  de mensen hier toch niet zonder drinken op zijn tijd.

Pagina: «  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement