Het Dagboek

Zondag 14 oktober 2018

Zomers, meer is er niet van te zeggen.
Ik geloof , dat ik mazzel heb.Mijn voet doet niet meer zeer en de lappen zijn er af.Volgens mij kan ik best wel weer een werkje doen.
Tommy , de bofkont , is vandaag weer eens naar een soort oefencross geweest en kwam heel enthousiast terug. Hij had alles goed gesprongen en was behoorlijk trots op zichzelf. Leuk hoor , maar zou zijn rijmens niet ook wel iets te maken hebben met dit succes. Daar heb ik hem niet over gehoord.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 13 oktober 2018

Zon , windstil en...26 graden. De zomer is gewoon terug. Welkom ! Gelukkig hebben de dazen en andere steekvliegen dat niet in de gaten en zijn nergens te bekennen. En weten jullie wat ? Er is niets leukers dan buiten lopen op een zomerse dag zonder dazen. Gewoon een cadeautje !!!

Vrijdag 12 oktober 2018

Veel zon en later 24 graden.
Overbuurman Calimero heeft vandaag weer mee mogen lopen in de carrouselgroep. Dat lijkt me nu toch echt leuk om te doen. Vraag is natuurlijk hoe ik dat mijn mens aan haar verstand kan brengen.

Donderdag 11 oktober 2018

Wisselend bewolkt, geen wind 23 graden.
Ik zit de laatste tijd een beetje in de lappenmand. Mijn ene achtervoet doet zeer en onze mensen weten niet goed wat er aan de hand is.Ze hebben het smidsmens erbij gehaald, want die heeft het meeste verstand van voeten en volgens hem zou het best kunnen zijn, dat ik een hoefontsteking heb, die zo hoog zit, dat naar boven in plaats van naar beneden (zodat een smid het eruit kan snijden ) wil gaan doorbreken. Daarom zit er nu een zootje natte lappen omheen, ze noemen het een broeiverband , en hopen we er allemaal het beste van. Ik vind het wel erg tof van mijn mens, dat ze iedere dag even langs komt, al is het tegen half 12  s 'avonds na haar werk, om met mij even te grazen en zo.

Woensdag 10 oktober 2018

Hele dag zon en zeker 25 graden. Aan de ene kant heel prettig , maar aan de andere kant niet zo fijn , omdat ik ondanks het warme weer toch een wintervacht begin te krijgen. Dat gedoe heb ik nu echt ieder jaar opnieuw. En weet je wat mijn mens dan doet ? Dan duurt het niet lang of ze komt aanzetten met een scheerding en dan gaat die winterjas er weer af.  Als dat dan alles zou zijn zou  ik er helemaal blij mee zijn. Maar er zit een addertje onder het gras. Ze scheert me namelijk nooit netjes helemaal kaal. Nee hoor. Ze kan het niet laten om mijn billen te gebruiken om de een of andere maffe afbeelding op te laten staan. En wie wil er nu voor gek lopen met een hartje of een bliksemschicht of andere ongein op zijn lijf. Ben benieuwd wat ze dit jaar weer verzint.Het is maar een geluk, dat ik het zelf niet kan zien, want zo lenig ben ik nu ook weer niet.

Dinsdag 9 oktober 2018

Hele dag zon. 20 graden.
Overbuurman Calimero was vandaag weer eens aan de beurt om bijgereden te worden. Bijna alle medewerkers worden hier geregeld gereden door onze hulpmensen om ze nieuwe dingen te leren en te zorgen, dat ze onthouden wat ze hebben geleerd. Dan hebben ook de rijmensen, die al goed kunnen rijden er plezier van.Calimero zei , dat hij best hard had gewerkt , maar dat hij het hartstikke leuk had gevonden.

Maandag 8 oktober 2018

Wisselend bewolkt, beetje wind, 19 graden.
Mijn naam is Pjotr, ik luister ook naar Piet.Ik woon in de grote stal eerste links als je van buiten komt naast Bill en tegenover Calimero en Misty.
Ik heb tegenwoordig een losse voerbak en weten jullie waarom ??In mijn vaste ijzeren 3 hoekige voerbak bleef steeds wat voer in de hoeken zitten , omdat nik dat er niet goed uit likte. Dat wordt dan vies en is ook niet goed schoon te maken. Vandaar.

Pjotr Pjotr

Zondag 7 oktober 2018

Droog , zonnig en weinig wind.
Ook vandaag was er een dressuurwedstrijd.De rijmensen konden kiezen of ze vandaag of gisteren mee wilden doen en allebei de dagen mocht ook.Leuk hoor. We houden wel van een beetje reuring op het erf.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

dressuurwedstrijd

Zaterdag 6 oktober 2018

Prima herfstweer , eigenlijk meer zomerweer.
Het vervelende is, dat we toch allemaal al een beetje dikkere vacht hebben gekregen en dat is me toch een potje warm als je wat moet doen.
Vanmorgen waren er gewoon lessen en vanmiddag/ vanavond bleek er een dressuurwedstrijd te zijn. Buurman Marnix had het erover , dat hij ook mee mocht doen en hij is vast van plan om zijn beste beentje voor te zetten.

dressuurwedstrijd

Vrijdag 5 oktober 2018

 Veel zon en wel 22 graden.
Famke en Harley zijn vandaag weer opgehaald door hun mensen. Ze zeiden, dat ze het thuis prima naar de zin hebben, maar dat af en toe hier logeren ook hartstikke leuk is. Je kunt ze er goed bij hebben, dus ze zijn altijd welkom.

Pagina: «  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement