Het Dagboek

Zondag 1 november 2020

's Morgen zon , 's middags bewolkt, maar...18 graden.
De meesten van ons hadden een vrije dag. Alleen Trofee is met Calimero en Tarius op buitenrit geweest en sommige gastpaarden zijn met hun mensen op pad geweest. Ikzelf was blij toen ik mijn mens met een zadel aan zag komen, want voor een frisse neus in het bos kun je me altijd porren.Het is altijd leuk om door het bos en over de hei te zwerven, maar dit keer waren we bepaald niet de enigen, die op die gedachte waren gekomen. Ik heb het er nog nooit zo druk gezien. Ze zeggen , dat dat kwam, omdat door de coronamonsterjes niemand meer iets anders mag doen dan wandelen of fietsen. En dat hebben ze dan ook massaal gedaan. Het zij zo
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine..

Zaterdag 31 oktober 2020

Licht bewolkt, weinig wind, 's nachts regen en niet te weinig.
Ik zag, dat er overal paddestoelen uit de grond komen schieten. Bij de ingang staan een paar mooie. Ze schijnen parasolzwam te heten. Wisten jullie dat niet ? Nou, dan hebben jullie alweer wat geleerd !

Paddestoel

Vrijdag 30 oktober 2020

Wisselend bewolkt en droog.
Er schijnen weer allemaal nieuwe regeltjes bedacht te zijn om te zorgen, dat de coronamonstertjes niet meer macht krijgen.Voor ons verandert gelukkig niets.Wij mogen nog gewoon werken als we maar anderhalve meter afstand houden. En dat is voor ons natuurlijk geen probleem, want we lopen altijd al veel meer dan anderhalve meter van elkaar af.En de rijmensen moeten nog altijd meteen vertrekken als ze klaar zijn met rijden. Dat is en blijft mega ongezellig. Maar het zal vast ook wel weer anders worden. En weet je wat ? Je waardeert iets pas echt als je het eerst hebt gemist. En dat is dan weer een goed ding van deze toestand.

Donderdag 29 oktober 2020

's Morgens zon, de rest van de dag regen. 13 graden.
Ik hoorde , dat Macey weer is vertrokken.Zijn mens heeft besloten , dat de driejarige jongeling nog maar een poosje naar de wei moet om groter en sterker te groeien, voordat hij wat serieuzer aan het werk gaat. Hij heeft nu een beetje het idee wat de bedoeling is als hij een zadel op krijgt en daar mag hij dan nog een tijdje over nadenken. We zullen hem vanzelf wel weer terug zien en hopelijk heeft hij dan wat meer verstand gekregen. En dat bedoel ik echt niet vervelend. Een puber is nu een keer een puber en de ervaring is, dat dat echt wel over gaat.

Woensdag 28 oktober 2020

Licht bewolkt en fris winderig weer.
Ik sprak vanmorgen Pjotr in de paddock en die vertelde, dat hij gisterenavond laat een leuk uitje had gehad. Zijn mens komt vaak 's avonds na haar werk ver weg ,nog even langs om een eindje te wandelen of zo. Altijd gezellig. Maar dit keer had hij door, dat de deur van de box aan de overkant,waar een paar balen hooi lagen te wachten om morgen te worden uitgedeeld, op een kier stond. En voordat zijn mens er op verdacht was,stond hij midden in dat luilekkerland zijn buik nog voller te eten dan dat hij al was. Mmmmm....lekker hoor. Zijn mens moest er wel om lachen en zodoende trof het voermens op laatste ronde tot haar verbazing hen allebei op een plek, waar ze geen van beiden thuis hoorden ,maar waar ze het allebei prima naar de zin hadden. Even relaxen na een drukke dag kan kennelijk overal en is voor iedereen anders. En dat moet ook kunnen. Toch !

Pjotr hooi

Dinsdag 27 oktober 2020

Eerst droog, later regenachtig.10 graden
Vanmorgen verscheen er een megagroot machineding en dat dacht gewoon door het hek de springwei in te kunnen. Mooi niet dus. Het ding was een paar centimeter te breed...Er zat dus niets anders op om een deel van het hek af te breken. Uiteindelijk kon het ding er in en toen het ook nog zijn armpjes van 33 meter had uitgeschoven nam het zowat de hele wei in beslag. Uit de armpjes kwam een spul om het onkruid, dat het gras helemaal had verdrongen eerst een kopje kleiner te maken , voordat ook daar opnieuw doorgezaaid zal worden.Nou, ik moet nog zien, dat dat wat zal worden. Wordt vervolgd.

weiland onderhoud

Maandag 26 oktober 2020

's Morgens mist, 's middags wisselend bewolkt. 12 graden.
Mijn naam is Silver Tommy, zeg maar gewoon Tommy. Ik woon bij de binnenbak tussen mijn vriendinnen Sunshine en Amber. Naast Amber staat Sadique.
Ik zag vanmorgen Hans langskomen op de ouwe blauwe. Ze tuften de wei in en ik vroeg me af, wat ze daar nu weer te zoeken hadden.Maar ik ben er inmiddels achter. De ouwe blauwe werd steeds naast een weidepaal gezet, er werd een ketting omheen gedaan , de ouwe blauwe gaf een ruk en hup...Daar vloog de paal uit de grond. Wat een vernielzucht van die twee dacht ik eerst. Maar inmiddels heb ik begrepen waar het goed voor is. Er schijnt binnenkort een machineding te komen, dat in al onze weiden sleuven gaat maken en daar dan nieuw graszaad en kalk in gaat doen. Ze noemen dat doorzaaien en als het goed is zorgt dat ervoor, dat we in het voorjaar weer kunnen genieten van een heleboel lekker nieuw gras. Die palen moeten er uit, omdat dat grote ding rechtdoor miet kunnen rijden om zijn werk goed te kunnen doen.

Trekker

Zondag 25 oktober 2020

's Morgens inderdaad veel regen, later veel buien.
Geen fijn crossweer dus. Het was een verregend en kliederig evenement geworden, dat jammer was geweest van het vele werk, dat dit toch altijd met zich meebrengt. En zo heeft ieder nadeel dus ook vaak een voordeel. Je moet het alleen wel willen zien.
Buurvrouw Toet en Coen zijn nog wel even op buitenrit geweest met Trofee aan het hoofd. En ze zijn allemaal goed nat geworden .Maar inmiddels zijn ze weer droog en ze zeiden, dat het lekker rustig was in het kletsnatte bos.Geen wonder. De meeste mensen zaten natuurlijk lekker binnen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Zaterdag 24 oktober 2020

's Morgens mistig en leter wisselend bewolkt. Nog maar 13 graden. De temperatuur van gisteren was dus alleen een uitschieter en dat vinden wij niet erg. 
Ik hoorde, dat het buienradarding voor morgen,gewoonlijk onze crosszondag, veel regen voorspelt . Normaal zouden onze mensen daar goed pijn in de buik van krijgen, maar nu zijn ze er zelfs een soort van blij mee. Als de cross dan toch niet mag doorgaan is het ietsje minder erg dan wanneer het super mooi cross weer zou zijn.

Vrijdag 23 oktober 2020

Windstil en opeens zomaar meer dan 20 graden.
Raar hoor. We beginnen best al wel in het winterhaar te raken en dan krijg je het bij deze temperatuur snel te warm. Voor mij mag het nu wel weer kouder worden. Wel zo prettig.

Pagina: «  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement