Het Dagboek

Dinsdag 8 maart 2022

Hele dag zon, 's nachts - 5 en overdag + 7 graden.
Ik kwam Sadique tegen en die vertelde verontwaardigd ,dat buurman Armando ,als hij kans zag , mee ,at uit zijn hooinet. En natuurlijk voordat hij aan zijn eigen net begon. De slimmerd...Er zit namelijk een wat groter gat in het traliewerk tussen hun boxen en Armando was best verheugd toen hij ontdekte, dat hij daardoorheen mooi mijn hooi kon jatten. Maar hij was dan wel weer zo dom, dat hij er niet aan dacht om het niet te doen wanneer een van onze mensen langs liep. Nu hebben ze mijn net zo opgehangen, dat hij er net niet meer bij kan. Dikke pech voor hem, maar ik had wel een beetje lol.

Sadique 

leeg net 

Maandag 7 maart 2022

Meestal zon. Vannacht -2 en overdag +8 graden.
Hoi, ik ben Macey en ik woon in een van de silostallen naast Match en een stukje verderop in het rijtje Dame Blanche en Aris.
Ik ben hier in augustus 2020  komen wonen als drie jarige, maar na zo'n 2 maand toen ik goed zadelmak was, heeft mijn mens gelukkig besloten, dat ik nog maar een poosje moest gaan freewheelen in de jongepaarden opvang om wat te groeien en wat sterker te worden. Vorig jaar in april heeft hij mij weer opgehaald en sindsdien ben ik geleidelijk aan aan het studeren voor dressuurpaard. Ik wordt nu al snel 5 jaar. Ze zeggen, dat ik mijn uiterlijk mee heb en dat is natuurlijk niet verkeerd, maar dat neemt niet weg, dat ik nog veel moet leren.
Gisteren mocht ik voor het eerst mee naar een wedstrijd in de L2 en dat vond ik best spannend. Maar af en toe een piepklein bokje moet toch wel kunnen voor een eerste keer ? Mijn mens was in ieder geval best tevreden en daar doe ik het voor.

Concours 

Zondag 6 maart 2022

Hele dag zon. Vannacht - 6 graden en overdag een schamele +4 graden.en ook nog een snijdende oosten wind.
Maar toch altijd nog beter dan de hele dag regen.
Er was vandaag niet veel te doen. De mensen waren een beetje bezig met klusjes. Door de stormen van de vorige weken was er geen schade, maar er liggen wel veel kleine dode takjes overal rond en die moeten toch wel worden opgeruimd Wij hebben hier veel bomen =  veel takken = veel werk.Ik wens ze succes...
De week is weer om en ik geef de pen aan Macey.

Kruiwagen 

Zaterdag 5 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts -6 graden en overdag nog maar  + 6 graden. Nog steeds prima weer, maar wel een heel stuk frisser.
Mijn mens heeft vandaag een goed werk gedaan. De mat op de rolstoeloploop in de hal van de kantine was helemaal versleten en die heeft zij vervangen. Het schijnt er nu weer helemaal blitz uit te zien. Toch fijn als je zo handig bent !!

Nieuwe_mat 

vrijdag 4 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts - 1 en overdag + 11 graden.
Ik zag, dat Lot, een van de honden van mijn mens in de hondenkennel lag.En dit keer niet normaal in een van de hondenmanden, die daar staan, maar op de stenen met neus en voorpoten naar buiten stekend.Ik vroeg, waar dat nu weer goed voor was en Lot zei, dat ze alleen maar even haar neus en poten wilde luchten. Raar gedrag...Of niet soms.

Lot 

Donderdag 3 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts -3 en overdag + 12 graden.
Bijna alle paarden, die aan de beurt waren om de paddocks in te gaan hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om in de zon te gaan liggen chillen. Ikzelf natuurlijk ook. Dat is echt heel lekker.
Weten jullie trouwens wel, dat als wij paarden gaan liggen, dat dat betekent, dat wij ons veilig en op ons gemak voelen. Paarden zijn namelijk prooidieren, die geen wapens hebben om zich te verdedigen bijvoorbeeld tegen dieren, die hen op willen eten. Het enige wat ze kunnen doen als er gevaar, wat dan ook, dreigt is heel hard weglopen. Als je ligt kost dat dan veel te veel tijd. En daarom slapen paarden, die de omgeving toch niet helemaal vertrouwen liever staande. Maar ik moet eerlijk zeggen, dat de meesten van ons 's nachts ook gewoon gaan liggen. Dat slaapt  toch fijner.

Paddock 

Woensdag 2 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts toch weer -2 en overdag  + io graden.
Ons terrein is inmiddels weer helemaal droog gevallen,maar het gras in onze weilanden maakt er nog niet zoveel haast mee om te groeien.Dat zal wel komen, omdat het 's nachts nog vriest. Nou ja, wat niet is zal nog wel komen.

Dinsdag 1 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts - o en overdag + 12 graden.
Toen ik mijn hoofd naar buiten stak zag ik, dat er waarachtig ook alweer mensen zitten op de bankjes, die in de zon staan. hondje Lisa sloot zich er graag bij aan.

Lisa 

Maandag 28 februari 2022

Hele dag zon. 's Nachts min 3 en overdag plus 11 graden.
Hallo, ik ben alweer aan de beurt voor de pen. Wat vliegt toch de tijd.Ik heet Match en ik woon in een van de silostallen tussen Macey en het brokkenhok in met aan de andere kant daarvan Dame Blanche en Aris.
Ik had de hele vorige week mijn eigen mens niet gezien en dat is heel ongebruikelijk. Maar ik hoefde niet ongerust te zijn, want ik hoorde, dat ze met vakantie was. Wel een beetje flauw, dat ik niet mee mocht. Maar ik hoorde , dat de plaats waar ze heen was vol met sneeuw lag en daar had ik sowieso toch geen zin in. Maar ik ben geen beweging en aandacht tekort gekomen hoor. Mijn bijrijdmensen hebben goed hun best gedaan.

Zondag 27 februari 2022

Hele dag zon, 's nachts onder nul en overdag 11 graden boven nul.
Het was vandaag een echte zondag en geen werkdag voor ons medewerkers. Niet dat we een hekel aan werken hebben hoor.We hebben er allemaal veel plezier in, maar zo af en toe een dagje niksen is toch wel heel fijn. Zouden alle mensen ook eens wat vaker moeten doen."Maar dan moeten ze natuurlijk geen manege hebben," zei Tarius. En bij nader inzien heeft hij wel een punt. Wij moeten uiteraard alle dagen onze verzorging hebben en daar past het niksen van onze mensen niet zo goed bij. Maar ze lossen dat wel op hoor. Gewoon andere vrijwilligersmensen vragen om hulp en dan komt dat ook goed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match

Pagina: «  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement