Het Dagboek

Vrijdag 29 juni 2018

Zelfde weer als gisteren.
Onze mensen, die nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe medewerker waren bij de bijna buurmanpaardenhandelaar gaan kijken naar iemand. Hij leek hun wel leuk .En ja hoor. Daar kwam hij meteen maar met zijn voorrijdmens in een moeite door aanstappen." Hallo jongens " zei hij. "Ik heet Tarius en voor zover ik het goed begrepen heb kom ik hier een paar weken op proef. Dat zal wel even wennen zijn, want ik ben 10 jaar bij mijn vorige mens geweest.Die heeft moeten besluiten om te stoppen met paardrijden en zoekt nu een goed huis voor mij. Op het eerste gezicht lijkt het hier wel o.k.Als ik goed mijn best doe zou ik hier de rest van mijn leven mogen blijven en dat zou niet verkeerd zijn.

Donderdag 28 juni 2018

Zelfde weer als gisteren. Dat is voor iedereen fijn behalve voor ons.Het gras in onze weiden is vergeten, dat het groen hoort te zijn. Het is nu geelachtig bruin en niet meer erg lekker.

Gele weiden

Woensdag 27 juni 2018

De hele dag zon, wind. ´s Avonds, ´s nachts en ´s mrgens ongeveer 12 graden en overdag zo´n 25 graden.
Toen ons bedrijf 40 jaar bestond hebben onze mensen een klein appelboompje cadeau gekregen. Dat hebben ze midden op het grasveld bij de kantine gezet.En raadt eens wat!!!Er zitten nu waarachtig echte appeltjes aan. Wat zou het leuk zijn als ze nu eens even zouden vergeten om mijn boxdeur goed dicht te doen !Drie keer raden, waar ze me dan zouden kunnen vinden.

Appelboom

Dinsdag 26 juni 2018

Eerst best fris, later toch nog 20 graden en laat in de avond een prachtige volle maan.
Vanmorgen werd er weer eens taart gegeten bij de kantine. Ik hoorde dat een van onze mensen vandaag 79 jaar is geworden en dat het niet Sandra, Remco of Bart is. Het is niet moeilijk te raden wie het dan wel is. In ieder geval ook van ons gefeliciteerd ! !

Verjaardag

Maandag 25 juni 2018

Licht bewolkt, weinig wind, 20 graden.
Ik heet Cartouche en ik heb hier nog nooit de pen gehad, want ik woon hier nog niet zo lang. Ik wist dan ook helemaal niet wat ze bedoelden toen ze zeiden, dat ik deze week aan de beurt was voor de pen.Maar ik ben er inmiddels achter en ik zal mijn best doen om er iets van te maken.
Ik woon in de sterstal samen met Guusje Toet en Melli. Melli is ook mijn weidemaatje, dus we vinden het allebei leuk, dat we in dezelfde stal staan.Guusje en Toet zijn ook gezellige buren. Ik heb dus niets te klagen.
Mijn mens heeft mij begin dit jaar gekregen en we zijn echt blij met elkaar. Dressuur gaat al best goed. Met springen vinden ze, dat ik daar nog wat te enthousiast van wordt en dan een beetje te hard ga. Eerlijk gezegd een beetje veel te hard. Maar we zullen het allebei vast wel leren.

Cartouche en Melli

Zondag 24 juni 2018

Bewolkt, droog ,20 graden. Ideaal weer voor ons zomerconcours.
Het was weer een geslaagde dag. En raadt eens wat...Ik heb , uiteraard met medewerking van mijn rijmens, een megascore gehaald bij de dressuur. We waren eerste met 255 punten. Als je weet, dat je met 210 punten al een prestatiepunt hebt kun je begrijpen, dat onze dag niet meer kapot kon.
De week is weer on ik geef de pen aan Cartouche

Wedstrijd

Zaterdag 23 juni 2018

Bewolkt, droog, 20 graden.
Er is de hele week al vlijtig geoefend in de springwei voor de wedstrijd van morgen.Ik mag ook meedoen en wel met dressuur en ook met springen. Super leuk. Ik verheug me er op.

Vrijdag 22 juni 2018

Wisselend bewolkt, weinig wind, 18 graden.
Ik hoorde toevallig, dat onze mensen het hadden over het feit, dat op de deuren van onze mensenmestplaatsen alleen maar het woordje WC staat en niet damesWC of herenWC. Als daar wel damesWC of herenWC op zou staan zou je meer punten krijgen van de controlemensen, die komen kijken hoeveel sterren je verdient. Nou, ik heb ook vernomen, dat dat dames en herengedoe achterhaald is en het juist heel verkeerd is om onderscheid te maken. En dan is dus alleen WC veel meer punten waard in plaats van minder. Of maak ik nu een denkfout ?

Donderdag 21 juni 2018

Veel wind en weer heel onverwacht niet meer dan 14 graden.
Opeens zag ik , dat er een kleine tribune bij de springwei staat. Leuk...Het schijnt, dat Hans dat ding in elkaar gefabriekt heeft van de restanten, die hij over heeft gehouden van het maken van de nieuwe omheining van de buitenbak. Zo zie je maar. Wie wat bewaart die heeft wat.

Tribune

Woensdag 20 juni 2018

Eerst bewolkt, later zon en plotselin uit het niets 28 graden.
Inmiddels heeft Hans eindelijk tijd gehad om de laatste schade van de winterstorm te repareren. De gesneuvelde bloembak ziet er nu weer uit zoals een bloembak er uit hoort te zien.

Metselen

Pagina: «  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement