Het Dagboek

Vrijdag 15 april 2022

Een heel stuk kouder en 's nachts tegen het vriespunt aan.
Het is maar goed, dat de viooltjes, die hier overal waar je maar kijken kan , staan ,daar goed tegen kunnen .

Donderdag 14 april 2022

Veel zon, overdag 15 graden, maar 's nachts niet meer dan 2 graden.
Mijn mensen komen bijna iedere dag om met mij te wandelen. En tegenwoordig kunnen ze ook weer op mij rijden. Ik had een blessure, maar ik ben een ouwe taaie en wil op mijn 28e gewoon nog meedoen. Als je rekent, dat een paardenjaar gelijk gesteld wordt met 4 mensenjaren mag ik met mijn 112 jaar toch echt niet mopperen

Woensdag 13 april 2022

Wisselend bewolkt, geen wind en zo'n 16 graden.
Onze winterdekens liggen overal nog wel voor het grijpen, maar ik zie niet meer gebeuren, dat wij ze nog weer op zullen krigen. Volgende winter is vroeg genoeg.

Dinsdag 12 april 2022

Vaak buien en veel wind.
Ik zag vanmorgen, dat de deur van de stal van Dame Blanche zomaar op de grond lag. werkzaamhedenEerst schrok ik , maar al gauw bleek, dat zij die deur er niet had uit getrapt of zoiets. Hans was bezig om in haar stal een nieuwe voerbak te maken en hij had zelf die deur er uit gehaald, omdat die daarbij in de weg zat. Maar het is goed gelukt hoor !De voerbak zit muurvast en de deur zit weer gewoon op zijn plek.

Voerbak 

Maandag 11 april 2022

Hele dag zon en wel 18 graden.
Ik heet Melli, officieel Melina, en woon al meer dan 20 jaar in de sterstal op dit moment naast Unpie en tegenover Toet en Calimero.
Gisteren hebben we gezien, dat de ouwe blauwe niet kon slepen omdat het sleepding niet naar beneden wilde. Het voermens heeft dus het repareermens gebeld en die wilde meteen komen. Super toch. Dat hoor je niet meer alle dagen. Meteen daarna kwam ze Remco tegen en die begon hard te lachen toen hij hoorde van het probleem Hoezo kan de sleep niet naar beneden ???? Dan druk je toch gewoon op het hendeltje....Wat voor hendeltje ???? Laat er nu gewoon een dingetje zitten, waar je de sleep mee vast kunt zetten, zodat hij bij het rijden niet naar beneden kan vallen. En daar is waarschijnlijk iemand met een voet achter blijven zitten, zodat het ding ongemerkt vast sloeg. Nou ja,het voermens werkt pas ongeveer 30 jaar dagelijks met de ouwe blauwe en het is best fijn, dat ze nu al weet waar dat hendeltje zit. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren...
Inmiddels was het repareermens aangekomen, maar dat was gelukkig toch niet voor niets, want de ouwe blauwe had besloten om maar niet meer te starten en daar was geen onbekend knopje voor voorhanden. Maar dat is dus nu ook opgelost en voorlopig kan er weer gesleept worden. Joepie !

Zondag 10 april 2022

Wisselend bewolkt  en voor de afwisseling droog.
Vandaag waren er opeens problemen met de ouwe blauwe. Het voermens wilde gisteren even de bak slepen maar de motor werkte niet mee. Met moeite zijn ze naar het plein gesukkeld en daar gaf de ouwe blauwe het helemaal op. Goede raad was duur, want er moest toch echt wat gebeuren.Gelukkig weet de man van het mens van Pjotr altijd raad met dit soort dingen en gelukkig was hij ook bereid om van de bank te komen. Het was tenslotte zondag = rustdag. Hij heeft het ding natuurlijk weer aan de praat gekregen en het voermens vertrok vol goede moed naar de buitenbak. En raadt eens wat. Daar aangekomen ging het sleepding niet naar beneden. Met geen mogelijkheid...Er werd dus niet gesleept. Morgen maar meteen het tractorrepareermens bellen hoorde ik zeggen. Wordt vervolgd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 9 april 2022

Regen - droog - zon - hagel - zon enz. enz. Soms zowat om de 10 minuten.
De mensen schijnen een spreekwoord te hebben, dat zegt " april doet wat hij wil " en Melli wist te melden, dat er nog zo'n soort spreekwoord is, dat zegt "Aprilletje zoet heeft wel eens een witte hoed. " En het grappige is, dat deze spreekwoorden al heel oud zijn. Van ver voor de tijd, dat de mensen dit soort weer verklaren met klimaatverandering. Nou ja, het zal wel zo zijn of anders.

Vrijdag 8 april 2022

Vaak buien en veel wind.
We zijn vandaag niet zo lang in de paddocks geweest als anders en eerst begreep ik niet waarom dat nu weer was. Maar toen ik het mega grote rolhok van de voerboer het plein op zag manoevreren viel het kwartje. Als onze silo's worden gevuld geeft dat zoveel herrie, dat de oren je er pijn van gaan doen. Onze mensen zijn dan bang, dat we van schrik ontploffen en gekke dingen gaan doen. Vandaar dat alle paddocks in de buurt even worden ontruimd. Ach ja, ze hebben toch anders niets te doen...Ze zouden zich maar vervelen.

Bulkwagen 

Donderdag 7 april 2022

's Nachts heeeel veel regen, overdag een doodenkele keer even droog en veel wind.
We hadden er al een poosje op gewacht en ja hoor. Vandaag is de eerste zwaluw aangekomen, maar hij heeft duidelijk , zoals het spreekwooord luidt, nog geen zomer gemaakt. Binnenkort zal de rest ook wel verschijnen en hopelijk brengen ze dan met zijn allen wel de zomer mee.

Zwaluw 

Woensdag 6 april 2022

Wisselend bewolkt, veel buien, beetje wind.
Wij krijgen al jaren ons hooi/voordroogkuil in netten aangeleverd. Ze hadden dus bedacht, dat we er dan langer over zouden doen om het op te eten en dat er minder oneetbaar zou worden, omdat we er, als het op de grond lag, doorheen zouden lopen - mesten en plassen. En ik moet eerlijk zeggen, dat het goed werkt.
Ik heb me wel een poosje afgevraagd hoe ze dat spul nu in die netten kregen. Ze hebben natuurlijk ook maar twee handen . En die zijn nodig om het net open te houden. Wat dan ontbreekt is een derde hand om het hooi te pakken en in dat net te doen. Maar ze hebben het opgelost hoor...Theo heeft een paar rekken gemaakt waar je het net over de randen hangt en dan hebben ze de  handen vrij om het net te vullen. Dan willen ze ook nog weten hoeveel ieder van ons opeet  en daarom wordt ieder net even gewogen, voordat we het krijgen. Niet iedereen krijgt namelijk even veel. Dat hangt o.a. ervan af hoe groot je bent.

Lisa Lisa

 

Pagina: «  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement