Het Dagboek

Donderdag 22 oktober 2020

Zwaar bewolkt en opeens geen wind meer.
Normaal is dit altijd de week voor de jaarlijkse cross en is er al een boel bedrijvigheid met het afbouwen van de hindernissen en de versiering van het hele terrein. En nu...niets. Saai hoor.

Woensdag 21 oktober 2020

's Morgens regen, 's middags droog en veel wind.
Ik hoorde , dat Sandra vandaag weer eens jarig is. Best wel pech, dat er op last van de coronamonstertjes dit jaar bijna geen visite mag komen. Wat zijn nu 3 personen maximaal op zo'n dag. Nou ja, ze hoeft er in ieder geval niet over te klagen, dat ze vergeten is, want ze heeft best veel kaartjes, cadeautjes en bloemen gekregen. En dat maakt het natuurlijk wel weer een beetje goed.

Maandag 19 oktober 2020

Rustig en windstil herfstweer. 14 graden.
Ik heet Cartouche. Dat is best een mooie naam en ik heb er dan ook een behoorlijke hekel aan als ik Toes wordt genoemd. Hoe verzinnen ze het..
.Ik woon al een paar jaar in de sterstal naast Melli en tegenover Toet en Calimero.Het is heel gezellig , maar de buren zijn wel een maf stelletje. Melli vindt het soms leuk om onverwacht niet naar binnen te willen en als het begeleidende mens als oplossing het touw dan maar loslaat , zodat ze zelf naar binnen kan gaan, vliegt ze de ,dan meestal lege ,stal van Calimero in om te kijken of daar nog iets lekkers is over gebleven.
Toet loert er altijd op om bij het naar binnen of naar buiten lopen bliksemsnel af te slaan naar de voerton, die daar staat en Calimero heeft ook maar 1 idee. "Hoe kan ik zoveel mogelijk hooi , waar ik geen recht op heb ,te pakken krijgen." En dat terwijl we hier niets te kort komen. Ze zeggen, dat ze het een leuk spelletje vinden.
Feit is wel, dat wij allemaal, wanneer het voermens er aan komt om ons ons eten te brengen , ons heel netjes gedragen. We schoppen niet tegen de deuren en als ze zegt "ga weg" stappen we meteen achteruit, zodat ze er makkelijk bij kan om het voer in de bak te gooien. We hebben leergeld betaald. Als we dat namelijk niet doen worden we overgeslagen en krijgen pas wat als iedereen al lang heeft.En dat wil je dus echt niet.

Zondag 18 oktober 2020

Rustig herfstweer. 's Nachts wel steeds een beetje kouder.
Ik heb vandaag een leuke rit gemaakt met mijn mens en ik heb gezien, dat er veel meer van ons met hun eigen mensen op pad zijn geweest.
Bobby en Toet hadden de mazzel, dat ze met Match , voor de gelegenheid geleend van zijn eigen mens door Hans met de spoedcursusmensen een ritje over de Holterberg hebben gemaakt als afsluiting van hun spoedcursusweek. En Match vertelde, dat het prima was gegaan.De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Spoedcursus

Zaterdag 17 oktober 2020

Droog en rustig herfstweer. Later op de dag zelfs een piepklein beetje zon.
Ik had gezien, dat Hans vanmorgen een deel van de omheining van de paddock rechts voor had gesloopt. En dat terwijl er aan die omheining helemaal niets mankeerde, voor zover ik het kon zien. Maar ja, ik snap sowieso lang niet altijd wat mensen doen. Dus ik nam maar weer een lekkere hap hooi en verslikte me bijna toen er opeens uit het niets een giga herrie klonk. Ik keek natuurlijk gauw naar buiten en kon nog net zien, dat Remco op de Ouwe Blauwe het weiland in reed met een touw er aan vast, dat ook vast zat aan de dode larixboom,die vlak naast de paddock staat , terwijl Hans met een zaagding die boom te lijf ging. En plof...voordat je met je ogen kon knipperen lag de boom op de grond. En een bende dat het was. Ze zijn de hele dag nog bezig geweest om alles weer op te ruimen. maar fijn, dat het is gedaan voordat in een storm de boom uit zichzelf was gevallen en veel meer kapot had gemaakt. En zo blijven de mensen van de straat. Ook niet verkeerd..

Boom
.De spoedcursusmensen mochten ondertussen meerijden in een groepsles en het rijkind galopeerde hartstikke netjes in het rond. Leuk om te zien

Spoedcursus

Vrijdag 16 oktober 2020

Rustig, droog herfstweer. 12 graden.
Vandaag weer een gezellige kampdag.Toch wel een goed idee, zo'n vakantie. Dat geeft meer mogelijkheden, ook voor de grote rijmensen.Ik geloof, dat mijn mens ook op een school werkt, want ik zie haar deze week geregeld overdag en we hebben leuke buitenritten gemaakt.

Donderdag 15 oktober 2020

Rustig droog herfstweer. 12 graden
Deze week zijn er twee spoedcursusmensen. Een moeder met haar dochtertje, die allebei al wat rijervaring hebben, maar graag meer willen leren en meer weten over wat er zoal de hele dag moet gebeuren om ons vrolijk en gezond te houden.

Woensdag 14 oktober 2020

Rustig en droog herfstweer. 12 graden.We mogen nog steeds in de wei, maar ik moet eerlijk zeggen, dat de smaak van het graas niet meer is wat het is geweest. Daarom staan we meestal al klaar tegen de tijd, dat we weten, dat we worden opgehaald.

Drie op een rij

Dinsdag 13 oktober 2020

Rustig en droog herfstweer. De wind is kennelijk ook met vakantie, want het is totaal windstil.
Behalve de lading kastanjes, die nog iedere dag op het plein valt is ook de megagrote beukenboom mee gaan doen. Het is wel bijzonder, dat bijna de hele beukennotenoogst dit jaar bestaat uit lege bolsters. En die dingen hebben ook nog gemene scherpe puntjes, die gemakkelijk in onze voeten kunnen komen. Dat is dus weer werk aan de winkel voor onze mensen om ze te verwijderen.

Beukennoten

Zondag 11 oktober 2020

Af en toe een bui.
Op de foto zien jullie een piepklein meisje op buurvrouw Amber aan de longe Ze straalde . En weten jullie wat zo leuk is ? Het mens, dat die longe vast houdt is een van de hulpmensen, die al jaren hier werkt en die tevens de moeder van die kleine druif is. Maar vergeleken met haar leeftijd toen ze hier als 8 jarige begon met rijden (uiteraard op precies dezelfde manier aan de longe) is haar dochtertje , als 4 jarige , toch nog net een stukje voor. "Zo de ouden zongen piepen de jongen ,"zeggen ze wel eens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris

Longe

Pagina: «  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement