Het Dagboek

Dinsdag 5 februari 2019

Heel somber weer, maar wel droog en boven nul.
Ik had al verteld, dat ik tegenover een zekere Lucy woon. En weet je wat ! Lucy is toevallig mijn dochter. Leuk he ! Ik wist niet wat ik zag toen ze een paar maanden geleden kwam binnenwandelen. Ze wordt nu 3 jaar en haar mens is bezig om haar van alles te leren wat een rijpaard moet kunnen. Er bovenop zitten is er nog niet bij, maar dat heeft nog wel de tijd als ik het goed begrepen heb.Het is wel een grote meid geworden. En dat bedoel ik dus letterlijk.1.80 zal ze wel zo ongeveer zijn en als je bedenkt, dat ze nog zo jong is en vast nog wel zal groeien denk ik dat haar mens wel een echte trap nodig zal hebben om boven te komen. Maar lief is ze...Wat waar is is waar. Ze heeft tot nu toe nog helemaal nergens moeilijk over gedaan als er iets van haar verlangd werd.

Maandag 4 februari 2019

's Morgens zon, 's middags regen.
Mijn naam is Trofee en ik woon in de nieuwe stal achteraan links naast Tarius en tegenover Lucy en Jack.
Ik ben wedstrijdpaard geweest en daarna 5 jaar lang fokmerrie en tegenwoordig ben ik hier als medewerker. Het bevalt mij goed. Veel afwisseling, leuk werk en goed voer. Dat je je hooi uit zo'n net moet peuteren vond ik eerst wel een dingetje. Ik ben meer voor de grote happen , gauw klaar. Maar dit schijnt beter te zijn voor je binnenwerk,darmen en zo en je hebt wat meer te doen zeggen ze. Nou ja, ze hebben misschien wel gelijk en er zijn erger dingen. Over de smaak van dat hooi  heb ik trouwens geen klachten. Dat is dik in orde.

Zondag 3 februari 2019

Hele dag zon , 's nachts onder nul.
Vanmorgen was ik heel blij verrast. Zag ik me daar toch echt mijn vroegere mens binnenstappen en ze had nog een rijbroek aan ook. Leuk...! We hebben hartstikke fijn samen gereden en ze zei, dat ik het nog net zo goed deed als vroeger toen ik nog bij haar was.En daar ben ik als manegepaard toch best wel heel trots op.
De week is weer om en ik geef de pen aan TRofee,

Zaterdag 2 februari 2019

Vannacht weer eens echt heel koud en overdag niet veel beter met ook nog veel wind.
Gisterenavond hadden onze mensen toch maar weer eens onze paddocks glad geharkt en dat was goed gegokt, Als ze dat niet hadden gedaan hadden we de hele dag niet naar buiten gekund. En dat is hier ongeveer zoiets als vloeken in de kerk.

Vrijdag 1 februari 2019

's Nachts weer een beetje sneeuw en min 2, later weer iets boven nul.
Inmiddels is het duidelijk geworden waarom  Okkie hier weer terug is. Zijn plek in de grote stal, waar Tarius niet gelukkig was ,is ingenomen door een nieuweling. Vanmorgen reed er een paardenrolhok het plein op en daar kwam een leuke pony uit stappen. Zo te zien een New Forester. En dat was ook zo.Weten jullie hoe dat arme dier heet ? Hou je vast...Eldorado's Dancing Phantom. Maar hij vertelde, dat ze hem gelukkig Armando noemen naar zijn vader , een zekere Kantjes Armando.Het blijft natuurlijk wel een raadsel hoe een fokkersmens op het idee komt om zijn net geboren schattige veulentje op te zadelen met de naam "Dansend Spook uit het Paradijs ". Soms zijn mensen echt niet te volgen.
Maar deze Armando schijnt met zijn vorige mensen een boel prijzen te hebben gewonnen in de wedstrijden.Het laatste mens van wie hij is geweest heeft nu geen tijd meer voor die leuke dingen en was blij, dat hij hier een fijn plekje voor zijn pony had gevonden.Armando gaat hier aan het werk als medewerker en hij zegt, dat hij er veel zin in heeft.

Armando

Donderdag 31 januari 2019

Gewoon weer kwakkelweer. Soms onder nul, soms boven nul.
Bobby was vandaag blij. Okkie was namelijk terug . Hij had zijn maatje ,dat eerder naast hem in de duobox stond, behoorlijk gemist.En als je je dan nu afvraagt waar Okkie dan was gebleven kan ik je vertellen , dat hij in de heeele grote box in de grote stal heeft gestaan.Daar was namelijk plaats gekomen toen Tarius liever hier wilde zijn. Onze mensen hebben toen gedacht, dat Okkie het daar wel leuk zou vinden en dat was ook wel een beetje zo. Maar toen hij weer verhuisde naar zijn oude stekkie vond hij dat ook wel weer heel prima.

Woensdag 30 januari 2019

Vannacht vorst, overdag zon en weer boven nul.
Buurman Tarius, die eerst in de grootste box in de grote stal stond, vertelde, dat hij het hier toch veel beter naar zijn zin heeft. En dat vond ik raar.Die andere box is namelijk veel ruimer voor zijn grote lijf.Maar hij zei, dat het ook niet aan de box lag, maar aan het feit,dat er daar overdag bijna niemand binnen is. Allemaal naar buiten of aan het werk ,En hij snapte best, dat iedereen ook wel weer een keer thuis kwam en hij loopt zelf ook gewoon buiten op zijn tijd. Maar hij schijnt iets te hebben dat ze verlatingsangst noemen.Daarom werd hij er iedere keer toch zenuwachtig van als er weer pony's en paarden uit zijn zicht verdwenen. Hier zijn er altijd wel een paar anderen thuis en dat vindt hij gewoon een stuk fijner.

Dinsdag 29 januari 2019

's Morgens onder nul, 's middags boven nul.
Onze mensen staan iedere avond in dubio of ze wel of niet onze paddocks moeten harken. Dit keer hadden ze gegokt op niet harken en gelukkig hadden ze het goed. De bovenlaag was wel een beetje hard, maar daar trapte je probleemloos doorheen.Mazzel !

Maandag 28 januari 2019

's Nachts opeens weer vorst en overdag regen.Bizar.
Ik ben Pleasure en woon tegen woordig in de nieuwe stal naast Tarius en de spuitplaats.Op de spuitplaats staan geregeld ook paarden/pony's, die in de andere stallen wonen en zo heb je hier best veel aanspraak .En daar houd ik van. Met geregeld een werkje en een praatje kom je de tijd hier prima door.

Zondag 27 januari 2019

Hele dag regenachtig.
Niets te beleven. Ik heb alleen met mijn mens gereden in de binnenbak. Er schijnen weer wedstrijden op komst te zijn en daar moeten we natuurlijk goed voor oefenen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pleasure.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement