Het Dagboek

Zondag 24 maart 2019

Heerlijk weer, zon en windstil en 15 graden.
Ik zag vanmorgen Okkie en Murphy het erf af gaan op weg naar een bosrit met het spoedcursusmens. Leuk, dat het weer gelukt is om haar zoveel te leren, dat ze veilig een rustig buitenritje kan maken.
Het was vandaag een beetje druk met vreemde rolhokken op het plein.Een aantal mensen met eigen paarden hebben kennelijk gedacht, dat het ideaal weer was voor een buitenrit. En gelijk hadden ze.Als je dan ook nog je rolhok ergens veilig kunt achterlaten vlak bij het bos is dat natuurlijk meegenomen.

buitenrit
Ik moest trouwens wel 2 keer kijken toen ik een pony op het erf zag staan, die er een beetje merkwaardig uitzag.Hij had allemaal aparte spullen aan zijn lijf en zei dapper, dat zijn mens dit nu een keer leuk vond en dat hij er wel mee kon leven. Knap hoor...Iedereen, die hem zag schoot in de lach. Maar lachen is gezond zei Storm, want zo heette hij. Bij nader inzien kennen we hem ook al wel, want hij is hier al een paar keer op ponykamp geweest met zijn mens en dit jaar komt hij ook weer. We hadden hem alleen niet meteen herkend door zijn vermomming. Maar gezellig, dat hij deze zomer weer bij ons komt logeren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

storm

Zaterdag 23 maart 2019

Licht bewolkt en wel droog.
We hebben vandaag Vincent uitgezwaaid. Hij woonde tijdelijk hier en nu zijn stal bij zijn eigen mensen klaar is, is hij verhuisd.Maar hij zei, dat hij hier gewoon iedere week terugkomt voor lessen, wedstrijden en zo.Het afscheid is dus niet voorgoed.

Vrijdag 22 maart 2019

Eerst mist en later de hele dag zon.Super !
Als ik uit mijn buitenluik kijk heb ik uitzicht op het grote hek, dat 's nachts altijd dicht gaat om het erf af te sluiten. Er scheen iets aan de hand te zijn met de ene paal, waar de helft van dat hek aan vast zit. Die paal begon scheef te zakken en daardoor paste dat deel niet meer goed op de andere helft. Er zal wel een keer door iemand tegenaan gereden zijn, want dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Hans en Theo hebben er samen een poosje aan geprutst.Gat gegraven er omheen , cementspul er in, paal er weer in en ja hoor.Alles is weer in orde. Toch fijn, dat we hier zulke handige mensen hebben.

Hek

Donderdag 21 maart 2019

Wisselend bewolkt.
Vanmorgen kregen we weer eens bezoek van ons hoefsmidmens Herman.En dit keer was hij niet alleen, maar had twee leerlinghoefsmidmensen bij zich. Ze waren er met zijn allen mooi druk mee.

Hoefsmid

Woensdag 20 maart 2019

Zwaar bewolkt en droog. Windstil.
Vanavond, het was al donker, zagen wij opeens een megagroot rolhok langskomen.Het ding passeerde ons en wrong zich met moeite naar binnen door de grote deur van de binnenbak. Voor zover ik kon zien zat er een hele vracht hooi op en die zijn ze daar natuurlijk gaan lossen in het achterste deel, waar de hooiopslag is. Fijn, dat ze nog hooi op de kop hebben getikt. Goed hooi schijnt namelijk schaars te zijn na de droge zomer van vorig jaar. Maar deze hooizoek en - brengmensen komen hier al heel erg lang en weten precies wat wij lekker vinden. En wat ook heel prettig is is dat ze inmiddels ook weten hoe en waar ze dat hooi moeten opstapelen. En dat totaal zonder dat onze mensen daarbij moeten helpen. En die zijn daar dan weer blij mee.Goed geregeld.

hooibalen

Dinsdag 19 maart 2019

Af en toe zon, later bewolkt. 10 graden.
Toevallig luisterde ik vandaag een gesprek af van het voermens met mijn eigen mens.Ze hadden het er over, dat ik veel te dik was geworden en veel te snel alles wat ik maar krijgen kan naar binnen sla, Nou vraag ik je...Ze geven me maar een paar brokjes per keer. Dan is het toch niet gek als ik mijn hooinet gevuld met lekker voordroogkuil met vaart leeg eet in de hoop meer te krijgen. Eerst ging het gesprek de goede kant op. Het voermens zei, dat ze me graag meer ruwvoer zou willen geven, zodat ik langer bezig zou zijn met eten. Goed plan...Applaus ! Alleen zei ze daarna, dat het dan wel iets moest zijn met minder voedingswaarde dan het super lekkere spul, dat iedereen hier krijgt. En daar was ik niet zo blij mee , Uiteindelijk hoorde ik iets zeggen over gedorst hooi , dat wel goed zou vullen , maar niet zoveel voedingswaarde heeft. Dat schijnt hooi te zijn, dat zo lang heeft kunnen groeien , dat er zaadjes in zijn gekomen. Die zaadjes worden er dan op de een of andere manier uit geschud en wat over blijft gaat in balen en heet gedorst hooi. Mijn mens zou gaan proberen om een paar baaltjes te vinden om te proberen. Ik houd mijn hart vast, want het is nog maar de vraag of dat spul wel net zo lekker zal zijn als wat ik nu krijg. En weten jullie wat ze ook nog zeiden ???"En als hij het niet zo lekker vindt gaat hij vast ook langzamer eten.Oh, oh wat zijn ze trots op zichzelf. Een braaf paard laten afzien alleen maar omdat hij wat aan de stevige kant is. Nou ja, misschien valt het mee. Laat ik er maar het beste van hopen.

Maandag 18 maart 2019

Droog, en nog wel de hele dag aan een stuk door. Super.
Ik ben Tico en woon in de nieuwqe stal naast Marnix en Nicky.Ik heb ook mooi uitzicht op de spuitstal waar ook de hele dag door steeds andere paarden en pony's worden geparkeerd om gepoetst en gezadeld te worden. Of geschoren, gewassen enz enz.
Er os inmiddels ook weer een spoedcursusmens gearriveerd. Het is altijd leuk om te zien, dat zo iemand zich eerst een beetje een vreemde eend in de bijt voelt en dan vervolgens heel gauw er gewoon bij hoort.

Zondag 17 maart 2019

De hele dag regenachtig. Zo langzamerhand vindt iedereen, dat het wel weer eens genoeg is geweest met al dat water. Maar het buienradarding schijnt te zeggen, dat het volgende week super mooi lenteweer zal worden en hopelijk heeft het daarmee gelijk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 16 maart 2019

Soms droog, daar is alles mee gezegd.
Overbuurman Orlando, ook wel Opa genoemd, had het weer eens voor elkaar. Hij vindt het altijd erg fijn als er in zijn manen wordt gekroeld .En als er toevallig geen paardenmaatje in de buurt is om dat bij hem te doen is een behulpzaam mens ook een prima optie.Hij vertelde , dat hij dit keer Twan zo gek had gekregen om voor paardenkroelmaatje te spelen. En dat was me toch een potje lekker zei hij tevreden. 

kroelen

vrijdag 15 maart 2019

Het regende niet zo hard als gisteren, maar het was maar af en toe echt droog. Wel naar de paddocks dus vandaag, maar niet zo lang. Ook goed.
Ik hoorde vandaag een van de mensen zeggen, dat inmiddels de eerste inschrijving voor onze cross binnen is gekomen.Armando, die nog niet zo lang hier woont vroeg verheugd "komt er dan gauw een cross hier ?" Iedereen begon te lachen en dat is ook wel logisch, want sinds onheugelijke tijden is die cross ieder jaar op de laatste zondag in oktober.Er is dus nog meer dan 7 maanden te gaan voordat het zover is.Die deelnemer weet dus 100 % zeker, dat hij/zij niet op de wachtlijst hoeft. En dat moet een hele geruststelling zijn...

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement