Het Dagboek

Zondag 18 oktober 2020

Rustig herfstweer. 's Nachts wel steeds een beetje kouder.
Ik heb vandaag een leuke rit gemaakt met mijn mens en ik heb gezien, dat er veel meer van ons met hun eigen mensen op pad zijn geweest.
Bobby en Toet hadden de mazzel, dat ze met Match , voor de gelegenheid geleend van zijn eigen mens door Hans met de spoedcursusmensen een ritje over de Holterberg hebben gemaakt als afsluiting van hun spoedcursusweek. En Match vertelde, dat het prima was gegaan.De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Spoedcursus

Zaterdag 17 oktober 2020

Droog en rustig herfstweer. Later op de dag zelfs een piepklein beetje zon.
Ik had gezien, dat Hans vanmorgen een deel van de omheining van de paddock rechts voor had gesloopt. En dat terwijl er aan die omheining helemaal niets mankeerde, voor zover ik het kon zien. Maar ja, ik snap sowieso lang niet altijd wat mensen doen. Dus ik nam maar weer een lekkere hap hooi en verslikte me bijna toen er opeens uit het niets een giga herrie klonk. Ik keek natuurlijk gauw naar buiten en kon nog net zien, dat Remco op de Ouwe Blauwe het weiland in reed met een touw er aan vast, dat ook vast zat aan de dode larixboom,die vlak naast de paddock staat , terwijl Hans met een zaagding die boom te lijf ging. En plof...voordat je met je ogen kon knipperen lag de boom op de grond. En een bende dat het was. Ze zijn de hele dag nog bezig geweest om alles weer op te ruimen. maar fijn, dat het is gedaan voordat in een storm de boom uit zichzelf was gevallen en veel meer kapot had gemaakt. En zo blijven de mensen van de straat. Ook niet verkeerd..

Boom
.De spoedcursusmensen mochten ondertussen meerijden in een groepsles en het rijkind galopeerde hartstikke netjes in het rond. Leuk om te zien

Spoedcursus

Vrijdag 16 oktober 2020

Rustig, droog herfstweer. 12 graden.
Vandaag weer een gezellige kampdag.Toch wel een goed idee, zo'n vakantie. Dat geeft meer mogelijkheden, ook voor de grote rijmensen.Ik geloof, dat mijn mens ook op een school werkt, want ik zie haar deze week geregeld overdag en we hebben leuke buitenritten gemaakt.

Donderdag 15 oktober 2020

Rustig droog herfstweer. 12 graden
Deze week zijn er twee spoedcursusmensen. Een moeder met haar dochtertje, die allebei al wat rijervaring hebben, maar graag meer willen leren en meer weten over wat er zoal de hele dag moet gebeuren om ons vrolijk en gezond te houden.

Woensdag 14 oktober 2020

Rustig en droog herfstweer. 12 graden.We mogen nog steeds in de wei, maar ik moet eerlijk zeggen, dat de smaak van het graas niet meer is wat het is geweest. Daarom staan we meestal al klaar tegen de tijd, dat we weten, dat we worden opgehaald.

Drie op een rij

Dinsdag 13 oktober 2020

Rustig en droog herfstweer. De wind is kennelijk ook met vakantie, want het is totaal windstil.
Behalve de lading kastanjes, die nog iedere dag op het plein valt is ook de megagrote beukenboom mee gaan doen. Het is wel bijzonder, dat bijna de hele beukennotenoogst dit jaar bestaat uit lege bolsters. En die dingen hebben ook nog gemene scherpe puntjes, die gemakkelijk in onze voeten kunnen komen. Dat is dus weer werk aan de winkel voor onze mensen om ze te verwijderen.

Beukennoten

Maandag 12 oktober 2020

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
Ik ben Aris en woon langzamerhand al best lang in  een van de silostallen, momenteel naast Dame Blanche.Samen zijn we dus Black en White, zoals een voorbijganger , na het bekijken van onze naar buiten gestoken hoofden, vast stelde.
Tot mijn verbazing kwamen er vanmorgen een stelletje rijkinderen aanlopen. "Moeten die niet naar school ?"vroeg Dame Blanche. Maar al gauw begrepen we , dat er weer eens een vakantie is. Deze kinderen zijn dus de hele dag hier om te rijden en andere leuke dingen met ons te doen.. En het mooie is , dat de coronamonstertjes dit nu eens niet hebben kunnen bederven, want deze rijkinderen zijn allemaal beneden de 13 jaar en kampdagen worden beschouwd als sportbeoefening . Lekker puh...

Zondag 11 oktober 2020

Af en toe een bui.
Op de foto zien jullie een piepklein meisje op buurvrouw Amber aan de longe Ze straalde . En weten jullie wat zo leuk is ? Het mens, dat die longe vast houdt is een van de hulpmensen, die al jaren hier werkt en die tevens de moeder van die kleine druif is. Maar vergeleken met haar leeftijd toen ze hier als 8 jarige begon met rijden (uiteraard op precies dezelfde manier aan de longe) is haar dochtertje , als 4 jarige , toch nog net een stukje voor. "Zo de ouden zongen piepen de jongen ,"zeggen ze wel eens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris

Longe

Zaterdag 10 oktober 2020

Zwaar bewolkt en 10 graden.
Het spoedcursusmens mocht vanmorgen waarachtig al meerijden in een groepsles. En ik hoorde, dat hij morgen mee mag op buitenrit.Toch wel een beetje bijzonder als je de maandag van dezelfde week nog nooit op een paard had gezeten.

Groepsles

Vrijdag 9 oktober 2020

Wisselend bewolkt, winderig en meestal droog.
Ik zag vandaag, dat het mens van Jack en Macey bezig was om Macey te longeren. Dat dier kan toch machtig mooi lopen. Maar zij moet nog wel beter leren hoe ze zich moet gedragen als haar mens bovenop haar zit. Zelf wil ze daar niets meer over horen, want ze heeft van Jack al genoeg onder uit de zak gehad. En ze heeft beterschap beloofd. Verder zullen we het er maar niet meer over hebben

Longeren
De medewerkers die dachten vanmiddag gewoon een lesje te lopen waren verrast toen bleek, dat er dit keer een buitenritje op het programma stond. En het was heel leuk hoorde ik Er was zelfs een regenboog te zien onderweg..

Buitenrit

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement