Het Dagboek

Maandag 3 februari 2020

Heel veel regen en niet echt koud. Zeker 10 graden.
Hallo , ik ben Orlando en woon inmiddels zo'n 25 van de 31 jaar, die ik tel,in de Grote stal. Naast mij staat momenteel Coen en tegenover mij Jess en Ijsje .
Ik heb al een poosje pensioen, want onze mensen vonden, dat ik wat te wankel werd als er een rijmens bovenop mij zat. 
Miet dat mij echt wat mankeert hoor. Ik loop als een kievit en de mensen hebben er soms nog best moeite mee om mij bij te houden als ik richting paddock of wei ga Ik hoef in de winter geen deken meer op , want omdat ik niet meer werk kom ik niet in het zweet en heb geen last van een lekker dikke vacht.Mooi is anders, dat is wel een beetje jammer. En mijn figuur is er ook niet echt op vooruit gegaan. In tegenstelling met dat oude paarden vaak mager worden en haast niet meer op gewicht te krijgen zijn, moeten ze bij mij uitkijken, dat ik niet te dik wordt. En dat ben ik ook niet. Ik ben precies goed hebben ze hier besloten. Ze gaan dus rustig door met mij zo'n 2.5 kg brokken per dag te geven hoewel ik niet werk. De andere paarden hier in de stal kunnen hier alleen maar van dromen. Die krijgen gegarandeerd veel minder krachtvoer. En ook dat is goed, want zij zien er ook allemaal uit als een zonnetje. Als mens moet je dus per paard bedenken wat goed voor hem/haar is en dat kan heel veel verschillen, zoals is gebleken. We hebben wel allemaal altijd een net vol met hooi in de box hangen en daar eet iedereen uit waar hij op dat moment zin in heeft.Een soort zelfbediening dus.

Orlando

Zondag 2 februari 2020

Regen. Niet zo veel. maar wel de hele dag door.12 graden.
We hebben wel allemaal buiten gelopen in de paddocks en Nicky is zelfs met zijn mens op buitenrit geweest. Ze kwamen dus kliedernat ,maar vrolijk weer terug.
Het was wel leuk, dat een van onze vrijwilligershulpmensen op het onlogische idee was gekomen om deze regenachtige ochtend te besteden aan het lappen van een heleboel ramen en daar was uiteraard iedereen blij mee. Altijd fijn als je weer een goed uitzicht hebt. Bedankt !
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Ramen

Zaterdag 1 februari 2020

's Morgens veel regen, later wat minder, maar nog wel nat.
Vanavond was er niets te doen in de bak, maar in de kantine was het beredruk.Ik hoorde , dat er de jaarvergadering van de recreantenclub werd gehouden. Je weet wel...eventjes vergaderen en dan lang lekker eten en drinken.Je bent tenslotte recreant of niet !

Vrijdag 31 januari 2020

Zwaar bewolkt, droog en wel 10 graden.
Ik sprak Armando in de paddock en die vertelde , dat een vrijwilligershulpmens zo aardig was geweest om in zijn box een extra verlichting te maken. Net zoals bij overbuurman Pjotr. Dat is fijn , want nu kunnen de rijmensen beter zien wat ze doen bij het poetsen en zadelen.

Verlichting

Donderdag 30 januari 2020

Zwaar bewolkt, maar droog.
Ijsje, zoals ze hier het ijslandse paardje, dat eigenlijk Blettur heet, noemen vertelde, dat onze mensen iets hadden gedaan, waar hij eerst een beetje boos over was geworden en later juist heel blij mee was.Ra,ra,ra, wat is dat ? Het bleek, dat hij inmiddels een heel dikke vacht had gekregen, zoals het ijslanders betaamt. En dat is aan de ene kant natuurlijk best lekker warm in de winter, maar het heeft ook wel een nadeel . Aan de onderkant van zijn buik was het haar zo dik geworden, dat het begon te klitten en omdat meneer ook altijd graag op de grond ligt te chillen, of er nu modder in de paddock ligt of niet, werd dat een onaangename koek. Ook daar waar de singel van ghet zadel ligt. Hij werd dus op een van de spuitplaatsen gezet en voordat hij besefte wat er gebeurde kwam er een hulpmens aanzetten met een lawaaiding en begon waarachtig zijn lekkere winterjas te vernielen. Maar al gauw merkte hij tot zijn opluchting, dat er alleen haar werd weggeschoren onder zijn buik.De klittenkoek verdween in een vuilnisbak. Hij is nu dus heel blij, dat hij ervan verlost is terwijl de rest van zijn vacht ervoor zorgt, dat hij geen winterdeken op hoeft. Goed opgelost toch...

ijsje

Woensdag 29 januari 2020

Meestal droog, maar het voelt vreemd genoeg wel nattig aan.
Ik mocht vandaag gelukkig weer aan het werk. Vorige week heeft het osteopathenmens mij te pakken gehad, want onze mensen klaagden , dat ik zo chagerijnig was. Toch wel heel prettig, dat ze snel hebben begrepen, dat ik niet voor niets om me heen  hapte als er maar een zadel in het zicht kwam. Mijn rug deed zeer en dat osteopathenmens heeft er met een beetje gefrummel toch maar mooi voor gezorgd,dat dat ik werken nu weer leuk vindt.

Dinsdag 28 januari 2020

Veel buien.Het wordt er al met al niet bepaald droger op.
Theo maakt leuke vogelhuisjes en inmiddels is Hans druk bezig om er een heleboel op te hangen op de eiken rondom ons bedrijf. De mensen hopen , dat daar mezen komen wonen. Als die vogeltjes dan jongen krijgen kunnen ze die fijn voeren met kleine eikenprocessierupsjes. Tenminste als die vlinders zo dom zijn geweest om hier eieren te leggen op onze bomen. Vorig jaar hebben we hier maar een paar nesten rupsen gehad en daar heeft niemand echt last van gehad, maar dit jaar zou het mooi zijn als er helemaal geen nesten het zouden overleven. Als iemand van jullie soms ook onverwoestbare vogelhuisjes wil hebben. Theo verkoopt ze voor 7.50 per stuk.

Vogelhuisjes

Maandag 27 januari 2020

Laat het nu weer heel erg veel geregend hebben vandaag. Er staan zelfs plassen in de wei en dat gebeurt echt niet vaak op deze hoge zandgrond.Nou ja...Het goede nieuws is, dat het voorlopig niet zal gaan vriezen volgens de geleerden van buienradar. Want dan hadden we echt een probleem.
Mijn naam is Calimero en ik woon in de Sterstal naast Toet en tegenover Melli en Cartouche.
Ik heb me altijd afgevraagd waarom de mensen mij Calimero hebben genoemd. Ik lijk toch helemaal niets op het kleine vogeltje, dat bekend werd in een tekenfilm met de eeuwige tekst "Jij is groot en ik is klein en dat is gemeen ." maar ja, ok zal het ermee moeten doen en inmiddels ben ik er aan gewend

Zondag 26 januari 2020

Zwaar bewolkt en nog steeds droog.
Het plein is inmiddels tot vreugde van ons allen weer helemaal opgedroogd en dat loopt toch een stukje comfortabeler.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero

Zaterdag 25 januari 2020

Zwaar bewolkt en windstil.
Inmiddels is Hans flink opgeschoten met het weghalen van de bladeren op inze weilanden. Het begint er allemaal weer mooi groen in plaats van bruin uit te zien. Goed bezig !

Bladeren weghalen

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement