Het Dagboek

Zondag 11 augustus 2019

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Vandaag rustdag.Lekker relaxen in wei en paddocks en je verheugen op weer een nieuw verzorgkind de komende week. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 10 augustus 2019

Meestal droog, beetje zon en 20 graden .
Op het moment vliegen er veel kleine steekbeestjes rond . Ze heten wespen en ze zijn best nuttig, want ze eten veel vliegen en andere lastige insecten. Maar als er mensen lekker buiten zitten met een glaasje drinken zijn ze niets te goed om verheugd aan te komen zoeven om een slokje mee te drinken, want ze zijn ook verzot op zoetigheid. Ze zijn er echt niet op uit om mensen te steken, maar als je ze wegjaagt wil dat toch nog wel eens gebeuren. Maar er is een mooie oplossing voor bedacht. Achter de schutting, een heel eind van de zitplaatsen van de mensen, hebben ze op een tafel een lekkere grote doorgesneden appel gelegd. En dat valt in goede aarde. Ze zijn nu bijna allemaal daar en niet meer hier.

wespen

Vrijdag 9 augustus 2019

Eerst droog, later op de middag flinke buien, die heel welkom waren.
Zo langzamerhand zijn onze eens zo sappige weilanden veranderd in plaatsen, waar zelfs het onkruid aan het dood gaan is.Het is nog steeds best leuk om er rond te wandelen en op zoek te gaan naar wat eetbaars, maar het echte eten vinden we toch nog alleen maar op stal in onze voerbakken en hooinetten. Jammer hoor !!

weilanden

Donderdag 8 augustus 2019

 Vandaag bleken er plotseling twee kampkinderen, wat zeg ik -dames,tegelijk jarig te zijn.Hoe krijgen ze het voor elkaar. Ze komen allebei al jaren in onze ponykampen en voordat je het  in de gaten hebt worden ze dan plotseling 16 jaar ! Ze werden verrast met een grote taart, waar onze Tarius ook op stond, en dat ding schijnt desondanks erg lekker te zijn geweest
Orlando vertelde, dat lang geleden een groepje van 5 kinderen op 12/13jarige leeftijd voor het eerst hier kwam en dat ieder jaar heeft volgehouden totdat ze allemaal in de 20 waren. Het was meteen een soort reuni geworden en het is pas gestopt toen ze gingen werken en niet meer zo gemakkelijk tegelijk vrij konden krijgen.

Taart

Woensdag 7 augustus 2019

Beetje wolken , beetje zon en veel wind.
Vanmiddag is de hele stoet kampkinderen weer gewoon op hun voeten naar het dorp gegaan. Ze hebben het dorp zowat leeggekocht, want ze hadden allerlei tasjes bij zich, die ze nog niet hadden toen ze weggingen. Nou ja, als ze maar plezier hebben.

Ponykamp Ponykamp

Dinsdag 6 augustus 2019

Wisselend bewolkt en een paar kleine buitjes.
Er zijn deze week ook nog twee logeerpony's bij gekomen,die met hun kinderen meedoen aan het 4e ponykamp. Ze heten Fido en Laika en staan gezellig samen in de paddockstallen, die gereserveerd zijn voor voorbijgangers. Gelukkig vinden ze elkaar ook aardig en ze zeggen, dat ze daar een prima plekje hebben. Lekker luchtig en je kunt alles zien wat er op het plein gebeurt.

Maandag 5 augustus 2019

Wisselend bewolkt, droog, 23 graden.

Hallo. ik ben Toby en woon tijdelijk in een box bij de binnenbak tussen Sunshine en Toet.. Tommy is er ook nog steeds en Amber staat in de laatste box vlak naast de kantine..Al deze verhuizingen zijn zo gekomen , omdat we voor een paar weken twee logeerpaarden hebben. de opvolgers van Famke en Tristan .Ze heten Harley en Bente. Prima paarden , maar de mensen mogen hopen, dat geen van beiden per ongeluk op een teen van iemand gaan staan, want dan is die wel plat. Ze zijn namelijk allebei behoorlijk uit de kluiten gewassen. Ze noemen dat geloof ik, koudbloeden. Waarim ze dat soort koudbloeden noemen is me trouwens een raadsel. Volgens mij is hun bloed net zo warm als dat van ons. Als dat namelijk niet zo zou zijn zouden ze een probleem hebben. Toch ?Tussen twee haakjes ,het zijn echt twee verschillende paarden. Ze ziitten dus niet in het midden aan elkaar vast.

Harley en Bente

Zondag 4 augustus 2019

Bewolkt, weinig wind, geen regen.

Vanmorgen stond ik in de nieuwe stal op de spuitplaats en toen ik goed keek zag ik overal eierschalen liggen. Wat zeg ik...eierschaaltjes. Het lijkt er waarachtig op. dat onze zwaluwen aan een derde broedsel zijn begonnen.Waar ze zin in hebben !! Voordat je het weet moeten ze weer 10.000 kilometer vliegen en dat lijkt me niet fijn als je pas geboren bent. Maar wie ben ik ...Ze zullen het zelf wel het beste weten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby.

Eier schalen

Zaterdag 3 augustus 2019

Weer droog, windstil en 20 graden.
De grote bomen op ons terrein zijn  druk bezig om groene bladeren te laten vallen. Ik heb dat nog nooit gezien sinds ik hier woon en dat is inmiddels zo'n jaar of 20.Normaal worden de bladeren eerst bruin en vallen dan af in oktober. Nu is het begin augustus en de hele buitenbak en de straat ligt vol met grasgroen afgewaaid blad. Het zal misschien wel komen door het belachelijk hete en droge weer van de vorige week. Het is te hopen, dat de grote plens water van gisteren een beetje zal helpen om te zorgen, dat de rest van het blad blijft zitten. Dat zou wel zo plezierg zijn

Bladeren

Vrijdag 2 augustus 2019

Bewolkt, 19 graden en aan het eind van de middag veel regen. Jippie....Heel erg welkom.
Het was alweer de laatste dag van dit ponykamp. De tent werd leeggehaald en alles wat weer mee naar huis moest werd bij het hooi onderdak gelegd. De kans is dan ietsje kleiner, dat ze niet van alles vergeten mee te nemen.Hoewel...Toen iedereen weg was heb ik toch nog wel een eenzame tas daar zien liggen. Sneu hoor !

Ponykamp laatste dag

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement