Het Dagboek

Zaterdag 26 maart 2022

Hele dag zon en alweer 18 graden. Zou de winter echt weg zijn ?
Het land achter ons, dat laatst is omgewoeld schijnt dit jaar bestemd te zijn om aardappelen op te verbouwen.Aan de ene kant is dat fijn, want dan houden we ons mooie uitzicht. Aan de andere kant is het dan volgens de mensen weer de vraag of die aardappels hard genoeg groeien, zodat ze gerooid zijn, voordat onze cross over dat veld gebouwd en gereden kan worden.Maar ja, tot nu toe is het de laatste 40 jaar nog altijd gelukt om de laatste zondag van oktober van start te gaan en het zal dit jaar ook wel weer goed komen.

Vrijdag 25 maart 2022

Hele dag zon, weinig wind , 18 graden.
Er is weer een hele vracht krullen voor in onze boxen gekomen. Dat is altijd voor het krullenbrengmens een fluitje van een cent. Het dak van het krullenhok gaat met een handpompje en een zwaar ding aan de buitenkant, ze noemen dat een tegengewicht, omhoog. De hele vracht wordt in het hok gekieperd en het dak gaat weer dicht. Klaar is Kees. Tenminste zo gaat het normaal. Maar dit keer was er een chauffeursmens, dat dat hier nog nooit had gedaan en ook niet erg handig was, zodat een flink deel van de vracht voor in plaats van in het hok belandde. Onze mensen waren daar niet blij mee, want ook zonder te moeten scheppen zitten ze niet om meer werk verlegen. Gelukkig kwam een van de buurboermensen net langs en die heeft met een shoveltje de krullen, die nog buiten lagen ,naar binnen gewerkt. Bedankt buurman. Een goede buur is beter dan een verre vriend zeggen ze wel eens en gelijk hebben ze.

krullen 

krullen 

Donderdag 24 maart 2022

Hele dag zon,weinig wind en minstens 18 graden.
Een van onze hulpmensen dacht vanmorgen een zwaluw langs te zien komen, maar dat ws echt een vergissing. Ze hebben namelijk net een mailtje gestuurd, dat ze nog even in Afrika blijven,omdat ze het gevoel hebben, dat de lente hier nog niet echt zal doorzetten en er daarom nog niet genoeg vliegen zullen zijn om op te eten. Ze doen iedereen de hartelijke groeten en zeggen "tot gauw ."

Woensdag 23 maart 2022

Hele dag zon, beetje wind, 18 graden.

Wij krijgen altijd allemaal iedere dag een net vol met voordroogkuil en/of hooi en daar kunnen we ons de hele dag zelf van bedienen als we trek hebben. Goed geregeld...Het is voor onze mensen en hulpmensen wel best een beetje werk om alles te vullen en rond te brengen. Maar het voordeel voor hen is dan weer, dat ze er verder de rest van de dag geen omkijken meer naar hebben
Toen het voermens een net, dat toevallig ook nog heel erg zwaar was ,wilde  weg brengen en alle kruiwagens vol waren, heeft ze dat simpel opgelost. Wachten was kennelijk geen optie , hulp vragen ook niet en op je rug kun je prima iets zwaars vervoeren. Toch...

voernet

Dinsdag 22 maart 2022

Hele dag zon geen wind, 18 graden.
De mensen van Jack en Tico zijn al een paar dagen niet geweest en dat zijn ze niet gewend.Maar die schijnen met vakantie te zijn.Jack en Tico mochten niet mee en daar baalden ze wel een beetje van. Maar Jack werd door zijn bijrijdmens aan het werk gehouden en een van onze hulpmensen heeft zich over Tico ontfermd. Zij zijn dus niets tekort gekomen.

Maandag 21 maart 2022

Hele dag zon, weinig wind , 15 graden.
Hallo, mijn naam is Tarius en ik woon in de nieuwe stal tussen Sil en Trofee. Tegenover mij staan Jack , Valerie en Tico.
Vandaag schijnt de lente officieel te zijn begonnen. Nou, we kunnen niet mopperen, want het is super lekker weer.
De boerbuurman is inmiddels begonnen om het land achter ons met hele grote machinedingen om te woelen. De paarden, die in de paddocks er vlak naast staan werden wel wat zenuwachtig toen zo'n megagroot gevaarte steeds vlak langs kwam scheuren. Alleen onze Toet werd er niet heet of koud van en lag onverstoorbaar lekker te chillen. Groot gelijk natuurlijk, want dat ding blijft echt wel gewoon op zijn eigen grond.

Tarius 

Zondag 20 maart 2022

Bewolkt, zelfs een beetje regen en 14 graden.
Ik zag vanmorgen Oh My enzovoort  langs komen lopen en dat zag er een heel stuk beter uit dan gisteren .Hij zei, dat het dierenartsmens in zijn hoef heeft gesneden en dat er ergens pus uit kwam lopen. Ze wisten niet zo goed waar het precies vandaan kwam en omdat de ontsteking er kennelijk al een heel tijdje had gezeten was het op weg om naar boven te kruipen om aan de bovenkant van de hoef er uit te breken. Er zat al een hele bult. Door het los snijden kwam de troep er gewoon uit. Maar er zat nog wel veel meer in zeiden ze. Daarom heeft hij nu een groot verband om zijn voet en dat wordt kletsnat gehouden. En zo zou alles er uit moeten broeien. Of zoiets.In ieder geval was de pijn voor een groot gedeelte weg en daar was Oh My heel blij mee.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Zaterdag 19 maart 2022

Heler dag zon, maar ijskoude wind.
Vandaag is er een heel zielig paard aangekomen. Toen de klep van het paardenrolhok open ging kwam daar een leuk paard niet gewoon uit lopen ,maar uit strompelen. Hij hinkte op 3 benen en durfde het 4e been niet op de grond te zetten. Hij keek aangeslagen om zich heen en ik vroeg hoe hij heette. Hij mompelde "oh my goodness " wat volgens mij o hemeltje of zoiets betekent. En ik zei "ik vroeg hoe je heet en niet hoe je je voelt. "Maar ik heet Oh My Goodness, "zei het paard en toen vond ik hem nog veel zieliger.
Ze hebben hier op het moment geen plek vrij voor een nieuw paard, maar een noodgeval is een noodgeval. Hij woont dus nu tijdelijk in een van de paddockstallen,
Het blijkt een jonkie te zijn, die ergens anders met een heel stel andere jonkies gezellig in een kudde op het land liep. Maar op de een of andere manier heeft hij een gemene blessure opgelopen en kan nu geen kant meer uit.
Al gauw kwam er een dierenartsmens het erf op om te kijken wat er precies aan de hand is. Ik hoop, dat ze hem van zijn pijn af kunnen helpen. Wordt vervolgd.

Ohmygoogness 

Vrijdag 18 maart 2022

Hele dag zon, 's nachts boven nul, overdag 17 graden.
Ik stond net lekker in mijn stal te eten toen ik iets vreemds hoorde. Net alsof er een zwaar ding over de grond werd gesleept en er klonk ook gelach en gezucht. Ik keek natuurlijk gauw uit mijn luik en zag daar een hele stoet mensen aankomen vanuit de werkplaats van Theo, die een mega grote plant op sleeptouw hadden. Letterlijk dus. Er zat een touw omheen en ze waren aan het slepen. Ik herkende natuurlijk de plant meteen, want ieder jaar om deze tijd komt dat theater voorbij. De agave, want zo heet hij ,kan kennelijk niet tegen vorst en overwintert daarom altijd in de werkplaats. Het wordt alleen ieder jaar wat moeilijker om het ding weer op zijn zomerplaats in de tuin van Theo te krijgen. want hij is in de 31 jaar, dat hij hier is ,behoorlijk gegroeid. Maar het is weer gelukt hoor. Ik zag ze tenminste zuchtend en kreunend de hoek om gaan en opgelucht zonder plant weer terug komen. Eind goed al goed dus.

Cactus 

Donderdag 17 maart 2022

Hele dag zon. Er was regen beloofd, maar die is niet gekomen.!6 graden en veel wind.
Ik zag , dat Tarius, die aan de overkant staat, een soort koek kreeg,waarin vitamientjes of zo zaten, omdat de mensen vonden dat hij wat extra's nodig had. Maar Tarius rook er eens aan,nam een klein hapje en liet de koek liggen. Het koekgeefmens pakte de koek terug, brak hem doormidden en gaf de ene helft aan Jack. Jack rook ook en at toen de koek meteen smakelijk op. Het mens gaf toen de andere helft weer aan Tarius en raadt eens wat...Tarius rook niet eens meer, maar wist niet hoe gauw hij de koek moest opeten. "Lekker" zei hij ook nog.Er schijnt een spreekwoord te zijn "wat de boer niet kent, dat eet hij niet", maar daar zou je ook Tarius kunnen invullen.Je moet trouwens van goede huize komen als je hier niet uiteindelijk altijd opeet wat ze willen, dat je eet.En dat is maar goed ook...

Pagina: «  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement