Het Dagboek

Zaterdag 2 maart 2019

Eerst licht bewolkt, toen brak de zon door en aan het eind van de middag werd het weer zwaar bewolkt.
Toen ik in de paddock stond hoorde ik in de verte een hoop lawaai. En niet eventjes hoor, uren lang.Het schijnt dat dat kwam door de jaarlijkste toestand, die ze carnaval noemen. Dan gaan er mensen in een lange stoet door het dorp met heeeele grote wagens met heeeel grote poppen er op.Ze schijnen daar maanden lang aan gewerkt te hebben.Op zich prima natuurlijk. Het is vast gezellig en het houdt ze van de straat.

Vrijdag 1 maart 2019

Vannacht een beetje regen, overdag zwaar bewolkt en....hooguit 7 graden.
We dachten een paar dagen geleden , dat onze dekens wel naar de wasserij en reparatiemensen zouden kunnen, maar dat was dus een vergissing. Voorlopig houden we ze nog maar even op.Maar het zal hopelijk toch niet meer zo lang duren.Als er iets veveelt dan is het toch wel dat gedoe met deken op/deken af.

Donderdag 28 februari 2019

Eerst heel veel zon en later op de dag bewolkt. Geen nachtvorst meer.
Alweer de laatste dag van de maand.Ik zag, dat vanmorgen alle hulpmensen buiten op de bank zaten koffie te drinken. Ze hadden geen jas aan en een zonnebril op. Toch wel bijzonder...

Woensdag 27 februari 2019

De hele dag zon, geen wind en 20 graden !!! Boven nul dus. 'Nachts - 1.
Het is inmiddels alweer zo droog geworden, dat de buitenbak gesproeid moet worden. Ik weet nog goed, dat het vorig jaar op deze datum zo extreem koud was, dat voor het eerst in vele jaren ook overdag alle deuren en luiken dicht moesten blijven. Anders zouden de klepels in onze drinkbakjes vast vriezen, ondanks het feit, dat het water wel verwarmd uit de leiding kwam. Het kan verkeren.!

Dinsdag 26 februari 2019

Hele dag zon. 18 graden overdag, 's nachts -2
Buurvrouw Sunshine was vanmorgen aangenaam verrast toen ze Marielle, ons vast osteopathenmens haar kant uit zag komen." Joepie..ik ben weer aan de beurt ", zei ze verheugd . "Ik vind het heerlijk om behandeld te worden. Daarna ben je weer als nieuw. En het weekje niets doen erna is ook wel eens lekker."

Osteopathenmens

Maandag 25 februari 2019

Hele dag zon.Overdag 17 graden, 's nachts -2,
Hallo , ik ben Amber en woon al jaren in een box bij de binnenbak naast Sunshine en Murphy.
Vanmorgen hebben we gelachen.De bak was een beetje stoffig geworden en het voermens had bedacht, dat ze wel even het sproeiding aan kon zetten. Op zich natuurlijk niets mis mee. Maar toen ze het ding weer had uitgezet en de afvoer open zette om het achter gebleven water uit de leidingen te laten lopen begon dat opeens met stralen uit de gaatjes van de sproeidingen op de bodem van de bak te stromen in plaats van gewoon naar buiten via de afvoerbuis.Van zoiets wordt die bodem natuurlijk niet beter.Toen drong het kennelijk tot het voermens door, dat de afvoer waarschijnlijk verstopt zat met ijs. Die slang ligt buiten in de wei op de grond en in de schaduw. Je wilt niet weten hoe gauw ze uit het zicht verdween om die slang los te koppelen. Dat lukte gelukkig heel snel. Wel een beetje sneu ,dat ze in de haast niet goed oplette welke kant het los gekomen water zou gaan. Over haar voeten dus en nog wel een heel dikke straal . Alweer wat geleerd hoorde ik haar mopperen toen ze langs kwam op weg naar droge sokken, Je bent gelukkig nooit te oud om te leren. Dat is dus bij deze weer bewezen.

Zondag 24 februari 2019

Hele dag zon, geen wind en 16 graden.
Ik zag vanmorgen , dat Murphy en Okkie het erf af stapten op weg voor een buitenrit.Maar nog geen 5 minuten later zag ik, dat ze het plein weer op kwamen. We vroegen ons natuurlijk af wat er aan de hand zou zijn.Okkie werd afgezadeld en op stal gezet, terwijl Toet uit een paddock werd geplukt en snel opgezadeld. Vervolgens ging Murphy voor de tweede keer weg en dit keer met Toet.
Okkie stond inmiddels lekker in zijn box met zijn mond vol hooi en had dikke lol.Hij vertelde , dat hij totaal geen zin had gehad om op buitenrit te gaan terwijl net de hooinetten waren opgehangen. Hij had daarom net gedaan of hij zich verstapte en daarna kreupel was, omdat hij heel goed wist, dat ze je dan meteen weer naar huis brengen . Dat is dus ook gebeurd. Hij zei ook nog ,tevreden met zichzelf, dat hij nu vast wel een paar dagen vakantie zou krijgen. 1-0 voor hem.Maar die vlieger ging niet op. Onze mensen vertrouwden de zaak toch niet helemaal en lieten meneer een uurtje later aan de hand even draven richting paddock . En Okkie verheugde zich zo over deze actie, dat hij vergat, dat hij "kreupel"was en per ongeluk volkomen normaal weg draafde. Geen vakantie dus en de stand was weer eens 1-1. voor de mensen.Jammer voor Okkie. Volgende keer beter.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 23 februari 2019

Hele dag zon en 12 graden.
Het voermens is begonnen de bloembakken op het plein te vullen met gekleurde bloemetjes. Ik hoorde haar zeggen, dat ze het wel leuk vind om naar bakken vol met mooie bloemen te kijken , maar dat ze het er in zetten een stuk minder leuk vind. En dat is zacht uitgedrukt als je het mij vraagt.Maar ja, iemand anders doet het ook niet, dus er zit niets anders op. Niet vullen =  niet kunnen kijken. Zo simpel is dat.

Bloemen

Vrijdag 22 februari 2019

Licht bewolkt. 13 graden.
En ja hoor. We dachten al "waar blijven ze ?" Vanmorgen kwam een hele club rijkinderen aanrennen onder het motto " en we gaan nog niet naar huis."Kampdag dus. Jippie...weer eens een hele dag worden gepoetst, geknuffeld en versierd plus allerlei leuke spelletjes doen. Altij een feestje. Niet alleen voor de kinderen ,maar ook voor ons.

Kampdag

Donderdag 21 februari 2019

Wisselend bewolkt en 12 graden.
Hondje Lisa is gisteren met het oppasmens naar het strand geweest. Ze vertelde, dat ze het helemaal te gek vond. Zo'n enorme plas water en zoveel zand. De mensen hadden gedacht, dat ze wel onder de indruk zou zijn geweest van het gedonder van de branding. Maar niks hoor. Ze heeft zich er gewoon in gestort en vond het allemaal super leuk. Ze ei, dat ze heel graag er weer naartoe  wilde.

Lisa strand

Pagina: «  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement