Het Dagboek

Zondag 12 april 2020

Zon, geen wind, 23 graden.
Vandaag schijnt het eerste paasdag te zijn. Daar is het mooi weer voor.
En weten jullie wat nu eens een goed ding is ? Vorige zondag zijn we zowat de hele dag gek geworden door het voortdurende gedaver van motorfietsmensen, die met een heleboel tegelijk en met een oorverdovende herrie , een eindje gingen rijden op de Holterberg. En vandaag....Je kon de vogeltjes horen fluiten en geen enkele keer motorengebrul. Niet, dat die mensen opeens geen zin meer in een ritje hadden , maar ze mochten gewoon voor straf niet meer komen.. De hele Holterberg was afgesloten voor alle motordingen. Wij konden dat niet erg vinden. Eigen schuld, dikke bult.
De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Zaterdag 11 april 2020

Zon, 25 graden

Inmiddels is het alweer zaterdag en opnieuw een super saaie zaterdag. We missen al onze enthousiaste rijkinderen en de werkjes ,die we met ze doen.We worden wel zo veel mogelijk in beweging gehouden door onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen, zodat we een beetje in conditie blijven. Maar dat is niet hetzelfde.
In de kantine is ook al geen kip te zien, want daar mag niemand in. Geen ouders, die gezellig samen een bakkie doen, geen kleine broertjes en zusjes, die proberen hun ouders een zakje lekkers uit de automaat af te zetten enz. enz.

kantine gesloten

Vrijdag 10 april 2020

Zon en opeens wel 25 graden.
Vanmorgen tufte onze ouwe blauwe het erf op. Vreemd.Daar heeft hij niets te zoeken. Maar al gauw verscheen er een repareermens. Het bleek, dat er opeens een lampje was gaan branden toen het voermens de bak aan het slepen was. Aangezien ze allergisch is voor lampjes, die plotseling gaan branden en dat normaal nooit doen, heeft ze de boel maar meteen stil gezet . En dat was maar goed ook. Het repareemens constateerde, dat er geen olie meer in die arme ouwe zat en daar kan zo'n ding slecht tegen.Kantje boord dus...Maar het ding is weer gemaakt en loopt  weer als een tierelier. Super fijn, als een repareermens meteen wil komen als dat echt nodig is. Heel erg bedankt.

Tractor

Donderdag 9 april 2020

Eerst bewolkt, later zon en 20 graden.
Gisterenavond, toen het donker was geworden, zag ik , dat mensen naar boven keken en hoorde ik zeggen, dat er een supermaan was.Cartouche, die het fenomeen vanuit haar stal kon zien, zei, dat het helemaal niets voorstelde. Gewoon een volle maan en daar zag ze niets supers aan.En toen ik de foto bekeek kon ik het wel met haar eens zijn.Maar ja, wij hebben daar dus duidelijk geen verstand van.

Maan

Woensdag 8 april 2020

Hoogzomer, meer is er niet van te zeggen,
Wat is het jammer, dat die coronamonstertjes nog niet zijn weggewerkt. Ik mis de rijkinderen heel erg en hoopte, dat ze zo ongeveer nu wel weer terug zouden mogen komen. Maar niks hoor.
Gelukkig kunnen ze wel iedere dag een filmpje van ons zien op ons facebook van www.eik.nl dat door onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen wordt gemaakt. Iets is nog altijd beter dan niets...

Mennen Ruwvoer

Springen Ponykamp

 Dinsdag 7 april 2020

Hele dag zon, weinig wind en 26 graden.
Een van de deuren van het krullenhok, degene ,die eigenlijk overdag altijd openstaat, was aan de bovenkant behoorlijk verrot door de regen, die er dan steeds op viel (inde tijd, dat het tenminste nog regende).Het ding ligt nu in de werkplaats van Theo, die er een nieuw stuk aan het inzetten is. Als er straks een verfje overheen gaat ziet het er weer uit als nieuw. Mooi opgelost.

Krullenhok deur

Maandag 6 april 2020

Hele dag zon, weinig wind en wel 24 graden.
Hallo, ik ben Bobby en woon samen met Okkie in de duobox  meteen links bij de ingang van de nieuwe stal.
Vanmiddag is de lente echt begonnen , want met veel misbaar kwamen de eerste  zwaluwen binnen vliegen ." Joepie...wij zijn lekker eerst " riepen de twee  net aangekomen vogeltjes." Ëerst even uitrusten en dan gauw kijken wat de lekkerste nesten zijn, voordat de anderen er zijn." Maar ze hadden daar niet veel tijd voor, want al gauw kwamen er nog 4 aanrazen. en die riepen ,dat de rest van de meestal 50 stuks ook in aantocht was. En nu is het weer net als vanouds een gezellig gekwetter. Ik vroeg waarom ze zo laat waren. Vorig jaar was de eerste er tenminste al op 28 februari. Maar dat komt volgens hen, omdat ze heel veel tegenwind hebben gehad. 

zwaluwen

Zondag 5 april 2020

Zon, 24 graden en de hele dag geen wolk te zien.
Inmiddels zijn de bloembakken voor mijn neus en overal op het plein weer gevuld met bloemetjes. Ze heten violen en volgens zeggen zijn ze behalve leuk om te zien ook heel lekker om te eten. Dat zou ik nou best eens graag willen proberen, maar tot nu toe heb ik daar nog geen kans voor gekregen, De mensen zijn daar heel duidelijk in. Waag het niet...riep er een toen het me in het voorbijgaan bijna lukte. Nou ja.Nieuwe tijden, nieuwe kansen zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Bloemen

Zaterdag 4 april 2020

De lente komt er nu echt aan. Zon , strakblauwe lucht, weinig wind en wel 18 graden.
Er mag bijna niets meer tegenwoordig. De coronamonstertjes hebben er de wind goed onder. Gelukkig mogen we nog wel met niet meer dan twee personen tegelijk het bos in en gelukkig vindt mijn mens dat net zo leuk als ik. en doet dat dan ook geregeld.

Vrijdag 3 april 2020

Licht bewilkt, veel wind, 10 graden.
De buitenbak begint weer te droog te worden . Tommy vertelde , dat hij vanmorgen het voermens de binnenbak had zien inlopen en de kraan van het beregeningsding  zag aanzetten. Wat ze dus niet had gezien en ook niet kon zien vanaf die plek was , dat er net op dat moment een paar fietsmensen, keurig op anderhalve coronameters van elkaar, over het weggetje naast de bak aan kwamen rijden. En laat ze nu de pech hebben, dat er precies op dat moment  een heel gemene rukwind uit een heel ongebruikelijke hoek ,ervoor zorgde, dat ze totaal onverwacht een plens water uit heldere hemel over zich heen kregen.Ik geloof, dat ze daar niet zo blij mee waren. Gek he !!!

Pagina: «  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement