Het Dagboek

Dinsdag 15 november 2016

Overdag droog, later regen.
Gisteren is er een spoedcursusmens gekomen. Ze heeft twee keer een longeles gehad, heeft geholpen met uitmesten, met het vullen van onze hooinetten en heeft nog wat kilometers gemaakt met ons in de paddocks te zetten en er weer uit te halen. Verder is ze overgoten met theorie over van alles en nog wat wat met het houden en verzorgen van paarden te maken heeft.Ik hoorde, dat ze aan het eind van de dag best moe was, maar ook voldaan. Ze zal in ieder geval s'nachts lekker slapen.

Maandag 14 november 2016

Eerst alleen zwaar bewolkt, later miezerregen.
Ik ben Fleur en woon al best een tijdje hier. Maar ja , kleintjes zie je over het hoofd en tot nu toe zijn ze gewoon vergeten om mij ook eens de pen te geven. Maar nu ben ik dan toch echt aan de beurt. Ook best wel leuk toch !
Ik ben een gastpony en mijn mensje komt bijna iedere dag om iets met mij te doen. Ik woon al die tijd al bij de binnenbak en Amber is mijn buurvrouw. We hebben het best wel gezellig met elkaar en sinds Hans een hekje heeft gemaakt, zodat we elkaar als we eens ruzie hebben ( dat komt toch in de beste families voor) niet meer in lip of oor kunnen bijten,blijven we ook allebei heel. Wel zo prettig.

Zondag 13 november 2016

Zwaar bewolkt en 's nachts plotseling min 5 graden.
Mijn buren Toet en DP zijn op buitenrit geweest samen met Okkie en Orlando. Voor de rest rust alom.
Toen ik 's avonds naar buiten keek zag ik een heel apart grote heldere maan.Het schijnt dat dat ding pas over heel veel jaren weer zo groot te zien zal zijn.Ik heb er dus nog maar eens goed naar gekeken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Fleur.

Zaterdag 12 november 2016

Eerst zon, later bewolkt
En ja hoor...Vanmorgen begon Remco te slepen met koffers richting rolhok en al gauw ( nou ja, gauw. Ik bedoel nadat Sandra tig keer overal in het bedrijf langs was geweest om te checken of alles echt wel was, zoals het moest zijn) stapten ze in en vertrokken. Ik hoorde, dat ze tot vreugde van Bart in een vliegdoos zouden gaan naar een eiland in de zon. Ze noemden het La Palma.Ik hoop, dat ze er een leuke tijd zullen hebben en ze zullen vast wel een berichtje sturen als ze er zijn. Inmiddels ruik ik al pannekoeken,dus het is duidelijk wie er in de keuken staat. En dat is tot vreugde van al onze hulpmensen.

Vakantie

Vrijdag 11 november 2016

Hele dag zon, 3 graden boven nul.
Ik geloof, dat Bart toch gelijk had. Vanmorgen arriveerden namelijk Enide en Jeroen, vergezeld door Lukar, Adair, Obi en Otis. En als er zo'n volksverhuizing op gang is betekent dat meestal, dat onze mensen voor langer dan 1 dag naar ergens anders gaan en dat Enide en Jeroen zolang komen oppassen.
En weten jullie wat ze ook bij zich hebben ??? "Een kreupele duif "zei Toet meteen. Maar niks hoor, verkeerd geraden. Geen lamme duif dit keer, maar een zielig egeltje. Jeroen had het gered vlak voordat het in een sloot zou vallen. Omdat het diertje veel te klein en te mager was om de winter te kunnen overleven hebben ze hem meegenomen om eerst nog wat aan te sterken.

Egeltje

Donderdag 10 november 2016

Druilerig en windatil.
Guusje vertelde vrolijk, dat ze gehoord had, dat er misschien nog een gastpaard zou komen en wel...een fries.Ben benieuwd of dat waar is. Zou wel leuk zijn.Dan zijn er hier al drie van dat soort en zouden ze met zijn drieen naast elkaar en Calimero ( halve fries )voorop een leuk shownummer kunnen instuderen. Ik zie het al helemaal voor me.
Er is vandaag trouwens ook een ruil geweest. Lola is vertrokken en een zekere Cidola is voor haar in de plaats gekomen. Het is best jammer, dat Lola toch niet zo paste in het team van medewerkers. Ze heeft geen vrienden gemaakt en moest altijd alleen in de wei lopen, omdat ze anders gauw ruzie kreeg. Ze heeft het echt wel geprobeerd, maar ze is toch geschikter voor een eigen mens. Het liefste een wat groter rijkind ,dat goed kan rijden en met haar naar wedstrijden wil gaan. Dat zal ze vast prima doen.
Cidola is voorlopig op proef en ik ben benieuwd hoe ze het zal gaan doen.

Woensdag 9 november 2016

De hele dag gemiezer en waterkoud.
Bartje kwam langs en ik hoorde hem zeggen, dat hij lekker met vakantie ging. maar volgens mij is het midden in het schooljaar, dus ik zal het wel verkeerd begrepen hebben.

Dinsdag 8 november 2016

Wisselend bewolkt. 4 graden.
BB vertelde, dat ze had gezien, dat in de huiskamer van Sandra en Remco al een paar dagen een mestkruiwagen staat met daar in iets dat sprekend lijkt op een hele grote eikel. En het lijkt er niet alleen op. Het is er echt een. Het ding schijnt gemaakt te zijn door een boswachter van de Holterberg en moet nog eerst drogen, voordat het in de goede kleuren gebeitst kan worden. Ze konden er zo gauw geen andere plek voor bedenken, vandaar de beetje ongebruikelijke plaats.Het is de bedoeling om die eikel, als hij klaar is op de afgezaagde boomstam bij het ingangshek te zetten.We heten hier tenslotte "Stal de Eik." en dan is een grote eikel toch een heel toepasselijke binnenkomer !

Eikel

Maandag 7 november 2016

Hele ochtend regen. 4 graden. later droger en 's nachts min 1.
Ik ben Melli en ik woon al zo'n 20 jaar in de sterstal 1e links en nergens anders.Die box is namelijkhelemaal voor mij geschikt gemaakt. Ik hou er namelijk van om heel hard tegen de muren te trappen. Gewoon zomaar voor de lol. Ik weet heel goed, dat dat bepaald niet goed is voor mijn benen en ook niet voor de muren, maar ik doe het toch.Een soort verslaving denk ik.Net zoals mensen hebben,die ik soms langs zie komen met rookwolken uit hun mond. Toet zei al eens, dat ze waarschijnlijk studeren voor draak en het alsmaar niet voor elkaar krijgen om echt vuur te spugen in plaats van rook. Of zoiets. Die mensen weten ook best, dat dit niet goed voor hen is en ze doen het toch. Ik ben dus in goed gezelschap.Enfin. Mijn muren zijn al heel lang geleden bedekt met een zwart spul, rubber noemen ze het, en dan is het ietsje minder slecht voor benen en muren.

Zondag 6 november 2016

Zwaar bewolkt, weinig wind, 10 graden.
Vandaag weinig te doen. Ikzelf heb een buitenritje gemaakt met mijn mens en een paar anderen zijn ook weggeweest met wat toeristmensen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Pagina: «  211  |  212  |  213  |  214  |  215  |  216  |  217  |  218  |  219  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement